Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a lovam (96 db)

Hogyan tudok a lovaimra a Howrse-n előtagot rakni?

Legjobb válasz: Ha megcsináltad az elõtagot (Irodám--->elõtagok) akkor után a lovad neve mellett van egy + jel. Arra katt, profil módosítása és ott van h elõtag. De csak a nálad tenyésztett lovakra tudsz elõtagot tenni.

Ha megcsináltad az elõtagot (Irodám--->elõtagok) akkor után a lovad neve mellett van egy + jel. Arra katt, profil módosítása és ott van h elõtag. De csak a nálad tenyésztett lovakra tudsz elõtagot tenni.
Kiegészíve az elözö válszt, min.30 nap rangidöd kell legyen.
30 napos rangidõ irodám elõtagjaim , elõtag lefoglalása, itt választassz egyet, majd a saját tenyésztésû lovaidra rá tudod rakni a ló neve melletti + jelre kattintva profil módosítása, és ott rá tudod rakni.

Minecraftba hogyan tudom a lovakat pároztatni vagyis újfajta/kis ovakat csinálni?

Legjobb válasz: aranyalmával kell etetni õket, illetve búza is jó, de az csak akkor, ha etetés közben rajta ülsz. és ne legyen rajta páncél.

aranyalmával kell etetni õket, illetve búza is jó, de az csak akkor, ha etetés közben rajta ülsz. és ne legyen rajta páncél.
bevezetsz 2 neked tetszõ lovat és mind a 2-nek adsz 1-1 tököt
mármint egy zárt karámot kell építened és úgy adod oda nekik a tököt

Hogy tudom a lovam teljesen magamhoz szelídíteni?

Legjobb válasz: Bár nem vagyok lovas, de gondolom kézbõl etetéssel, simogatással, ápolással, sok törõdéssel, türelemmel és idõvel.

Bár nem vagyok lovas, de gondolom kézbõl etetéssel, simogatással, ápolással, sok törõdéssel, türelemmel és idõvel.
Rengeteg idõt tölts vele. Nem azt mondom, hogy állandóan pucolgasd, meg nyald ki a s*ggét, hanem állj a karámban, amikor kint van, ülj le a boxban, amikor bent van közben pölö írjál leckét, vagy fonj karkötõt, vagy hát foglald el magad. Elõbb megszokja, hogy ott vagy, majd elkezd érdeklõdni is feléd. Vidd ki sokat terepre, adj neki sok szeretetet. De miért, vad a paci?
A kérdező hozzászólása: Hát 8 hónapos csikóm van. És néha ugrál jó tudom ez természetes hisz 6 éves koráig csikó. Ha meg lát vagy ha hallja a hangom nyerít. De néha úgy viselkedik, mintha nekem akarna jönni. Minden délután fél óránként kint vagyok 1 órát.Mindig kézbõl adom neki az almát. Az a gond, hogy apukámat többet látja, hisz apu reggel eteti meg õ engedi ki hétköznap. Én meg délutánonként becsukom megetetem lecsutakolom. Volt barátoméknál egy 4 éves kancát lovagoltam és kezes bárány volt. Én is ilyenné szeretném tenni a lovam. Terepre már 2x ki vittem egyszer egyedül akkor nem volt probléma. Másodszor meg jött barátnõm meg a barátom akkor barátom felé rugott pedig nem is volt mögötte nem is beszélgettek.Annyira nincs vele gond csak én szeretném, hogy kezes bárány legyen.
Ha sokat foglalkozol vele, az lesz. Csõdör, igaz? :)
8 hónapos bohóc ló:) Csõdi? mert azok ebben a korban kezdik próbálgatni az erejüket, amit nem árt leépíteni és tisztázni a játékszabályokat, hogy ki a fõnök, szóval azért érdemes kialakítani egy jó fegyelmezési rendszert. Ha nem fajta ló és nem fogsz vele fedeztetni, akkor érdemes elõbb utóbb kiherélni és akkor tényleg birka lovad lesz, ha nem rontod el.
A kérdező hozzászólása: Kanca lovam van. Semmi képp sem akartam csõdört se heréltet. Valahogy a kancák vonzanak. (= Sokat vagyok vele délutánonként. Csak mégis valahogy úgy érzem, hogy apukámat jobban megszokta hisz õ van vele minden reggel :S
Ahhoz, hogy teljesen magadhoz szelídítsd, elõször el kell nyerned a bizalmát:) Vidd el a futtatóba, vigyél ostort, meg egy kötelet állj a futtató közepére és legyen nálad a kötél egyik vége, a másikat kösd a lovad zablájára... majd indítsd el õt, tudod, amolyan futtatás féle:D ha kicsit lassít, akkor csak a hang kedvéért suhints egyet az ostorral, attól biztosan megindul:D ha már nagyjából kifáradt, akkor dobd le a kötelet is és az ostort is, lehetõleg ne akkor, amikor még vágtat, nehogy bajod legyen... és fordíts neki hátat, ha odajön, akkor hagyjad kicsit, 2 perc múlva kezd el simizni:) a ló elnyerte a bizalmadat;) ha elsõre nem megy, se baj, minél többet foglalkozol vele, annál jobban fog menni;)


Ha út szélén lovagolok, de tudom, hogy félős a lovam, akkor hogyan jelezzek a sofőröknek, hogy lassítsanak?

Legjobb válasz: Ha tudod, hogy félõs a lovad, akkor inkább szállj le és vezesd azon a szakaszon. Sajnos nagyon sok sofõr nem érti miért kalimpálsz, sõt van, hogy még rád is dudálnak....

Ha tudod, hogy félõs a lovad, akkor inkább szállj le és vezesd azon a szakaszon. Sajnos nagyon sok sofõr nem érti miért kalimpálsz, sõt van, hogy még rád is dudálnak....
Elméletileg, ha kinyújtod a kezed oldalra, a tenyered hátrfordítva kicsit 'integetsz' arra, akkor megértik, hogy mit szeretnél. De sokakat nem érdekel. Én ugyan csak vezettem lovat, barátnõm jött mellettünk, és az úttest közepén kellett mennie, hogy picit lassítsanak az autósok. Amúgy tényleg csak akkor menj, ha nem tudod kikerülni, mert minket majdnem elütött egy kamion, és pont mellettünk nyomta tövig a gázt is.
Jelezhetsz ahogy akarsz, nem fognak miattad lassítani az tuti. Nem tudom mennyire forgalmas útról van szó, de a ló általában nem oda való, pláne ha ijedõs állatról van szó.
Utolsó, pont hogy kézbõl egyszerûbb megfogni, mert ha a hátán vagy és beugrik az árokba, netán az út közepére akkor neked is könnyen bajod eshet lovasként, meg nincs rosszabb mikor csak táncol alattad a ló, akár mit is csinálsz a hátán. Ha kézen megugrik, akkor visszatudod fogni meg ott azért csak a ló és az út közt vagy, meg két kézzel jó rövidre fogod a szárat, meg tudod vetni a lábad csak nem ránt el. Én sem vagyok egy nehéz tüzérség 55 kiló vagyok vasággyal együtt érdekes módon mégse tud elrántani a lovam. Van amikor mi is kénytelenek vagyunk út szélén menni, számomra a kamion a mumus, alapból nem félünk tõle, csak van egy két sofõr, aki szerint jó muri rádudálni a lovasra, meg 1m-re elhúzni mellette 80-al. Amikor érzem, hogy ideges a lovam, inkább leszállok és vezetem, mert nem szeretnék lovastól az út közepén a kamion elõtt kikötni vagy beesni egy árokba. Kérdezõ, inkább sétálj a lovad mellett addig, vagy ha az árkon túl van kis füves rész ott menj vele, a kocsiktól kicsit távolabb.
Szia! Harmadik válaszoló vagyok. Én nem ajánlom, hogy kézen vezesd a lovat, gondolj bele egy 500-600 kilós állatot mindig több esélyed van a nyeregbõl irányítani, mint a földrõl.. Megijed, kitépi a kezedbõl a kantárt, esetleg letépi a fejérõl és máris kész a baj.
A kérdező hozzászólása: Kiragasztok egy papírt a hátamra jó nagy betûkkel, hogy lassíts xd
Szépem leszállsz, és vezeted. De komolyan mondom, mert ilyedõs lóval amit csinálsz, azt közuti veszélyeztetésnek minõsül, és baleset esetén még szép kis büntetést is fogsz kapni.
Van pár rendes ember aki lassítani fog, de van aki azt hitte integetünk és visszaintett...Vagy épp hogy még gyorsított azért is.
Szia! Sajnos sehogy.. megoldás lehet, hogy integetsz hátrafelé, de ez nem minden autósnak fog leesni, mert a legtöbb autós nem tudja, hogy a ló menekülõ állat és megijed. Én azt javaslom, hogy szoktasd hozzá a lovad az ilyen helyzetekhez, de nem úgy, hogy rögtön forgalomban lovagolsz. Járj vele sokat terepre, faluban pl ahol nem járnak annyira kocsik, de azért van egy kis élet körülötte, nem a megszokott környezet.
A kérdező hozzászólása: muszáj kimennem vele elég hosszan, nem mindenhol van földút
Hát ha félõs a lovad akkor kerüld a köz utat. mert a sofõrök nem fognak lassítani..

Hol tudom és hogyan eladni a lovamat?

a star stable onlineban hol lehet eladni a lovamat mert én sehol se találom és ahol lehet ott hogyan kell?

Legjobb válasz: Az alaplovat nem tudod eladni, csak olyanokat, amiket megvettél. A my stable-ben, ha leszállsz a lóról, és rákattintasz a nevére, akkor alul kiadja azt a kis ikon, aminek a megnyomásával eladod a lovadat.

Az alaplovat nem tudod eladni, csak olyanokat, amiket megvettél. A my stable-ben, ha leszállsz a lóról, és rákattintasz a nevére, akkor alul kiadja azt a kis ikon, aminek a megnyomásával eladod a lovadat.
A kérdező hozzászólása: Oké köszi

Miért van az hogy minecraft 1.6.6-ban van ló meg minden csak lónyereg nincs pedig tudom hogy van olyan? És hogyan lehet a lovat megszelidíteni?

Legjobb válasz: 1.6.6 nincs is csak 1.6.2 és mielõtt kiadták úgy volt, hogy van, de mire odáig jutottak, hogy kiadják a végleges 1.6-ot ezt visszavonták, disznónyerget kell használni.

1.6.6 nincs is csak 1.6.2 és mielõtt kiadták úgy volt, hogy van, de mire odáig jutottak, hogy kiadják a végleges 1.6-ot ezt visszavonták, disznónyerget kell használni.
Addig lovagolsz rajta és, szálsz vissza rá minden ledobásnál amíg meg nem szelidül.

Honnan tudom hogy férges a lovam azon kívül hogy a trágyájában férgeket találnék?

Legjobb válasz: A hasa kicsi felpüffed. Nem nagyon, de észrevehetõen.

A hasa kicsi felpüffed. Nem nagyon, de észrevehetõen.
folyamatosan vakarja (fához dörgöli) a fenekét, annyira, hogy még a farok szõre java is lekopik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm , köszönöm :) és ez évi 2 x féreghajtással kiküszöbölhetõ ? vagy érdemes a legelõn is összeszedni a trágyát és nem csak elfogasolni?
Elég évente kétszer féreghajtani ! A legelõrõl mindenféleképpen szedd le a szart fõleg féreghajtás után , így megakadályozod, hogy a földbe jussanak a peték és újra fertõzni tudjanak! Üdv: Tomi
Az évi két féreghajtás csak akkor elég, ha a ló nem volt súlyosan férges, ha az volt, akkor féreghajtó típustól függõen kellhet adott idõ elteltével egy ismétlés.
Köszönöm mindenkinek:)
Féreghajtás menete: - beadod a féreghajtót, és ha találsz benne férgeket, akkor 2-3 hét múlva újból adsz neki tablettát Negyedévente javallott, azaz évi 4 alkalom.
Az a féreghajtó típusától, összetételétõl függ, hogy pontosan mikor kell az ismétlõ, ezt azért vegyük figyelembe. Illetve nem csak tabletta van, van paszta, por is.
A kérdező hozzászólása: igen mert valamelyik paszta csak évente 1x alkalmazható , köszi a válaszokat :)
De van. A kerítés.
A kérdező hozzászólása: nem kerítésre gondolok arra hogy nem én játszok a lovakkal és nincs családjuk és ott vannak és lehet rajtuk lovagolni és ott lehet dolgozni!de azért köszi

Ha meg akarom állítani a lovat, akkor a testsúlyának nagy részének a hátsó lábain kell lennie? Hogy tudom ezt elérni azon kívül, hogy én is kicsit hátra dőlök?

Legjobb válasz: Ez kusza így. Attól, hogy hátradõlsz, nem kerül a ló súlya (a tiéd sem) a hátsó lábaira. Nem csak álláskor akarod ezt elérni, hanem menet közben is, ez a munka célja, hogy összeszedd a lovat, maga alá lépjen, használja a hátulját. (Mivel általában az elejükön van több súly, pedig a hátulja bírna többet.) Úgy tudod elérni, hogy megpróbálod keretbe lovagolni a lovat, a szár megtart, a csizma elõre hajt. Ellentartasz a szárral, hogy a csizmára ne "gyorsuljon", hanem jobban maga alá lépjen. Ha Te is képzetlen vagy ilyen téren, és a lovad is az, ez nem fog elsõre sikerülni, egy edzõ tud segíteni élõben többet.

Ez kusza így. Attól, hogy hátradõlsz, nem kerül a ló súlya (a tiéd sem) a hátsó lábaira. Nem csak álláskor akarod ezt elérni, hanem menet közben is, ez a munka célja, hogy összeszedd a lovat, maga alá lépjen, használja a hátulját. (Mivel általában az elejükön van több súly, pedig a hátulja bírna többet.) Úgy tudod elérni, hogy megpróbálod keretbe lovagolni a lovat, a szár megtart, a csizma elõre hajt. Ellentartasz a szárral, hogy a csizmára ne "gyorsuljon", hanem jobban maga alá lépjen. Ha Te is képzetlen vagy ilyen téren, és a lovad is az, ez nem fog elsõre sikerülni, egy edzõ tud segíteni élõben többet.
Megállításnál akkor áll helyesen, ha mind a négy lábát terheli, és a lábai egymás mellett, zártan állnak (elölrõl, hátulról, és két oldalról nézve is egy-egy síkba esik a két-két lábpár). A megállítás pillanatában a lábak zárásáért kis csizmasegítséget adsz, a felvevõ testsúly és a kitartó szársegítség mellé. Lehet, hogy kicsit gyakorolni kell majd, persze. :)
Az elsõ helyesen irta, összeszedettséggel, lerövidited az ügetést és a ló összeszedettségbõl automatikusan helyesen "4 lábra" összeszedetten fog megállni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!