Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a kutyusommal (53 db)

Hogy lehet elajándékozni egy kutyust? úgy értem én hirdetem hirdetem de senkinek nem kell, sokat hallok hogy elajándékozta a kutyusát, nekem költözés miatt el kell ajándékozni de nem tudom mit tehetnék még.

?gy volt hogy elviszik aztán hívtak hogy mégsem, a szívem szakad meg de nem értem miért nem kell senkinek hirdetve van mindenhol, állatorvosnál kint van, neten vaterán stb de semmi pedig fajtatiszta még nem is feln?tt stb Fontos mert menhelyre kell adnom sajnos ha nem viszik el a héten de nem akarom menhelyre adni

Legjobb válasz: Fajtája neme? Hol laktok? Vannak ismerõseim akik kutyát keresnek, talán szólhatok róla nekik! :)

Fajtája neme? Hol laktok? Vannak ismerõseim akik kutyát keresnek, talán szólhatok róla nekik! :)
Milyen fajta? Neme? Mennyi idõs?
Hát õt azért lehet nehéz elajánfékozni mert a magyar fajták nem kelendõek! inkább most a Németjuhász pitbull labrador a menû kutya a magyar fajtát meg leszarják! Mi is tenyésztettük a pulikat de senkineks sem kelettek! Nem érdekli az embereket a magyar fajta kutya!
Akkor ne haragudj, legalább így engem tiltanak ki :)
Amúgy nagyon szép kutya. és igen nagyon okos is! Nekem 2 pulim és 1 foxim van. Amúgy sajnálom hogy el kell ajándékoznod!
A mudimentõktõl kérj segítséget! Netboardon beszélni is tudsz velük!! A mudi nem túl népszerû fajta sõt egyesek egyenesen ellenségesek vele, bár nem értem miért. Szerintem a legjobb kutya. Mondjuk így legalább különleges marad és ritka...
A kérdező hozzászólása: én is sajnálom, nem akartam konkrétan itt hirdetni nehogy az legyen hogy leszedik a kérdést, csak ötleteket hogy hol kéne még hátha vmi nem jutott eszembe
Itt van a link, ha valaki meg szeretné nézni: http://kiskutya.hu/elviheto/mudi-gyor-206105 Majd én is kérdezgetem az ismerõseimet hátha kell valakinek, sok sikert, hogy jó helyre kerüljön sajnálom hogy el kell ajándékoznod :(
A kérdező hozzászólása: pedig a mudi a legokosabb magyar fajta, sztem vetekszik az intelligenciája a border colliéval
A kérdező hozzászólása: mudi szuka 11 hós lesz gyõr
szia! Nagyon szép kutya, nekem is mudim van! Egy fekete kan, de sajnos mellé már nem tudok még egy kutyát befogadni. Próbálkozz a mudimentõknél! http://www.mudimento.hu/

Honnan tudom, hogy tüzel a kutyusom?

Legjobb válasz: véres a pinája.

véres a pinája.
Istenem ugye nem fedeztetni akarod úgy, hogy még a tüzelésrõl sincs fogalmad?!(a kulcsszavakból ítélve) Hagyd meg ezt a dolgot a tenyésztõknek és ne a kutyán akarj meggazdagodni.
Sokkal többet tisztogatja magát. Papírzsepivel egy mozdulat megnézni.
lehetõleg ne fedeztess be egy 8-9 hónapos kölyök kutyát.. esküszöm, én már bármit kinézek az emberekbõl..igen, most a pitbull/amstaff helyett kezd bejönni a cane corso, az a király kutya. nevelgesd inkább meg szeresd ÉS IVARTALANÍTSD.
Ne akard, hogy tüzeljen, mert az a kutya egészségére mehet.A fedeztetés még inkább. A hozzá nem értés, meg a kutya életébe is kerülhet.Te nem értesz hozzá, vidd el ivartalanítani és szeresd. Így legalább esélye lesz egy hosszabb életre, kínok nélkül. (Amúgy tényleg, most kezd lecsengeni az amstaff-yorki-csivava láz és jön a cane corso...nincs még minden fajta eléggé tönkre vágva???)

Fél éves szuka Beagle kutyust hogyan tudom a pórázra szoktatni?

Legjobb válasz: Pff, egy pórázra szoktatáshoz nem kell éheztetni a kutyát, pláne nem egy beagle-t, aki valószínûleg egy elszáradt kekszért is megcsinál bármit, nemhogy egy falat virsliért. Elég, ha nem kaja után próbálkozol vele, hanem elõtte.

Pff, egy pórázra szoktatáshoz nem kell éheztetni a kutyát, pláne nem egy beagle-t, aki valószínûleg egy elszáradt kekszért is megcsinál bármit, nemhogy egy falat virsliért. Elég, ha nem kaja után próbálkozol vele, hanem elõtte.
Röviden? Ráteszed a pórázt, és nem veszed le róla. Ha közben játszol vele, vagy mondjuk etetés idejére rakod rá a pórázt, gyorsan meg fogja szeretni. Persze a séta is elég motiváció szokott lenni ahhoz, hogy a kutyák megszeressék a pórázt.
én szintén biglis gazdi vagyok. nekünk az a probléma hogy szoktassuk le a pórázról :D (mint lehet tudni, õk nem egyszerû fajták, a legnehezebb a póráz nélküli sétára való tanítás) ezek szerint ti vagy mindig póráz nélkül sétáltok, vagy elrontottátok és eddig még soha nem voltatok sétálni. :S ha örökbe fogadtátok meg tudom érteni, de ha picinek hoztátok el és nem sétáltatok az sokkal nagyobb baj. és most már kb annyi idõs, hogy ha kertes házban laktok, unatkozik bizony szökni fog. Jól sejtem hogy õ egy olyan kutya aki nem igazán volt átgondolva? azért lett megvéve mert milyen cuki? egy beagle nagy falat. rengeteget kell vele foglalkozni mind szellemileg mind testileg (lefárasztani) hogy jó kutya legyen és ne a szökésen agyaljon.
Ugyan-úgy mint egy rotweilert, vagy egy huskyt! Nem számít a fajtája!
Igaza van az elõttem szólónak!!! A beagle temperamentumos kutya, erõs, következetes nevelés kell neki. Nem adsz neki enni, kb, egy napig, ráteszed a pórázt, majd egy falat virslivel a kezedben kimész vele az utcára. Megfogja tanulni
A kérdező hozzászólása: és azokat?:O
A kérdező hozzászólása: kösziaválaszokat...próbálkozunk...már kezd ügyesen sétálni..


En vagyok az aki irta, hogy 3 läbbal äljen a kutyusom vagy altassam el, fälora mulva amputäljäk a läbät, dälutän 4 re kell ärte menni, hogyan tudok rajta mäg segiteni?

Szegäny kutyus nagyon szomoru,nagy fäjdalmai vannak de csendben türi.

Legjobb válasz: Az orvos biztosan el fogja mondani, hogy mit kell csinálni a mûtét után. Biztosan sok pihenésre és nyugalomra van szüksége. Szerintem fog írni a doki fájdalomcsillapítót. Ne aggódj, biztos hamar helyrejön majd a kutyus! Tudja, hogy szereted és ez nagyon fontos a gyógyuláshoz! Hamarosan ugyanúgy fog ugrabugrálni, mintha négy lába lenne! Mielõbbi felépülést kívánok a kutyusodnak! :)

Az orvos biztosan el fogja mondani, hogy mit kell csinálni a mûtét után. Biztosan sok pihenésre és nyugalomra van szüksége. Szerintem fog írni a doki fájdalomcsillapítót. Ne aggódj, biztos hamar helyrejön majd a kutyus! Tudja, hogy szereted és ez nagyon fontos a gyógyuláshoz! Hamarosan ugyanúgy fog ugrabugrálni, mintha négy lába lenne! Mielõbbi felépülést kívánok a kutyusodnak! :)
Semmi esetre se altasd el!:) És igen, sok pihenés kell majd neki, meg szeretet, odafigyelés!
Nem akarlak cinkelni... Ha elveszítenéd az egyik lábad, téged is leoltanának? A kutyák nagyon jól alkalmazkodnak. Többször láttam háromlábú boldog kutyát. Türelem és szeretet és segítõkészség...
A doki mindent el fog mondani! Az én tanácsom az lenne, hogy viselkedj vele úgy, mintha semmi baj nem történt volna. Sokat legyél mellette és szeretgesd, de ne sajnálattal. Ne érezzen rajtad bizonytalanságot, szomorúságot vagy kétségbeesést, mert az õt is elbizonytalanítja. Légy erõs és akkor õ is az lesz! Ha Te vidám vagy, akkor õ is az lesz.
három lábbal is lehet teljes életet élni! Tökéletesen megszokja...a te dolgod annyi hogy megkönnyíted számára lábadozás napjait, figyelsz rá, gondoskodsz róla, cseréled a kötését ha kell.... amint begyógyult a heg olyan lesz mit azelõtt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a biztatäst, tul van a mütäten.Nagyon sir, nem tudom semmivel sem megvigasztalni.Szinte üvölt a fäjdalomtol.Az egyik läbät teljesen levägtäk, mäg egy kicsi csonkot sem hagytak.Remälem minäl hamaräbb rendbe jön
NE altasd el! Szeresd ÕT nagyon és gondoskodj róla megfelelõen, és meglátod majd, hogy százszorosan vissza fogod kapni tõle a szeretetet és az odafigyelést! Sok szerencsét és boldogságot kívánok neked is és a kutyusnak is! :)
Nyugodj meg és bízz benne, hogy sikerül! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: nem sok joval kecsegtetett az orvos, azt mondta, hogy lehet fel sem äbred többä, nagyon elvagyok keseredve.
A kérdező hozzászólása: sosem altatnäm el annyira szeretem,
Hát nem irigyellek, nagyon sajnállak téged, és persze a kutyuskádat is.Erõs legyél nagyon, és igy van, sok sok szeretet a kutyinak is.Rendbe fog(tok) jönni.
Nem értem, miért kellene elhelyezni, vidd magaddal haza.
Csatlakozom az elõzõhöz: vidd magaddal.
Szüleid megengednék a kutyust? Csak akkor gondolkodj kutyában, ha igen. Az egyetemnek is vége pár év múlva, egy kutyát 10-15 évre választ magának az ember. Ha a szüleid eleve nem engednék meg, gondolj arra az eshetõségre is, ha egyetem utána hazaköltöznél, akkor mi lenne a kutyával?!
vidd magaddal haza.. vagy a szüleid nem engednék , hogy oda vidd?? ha nem engedik, akkor egy baráthoz vinném aki bevállalja pár napra vagy kutyapanzió bár az drága, én biztos magammal vinném..

Tudom, hogy még kicsi a kutyusom (4napmlva lesz 8hetes) de szeretném tanítgatni! Szerintem okos kutyus csak még nagyon kajla! Tudom, hogy nö a foga és azért harap vettem is neki mindent de akkor is csak emgem harapdál! Mit tegyek?

Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm,és hogyan szoktassam le arròl,hogy bàntson? Egyébként gyönyörüszép és làtszik,hogy értelmes kutyus!Rotweiler és Németjuhàsz keverék

Legjobb válasz: 8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...

Amúgy nem lehet elhozni, ha abbahagyta a szopizást akkor sem.A 8 hetes kort nem poénból találták ki az állatorvosok. 8 hetes korára érik el azt a szocializációs szintet (amit az anyjától tanul meg az alomban)hogy egészséges kölyökként hozzád kerüljön, és ne legyen ilyen problémád, hogy harap. Az anyja megtanítja neki, hogy mekkorát lehet harapnia, hogy azzal ne okozzon fájdalmat, tehát egy "elõképzett" kutyát kapsz, akivel csak betartatni kell a szabályokat.
8 hetesen nem lehet agresszív, rosszul értékeled a viselkedését!!! Így tanácsot se lehet igazán adni, látni kéne mikor mit, hogyan, milyen állapotban csinál. Egyébként meg ha valamit túlzásba visz, korhatár nélkül ugyanaz a megoldás mind a kilencven milliárd ilyen eredetû viselkedészavarra: Le kell állítani. A kutyákkal nem olyan bonyolult a kommunikáció ilyen szempontból...
Azért harap, mert nem az alomban maradt 8 hetes koráig. Kezd a tököm tele lenni az ilyen kérdésekkel, AZÉRT HARAP A KUTYÁD MERT NEM TANULTA MEG HOL A HATÁR A JÁTÉKBAN!!! Komolyan mondom, nem viccbõl járatjuk a pofánkat folyamatosan, hogy 8 hetes kor elõtt nem hozunk el kutyát! És akkor még van aki idejön okoskodni, hogy hát miért, nem lesz semmi baja, 6 hetesen már elég nagy és nem szopizik... TESSÉK, ITT AZ ÉLÕ PÉLDA. (Kb. az ezredik ilyen kérdés, és kivétel nélkül mindegyikben 8 hetes kor elõtt elszakított kutyákról volt szó.)
"Kicsit agresszìv néha!Mit tegyek?Hogyan tanìtsanlm, és hogyan szoktassam le arròl, hogy bàntson?" A gazdája szerint agresszív, és "bántja". Tehát nem játékosan harap.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy még fiatal és nem kellett volna elhozni, de agyon csaptàk volna! És igen junior tàpot kap!vlIgyekszem minnél minöségibb dolgokat adni neki!Tudom, hogy még jàtékos de valahogy lekell szoktatnom ròla!és cannak kimondottan ilyen kiskutyàknak fogerösìtö amit ràghat és azt adom neki!
A kérdező hozzászólása: Köshzönöm a tanàcsokat!És ennek az idegesìtö személynek pedig üzenem , hogy ne oksokdj bele mindenbe tudod vannak olyan gazdàk akik bàntjàk a kutyàkat és bem tudsz ellenük mit tenni és a mi azér hoztuk el ilyen koràn mer nagyon rossz helye volt plusz agyon akartàk csapni de te mit is tudhatsz ezektöl te csak okoskodsz itt, hogy mennyire eleged van nekem meg képzeld elegem van a magadfajtàbòl, hogy oksokodik amikor semmit nem tud!! És egyébként amikor a szopizàst abba hagya akkor ellehet màr hozni oksoka úgy hogy h ate ilyen feszült emver vagy kezeltesd magad az helyett, hogy irogatsz!!
Három kutyám volt eddig, kölyökkorában mindegyik harapott. De azért harapás és agresszív harapás között nagy különbség van. A kölyök egyszerûen játszik, a te dolgod megtanítani, hogy mikor együtt vagytok, nem ez jelenti a játékot. Találj ki mást, labdázz vele, húzgálj neki rongyot vagy mittomén, légy kreatív. :-) Ha harapni kezd, hagyd ott, ne foglalkozz vele. Fontos, hogy légy következetes! Ha valamit nem szabad, azt soha nem szabad, nem csak néha. Tanítgatni is elkezdheted alapparancsokra, de csak játékosan, naponta többször, de egyszerre csak pár percig. Nem kell erõltetni, csak ameddig õ is élvezi.
a te kutyád ivott bele tegnap a vegyszerbe? akkor jobban van ezek szerint!
2-es vagyok. Nem okoskodom, pusztán veled ellentétben értek a kutyákhoz. :) Nem választunk el kutyát 8 hetes kora elõtt, 6 hetesen elkezdjük a táphoz szoktatni, ha nem szopik már akkor sem történik semmi, kapja a kölyöknek való tápot, és AZ ALOMBAN MARAD, a tesóival. Játszanak, birkóznak, SZOCIALIZÁLÓDNAK. Érdekes, hogy én vagyok aki nem ért hozzá és csak okoskodik, nekem 4 kutyából egynek sem jutott eszébe engem összeharapdálni (ja, hogy tenyésztõtõl hoztam õket), te vagy az akinek problémái vannak a kutyájával, te vagy az akit "bánt". Te tetted fel a kérdést, nem kell megsértõdni ha olyan válasz jön ami neked nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Jó 8hét ide vagy oda ellett hozva mert nem akartam othagyni meghalni... !!! Igen de nem vegyszeresbe ivott bele és jolvan és remélem nem gúnyosnak szántad !
nem. õszintének! szép kis kutya lehet. melyikre hasonlít jobban? a rotira vagy a németjuhászra?
A kérdező hozzászólása: Rotira detto úgy néz ki mintha fajtiszta telnne :)
vidd kutyakozmetikushoz... tõle ellesheted.. és nem lenyírni hanem megnyírni
inkább sehogy
A kérdező hozzászólása: Miért is ??????
http://damona.uw.hu/tanacsindex.html ezt találtam, nem olvastam el, nem tudom mennyire hasznos, de írd be google-ba, hogy kutya nírása otthon, vagy kutya nyírás tippek és olvasgass.
A kérdező hozzászólása: Eddig odahordtam, /két helyre is/ de ez elég drága, és mindig elküldtek, mondván, hogy menjek vissza másfél óra múlva.
és nem mentél vissza? ezek a helyek általában elõzetes bejelentkezés alapján dolgoznak. Vidd el, maradj ott megnézni, aztán már magad is meg tudod nagyjából nyírni. Tényleg jobb lenne ha kozmetikus csinálná! Ha meg nem akarod kozmetikába hordani, akkor minek választottál nyírós szõrû kutyafajtát?...
Valószínûleg nem elég erõset vettél. Ráadásul nem is szabad visszafelé nyírni, mert teljesen kopasz lesz. Aki nem ért hozzá, könnyen belevág a bõrbe is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat. Már siekerült rájönnöm a dolog nyitjára. Válaszolóknak: a más fél órát úgy értettem, hogy a kozmetikus mondta, hogy a már megnyírt kutyusért menjek addigra vissza. A hosszúszõrû kutyust pedig nem én választottam, hanem kaptam õt még egészen pici korában.

Kinek szólhatok olyan esetben, tudok személyeket akik nem megfelelő körülmények között tartják a kutyájukat? Tudom, aztis hogy szokták verekedtetni is de bizonyítani nem tudom sajnos! A kutyusok fején és testükön lehet látni a verekedés nyomait!

Nem akarom bejelenteni a hivatalba mert tudom, hogy nem tesznek semmit, a rend?röknél meg amúgy se! Nem akarok tanúleni! De azt se akarom, hogy ezek az ebek ott legyenek ahol most vannak!

Legjobb válasz: Se ezt, se azt, akkor mégis mit? Én telefonáljak helyetted? Egyiket meg kell lépned, ha tényleg tenni akarsz valamit és nem csak magadban sajnálkozni.

Se ezt, se azt, akkor mégis mit? Én telefonáljak helyetted? Egyiket meg kell lépned, ha tényleg tenni akarsz valamit és nem csak magadban sajnálkozni.
A kérdező hozzászólása: Állat védõ egyesület ilyeneknek nem lehet?
Az a baj, hogy ha nincs bizonyíték, úgy se csinálnak semmit... Kihívnád a rendõröket, a pofádba röhögnének. Állatvédõk: Uram, milyen célból tartja a kutyákat? -Hobbi kutyák. -És mik ezek a sebek? -A szomszéd kutya átszökött, és összeverekedtek. -Jaaa, értem. Tartsa távol egymástól a két kutyát. Ennyivel elintézik, aztán le van sza.rva. Videózd le az egyik kutyaviadalt, vagy rögzítsd amikor a harcokról beszél a pasas. Enélkül semmit nem tudsz csinálni.
A pesti Noé állatotthon már foglalt le a rendõrökkel karölte rosszul tartott kutyákat, a Házon kívül címû mûsorban is bemutatták az esetet. Szólj nekik, mert õk nagyon lelkiismeretesek és biztos fognak valami megoldást javasolni neked. Van egy külön elérhetõségük állatkínzással kapcsolatos esetekre: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=20

Hol tudom megnézni, hogy ki keresi ezt a kutyust?

http://kepfeltoltes.hu/view/130605/935338_399078473542686_15.. Ez a kutya az Oroszlányi gyepin van! Karanténja június 10-én jár le. Láttam facebookon, hogy valaki keresi, de nem találom a hirdetést! Segítenétek, hogy meglegyen a gazdi? Hová tölthette még fel a képét? Ha megosztással segítenétek, az is szuper lenne, facebookon a "Mindent az állatokért alapítvány" üzenőfalán megtaláljátok!

Legjobb válasz: Esetleg ideiglenest lehetne még neki keresni, mert 5 napja van hátra. (Tudom, mi a helyzet, mennyi kutya van, csak neki kicsit nagyobb esélye lehet így, hogy talán keresik...)

A kérdező hozzászólása: Esetleg ideiglenest lehetne még neki keresni, mert 5 napja van hátra. (Tudom, mi a helyzet, mennyi kutya van, csak neki kicsit nagyobb esélye lehet így, hogy talán keresik...)
Ha esetleg mostanában láttad, hogy keresik, akkor talán a böngészõben az elõzményeknél még ott van a webhely, ahol láttad.

Hogyan tudom egyszerre sétáltatni a kutyusaimat?

Nemrég hoztunk egy menhelyi kutyust a másik mellé és egyszerűen nem tudom őket együtt sétáltatni. (a másik kutyusom ming szépen sètált a párja mellett de most szinte ketté szakadok)

Legjobb válasz: hívd Cesar Millant :D Nemtom

hívd Cesar Millant :D Nemtom
Én úgy csináltam az elején, hogy 1 oldalt 1 kutya, így tudtam a másikat korrigálni, amikor húzott (folyamatosan...). Vittem külön-külön is õket, ilyenkor a kicsivel jobban gyakoroltam. Majd vettem egy ilyen "elosztót", hogy egy pórázzal vihetõ két kutya és nincsen gabalyodás. Csak gyakorlás kérdése az egész és hogy külön is tanítsad az új kutyát. 3-4 hónap szerintem elég hozzá :) és mehetnek egy oldalon is.
Én egyoldalon vittem, és ltta a másiktól hogy mit kéne csinálnia
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.:-) mindent ki fogok pròbálni! (csak annyi a baj hogy két nagyon jó erõben lévõ kutyával kicsit nehéz sétálni) :-):-)
Megtanítottam az újabbat rendesen menni pórázon egyedül, aztán pedig egy pórázra kötöttem õket elosztóval.
Elvileg a régebbinek nem kéne meghülyülnie csak azért, mert most másik kutya van a másik kezedben... Mindkettõt szoktasd külön szépen sétálásra, együtt pedig láb mellett vidd õket, legalábbis eleinte, hogy megtanulják, hogy nem cibálhatnak össze-vissza. Könnyebb is úgy kordában tartani õket, mintha 1-2 méteres pórázokat kéne rángatnod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!