Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a szőnyeget, hogy ne (3 db)

Hogyan tudom rögzíteni a szőnyeget, hogy ne csúszkáljon a parkettán?

Létezik valamilyen ragasztócsík, amivel a széleit rögzíteni lehet? Ha igen, hol lehet kapni? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem bármelyik szakboltban (akár obi, praktiker, stb.) lehet kapni dupla oldalú ragasztócsíkot.

Szerintem bármelyik szakboltban (akár obi, praktiker, stb.) lehet kapni dupla oldalú ragasztócsíkot.
Még a nagyobb hiprmarketekben is lehet kapni kifejezetten szõnyegragasztót. Ez egy két oldalú ragasztócsík. Van belõle extra erõs, vagy akár felszedhetõ is.
Vagy katt-ide: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50093539 Két méretben árulják, érdemes az egész szõnyeg alá tenni. Nem kell ragasztani, csak egyszerûen méretre vágni és letenni. Nekem bevált.

Hogyan tudok egy poros, piszkos szőnyeget minél alaposabban kitisztitani, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen kivinni a lakásból? Nem foltról van szó, hanem az egész szőnyegről.

A helyzet az, hogy nagy sz?nyegr?l van szó, amit nem lehet kimosni vagy kivinni kiporolni, porszivózni természetesen ki lehet, de biztos van valami, amivel alaposabban kitakaritható. Tud nekem valaki segiteni, aki profi ilyesmiben? El?re is köszi!

Legjobb válasz: A legegyszerûbb egy takarítógép lenne, de gondolom, nincs ilyesmi, másként nem lenne kérdés. Nekem sincs takarítógépem, én szivaccsal és kefével, négykézláb súrolom, langyos vízzel, amibe szõnyegtisztítót teszek. Természetesen elõtte jól kiporszívózom. Nem bõ vízzel mosom, a szõnyeg nem ázik át, csak a teteje lesz nedves. Száradás után újra alapos porszívózás következik, hogy ne maradjon tisztítószer a szõnyegben. Nem tudom, mennyire voltam érthetõ. Nekem bevált ez a módszer.

A legegyszerûbb egy takarítógép lenne, de gondolom, nincs ilyesmi, másként nem lenne kérdés. Nekem sincs takarítógépem, én szivaccsal és kefével, négykézláb súrolom, langyos vízzel, amibe szõnyegtisztítót teszek. Természetesen elõtte jól kiporszívózom. Nem bõ vízzel mosom, a szõnyeg nem ázik át, csak a teteje lesz nedves. Száradás után újra alapos porszívózás következik, hogy ne maradjon tisztítószer a szõnyegben. Nem tudom, mennyire voltam érthetõ. Nekem bevált ez a módszer.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ilyesmire gondoltam. A négykézláb módszer nem gond, kitartó vagyok :)
remélem még nem kezdtél neki a takarításnak, mert én ezt a módszert egyáltalán nem ajánlom. képzeld el, hogy egy poros szõnyeget vízzel kezdessz el sikálni.Mi lesz belõle?=SÁR Mivel nem tudod kivinni a lakásból nem fog soha kiszáradni és nem csak sáros, de még lehet, hogy penészes is lesz, ráadásul az atkák is megtelepednek benne. Árulnak különféle porokat, habokat, amiket bele kell dörzsölni a szõnyegbe, aztán szépen átporszívózni.a hobok is por alapúak, nem lesz tõle nedves a szõnyeged. én a habot szeretem, a port nem igen ajánlom, mert nem túl jó a porszívónak.habot kb. 800ft-ért kapsz.
Lehet kölcsönözni fél vagy egy napra takarítógépet, és azzal csodálatosan ki lehet tisztítani, nem kell négykézláb mászni. Csak megfelelõ tisztítószere kell beszerezni hozzá. Olyan mint a porszívó, kifújja a porlasztott vizet és vissza is szívja. Csak utána meg kel várni hogy rendesen kiszáradjon a szõnyeg, hogy ne penészesedje be.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, a hab szimpatikusnak tûnik. Mit kell azzal csinálni? Kefével bedörzsölni?
Rá van írva, hogy fújd rá, hagyd hatni, szívd ki, de ha nagyon koszos, jobb kefével súrolni. És utána megszárad, majd azt kiporszívózod. 3000-ért lehet takarítógépet kölcsönözni, házhoz viszik.+ bele a szer. Mi nyáron, mikor 40 fok van, kiterítjük a fûre, megszórjuk Ultra porral (durva, mi? mint 1968-ban) folyatjuk rá slagból a vizet, és cirokseprûvel vadul súroljuk. 2, 5x3m-es.Ha a nagyja víz lecsöpög, felcsavarjuk, átdobjuk a 2m-es forró betonkerítésen, és csontszárazra szárítjuk.A takarítónéniktõl láttam nyáriszünetben a gimiben. Csak kánikulában lehet, amikor a páratartalom kicsi, különben kidobhatod.

Mit tudok tenni hogy ne dörzsölje ki a szőnyeg a baba lábát?

Raktam le kis puha plédet, de összegyüri és lemászik róla.Mit tudok vele csinálni azon kívül hogy felöltöztetem? Ha mégis ledörzsöli a bört mivel kezeljem hogy ne legyen sebes?

Legjobb válasz: ha ledörzsöli a bõrt akkor neogranormon vagy sudocream. szerintem meg nem kötözheted így itt már nincs mit tenni.esetleg kerítsd körbe valamivel. bútorpárna stb..de ha mászni akar hát mászni is fog. adj rá egy vékonyka nacit.

ha ledörzsöli a bõrt akkor neogranormon vagy sudocream. szerintem meg nem kötözheted így itt már nincs mit tenni.esetleg kerítsd körbe valamivel. bútorpárna stb..de ha mászni akar hát mászni is fog. adj rá egy vékonyka nacit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!