Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a kutyámnak az (120 db)

Hogy tanítsam a kutyámat az alapokra, ha az ülést tudja, de sehogysem tanulja meg a fekvést?

Legjobb válasz: Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.

Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.
Én jártam egy ideig kutyaiskolába a kutyámmal. Az iskolában sokszsor egy kicsit drasztikusnak hangzó módszerekkel tanítják a kutyákat. Sokszor én is sajnáltam, de pl. a láb mellett jövést is úgy tanítják, hogy körbe-körbe kell menni a kutyákkal, és amikor elõrébb megy, mint ahogy te mész, abban a pillanatban meg kell rántani magad felé a pórázát. Ezt általában fojtó nyakörvvel gyakoroltatják. Kialakul benne egy olyan reflex, hogy ha elkezd húzni, akkor ha meghúzzuk, az fáj neki, vagyis a fájdalommal köti össze azt, hogy ha gyorsabban megy, mint te, akkor jön a fájdalominger. Tehát nem érdemes sietni. Ugyanígy van a fekvéssel. Elõször ülnie kell, majd ülésbõl fekvésbe. Nem lapockánál nyomják le, hanem a nyakán a nyakörvet húzzák a föld felé, így a kutya automatikusan lefeküdni kényszerül. A mozdulat közben a parancsszót határozottan mondani kell. FEKSZIK!!! Még egy: a parancsszavak mondásánál egy fontos van: határozottan, és röviden kell kimondani. Nem elnyújtani a szavakat, nem kell hangosan sem, de katonásan.
Mi úgy tanítottuk meg a fekvésre, hogy egy jutalomfalatot fogtunk a kezünkbe, mondtuk, hogy FEKÜDJ! és közben leszorítottuk az öklünket a földre a falattal a tenyerünkben.A kutya látta, hogy mi van a kézben, de ahhoz, hogy ki tudja piszkálni az orrával le kellett feküdnie, hogy odaférjenAhogy fekvõ helyzetbe került, kinyílt a tenyér és kaja!!!!Nem tudom érthetõ-e így, csinálni egyszerûbb....
Ezt a jutalomfalatos módszert én is kipróbáltam és bevált!!Ha így megy, próbáld meg falat nélkül csak a kezedet tedd le hozzá, utánna már azt sem kell és a vezényszóra le fog feküdni.Persze sok-sok gyakorlással:) Sok sikert!
A kutyáknak úgy tanítjuk a fekvést, hogy amikor kimondjuk a vezényszót azt , hogy feküdj a kutya hátát nyomjuk le a földre, vagy alaphejzetbe állunk, a kutya mindig a bal oldalunkon ül jobb kézbe veszem a pórázt, és ahogy kimondom a vezényszót bal lábal erõteljesen rátaposok a pórázraígy az lerántja a földre.

Hogyan tudom leszoktatni a kutyámat az utcai "mindenféle" evésről?

Olvastam több kutyakönyvet is, de pl Jan Farell err?l nem ír.

Legjobb válasz: Nekem Jan Fennell megtanította, ha én vagyok a falkavezér, akkor a kutyának eszébe sem jut "vadászni", vagy eleség után kutatni, ami ebben az esetben az utcai dolgok fölevését is jelenti. Mert a kutya tudja, hogy a vezér rendelkezik az étel felett. Mióta Jan Fennell szerint dolgozom, azóta a kutyám nem eszik föl semmit! Legalábbis nagyon ritkán próbálja be, de akkor elég rászólnom. Amúgy ha látod, hogy próbálkozik, akkor szólj rá egy határozott nemmel. Én még azt is csináltam, ha már a szájában volt valami, akkor odamentem, kiszedtem a szájából és leszidtam, de nem ütöttem meg vagy ilyesmi. Ha csak a közelébe megy, szólj rá. Vagy hívd magadhoz és adj jutalomfalatot, valami igazán ízleteset, hogy megmutasd neki, Te jobb alternatívát mutatsz neki. De csak akkor adj neki, ha az általa kiszemelt dolog helyett inkább hozzád megy!

Nekem Jan Fennell megtanította, ha én vagyok a falkavezér, akkor a kutyának eszébe sem jut "vadászni", vagy eleség után kutatni, ami ebben az esetben az utcai dolgok fölevését is jelenti. Mert a kutya tudja, hogy a vezér rendelkezik az étel felett. Mióta Jan Fennell szerint dolgozom, azóta a kutyám nem eszik föl semmit! Legalábbis nagyon ritkán próbálja be, de akkor elég rászólnom. Amúgy ha látod, hogy próbálkozik, akkor szólj rá egy határozott nemmel. Én még azt is csináltam, ha már a szájában volt valami, akkor odamentem, kiszedtem a szájából és leszidtam, de nem ütöttem meg vagy ilyesmi. Ha csak a közelébe megy, szólj rá. Vagy hívd magadhoz és adj jutalomfalatot, valami igazán ízleteset, hogy megmutasd neki, Te jobb alternatívát mutatsz neki. De csak akkor adj neki, ha az általa kiszemelt dolog helyett inkább hozzád megy!
na elmondom, nekem mi vált be az argentin dogomnál. mielõtt sétáltok, lemész, és csilivel teleszórt húst lerakosgatsz. amikor lementek a kutyád, megeszi, hasmenése lesz, vakarni fogja az orrát, de többet nem fog semmitse fölenni :) kicsit brutál, de beválik.
Próbáld meg arra nevelni h csak azt és akkor ehet amikor te mondod.. pl mielõtt enni adsz neki ültesd le és mondd neki marad stb. aztán mondd neki egyél vagy ehetsz ahogy neked jó.. és így egy idõ után hozzá szokik. Ha pedig kint összeszed mindent erélyesen szólj rá és húzd el onnan a pórázzal! Kölyök kutyus? Milyen fajta?
A kérdező hozzászólása: Goldi
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos és 1 hetes
Kölykökre egyébként is jellemzõ. Még most alapozd meg a rangsort, mert egy kölyökkel ez sokkal egyszerûbb. Ezen kívül az imént említett módszert tudnám ajánlani. Ez nem fajtajellemzõ, az én kutyám is csinálta, 1 hónap alatt szépen leszokott róla. Legyél következes!
Az én mudim 2, 5 éves, én vagyok a falkavezér, mégis eszik, nem tudtam eddig leszoktatni róla, most azt fogom megpróbálni, amit az elõzõ válaszoló írt. Tudja, hogy nem szabad és ha figyelek rá és elég közel van hozzám, nem eszik a földrõl, de ha egy pillanatra nem figyelek, kész a baj. Legutóbb szalmonellás lett attól, amit megevett.

Amikor tanítom a kutyámat és nem csiálja meg azt amit szeretnék akkor nagyon ideges tudok lenni és szegényen látszik is hogy elmegy a kedve az egésztől. Szerintetek ilyenkor mit csináljak?

Próbálok türelmes, higgadt lenni de valahogy nem megy. Ilyenkor inább tartsak szünetet vagy mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Elõször is, a kutya neveléséhez türelemre van szükség, nem is kevésre, és kitartásra, mert mindig vannak mélypontok. ilyenkor, ha már érzed, hogy kezdesz ideges lenni, akkor hagyjátok abba azt, ami nem megy, és csináltass vele olyat, amit tud, és nagyon örülj neki, és dicsérd, mert akkor õ is örül, és pozitív élményként éli meg , nem úgy, hogy már lassan félni fog attól, hogyha leülsz vele tanulni(ezt arra értem, hogyha esetleg rákiabálsz vagy valami) milyen trükköt tanítasz most neki? hátha tudunk segíteni abban, hogy hogy lehetne még érthetõbben a kutya tudtára adni, amit akarsz

Nálunk is szokott ilyen gond lenni. Furcsa, hogy a nehéz trükköket, feladatokat sokkal könnyebben megtanulja, mint az egészen egyszerûeket. (Persze a magyarázat erre csak az, hogy a nehezeknél sokkal kevesebbet várok el tõle egyszerre tudat alatt is és jobban kidolgozom a tanítás menetét. Nálunk jó példa erre, hogy a sántítást és 2 lábon járást könnyebben tanulta meg, mint pl. a láb keresztbe rakását.) Én ha elkezdem magam felhúzni és már a kutya is elkezdi a nyugtató jelzéseket adni, õ is stresszel, elindítok a szokottnál egy kicsit durvább játékot, ahol mind a ketten kitomboljuk magunkat, kioldódunk. :) Õ is élvezi és én sem robbanok fel az ingerültségtõl. Ez pár perc, utána megint türelmes vagyok vele, megint jó kedvvel tanulunk vagy csak gyakorolunk tovább. Jobban is szokott menni a munka ezután természetesen.
Elõször is, a kutya neveléséhez türelemre van szükség, nem is kevésre, és kitartásra, mert mindig vannak mélypontok. ilyenkor, ha már érzed, hogy kezdesz ideges lenni, akkor hagyjátok abba azt, ami nem megy, és csináltass vele olyat, amit tud, és nagyon örülj neki, és dicsérd, mert akkor õ is örül, és pozitív élményként éli meg , nem úgy, hogy már lassan félni fog attól, hogyha leülsz vele tanulni(ezt arra értem, hogyha esetleg rákiabálsz vagy valami) milyen trükköt tanítasz most neki? hátha tudunk segíteni abban, hogy hogy lehetne még érthetõbben a kutya tudtára adni, amit akarsz
Én már írtam a célkövetést egy korábbi kérdésedre. Elég hosszan. Az miért nem jó? Egyébként mit vársz a kutyádtól? Annál nagyobb hibát nehéz elkövetni, hogy elveszted a türelmed. A tanításnak pont az lenne a lényege, hogy a kutya mindig örömmel csinálja, és CSAK pozitív élményeket szerezzen. Maximum segítséget nyújthatsz neki haladóbb szinten egy harmatgyenge a-aaaa, nem-nem, stb. elsuttogásával. Ha nem tudsz higgadt maradni, ne is akarj vele semmit se csinálni. Nincs annál undorítóbb dolog, mint amikor egy gazda a kutyájára mérges azért, mert nem képes odafigyelni rá és normálisan megértetni vele a feladatot. Ezért tényleg a kutyád a hibás??? Ha meg magadra vagy mérges, akkor sem mutathatod ezt a kutyád felé. Alapból úgy kezdj gyakorolni, hogy elõre megtervezed, mit hogy fogsz csinálni. Nagyon ott kell lenni fejben. Ha valami mégsem megy, legyints egyet, gyakoroljatok valamit, amit már tud, menjen a nagy dicséret, és vége a tanításnak. Utána elvonulsz, gondolkodsz, mit kellene máshogy csinálnod, esetleg segítséget kérsz itt vagy máshol. De ott NINCS JOGOD kiborulni. Légy felnõtt, és uralkodj magadon. nagyon szépen írta a 85%-os, ennek semmi értelme, ha nem az együtt töltött idõért, a közös munka öröméért csináljátok. Senkit nem érdekel, hogy milyen trükköt tud megcsinálni, és milyet nem. A lényeg az, hogy mekkora köztetek az összhang. A kutyád hidd el, mindent megtesz ezért az összhangért, de neked is oda kell tenned a te részed. Miért nem volt jó a célkövetés?
Szerintem valamilyen korábbi sztressz az oka az eredménytelenségnek. Idegeskedés türelmetlenség ezen nem segít. Egy kicsit hanyagolni kell ezt a poziturát és megpróbálni más gyakorlatokkal a kutya szorongását feloldani. Ez egy több hetes folyamat. Valószínû erõltetve volt a dolog és ez csak olaj volt a tûzre. Ezt játékos formában tudom elképzelni úgy hogy a kutya és gazda közötti távolság csökkenjen és a kutya fizikai kontaktussal szembeni szorongása megszünjön.
A kérdező hozzászólása: nem tudom hogy fél-e rám ugrani de ha esetleg fél is akkor miért és hogy lehet rajta segíteni?
A kérdező hozzászólása: Azt leírnád nekem hogy tanítotadd meg neki a sántítást?:) köszi a válaszokat:)
ne tarts szünetet, próbálkozz tovább!! ne legyél türelmetlen!!
hát, szerintem, ha ennyire nem megy(itt most feltételezem, hogy egyedül próbálod tanítani) akkor kérj meg egy családtagot/ barátot, hogy vezesse a kutyát a hátadra. Elõször azt tanulja meg, hogy vezényszóra felugorjon, és csak utána próbáld meg extrákkal színesíteni. Amúgy, az nem lehet, hogy fél attól, hogy rád másszon/ugorjon?
A kérdező hozzászólása: Jutalomfalattal szoktam tanítani én is.
Ez furcsa. Én sosem vagyok ideges ha nem csinálja azt a kutyám amit szeretnék. Veszek egy nagy levegõt és megpróbálom neki másképp elmagyarázni hogy mit szeretnék. És ha sikerül, akkor hatalmas dicséretet kap, és persze jutalomfalatot. Próbáld te is jutalomfalattal ösztönözni, és higgyél benne, hogy meg tudja csinálni! Ez talán a legfontosabb, mert a kutya igazából visszatükrözi az érzéseidet!
A kérdező hozzászólása: azt hogy a hátamról dobbantva kapja el a frizbit de az istenért sem akar felúgrani a hátamra...pedig ez egy alap dolog lenne a freestyle -ba.
Azt azért hozzá tenném, hogy ha már a kutya tökéletesen, stabilan tudja a feladatot, vagyis a tanuló fázison már túl van és mégsem hajlandó megcsinálni, ott már bõven kevés csak a pozitív megerõsítés. Mindenki, aki komolyan dolgozik a kutyájával behoz egy fekete-fehér szabályt. Ha a kutya nem csinálja meg a feladatot (vagy nem jól), azt büntetik, de ha megfelelõen elvégzi, akkor jutalmazzák. Persze hangsúlyozom, hogy ez már akkor van, mikor kész a feladat, csak a kutya éppen valamiért nem akarja megcsinálni helyesen. Amikor 5-ször kimondom, hogy ül és még mindig nem teszi le a popsiját, akkor nem fogom megvezetéssel leültetni, mert azzal máris átadtam az irányítást a kutyának, én máris buktam egyet a szemében. Ha a helyben maradás közben fogja magát és elindul nyúlra vadászni, nem fogom megdicsérni, miután visszajött. Az ilyen apróságokban próbálgatja, kóstolgatja a gazdát a kutya. Ezek nagy szemtelenségek. Szóval a gyakorlásokra már nem igaz, hogy csak pozitív megerõsítés kell.


Tudja a kutyám hogy miért kapott ki ha azon a helyen vertem meg ahol rosszat tett?

Legjobb válasz: ha nem akkor kapod el, amikor épp rágja a szõnyeget, a kutyának nem jön le, miért kapott. Ordításra a kutya szintén nem érti, mi is van? Ha nem vagy otthon, zárd olyan helyre a kutyát, ahol a lehetõ legkevesebb kárt tudja tenni. Adjál neki sokféle rágható dolgot.

Lehet, hogy nem felejt, de az nem az ilyen kaliberû dolgokra vonatkozik, hanem érzésekre, tapasztalatokra, emberekre. Azon kívül ha emlékezne is, akkor sem értené amit mondasz, vagy mutatsz szóval ugyanúgy nem tudná miért kap ki. Hidd már el hogy így van, nálad okosabb szakértõk találták ki és letesztelt... Ha pedig most kezdte újból akkor utána kell nézni, nem történt-e vele valami ami kiváltotta. És a szõnyeget akár fel is lehet szedni, adni neki játékokat.
Ha hazamész és látod, hogy a kutya rombolt a távollétedben, akkor hirtelen csak egy dolgot tehetsz: Nyelsz egy nagyot és úgy teszel, mintha semmi sem történt volna. Megbüntetni teljesen felesleges, mert fogalma sincs róla, hogy miért kapta. Azaz tulajdonképpen van róla fogalma. Konkrétan az fog benne megmaradni, hogy "ha a gazdi hazaér és a piros dzsekije van rajta, akkor én nagyon kikapok"! Semmi több. Amit ténylegesen tehetsz az annyi, hogy megkeresed a rombolás okát, és megszünteted azt! Ha mindenképp büntetni akarod, akkor azt csak abban a pillanatban lehet, amikor éppen rosszat tesz. Tíz másodperccel késõbb már nem büntetheted meg! De mivel nem tudsz büntetni, ezért szerintem ezt nem is kellene erõltetni! Ha meg nem szünteted meg az okot, csak a tünetet kezeled (büntetés), akkor másban fog megnyilvánulni a probléma.
ha nem akkor kapod el, amikor épp rágja a szõnyeget, a kutyának nem jön le, miért kapott. Ordításra a kutya szintén nem érti, mi is van? Ha nem vagy otthon, zárd olyan helyre a kutyát, ahol a lehetõ legkevesebb kárt tudja tenni. Adjál neki sokféle rágható dolgot.
Csak akkor büntetheted meg ha rajtakapod amint épp rosszat csinál. Másként nem fogja érteni mert nem emlékszik. Utána bizonyos ideig nem kell vele foglalkozni. Utána te eldöntöd mikor hívod magadhoz és nem kell vígasztalni csak úgy foglalkozni vele mint máskor.
Mielõtt kutyát szereztél volna elolvashattál volna pár könyvet. Kezdjük ott hogy a kutya a jelenben el, ha rosszalkodás után bünteted annak már semmi értelme, nem fogja érteni. Másodszor, kutyát SOHA nem verünk meg. Lehet nyakörvénél fogva rántani, meg határozottan rászólni, de a verés, kiabálás, hisztizéssel csak még nagyobb zürt kavarsz a fejében. Tehát ha rajtakapod szõnyeg rágás közben, rászólsz nyugodtan de határozottan hogy NEM, ha abbahagyja akkor elhívod és dicséred, jutifali. Ha azonnal nem hagyja abba akkor nyakörvénél fogva határozottan rántasz rajta egyet oldalra vagy lefele (ne felfele) majd megint adsz neki egy új feladatot (hívod, ül, fekszik vagy amit tudd) és dicséred, jutifali. Nem a rosszat kell büntetni, hanem a jót jutalmazni.
Mondjuk ne verd?
A kérdező hozzászólása: 23:32 válaszoló:-köszönöm, igyekezni fogok... megteszek érte mindent... többet nem is bántom... azért örülök hogy 2 értelmes válasz érkezett... köszönöm...
Szia! Csak helyeselni tudom, amit a többiek mondtak. Ha rajtakapod, egy határozott nemmel szólj rá, ha kell, többször. Ha sokszor kikap úgy, hogy nem tudja mihez kötni, akkor félni fog tõled. NE félõs kutyát akarj, hanem szófogadót :)
A kérdező hozzászólása: nem.. nem akarok félõs kutyát õ eddig sem volt az... életvidám az én kicsi manóm... :) nem bántom többet inkább veszek szõnyeget nem érdekel...... ha más választásom nem lesz, de a problémát kezelem majd, keresek megoldást...
Egyetértek mindenkivel, aki azt írta, hogy büntetni csak akkor szabad, ha rajtakapod. Akkor is rászólással. Az én kutyámnak (pl. ha a kajával indul befele a gyerekágyra csak annyit szólok rosszallóan "hova mész?" - már fordul is vissza. Pedig kutyasuliba nem járt. A "Nem" kell elsõsorban megtanulnia. Ezt szinte mindig tudod tiltásként használni. Szerintem mikor elmész otthonról adj neki valami rágicsát, amit szeret. Nem azokat amik egyébként is ott vannak. A szõnyeget pedig tedd el arra az idõre.
És ha lenne pár szuper játék, amiket kizárólag akkor veszel elõ, amikor elmész otthonról? Például problémamegoldó-kajaadagoló játék? És mellette érdemes lenne rágható holmi-mentes helyre elzárni. Illetve, ha van idõd, akkor indulás elõtt érdemes lehet jól lefárasztani valamivel, ez simán lakáson belül is megoldható.
Azért csak a távollétetben csinálja, mert nem foglslkozol vele eleget. Le kell fárasztani, futtatni, sétálni, játsani kell vele. És tisztázni, h te vagy a fõnök. Ha ezeket nem teszed, nyilván elfoglalja majd magát vmivel amikor nem vagy épp otthon. A verést meg tényleg felejtsd el, nem érsz el vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Még soha nem vertem meg és nagyon sajnálom de most nemfogok vele foglalkozni egy darabig, mert eddig az volt a baj kikapott (persze nem ennyire mint most) megsajnáltam és játszottam vele megölelgettem.Hazajöttem tegnap este délutánból megrágta a szõnyeget elég látszatosan rávágtam a seggére és ráordítottam, ennyi elég volt neki és elbújt a fürdõben, megsajnáltam és ölbe vettem és vigasztaltam utána jókedve volt megint.De ma megint egy másik helyen ugyanazt a szõnyeget megrágta de ma megint kikapott és túlságosan. Mit csináljak?Tényleg nagyon sajnálom :( Bison havanese és saucer keverék.Nem tudom hogyan kell írni :) Lakásban van. Most mit csináljak?Tegyek úgy mintha misem történt volna és szeretgessem meg vagy hagyjam most végre ne úgy mint eddig és ne szóljak hozzá?Amúgy meg egy nagyon életvidám kutyus és imádom õt.
vagy menj oda a szönyeghez és kezd el rágcsálni, ha oda megy hozzád közben meg morogj rá, fenyegetõen hogy az a tied.. ez persze csak akkor müködik ha te vagy a falka vezér :D
Azért a szõnyeg rágcsálást megnézném :) A kutyát nem verjük, ahogy a gyereket sem, de azért nem árt néha határozottnak lenni. Az én kutyám például elég értelmes, és úgy magyaráztam el neki, hogy a berendezési tárgyakat nem esszük meg, hogy játszottam vele a játékával. Utána elhúztam egy takarót és mikor azt próbálta szétszedni, akkor rámordultam. Ha a játékért nyúlt, megdicsértem. Ha a párnát akarta megenni akkor megint tiltás, ha a labdáját, akkor ügyes vagy. Most, ha vandálkodni támad kedve, akkor megkeresi a játékát és nyúzza. Nem tudom hogy, de felfogta mi az övé. Húzd el elõtte a szõnyeget és mordulj ár, ha megfogná. Játssz a játékával és jutalmazd. Kb ennyit csinálnék a helyedbe. Nem biztos hogy bejön, nekem bevált. És persze el kell pakolni elõle, és be kell dobni pár új játékot, és az sem árt ha reggel le van mozgatva. Az egyik haverom mesélte, hogy a jack russelje tud dvd-t írni és skype-olni. Ez úgy történt, hogy leborított sok dvd- majd összekarcolta, és szétrágta a mikrofon és a füles vezetékeit. Õ is meg bírta állni mosoly nélkül...
Igaza van az elõttem szólónak, a morgás sok mindenre jó :) Én pl. ezzel szoktattam le arról, hogy belekontárkodjon a kajámba; rámorogtam, ha erõsen harapott, stb. :) És valóban nem jó, ha bántalmazod, utólag pedig tényleg semmi értelme. Ha nagyon hisztis volt a kutyám (és tudtam, hogy az bizony tényleg a nagy betûs hiszti meg egy zsák makacsság), akkor fogtam, és becsuktam pár percre a fürdõbe, hadd szálljon magába egy kicsit. Érdekes módon amint kiengedtem, tudott normálisan viselkedni :) Szóval, ha épp rajta kapod valami csínytetten, inkább ilyesmikkel próbálkozz :)
Szegény kutya. Te borzasztó ember vagy. A saját tudatlanságod miatt ütöd-vered szegényt, ráadásul meg vagy róla gyõzõdve, hogy te most éppen neveled. Ahelyett, hogy utánanéztél volna, hogy ilyen esetben mi a leghasznosabb. Büszke lehetsz magadra.
büszke lehetsz magadra te állatkínzó görény
A kérdező hozzászólása: Valahogy rá kell jöjjön hogy nem szabad!!! Nem tudok venni minden nap egy szõnyeget!!! Ez amúgy sem az elsõ eset de már régen nem csinálta...most két napja elkezdte megint...
A kérdező hozzászólása: Miért ne emlékezne? Azt szokták mondani hogy a kutya nem felejt......
A kérdező hozzászólása: odatettem a fejét amikor bántottam... Amikor itthon vagyok nem tesz semmi rosszat... akkor nem tudok rászólni... felejtés ügyben pedig a kutya valóban nem felejt kivétel: ha öreg ... kistestû kutyák késõbb is öregednek mind emlékezetileg gyengeségileg stb... hát nem tudom de tényleg nem szeretném bántani de másképp ...
Minek kérdezel ha már mindent tudni hiszel?? Ha nem fogadod el a tanácsokat akkor halj meg hülyén de tényleg... Ez nem felejtés kérdés, egyszerûen a kutya nem ember, nem tudja összekötni a múltat (ami akár 10perce akár 3napja történt) és a jelent. A kutyáknak berögzõdéseik vannak, tehát pl. ha újsággal vered a kutyát akkor amint meglát egy újságot félni fog, de nem a konkrét verés emléke miatt, hanem mert az ösztönei, a reflexei jelzik hogy az újság az rosszat jelent. Így tanításnál a pozítiv megerõsítéssel lehet rávenni dolgokra, ha leül akkor jutifali, a késõbbiekben jutifali nélkül is leül majd, hisz az agya arra fog ráállni hogy ha a gazdi kérésére leül akkor az neki jó.
A kérdező hozzászólása: Felfogtam :) Hát nem bántom többet... Most el van bújva :( De megyek és vígaszt nyújtok ... valamit kitalálok hogy mi lesz a legjobb hogy ezt befejezze...... Játéka meg rengeteg van, sípolós, csipogós, csörgõs, sima játékok, rágókák meg minden fajta ...... de majd valamit kitalálok akkor.... köszönöm a segítséget... :)
A kérdező hozzászólása: ja és hülyén nem fogok meghalni az biztos... mert én ilyet nem mondanék senkinek, attól büszkébb vagyok és ettõl nagyobb a szókincsem...
szerintem sem megoldás megverni egy kutyát, de tényleg meg kell tanitani néhány dologra..azt hulyeségnek tartom, hogy bántod, aztán babusgatod, evvel csak osszezavarod..nézz meg néhány epizodot Cesar Millan-tol, nagyon jo otletei vannak, hátha arra is, hogy szoktathatnád le errol a dologrol.
Ezt neked is lehetne mondani, hogy normálisan is lehetne.. (bánni a kutyáddal)
hát nem tudom.. az én kutyám egyszer csócsálta meg a polómat, amikor megtaláltam a poloval huztam rá egyet kettõt a seggére meg az nap nem "beszéltem" vele... azóta az én cuccaimhoz nem is nyúl :D (viszont páromét folyton csócsálja)
Hát a morgás néha használ, néha nem. Egy ismerõsöm úgy szoktatta le a kiskutyáját egy életre a bepisilésrõl, hogy odahívta a megtalált pisifolthoz, megszagoltatta vele, aztán rámorgott és lefújta a saját parfümjével... És a kiskutya vette az adást. Én egyszer morogtam rá a kutyámra, na azt a pillantást... "Mi bajod, megakadt valami a torkodon? Hívjak segítséget?"
Egy kutya 63 napig vemhes.Milyen fajta?Orvos max 3000-ért ultrahangozza(legalábbis nálunk)!
Áááá, agygörcsöt kapok... esetleg állatorvos??! Ha 2 hónapja tüzelt, akkor már most kellene ellenie. Vidd orvoshoz, bár szerintem álvemhes, mert azt csak észre vennéd TE is, hogyha megnõtt volna a hasa.
Ultrahang.
bocs, nem láttam a többi kommentet... hát itt falun 5ezer az ivartalanítás
nem, a hasán már látnád, ha vemhes lenne, de feltételezem nem az, mivel már észrevetted volna, és nem írnál ide kérdést :)
És miután kiderítették h mi van.... ivartalaníttasd mind a két kutyádat!! A felelôs állattartás valahol itt kezdôdne....
A kérdező hozzászólása: Megnõt a hasa, kisebb szokot a hasa lenni!!!
ilyenkor már nem lehet ivartalanítani
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek aki írt:) ):Ð
A kérdező hozzászólása: ok akk gyûjtök rá valahogy pénzt!!!!!!
A kérdező hozzászólása: akkor már bármikor jöhetnek a kis kutyák ha már 2 hónapja összeragadtak??:O
Az ivartalanítás:kan:10e-20e-ig szuka:23e-45ig!
Az ivartalanítás attól függ h hol laksz és h milyen súlyú a kutya (az altató mennyisége függ tôle) ill. a kutya neme. Pest környékén már meg lehet csináltatni egy 25 kilós szukát 20 körül, kant 10-15 körül. Mert ha most esetleg megússzátok egy álvemhességgel, legközelebb tuti sikerül neki és akkor 5-8 szerencsétlent és azok hatványait adod a világnak. Egy olyan világnak ahol egyébként sincs gazdája 1.5 millió kutyának Magyarországon. Mindenképpen ivartalaníttasd ôket!!!!
A kérdező hozzászólása: ahha kösz
A kérdező hozzászólása: agár-németjuhász keverék
A kérdező hozzászólása: ivartalaníttás az mennyi kb??
Utolsó pillanatos vemhesen is lehet ivartalanítani. Jobb mintha megszületnének a kölykök!!

Chipet tennék a kutyába, de a barátnőm nevére, csak hogy ő külföldön van és semmivel nem tudom igazolni, hogy övé a kutya, beleteszik, a csak bediktálom az adatait?

Legjobb válasz: A kutya gazdája felelõs a kutyáért. Ha a kutya megharap valakit vagy kárt okoz vagy bármi más gond van, akkor azt a személyt fogják elõvenni, akinek a nevén a chip van. Ha bárkinek a nevére rá lehetne íratni a chipet, abból egy probléma esetén elég kellemetlen dolgok sülhetnének ki. Most ne a te esetedre gondolj, hanem képzelj el egy nagytestû, elhanyagolt, szocializálatlan kutyát, ami mondjuk elcsatangol és megrágja a szomszédot, és a tulajdonosa poénból a te nevedre íratta a chipet.

A kutya gazdája felelõs a kutyáért. Ha a kutya megharap valakit vagy kárt okoz vagy bármi más gond van, akkor azt a személyt fogják elõvenni, akinek a nevén a chip van. Ha bárkinek a nevére rá lehetne íratni a chipet, abból egy probléma esetén elég kellemetlen dolgok sülhetnének ki. Most ne a te esetedre gondolj, hanem képzelj el egy nagytestû, elhanyagolt, szocializálatlan kutyát, ami mondjuk elcsatangol és megrágja a szomszédot, és a tulajdonosa poénból a te nevedre íratta a chipet.
Háát szerintem minimum személyi igazolványa kéne, nem úgy megy az hogy valaki nevére csináltatunk valamit. De lehet ez állatorvos függõ is szerintem.
Nekem örökbe fogadott kutyám van, volt benne chip mikor elhoztam, de átírta a doki a nevemre. Tõlem akkor elkérte a személyi igazolványom sõt még az örökbefogadási szerzõdést is.
Legyen egyenlõre a te neveden, aztán ha hazajön a barátnõd és magához veszi a kutyát, akkor átíratja a sajátjára.
igen, tõlem is kértek személyit. Ha elvész a kutya, akkor jó, ha a te számodon keresnek, mert õ külföldrõl kevésbé cselekvõképes ezzel kapcsolatban. De címet meg telefonszámot azt adsz meg, amit szeretnél.
Tõlem nem kértek személyit.Az oltási lap alapján írták a chip lapját, viszont alá kellett írni.

Hogyan tudom leszoktatni a kutyám az ugrálásrol de véglegesen?

Mindent meg probáltam,4honapos német juhász

Legjobb válasz: Szia! Ha nagy kutyád van ugrás közben a mellkasánál fogva el tudod "lökni" Na azért nem kell a falhoz vágni, csak jelezni hogy nem szereted amit csinál. Közben mondhatod neki hogy "fújj", vagy valamilyen dorgáló szót amit használni szoktál. Közvetlen utána hívd magadhoz úgy, hogy kissé elõre hajolsz (így nem tud ugrani) kedvesen szólítod, adsz neki jutalmat, és megdícséred, és közben le is ülteted. hamar meg fogja tanulni. :)

Szia! Ha nagy kutyád van ugrás közben a mellkasánál fogva el tudod "lökni" Na azért nem kell a falhoz vágni, csak jelezni hogy nem szereted amit csinál. Közben mondhatod neki hogy "fújj", vagy valamilyen dorgáló szót amit használni szoktál. Közvetlen utána hívd magadhoz úgy, hogy kissé elõre hajolsz (így nem tud ugrani) kedvesen szólítod, adsz neki jutalmat, és megdícséred, és közben le is ülteted. hamar meg fogja tanulni. :)
Én is a bántalmazók ellen vagyok, és gondolom a vadász sem úgy gondolta, h el kell törni a kutya lábát.Amúgy valamennyi fegyelemre a kutyának is van szüksége sztem.Pl a másoktól való élelem megtagadást is csak kicsi orra koppintással tanulja meg a kutya.És senki nem javvasolta azt, h üsse agyon, vagy úgy lépjen rá, h az már fájjon.Én imádom a kutyámat, szabad bejárása van a lakásba, néha velem is alszik, igaz nekem rottweilerem van, nem német juhászom, de néha muszáj megfegyelmeznem.De sose fáj neki.
Én hordtam a kutyámat kutyaiskolába és az oktató azt javasolta, hogy lépjek mindi a lábára+"pfujj" De nem az elsõre, mielõtt felugrik, hanem a hátsóra, mikor már rajtad van.Ahhoz nem kell gyorsnak lenni.Nálunk bevált.
nekünk is ugrál a kutyánk, és megkérdeztem egy vadászt hogy tanítják be a vizslákat hogy neugráljanak. azt mondta amikor ugrana lépjünk a lábára, pár alkalom után nem fog ugrálni. én nem tudtam megcsinálni, meg a milyen olyan gyorsan ugrik, hogy mire léptem volna, már a magasban volt. de volt olyan hogy a fehér ruhámra ugrott fel és annyira ideg lettem hogy vissza kézböl akkorát kapott hogy csak na. semmi sértödés vagy tanulás, semmi. annyira imád hogy 8 éves létére össze pisili magát mikor emgyek haza, és szó szerint kiugrik a böréböl. a németjuhászok le szoknak amúgy egy idö után, mikor már elérik a felnött méretüket.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
Én megérkezéskor nem törõdtem vele, bármit csinált, mintha ott se lenne. Amikor lehiggadt, magamhoz hívtam és megsimogattam.
üdv nem olvastam az elöttem hozzá szolokat de nagyon egyzserüen megoldhato a problémád! gondolom rád ugrik fel ugye? akkor amikor felugrik rád akkor rálépsz a hátso lábára de ugy tiszteségesen(perzse nem össze ropantani csak azért éreze) ezt max 2-3× megcsinálod utána nem sürün csinálja hidd el :) én is igy szoktatam le! Olcsó, gyors megoldás és hatékony !

Szájkosarat szeretnék (ami ilyen pofira húzos) akkor ha nem tudom a kutyám kivinni az üzletbe akkor milyen adatot mérjek le itthon? Vagy, hogy van ez?

6 hónapos Amstaff kutya

Legjobb válasz: Szerintem is mindenképp próbáld ki, hiszen ez is egy olyan dolog, hogy kinek mi jön be. Van akinek az egyik módszer, van akinek a másik.

Szerintem is mindenképp próbáld ki, hiszen ez is egy olyan dolog, hogy kinek mi jön be. Van akinek az egyik módszer, van akinek a másik.
Ha arra a textilre gondolsz, akkor olyat ne vegyél. Vagy nem tud benne lihegni a kutya (ami nyáron nem csak kellemetlen, de veszélyes is, hõgutát kaphat a kutya), vagy ki tud harapni, sehogy se jó, és szerintem elég kényelmetlen is, fõleg melegben. Azt arra találták ki, hogy orvosi vizsgálatnál összeszorítsa a kutya száját, hogy egyáltalán ne tudjon harapni, de mindennapos használatra nem alkalmas. Vannak remek bõr meg mûanyag szájkosarak, válassz olyat, sokkal kényelmesebb a kutyának.
A kérdező hozzászólása: Egy 10 perces busz utazásra kellene csak amúgy nem használunk még:) És havi 2 szer utaznánk
Megméred a kutya pofijának a kerületét és az alapján a boltban tudnak adni megfelelõt. Most még elég a textil szájkosár is, de késõbb, amikor már kifejlõdött a feje végleges formája, érdemes venni egy rendes szájkosarat. Kényelmesebb neki. Ráadásul Athos mindjárt 7 hónapos lesz, akkor meg már nem "oviba" vagy "ifibe" kell járni, hanem tanfolyamra, ami 7 hétvége, szombat-vasárnap, tehát nem csak két alkalom havonta. Persze csak ha komolyan gondolod ezt a kutyaiskolásdit... Szerintem nem ártana komolyan gondolni!
A kérdező hozzászólása: Járunk oviba még ide nem messzire csak sokan mondják nem jó meg minden és gondoltam kipróbálom azt a "jó ovit, sulit miben különbözik:) Amúgy járunk rendesen vele meg minden nap viszem kutyák közé 1-2 órára szóval a szocializációval nincs gond:) És szeretnék majd vele engedelmességi vizsgát is letenni majd ha sikerülne egyszer örzõ védõt is:) Persze tudom ehhez jobb suli kell majd.Igen ilyen textilt veszek mert még pici a feje a normális kosárhoz aztán valami jó tartósat

Azt már tudja a kutyám (vizsla), hogy eldobok valamit, "hozd" és odahozza, leteszi elém. Hogyan tanítom meg arra, hogy ne letegye elém, hanem hozza vissza, üljön le, tartsa a szájában, és mikor mondom "kérem", adja oda? Eddig klikkerrel tanítottam.

Legjobb válasz: Hogyan? Én ezt a végérõl szoktam kezdeni. Megtanítom tartani klikkerrel és minden zavaró körülmény mellett is, majd hozzáteszem azt h vegye fel maga a földrõl, majd az eldobást.

Hogyan? Én ezt a végérõl szoktam kezdeni. Megtanítom tartani klikkerrel és minden zavaró körülmény mellett is, majd hozzáteszem azt h vegye fel maga a földrõl, majd az eldobást.
A kérdező hozzászólása: tehát 1) tart parancs megtanítása, 2) fogd parancs megtanítás, 3) eldobás?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!