Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a deguimat, hogy (9 db)

A deguim 1 hete vannak nálam és kb 2 hónaposak lehetnek és azt hogyan tudom megtanítani nekik, hogy forgassák a kereküket?

Legjobb válasz: sehogy, vagy csinálja vagy nem, de lehet majd késöbb jön rá mikor megszokta a helyet hogy mi az. a minimum kerék 20 cm átméröjü legyen. ha rájönnek majd mindig veszekednek rajta, és avicces hogy neßha ellenkezö irányba állnak és nem tudják miért nem mozog a kerék. vagy kiturja az egyik a másikat. de lehet soha nem akarnak kerekezni. a lényeg amit tehetsz megfelleö nagyságu legyen a kerék.

sehogy, vagy csinálja vagy nem, de lehet majd késöbb jön rá mikor megszokta a helyet hogy mi az. a minimum kerék 20 cm átméröjü legyen. ha rájönnek majd mindig veszekednek rajta, és avicces hogy neßha ellenkezö irányba állnak és nem tudják miért nem mozog a kerék. vagy kiturja az egyik a másikat. de lehet soha nem akarnak kerekezni. a lényeg amit tehetsz megfelleö nagyságu legyen a kerék.
A kérdező hozzászólása: a kerék átmérõlye 14 cm és még nem olyan nagyok
szió vedd az öledbe a degut vedd ki a kereket várj míg ránéz és a kezeddel pörgetni ha érdekli engedd hogy próbálkozzon ez naon vicces és az enyémek így szokták meg
Ezt nem tudod megtanítani nekik!Rá kell jönniük hogy mûködik!Az enyéim bele-bele mászogattak rájöttek hogy forog:) Azóta szinte éjjel-nappal kerekeznek:D
Az én degujaim túl nagyon már a kerekükhöz, így nem férnek bele. De a kicsik amin járni tudnak kipróbálják, és amíg tudják hajtani addig használják is. Szerintem sem lehet megtanítani, csak hagyd hogy kipróbálhassák.

Van egy kb.3, 5 éves kifejlett degum, és a fia. Szeretnék nekik egy hörcsög gömböt venni, hogy tudjanak a házban is szaladgálni. Mekkora gömböt kellene vegyek? Én a 18 cm átmérőjűre gondoltam, de nem tudom, elég lenne?

Legjobb válasz: Nem, a hörcsöglabda nem nekik való. Ha mégis vennél a 18 cm-es semmiféleképpen nem elég nekik, a 32-es már igen, de akkorát nem tudom, hogy lehet-e kapni. Igazából nem hiszem, hogy élveznék...

Nem, a hörcsöglabda nem nekik való. Ha mégis vennél a 18 cm-es semmiféleképpen nem elég nekik, a 32-es már igen, de akkorát nem tudom, hogy lehet-e kapni. Igazából nem hiszem, hogy élveznék...
Futókereket vegyél nekik, azt imádják. Mi is vettünk a sajátunknak egy 32cm-es labdát, de nem annyira jó móka, csak szenved benne, ezért nem is használjuk
Én is vettem a deguimnak futógömböt, de egyáltalán nem élvezik a dolgot.. Én is inkább a futókereket javaslom, vagy ha tudod inkább keríts el egy kis részt, és oda engedd ki õket néha.
A kérdező hozzászólása: Van nekik futókerekük, csak gondoltam unalmas mindig az. Azt akartam, hogy a házban is tudjanak menni, de azért mégse mindenhová

Hogy tudom a kb 1 éves deguimat kézhez szoktatni, barátságosabbá tenni?

Nem a bizalommal, vagy a bátorsággal van a baj. Elszaladgálnak rajtam ha kedvük tartja, de rövid id?nél tovább nem maradnak a kezemben, és jobban szeretnek lemászni és a földön szaladgálni (mondjuk ezt néha elég er?teljesen fejezik ki:D)

Legjobb válasz: Jutalomfalatokkal. Mindig akkor adj nekik, amikor épp rajtad mászkálnak. És csak akkor, soha máskor. A tapizást ennyi idõsen már nem fogják megszeretni, de megszokni még képesek. A lényeg, hogy ne erõltesd, és társítsd pozitív ingerhez.

Jutalomfalatokkal. Mindig akkor adj nekik, amikor épp rajtad mászkálnak. És csak akkor, soha máskor. A tapizást ennyi idõsen már nem fogják megszeretni, de megszokni még képesek. A lényeg, hogy ne erõltesd, és társítsd pozitív ingerhez.
A kérdező hozzászólása: Ok, kipróbálom. köszönöm :)


Hogyan tudom leszoktatni a deguimat, hogy ne rágják a ketrecet?

Legjobb válasz: Én tettem be nekik fogkoptatót, de attól függetlenül rágják a ketrecet Csak kevesebbet.

Én tettem be nekik fogkoptatót, de attól függetlenül rágják a ketrecet Csak kevesebbet.
Bármivel bekentem akkor is pengették, kénytelen voltam éjjelenként másik szobába vinni õket. Most viszont nem rágja az üvegterráriumot. :D
igen egyszerû a válasz : sehogy nekem egyszer mondták , hogy kenjem be almával , azt tettem é s eleinte nyalogatták de aztán találtak egy helyet ami nem volt bekenve és végül mindenhol be kellett kennem.de semmi. aztán moshattam is le a rácsot xD
sehogy :P azért rágcsáló a drága :) mindent rág :)
Ha napközben, illetve este kirakod õket a szobába szaladgálni, attól eléggé lefáradnak, és este nem rágják a rácsot, de mi inkább úgy oldottuk meg a dolgot, hogy estére is kint hagyjuk õket, és velünk egy ágyban alszanak. Ez komoly :)
Igen, nekem is addig rágták, amíg nem szereztem nekik egy mókuskereket. Ami egyébként nyikorog, és folyton eltologatják, úúgyhogy koccolgatja az üveget is, szóval nem sokkal jobb, de mindenesetre nagyon bírják...
A deguk sajnos mániákus rágók, nem igazán lehet leszoktatni õket róla. Fontos, hogy mindig legyen bent fa is, hogy kopjanak a fogaik. Nekem van egy hörcsögöm, õ is folyton rágja a rácsot, de anyám nem engedi, hogy kitegyem a szobából, úgyhogy kénytelen voltam megszokni :) Nem is olyan vészes, kb. 1 hét kellett, és teljesen nyugodtan tudtam aludni mellette, pedig nagyon durván csinálta.
A kérdező hozzászólása: Hy! Adtál egy 5letet kiviszem õket a szobából köszi:)
nekem hörcsögöm van, az akkor rágja csak a ketrecet, ha reggel elfelejtettük neki felállítani a mókuskerekét. (éjszakára eldöntjük mert nyikorog és az asszony nem tud tõle aludni)
ez a dolog nekem is ismerõs.sajnos öketnnem igazán lehet erröl leszoktatni :( az enyémek föleg esténként rágják ilyenkor kiviszem öketz a másik szobába h tudjak aludni töle pedig a ketrecben van fa és más is amit rághatnak.ez van megkell szokni :(
Több oka is lehet amiért rágják.. Lehet h nincs bent fogkoptató és valahol lekell csiszolni Vagy csak mert unatkoznak játsz velük többször:)
Semmit nem lehet kezdeni vele, hagyni kell.
igen, egész nap rágnak és tekernek! nálunk, ahol dolgozom terráriumok vannak kiépítve az állatoknak, a gipszkartont nem tudom hányadjára rágták át, valamint az összes fa alapanyagot, amibõl épült a helyük....szóval rájuk kell hagyni, de én nagyobb köveket tettem a sarkokba, hogy ne tudják kirágni magukat, és így viszonylag nyugi van. Miben tartod õket? Esetleg tegyél be nekik vastag fa darabokat, de nézzél utána, hogy nehogy mérgezõ legyen.
A kérdező hozzászólása: akvárium van neki , mert volt neki elõzõleg egy nagy ketrece aminek az alja mûanyag volt és azt szét rákta , ha rongyot teszek be neki amit imád este , csak kár hogy pár nap alatt szét van rágva az egész
Mindig van elõtte friss széna? Van a ketrecében mindig valami fadarab (nem festett) vagy faág amin koptathatja a fogait? Nagyon fontos nekik a rágcsálás közbeni fogkoptatás, mert folyamatosan nõnek a fogaik. A tölgyfát és az akácot általában szeretik, de állatkereskedésben is biztos kapható.
Normál esetben szénáznak egésznap, puszilgatják egymást, és rohangásznak. Fõleg a mókuskerekükben. A ketrecrágás annak a jele, hogy ki akar jönni, valami baja van. 80*80*50 centis ketrec kell, legalább 2 degu, 32 centis mókuskerék, széna, mászóágak, alvóoduk, függõágy.
Hello nekem is voltak deguim 1 nagy ketrecben nagyob mint 1 méter magas és arányosan széles csibedrotal körbekeritve sok fa bent meg mászoka és a récsot le rákták és egy nap ki is rákták és eltüntek

MIT CSINÁLJAK? Amikor a deguimnak enni adok, akkor a lány degu mindig ki szórja. Mit csináljak, hogy rendesen tudjanak enni és ne szórja ki?

Legjobb válasz: Nem baj, ha kiszórják, megeszik a ketrec padlójáról is. Nekem rácsra akasztható fémtálam van, ha rakok bele kaját, akkor azzal kezdik, hogy lerántják az egészet és szana-szét szórják a tartalmát. Ha nekik így a jó, csinálják.

Nem baj, ha kiszórják, megeszik a ketrec padlójáról is. Nekem rácsra akasztható fémtálam van, ha rakok bele kaját, akkor azzal kezdik, hogy lerántják az egészet és szana-szét szórják a tartalmát. Ha nekik így a jó, csinálják.
vágd a földhöz és vegyél másikat.... ezek egyszerû állatok, úgy esznek ahogy az ösztönükbe kódolva van, a tál elsõsorban a gazdába van h oda etessen, nekem is vannak egereim, simán megtalálják a kaját a forgácsba is ha kiszórták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csak nekik rácsos ketrec van.
Nálam a hím éhes és a nõstény kiborítja de a hím a széna között mindig megtalálja.És nekem is rácsos ketrecem van.

Kiszökött a degum és nem tudom megfogni, mert nem rég szült, de vissza kéne menie a kicsikhez! Hogy fogjam meg?

Arra gondoltam hagyom most szaladgászni, mert nem tudom hogy a lány , vagy a fiú :D

Legjobb válasz: Miaz a degu? : DD

Miaz a degu? : DD
A kérdező hozzászólása: De való nekem, csak takarítottam és kinyitottam a ketrec ajtót és kiszökött. Az apa szökött el, a kicsik most is éppen az anyjukra vannak csimpaszkodva és esznek .
grat... nézd meg talán, hogy aki nem szökött meg az e az anya vagy az apjuk... múgy nem való neked degu
hát probáld meg keresni mert ki is mehet a házból .
A kérdező hozzászólása: ja és tudom hol van, megfogni nem tudom, mert elfut
A kérdező hozzászólása: meg van, megfogtam

A Deguimnak kéne egy nagyobb ketrec, hol lehet alul üvegterráriumos fölül ketreces "degulakot" kapni? (azt tudom hogy az üveget csináltatni kell, de a többit nemtudom hol lehet beszerezni. )

Legjobb válasz: Szerintem kérdezõsködj állatkereskedõknél,és nézz fel internetes oldalakra is,hátha találsz valamilyen általad elképzelt ketrechez hasonlót:-)

Szerintem kérdezõsködj állatkereskedõknél, és nézz fel internetes oldalakra is, hátha találsz valamilyen általad elképzelt ketrechez hasonlót:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi(: és te tudsz valami jó oldalt, ahol sok féle ketrecet lehet nézni? (:
Múltkor találtam vaterán, nézz be oda is, hátha még fel vannak rakva jó ketrecek:) .
nm tom én szombathelyen lakom ott lehet kapni és olyan üvegaljasat is amit te irtál
A kérdező hozzászólása: köszi már van :D

A deguimnak akarok nevet adni de nem tudom megkülönböztetni őket, hogyan kell őket megkülönböztetni?

Legjobb válasz: semmiképpen sem vágj le a farok bojtból mert azzal harcot szítasz. nekünk az elsö két lányaink is nagyon egyformák voltak aztán az egyik jobban nött és így külömböztettük meg öket. a mostani fianknál könyebb volt mert az egyik orrán volt egy ici pici fehér folt. aztán ahogy nöttek az egyik nagyobb lett. aztán jött a háborús idöszak amikor az egyiknek ketté szakadt a füle , így most már nagyon egyszerü.

semmiképpen sem vágj le a farok bojtból mert azzal harcot szítasz. nekünk az elsö két lányaink is nagyon egyformák voltak aztán az egyik jobban nött és így külömböztettük meg öket. a mostani fianknál könyebb volt mert az egyik orrán volt egy ici pici fehér folt. aztán ahogy nöttek az egyik nagyobb lett. aztán jött a háborús idöszak amikor az egyiknek ketté szakadt a füle , így most már nagyon egyszerü.
én az egyiknek a nyakába raktam egy kiskutyáknak való nyakörvet.így könnyû.
A kérdező hozzászólása: És ez a nyakörv nem zavarja a degut?
nekem a patkányomnak volt nyakörve kicsi korától, eleinte zavarta, de csak annyi ideig, mint egy kiskutyát. megszokta gyorsan, bár azóta már elhagyta valahol, és nem tettem rá újat.:)
Akár 1 napos kortól meg lehet jelölni õket, ha nagyon egyformák, mégpedig ártalmatlan növényi festékanyagokkal. Jól fest pl. a szeder vagy céklalé, a hasukat, mellüket lehet pöttyözni vele, de a késõbbiekben már az egyhetes degucska szõrét is jól lehet nyírni jelölés céljából, a szõr töve fekete, így egy kis éles hajlított körömollóval kicsípett fedõszõrzet pl. a fejen, háton, fartájékon stb. sokáig jó megkülönböztetést nyújt. Késõbb biztos felfedezhetõ lesz nagyságukban mozgásukban, jellemükben valami egyedi, mi degusok azt mondjuk, "a degukban az egyetlen közös, hogy annyira különbözõek!" (MINIOR)
Én a farkukról tudom megkülönböztetni-kicsi, hosszú, tömzsi, hiányos, stb..stb
Mi sose raktunk rá se nyakövet se semmit, nem bizti hogy azt jól fogadná. Amikor még kicsik, nagyon hasonlítanak, de 1-2 hónap alatt simán meg lehet õket különböztetni. Más lesz a farkuk, a fülük, a pofijuk, és nálunk általában az egyik mindig nagyobbra nõtt mint a másik (nem tudom mért)....
én meg onnan :P hogy mi mindig kiengedjük õket már volt ebbõl 1-2 baleset hogy pl füles (az 1.-sõ számú degum) bemászott a kihúzhatós ágy alá, és véletlenül a farkáról a bojtot vhovabecsípte, és le-esett, pilóta meg ki esett a 3.-ikról és túlélte (azért "pilóta" :P) jah meg megrágta a vezetéket és kiROBBANT a foga, és 1 napiáramszünet, és TÚLÉLTE :P szal :P...
kirobbant a foga??????, és túl élte a harmadik emeletet??? te jó ég ezek vasból vannnak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!