Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a deguimat, (9 db)

Van egy kb.3, 5 éves kifejlett degum, és a fia. Szeretnék nekik egy hörcsög gömböt venni, hogy tudjanak a házban is szaladgálni. Mekkora gömböt kellene vegyek? Én a 18 cm átmérőjűre gondoltam, de nem tudom, elég lenne?

Legjobb válasz: Nem, a hörcsöglabda nem nekik való. Ha mégis vennél a 18 cm-es semmiféleképpen nem elég nekik, a 32-es már igen, de akkorát nem tudom, hogy lehet-e kapni. Igazából nem hiszem, hogy élveznék...

Nem, a hörcsöglabda nem nekik való. Ha mégis vennél a 18 cm-es semmiféleképpen nem elég nekik, a 32-es már igen, de akkorát nem tudom, hogy lehet-e kapni. Igazából nem hiszem, hogy élveznék...
Futókereket vegyél nekik, azt imádják. Mi is vettünk a sajátunknak egy 32cm-es labdát, de nem annyira jó móka, csak szenved benne, ezért nem is használjuk
Én is vettem a deguimnak futógömböt, de egyáltalán nem élvezik a dolgot.. Én is inkább a futókereket javaslom, vagy ha tudod inkább keríts el egy kis részt, és oda engedd ki õket néha.
A kérdező hozzászólása: Van nekik futókerekük, csak gondoltam unalmas mindig az. Azt akartam, hogy a házban is tudjanak menni, de azért mégse mindenhová

Hogy tudom a kb 1 éves deguimat kézhez szoktatni, barátságosabbá tenni?

Nem a bizalommal, vagy a bátorsággal van a baj. Elszaladgálnak rajtam ha kedvük tartja, de rövid id?nél tovább nem maradnak a kezemben, és jobban szeretnek lemászni és a földön szaladgálni (mondjuk ezt néha elég er?teljesen fejezik ki:D)

Legjobb válasz: Jutalomfalatokkal. Mindig akkor adj nekik, amikor épp rajtad mászkálnak. És csak akkor, soha máskor. A tapizást ennyi idõsen már nem fogják megszeretni, de megszokni még képesek. A lényeg, hogy ne erõltesd, és társítsd pozitív ingerhez.

Jutalomfalatokkal. Mindig akkor adj nekik, amikor épp rajtad mászkálnak. És csak akkor, soha máskor. A tapizást ennyi idõsen már nem fogják megszeretni, de megszokni még képesek. A lényeg, hogy ne erõltesd, és társítsd pozitív ingerhez.
A kérdező hozzászólása: Ok, kipróbálom. köszönöm :)
Semmit nem lehet kezdeni vele, hagyni kell.
igen, egész nap rágnak és tekernek! nálunk, ahol dolgozom terráriumok vannak kiépítve az állatoknak, a gipszkartont nem tudom hányadjára rágták át, valamint az összes fa alapanyagot, amibõl épült a helyük....szóval rájuk kell hagyni, de én nagyobb köveket tettem a sarkokba, hogy ne tudják kirágni magukat, és így viszonylag nyugi van. Miben tartod õket? Esetleg tegyél be nekik vastag fa darabokat, de nézzél utána, hogy nehogy mérgezõ legyen.
A kérdező hozzászólása: akvárium van neki , mert volt neki elõzõleg egy nagy ketrece aminek az alja mûanyag volt és azt szét rákta , ha rongyot teszek be neki amit imád este , csak kár hogy pár nap alatt szét van rágva az egész
Mindig van elõtte friss széna? Van a ketrecében mindig valami fadarab (nem festett) vagy faág amin koptathatja a fogait? Nagyon fontos nekik a rágcsálás közbeni fogkoptatás, mert folyamatosan nõnek a fogaik. A tölgyfát és az akácot általában szeretik, de állatkereskedésben is biztos kapható.
Normál esetben szénáznak egésznap, puszilgatják egymást, és rohangásznak. Fõleg a mókuskerekükben. A ketrecrágás annak a jele, hogy ki akar jönni, valami baja van. 80*80*50 centis ketrec kell, legalább 2 degu, 32 centis mókuskerék, széna, mászóágak, alvóoduk, függõágy.
Hello nekem is voltak deguim 1 nagy ketrecben nagyob mint 1 méter magas és arányosan széles csibedrotal körbekeritve sok fa bent meg mászoka és a récsot le rákták és egy nap ki is rákták és eltüntek


MIT CSINÁLJAK? Amikor a deguimnak enni adok, akkor a lány degu mindig ki szórja. Mit csináljak, hogy rendesen tudjanak enni és ne szórja ki?

Legjobb válasz: Nem baj, ha kiszórják, megeszik a ketrec padlójáról is. Nekem rácsra akasztható fémtálam van, ha rakok bele kaját, akkor azzal kezdik, hogy lerántják az egészet és szana-szét szórják a tartalmát. Ha nekik így a jó, csinálják.

Nem baj, ha kiszórják, megeszik a ketrec padlójáról is. Nekem rácsra akasztható fémtálam van, ha rakok bele kaját, akkor azzal kezdik, hogy lerántják az egészet és szana-szét szórják a tartalmát. Ha nekik így a jó, csinálják.
vágd a földhöz és vegyél másikat.... ezek egyszerû állatok, úgy esznek ahogy az ösztönükbe kódolva van, a tál elsõsorban a gazdába van h oda etessen, nekem is vannak egereim, simán megtalálják a kaját a forgácsba is ha kiszórták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csak nekik rácsos ketrec van.
Nálam a hím éhes és a nõstény kiborítja de a hím a széna között mindig megtalálja.És nekem is rácsos ketrecem van.

Kiszökött a degum és nem tudom megfogni, mert nem rég szült, de vissza kéne menie a kicsikhez! Hogy fogjam meg?

Arra gondoltam hagyom most szaladgászni, mert nem tudom hogy a lány , vagy a fiú :D

Legjobb válasz: Miaz a degu? : DD

Miaz a degu? : DD
A kérdező hozzászólása: De való nekem, csak takarítottam és kinyitottam a ketrec ajtót és kiszökött. Az apa szökött el, a kicsik most is éppen az anyjukra vannak csimpaszkodva és esznek .
grat... nézd meg talán, hogy aki nem szökött meg az e az anya vagy az apjuk... múgy nem való neked degu
hát probáld meg keresni mert ki is mehet a házból .
A kérdező hozzászólása: ja és tudom hol van, megfogni nem tudom, mert elfut
A kérdező hozzászólása: meg van, megfogtam

A Deguimnak kéne egy nagyobb ketrec, hol lehet alul üvegterráriumos fölül ketreces "degulakot" kapni? (azt tudom hogy az üveget csináltatni kell, de a többit nemtudom hol lehet beszerezni. )

Legjobb válasz: Szerintem kérdezõsködj állatkereskedõknél,és nézz fel internetes oldalakra is,hátha találsz valamilyen általad elképzelt ketrechez hasonlót:-)

Szerintem kérdezõsködj állatkereskedõknél, és nézz fel internetes oldalakra is, hátha találsz valamilyen általad elképzelt ketrechez hasonlót:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi(: és te tudsz valami jó oldalt, ahol sok féle ketrecet lehet nézni? (:
Múltkor találtam vaterán, nézz be oda is, hátha még fel vannak rakva jó ketrecek:) .
nm tom én szombathelyen lakom ott lehet kapni és olyan üvegaljasat is amit te irtál
A kérdező hozzászólása: köszi már van :D

Hogyan tudom leszoktatni a deguimat, hogy ne rágják a ketrecet?

Legjobb válasz: Én tettem be nekik fogkoptatót, de attól függetlenül rágják a ketrecet Csak kevesebbet.

Én tettem be nekik fogkoptatót, de attól függetlenül rágják a ketrecet Csak kevesebbet.
Bármivel bekentem akkor is pengették, kénytelen voltam éjjelenként másik szobába vinni õket. Most viszont nem rágja az üvegterráriumot. :D
igen egyszerû a válasz : sehogy nekem egyszer mondták , hogy kenjem be almával , azt tettem é s eleinte nyalogatták de aztán találtak egy helyet ami nem volt bekenve és végül mindenhol be kellett kennem.de semmi. aztán moshattam is le a rácsot xD
sehogy :P azért rágcsáló a drága :) mindent rág :)
Ha napközben, illetve este kirakod õket a szobába szaladgálni, attól eléggé lefáradnak, és este nem rágják a rácsot, de mi inkább úgy oldottuk meg a dolgot, hogy estére is kint hagyjuk õket, és velünk egy ágyban alszanak. Ez komoly :)
Igen, nekem is addig rágták, amíg nem szereztem nekik egy mókuskereket. Ami egyébként nyikorog, és folyton eltologatják, úúgyhogy koccolgatja az üveget is, szóval nem sokkal jobb, de mindenesetre nagyon bírják...
A deguk sajnos mániákus rágók, nem igazán lehet leszoktatni õket róla. Fontos, hogy mindig legyen bent fa is, hogy kopjanak a fogaik. Nekem van egy hörcsögöm, õ is folyton rágja a rácsot, de anyám nem engedi, hogy kitegyem a szobából, úgyhogy kénytelen voltam megszokni :) Nem is olyan vészes, kb. 1 hét kellett, és teljesen nyugodtan tudtam aludni mellette, pedig nagyon durván csinálta.
A kérdező hozzászólása: Hy! Adtál egy 5letet kiviszem õket a szobából köszi:)
nekem hörcsögöm van, az akkor rágja csak a ketrecet, ha reggel elfelejtettük neki felállítani a mókuskerekét. (éjszakára eldöntjük mert nyikorog és az asszony nem tud tõle aludni)
ez a dolog nekem is ismerõs.sajnos öketnnem igazán lehet erröl leszoktatni :( az enyémek föleg esténként rágják ilyenkor kiviszem öketz a másik szobába h tudjak aludni töle pedig a ketrecben van fa és más is amit rághatnak.ez van megkell szokni :(
Több oka is lehet amiért rágják.. Lehet h nincs bent fogkoptató és valahol lekell csiszolni Vagy csak mert unatkoznak játsz velük többször:)

A deguimnak akarok nevet adni de nem tudom megkülönböztetni őket, hogyan kell őket megkülönböztetni?

Legjobb válasz: semmiképpen sem vágj le a farok bojtból mert azzal harcot szítasz. nekünk az elsö két lányaink is nagyon egyformák voltak aztán az egyik jobban nött és így külömböztettük meg öket. a mostani fianknál könyebb volt mert az egyik orrán volt egy ici pici fehér folt. aztán ahogy nöttek az egyik nagyobb lett. aztán jött a háborús idöszak amikor az egyiknek ketté szakadt a füle , így most már nagyon egyszerü.

semmiképpen sem vágj le a farok bojtból mert azzal harcot szítasz. nekünk az elsö két lányaink is nagyon egyformák voltak aztán az egyik jobban nött és így külömböztettük meg öket. a mostani fianknál könyebb volt mert az egyik orrán volt egy ici pici fehér folt. aztán ahogy nöttek az egyik nagyobb lett. aztán jött a háborús idöszak amikor az egyiknek ketté szakadt a füle , így most már nagyon egyszerü.
én az egyiknek a nyakába raktam egy kiskutyáknak való nyakörvet.így könnyû.
A kérdező hozzászólása: És ez a nyakörv nem zavarja a degut?
nekem a patkányomnak volt nyakörve kicsi korától, eleinte zavarta, de csak annyi ideig, mint egy kiskutyát. megszokta gyorsan, bár azóta már elhagyta valahol, és nem tettem rá újat.:)
Akár 1 napos kortól meg lehet jelölni õket, ha nagyon egyformák, mégpedig ártalmatlan növényi festékanyagokkal. Jól fest pl. a szeder vagy céklalé, a hasukat, mellüket lehet pöttyözni vele, de a késõbbiekben már az egyhetes degucska szõrét is jól lehet nyírni jelölés céljából, a szõr töve fekete, így egy kis éles hajlított körömollóval kicsípett fedõszõrzet pl. a fejen, háton, fartájékon stb. sokáig jó megkülönböztetést nyújt. Késõbb biztos felfedezhetõ lesz nagyságukban mozgásukban, jellemükben valami egyedi, mi degusok azt mondjuk, "a degukban az egyetlen közös, hogy annyira különbözõek!" (MINIOR)
Én a farkukról tudom megkülönböztetni-kicsi, hosszú, tömzsi, hiányos, stb..stb
Mi sose raktunk rá se nyakövet se semmit, nem bizti hogy azt jól fogadná. Amikor még kicsik, nagyon hasonlítanak, de 1-2 hónap alatt simán meg lehet õket különböztetni. Más lesz a farkuk, a fülük, a pofijuk, és nálunk általában az egyik mindig nagyobbra nõtt mint a másik (nem tudom mért)....
én meg onnan :P hogy mi mindig kiengedjük õket már volt ebbõl 1-2 baleset hogy pl füles (az 1.-sõ számú degum) bemászott a kihúzhatós ágy alá, és véletlenül a farkáról a bojtot vhovabecsípte, és le-esett, pilóta meg ki esett a 3.-ikról és túlélte (azért "pilóta" :P) jah meg megrágta a vezetéket és kiROBBANT a foga, és 1 napiáramszünet, és TÚLÉLTE :P szal :P...
kirobbant a foga??????, és túl élte a harmadik emeletet??? te jó ég ezek vasból vannnak

A deguim 1 hete vannak nálam és kb 2 hónaposak lehetnek és azt hogyan tudom megtanítani nekik, hogy forgassák a kereküket?

Legjobb válasz: sehogy, vagy csinálja vagy nem, de lehet majd késöbb jön rá mikor megszokta a helyet hogy mi az. a minimum kerék 20 cm átméröjü legyen. ha rájönnek majd mindig veszekednek rajta, és avicces hogy neßha ellenkezö irányba állnak és nem tudják miért nem mozog a kerék. vagy kiturja az egyik a másikat. de lehet soha nem akarnak kerekezni. a lényeg amit tehetsz megfelleö nagyságu legyen a kerék.

sehogy, vagy csinálja vagy nem, de lehet majd késöbb jön rá mikor megszokta a helyet hogy mi az. a minimum kerék 20 cm átméröjü legyen. ha rájönnek majd mindig veszekednek rajta, és avicces hogy neßha ellenkezö irányba állnak és nem tudják miért nem mozog a kerék. vagy kiturja az egyik a másikat. de lehet soha nem akarnak kerekezni. a lényeg amit tehetsz megfelleö nagyságu legyen a kerék.
A kérdező hozzászólása: a kerék átmérõlye 14 cm és még nem olyan nagyok
szió vedd az öledbe a degut vedd ki a kereket várj míg ránéz és a kezeddel pörgetni ha érdekli engedd hogy próbálkozzon ez naon vicces és az enyémek így szokták meg
Ezt nem tudod megtanítani nekik!Rá kell jönniük hogy mûködik!Az enyéim bele-bele mászogattak rájöttek hogy forog:) Azóta szinte éjjel-nappal kerekeznek:D
Az én degujaim túl nagyon már a kerekükhöz, így nem férnek bele. De a kicsik amin járni tudnak kipróbálják, és amíg tudják hajtani addig használják is. Szerintem sem lehet megtanítani, csak hagyd hogy kipróbálhassák.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!