Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a kutyusommal az (16 db)

Hogyan tudom leszoktatni a kutyusom az ugrálásról?

Mindenkire felugrál akivel találkozunk séta közben, rám is amikor haza érek..hogy szoktassam le róla?

Legjobb válasz: akkor addig vársz amíg abbahagyja

akkor addig vársz amíg abbahagyja
amikor hazaérsz és rádugrál akkor ne simogasd ne csinálj semmit dermedj kõvé, ne szidd semmit ne csinálj! amikor lenyugodott és leül eléd vagy lefekszik akkor üdvözölheted. ha bevonod egy barátod ebbe a tanításba, (hogy ha rá is ugrál akkor ugyanazt teszi amit már leírtam) akkor másokra sem fog ugrálni.
- fordíts hátat neki , - emeld fel a térded - lépj rá finoman a hátsó lábára( ha már felugrott rád, ) de , szerintem egyik sem fog használni :) :) hogy miért ? mert õ a vezér , és nem te !! olvasd el jan fennel könyvét, nézd a ngc-n a hétvégén induló, cessar millanról szóló sorozatot . tanulj, mert hiába irjuk le a receptet, úgysem tudod megoldani a problémádat, amíg nem érted meg !!
lépj finoman de érezhetõen a 2 hátsó lábára....
Tegnap voltam korom gábor elõadásán, és pont a hazaérési rituálé fontosságáról beszélt. Amikor a falkavezér hazatér a falkába, senki sem meri megkörnyékezni, minden falkatag lapítva ugrándozik tõle néhány méterre, és bízik benne, hogy fel tudja hívni magára a vezér figyelmét, de ha bárki belép a személyes terébe, morog/odakap. Neked is ezt kellene tenned. Ha hazaérsz, ráhördülsz, elzavarod, elhajtod, nem engeded még csak azt sem, hogy másfél méternél közelebb menjen. Biztos le fog lapítani, de ne aggódj, nem töröd össze a lelkét, csak kicsit tartózkodóbb lesz. Ha már lenyugodott, lefeküdt, és 5 perce nyugton van, akkor magadhoz hívod, és jöhet az örömködés.
öcsém.. olvasva a válaszokat, nem értem, hogy miért írnak olyan csicska emberek válaszokat, akiknek még kutyájuk sem volt!!! omg.. menyjetek legózni..
Érdemes elolvasni Csányi Vilmos könyveit, ott sok érdekes és hasznos dolog le van írva a kutyákkal kapcsolatban. A kutyák általában megtanulják, hogy kitõl mit várhatnak el, mit engedhetnek meg maguknak az illetõ jelenlétében. úgy gondolom, nincs a kutya és ember között ilyen, hogy falkavezérség, mert akkor ott folyamatos küzdelem volna a vezetésért. Persze ha több kutya van együtt, akkor ott kialakul valamiféle rangsor.
Nekem is van egy kutyám. Feleségemmel a kiskorától kezdve velünk van. Engem tekint falkavezérként, egyszer nem ugrana rám, ha rászólok szó nélkül engedelmeskedik ha azt mondom neki ott marad akkor ott marad, ha nem nyúl a kajához nem nyúl a kajához. Fésülni csak én tudom mert nekem megadja magát. A feleségemet semmibe nézi igaz õhozzá jobban odabújik. Õ simogatja szeretgeti puszilgatja kaját visz neki viszont bármi mond neki szarik rá magasról...viszont ahogy meghallja hogy "Elmondalak apának" kikerekedett szemekkel néz :)
ha elkezdi, rá kell szólni, határozottan, hogy NEM! ha elég sokszor csinálod, meg fogja érteni, hogy mi a baj ezzel a dologgal. akárhányszor csinálja, szólj rá. de utána maradj vele kedves
idõ után szerintem abba hagyja
A kérdező hozzászólása: 08:14esnek: én vagyok a vezér és nem õ.annyit írtam hogy felugrál ha hazajövök, egyébként mindenben szótfogad és nagyon jó kutya.és hidd el, egy hónapja mást sem csinálok csak a kutyák nevelésérõl olvasok, szóval értem hogy mi a baj, de nem az hogy õ a falkavezér. gondoltam itt is felteszem a kérdést hátha kapok valami jó ötletet.többieknek köszi :)
Közöld vele, hogy nem ugrassz és lépj egyett hátrébb, ha hátulról támad, akkor elõre..hozzá viszont ne érj, csak ha lenyugodott. Mondani is csak azt, hogy nem ugrassz! Ha úgy adódik el is fordulhatsz más irányba esetleg valakivel beszélgetni, mintha ott sem lenne a kutya.
vagy ha tudja az ÜL!parancsot akkor mondhatod neki.
A kérdező hozzászólása: igen ezt szoktam, nem csinálok semmit, de nem érdekli ugrál a hátamra is ugyanúgy...
kösd össze a lábait

Hogyan tudom megszoktatni a kutyusommal az autózást?

Sajnos mindig elhányja magát a kocsiban, de fontos lenne, hogy megszokja a helyzetet, mert 2 havonta vidékre utazunk a szül?khöz és vinni szeretnénk magunkkal!

Legjobb válasz: javaslom, hogy homeopátiát adj neki! nekem (nem a kutyáimnak) bevált! van komplex készítmény gyógyszertárban (cocculine), de monokészítményt is adhatsz neki!(nem javaslok egyet se, mert monitoron keresztül nehéz)

javaslom, hogy homeopátiát adj neki! nekem (nem a kutyáimnak) bevált! van komplex készítmény gyógyszertárban (cocculine), de monokészítményt is adhatsz neki!(nem javaslok egyet se, mert monitoron keresztül nehéz)
Azt mondják gyakolat teszi a mestert... :S Az én kutyáim jól bírják az autózást. Talán az a titok nyissa, hogy vagy alszanak a kocsiban, vagy valaki játszik útközben velük. De - mint az embereknél - az állatoknál is lehet ilyen betegség. (nem jut az eszembe a neve) De azt javaslom, próbáljatok ki mindent!
A kutyak is szoktak "tengeribetegek" lenni, ajanlom h a kutya olyan testhelyzetben legyen, h ki tudjon nezni a messzi tavolba. A tavoli fix pontra tekintes az egyik megoldas a keves kozul a tengeribetegsegre. A kutyan nem tudja elmondani h rosszul van :D gondolom ha nem szeret utazni, akkor ettol van.
A gyogyszertarban lehet kapni erre gyogyszert. Kb egy oraval az autozas elott kell elfogysztani. (Vagy elore ultetni a kutyust)
szia! Az elején a mi kutyáni ishányt, amikor hosszabb útra mentünk, mi nem adtunk neki gyógyszert, de az orvos is valszeg egy nyugtató adna, nekünk ezt mondta. Mi vettünk neki egy boxot, amiben nem tud felülni, csak feküdni és mocorogni sem nagyon tud, így elvileg annyira nem keveredik fel a gyomra. Ha hosszabb útra mentek álljatok meg, h sétálhasson egyet, és adjatok neki vizet, h megnyugodjon. A boxhoz szoktatás otthon kezdjétek el. sok sikert
ami nálam az autóra szoktatás során bevált: kezdetben igen rövid utazás és megérkezéskor valami olyan program, ami a kutyádnak nagy örömet okoz (séta a folyó partján, labdázás a mezõn, akármi, amit szeret). pár ilyen alkalom után már az autó látványától is öröm tölti el a szívét...

Milyen színű ez a kutyus? Azt tudom, hogy border collie.

kép:

Legjobb válasz: Igen olyan: http://www.google.hu/search?num=10&hl=hu&site=imghp&tbm=isch.. Ta-da!:)

õ sima red merle. konkrétan õ az:http://blessedborders.hu/kennel_dogs_elite.html
Szerintem red-merle , de nem állítom 100%ra
Szerintem is.
red merle
red merle, esetenként tri red merle

En vagyok az aki irta, hogy 3 läbbal äljen a kutyusom vagy altassam el, fälora mulva amputäljäk a läbät, dälutän 4 re kell ärte menni, hogyan tudok rajta mäg segiteni?

Szegäny kutyus nagyon szomoru,nagy fäjdalmai vannak de csendben türi.

Legjobb válasz: Az orvos biztosan el fogja mondani, hogy mit kell csinálni a mûtét után. Biztosan sok pihenésre és nyugalomra van szüksége. Szerintem fog írni a doki fájdalomcsillapítót. Ne aggódj, biztos hamar helyrejön majd a kutyus! Tudja, hogy szereted és ez nagyon fontos a gyógyuláshoz! Hamarosan ugyanúgy fog ugrabugrálni, mintha négy lába lenne! Mielõbbi felépülést kívánok a kutyusodnak! :)

Az orvos biztosan el fogja mondani, hogy mit kell csinálni a mûtét után. Biztosan sok pihenésre és nyugalomra van szüksége. Szerintem fog írni a doki fájdalomcsillapítót. Ne aggódj, biztos hamar helyrejön majd a kutyus! Tudja, hogy szereted és ez nagyon fontos a gyógyuláshoz! Hamarosan ugyanúgy fog ugrabugrálni, mintha négy lába lenne! Mielõbbi felépülést kívánok a kutyusodnak! :)
Semmi esetre se altasd el!:) És igen, sok pihenés kell majd neki, meg szeretet, odafigyelés!
Nem akarlak cinkelni... Ha elveszítenéd az egyik lábad, téged is leoltanának? A kutyák nagyon jól alkalmazkodnak. Többször láttam háromlábú boldog kutyát. Türelem és szeretet és segítõkészség...
A doki mindent el fog mondani! Az én tanácsom az lenne, hogy viselkedj vele úgy, mintha semmi baj nem történt volna. Sokat legyél mellette és szeretgesd, de ne sajnálattal. Ne érezzen rajtad bizonytalanságot, szomorúságot vagy kétségbeesést, mert az õt is elbizonytalanítja. Légy erõs és akkor õ is az lesz! Ha Te vidám vagy, akkor õ is az lesz.
három lábbal is lehet teljes életet élni! Tökéletesen megszokja...a te dolgod annyi hogy megkönnyíted számára lábadozás napjait, figyelsz rá, gondoskodsz róla, cseréled a kötését ha kell.... amint begyógyult a heg olyan lesz mit azelõtt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a biztatäst, tul van a mütäten.Nagyon sir, nem tudom semmivel sem megvigasztalni.Szinte üvölt a fäjdalomtol.Az egyik läbät teljesen levägtäk, mäg egy kicsi csonkot sem hagytak.Remälem minäl hamaräbb rendbe jön
NE altasd el! Szeresd ÕT nagyon és gondoskodj róla megfelelõen, és meglátod majd, hogy százszorosan vissza fogod kapni tõle a szeretetet és az odafigyelést! Sok szerencsét és boldogságot kívánok neked is és a kutyusnak is! :)
Nyugodj meg és bízz benne, hogy sikerül! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: nem sok joval kecsegtetett az orvos, azt mondta, hogy lehet fel sem äbred többä, nagyon elvagyok keseredve.
A kérdező hozzászólása: sosem altatnäm el annyira szeretem,
Hát nem irigyellek, nagyon sajnállak téged, és persze a kutyuskádat is.Erõs legyél nagyon, és igy van, sok sok szeretet a kutyinak is.Rendbe fog(tok) jönni.
szia. ezellen szerintem nem tudsz semmit tenni, fõlleg hogy 5éves. szerintem...:s
A kérdező hozzászólása: szerintem sincs sok esély hogy leszokjon róla végülis jelöl de azért köszike
Ivartalanítva van? Ha igen akkor nem nagyon tusz vele csinálni semmit!
A kérdező hozzászólása: nem nincs leszidva ha odapisil csak egykicsit zavar és nem is akarnám ivartalanítani köszi a válaszokat
Egyébként nekem az egyik kutyám 2 évesen lett ivartalanítva, de azóta is 2 perceként jelöl mindent a kertben meg ha sétálni viszem akkor is. Bár én nem is azért ivartalaníttattam hogy ne pisilje le a virágokat...
Vannak kutyatávoltartó szerek, amivel le lehetne fújbni a növényeket, bár az lehet h káros a virágnak, nem tom, akkor nem pisil rá
Nekünk nem jött be a kutyariasztó spray... Szerintem még 5 évesen is érdemes megpróbálni az ivartalanítást. Talán akkor nem pisilne ennyire mindent le. Bár az is lehet, hogy megmarad, de sok elõnye van még az ivartalanításnak...
Nem azért, de szerinted hova pisiljen a kutya? A falat pisilje le? Ha a füvet hugyozná akkor meg gondolom az lenne a probléma. Gondolkodhattál volna mielõtt kan kutyát veszel!
Ha nincs ivartalanitva akkor nem tudsz mit tenni már szerintem bántani-e miatt nem szabad meg leszidni ez olyan mint ha téged leszidnának mert a wc-én pisilsz és hogy neoda hanem a kádba vagy ilyesmi szerintem!Ivartalanítani meg én már nem ivartalanítanám!
A kérdező hozzászólása: nincs ivartalanítva
nálam is ezt csináltáka fiu kutyáim.minden virágcserépre rápisiltek.én azt csináltam, hoyg kevertem ecetes vizet és végiglocsoltam a növényket vele.az ecet szagát nem birják a kutyák, és a növénynek sem ártasz vele.
A kérdező hozzászólása: csak azaz hogy nekünk ami ki van ültetve virágok azokat pisili le vagy egyéb növényeket de köszin a cserepes virágokat bekenem ecettel de a kuty=ának ettõl nem lesz baja ugye?
A szomszédunknak is ez volt a problémája. Õk úgy védekeztek, hogy a növények köré kis kerítést húztak raschell hálóból ez kb 60 cm magas. A kutya így is odapisált, de a permet nem érte a növényeket. De akkor meg újabb probléma merülhet fel: a kutya szétszedheti a kerítést. A szomszéd kutya jól nevelt és neki eszébe se jutna ilyesmi :) .
A kérdező hozzászólása: köszi csak az a baj hogy a növényeket nem éri így a fény amugy azt az ecetesvizet kipróbálom
van ilyen kanriasztó spray...ha veszel egy nagyon nagyon picit fújj oda...

Hogy tudom azt megtanítani a kutyusomnak, hogy előttem mennyen de ne húzzon?

Legjobb válasz: Nálam egy laza jelzés a pórázon és "lassan" szó hozzá.

Nálam egy laza jelzés a pórázon és "lassan" szó hozzá.
Én is így tanította, tökéletesen jön velem. Amint kezd feszölni a póráz, enyhe korrekció, rövid, határozott rántás, aztán megyünk tovább. Fontos, hogy minden egyes esetben korrigáld, és hogy ahogy elkezd húzni (vagyis feszes lesz a póráz), rögtön. Az enyém pár nap alatt felfogta.
vagy ha nagyon el kezd húzni, akkor hátra arc és az ellenkezõ irányba mentek...amint látod hogy nem hú, megfordulhattok, és így tovább folyamatosan.Egyszer majd rájön, hogy ha húz téged akkor nem mehet arra amerre szeretne :)

Hogy tudom leszoktatni a Husky kutyusomat, hogy sétáltatás közbe ne akarjon mindig előre menni? Mert igy nagyon húz. Azt akarom elérni hogy laza porázon legyen, melletem sétájon!

Tegnap este mikor sétálni mentünk, az uton mentem mert faluban élünk és nem forgalmassak az utak, kicsit megrántott, és elestem (a jégen) a poráz kicsuszott a kezemb?l, és alig értem utol, mert futott el?re!Nem volt tul kellemes érzem a kutyám után szaladni!

Legjobb válasz: Nahszóval. A laza póráz alapja az, hogy kijelölünk a kutyának egy viszonyítási alapot, mert a póráz hossza változhat, ez a viszonyítási alap pedig a lábunk. Mikor séta közben a kutya a lábunk vonalát átlép, hirtelen irányt váltunk (nem kell 180 fokot fordulni, úton könnyebb, mint járdán, mert szélesebb). Ha ezt következetesen, mindig ugyanakkor megtesszük, a kutya kénytelen lesz elfogadni, hogy mi irányítunk, s ha átlépi a lábunk vonalát, lassabban haladunk a cél felé, ezért szépen megy majd. Sok gyakorlás, hosszú idõ és rengeteg türelem kell hozz. Segítség lehet még, ha beszerzel egy haltit=fejhámot=szájszíjat. Még egy: ha a kutya elfut, akkor valószínû, hogy bejön, ha a gazda az ellenkezõ irányba futva hívja. Mondjuk nem tudom, hogy a huskyk mennyire ragaszkodóak.

Nahszóval. A laza póráz alapja az, hogy kijelölünk a kutyának egy viszonyítási alapot, mert a póráz hossza változhat, ez a viszonyítási alap pedig a lábunk. Mikor séta közben a kutya a lábunk vonalát átlép, hirtelen irányt váltunk (nem kell 180 fokot fordulni, úton könnyebb, mint járdán, mert szélesebb). Ha ezt következetesen, mindig ugyanakkor megtesszük, a kutya kénytelen lesz elfogadni, hogy mi irányítunk, s ha átlépi a lábunk vonalát, lassabban haladunk a cél felé, ezért szépen megy majd. Sok gyakorlás, hosszú idõ és rengeteg türelem kell hozz. Segítség lehet még, ha beszerzel egy haltit=fejhámot=szájszíjat. Még egy: ha a kutya elfut, akkor valószínû, hogy bejön, ha a gazda az ellenkezõ irányba futva hívja. Mondjuk nem tudom, hogy a huskyk mennyire ragaszkodóak.
A huskyk pont annyira ragaszkodóak, amennyire a gazdi azzá teszi. (Mint bármelyik másik fajta, csak a huskyval 5x nehezebb.) Annyival kiegészíteném az elsõ válaszolót, hogy nem olyan hosszú idõ az, ha követekezetesen mindig megfordulsz, mikor a kutya eléd megy, egy-két nap alatt leesik neki a tantusz. Fontos, hogy szépen, laza pórázon tartsd, ne megfeszítve, ha eléd megy, akkor pedig hirtelen fordulj, ránduljon a póráz, ne vonszold õt. A kutya után szaladni pedig nagy butaság, mert játékként éli meg, és még jobban elkezd szaladni, ehelyett inkább csalogatva a másik irányba fuss.
A kérdező hozzászólása: Nem Husky, hanem alaskai malamut!Aminek létezésérõl most hallotam elõször, de azonál rájöttem hogy az enyém nem husky! Ám mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Már sokat javult, most már nem huz hanem csak simán megy, de azért laza porázzal még nem megy! Mégegyszer nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat..
errõl leszoktatni nagyon egyszerû mivel csak annyit kell csinálni mikor elkezd húzni, h megállsz vele és mikor õ is megállt és megvárt téged elindulsz ezt amm egy kutyaiskolából vettem és az én kutyuskámnál ez tuti bevált!!!! sok sikert!!!
Bichon nem "bishon".
Lemosod csak a kajás részt...mondjuk egy nedves szivaccsal letörölgeted neki, majd egy puha, neki szánt törölközõvel meg szárazra...nem tudom mi bonyolult van ebben :)
A kérdező hozzászólása: Hát sajna bevásároltam neki friskies tápból, nem tudtam h nem jó minõségû....most lehet h leszoltok, de sztem ha éhes akkor a friskiest is meg fogja enni...
Ucsó vagyok Fözhetsz is neki, amúgy a csirke nyak nem jó egy kistestü kutyának, a mieinknek is adtuk de amióta mind kettö fulldoklott töle nem kapnap, néha fözünk nekik zöldséget meg hús maradékokat meg rizst, kapnak konyhai kosztot is, de jó részt minöségi tápot kapnak.. 2 bichonom van ( egy 9 hónapos és egy 10 éves)
A friskies az nem jó minöségû táp, leteszed elé a tápot, következö etetésnél lerakod , nem kell neki akkor , addig teszed le elé és veszed el amíg megfogja enni, 4. vagy 5. Napon tuti hogy enni fog, egy kutya se halt bele abba hogy elötte volt a kaja, csak azt csinálja a kutya amit akar , szinte ö mondja hogy mit akar enni és mit nem, csináld végig amit írtam , egyszer én is végig csináltam ezt mindkét kutyámmal azóta úgy eszik a tápot mint a kisangyal:-) tényleg próbálj vmi minöségi tápot venni neki, pro plan, acana, brit care, happy dog
Lehet kapni nyesedéket is, abba nincs csont. Amúgy meg mi mindig megfõzzük a csirkenyakat, szárnyat a kutyáknak, macskáknak, és eddig SEMMI bajuk nem volt soha tõle. A kutyánk már 14 éves, egészséges, soha nem kellett állatorvost hívni hozzá, csak amikor beoltják évente. A macskáim se voltak soha betegek, mind tizenéves korában, öregség miatt halt meg. Nagyon fel van fújva ez a "mit adjak enni neki" dolog mostanában. 100 éve se volt még prémium táp, és akkor is éltek a kutyák 15-20 évig úgy, hogy soha nem voltak betegek, pedig azok legtöbbször moslékot kaptak, meg maradékot. Nem azt mondom, hogy ezt kell adni nekik, de semmi bajuk nem lesz, ha akármit fõzöl neki.
Ne, mert akkor a csont sürüsége megváltozik és szilánkosan törik. Vagy adhatsz marha húsos csontot is, abból is lehet kisebb darabot kapni, ami befér a szájába :) Heti 1-2 x
A kérdező hozzászólása: a tápot nem eszi meg... csirkenyakat? fõzzem meg neki?
Én nem a szakálla miatt aggódnék, hanem hogy 1-2 éven belül tiszta fogköves lesznek a fogai a csak konzervtõl. Adj neki tápot, vagy csirkenyakat is.
A kérdező hozzászólása: letudom normálisan írni, de nem értem mért akkora tragédia mert félre írtam .... friskies tápja van de nem eszi meg!
csak akinek van kutyája az tudja már leírni helyesen a fajtáját amúgy meg mért csak konzervet eszik??? abba semmi nincs csak 80% víz van benne a konzerv max ízesítésnek jó táp mellé, de akkor se minden nap, vegyél neki egy normális minõségi tápot a mi bichonunk pro plan-t kap kimére nem drága és egy ilyen kiskutyának nem is kell annyit venni..a konzervet fõkajaként felejts el légyszíves , vagy minõségi táp vagy pedig fõzõl neki..
A kérdező hozzászólása: úristen félre írtam, de nagy tragédia... az ilyen s*ggfejek kommentjeit nem kérem köszi;)))
akkor amíg van addig add neki azt és ha elfogyott, akkor utána egy jobb tápot is vehetsz, én is sokáig ilyennel etettem amikor felvilágosítottak hogy ez nem jó táp, már 4 éve csak is acanát kap (egyik legjobb táp) :) , kimérve veszem így jóval olcsóbb mintha ha rendesen venném meg, de a kölyök pro plant kap ennek 1300 ft kg-ja mi a havanese-ünknek( 9 hónapos) 2 kg veszünk az egy 1 hónapig elég szokott lenni neki, de hosszú távon is megéri a minõségi mert kevesebbet kell adni belõle, míg a frisekies, pedigree és társaiból többet.. nem tudom hogy mennyit tudsz a kutyád étkeztetésére költeni, de ha tudsz akkor egy jó minõségû tápot vehetsz neki..amúgy a josera, brit care, happy dog ezek azért olcsóbbak..

Kint élek Svédországba pár hónapja és nem tudom megengedni még magamnak hogy autóval hazamenjek érte. Az érdekellne ha volna valaki aki némi üzemanyag hozzájárulásért cserébe kihozná-e a kutyusomat Stockholm környékére?

Legjobb válasz: Nem akarok gonoszkodni, de mégis mennyi üzemanyaghozzájárulást fizetsz azért hogy elmegyek a kutyádért valahová az országban ami vagy megharap vagy nem, vagy összebrigeli a kocsimat vagy nem, vagy dührohamot kap mellettem a zárt idegen helyen vagy nem és vagy elszalad tõlem az elsõ benzinkúti kitérõn vagy nem. Csak egy kutyaketrec 30 rugó, ennyiért lehet simán kiviszik repülövel.

Nem akarok gonoszkodni, de mégis mennyi üzemanyaghozzájárulást fizetsz azért hogy elmegyek a kutyádért valahová az országban ami vagy megharap vagy nem, vagy összebrigeli a kocsimat vagy nem, vagy dührohamot kap mellettem a zárt idegen helyen vagy nem és vagy elszalad tõlem az elsõ benzinkúti kitérõn vagy nem. Csak egy kutyaketrec 30 rugó, ennyiért lehet simán kiviszik repülövel.
Nehogy azt hidd hogy igazad van. Ha mindent átgondoltál akkor ird is le a körülményeket: van ketrec, Szombathelyen van a kutya, nyár folyamán bármikor jó, stb, stb. Igy kis mázlival ráugorhat valaki. Végülis te kérsz szivességet idegenektõl, ne nekünk kelljen már találgatni.
Èn is Svédo.-ban élek. Sikerült kivinni már a kutyusodat?
és ez a " CANE CORSO " biztos, hogy nem harapna??? mert eléggé vad kutyának néz ki :D
A kérdező hozzászólása: Amit még hozzáfûznék.egy ismerõsömet megbíztam hogy etesse õt ezért havi 15 000ft-ot kap de sajnos csak a pénzt teszi el és palacsintával eteti a kutyát azok ellenére hogy ott is lakhat az ingatlanba amíg a bank el nem viszi.Ebbõl a szempontból sürgõs lenne de amúgy bármikor jó.
A kérdező hozzászólása: Kösz az infot!A kutyus Taksonyba tartózkodik.Van benne csip megvan az öszes védõoltása amit itt svédo.-ba kérnek.Atörzskönyve itt van nálam de az nem kell a szállításhoz.Van ketrece is.Egy kutyát szállitás közben nem szabad etetni akkor" nyugiba van a gyomormûködése"Abszolut nyugis kutyus ezért is merem olya idegenre is rábízni aki már szállított életébe kutyát.Rokonoknál barátoknál egyaránt érdeklõdöm.Egyettlen esélyem a MALEV lett volna de azt tönkretették... Ja a kutya fajta:CANE CORSO!Taksonyba van családtag aki tug segíteni felcuccolni a kutyámat
A kérdező hozzászólása: Mielött ilyen ellenségesen állnátok hozzám!!!:Igen van csipp benne van Útlevele és labor vizsgálata is mert annak is utánna néztem hogy mik a feltételek itt a kutya szempntjábol is!Az utolsó válasz adónak írom:Bizonytalanra jöttem ki most tudtam kertes házat bérelni csak. Tehát hova hoztam ki? Megfontolatlan kijelentés volt.Van ketrece is.se harapni se elszökni nem szokott.Arra gondoltam ha valakinek eleve volna útja svéd o-ba akkor beszállnék az üzemanyagba és kész.Ha csak írónikusan tudtok írkálni akkor inkább nem kell írni semmit.köszönöm
Miért nem vitted magaddal, mikor kimentél?
Másodiknak teljesen igaza van. Azért nem kevés pénz az üzemanyag és a kompdíj. A kutyád be van chipelve? Rendelkezik a megfelelõ oltásokkal? Van útlevele? Ezek hiányában rizikós a kiutaztatása. Inkább a közeletekben lévõ magyarokkal kéne beszélned és megtudakolni, hogy nem-e jön vki haza látogatóba, vagy nem-e mennek ki vkihez a rokonok, barátok.
kutyának van egyáltalán útlevele.
Ráadásul utánanézhetnél, mik a feltételei egy állat másik országba való költöztetésének (az állat szempontjából).
Szia! engem is érdekel, veled van azóta? Fúú, mi utánajárás volt hogy a nyuszi és a teknõcök jöhessenek anno velünk...Bizonytalanra, egy tök üres lakásba..
Miért ne vehetné a szájába a játékot?
Te beteg állat, inkább szerezz csajt.
Kend be nutellával.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném hogy a kutyusom pl.visszahozza a labdát de nem veszi a szájába(amúgy lány vagyok).
Milyen kutyusról van szó? Mert a vadászkutyák általában elég apportosak, de a juhászkutyák, egy rész nem nagyon:)
Hogyan reagál, ha próbálsz vele játszani, csalogatod, mellé dobsz labdát, ronggyal pofozgatod, vagy ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Keverék kutyus, de a játék nem igazán érdekli.
Megtaníthatod neki feladatként, de igazából furcsa, hogy semmivel nem akar játszani. Többet kéne tudni róla, meg arról, hogy hogy tartjátok, hátha kiderülne valami... De még egyszer kérdezem, hogy reagál, ha próbálsz vele játszani? Elmegy? Vagy csak hülyén néz rád? Mivel próbálkoztál eddig?
A kérdező hozzászólása: Egyszer-kétszer megpróbáltam felcsigázni egy labdával. Volt olyan hogy elkezdett ugrándozni körülöttem, de amint eldobtam a labdát elszaladt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!