Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a magzatvizet a (39 db)

A szivárgó magzatviz mellet nem kellene más tünetnek is jelentkezni a szülés megindulásakor? A vizszerü folyásról honnan tudom megállapitani hogy nem a magzatviz?

Legjobb válasz: Vegyél magzatvíz-szivárgást jelzõ betétet. Nem tudom milyen alapon mûködik, de lehet ilyet kapni. Gondolom akkor az el tudja különíteni, hogy magzatvíz szivárog-e vagy folyásod van. Én még nem járok ott, de ha ott tartok, szerintem kipróbálom. Üdv: 28 hetes kismama.

Vegyél magzatvíz-szivárgást jelzõ betétet. Nem tudom milyen alapon mûködik, de lehet ilyet kapni. Gondolom akkor az el tudja különíteni, hogy magzatvíz szivárog-e vagy folyásod van. Én még nem járok ott, de ha ott tartok, szerintem kipróbálom. Üdv: 28 hetes kismama.
Szia! Nekem 30 hetesen volt ilyen, felhívtam a szülészetet, és azt mondták, menjek be, mert lehet hogy magzatvíz. Bementem, megnéztek, nem az volt. (pont hiánycikk volt az a magzatvíz szivárgás jelzõ, amirõl írt az elõzõ hozzászóló) Majd a szülés magzatvíz elfolyással indult ( fájásom akkor még nem volt) de az nem szivárgott, hanem dõlt, és nem lehet megállítani. Szerintem az a legmegnyugtatóbb, ha megnéz a dokid, vagy az ügyeletes. Nem írtad hány hetes vagy.
Nekem szivárgott a magzatvizem (egy burokdarab elállta az útját), amit úgy vettem észre, hogy ha felálltam, akkor éreztem, hogy valami folyik a lábam között és nem kellett pisilnem. Nem egyfolytában csurgott, hanem csak idõnként.
Nekem így indult be a szülés: szivárgott a magzatvíz (olyan, mintha pisilnél, csak nem tudod megállítani), de nem volt fájásom. A fájások csak kb 2 óra múlva jelentkeztek.

39 hetes vagyok. Honnan tudom hogy nem a magzatviz szivárog e?

Vizes a bugyim, de annyira amennyire eddig is volt. Honnan tudom hogy a magzatviz szivárog e vagy csak egy pár csepp pisi ment be.

Legjobb válasz: Lehet kapni a gyógyszertárban olyan betétet, ami elszínezõdik, ha magzatvíz kerül rá. Lehet, hogy nagyobb bababoltokban is van, Brendon, Kenguru Gold stb...

Lehet kapni a gyógyszertárban olyan betétet, ami elszínezõdik, ha magzatvíz kerül rá. Lehet, hogy nagyobb bababoltokban is van, Brendon, Kenguru Gold stb...
Ha nem vagy biztos abban hogy mi az akkor hívjad fel a szülésznõdet vagy a dokidat és menjél be a kórházba, ott megvizsgálnak és megnézik hogy az-e. Én februárban szültem és nekem is volt ilyen érzésem úgyhogy én bementem a kórházba, mert bár kerestem ilyen betétet vagy tesztet a patikákban de sehol sem lehetett kapni.
Szia!Én pont e betét iránt érdeklõdtem egy pár kérdéssel régebben és azt mondták a válaszban, hogy nincs már ilyen , nem lehet kapni, hanem valami teszt van.Amúgy nekem is ez a gondom..sztem használj tisztasági betétet.A vizelet egy kis idõ után, ha elég sok meg yegy helre elszínezõdik..a magzatvíz nem hiszem, de amúgy tudom elég nehéz megítélni , mert ilyenkor izzadunk is mint a ló, legalább is nekem a bugyim széle is olyan sztem mert leizzadok...hiába rohangálok csak bugyiban itthon.37hetes kismama

35 hetesen egy kis folyás megengedett? Nektek is annyit feszül az alhasatok? Honnan tudja az ember hogy szivárog a magzatvíz?

Mindig attól félek hogy beindul a szülés. Még egy két hétig bennmaradhatna a kicsike.

Legjobb válasz: Attol fugg hogy milyen az a folyas,ha szintelen szagtalan akkor oke,de ha ellenkezoje az koraszulest is okozhat,tehat kezelni kell (lehet hogy a partnert is).Az alhas feszulni szokott ilyen koru terhessegkor,a magzatviz pedig ritkan szivarog,inkabb omlik.

Attol fugg hogy milyen az a folyas, ha szintelen szagtalan akkor oke, de ha ellenkezoje az koraszulest is okozhat, tehat kezelni kell (lehet hogy a partnert is).Az alhas feszulni szokott ilyen koru terhessegkor, a magzatviz pedig ritkan szivarog, inkabb omlik.
Nekem is elég gyakran feszült a hasam, nem volt gond. Ha szívárog, az olyan, mintha pisilnél/folyna a pisi/ és nem tudod visszatartani.


Hogy történik a magzatvíz vizsgálat, túlhordás esetén? Annyit hallottam már róla, ilyesztően hangzik de valójában nem tudom mit jelent.

Legjobb válasz: Semmi komoly. Olyan mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Feltárják a hüvelyt, utánna felhelyeznek egy fémcsövet és lámpa segítségével megnézik a magzatvíz színét.Ha áttetszõ, akkor minden rendben van.

Semmi komoly. Olyan mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Feltárják a hüvelyt, utánna felhelyeznek egy fémcsövet és lámpa segítségével megnézik a magzatvíz színét.Ha áttetszõ, akkor minden rendben van.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem tûvel a hasfalon keresztûl vesznek a vízbõl mintát?
Semmi különöset nem éreztem. Olyan, mint a rákszûrés. Nem csinálnak semmit, mármint nem vesznek mintát vagy ilyesmi, csak megnézik a magzatvizet a burkon keresztul. Ha áttetszõ, akkor oké. Ha nem, akkor a baba a vízbe kakilt, ami már gondot jelenthet. Akkor ideje megszületnie. De ne izgulj, nem lesz semmi baj! Ez csak ovintézkedés!
1. vagyok. Nem szúrnak a hasadba, az az amniocentézis , ami a 16. héten van és csak a magas rizikófaktorosoknál. Ami a 40. héten van, az az amnioszkópia és rutin vizsgálat túlhordósoknak.
szia!tegnap voltam magzatvízvizsgálaton, kb.3 perc volt és egyáltalán nem fájt, még csak kellemetlen sem volt.

Honnan tudom, hogy ez a magzatvíz-e vagy sem?

Nem mondanám, hogy szivárog, inkább kisebb-nagyobb adagokban távozik bel?lem valami nagyon folyékony folyásszer?, de nem tudom eldönteni, hogy folyás-e vagy nem. Szaga nincs, de egyszerre elég sok távozik.

Legjobb válasz: Megindult a szülés, be kell menned, ne várd meg míg rendezõdnek a fájások, mert a magzatvíz szivárog és fertõzést is kaphatsz! Sok sikert! 4 gyermekes anyuka vagyok

Megindult a szülés, be kell menned, ne várd meg míg rendezõdnek a fájások, mert a magzatvíz szivárog és fertõzést is kaphatsz! Sok sikert! 4 gyermekes anyuka vagyok
Szerintem az. Úgy tûnik nem lesz szükséged indításra:D Könnyû szülést!
Te írtad ki a derékfájást is?:) Én voltam a válaszoló. Szóval: sipirc a kórházba, ne a gép elõtt ülj!
Ez az lesz! Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Oksi! Köszi, akkor húztam a csíkot! Szurkoljatok!!!!
indulás a kórházba, szorítunk!
Majd írd meg mi volt:)
A kérdező hozzászólása: Bementünk a kórházba, megnéztek belülrõl, közölték, hogy ez csak folyás, de a biztonság kedvéért berakattak velem egy betétet a ctg erejéig. Az elején a ctg szép íveket írt halál pontosan ugyanolyan távolságban egymástól, amire a picur szivecskéje is kalapált ugyanolyan ritmikussággal. Aztán közölték velem, hogy ez csak jósló, menjek haza, meleg fürdõ, pohár bor, és szép álmokat. :( Pedig most már komoly fájdalmaim vannak... :( Nem tudom, hogy élem túl az éjszakát, meg a holnapot, igaz, még egy szülés hátra van ami ennél sokkal fájdalmasabb, gondolom... Úgy tûnik még is csak indítás lesz belõle... :(
Sajna, hogy nem indult be magától, de a cél ugyanaz:) Hajrá:) ))

Honnét tudom, hogy elfolyt a magzatvíz? Igaz, hogy észre se lehet venni?

Legjobb válasz: Olyan, mintha bepisilnél, de nem tudod visszatartani.

Olyan, mintha bepisilnél, de nem tudod visszatartani.
Igen, olyan furán folyik, és én megdörzsöltem a magzatvizes ujjaimat, és egy kicsit olajos volt.
Én is aggódtam, hogy észreveszem-e. Lehet kapnigyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz szivárog. Nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy hamar kifordultam a gyógyszertárból és úgy döntöttem, inkább remélem, hogy észreveszem. És észrevettem :) Ne aggódj, de ha megnyugtat és van rá keret, vegyél ilyen betétet, a gyógyszertárban biztos tudni fogják a nevét.
Én is paráztam, hogy nem veszem észre, de hidd el felismered :) ) Csak arra ne számíts, hogy elmegy és kész, mert ha egyszer megindul jön folyamatosan amig a baba kint nincs. Tehát ebbõl is rá lehet jönni.
Felismered.De nem is biztos, hogy a magzatvi´z folyik el elözször.Nekem fájások jöttek, és a doki fakasztotta ma´snap el a vizet.
Én már a mennyiség miatt is észrevettem. Fõleg a második babánál. Az tisztára Niagara volt :D
hát nem tudom, én azt a 8 betétet 10 perc alatt nem tudtam nem észre venni.:) a vizelfolyását észre venni.nyugi.:)
Én is féltem attól, hogy nem fogom észrevenni, ha folyik, de nem így történt. Pedig nekem csak szivárgott. Olyan, mintha pisilnél, de nem tudod visszatartani, folyik magától. Fõleg, ha felállsz.
Nekem el sem folyott az orvos fakasztotta ki. A fályásokból viszont rájöttem hogy megidúlt a szülés.:)

Honnan tudom hogy szivárog a magzatviz?

Állaga alapján,vagy esetleg van szaga(bocsi a részletezésért),vagy honnan?

Legjobb válasz: Olyan mint a víz. Szintelen, szagtalan. Arról tudod hogy az, hogy folyton szivárog. Eláztatja a fehérnemûdet vagy t betétedet. Ha így van akkor irány az orvos mert ha nem mész idõben akkor fertõzés is lehet belõle. Viszont tudnod kell hogy a terhesség vége fele több a folyás ami kicsit krémesebb bár nekem vizesebb volt nagyátlagban. Tehát lehet az is. 4 hós baba ancija

Olyan mint a víz. Szintelen, szagtalan. Arról tudod hogy az, hogy folyton szivárog. Eláztatja a fehérnemûdet vagy t betétedet. Ha így van akkor irány az orvos mert ha nem mész idõben akkor fertõzés is lehet belõle. Viszont tudnod kell hogy a terhesség vége fele több a folyás ami kicsit krémesebb bár nekem vizesebb volt nagyátlagban. Tehát lehet az is. 4 hós baba ancija

Honnan tudom hogy szivarog a magzatviz?

Egesz delelott takaritottam es amikor elmentem wc-re nedves volt a bugyim, es nem tudom lehet hogy csak "izzadsag" volt, vagy mi. Bocsi de maskepp nem tudtam megfogalmazni :) Ja 35 hetes vagyok

Legjobb válasz: Olyasmi volt, mintha egy kicsit bepisiltem volna.

A kérdező hozzászólása: Olyasmi volt, mintha egy kicsit bepisiltem volna.
Bocsi de szagold meg, mert a pisi szag elég jellegzetes, a magzatvíznek nincs... Továbbá tegyél be egy zsepit, és ha nyugalmi helyzetben is olyan lesz, akkor bizony azzal van dolgod, akkor mindenképp érdemes dokit vagy szülésznõt felkeresni, aki megvizsgál, hogy minden rendben legyen...
Nekem mikor szivárogni kezdett a magzatvíz teljesen olyan érzés volt mint amikor megjön. Éreztem hogy bluggy és vizes vagyok, a nadrágom is. Nem volt kérdés hogy mi az. Egyébként tényleg szagold meg, édeskés szaga van a magzatvíznek.
Nekem karácsony után elment a nyákdugó és onnantól kezdve kezdett szivárogni a magzatvíz, de nem nagyon, éppen csak annyit éreztem mindig, hogy nedves a bugyim, de nem a pisitõl. Január végére viszont már olyan kevés volt a magzatvizem, hogy egybõl megcsászároztak. (37hetesen).
Eggyel többen lesztek és valaki üvölteni fog.
Nekem fájásokkal kezdödött és egyre gyakrabban és erösebben.
A kérdező hozzászólása: Hát ez nagyon jó. XD Köszönöm, hogy megnevettettél ezen a s.r napon
Vagy elfolyik a víz, vagy fájásaid lesznek. De ha rendszeresen keményedsz, az is ér. :) Az igazi fájások közben bekeményedik az egész has, rendszeresek, nem múlnak, hanem erõsödnek, és egyre hosszabbak. Érdemes meleg fürdõt venni, sétálni, mert ezek hatására ha csak jóslók, elmúlnak.
Én is ezen a kérdésen gondolkodtam ma, mivel egész nap keményedek és fájdogál a hasam, csak az a baj, hogy még csak 29+5 hetes vagyok, szóval még nem igazán kéne szülni. Most lezuhanyoztam, vettem be magnéziumot, remélem, hogy elmúlik. Csak nem a szülés indult be... Remélem.
Nekem nem folyt el, a doki repesztett burkot a szülõszobán. Nekem elöszõr olyan érzésem volt mintha elrontottam volna a hasam. Elmentem wc-re 3x. Ez kb. 1órán belül volt. Utána rendszeresen jöttek a fájások (amiket semmivel nem lehet összekeverni) , elkezdtem mérni õket, nekem már az elején 6-7 percesekkel indult. Így telt el 2 óra, bementünk a kórházba, még 2 óra és meglett a Fiam :)

39. hétben vagyunk, nem éreztem csuklani a babám ma, lehet tegnap sem, nem tudom. Ugye ez nem jelenti azt, hogy belekakilt a magzatvízbe?

Legjobb válasz: Olvastam én is azt a kommentet, amirõl írtál, hogy egy anyukának belekakilt és valószínûleg onnantól nem csuklott a babája. Szerintem attól, hogy neki úgy alakult, ez nem egy bizonyított tény, ne aggódj!

A kérdező hozzászólása: Oké. akkor megnyugodtam. Köszönöm a válaszokat!
Szia! Nekem minden nap 4-5x csuklott. Szülés elõtt pár nappal pedig 1x sem, és bizony belekakilt a vízbe és ennek ellenére viszont ugyanolyan aktív volt. De azt nem tudom, hogy va e összefüggés a kettõ között.
Olvastam én is azt a kommentet, amirõl írtál, hogy egy anyukának belekakilt és valószínûleg onnantól nem csuklott a babája. Szerintem attól, hogy neki úgy alakult, ez nem egy bizonyított tény, ne aggódj!
Ja igén...és én voltam az, aki állítólag "blõdséget" írt! Ez van....én ezt tapasztaltam! De természetesen nem jelenti azt, hogy igazam van, ezt csak én gondolom így.
Nyugi:) ) én talán egyszer éreztem csuklani:)
A kérdező hozzászólása: Köszi. :)
36 hétben vagyok, van úgy, h 1-2 nap nem érzem, van, h 3*is csuklik egy nap alatt a picim:)
En sosem ereztem csuklani a lanyomat anno :)
A kérdező hozzászólása: Akkor vki valami blõdséget írt... Köszi!
37 hetes vagyok és még egyszer sem éreztem csuklani a kisfiamat, a kislányomat annál gyakrabban annak idején. Szerintem nem a csuklást hanem a magzatmozgást kell nézni....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!