Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a képeket amiket a (204 db)

Hogyan tudom a beillesztendő képet (a blog.hu-ra szánom) átméretezni, hogy ne legyen csúszka a kép mellett, amivel el lehet tolni a képet?

Remélem érthet? a kérdés...

Legjobb válasz: Paintbe megnyitod a képet, és átméretezed, majd ha ez megvan, úgy töltöd fel a weboldaladra. (Az átméretezésnél az "arányos méretezés" legyen kipipálva, különben aránytalan képet fogsz kapni.)

Paintbe megnyitod a képet, és átméretezed, majd ha ez megvan, úgy töltöd fel a weboldaladra. (Az átméretezésnél az "arányos méretezés" legyen kipipálva, különben aránytalan képet fogsz kapni.)

Kérdésem hogy egy adott képet aminek a mérete (AxBpixel) méretű hogyan tudom más pixel méretbe átrakni?

Arra gondolok hogy értsétek hogy lefotoztam valamit egy adott pixel méretben de nekem más méretben pixelszámban kéne mert csak ugy tüdöm elküldeni valahova.

Legjobb válasz: Bármelyik képszerkesztõvel, pl. PhotoFiltre, PhotoScape, GIMP, (Paint)... PhotoFiltre, GIMP kép/kép átméretezése Vagy akár olyan online oldalak segítségével is, mint: http://www.kepatmeretezes.hu/ http://www.kepmeretezo.hu/

Bármelyik képszerkesztõvel, pl. PhotoFiltre, PhotoScape, GIMP, (Paint)... PhotoFiltre, GIMP kép/kép átméretezése Vagy akár olyan online oldalak segítségével is, mint: http://www.kepatmeretezes.hu/ http://www.kepmeretezo.hu/
http://imageresizer.codeplex.com/releases/view/30247 Tessen parancsolni.Ezzel átméretezheted.
Microsoft Office Picture Manager (olyan pixel-értéket írsz be amilyet akarsz, és Mentés másként, hogy az eredeti méret is megmaradjon)
Fotosizer, ingyenes, magyar kisméretû: http://kephost.hu/image-9A0B_4D12650B.gif
Jó kis progi, könnyen kezelhetõ, tud magyarul. IrfanView 4.28. http://letoltes.prim.hu/program/58571/

Facebookon hol tudom kikapcsolni, hogy azokat a képeket amin bejelöltek, azokat csak én lássam?

Megoldás lehetne, hogy törlöm a jelölést, de akkor meg besír az aki bejelölt.


A Titan Quest nevű játékban miért van az, hogy elsötétül a kép amikor mászkálok, és a barlangokba már be se tudok aztán menni?

A Titan Quest nevű játékban miért sötétül el a kép? Esetleg a videó kártyám nem bírja? Bár ezt kilőném mert régen még simán ment:(
Beállítások>Felbontás beállítása
A kérdező hozzászólása: Köszi. ez alapjáraton így benne csak mivel a gta sa egy régebbi játék így ez nincsen benne.

Hogyan tudom a képen jelzett látogatószámláló modulról eltüntetni a "Kubik-Rubik Joomla! Extensions" feliratot (ami egy link lenne)?

Melyik fájlban találom? Hol írhatom át vagy törölhetem ki azt a részt?

Legjobb válasz: Nem illendõ alapvetõen, mivel ugyebár ingyenes licensz. Én a 3.0-ás joomlához készült verziót lestem: van egy tmpl mappája a kiegészítõnek. Abban a default-php-t nyisd meg pl szövegszerkesztõben: itt kell szerkeszteni (vagy törölni) a <p class="small"> <a href="http://joomla-extensions.kubik-rubik.de" target="_blank" title="VCNT - Visitorcounter - Joomla! 3 - Kubik-Rubik Joomla! Extensions">Kubik-Rubik Joomla! Extensions</a> </p> sorokat. Elképzelhetõ, hogy törlés után nem fog megfelelõen mûködni, mindenképp készítsd vészmentést a fájlról.

Nem illendõ alapvetõen, mivel ugyebár ingyenes licensz. Én a 3.0-ás joomlához készült verziót lestem: van egy tmpl mappája a kiegészítõnek. Abban a default-php-t nyisd meg pl szövegszerkesztõben: itt kell szerkeszteni (vagy törölni) a <p class="small"> <a href="http://joomla-extensions.kubik-rubik.de" target="_blank" title="VCNT - Visitorcounter - Joomla! 3 - Kubik-Rubik Joomla! Extensions">Kubik-Rubik Joomla! Extensions</a> </p> sorokat. Elképzelhetõ, hogy törlés után nem fog megfelelõen mûködni, mindenképp készítsd vészmentést a fájlról.
szerkeszteni kell azt a sort, amit az elõzõ írt. A ...Joomla! 3 - Kubik-Rubik Joomla! Extensions"> utáni rész helyett írj csak egy szóközt. Tehát: <a href="http://joomla-extensions.kubik-rubik.de" target="_blank" title="VCNT - Visitorcounter - Joomla! 3 - Kubik-Rubik Joomla! Extensions"> </a> Így a szöveg helyett csak egy szóköz lesz megjelenítve.

Az agy hogy tudja olyan gyorsan feldolgozni a képeket amit a szem "küld" neki hogy akármit látsz, ugyanolyan "folyékonyan" látja az ember?

tehát a filmeket 25 képkocka/másodperccel vetítik ez felett már nem látunk különbséget de a játékoknál máshogy van (Pl megy egy játék 25fps-el az eléggé szaggat de ha már 50-60 körül van az felett már nincs különbség, ez egy másik kérdés de ez is érdekel) de a való életben ha mondjuk egy hegyen állunk és lenézünk ugye ott a sok fa stb és azt ugyanolyan "folyékonyan" látjuk mintha csak a tenyerünket néznék (elég hülye kérdés) de az agy hány fps- el megy úgymond (hány képet rak össze másodpercenként) (mert ugye az agy rakja össze a képet)

Legjobb válasz: Az agy azért dolgozza fel olyan gyorsan a látott képet, mert szûr és egyszerûsít. Valójában egy meglepõen kis dologra koncetrál pontosan. A 24-25 képkocka/másodperces filmek nem interaktívak és úgy vannak mosódva, a képkockák, hogy könnyebben a folyamatos mozgás látszatát keltsék. Ettõl függetlenül a nagyobb képkockaszám látványosan tudja javítani a mozgás dinamikáját. A játékoknál már bejön a képbe, hogy nem mosott (vagy ha igen az extra effekt és extra erõforrásigény) képkockák váltják egymást, így magasabb a folyamatosnak érzékelt képhez tartozó képkocka szám. Itt is megvan, hogy a nagyobb képkockaszám mellett a már egyébként is folytonosnak látott képet is méginkább jobbnak érzékeljük, ráadásul az interaktív voltából következik egy a játékvezérlõ és a képen megjelenített reakció között valamennyi késleltetés csökkenés és pontosság növekedés.

Az agy azért dolgozza fel olyan gyorsan a látott képet, mert szûr és egyszerûsít. Valójában egy meglepõen kis dologra koncetrál pontosan. A 24-25 képkocka/másodperces filmek nem interaktívak és úgy vannak mosódva, a képkockák, hogy könnyebben a folyamatos mozgás látszatát keltsék. Ettõl függetlenül a nagyobb képkockaszám látványosan tudja javítani a mozgás dinamikáját. A játékoknál már bejön a képbe, hogy nem mosott (vagy ha igen az extra effekt és extra erõforrásigény) képkockák váltják egymást, így magasabb a folyamatosnak érzékelt képhez tartozó képkocka szám. Itt is megvan, hogy a nagyobb képkockaszám mellett a már egyébként is folytonosnak látott képet is méginkább jobbnak érzékeljük, ráadásul az interaktív voltából következik egy a játékvezérlõ és a képen megjelenített reakció között valamennyi késleltetés csökkenés és pontosság növekedés.
Nem hiszem hogy állóképeket rakna össze...
A kérdező hozzászólása: Azt letudnád irní pontosan hogy hogyan szûri és egyszerûsit az agy?
az agy gyorsabb mit a szem mivel az agy úgye nem elõzi be hangsebességet de elég gyors amúgy meg csak az agy 20 százalékát használjuk szerintem élveezzél aztán igyál sört éas élvezzél megint amíg azélet tart

Hogy tudok olyan képet ki rakni, hogy amikor valaki feljön az én honlapomra és egy adott kép fogadja és ha azt ki x-elte (bezárta a képet) akkor tudna szét nézni a honlapomon?

Ilyenre gondolok:

Legjobb válasz: <div id="kepLayer" style="display:block;position:fixed;top:0px;left:0px;width:1 00%;height:100%;background-color:rgba(0,0,0,0.7);"> <div style="display:block;position:fixed;top:50%;left:50%;padding :20px;width:600px;margin-left:-310px;height:600px;margin-top: -310px;background-color:rgba(255,255,220,1);"> <div style="text-align:right;"><a onclick="document.getElementById('kepLayer').style.display=' none';" style="cursor:pointer;">BEZÁR</a></div> <div> Kép, szöveg, vagy amit akarsz. </div> </div> </div>

<div id="kepLayer" style="display:block;position:fixed;top:0px;left:0px;width:100%;height:100%;background-color:rgba(0, 0, 0, 0.7);"> <div style="display:block;position:fixed;top:50%;left:50%;padding:20px;width:600px;margin-left:-310px;height:600px;margin-top:-310px;background-color:rgba(255, 255, 220, 1);"> <div style="text-align:right;"><a onclick="document.getElementById('kepLayer').style.display='none';" style="cursor:pointer;">BEZÁR</a></div> <div> Kép, szöveg, vagy amit akarsz. </div> </div> </div>
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Viszont 1 kérdés még.Miért nem lehet bezárni ?
Be lehet.
A kérdező hozzászólása: Beraktam és nem lehet.A bezárás gomb az ott van de nem funkcional

Hogyan tudok olyat csinálni hogy egy kék képre be akarok szúrni egy lovas képet de úgy hogy amikor beszúrom a kék képre akkor a lovas képnek a fehér háttere ne látszódjon a képen csak a ló?

ha valaki nem éti az írjon és megpróbálom jobban elmagyarázni :)

Legjobb válasz: Valamilyen szerkesztóvel és próbáld meg kivágni a ló alakját a szerkesztõben...

Valamilyen szerkesztóvel és próbáld meg kivágni a ló alakját a szerkesztõben...
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogy tudom azt megoldani, hogy a neten egy kép helyett egy másik képet mutasson amit én állítottam be! Google Chrome-os pluginnal meglehet oldani?

Egy pluginnal szeretném beállítani hogy ne az oldalon lévő képet mutassa, hanem az általam beállított képet mutassa és töltse be! Tudnátok ilyen bővítményt küldeni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!