Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a kígyót a (7 db)

Nem tudom tényleg létezik e a kobra pálinka, de láttam már képeket hogy az üveg pálinkában egy kígyó van benne! Hogyan lehetséges ez? Hogyan teszik bele a kígyót az üvegbe? Tényleg létezik ilyen?

Legjobb válasz: Pálinkát (= magyar gyümölcspárlatot) biztosan nem palackoznak kígyóvel. Kínában és Vietnámban van ún. „kigyóbor”, a kígyót (általában kobrát) „rizsborba” vagy gabonapárlatba áztatják. Szélesnyakú üveget használnak, amin befér. Az alkohol semlegesíti (kémiailag felbontja) a kígyó mérgét, magát a kígyót pedig gyógyhatásúnak tartják. http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_wine

Pálinkát (= magyar gyümölcspárlatot) biztosan nem palackoznak kígyóvel. Kínában és Vietnámban van ún. „kigyóbor”, a kígyót (általában kobrát) „rizsborba” vagy gabonapárlatba áztatják. Szélesnyakú üveget használnak, amin befér. Az alkohol semlegesíti (kémiailag felbontja) a kígyó mérgét, magát a kígyót pedig gyógyhatásúnak tartják. http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_wine
Én is láttam Facebook-on, a kommentedet is. :D Szerintem megpuhítják elõtte a kígyókat az alkoholos lében és úgy már sikerül beletuszkolni az üvegbe szerencsétleneket.
Igen, létezik! Külföldön, Ázsiai, Thai, ilyesféle országokban lehet kapni. Vastag szájú üvegbe simán beleteszik a kígyót aztán feltöltik valamilyen alkoholos itallal.
Én Koreából hoztam ilyen pálinkát, az élõ kígyóra öntik rá a pálinkát, ami megöli, és tartósítja is.
Mit is várunk a kínaiktól...?
A kérdező hozzászólása: köszönöm egyébként pont láttam a Spektrumon az egész folyamatot :D
Dél-Vietnamban ittam a dzsungelben, valóban rizsborra volt rászûrve. Kesernyés, morcos íze volt, gyomorkeserû kategóriába sorolnám. :) Vietnami házigazdám úgy töltötte este a verandán, hogy "én nem szeretem, de tessék, te kóstold meg.." :-)
Egy szót tudok erre most, ne haragudjatok: FÚJ. (meg nem innám!!!)

Hogyan tudom megkülönböztetni a kígyót a siklótól?

Az Alföldön lakunk a Tisza mellett. Képet tudok küldeni az állat földi maradványiról.

Legjobb válasz: A sikló is kígyó, ergó nem értem mit akrsz megkülönböztetni mitõl... és a pet palack amúgy hogy jön ide?

A sikló is kígyó, ergó nem értem mit akrsz megkülönböztetni mitõl... és a pet palack amúgy hogy jön ide?
Gondolom fél attól, hogy a gyerekek amikor kiszedik a palackokat a zsákból, nehogy belenyúljanak egy kígyóba! Ezt megelõzendõ érdemes a PET palackokat egy felnõttnek kiönteni a zsákból, és a gyerekek csak utána kezdjék kilapítani azokat! Ha van benne sikló, vagy kígyó akkor a bolygatás miatt úgyis elmenekül! Itt van egy cikk a magyarországi kígyókról: http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kiae/0/19962/1
Ha a Tisza mellet laktok akkor biztos hogy sikló.A siklóktól nem kell félni mérgeskígyók nem élnek magyarországon hacsak az egyik hülye ember ki nem engedte a kobrát az utcára. de amugy tényleg nem élnek.Itt nálunk is vannak siklók egy még be is szökött a lakásba amikor anyám észrevette a siklót a konyhában az asztal alatt szétsikította a fejét.Nádas mellett lakunk szóval itt is vann siklóinvázió.
Az elõttem szóló téved. De igenis vannak Magyarországon mérges kígyók. Onnan tudom, hogy én szinte betanultam, melyik környéken milyen fajta él. Ugyanis annyira félek tõlük, hogy képen sem tudom elviselni. Tehát, nagyjából: keresztes vipera- Hegységeink közül a Zemplénben, ezenkívül Zala, Tolna és Somogy megye lápos területein él. rákosréti vipera(más néven parlagi vagy rákosi vipera) - Duna-Tisza-közén és a Hanságban. Van még a haragos sikló, ami szinte totál ugyanúgy néz ki, mit egy kívó, mert Magyarország leghosszabb siklója. Akár 3 méteresre is megnõhet, de átlagban 150-200 cm. Ez a Villányi- és a Budai hegységben él csak úgy emlékszem. Remélem, tudtam segíteni egy kicsit. A gyerekeket fel kell világosítani, hogy mire számíthatnak, tehát, hogy elõfordulhat. Én is afokozott felügyeletet tartom megoldásnak.
ritkák a viperák ember lakta területen! a legfélénkebb kígyófajta. kül meg tisza mentén nincs mérges kígyó!!!!!
Amennyire én tudom mérges kígyók inkább csak a dombságokban találhatóak Magyarországon. Így annak az esélye hogy a Tisza part közelében találsz viperát, elég csekély. Amúgy a vizuális megkülönböztetés nem olyan nehéz. A siklók, legyen az erdei- vagy vizi sikló, fekete alapszínûek, a test átmérõjükhõz mérten nem sokkal nagyobb a fejük, és a fejük hátsó részén élénk citromsárga félhold alakú minta található. A viperák ezzel szemben: Test színük inkább homokszínû, rövidebb "tömszibb" testük van, és a fejük ék alakú, és legfõképpen a hátsó része jóval nagyobb mint a testük átmérõje. És a pupillájuk függõleges (bár ezt utóbbit ugysem van idõd megnézni:P)

Heloztok cry sis 3 rajangogtol szeretném meg kérdezni hogy hogyan kell a 22 es páját át vinni mert amikor ki jön aza kigyo robot aminek 3 pörgös tüzelö fegyvere van? Nem tudom meg ölni! Néztem a joutubon másoknak fény van a karokon de nekem semi

hiába lövöm 1 oriig is a karját vagy bár miét nem hal meg semien fegyvertöl sem! Agaszto

Legjobb válasz: 1. Ez neked mióta HARDVER? 2. Úgy kell hogy veszel egy pár nyelvtankönyvet és megtanulsz helyesen írni!

1. Ez neked mióta HARDVER? 2. Úgy kell hogy veszel egy pár nyelvtankönyvet és megtanulsz helyesen írni!
Nem akarok bunkó lenni, de elõször helyesírási kéziszótárral, költsd a pénzed.


Szerintetek milyen kigyot vagy siklot vegyek? (Ez lenne a legelso kigyom (siklom) es nm tudom hogy milyet vegyek) tobbi lent!

en egy gabonasiklora gondoltam mert egy olyat szeretnek es nm is nol nagyra de akinek van valami mas otlete hogy mijet vegyek az irjon!!! pls :)

Legjobb válasz: Egyértelmûen amerikai gabonasiklót. A legkönnyebben tartható siklófaj, rengeteg színváltozatban, szerény igényekkel. Nem agresszív, nem túl drága, tényleg könnyû tartani. Az enyém kb. 10 éves, most olyan 120 centi körül van. Igazi házikígyó :D Ja: vize mindig legyen!

Egyértelmûen amerikai gabonasiklót. A legkönnyebben tartható siklófaj, rengeteg színváltozatban, szerény igényekkel. Nem agresszív, nem túl drága, tényleg könnyû tartani. Az enyém kb. 10 éves, most olyan 120 centi körül van. Igazi házikígyó :D Ja: vize mindig legyen!
A kérdező hozzászólása: koszi en is gabonasiklora gondoltam :)
szerintem a királypiton a legjobb, mert nem olyan fürge és barátságosabb is. tartásuk kb megegyezik
1 nem elég?Ottvan a gatyádba, nemnõl nagyra max 17cm.
Utolsonak piros pacsit! Meg amugy szerintem is gabonasiklo vagy királysiklo de kiprobalhatnád a bika siklot ( börzéken nézz utána )
Én még a kaliforniai királysiklót is ajánlom. Kisebb "igényei" miatt kezdõknek is ajánlott fajta. Körübelül akkorára nõ meg mint a gabonasikló, de talán egy picit kisebb. Mutatós is, fehér alapon fekete csíkos (legalábbis nekem nagyon tetszik, én egy ijet szeretnék venni, de anya egy kicsit ellenzi).Állatkereskedésekben is elég sok helyen lehet kapni. Annyi a bökkenõ vele kapcsolatban, hogy !kannibál fajta! tehát ezért eggyesével kell tartani õket ha többet szeretnél. Szerintem szép és kezes fajta, de a döntés a te kezedben van:)

Sos ojan 10 cm kis kigyok bukanak fel a szobaba mindent at kutataunk szekrenyektol kezdve nem talaltunk semit. Falunk lakunk eleg modern hazban nem tudom el kepzelni honan kerultek be nem merek be meni a hazba. Otlet hogy kerulhetek be?

Legjobb válasz: ablak, mosdó, résnyire hagyott ajtó, pince, spájz, padlás vagy anno egy kígyó mama nálatok rakta le a tojásait amik most kellnek ki bár kétlem... az is lehet hogy kisgyerek kutya macska stb vitte be ha van... vagy az egereket követték...

ablak, mosdó, résnyire hagyott ajtó, pince, spájz, padlás vagy anno egy kígyó mama nálatok rakta le a tojásait amik most kellnek ki bár kétlem... az is lehet hogy kisgyerek kutya macska stb vitte be ha van... vagy az egereket követték...
A kérdező hozzászólása: mindent at kutatunk fel turtunk nem talatunk feszket se tojas sehol, lehetseges e hogy a parket alat az alapa feszkelt es egy resen fel jonek nem tudom mihez kezdjunk irtozom tolunk meg alaudni se tudok
TANULJ MEG ÍRNI!!! Az olyan ly!!!!!
A kérdező hozzászólása: nincs kis gyerek macska kutya van de ok kint az udvaron a hazba nem jarnak be.
A helyesírási szótár alatt van a fészkük.
Képet tudsz felrakni?

Heloztok cry sis rajongot keresnék ojat aki tudja hogy a 22 es páját hogyan kell át vinni? Mert amikor jön aza aza kigyo robot ami 3 soros pörgö tüzelésü, nem tudom hogyan kell megölni, mert nem hal meg a tüzelésemtöl! Bár hova lövök neki

néztem a joutubon és másoknak sárgs fény jelenik meg a karokon de nekem nem ezért nem tudom mit tegyek! elöreis kösz

Legjobb válasz: Nyelvtan órán nem figyeltél eléggé, ezért nem tudod lelõni. De amúgy egy hibás crack miatt van. A készítõk kicsit kibabráltak a jónéppel, hogy ha el is jutnak a lopott játékkal az utolsó részig, azt már ne tudják megcsinálni. Két lehetõség van: vagy megveszed a játékot és akkor nem lesz gond, vagy ellopod rendesen. És ez utóbbira nem én foglak megtanítani.

Nyelvtan órán nem figyeltél eléggé, ezért nem tudod lelõni. De amúgy egy hibás crack miatt van. A készítõk kicsit kibabráltak a jónéppel, hogy ha el is jutnak a lopott játékkal az utolsó részig, azt már ne tudják megcsinálni. Két lehetõség van: vagy megveszed a játékot és akkor nem lesz gond, vagy ellopod rendesen. És ez utóbbira nem én foglak megtanítani.

A házban 2 nap alatt 3 kis kígyót találtunk. Az a baj hogy nem tudjuk milyen fajta. Valakinek Valami ötlete?

Ugye faluban lakunk,és nem tudom mennyire lényeges ez.De azt se tudjuk hogy kerültek be a kígyók.Olyan hasonló mintája van mint a Rákosi Viperának.Nem tudom hogy ez sikló vagy tényleg valami vipera.

Legjobb válasz: Nem fényképeztem le:S De ha találok megint egyet megpróbálom lefényképezni.De nagyon gyorsan odakap ha valami közeledik a fejéhez,nagyon nehéz lefényképezni.De megteszem amit tudok!:)

A kérdező hozzászólása: Nem fényképeztem le:S De ha találok megint egyet megpróbálom lefényképezni.De nagyon gyorsan odakap ha valami közeledik a fejéhez, nagyon nehéz lefényképezni.De megteszem amit tudok!:)
ez csak sikló. nincs semmi gabonátok otthon nátha azért járnak oda?
A kérdező hozzászólása: Nincs gabonánk.Csak egyet egy üvegbe fogtam be és eléggé támadott.És hát nem akarom hogy valakit megmarjon.
Szerintem Rákosi vipera, de azért mellékelj képet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Majd meglátjuk ma milesz.:D ha megint találok megmutatom valami állatorvos félének hogy milyen fajta ez :D
ez szerintem keresztes vipera , ne nyúlj szerintem hozzá
A kérdező hozzászólása: Még az lenne a kérdésem, hogy az elsõ kígyót a szobába vettem észre hajnalba.A másodikat 10 percre rá a másik szobában. Reggel mindent átnéztünk.. ágy alatt, szekrény mögött az ágy párnái között..Nem találtunk semmit..Másnap reggel a nappali sarkában találtunk még egyet.Hol rejtõzködhetnek? , vagy valami. Mert elég idegesítõ, hogy egy kígyó van a házban de nem tudni hogy hol.:D
azért ne nyúlj kézzel hozzuk..
Van élesebb képed a szemérõl? Az eldöntené a kérdést, mert a siklók pupillája kerek. Ezen a képen megszámoltam a szeme körül a pikkelyeket, és 9-nek látszik, ez pedig viperára utal. A nagyon hasonló rézsiklónak kevesebb van. A fiatal rézsiklók és a keresztes viperák nagyon hasonlóak. De ha vipera is, nem kell pánikolnod, nem veszélyesebb a marása egy darázsnál. És mivel fokozottan védett állat, a helyi nemzeti park segíteni fog.
A kérdező hozzászólása: Baranya megyében Pécs mellett lakunk.Ha tudok csinálok majd képet.
http://magyarkigyok.gportal.hu/ Itt fel vannak sorolva a magyarországi kígyófajok, és kép is van mellékelve. Nem vagyok kígyószakértõ, nyilván csak a kép alapján hasonlítottam össze, de szerintem egyáltalán nem hasonlít a mintázata egyik siklófajéhoz sem, inkább tényleg rákosi viperához hasonlít. Milyen területen éltek, és hol? Valami szakértõt kellene megkérdezni, mert lehet, hogy tévedek...
A kérdező hozzászólása: Úgy néz ki hogy nincs több.:) nem találtam, pedig éjszaka is átkutattam a házat és reggel is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!