Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a szőnyeget, hogy (11 db)

Hogyan kell használni a száraz-nedves porszívókat? A száraz szőnyeg esetén, hogy, honnan szívja fel a vizet? Hogy tudom használni a gépi tisztítószert?

Legjobb válasz: a nedves porszívó vizet is tud felszívni-ennyi. a takarítógép tudja a tisztítószeres vizet kinyomni a szõnyegbe, majd utána felszívni azt; illetve lehet használni víz felszívásra is.

a nedves porszívó vizet is tud felszívni-ennyi. a takarítógép tudja a tisztítószeres vizet kinyomni a szõnyegbe, majd utána felszívni azt; illetve lehet használni víz felszívásra is.

Hogyan tudom rögzíteni a szőnyeget, hogy ne csúszkáljon a parkettán?

Létezik valamilyen ragasztócsík, amivel a széleit rögzíteni lehet? Ha igen, hol lehet kapni? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem bármelyik szakboltban (akár obi, praktiker, stb.) lehet kapni dupla oldalú ragasztócsíkot.

Szerintem bármelyik szakboltban (akár obi, praktiker, stb.) lehet kapni dupla oldalú ragasztócsíkot.
Még a nagyobb hiprmarketekben is lehet kapni kifejezetten szõnyegragasztót. Ez egy két oldalú ragasztócsík. Van belõle extra erõs, vagy akár felszedhetõ is.
Vagy katt-ide: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50093539 Két méretben árulják, érdemes az egész szõnyeg alá tenni. Nem kell ragasztani, csak egyszerûen méretre vágni és letenni. Nekem bevált.

A kislányom rápisilt a vastag szőnyegre. Hogyan tudom kitisztítani? Tuti tipp?

Már vagy 3szor átsikáltam, és hajszárítóval átszárítottam, de még mindig pisiszagú. Vastag hosszú szálú, ilyen zsinóros, ami most divatos.

Legjobb válasz: Ha nincs folt, csak pisiszag, akkor szórj rá szódabikarbónát. Hagyd rajta 15 percig, majd porszívózd ki.Szagtalanít.

Ha nincs folt, csak pisiszag, akkor szórj rá szódabikarbónát. Hagyd rajta 15 percig, majd porszívózd ki.Szagtalanít.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!
Szívesen :-)


SOS. Gyorsan fel kell frissitenem a szonyeget es nem tudom hogyan kell? ! . Jon az anyos. Ilyen a szonyegem (link)

kepfeltoltes.hu/view/131022/7578_www.kepfeltoltes.hu_.jpg azt hazudtam neki nyar elejen hogy kitisztitottam de nem igy volt.most pedig jon,es valahogy gyorsan fel kellene frissitenem.

Legjobb válasz: Ecetesvíz-rongy dörzsöld át,gyönyörû fényes lesz.

Ecetesvíz-rongy dörzsöld át, gyönyörû fényes lesz.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/131022/7578_www.kepfeltoltes.hu_..
Én ecetes-mosogatószeres vízzel szoktam átkefélni. úgy látom ezt kefélni nem lehet, valami nem bolyhosodó ruhával töröld át.
Öblítõs vizzel felmosóval menj át rajta.
nyár elején kitisztíttattad és pont ... azóta azért már eltelt pár hónap ami megviselhette
1. Alaposan porszívózd ki 2. Vegyél teljesen új felmosófejet, jó kemény tisztítóhabot azzal vigyél rá a szõnyegre és töröld át vele. Majd 1-2 tiszta vizes sorral töröld át, ha megszáradt ismét porszívózd ki, hogy a tisztítószer-szemcsék biztosan ne maradjanak benne. Az ecet jó ötlet lenne, de ha a nyáron pucoltad, nem hiszem hogy annak az "illata" idáig megmaradt volna! :) )
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat.tegnap beszeltunk es kerdezte hogy le e raktam mar a szonyegeket, mondtam nem, erre o azt kertem pentekig rakjam le mivel jon 3 napra. jaj nekem. 22/l vagyok es nagyon kezdo a hazvezetesben.az anyosom meg rend es takaritomanias.tuti atrendeztett itt mindent.es nem szolhatok semmit mivel a lakas az ove.
Hát ez aranyos...! Viszont szerintem annyira nem kellene félni az anyóstól. Addig oké, hogy az övé a lakás, de ha ti laktok ott, õ nem, akkor annyira nem rendezkedhet.

Járóka vagy szőnyeg? 8 hónapos a baba, miért szorgalmazzák, hogy tegyem járókába? Nem értem. A gyerek a szőnyegen, vagy a parkettán játszik, padlóűtés van. Miért. Minek? Van annak valami haszna, vagy csak annyi, hogy a gyerekedet "jó helyen tudod"?

Kúszik össze vissza, élvezi, nyugisan jön megy a lakásban. Az anyósom szerint be kellene tennem a járókába, amibe ugye korlátozva lenne. És nem értem, hogy Pl, remek akkor ha már tényleg jön megy a gyerek, neked pedig ki kell menned a postáshoz vagy a kertbe, stb. De ilyenkor minek? Hisz nem tud úgy 1 métert megtenni, hogy Te ne vedd észre. Õ azzal indokolja a járókát, hogy abban fel tud állni ha kapaszkodik. Na de ki akarja, hgy felálljon, ha fel akar állni akkor fel tud a kanapéba kapaszkodva is, vagy nem? Érvek, ellenérvek?

Legjobb válasz: Nekünk nem volt járókánk, pont ezért amit te is írsz. Nem szerettem volna korlátozni. 2 dolog miatt javasolják a járókát: 1-tudjon kapaszkodni, ezzel segítve a felállást 2-nem kóricáljon el, pl.amikor wc-n vagy Nekem a babám 10hósan elindult kézen fogva 1évesen meg már önállóan ment. Talált mindig kapaszkodót, amin felhúzhatta magát és nem kóricált el :) Vagy jött utánam, vagy az ajtóba beraktam a pihenõszéket, azt meg most sem tudja még átmászni :) 17hós

Nekünk nem volt járókánk, pont ezért amit te is írsz. Nem szerettem volna korlátozni. 2 dolog miatt javasolják a járókát: 1-tudjon kapaszkodni, ezzel segítve a felállást 2-nem kóricáljon el, pl.amikor wc-n vagy Nekem a babám 10hósan elindult kézen fogva 1évesen meg már önállóan ment. Talált mindig kapaszkodót, amin felhúzhatta magát és nem kóricált el :) Vagy jött utánam, vagy az ajtóba beraktam a pihenõszéket, azt meg most sem tudja még átmászni :) 17hós
Felhúzta magát a kanapén, radiátoron, szekrénybe kapaszkodott. Feltalálta magát :) 1.voltam
Mi vettünk neki babakarámot. Szerintem a járóka kicsi, ott nem tud olyan sok mindent mozogni. De néha ha egyedül vagyok itthon le kell mennem az alsó szintre rárakni a kazánra, ilyenkor tudom, hogy jó helyen van. Nekem ezért volt fontos, mert mindent elpakolni, lezárni, bezárni nem lehet és a kazánra rátenni nem fél pillanat.
A kérdező hozzászólása: Emeletes házban lakunk, az õ szobája a mi hálónkkal együtt fent van, így a kiságya is. De a kiságyba kezdetektõl tudatosan nem rakom napközben, játszani meg fõleg nem, csak esetleg a reggeli "sziezstánál" van nála 1-1 játék. A kiságyat én laváshoz használom, ezen nem is akarok változtatni. De ha ki kell mennem, és nem tudok rá figyelni akkor sem jöhet szóba, mert akkor fel kellene menni az emeletre, és az elég fárasztó olyan sokszor naponta felszaladgálni. Lent van a nappali, itt a gyerek is. Én még most tudok jönni menni tõle, simán fõzök a konyhában, mert nem tud még olyan gyorsan közleedni, hogy ne tudjam szemmel tartani akár fõzés közben. Késõbb biztos jól fog jönni a "karám", nagy valószínûségét látom, hogy bele fogom tenni. DE MOST én még nem akarom. Bár valaki írta, hogy jó volna szoktatni hozzá..ezen elgondolkodtam, ebben van valami. De utálom, nagy, nagyon helyet elfoglal, egyszer már felállítottam neki, az lett a vége, hogy mindent beledobáltunk, játék, takaró, ruha...amolyan mindent elnyelõ ketrec lett, ekkor elegem lett belõle és összezártam. De lehet, hogy akkor lassan elõveszem és 1-1 alkalommal belerakom.
Nekem ikreim vannak, vettünk nekik egy 270*180-as babakarámot. Teljesen jól elvannak benne és nem kell azon aggódnom, hogy valami történik. Nekem konkrétan az egész délelõttöm elmegy az itthoni teendõkkel. Most fogjuk a nappalit átalakítani és a karámot megszüntetni. Meglátjuk mi lesz...
A felálláshoz nincs szükség járókára. A lányomnak volt járókája, de nem használtuk, mert nyugis baba volt, tehát ha letettem a szõnyegre sok játékkal, akkor elmaszatolt egy félórát is ott, aztán mászott csak tovább. Na de most a fiammal sajnálom, hogy nincs járóka. Õ egy pillanatig sem ül egy helyben, mire kettõt pislogok, már felmászott a szekrényre, kis túlzással.:) Nagyon gyors, nincsenek neki akadályok, és bármin átmászik, akkor is, ha lehetetlennek tûnik. Én még ilyet nem láttam. Mivel nincs járóka, a kiságyába teszem, és ilyenkor torkaszakadtából sír. Ráadásul már nem is akar aludni benne, szerintem többek közt emiatt: játszótérnek tekinti. Szóval a baba vérmérséklete, temperamentuma, és a lakás jellege a döntõ ebben a kérdésben. Ha biztonságossá lehet tenni a lakást, ha el tudod "rekeszteni" a kis szobáját, és nem kerül veszélybe, akkor nem kell járóka. De nálunk két percenként jönnek a "nem szabad" felkiáltások, mert olyan kicsi a hely, hogy nem tudunk mindent elpakolni elõle. És ez sem jó.
9. vagyok. Használtan 10.000-ért vettem egy 120x120-as járókát, úgyhogy még pénzkidobás sem lesz, mert nem vagyont fizettem érte. :)
Nàlunk van ès szeretem. Dèlelôtt mindig beleteszem kicsit ez egy önàllò jàtèk idô! Biztonsàgban! Addig elpakolok a reggeli utàn ès max wc vagy postàs :) ès veszem is ki ès jöhet-mehet az egèsz hàzban! Nincs bekorlàtozva de nàlunk sok "veszèlyforràs" van ès mèg egy csèszèt se tudnèk nyugodtan levenni az asztalròl ha nem lenne jàròkànk.
Mi most költöztünk el a padlófûtéses házunkból, a mostaniban nincs. Vettem is egy járókát. Sajni a nappali, ahol a baba napközben van, közel van a bejárati ajtóhoz, és ha nyílik, az összes hideg a szõnyegre zúdul. Biztonsági és kényelmi okokból vettem a járókát, de amint elkezd kúszni, csak bizonyos esetekben fogom használni, játékidõben mehet amerre lát...:) Még nem kúszik, nem ül, nagyon jókat játszik a járókában, amíg a dolgomat intézem. 7hós baba anyukája
Utolsó vagyok jo ha van jároka de nem azért hogy nonstop benne legyen a kis drága, csak néha a bisztonság miatt
Nekem is van járókám vettem mert mondták hogy kell:) csak a helyet foglalta, sajnáltam egy ketrecbe berakni a lányom, összecsuktam elraktam , ha jön a postás vagy nem érek rá 2 percre berakom a kiságyba ha fõzök velem van a konyhába és teszem hozzá 1 éves most igy is megtanult felálni járni kapaszkodott butorba , kanapéba, csak azért írtam hogy a felálás megtanulásához nem kell jároka, szerintem akkor ragd bele ha dolgod van és nemérzed a babát bisztonságba külömben hagyd jönni menni felfedezni hiszen ez az ö dolga most, az anyósod meg ne engedd beleszolni ÉN SEM ENGEDEM:)
Mi addig gondolkodtunk a járókán, amíg már nem is kellett :) A fõ haszna egyébként, hogy amíg te nem figyelsz rá (fõzöl, wc-n vagy... stb.), ne csináljon semmi életveszélyeset, mert hogy jó, hogy most csak kúszik, de késõbb nagyon gyors lesz ám :) Viszont ilyen helyzetekben én beraktam az ágyába vagy az etetõszékbe. Kapaszkodni, járni megtanulni természetesen járóka nélkül is fog tudni.
Hát, én max akkor vennék járókát, ha lenne jó nagy hely neki, vennék egy nagy 8szög alakút, betenném a konyhába, és csak akkor tenném oda a babát, ha fõzök és olyan, ami veszélyes, pl fröcsögõ olaj, nehogy odamásszon pont a tûzhely elé, vagy forró sütõhöz, ilyesmi. De pl szószkevergetéshez túl sok értelme nincs õt korlátozni. Mi úgy alakítottuk ki a játszós szobát, amin 2 gyerek osztozik, hogy semmi kárt nem tehet ott magában. Van egy kicsi alacsony dohányzóasztal, amit az ajtóba teszek, ezen/ezalatt nem tud átmászni, de a nagyobbik gyerek és mi felnõttek, átlépjük. Tehát lányegében a szoba maga a járóka. Szerintem jól csinálod, érdemes a veszélyes helyeket valahogy bababiztossá tenni, wc ajtót csukni, cipõket elpakolni, tisztítószert, ilyesmit, de egyébként hadd menjen :)
Igazad van de ugye írod hogy ha majd elkezd haladni akkor bele rakod. hát akkor már nem fogod, mert addigra nem akarja már, mert elszokik töle és nem akar majd benne játszani. èn úgy csináltam, hogy kb 4 hós korától rendszeresen földön volt, de megcsináltam a járókát jó kis játszónak, és mikor wc-re mentem vagy föztem bele tettem és tök jól elvolt egy félórát. de attól még szinte egésznap a földön volt. MERT bizony tér kell neki és sokkal jobban ösztönzi a mozgásra, de nekem jó volt néha hogy bele tehettem. Döntsd el te. Ha elkezd menni már nem akar majd benne lenni.
Én szeretem a járókát.Amikor ekkora volt a lányom mint a tied, bár õ ekkor már kapaszkodva lépegetett, de elõtte is volt járókánk.Ahogy írtad én biztonságosnak véltem, amíg kiszaladok a postáshoz, lezuhanyzok stb.Az ágyat mi csak alvásra használjuk, abban napközben sose volt.Én is elég szabadon hagytam mindig hogy felfedezze a lakást, utál is a járókában lenni, csak akkor van el ott rövid idõre ha nem lát.Viszont nekem jó hogy tudom, biztonságban van ha épp olyan dolgot csinálok.
Szia! Nem volt járókánk, én is pont úgy gondolkodtam, mint te és 7 és fél hónaposan így is felállt :) Elõször a pihiszékében kapaszkodott, elöl, majd oldalt, majd hátul, ott a legmagasabb, aztán asztal, szék, ágy, bármi jó volt:) Nálunk is padlófûtés van. És mi is csak alvásra használjuk a kiságyat, ha hirtelen ki kell mennem a postáshoz, stb, addig etetõszék (rálátok), vagy kiságy. Soha nem sírt.

10 hetes kutyusom tanítom szobatisztaságra (már volt kutyám, tudom, hogy kell), de létezik-e olyan valami (szer, növény, stb), amivel, ha bedörzsölöm vagy kimosom benne a szőnyeget (rongyszőnyeg) nem lesz kedve rápisilni?

Legjobb válasz: Én csak ún. szalmiákszeszrõl hallottam. Büdös, szúrós szaga van, de elillan hamar, vagyis mi emberek nem érezzük, de a kutyik igen, így nem pisil oda újra. Gyógyszertárban lehetet kapni régen, nem tudom lehet-e még.

Én csak ún. szalmiákszeszrõl hallottam. Büdös, szúrós szaga van, de elillan hamar, vagyis mi emberek nem érezzük, de a kutyik igen, így nem pisil oda újra. Gyógyszertárban lehetet kapni régen, nem tudom lehet-e még.
Én csak szagtalanító spray-rõl tudok, de semmit nem ér!

Hogyan tudok egy poros, piszkos szőnyeget minél alaposabban kitisztitani, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen kivinni a lakásból? Nem foltról van szó, hanem az egész szőnyegről.

A helyzet az, hogy nagy sz?nyegr?l van szó, amit nem lehet kimosni vagy kivinni kiporolni, porszivózni természetesen ki lehet, de biztos van valami, amivel alaposabban kitakaritható. Tud nekem valaki segiteni, aki profi ilyesmiben? El?re is köszi!

Legjobb válasz: A legegyszerûbb egy takarítógép lenne, de gondolom, nincs ilyesmi, másként nem lenne kérdés. Nekem sincs takarítógépem, én szivaccsal és kefével, négykézláb súrolom, langyos vízzel, amibe szõnyegtisztítót teszek. Természetesen elõtte jól kiporszívózom. Nem bõ vízzel mosom, a szõnyeg nem ázik át, csak a teteje lesz nedves. Száradás után újra alapos porszívózás következik, hogy ne maradjon tisztítószer a szõnyegben. Nem tudom, mennyire voltam érthetõ. Nekem bevált ez a módszer.

A legegyszerûbb egy takarítógép lenne, de gondolom, nincs ilyesmi, másként nem lenne kérdés. Nekem sincs takarítógépem, én szivaccsal és kefével, négykézláb súrolom, langyos vízzel, amibe szõnyegtisztítót teszek. Természetesen elõtte jól kiporszívózom. Nem bõ vízzel mosom, a szõnyeg nem ázik át, csak a teteje lesz nedves. Száradás után újra alapos porszívózás következik, hogy ne maradjon tisztítószer a szõnyegben. Nem tudom, mennyire voltam érthetõ. Nekem bevált ez a módszer.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ilyesmire gondoltam. A négykézláb módszer nem gond, kitartó vagyok :)
remélem még nem kezdtél neki a takarításnak, mert én ezt a módszert egyáltalán nem ajánlom. képzeld el, hogy egy poros szõnyeget vízzel kezdessz el sikálni.Mi lesz belõle?=SÁR Mivel nem tudod kivinni a lakásból nem fog soha kiszáradni és nem csak sáros, de még lehet, hogy penészes is lesz, ráadásul az atkák is megtelepednek benne. Árulnak különféle porokat, habokat, amiket bele kell dörzsölni a szõnyegbe, aztán szépen átporszívózni.a hobok is por alapúak, nem lesz tõle nedves a szõnyeged. én a habot szeretem, a port nem igen ajánlom, mert nem túl jó a porszívónak.habot kb. 800ft-ért kapsz.
Lehet kölcsönözni fél vagy egy napra takarítógépet, és azzal csodálatosan ki lehet tisztítani, nem kell négykézláb mászni. Csak megfelelõ tisztítószere kell beszerezni hozzá. Olyan mint a porszívó, kifújja a porlasztott vizet és vissza is szívja. Csak utána meg kel várni hogy rendesen kiszáradjon a szõnyeg, hogy ne penészesedje be.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, a hab szimpatikusnak tûnik. Mit kell azzal csinálni? Kefével bedörzsölni?
Rá van írva, hogy fújd rá, hagyd hatni, szívd ki, de ha nagyon koszos, jobb kefével súrolni. És utána megszárad, majd azt kiporszívózod. 3000-ért lehet takarítógépet kölcsönözni, házhoz viszik.+ bele a szer. Mi nyáron, mikor 40 fok van, kiterítjük a fûre, megszórjuk Ultra porral (durva, mi? mint 1968-ban) folyatjuk rá slagból a vizet, és cirokseprûvel vadul súroljuk. 2, 5x3m-es.Ha a nagyja víz lecsöpög, felcsavarjuk, átdobjuk a 2m-es forró betonkerítésen, és csontszárazra szárítjuk.A takarítónéniktõl láttam nyáriszünetben a gimiben. Csak kánikulában lehet, amikor a páratartalom kicsi, különben kidobhatod.

3 éves kutyám pár hetes kora óta szobatiszta. Most kb 1 hónapja elkezdte, hogy éjszakánként rápisil a szőnyegre de csak egy bizonyos kisebb részen. Nappal semmi gond vele, de így még megszidni sem lehet. Mit tudok tenni ellene?

Rendszeresen levisszük sétálni és ahogy írom eddig nem volt gond vele,és nem is mindennap csinálja csak hetente 3x általában! Most kértünk kölcsön takarító gépet a sz?nyeghez de ez nem állapot.Tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Ne tartsd a lakásban.

Ne tartsd a lakásban.
tegyél alá kutya pelust azzal megóvod addig is a szõnyeget amig ez megoldódik. Lehet rosszat álmodik, vagy felfázott.Adj neki cukor mentes kamilla teát hátha...
Szerintem pedig ha ugyan arra a helyre pisil akkor jelöl, amit általában a kutyusok lent szoktak, de sajnos a lakásban is elõfordul. Sajátjának tekinti és ezzel akarja megjelölni!
Szerintem, mivel nekünk is van két Goldenünk, mi azt csináltuk, h feltisztítottuk valami erõs illatú szerrel , és utána nem csinálta , mert nem szereti az orra... Vagy estére tedd ki, h ne tudjon bepisilni... ezzel is tanulja , hogy valami rosszat csinált
Én mindenekelõtt a szõnyeget eltenném egy hétre(persze ha megoldható). Nálunk is csinálta ezt a kutya. Kertes házban lakunk, de nem tudom kint hagyni, mert osztatlan közös terület, és a szomszédok zokon veszik. Nálunk a egy kis szekrényt nézett ki magának. Levittem a pincébe, és azóta nem csinálja.Sajnos az okára nem tudtunk rájönni azóta se, de megoldódott. Próba szerencse.:) Persze a betegség se kizárt, de ezt állatorvos talán meg tudja mondani.

Mit tudok tenni hogy ne dörzsölje ki a szőnyeg a baba lábát?

Raktam le kis puha plédet, de összegyüri és lemászik róla.Mit tudok vele csinálni azon kívül hogy felöltöztetem? Ha mégis ledörzsöli a bört mivel kezeljem hogy ne legyen sebes?

Legjobb válasz: ha ledörzsöli a bõrt akkor neogranormon vagy sudocream. szerintem meg nem kötözheted így itt már nincs mit tenni.esetleg kerítsd körbe valamivel. bútorpárna stb..de ha mászni akar hát mászni is fog. adj rá egy vékonyka nacit.

ha ledörzsöli a bõrt akkor neogranormon vagy sudocream. szerintem meg nem kötözheted így itt már nincs mit tenni.esetleg kerítsd körbe valamivel. bútorpárna stb..de ha mászni akar hát mászni is fog. adj rá egy vékonyka nacit.

Világos szőnyegen a gyerekek által és persze a mi általunk is kreált foltokat hogyan tudom itthon tisztítani?

nem a kölcsönz?gépes dologra gondolok, hanem vmi másra.

Legjobb válasz: Vegyél Wanish száraz szõnyegtisztító port, ki kell porszívózni a szõnyeget, rászórni a port, puha kefével belekefélni ( nem kell súrólni csak bedolgozni a port ) 20-30 perc perc múlva fel kell porszívózni. Kiválóan tisztít, eltávolítja a foltokat és kellemes az illata. Én próbáltam, meg vagyok vele elégedve.

Vegyél Wanish száraz szõnyegtisztító port, ki kell porszívózni a szõnyeget, rászórni a port, puha kefével belekefélni ( nem kell súrólni csak bedolgozni a port ) 20-30 perc perc múlva fel kell porszívózni. Kiválóan tisztít, eltávolítja a foltokat és kellemes az illata. Én próbáltam, meg vagyok vele elégedve.
venish szõnyegtisztítóval próbáld meg.van most valami újfajta venish por is.
Benzines ollóval hatásos


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!