Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a babámat arról, (6 db)

Hogyan tudom leszoktatni a babámat arról, hogy mindent a szájába vegyen?

A babám néhány nap múlva lesz 5 hónapos. Tudom, hogy a fogzás azzal jár, hogy sokmindent a szájukba pakolnak, de az enyém pl. azt is csinálja, hogy amikor hason van, két pillanat alatt az egész plédet maga alá gy?ri, majd módszerese elkezdi a szájába tömni. Szerencsére nem fér el az egész a szájában, de ha elférne, tuti, hogy öt perc alatt mindet bepakolná :-) A játékokkal is így van, illetve mindennel, ami a keze ügyébe kerül. Néha el?fordul az is, hogy amikor felveszem az államat akarja bekapni. Ez a fogzás,d vagy valami rossz szokás?

Legjobb válasz: Ez a fogzás.Az én lányom a feje alatti textilpelit tömködi állandóan a szájába:)

Ez a fogzás.Az én lányom a feje alatti textilpelit tömködi állandóan a szájába:)
hát nem hiszem hogy le tudnád szoktatni :) ez ezzel jár... az én babóm még az orromat is bekapná :D ez mind normális dolog ugy hogy ne aggódj:) és ne vedd el töle ezt az örömet mert most az orra helyett a száját használja :)
Ne akard leszoktatni, hiszen így ismeri meg a tárgyak tapintását ízlelését! Felfedezi maga körül a dolgokat. Ez a jó! Na meg lehet hogy a foga jön. Az én fiamnak ma jött ki az elsõ foga :) 7 és fél hós pont.
A "mindent a szájba való tömködés" nemcsak a fogzás miatt van, hanem a babák a szájukon keresztül érzékelik, és ismerik meg a világot. Ez az "orális fázis" egy gyermek életében. Gyakorlatilag a szájuk az elsõ érzékszervük, amit elkezdenek használni, amikor megszületnek és megtalálják az anyamellet, bekapják azt, majd elkezdenek szopni (így maradnak életben).Semmiképpen sem rossz szokás, sõt!!! Boldog babázást!
Az én babám is nagyon szereti a világot... Megenni :-)... De szerintem az lenne az aggasztó ha 6 hónaposan nem ezt tenné... :-) Az én állam is néha a szája közelébe kerül... Ha nem figyelek egy pillanatra olyan érzésem támad, hogy egy kis csiga cuppog rajta... :-) Vicces érzés, de mindíg megmondom neki, hogy nem szebad...
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, marad minden így. Csak olyan furcsának találtam, hogy amit a kezébe vett szinte meg sem nézegette, de máris hatalmas örömmel tömte a szájába :-) A kiscsigás hasonlat tetszik, tényleg olyan :-) Imádnivalóak!! Köszönöm mindenkinek.

Hogyan tudom leszoktatni a 2 hetes babámat arról, hogy ne csak ölben legyen? Hogyan tudnám egy kis önállóságra szoktatni? Tudom még sok ölelésre van szüksége, és én ölelgetem is, na de egész nap?

Sajnos az apukájának el?bb-utóbb dolgoznia kell menni és akkor én maradok itthon vele egyedül.

Legjobb válasz: A két hetes baba még nagyon pici. Neki még te jelented a biztonságot. Az én babám is sírós volt,olyankor magamhoz öleltem és ringattam,puszilgattam. Ha nem akarod ölben tartani egész nap, akkor fektesd az ágyatokba és feküdj mellé. Én rengetegszer nyugtattam így meg. Azóta már 6 hónapos és magában elalszik a saját ágyában és szépen eljátszik egyedül is. Kitartás! :)

A két hetes baba még nagyon pici. Neki még te jelented a biztonságot. Az én babám is sírós volt, olyankor magamhoz öleltem és ringattam, puszilgattam. Ha nem akarod ölben tartani egész nap, akkor fektesd az ágyatokba és feküdj mellé. Én rengetegszer nyugtattam így meg. Azóta már 6 hónapos és magában elalszik a saját ágyában és szépen eljátszik egyedül is. Kitartás! :)
Az ut. válaszolónak igaza van. Nálunk is az volt a probléma, h nagyon sírt, sehol sem nyugodott meg, aztán jött egy ötlet, h betekerjük. Mivel a kórházban is pólyában volt, itthon ugyan nem volt pólya, de egy kispléddel pótoltuk, úgy raktam köré, h a karjai szabadon voltak, viszont érezte maga körül a "védelmet". Viszont az, h magától forog, nem jó, mi gyógytornászhoz járunk és ott mondták, h egy ekkora baba még magától nem tud forogni, ez azért van, mert kötöttek az izmai és a fejével "viszi" az egész testét. Szóval, szerintem nézesd meg orvossal vagy gyógytornásszal, ez is lehet a gond, h. nem tud vagy nem akar megmaradni egyedül.
Nem vagy rossz anya, de értsd meg hogy egy két hetes babától nem várható el az önállósság.9hónapig benned volt, cipelted magaddal, ne várd hogy két hét alatt ezt "elfelejtse". Te vagy neki a minden.Étel, ital, vígasz, melegség, nyugalom. A pólyázás tényleg jó dolog, nekem is bevált, jókat aludt.Volt mikor a kezemben, volt mikor a kiságyban.Akkor feszengett amikor fájt a hasa.Akkor bebugyolált állapotban az ölembe vettem és összeszorítottam egy kupacba szegénykémet.Úgy aludt.Várj még ezzel a lepasszolással pár hetet, hidd el jobb lesz.Most még ne erõlködj hogy ellegyen magába és önálló legyen.
Nem szeretnélek megbántani, de akkor miért szerettél volna babát? A kicsinek az öledben a helye.És nem azért sír, mert nem jó ott, hanem mert valami nem passzol, fáj a hasa, vagy túl meleg van, vagy szomjas, akármi.Egy kisgyereknek az agya egy éves koráig nem fogja fel, hogy mi az a hiszti.Az addigi összes sírást komolyan kell venni, õ még egy éves koráig nem tudja, hogy az irányítás az õ kezében van. Az enyém sokat volt ölben, kézben, 15 hós, már alig ül oda hozzám. Ha most ellököd magadtól, késõbb egyre jobban fog tapadni, ki kell bekkelni ezt az elsõ évet. Vegyél hordozókendõt, kösd magadra, õ is veled van, te meg csinálod a dolgodat.
Ha egy ilyen pici baba sír, annak oka van. Ennyi idõsen még nem hisztiznek, mégha úgy is látszik a számodra. Nem most rontod el, nem most szoktatod rá arra hogy ölben akarjon lenni mindíg. Az én kislányomat 4hós koráig cipeltem, szinte egész nap mert nagyon hasfájós volt, és sehol nem nyugodott meg, csak nálam.Vettem hordozót itthonra, ha valamit csináltam, abban volt rajtam. Most le se sz.r, jobban érdeklik a játékai és az új mozgásformák. Ölben is azért van el csak egy darabig mert valami nem stimmel.Önállóság? Bocsi de ez egy kicsit erõs.Még felnõtt korban sem alakul ki egyeseknél, nemhogy a pici babádnál. Ha nem akarod cipelni és ölbe szoktatni akkor csak egyet tehetsz. Leteszed és sírni hagyod....amíg fel nem találja magát két hetesen....
A kérdező hozzászólása: Most akkor tényleg rossz anya vagyok, mert szeretném ha a kisfiam önállóbb lenne? :(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszadó! Köszönöm a válaszod. :) Sajna az én fiamat nem lehet bebugyolálni. Teljesen kiakadt amikor megpróbáltam. Ha nincs szabadon a keze, vagy a lába, akkor kiborul. Olyan ereje van, hogy ha leteszem hasra és az neki nem tetszik, akkor fogja magát és az oldalára, majd onnan a hátára fordul (2 hetesen)

Hogy tudom leszoktatni arról a babám, hogy sírva ébredjen alvás közben, miközben nyilvánvalóan még álmos?

Első fiamnál ezt eléggé elronthattam, mert borzalmasan rossz alvó lett. Nála ilyenkor rögtön szoptattam, vigasztaltam, visszaaltatgattam. 4 éves koráig nem aludt rendesen. :( A kicsi most 5 hónapos, és ugyanez van nála is, hogy nagyon gyakran kel, és sokszor elég, ha visszatolom a cumit vagy átfordítom a másik oldalára. De egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jó, ha ezt csinálom. Mondjuk úgy sírni hagyni sincs igazán szívem. Van esetleg valamilyen kíméletes de hatásos módszer erre?

Legjobb válasz: Szerintem nem tudsz vele mit csinálni, vannak rosszabb alvó babák, akiket meg kell nyugtatni. Sírni hagyni nem jó megoldás semmiképp. Még az a jobbik eset ha elég ha visszatolod a cumit, mert van akinek 5-6szor kel éjjel a babája és alig lehet visszaringatni.

Szerintem nem tudsz vele mit csinálni, vannak rosszabb alvó babák, akiket meg kell nyugtatni. Sírni hagyni nem jó megoldás semmiképp. Még az a jobbik eset ha elég ha visszatolod a cumit, mert van akinek 5-6szor kel éjjel a babája és alig lehet visszaringatni.
Nem hinném, hogy te csinálod rosszul, egyszerûen õ ilyen alvó. Az enyém is ilyen, csak cicin alszik el és vissza, de annak legalább örülök, hogy úgy hamar vissza alszik. Éjjel kb. 3-4-szer ébred még mindig. Délután is van olyan, hogy összesen 30-40 percet alszik - már csak egyszer alszik egy nap -, felébred, de tudom, hogy még álmos, mégse mindig sikerül vissza altatni :(. Sírni sosem hagytam, és most sem hagynám, pedig már 16 hónapos. Úgy vagyok vele, hogy a saját kényelmem érdekében nem fogom szegényt bömböltetni napokig, csak azért, hogy nekem jobb legyen. Itthon vagyok, ez a dolgom. Akinek van szíve hozzá, tegye. Lehet én vagyok gyenge, de nekem nincs.
Szerintem jól csinálod, nem szabad sírni hagyni, de nem is feltétlen kell álomba ringatni, arany közép út... , viszont ha sírva ébred akkor lehet hogy már fogzik, 3 hónapos kortól egészen 11 hónapos korukig is jelentkezhetnek a tünetek anélkül hogy kijönne a foguk... :( nekünk 2, 5 hónaposan kezdõdtek , hullámokban most 6 hónapos és még mindig nem jött ki... Sok sikert!
Sehogy :( A fiam is sírva ébredt rendszeresen, nem jöttem rá a mai napig sem az okára. Akkor ritkultak a sírva kelések, amikor 16 hónaposan kijött a 16. foga is. Utána már többet kelt rendesen, mint sírva, de 2, 5 éves koráig azért még volt többször. Most 3 éves, és már nem jellemzõ. Sok idõ kellett, míg nem kerestem az okát, és belenyugodtam, de így utólag mi is ráfoghatjuk a fogára. Mos a lányom 7 hónapos, ha sírva kel nagy ritkán, tuti, hogy a foga, de õ hamar vissza is alszik, cumi a szájába, befordul és kész. Ez a fiamnál 1-1, 5 órát vett igénybe annak idején....

Létezik olyan, amivel itthon is meg tudok bizonyosodni arról, hogy minden rendben van a babával?

11 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ilyen korai terhességnél a szívhang figyelõ még nem sokat ér,pláne úgy,hogy valószínû hogy 1. terhesség,és nem tudja milyennek kell lennie a baba szívhangjának. Nincs otthoni dolog,de már mehetsz a "12. heti" uh-ra,amit a 11-13.hétig szoktak. Ott majd látod,hogy minden rendben!! Ha pedig oka van annak,hogy aggódsz, pl vérzésed van,vagy görcsölgetsz,akkor keress fel egy nõgyógyászt,vagy menj be a kórházba,ahol megvizsgálnak. Ha nincs konkrét oka,akkor várnod kell türelmesen a 12. heti uh-ig,utána pedig még pár hét (4-6 hét),és érzed majd a picid mozgását :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos,9hkm

Ilyen korai terhességnél a szívhang figyelõ még nem sokat ér, pláne úgy, hogy valószínû hogy 1. terhesség, és nem tudja milyennek kell lennie a baba szívhangjának. Nincs otthoni dolog, de már mehetsz a "12. heti" uh-ra, amit a 11-13.hétig szoktak. Ott majd látod, hogy minden rendben!! Ha pedig oka van annak, hogy aggódsz, pl vérzésed van, vagy görcsölgetsz, akkor keress fel egy nõgyógyászt, vagy menj be a kórházba, ahol megvizsgálnak. Ha nincs konkrét oka, akkor várnod kell türelmesen a 12. heti uh-ig, utána pedig még pár hét (4-6 hét), és érzed majd a picid mozgását :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 9hkm
Szívhangfigyelõ.
Szívhangfigyelô! Több féle is van belôle, olyat keress, amivel már a 12.héttôl lehet hallgatolózni: ha jól emlékszem Angelsound ami jó lenne neked (van ami csak a 20.hét után jó)
11 hetesen vagy hallja majd a szívhangfigyelõvel a baba szívét, vagy nem. És kérdés, hogy tudja e egyáltalán, milyen a magzati szívhang?
Nekem volt Angelsounds szívhanghallgatóm, és nagy hasznát vettem. Ugyan csak a 14. héttõl találtam meg vele a baba szívhangját, de onnantól kezdve mindig megvolt, amikor keresgéltem. Könnyû megkülönböztetni a saját szívhangodtól, mert a babáé kb kétszer olyan gyors. Számomra nagyon hasznos és megnyugtató kütyü volt. Viszont ha még nem hallod vele a szívhangot ne parázz, sok mindentõl függ, hogy ténylegesen mikor lehet hallani vele a babát (placenta elhelyezkedése, baba fekvése stb).
A kérdező hozzászólása: Igen igen, hálás vagyok, nagyon szépen köszönöm :) )))

Hogyan tudom leszoktatni a 10 hos babamat arrol, h a homokozoban a homokot egye, mindent a szajaba tesz, evvel nem is lenne semmi gond, de a homokot foldet ket pofara eszi?

koszonom a valaszokat

Legjobb válasz: Egy ennyi idõs gyerek még mindent a szájába vesz. Pont ezért nem kéne még a homokozba vinnni. Korai.

Egy ennyi idõs gyerek még mindent a szájába vesz. Pont ezért nem kéne még a homokozba vinnni. Korai.
egyetértek, szerintem sem fejleszti még annyira, mint amennyi mindent összeszedhet. pokrócon napozni, játszani, só-liszt gyurmázni érdemes, azt nem baj, ha megeszi és mivel nagyon sós nem fogja két pofára tömni!
Szerintem minden gyerek elõször a szájába veszi. Teljesen mindegy milyen idõsen viszed elõször a homokozóba. 2 évesen ugyan így megenné. Csak annyit tehetsz hogy megpróbálod megelõzni és ügyesebb lenni tõle.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, de hogyan tudnam kivedeni, h elviszem jatszoterre vagy akar az udvaron levo elkeritett reszben, h pont a homokozoba nem menjen?O maszik oda, persze ott vagyok es figyelek, de azert sajnos van, h sikerul neki egy kicsit a szajaba venni. O nem olyan baba aki a jatszoszonyegen elvan, O mar 2 honapja all, es mar regota maszik, szoval nem ul meg es fekszik egy helyben fel percnel tobbet. Azert nagyon koszonom a valaszokat megegyszer.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!