Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a kutyámnak (391 db)

Hogy tudom a kutya házát, kutyát bolhátlanítani?

közepes-nagy test? kutya, közepesen husszó sz?r. Utálja a vizet.nem lehet fürdetni. bolha nyakörv nem jó mert leszedi, hátára hiába kentünk bohlaírtót nem használt, spray nem használt. Ötlet?

Legjobb válasz: A kutyát elviszed a a dokhoz é van nagyon klasz bolhaírtó!A házat meg lefújod bolhaírtoval(ami nem káros a kutyára..) vagy majd a dokinál megkérdezed hogymit csinálj a kutyaházal!HA meg nemakkarsz dokihoz menni akkor veszel bolhaírtot(mondjuk én mindi orvoshoz viszem 1 évben egyszer kell)

A kutyát elviszed a a dokhoz é van nagyon klasz bolhaírtó!A házat meg lefújod bolhaírtoval(ami nem káros a kutyára..) vagy majd a dokinál megkérdezed hogymit csinálj a kutyaházal!HA meg nemakkarsz dokihoz menni akkor veszel bolhaírtot(mondjuk én mindi orvoshoz viszem 1 évben egyszer kell)
Insecticide spray - ezzel lehet a kutya fekhelyét bolhátlanítani. A kutyára tegyetek spon on cseppet (Frontline, ExSpot, Advantix, Bob Martin) , ezek nem csak bolha, kullancs ellen is védenek.
A gyógyszertárban lehet kapni egy Piretrin nevû szert, ami por állagú.Nagyon jól bejött nekünk.Ezt szórhatod a szõrére is, hátrasímítod és rászórod.Valamint beszórhatod vele a házát is.Ha véletlen lenyalja, akkor sem lesz semmi baja tõle.
Neostomosan oldat. Vízben fel kell oldani és befújni vele a kutyát és a környezetét.
a neostomosan oldalt jó, csak a tac tic-hoz hasonlóan mérgezést okozhat! Ha a kutya rágja a házát akkor semmiképpen nem javaslom. Ha van magasnyomású mosód azzal érdemes a házat átgõzölni többször, valamilyen piretrin vagy permetrin tartalmú szer kíséretében. Ezzel együtt talán a faanyag lekezelése is segíthet, mondjuk lenolajos kencével és vizes bázisú páccal, nem oldószeres lakkal, lazúrral.
A neocidol is jó patikában lehet kapni. Én tavaly nyáron körbe permeteztem a házát és az udvart mindenfelé amerre a kutya legtöbbször jár vagy fekszik azóta nyomát sem látom a bolháknak. A kutyát pedig kezeld valamelyik modern spot-on készítménnyel, figyelj oda milyet veszel mert különbözõ tömegû kutyákra eltérõ az adagolás vagy a kiszerelés. Tehát a lényeg az, hogy a kutyát és a helyét is kezelni kell mert a bolha a petéit a porba rakja le nem a kutyára és ha csak a kutyát kezeled vissza fertõzõdik.

Hogyan tudom a kutyát a nevére szoktatni?

Legjobb válasz: Eleinte a mi kutyusunk sem hallgatott a nevére, pedig már a tenyésztõ is így hívta születésétõl kezdve! :) Ne aggódj, elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy amit mondogattok neki, az az õ neve! :) Az alkalmi süketség szindróma is igaz... A mi kutyánk már pl hallgat a nevén kívül arra, hogy "kutya", "boci", "büdi", és különösképpen a "miiivan te?"-re :) De ezeken kívül van még pár. Hogy ha azonban éppen mondjuk rágja a lábát (amiért mindig szólunk neki), még is "elfelejti" a nevét... :)

Eleinte a mi kutyusunk sem hallgatott a nevére, pedig már a tenyésztõ is így hívta születésétõl kezdve! :) Ne aggódj, elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy amit mondogattok neki, az az õ neve! :) Az alkalmi süketség szindróma is igaz... A mi kutyánk már pl hallgat a nevén kívül arra, hogy "kutya", "boci", "büdi", és különösképpen a "miiivan te?"-re :) De ezeken kívül van még pár. Hogy ha azonban éppen mondjuk rágja a lábát (amiért mindig szólunk neki), még is "elfelejti" a nevét... :)
Tök egyszerû. Egyszerû pozitív megerõsítés. Odamész a kutyához naponta harmicszor, a legváratlanabb helyzetekben, és kimondod a nevét. Csak és kizárólag ha fölnéz rád, nagyon nagyon megdicséred(!!!!), és adsz neki egy jutalomfalatot. Tíz perc múlva megint. Ezzel azt éred el, hogy a kutya megtanulja, ha ezt a szót mondod, hogy 'Pötyi', akor skera van a gazdihoz, mert jön a kaja. És ezt legalább két-három hétig csinálni kell. Ha már megtanulta, akkor is, hogy teljesen rögzüljön. Amit tilos: a nevét használni büntetéshez! Mérgesen kiabálni a nevét, a neve kimondása után szidni, mert ezzel pont azt éred el, hogy a kutya azt szokja meg, ha kimondod hogy hogy Pötyi, akkor futás, mert jön a szidás. Szóval röviden: legalább két-három hétig, de minnél tovább annál jobb, név-kaja-név-kaja! Üdv: Egy kiképzõ
Hogy mindenki csak azon a néven hívja, és amikor mondod a nevét és rádfigyel akkor megdicséred és megsimized a fejét. Mi amikor elhoztuk a kutyánkat, após bendegúznak hívta pedig lány és Nexi a neve, aztán szóltunk neki, hogy míg nem tanulja meg a kutya a nevét addig ne hívja máshogy. Miután megtanulta most már egy csomó neve van. Harcos, csipakirálylány, ugye: bendegúz:DXD, punciharcos stb. Csak kitartás kell hozzá és hamar megtanulja! 22/L
próbáld meg hogy jutalomfalattal magadhoz hívod, és közben a nevét mondod. De nem kell aggódni, még bõven van ideje megtanulni a nevét, hidd el hallgatni fog a nevére ha sokat hallja és összeköti magával.
2. vagyok. Azt ne felejtsd el hogy a kutyák eljátszák párszor hogy ALKALMI SÜKETEK. Mienknek még mindig van, hogy rájön az alkalmi süket szindróma:) ) És ne 5 naptól várj csodát, és nagyon sokat foglalkozz vele!
Mondogatod neki a nevét, hogy felkeltsd vele a figyelmét. Az enyém az elsõ este megtanulta a saját nevét. :-) Nem nagy bûvészet.
Igen igen... nálunk az apró kockára vágott trapista sajt jött be :) Lényegébe úgy ette mint a tablettát, de az illatát messzirõl megérzi, és így mindig nyert ügy :)
18:44 nek teljesen igaza van, én is ezzel a módszerrel tanítottam meg a kutyát, és bármikor oda tudom hívni, nem mondta de fontos hogy sétáltatás közben is csináld vele, ha magától megy hozzád akkor is adj neki jutalom falatot ha sétáltok, így nem hagy ott mikor mentek és tudni fogja ha visszamegy az jó:) )), és mondta azt is hogy soha ne használd a nevét ha szidni akarod, nagyon fontos én bele estem ebbe a hibába, helyre tudtuk hozni, de nehezebb volt így. Ha nem akarsz drága jutalom falatokra költeni, az enyém imádta a karikára vágott virslit:) 18:44 ne vedd rossz néven hogy így kiegészítettem de nálam bevált így. sok sikert a tanuláshoz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek!18:44-esnek fõleg köszi! xD
Utolsó vagyok! Kedves elõttem válaszoló, nyolchetes kiskutyánál már egész nyugodtan el lehet ilyesmit kezdeni. Bõven meg fogja érteni, és minnél korábban kezdjük, annál jobban rögzül. Ezzel érdemes egyébként is kezdeni, ezzel tanulja meg, mi is az a jutalom.
kedves Mindenki! egy 8 hetes kiskutyáról beszéltek, aki 4-5 napja van a gazdinál!!!!! Mit akartok tõle? Tegye le a jogi diplomát?
A kérdező hozzászólása: Már asszem 4 vagy 5 napja nálunk van, és mindenki a nevén szólítja, de ha pl játszik vagy valamit csinál és mondom a nevét ide se figyel. :( Még csak 8hetes
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, de sétáltatni még nem tudom, mert csak 8hetes és még csak 1oltása van.

Hogy tudom a kutya füle mögül eltávolítani a befilcesedett szőrt?

10 hónapos borderem füle mögött befilcesedett a sz?re, és nem tudom, hogy lehetne szétbontani? Kefével nem tudom, van-e értelme? Holnap fürdetem, utána szeretném alaposan kifésülni, de a filcesedést nem szívesen vágnám ki, ha nem muszáj, mert még nem teljesen érte el a sz?re a fajtára jellemz? hosszúságot, és félek, hogy hülyén nézne ki..

Legjobb válasz: Pedig kénytelen leszel levágni mert a filcesedést már nem tudod kibontani!:( Hamar kinõ neki a szõre de ha így hagyod fájdalmas lesz neki még a feje mozgatása is mert húzni fogja szegénynek a bõrét!Rendszeresen keféld ki neki mostantól kezdve mindenhol!:)

Pedig kénytelen leszel levágni mert a filcesedést már nem tudod kibontani!:( Hamar kinõ neki a szõre de ha így hagyod fájdalmas lesz neki még a feje mozgatása is mert húzni fogja szegénynek a bõrét!Rendszeresen keféld ki neki mostantól kezdve mindenhol!:)
Elöször ritka fogú fésüvel probáld meg apránként kibontani, ha ez nem megy akkor ollóval hosszában vagdosd be és utána probáld meg kifésülni.De mindenképpen fürdetés elött fésüld ki teljesen mert utána még rosszabb lesz.
Nekem a pincsim, és a perzsa cicámnak ilyen a szõre. Én levágtam. Hülyén néz ki, hogy a fél oldalán nincs szõr, de legalább nem húzza maga után ezt a subát. Amugy az állatorovos a borotválást javasolta :D Vágd le vizesen, majd fésüld meg a maradékot. Állatos boltokban kapható vmi balzsam szerû ami megakadályozza a filcesedést.
azt még elfelejtettem hogy fürdetés elött fésüljük ki a kutyát mert a víztõl még jobban összeáll a csomó! / Egy kutyakozmetikus /
Pedig nincs más hátra. Ha teljesen összeállt, akkor csak az olló. Majd kinõ. Legközelebb elõbb kezdd el fésülgetni, mielõtt összeállna.
Szerintem az majd fürdetés közbe kitudod bontani mert majd a víztõl fellazul. De ha nem akkor hülyén fog hangzani deh hajbalzsammal. Az tuti!
és milyen fajta? mert ha magyar akkor lehetne rá esély.
Szerintem örülj a kutyusnak és szeresd. Nem éri meg a sok tortúra, azért a nyamvadt papírért. A végén kiderül, hogy te is egyike vagy a sokat szídott szaporítóknak.
:-)ez komoly?
Sehogy. A törzskönyv lényege, hogy felsorolja a kutya felmenõit, azok szûrési eredményeit. Az, hogy "látszik" a kutyán még nem jelent semmit. Lehet benne más fajta is, ami pl. csak a kölykein jönne elõ. Tehát sehogy.
Röviden: sehogy.
Na, ha csak találtad, akkor légy oly kedves csak úgy csinálj róla 1-2 plakátot és rakd ki pár helyre, mert lehet, hogy a gazdája keresi. És ne azon gondolkozz, hogy egy ismeretlen származású kutyát hogy lehet törzskönyvezni. Ha nem látszott volna fajtatisztának, össze sem szeded?
A látszat csalhat. Törzskönyvet csak igazolt, törzskönyvezett szülõk után kaphat a kiskutya. Nem hiszem, hogy várkit is meg tudnál ez ügyben vesztegetni. De miért olyan fontos ez neked? Nem elég, hogy ingyen van?
A kérdező hozzászólása: 1 Ha nem lett volna fajtatiszta akkor is szeretném 2 nem én találtam hanem én fogadtam örökbe de szerintem ezt nem kell részleteznem egy kérdés feltevésekor.
A kérdező hozzászólása: Ne már.Látszik rajta hogy fajtatiszta.Csak találtam...
A kérdező hozzászólása: Nem nem :) én nem vagyok szaporító.Pusztán a kíváncsiság hajtott. :)
csinálsz neki photoshoppal ...
És miért akarsz neki törzskönyvet? Egyébként ha nem ismered a szüleit, akkor szerinted mi szerepelne a törzskönyvön????
A kérdező hozzászólása: Mért kell rosszindulatúnak lenni?Feltettem egy kérdést amire kivi voltam.Ennyire egyszerû.Nem kell mindenben a rosszat látni. A photoshop jó ötlet :D
Ha ritka magyar fajta, pl. mudi, akkor kaphat, egyébként nem.

Hogyan tudom a kutyámat megtanítani pacsit adni?

Valaki leírná a menetét?

Legjobb válasz: Én úgy tanítottam, hogy megmutattam neki a jutalomfalatot, letettem a lába elé az összezárt markomban és hagytam hogy piszkálja. Eleinte nyalta, utána elkezdte a lábával macerálni, és akkor mondtam neki h pacsi és megkaptam a jutifalit. Ezt egy párszor megcsináltuk, utána meg egyik kezem elé tartottam a falatot csak megmutattam neki, mondtam hogy pacsi, és már rakta is a mancsát a kezembe.:) Nem nehéz, bizti hamar megtanulja.

Én úgy tanítottam, hogy megmutattam neki a jutalomfalatot, letettem a lába elé az összezárt markomban és hagytam hogy piszkálja. Eleinte nyalta, utána elkezdte a lábával macerálni, és akkor mondtam neki h pacsi és megkaptam a jutifalit. Ezt egy párszor megcsináltuk, utána meg egyik kezem elé tartottam a falatot csak megmutattam neki, mondtam hogy pacsi, és már rakta is a mancsát a kezembe.:) Nem nehéz, bizti hamar megtanulja.
Játékot vagy jutalom falatot vegyél a kezedbe, ültesd le magaddal szemben a kutyát és ingereld játékosan, hogy használja a mancsát. Ha sikerült elérned, hogy pacsit adjon, játssz vele vagy add oda neki a jutifalatot. Mivel így õ végzi el a mozdulatot és nem te, mint ahogyan a második válaszoló módszerével csinálnád, a kutyád hamarabb rájön, hogy mit vársz el tõle, hisz használja is így az agyát, nem csak "belekényszerítik" a mozdulatba, így elég lesz párszor megcsinálnod ezt, már tudni fogja a trükköt. Másik jó megoldás, ha klikkeres vagy, hogy egy darab cetlire, egy kupakra vagy bármi kicsi tárgyra ráformálod, hogy tegye rá a mancsát, ezt a tárgyat a kezedbe rakod és akkor klikkelsz, mikor így pacsit ad neked. Ezt a módszert lehet akkor is használni, mikor azt tanítod, hogy a lábadra adjon pacsit, a falra, lépcsõre, bármire rakja fel a lábát, lekapcsolja a villanyt, stb.
1:tedd ki a kezed 2:tedd bele a mancsát a te mancsodba 3:adj neki jutalom falatot 4: ezt ismételd meg mondjuk 10x 5: ezt csináld meg vele másnap is az enyém már tudta is puli lány :)
elsõ: szerintem nem hülyeség, ha rendesen megtanítottad, mert enyém csak akkor ad pacsit ha kérem és akkor se a fellegekbe kalimpál hanem a kezembe adja :)
Én így tanítottam, 2 nap alatt tudta a 3 hónapos kölyök: Azt mondod, 'pacsi', vagy amit akarsz, és a kezedbe veszed az egyik lábát. Aztán dícsérd meg. (Nem kell feltétlenül jutalomfalat. Az én kutyám kifejezetten élvezi, ha pacsit adhat. Olyan, amikor egy másik kutyával akarna játszani és pofozgatja...) Én ezt csak egyszer csináltam. Aztán megint modtam, hogy 'pacsi', és megütögette a lábát. Még nem adott pacsit, ezért megint felemeltem a lábát és megdicsértem. Megint 'pacsi', megütögetem a lábát. Összeráncolt homlokkal gondolkodott és végül odaadta a lábát. Úgy megdicsértem, hogy rögtön csóválni kezdte a farkát. Aztán még párszor megcsináltuk, néha meg kellett ütögetnem a lábát, de volt, hogy elég volt a vezényszó. Boxer, nagyon gyorsan tanul. :)
szerintem hülyeség, mert utána amikor odamegy hozzád, akkor próbálja a lábát adni, szétszakítja a harisnyádat, végigkaristolja a körmével a lábad...nem okos dolog
elsõ vagyok, sok kutyánál láttam, hogy fordítva is használja, ha õ kér valamit akkor odamegy a gazdihoz és összekaristolja a lábát. Ez különösen egy 60 kilós kutya esetében nem a legkellemesebb. Az enyémek tudnak mindent, de pacsit adni nem.

Hogyan tudom a kutyáimat a házukba szoktatni?

Teljesen új környezetben vannak, teljesen új kutyaházakkal. S?t, az egyik még nem is lakott kutyaházban eddig. Egyel?re még meg vannak ijedve az új helyzett?l, kinn aludtak a hidegben, nem mentek be a házukba. A 13 éves eb sokáig saját kutyaházban lakott, az utóbbi néhány évben nem. Most nagyon idegenkedett. A 4 éves soha nem lakott ilyenben.

Legjobb válasz: Tedd bele a kaját, vagy közel a házhoz, talán megszokják...

Tedd bele a kaját, vagy közel a házhoz, talán megszokják...
Kajával csalogasd be, mondd neki, h fekszik, marad. Az én kutyám sem akart bemenni, de miután ezt megcsináltam, nagyon megszerette.
szia! mi is ilyen problémával néztünk szembe. nekünk jutalomfalattal sikerült becsalogatni õket :D. már másnap benne aludtak :D kis türelem kell hozzá, de megéri. :D
Bizony, ez esetben a kutyaházba a gyomron át vezet az út... :)

Hogy tanítsam a kutyámat az alapokra, ha az ülést tudja, de sehogysem tanulja meg a fekvést?

Legjobb válasz: Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.

Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.
Én jártam egy ideig kutyaiskolába a kutyámmal. Az iskolában sokszsor egy kicsit drasztikusnak hangzó módszerekkel tanítják a kutyákat. Sokszor én is sajnáltam, de pl. a láb mellett jövést is úgy tanítják, hogy körbe-körbe kell menni a kutyákkal, és amikor elõrébb megy, mint ahogy te mész, abban a pillanatban meg kell rántani magad felé a pórázát. Ezt általában fojtó nyakörvvel gyakoroltatják. Kialakul benne egy olyan reflex, hogy ha elkezd húzni, akkor ha meghúzzuk, az fáj neki, vagyis a fájdalommal köti össze azt, hogy ha gyorsabban megy, mint te, akkor jön a fájdalominger. Tehát nem érdemes sietni. Ugyanígy van a fekvéssel. Elõször ülnie kell, majd ülésbõl fekvésbe. Nem lapockánál nyomják le, hanem a nyakán a nyakörvet húzzák a föld felé, így a kutya automatikusan lefeküdni kényszerül. A mozdulat közben a parancsszót határozottan mondani kell. FEKSZIK!!! Még egy: a parancsszavak mondásánál egy fontos van: határozottan, és röviden kell kimondani. Nem elnyújtani a szavakat, nem kell hangosan sem, de katonásan.
Mi úgy tanítottuk meg a fekvésre, hogy egy jutalomfalatot fogtunk a kezünkbe, mondtuk, hogy FEKÜDJ! és közben leszorítottuk az öklünket a földre a falattal a tenyerünkben.A kutya látta, hogy mi van a kézben, de ahhoz, hogy ki tudja piszkálni az orrával le kellett feküdnie, hogy odaférjenAhogy fekvõ helyzetbe került, kinyílt a tenyér és kaja!!!!Nem tudom érthetõ-e így, csinálni egyszerûbb....
Ezt a jutalomfalatos módszert én is kipróbáltam és bevált!!Ha így megy, próbáld meg falat nélkül csak a kezedet tedd le hozzá, utánna már azt sem kell és a vezényszóra le fog feküdni.Persze sok-sok gyakorlással:) Sok sikert!
A kutyáknak úgy tanítjuk a fekvést, hogy amikor kimondjuk a vezényszót azt , hogy feküdj a kutya hátát nyomjuk le a földre, vagy alaphejzetbe állunk, a kutya mindig a bal oldalunkon ül jobb kézbe veszem a pórázt, és ahogy kimondom a vezényszót bal lábal erõteljesen rátaposok a pórázraígy az lerántja a földre.

Tudja a kutyám hogy miért kapott ki ha azon a helyen vertem meg ahol rosszat tett?

Legjobb válasz: ha nem akkor kapod el, amikor épp rágja a szõnyeget, a kutyának nem jön le, miért kapott. Ordításra a kutya szintén nem érti, mi is van? Ha nem vagy otthon, zárd olyan helyre a kutyát, ahol a lehetõ legkevesebb kárt tudja tenni. Adjál neki sokféle rágható dolgot.

Lehet, hogy nem felejt, de az nem az ilyen kaliberû dolgokra vonatkozik, hanem érzésekre, tapasztalatokra, emberekre. Azon kívül ha emlékezne is, akkor sem értené amit mondasz, vagy mutatsz szóval ugyanúgy nem tudná miért kap ki. Hidd már el hogy így van, nálad okosabb szakértõk találták ki és letesztelt... Ha pedig most kezdte újból akkor utána kell nézni, nem történt-e vele valami ami kiváltotta. És a szõnyeget akár fel is lehet szedni, adni neki játékokat.
Ha hazamész és látod, hogy a kutya rombolt a távollétedben, akkor hirtelen csak egy dolgot tehetsz: Nyelsz egy nagyot és úgy teszel, mintha semmi sem történt volna. Megbüntetni teljesen felesleges, mert fogalma sincs róla, hogy miért kapta. Azaz tulajdonképpen van róla fogalma. Konkrétan az fog benne megmaradni, hogy "ha a gazdi hazaér és a piros dzsekije van rajta, akkor én nagyon kikapok"! Semmi több. Amit ténylegesen tehetsz az annyi, hogy megkeresed a rombolás okát, és megszünteted azt! Ha mindenképp büntetni akarod, akkor azt csak abban a pillanatban lehet, amikor éppen rosszat tesz. Tíz másodperccel késõbb már nem büntetheted meg! De mivel nem tudsz büntetni, ezért szerintem ezt nem is kellene erõltetni! Ha meg nem szünteted meg az okot, csak a tünetet kezeled (büntetés), akkor másban fog megnyilvánulni a probléma.
ha nem akkor kapod el, amikor épp rágja a szõnyeget, a kutyának nem jön le, miért kapott. Ordításra a kutya szintén nem érti, mi is van? Ha nem vagy otthon, zárd olyan helyre a kutyát, ahol a lehetõ legkevesebb kárt tudja tenni. Adjál neki sokféle rágható dolgot.
Csak akkor büntetheted meg ha rajtakapod amint épp rosszat csinál. Másként nem fogja érteni mert nem emlékszik. Utána bizonyos ideig nem kell vele foglalkozni. Utána te eldöntöd mikor hívod magadhoz és nem kell vígasztalni csak úgy foglalkozni vele mint máskor.
Mielõtt kutyát szereztél volna elolvashattál volna pár könyvet. Kezdjük ott hogy a kutya a jelenben el, ha rosszalkodás után bünteted annak már semmi értelme, nem fogja érteni. Másodszor, kutyát SOHA nem verünk meg. Lehet nyakörvénél fogva rántani, meg határozottan rászólni, de a verés, kiabálás, hisztizéssel csak még nagyobb zürt kavarsz a fejében. Tehát ha rajtakapod szõnyeg rágás közben, rászólsz nyugodtan de határozottan hogy NEM, ha abbahagyja akkor elhívod és dicséred, jutifali. Ha azonnal nem hagyja abba akkor nyakörvénél fogva határozottan rántasz rajta egyet oldalra vagy lefele (ne felfele) majd megint adsz neki egy új feladatot (hívod, ül, fekszik vagy amit tudd) és dicséred, jutifali. Nem a rosszat kell büntetni, hanem a jót jutalmazni.
Mondjuk ne verd?
A kérdező hozzászólása: 23:32 válaszoló:-köszönöm, igyekezni fogok... megteszek érte mindent... többet nem is bántom... azért örülök hogy 2 értelmes válasz érkezett... köszönöm...
Szia! Csak helyeselni tudom, amit a többiek mondtak. Ha rajtakapod, egy határozott nemmel szólj rá, ha kell, többször. Ha sokszor kikap úgy, hogy nem tudja mihez kötni, akkor félni fog tõled. NE félõs kutyát akarj, hanem szófogadót :)
A kérdező hozzászólása: nem.. nem akarok félõs kutyát õ eddig sem volt az... életvidám az én kicsi manóm... :) nem bántom többet inkább veszek szõnyeget nem érdekel...... ha más választásom nem lesz, de a problémát kezelem majd, keresek megoldást...
Egyetértek mindenkivel, aki azt írta, hogy büntetni csak akkor szabad, ha rajtakapod. Akkor is rászólással. Az én kutyámnak (pl. ha a kajával indul befele a gyerekágyra csak annyit szólok rosszallóan "hova mész?" - már fordul is vissza. Pedig kutyasuliba nem járt. A "Nem" kell elsõsorban megtanulnia. Ezt szinte mindig tudod tiltásként használni. Szerintem mikor elmész otthonról adj neki valami rágicsát, amit szeret. Nem azokat amik egyébként is ott vannak. A szõnyeget pedig tedd el arra az idõre.
És ha lenne pár szuper játék, amiket kizárólag akkor veszel elõ, amikor elmész otthonról? Például problémamegoldó-kajaadagoló játék? És mellette érdemes lenne rágható holmi-mentes helyre elzárni. Illetve, ha van idõd, akkor indulás elõtt érdemes lehet jól lefárasztani valamivel, ez simán lakáson belül is megoldható.
Azért csak a távollétetben csinálja, mert nem foglslkozol vele eleget. Le kell fárasztani, futtatni, sétálni, játsani kell vele. És tisztázni, h te vagy a fõnök. Ha ezeket nem teszed, nyilván elfoglalja majd magát vmivel amikor nem vagy épp otthon. A verést meg tényleg felejtsd el, nem érsz el vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Még soha nem vertem meg és nagyon sajnálom de most nemfogok vele foglalkozni egy darabig, mert eddig az volt a baj kikapott (persze nem ennyire mint most) megsajnáltam és játszottam vele megölelgettem.Hazajöttem tegnap este délutánból megrágta a szõnyeget elég látszatosan rávágtam a seggére és ráordítottam, ennyi elég volt neki és elbújt a fürdõben, megsajnáltam és ölbe vettem és vigasztaltam utána jókedve volt megint.De ma megint egy másik helyen ugyanazt a szõnyeget megrágta de ma megint kikapott és túlságosan. Mit csináljak?Tényleg nagyon sajnálom :( Bison havanese és saucer keverék.Nem tudom hogyan kell írni :) Lakásban van. Most mit csináljak?Tegyek úgy mintha misem történt volna és szeretgessem meg vagy hagyjam most végre ne úgy mint eddig és ne szóljak hozzá?Amúgy meg egy nagyon életvidám kutyus és imádom õt.
vagy menj oda a szönyeghez és kezd el rágcsálni, ha oda megy hozzád közben meg morogj rá, fenyegetõen hogy az a tied.. ez persze csak akkor müködik ha te vagy a falka vezér :D
Azért a szõnyeg rágcsálást megnézném :) A kutyát nem verjük, ahogy a gyereket sem, de azért nem árt néha határozottnak lenni. Az én kutyám például elég értelmes, és úgy magyaráztam el neki, hogy a berendezési tárgyakat nem esszük meg, hogy játszottam vele a játékával. Utána elhúztam egy takarót és mikor azt próbálta szétszedni, akkor rámordultam. Ha a játékért nyúlt, megdicsértem. Ha a párnát akarta megenni akkor megint tiltás, ha a labdáját, akkor ügyes vagy. Most, ha vandálkodni támad kedve, akkor megkeresi a játékát és nyúzza. Nem tudom hogy, de felfogta mi az övé. Húzd el elõtte a szõnyeget és mordulj ár, ha megfogná. Játssz a játékával és jutalmazd. Kb ennyit csinálnék a helyedbe. Nem biztos hogy bejön, nekem bevált. És persze el kell pakolni elõle, és be kell dobni pár új játékot, és az sem árt ha reggel le van mozgatva. Az egyik haverom mesélte, hogy a jack russelje tud dvd-t írni és skype-olni. Ez úgy történt, hogy leborított sok dvd- majd összekarcolta, és szétrágta a mikrofon és a füles vezetékeit. Õ is meg bírta állni mosoly nélkül...
Igaza van az elõttem szólónak, a morgás sok mindenre jó :) Én pl. ezzel szoktattam le arról, hogy belekontárkodjon a kajámba; rámorogtam, ha erõsen harapott, stb. :) És valóban nem jó, ha bántalmazod, utólag pedig tényleg semmi értelme. Ha nagyon hisztis volt a kutyám (és tudtam, hogy az bizony tényleg a nagy betûs hiszti meg egy zsák makacsság), akkor fogtam, és becsuktam pár percre a fürdõbe, hadd szálljon magába egy kicsit. Érdekes módon amint kiengedtem, tudott normálisan viselkedni :) Szóval, ha épp rajta kapod valami csínytetten, inkább ilyesmikkel próbálkozz :)
Szegény kutya. Te borzasztó ember vagy. A saját tudatlanságod miatt ütöd-vered szegényt, ráadásul meg vagy róla gyõzõdve, hogy te most éppen neveled. Ahelyett, hogy utánanéztél volna, hogy ilyen esetben mi a leghasznosabb. Büszke lehetsz magadra.
büszke lehetsz magadra te állatkínzó görény
A kérdező hozzászólása: Valahogy rá kell jöjjön hogy nem szabad!!! Nem tudok venni minden nap egy szõnyeget!!! Ez amúgy sem az elsõ eset de már régen nem csinálta...most két napja elkezdte megint...
A kérdező hozzászólása: Miért ne emlékezne? Azt szokták mondani hogy a kutya nem felejt......
A kérdező hozzászólása: odatettem a fejét amikor bántottam... Amikor itthon vagyok nem tesz semmi rosszat... akkor nem tudok rászólni... felejtés ügyben pedig a kutya valóban nem felejt kivétel: ha öreg ... kistestû kutyák késõbb is öregednek mind emlékezetileg gyengeségileg stb... hát nem tudom de tényleg nem szeretném bántani de másképp ...
Minek kérdezel ha már mindent tudni hiszel?? Ha nem fogadod el a tanácsokat akkor halj meg hülyén de tényleg... Ez nem felejtés kérdés, egyszerûen a kutya nem ember, nem tudja összekötni a múltat (ami akár 10perce akár 3napja történt) és a jelent. A kutyáknak berögzõdéseik vannak, tehát pl. ha újsággal vered a kutyát akkor amint meglát egy újságot félni fog, de nem a konkrét verés emléke miatt, hanem mert az ösztönei, a reflexei jelzik hogy az újság az rosszat jelent. Így tanításnál a pozítiv megerõsítéssel lehet rávenni dolgokra, ha leül akkor jutifali, a késõbbiekben jutifali nélkül is leül majd, hisz az agya arra fog ráállni hogy ha a gazdi kérésére leül akkor az neki jó.
A kérdező hozzászólása: Felfogtam :) Hát nem bántom többet... Most el van bújva :( De megyek és vígaszt nyújtok ... valamit kitalálok hogy mi lesz a legjobb hogy ezt befejezze...... Játéka meg rengeteg van, sípolós, csipogós, csörgõs, sima játékok, rágókák meg minden fajta ...... de majd valamit kitalálok akkor.... köszönöm a segítséget... :)
A kérdező hozzászólása: ja és hülyén nem fogok meghalni az biztos... mert én ilyet nem mondanék senkinek, attól büszkébb vagyok és ettõl nagyobb a szókincsem...
szerintem sem megoldás megverni egy kutyát, de tényleg meg kell tanitani néhány dologra..azt hulyeségnek tartom, hogy bántod, aztán babusgatod, evvel csak osszezavarod..nézz meg néhány epizodot Cesar Millan-tol, nagyon jo otletei vannak, hátha arra is, hogy szoktathatnád le errol a dologrol.
Ezt neked is lehetne mondani, hogy normálisan is lehetne.. (bánni a kutyáddal)
hát nem tudom.. az én kutyám egyszer csócsálta meg a polómat, amikor megtaláltam a poloval huztam rá egyet kettõt a seggére meg az nap nem "beszéltem" vele... azóta az én cuccaimhoz nem is nyúl :D (viszont páromét folyton csócsálja)
Hát a morgás néha használ, néha nem. Egy ismerõsöm úgy szoktatta le a kiskutyáját egy életre a bepisilésrõl, hogy odahívta a megtalált pisifolthoz, megszagoltatta vele, aztán rámorgott és lefújta a saját parfümjével... És a kiskutya vette az adást. Én egyszer morogtam rá a kutyámra, na azt a pillantást... "Mi bajod, megakadt valami a torkodon? Hívjak segítséget?"

Chipet tennék a kutyába, de a barátnőm nevére, csak hogy ő külföldön van és semmivel nem tudom igazolni, hogy övé a kutya, beleteszik, a csak bediktálom az adatait?

Legjobb válasz: A kutya gazdája felelõs a kutyáért. Ha a kutya megharap valakit vagy kárt okoz vagy bármi más gond van, akkor azt a személyt fogják elõvenni, akinek a nevén a chip van. Ha bárkinek a nevére rá lehetne íratni a chipet, abból egy probléma esetén elég kellemetlen dolgok sülhetnének ki. Most ne a te esetedre gondolj, hanem képzelj el egy nagytestû, elhanyagolt, szocializálatlan kutyát, ami mondjuk elcsatangol és megrágja a szomszédot, és a tulajdonosa poénból a te nevedre íratta a chipet.

A kutya gazdája felelõs a kutyáért. Ha a kutya megharap valakit vagy kárt okoz vagy bármi más gond van, akkor azt a személyt fogják elõvenni, akinek a nevén a chip van. Ha bárkinek a nevére rá lehetne íratni a chipet, abból egy probléma esetén elég kellemetlen dolgok sülhetnének ki. Most ne a te esetedre gondolj, hanem képzelj el egy nagytestû, elhanyagolt, szocializálatlan kutyát, ami mondjuk elcsatangol és megrágja a szomszédot, és a tulajdonosa poénból a te nevedre íratta a chipet.
Háát szerintem minimum személyi igazolványa kéne, nem úgy megy az hogy valaki nevére csináltatunk valamit. De lehet ez állatorvos függõ is szerintem.
Nekem örökbe fogadott kutyám van, volt benne chip mikor elhoztam, de átírta a doki a nevemre. Tõlem akkor elkérte a személyi igazolványom sõt még az örökbefogadási szerzõdést is.
Legyen egyenlõre a te neveden, aztán ha hazajön a barátnõd és magához veszi a kutyát, akkor átíratja a sajátjára.
igen, tõlem is kértek személyit. Ha elvész a kutya, akkor jó, ha a te számodon keresnek, mert õ külföldrõl kevésbé cselekvõképes ezzel kapcsolatban. De címet meg telefonszámot azt adsz meg, amit szeretnél.
Tõlem nem kértek személyit.Az oltási lap alapján írták a chip lapját, viszont alá kellett írni.

Honnan tudom, hogy terhes a kutyám? És ha terhes akkor hány hónap múlva szülni

És még egy kérdés.Egy palotapicsi,és egy ilyen yorki keverékb?l szép kutya lenne?

Legjobb válasz: Biztosat csak az ultrahang mondhat, a fedezéstõl számított egy hónap után elviszitek az állatorvoshoz, aki megultrahangozza és megmondja mennyi kiskutya van benne. A kutyák vemhességi ideje 59-65 nap. Azt, hogy milyenek lesznek a kiskutyák senki nem tudja megjósolni, de mivel keverékek így igen nehéz lesz gazdát találni nekik. Egy alom kölyök felnevelése, chipelés(ami ma már kötelezõ, akkor is ha elajándékozod a kicsiket) nagyon drága, a palotapincsiknél elég gyakran császármetszésre van szükség(kb 30 ezer forint), ellés közben bármi komplikáció felléphet, ami el is viheti a szukát, a kölykök annyira leterhelik, hogy éveket öregít rajta. Én inkább elvinném ivartalanítani, vemhesen is el lehet végeztetni és nem kell többet bajlódni tüzelésnél, illetve számos betegségtõl megkíméled a kutyád.

Biztosat csak az ultrahang mondhat, a fedezéstõl számított egy hónap után elviszitek az állatorvoshoz, aki megultrahangozza és megmondja mennyi kiskutya van benne. A kutyák vemhességi ideje 59-65 nap. Azt, hogy milyenek lesznek a kiskutyák senki nem tudja megjósolni, de mivel keverékek így igen nehéz lesz gazdát találni nekik. Egy alom kölyök felnevelése, chipelés(ami ma már kötelezõ, akkor is ha elajándékozod a kicsiket) nagyon drága, a palotapincsiknél elég gyakran császármetszésre van szükség(kb 30 ezer forint), ellés közben bármi komplikáció felléphet, ami el is viheti a szukát, a kölykök annyira leterhelik, hogy éveket öregít rajta. Én inkább elvinném ivartalanítani, vemhesen is el lehet végeztetni és nem kell többet bajlódni tüzelésnél, illetve számos betegségtõl megkíméled a kutyád.
Sokkal több pénzt megspórolsz, ha még most ivartalaníttatod. A kölykök nevelése, oltása nem olcsó. Ezenkívül ha a kutyáddal bármi történik ellés közben, akkor már késõ bánat... Ez a fajta papás-mamás azért nem ugyanaz, mint a plüsskutyáknál.
Gratulálok a szaporításhoz! :S
Elõször is nem terhes, hanem vemhes és nem szül, hanem ellik.Állatról beszélünk ugyanis. Semmiképp ne engedd világra jönni ezt az almot.Fajtatisztának is nehéz gazdát találni, nemhogy keveréknek.Azt meg felejtsd el, hogy majd valamelyik menhely befogadja, mert nem fogják.Brutál teltházzal üzemel mind, egyszerûen nincs helyük.
Biztosan helyes kiskutyák lesznek, meg ugye minden kölyökkutya cuki. DE! Õszintén remélem, hogy inkább ivartalanítás mellett döntötök (ahogy írták helyesen az elõttem szólók, vemhesen is lehet). Sajnos teli az ország összes menhelye keverék és fajtatiszta kutyákkal, mindenütt telt ház van, és akkor még nem vettük a kóborló, még be nem fogott kutyusokat... A kiskutyád kölykeit nagy valószínûséggel (ha sikerül is többé-kevésbé felelõs gazdát találni nekik) nem fogják ivartalanítani, és így egyre csak növeled a keverékkutyusok számát (nincs velük semmi baj, mármint azzal, hogy keverékek, sõt - csak tényleg teli az ország összes menhelye :((( ). A mi (kutya)baráti körünkben a legtöbb kutyus ivartalanított... Labrador retrieverek, keverékek, van egy palotapincsi barátunk, golden retrieverek. Az én kutyám fajtatiszta és törzskönyves, mégis 1 éves korában ivartalaníttattam. Tudtam, hogy nem fogok tenyészteni, mert ahhoz sokéves tapasztalat, szaktudás kell, az ezzel kapcsolatos véleményemmel nem akarom teleírni a képernyõt. Tenyésztõ rengeteg van az országban, szaporítani pedig nem szabad. Remélem, nem bántottalak meg a hozzászólásommal. Javaslom az ivartalanítást mielõbb, és hidd el, egy hét alatt túl is lesztek a nehezén...
Mivel a kistestû kutyáknál nem szokott komplikáció adodni az esetek több százalékában ezért gondolom másrászt csak bátorítottam az illetõt harmadrészt ha fajtiszta lenne akkor talán jobban kellene az embereknek õ dönti el hogy akar-e vagy nem neked az ég világon semmi közöd a dolog hoz és ha még egyszer kioktatsz vagy ilyen hang nemben beszélsz a szájkosarat fogom feldugni a seggedbe remélem érthetõ voltam egyébként a válasz az volt hogy szépkutya lenne-e és hányónap múlva fogszülni nem azt írta hogy engedélyezitek-e hogy a kutya szüljön, vagy megszülessen.
Helyesen úgy van hogy fajtatiszta. Nem pedig fajtiszta. : ) És tényleg nem azzal van bajunk hogy léteznek keverék kutyák (nekem is azok vannak. : )) Hanem hogy felelõtlenek az emberek és ok nélkül szaporítják szerencsétlen kutyákat. Így is rengeteg keverék van a világon és általában szörnyû körülmények közt kell élniük mert a gazdák lusták ivartalaníttatni a kutyájukat.
14:24 es vagyok én sem támogatom azt hogy utcára tegyék az én keverék kutyámat menhelyrõl hoztam el és szeretnék mellé még egyett ami szintén menhelyi lesz és ha szukát hoznák el és kölykei lennének nem tenném ki az utcára se menhelyre 1-2 kölyköt megtartanám a többit eladnám elajándékoznám ismerõseimnek de ha nem kellene senkinek egy se, ivartalanítanám õket és megtartanám az összeset mert nem szeretném elaltatni menhelyre vinni és teljesen tisztába vagyok vele hogy mindenhol telt ház van és én is elötte meggondolom hogy legyenek-e kölykei vagy sem és ha mégis a kölykök mellet döntök akkor teljes felelõsséget kell válalni velük kapcsolatban mert nem akarok olyan gazda lenni hogy ha már nemtetszik a kutya pofája akkor már mehet az utcára!
Elõzõ: Ha 10 kölyök születik(merthogy az sem ritka), akkor is mindet megtartod? Ne legyél már ennyire ostoba! Azoknak meg, akiket gazdához adsz mivel biztosítod, hogy nem teszik ki õket, nem bántják õket? SEMMIVEL. A keverék alom lehozásával a menhelyen szenvedõ kutyáktól veszed el az esélyt, az a gazdi, aki keverék kutyát akar ugyanezzel a lendülettel elmehetne a menhelyre és kihozhatna egy kis szerencsétlent ahelyett, hogy a felelõtlen kutyatartók felesleges almaiból hozna.
14.24-esnek:tudod, a stílus jellemzi az embert... Kiállítottad a saját IQ-tesztedet.Ne aggódj, negatív lett.
3 hónap alatt szül.
Az utolsó elötti válaszolónak üzenem 10 kutya nem férne el 4000 négyzet méteres területen? egyébként nem idegennek adnák kutyát ha nem rokonnak unokatestvér testvér stb. Az utolsó válaszolónak megannyit hogy nyugi a te IQ se különb mint az enyém és tövig bekaphadot ;)
Miért, anyád nem ér rá?Vagy esetleg a kecske?
Majd szólj, ha meg kell ijednem!A bullterrierek örülnének neked :)
Utolsó, minek írsz hülyeségeket olyanról, amirõl fogalmad nincs?Attól, hogy szerinted nem lenne komplikáció, még bõven lehet, nem a te véleményedtõl függ. A keverék kutyákkal senkinek nincs baja, hanem azzal van, hogy újabb senkinek nem kellõ, felesleges alom jöjjön világra. Tudod, másfél millió(!!!)gazdátlan kutya van az országban, közte sok édibédi szép kis kölyök is, csak épp senkinek nem kellenek.Ha lenne halvány fogalmad arról, mi a sorsa legtöbbjüknek, nem írnál baromságokat. Egyébként(mint már milliószor le lett írva itt is)minden kutya FAJtiszta, még a keverék is, de nem mind FAJTAtiszta.
Nekem egy nagyon okos helyes keverék kutyám van nem értem mi a baja sok embernek a keverékekkel azok sokkal okosabbak strapabíróbbak a fajtisztáknál én csak annyit mondok hogy : csak ügyesen és sok szerencsét és 100% hogy nagyon helyesek lesznek (egyébként szerintem nem lesz komplikáció a szüléssel, vemhességgel)!!!
Az elõzõ válaszolóval csak egyet tudok érteni! Igen ha fel fogod ha nem a te hibád! És + még rengeteg szeretetre méltó kutyusnak veszed el az esélyét attól hogy jó otthonra találjon! (na jó ha nem is rengeteg de hidd el nem 1-nek vagy 2-nek) Még mikor kölyök volt ivartalaníttatni kellet volna! Meg kellet volna csinálni a kerítést is! Most meg valószínûleg megint szarsz (már elnézést a kifejezésért) a kutyád egészségére és nem fogod ivartalanítani! (vagy igen) Tehát ha tetszik ha nem ez igen is a te hibád, nem a szomszédé (kicsit az övé is) meg nem másé hanem a tiéd! És ha már ilyen "gondos" szaporító lettél és hagyod megszületni a kölyköket legyél jó gazdájuk és keress nekik új megfelelõ gazdit. Sajnálom ha meg sértettelek de ez az igazság. (szerintem)
a vemhesség leghamarabb 24 nappal a fedeztetés után állapítható meg ultrahangal. A vemhesség ideje 58-63 nap a toleráns határidõ 70 nap de 65 tõl folyamatos orvosi felügyeletre van szükség. nem hinném, hogy szépek lesznek...max aranyosak de a menhelyek tele vannak pincsi keverékekkel...nem értem minek veszélyezteted a kutyád életét a vemhességgel...legrosszabb esetben belehalhat, de kialakulhat kálcium sokk és még vagy 100 egyéb komplikáció elõfordulhat
még lehet ivartalaníttatni vemhesen is
Onnan tudod, hogy 1 hónap után elviszed az állatorvoshoz, aki megcsinálja az ultrahangot. 60-63 napra szülnek a kutyák. A kölykök pedig inkább aranyosak lesznek, mintsem szépek...de hát kinek mi a szép. Ellés után ne felejtsd el beoltatni és chipeztetni az összes kölyköt!
A kérdező hozzászólása: Sajnos és nem tehetek arról, hogy az a kutya nagyon vékony, és állandóan át tud jönni.:( .Van amikor egész nap az udvarunkon van Dézivel(kutyámmal).. Amugy nem bántottál meg a hozzászólásoddal.. :)
nekünk is születtek egyszer keverék kiskutyáink, borzasztó nagy anyagi gondot jelentett, mindet (11!!) beoltattuk, féregtelenítés is megvolt, plusz mivel nagyon késõn keltek el, majdnem az összes kiskori oltást megkapták. utána ingyen ajándékoztuk el õket gazdiknak, nem lehet akárkinek odaadni egy kiskutyát, ajánlom az ivartalanítást. mellesleg pincsiknél veszélyes dolog az ellés. mire persze elkeltek, szívünk szakadt meg értük, úgy megszerettük mindet. utána ivartalanítottuk a kutyánkat. ne menj ezen végig, töredéke az ivartalanítás.
Ivartalanítás! "Sajnos és nem tehetek arról, hogy az a kutya nagyon vékony, és állandóan át tud jönni." Tehát állandóan átjár, tudod, hogy egyik sincs ivartalanítva. Ezek alapján nem is értem, hogyan jutottál arra a következtetésre, hogy te nem tehetsz az egészrõl.
A kérdező hozzászólása: hát nem is tehetek róla.
akkor fordítunk neked:szar kerítés, szomszéd ivaros kan átjár a te ivaros szukádhoz, szarsz rá, hogy a kutyád ivartalaníttatva legyen = a te hibád, hogy vemhes vemhesség és ellés rossz a kutyának, évekkel megrövidíted az életét, már ha egyáltalán nem hal bele a vemhességbe és az ellésbe pénzre lefordítva - elviszed ivartalaníttatni most = 25ezer Ft hagyod elleni = UH, orvosi vizsgálatok = 15ezer + valószínû császár = 35 ezer, kiskutyák oltása, féregtelenítése + a kötelezõ chip 12-15 ezer/ kölyök (ha el tudod õket sózni, ha nem, akkor még 20 ezer / kölyök oltásokra)...a legócskább táp is 5-6 kutyának min 5000 egy hónapban ellenben elveszed a lehetõséget a menhelyi kutyáktól, hogy gazdához kerüljenek
A Bull terrier nem egy olyan agresszív fajta legalábbis egy jó pár ismerõsömnek olyan kutyája van és én nem tapasztaltam hogy emberre támad volna elég nyugodt kutya csak nagy a mozgás igénye. De kiváncsi lennék mit csinálnál ha kettesben maradnál az egyik kutyámmal egy pitbull rottweiler keverékkel :) (az enyém nyakra támadó tipus)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!