Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a babámat (751 db)

Venni szeretnék egy kézi mellszívót. Hogyan tudom a lefejt tejet tárolni? és utána ha van elég, hogyan tudom a babámnak adni? Meddig tárolható?

Legjobb válasz: Sztem kézit ne! Legalább is nem tudom meg van e már a babád és van e tejed,de ha még nincs akkor ne,az elsõ idõkben annyira kell küzdeni a tej normális beindulásáért ,hogy az csak na.nekem volt kölcsön egy aventos,meg sem mozdította a tejet.A sajátom a pesztonka elektromos meg kiszívta rendesen,de az elsõ idõkben masszírozni kellett közben és ezt kézivel nem tudnád megtenni.Amúgy 3napig lehet a hûtõben a tej én aventos poharakban tartom,de állítólag lehet kb 25ftért venni a gyógyszertárban csavaros tetejû dobozkát-olyan mint a vizeletes és az is nagyon jó erre,én fagyasztom is,de már nem pohárban,ill.lefagyasztom aventosban aztán kiszedem a megfagyott tejet folpackba csomizom ráírom mikori,így kisebb helyet foglal-kicsi a fagyasztó a sok pohárhoz.ja és én mikróban olvasztom ki de csak épp annyira tezsem be,hogy meglangyosodjon-nem szabad forralni,bár nekem nem nagyon szereti fagyasztva,úgyhogy én majd már csak a fõzelékeibe teszem bele.

Sztem kézit ne! Legalább is nem tudom meg van e már a babád és van e tejed, de ha még nincs akkor ne, az elsõ idõkben annyira kell küzdeni a tej normális beindulásáért , hogy az csak na.nekem volt kölcsön egy aventos, meg sem mozdította a tejet.A sajátom a pesztonka elektromos meg kiszívta rendesen, de az elsõ idõkben masszírozni kellett közben és ezt kézivel nem tudnád megtenni.Amúgy 3napig lehet a hûtõben a tej én aventos poharakban tartom, de állítólag lehet kb 25ftért venni a gyógyszertárban csavaros tetejû dobozkát-olyan mint a vizeletes és az is nagyon jó erre, én fagyasztom is, de már nem pohárban, ill.lefagyasztom aventosban aztán kiszedem a megfagyott tejet folpackba csomizom ráírom mikori, így kisebb helyet foglal-kicsi a fagyasztó a sok pohárhoz.ja és én mikróban olvasztom ki de csak épp annyira tezsem be, hogy meglangyosodjon-nem szabad forralni, bár nekem nem nagyon szereti fagyasztva, úgyhogy én majd már csak a fõzelékeibe teszem bele.
A kérdező hozzászólása: Igen megvan már a baba és azért akarok venni mellszívót mert rengeteg van én kézzel is tudom fejni de a fejõ egyszerübb a kézi meg pont megfelel.köszike a segítséget.jó babázást
Szia! Nekem kézi van és elég jól megvagyok vele. Én egy napig gyûjtöm, de 3 napig is eláll hûtõben. Cumisüvegbe folyik egybõl a tej. Van tejgyûjtõ zacsi is, de elég drága. Én mostanában jégkockás zacsiban gyûjtöm. Így ha késõbb a kajájához kevés kell csak annyit veszek ki belõle. Én úgy tudom nem lehet mikróban melegíteni. Én meleg vizbe tettem a zacsit és ott olvasztottam és melegítettem fel, mikor kellett. Fagyasztva 6 hónapig tárolható.
Szia! Nekünk Avent Isis van, nagyon szeretem, nagyon alapos kézi szívóka, de egy egyszerû R-Med-es mellszívó is megteszi (ez a gyógyszertárban kb 1000 Ft körül kapható), a technika a lényeg (igaz, az Avent-essel könnyebb "dolgozni", fõleg éjszaka). Az anyatej lefagyasztása nálunk: -éjszakai fejt tej betéve a hûtõbe -mivel éjszaka zombi vagyok, másnap egy jó alaposan elmosogatott vagy sterilizált jégkockatartóba (a hagyományosba) beletöltöm az elõzõleg lehûtött tejcsit, majd be a mélyhûtõbe -a megfagyott tejkockákat beleteszem egy tiszta neylonzacskóba és felcimkézem Ha ki akarom olvasztani, akkor tiszta pohárba vagy cumisüvegbe beleteszem és egyszerûen forró vízbe (de nem forrásban lévõbe!!) állítom az edényt és nagyon gyorsan kiolvad.
2. vagyok. Az utolsó hozzászólónak igaza van. Én is mindig ráírom a zacsira a dátumot.
És amint átöntöm az üvegbõl zacsiba a tejet, az üveget kifõzöm.

Hogyan tudom a babámmal a cumit megszerettetni? Mindig kiköpi.

Amúgy a szopizás nagyon nyugtatja, és mindig az öklöcskéjét eszegeti, ezért gondoltam, hogy inkább legyen cumi. Ki volt ilyen helyzetben? Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem fog cumizni? Nem er?ltetném amúgy a cumizást, de néha látom, hogy kéne, az ujjainál pedig jobbnak találnám..8 hetes Babamama

Legjobb válasz: Az én babám sem szereti a cumit, én örülök neki. Van neki több db is, ha lefektetem és nem akarja elengedni a cumisüveget, mindig teszek a szájába játszócumit, de azt kiveszi és csak nézegeti. Sosem cumizott. Én örülök neki, mert legalább nem kell leszoktatni róla. Volt idõszak, amikor ette az öklét, olyan 3-4 hónapos korában (vagy lehet, tovább is kicsit), de már nem csinálja és az ujját sem szopja.

Az én babám sem szereti a cumit, én örülök neki. Van neki több db is, ha lefektetem és nem akarja elengedni a cumisüveget, mindig teszek a szájába játszócumit, de azt kiveszi és csak nézegeti. Sosem cumizott. Én örülök neki, mert legalább nem kell leszoktatni róla. Volt idõszak, amikor ette az öklét, olyan 3-4 hónapos korában (vagy lehet, tovább is kicsit), de már nem csinálja és az ujját sem szopja.
az elején én is jobbnak láttam, hogy cumi, mint ujj, aztán nekem is kiköpte és nem adtam neki többet, szépen elég volt neki a szopizás, az ujját-kezét is csak akkor veszi be a szájába, ha jön a foga. 14 hónapos most
Én úgy csináltam hogy a cicimbe töröltem a cumit és az átvette az illatát. Én is jobbnak láttam ha cumizik mert õt is megnyugtatta. Mostmár 17 hónapos és már csak alváshoz használja.
Nem biztos, hogy azért köpi ki, mert nem szereti. Nagyon sok baba nem tud cumizni és meg kell tanítani rá. Mikor bármi más van a szájában (cici vagy cumisüveg) akkor annak van súlya és ellenállása így nem esik ki a szájából, de egy cuminak nincsen. Arra tanítani kell. Egy csecsemõápoló hallgató
Én ma láttam a játszótéren egy kisfiút, 3 éves volt és folyamatosan a szájában volt a cumi. Nekem ez nagyon furcsa látvány volt Én fiam utálta a cumit és az ujját sem szopta sohasem 19 hónapos
Az én fiamnak 2 hétig volt cumija, aztán undorodva kiköpte, azóta nincs. Én örülök neki, mert nem kell leszoktatni róla. Nem szopja az ujját, nem rágja az öklét, hanem "csócsálgatja" a rágókáit. Úgyhogy inkább ne adj neki cumit, jobban jártok. Számomra is furcsa egy 2-3 éves gyerek szájában a cumival. 10.5 hónapos
Az én lányomnak sem kellett a cumi, az ujját viszont négy hónapos kora óta szopja. Most két éves, nyilván szeretném ha már elhagyná, most ott tartunk, hogy tudja csak akkor veheti a szájába a kezét ha megmostuk, kéri, hogy menjünk és mossuk meg... Erõltetni nem kell a cumit, ha szerencséd van mint az elõttem szólóknak akkor az ujját sem fogja szopni (az én lányom kicsit szorongó alkat, lehet azért alakult ki nála)

Hogyan tudok a babámnak otthon gyümölcslevet készíteni? (Nincs gyümi centrifugánk)

Legjobb válasz: Sima kézi citromfacsaróval csavarhatsz narancslevet. Egyébként érdemes beruházni egy gyümölcscentrifugába, mert sok olyan gyümölcsöt felhasználhatsz, amit amúgy már nem ennél meg. Mi sok almalevet szoktunk inni (van almafánk), és sok vegyes gyümölcsöset.

Sima kézi citromfacsaróval csavarhatsz narancslevet. Egyébként érdemes beruházni egy gyümölcscentrifugába, mert sok olyan gyümölcsöt felhasználhatsz, amit amúgy már nem ennél meg. Mi sok almalevet szoktunk inni (van almafánk), és sok vegyes gyümölcsöset.
Lereszeled a gyümölcsöt és a pépet átnyomod egy mûanyag szitán. Ez a legegyszerûbb megoldás. Esetleg egy tiszta gézlap (nagyobb méretû) is megteszi szita helyett, csak azt mindig cserélni kell.
narancsot facsard ki, almát reszeld le, és csavard ki...hírtelen ennyi jutott eszembe
Tényleg érdemes beruházni egy gyümölcscentrifugára, ha sok gyümölcslevet isztok. Én nem hittem el milyen jó. Kisfiam kapott egyet nõvéreméktõl, és mindennap használjuk. Rengeteg levet kicentrifugál, és szinte semmi gyümölcshús nem marad. Azt a szinte semmit is megeszem.
Meg lehet tudni az utolsó válaszadótól, milyen márkájú ez a gyümölcscentrifuga?
Philips HR1853 tipusú.

Hogy tudom a babát fölébreszteni a hasamban?

36 hetes ikres kismama vagyok!Ma az egyik babámat nagyon keveset éreztem mozgolódni!Azt mondta a doki,hogy most már számoljam a mozgásokat!A másik mozog rendületlenül!

Legjobb válasz: Persze, hagyni kell, ha csak úgy játékból szeretnéd mozgatni :) De ez most orvosi dolog, hogy elég helye van-e, elég aktív-e és hasonlók ... bár nem vártam sosem ikreket, de talán a szokásos dolgok nálatok is bejönnek - erõs fény a pocidra, egyben egy nagy adag csoki, pici hintáztatás, egy nagy séta, ami serkenti a vérkeringésed (nem tudom neked szabad-e). Ne félj, ha picit aktivabb az egyikük, nem jelent bajt, hisz két teljesen különbözõ egyéniség lesznek!

Nekem egy jó kis zene amit szeret meg egy adag édesség. Ezekre mindig felkel! Próbáld meg. Konkrétan BabaZene1 Baba reggae- ez az ébresztõ :)
Szerintem ennyi idõsen már nem nagyon van helye mozogni! Vannak olyan babák, akik mozgékonyabbak, illetve akik kicsit lustábbak! Õ lehet, hogy éjszaka aktívabb, és olyankor nem mindig veszi érszre az ember, attól függ, hogy mennyire mozog! Én egy gyermeket várok, de még csak 28 hetes és 4 napos vagyok! Vannak olyan napjai, hogy nagyon aktívan mozog, de van amikor nem annyira érzem õt! Bár már észre vettem, hogy olyankor éjszak mozog többet! Kiszámíthatalan! Én kedvesem szoktam ébreszgetni, sokszor reagál rá! De a csoki, kávé, stb... nem sokat ért eddig nekem!
Persze, hagyni kell, ha csak úgy játékból szeretnéd mozgatni :) De ez most orvosi dolog, hogy elég helye van-e, elég aktív-e és hasonlók ... bár nem vártam sosem ikreket, de talán a szokásos dolgok nálatok is bejönnek - erõs fény a pocidra, egyben egy nagy adag csoki, pici hintáztatás, egy nagy séta, ami serkenti a vérkeringésed (nem tudom neked szabad-e). Ne félj, ha picit aktivabb az egyikük, nem jelent bajt, hisz két teljesen különbözõ egyéniség lesznek!
Szia, elõzõ vagyok. Csak egy kérdés, amin elgondolkodtam... nem lehet, hogy a másik is mozog, csak esetleg azt gondolod, hogy minden mozgás egy babához tartozik, pedig átlóg a másik oldalra a lábikója, vagy elnyúl a testvére válla felett, vagy ilyesmi? :) ))
A kérdező hozzászólása: Azért nem mert az utolsó ultrahangon láttam hogy fekszenek és már nincs helyük nagyon a vándorlásra!Mindketten lefelé vannak fordulva egymás mellett és eddig mindíg fent a pocim tetején éreztem a lábukat!
egyél egy kis csokit, vagy igyál 3in1-ben kávét
Apja beszéljen hozzá!
Szia! Nekem ctg elõtt mindig bevált a kóla csokival. :)
Cuppanós puszi a párodtól a hasadra, arra az oldalra, ahol a "lusti"baba fekszik, vagy egy kicsit arra az oldaladra fekszel?
Haggyad békén, ne piszkáld!
Szia! Én például fejre is állhatok, akkor sem kezd el mozogni, csak ha kedve van. Pedig iszok kávét, valamelyik nap kólát is ittam, a csoki is smafu, még óvatosan bökdösni is szoktam, de semmi. Amikor neki kedve van, akkor beindul, mint egy búgócsiga, de ezeket a mozgásokat semmi olyasmihez nem tudom kötni, amit elõtte tettem, ettem vagy ittam. 21 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: De nem mozog!Mi az hogy haggyam békén!!!!! Azt mondta a doki meg legyen a 10 mozgás kettõig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A séta és a csoki bejött!Annyira felébredt, hogy elkezdett csuklani is!
Miért használsz bimbóvédõt? Láthatóan nem igazán használ nektek....
Szóval lapos bimbó? Ó, hát arra elsõ körben talán érdemesebb lett volna kiemelõt próbálni... :-S Tejed van még rendesen, nem érzed, hogy nagyon megcsappant volna? (A felpuhulás általában nem jelent rosszat.) Próbáltad váltott mellbõl szoptatni?
A kérdező hozzászólása: köszönöm
sajnálom, de nincs más ötletem....tényleg...de gondolkozom, ha valami eszembe jut akkor írok! Addig is sok sikert és fejjél minden szopi után, akkor nem megy el a tejed!!
A kérdező hozzászólása: nem tudom, szerintem aventes. a kórházban adta a csecsemõs. pillangó alakú. remélem jobb lesz nemsokára, mert nem akarom, hogy elapadjon a tejem
második vagyok...igazából nem tudom mi lehet, hiszen volt hogy jól evett...amúgy milyen védõt használsz?nem lehet hogy túl kemény neki, és hamar elfárad??mert van olyan ami puhább, van ami keményebb.
A kérdező hozzászólása: Reggel 4kor, 8kor, 11kor, 13kor, 17kor, 20hkor. Kb ez a rendszer, csak kisebb eltérések vannak. Szerintem éhes, mert szívná, csak nem jön ki neki és balhézik.
Azt írod eddig ügyesen szopizott, gondolom védõvel..hmm...elfelejteni biztos nem felejtette el hogy kell védõvel szopizni, valami más lehet...hány óránként szoptatod?lehet buta kérdés, de nem lehet hogy még nem annyira éhes, mikor a cicidre teszed?csak mert ha eddig tudott vele szopizni, akkor automatikusan szívja mikor éhes...én is védõvel szoptatok 4 hónapja, cumit is használunk elalváshoz, nem keveri össze.
A kérdező hozzászólása: próbáltam nélküle is, de nem ment. Már a kórházban is használnom kellett, mert hatalmas mellemen nagy az udvar és bimbó szinte semmi. Ha leveszem és a baba szájába teszem úgy üvölt, h utána szopni se nagyon akar, csak ha lenyugtatom. Eddig ügyesen szopizott, most meg 50 ml-t tud max kiszívni.
A kérdező hozzászólása: 2 mellbõl szoptatok, de így is csak 80akat eszik :(

Mennyi idő a sebgyógyulás babáknál? Keresztcsonti műtétünk volt ma! Hétfőn vagy kedden kell visszamenni hogy megnézze a sebet! Lehet azért mert már a hét elejére valamelyest gyógyulni fog? Ja és hogyan tudom a babámat rábírni hogy maradjon hason?

A m?tét miatt muszály lenne ugy aludnia!hogy ne iritálja a kaki !!

Legjobb válasz: Azt nem írtad,hogy mennyi idõsek vagytok. Az én lányomnak nagy hasi mûtétje volt 5 hetesen. Kedden volt a mûtét és hétfõn már fürödhettünk kádban is. Én nem erõltetném a hason alvást. Inkább figyeld, hogy mikor kakil be, és tedd rögtön tisztába. Nekünk küzvetlenül a nuni fölött kezdõdõtt a vágás ezért a pisivel is kellett vigyázni. Ha megfáj neki, úgysem fekszik rá. Esetleg próbáld meg az oldalán altani, úgy, hogy kitámasztod valamivel a hátát. Most 6 hónapos és szinte nem is látszik a heg.

Azt nem írtad, hogy mennyi idõsek vagytok. Az én lányomnak nagy hasi mûtétje volt 5 hetesen. Kedden volt a mûtét és hétfõn már fürödhettünk kádban is. Én nem erõltetném a hason alvást. Inkább figyeld, hogy mikor kakil be, és tedd rögtön tisztába. Nekünk küzvetlenül a nuni fölött kezdõdõtt a vágás ezért a pisivel is kellett vigyázni. Ha megfáj neki, úgysem fekszik rá. Esetleg próbáld meg az oldalán altani, úgy, hogy kitámasztod valamivel a hátát. Most 6 hónapos és szinte nem is látszik a heg.
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ , picik vagyunk még mi is!! 4 hetesek
http://kepfeltoltes.hu/080905/100_0095_www.kepfeltoltes.hu_... Szia az elõzõ vagyok. Mi így altattuk a mûtét után. Mielõbbi jobbulást kívánok nektek :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszike, igy megpróbáljuk!! De ti is a Szent imrében szültetek ugye? Mert mintha láttam volna a babádat!!Tegnap elõtt voltam bent meglátogatni a barinõmet õ is babát szült , hétfõn!!
Nem én vidéki vagyok. Ez a kép fél éve készült a Pécsi gyermeksebészeten, akiknek nagyon sokat köszönhetek.

Sokan azt mondjak, hogy azok a babak, akik tapszert kapnak es nem szopnak nem kotodnek anyira az anyjukhoz. Valoban nem alakul ki az a szoros kapcsolat anya es baba kozott, ha nem tudok neki anyatejet adni? Nagyon bant a dolog.

Legjobb válasz: szerintem ez hülyeség, az én babám is tápszeres a születésétõl fogva, és nagyon oda van értem. a múltkor pl. beteg volta és nem tudtam foglalkozni vele és amikor megfogtam olyan boldog volt és nyugodt. biztos sokat számít a szoptatás, de ezért ne legyél elkeseredve. a babád épp úgy szeret mintha szoptatnád. ugyanannyira kötõdik hisz tudja, hogy te vagy az anyukája :)

szerintem ez hülyeség, az én babám is tápszeres a születésétõl fogva, és nagyon oda van értem. a múltkor pl. beteg volta és nem tudtam foglalkozni vele és amikor megfogtam olyan boldog volt és nyugodt. biztos sokat számít a szoptatás, de ezért ne legyél elkeseredve. a babád épp úgy szeret mintha szoptatnád. ugyanannyira kötõdik hisz tudja, hogy te vagy az anyukája :)
Szia! Ezen ne aggódj! NEM IGAZ!! Sajnos vagyunk egy páran (én is), akik nem tudtunk szoptatni, pedig mindent megetettünk érte, de ugyanúgy kötõdik hozzám a kislányom, mintha szoptatnám. Biztos, hogy a szoptatás egy bensõséges kapocs anya és gyermeke közt, de szerintem a szoros kapcsolat és a kötõdés nem ennek a függvénye. Nagyon boldog kislányt nevelek, aki imád engem, annak ellenére, hogy nem tudtam szoptatni, és tápszert eszik. A szoros kapcsolatot és a kötõdést a szereteteddel és sok-sok törõdéseddel tudod kialakítani a babáddal. Boldog babázást Neked! 5, 5 hós kislány anyukája
Ez úgy hülyeség ahogy van, a tesómnak a már nagy fia, hát úgy kötõdött hozzá, hogy az már túlzás, sehova nem tudott elmenni mert nem volt neki jó csak õ. Egy 5 hó. fiú anyukája vagyok aki szoptat.
Hülyeség! Az én lányom 2 hetes kora óta tápszeres, kötõdünk annyira egymáshoz, mint egy anyatejes baba az anyjához, ha bármi van, csak én vagyok jó Neki, senki más. Egész nap nevet, jókedélyû baba. Anyukám egy napot nem szoptatott, csak tápszeres voltam, mégis kiváló kapcsolatunk van!!!!!! Ne bántson a dolog! 10 hós kislány anyukája.
ez a lehetõ legnagyobb butaság, amit hallottam. a kötõdés nem a szoptatás miatt alakul ki a baba és gondozója között, hanem a szeretet, az odaadó gondoskodás, a baba igényeinek kielégitése által. ha éhes megeteted, ha kell, tisztába teszed, ha sir, megvigasztalod, megszeretgeted, játszol vele. a szeretõ gondoskodás által kötõdik hozzád szorosan a baba.
Na ilyen mondatok miatt van lelkiismeretfurdalása a nem szoptató anyukákna. Bárhol is hallottad felejtsd el. Én nem szoptatom a lányom, de csak én létezek a számára. Lassan már apa sem jó. Gondolj csak bele. Te vagy vele, te eteted (legyen az tápi, vagy tej), te teszed tisztába, te vagy ott ha sír, Te vígasztalod, Te ringatod és játszol vele. Kire is számíthatna másra. Csak rád, Te vagy az anyukája akkor is ha van tejed, akkor is ha nincs. A szoros kötõdés ettõl alakul ki, nem az anyatejtõl. Majd megérted, ha nagyobb lesz és és megy puszit adni, csak úgy, pedig nem is kérted.
Ez nem igaz!4 hónapos a kislányom.Õ is szinte újszülött kortól tápszeres baba és ahogy meglát hangosan nevet és boldog baba.A másik az, hogy én pl nem is szopiztam csak cumisüvegbõl fogadtam el a tejet anyutól és imádom!(31 éves vagyok)Nekem is lelki furim volt emiatt de rájöttem ez butaság!

A fogínygyulladás hogy árt a babának? Mert nekem szerintem az van, de dokihoz csak 2 hét múlva tudok menni, mert akkor tud fogadni?

Mert mindenhol azt olvastam, hogy a gyulladás árt a babának, és nagyon be vagyok rezelve, hogy addig valami baja lesz.

Legjobb válasz: Hát azt pontosan nem tudom, de szerintem ugye ilyenkor gyulladás van a szervezetben, de nem hiszem hogy közvetlen eljutna a babához, vagy károsítaná.De hosszabb távon biztos nem jó, de ez a két hét nem hiszem hogy vészes lenne.Azért hívd fel a dokidat hogy õ mit mond.

Hát azt pontosan nem tudom, de szerintem ugye ilyenkor gyulladás van a szervezetben, de nem hiszem hogy közvetlen eljutna a babához, vagy károsítaná.De hosszabb távon biztos nem jó, de ez a két hét nem hiszem hogy vészes lenne.Azért hívd fel a dokidat hogy õ mit mond.
Használj cserszömörcés öblögetõt, van mentholos és citromos ízben is, nekem a doki ajánlotta és bevállt. A gyulladás mellett jó a fogínyvérzésre is. Rossmann, DM stb. drogériákban is lehet kapni, 1000.-Ft alatt van az ára.

Honnan tudom, hogy szomjas a babám?

5 hónapos kislányom igény szerint szopizik, és beállt kb 3-4 óránkénti evésre. De ebben a nagy melegben nem kellene gyakrabban szoptatnom?

Legjobb válasz: A babád tudja, hogy mikor éhes vagy szomjas. Ilyen melegben itathatod két kajcsi között, mert biztos, hogy Õ is sokat izzad. A feje tetején a kutacsa kicsit horpadt, akkor adj neki inni.

A babád tudja, hogy mikor éhes vagy szomjas. Ilyen melegben itathatod két kajcsi között, mert biztos, hogy Õ is sokat izzad. A feje tetején a kutacsa kicsit horpadt, akkor adj neki inni.
Szia ismét. Bocs a második tanácsadót nem szertném megsérteni.Erzsók
Az én lányom 5, 5 hónapos, eddig nem itta meg sem a teát, se a vizet, de ebben a nagy melegben megkínáltam pár napja egy kis forralt vízzel. Én csodálkoztam el a legjobban, mert szegényke rögtön lenyomott belõle 50 ml-t. Azóta két szopi között folyamatosan megkínálom, nem megy a szoptatás rovására, de ebben a nagy melegben kell a plusz folyadék.
Szia. Nem szeretném megbántani az elsõ tanácsot adót, de a kutacs figyelésébe bele lehet "züzülni". Ugyanis figyeld meg, akár szopcsi után 1 órával is lehet kicsit "horpadt". Azt tanácsolnám bízd a babára. Ha szeretnél neki plusz folyadékot az legyen víz. Két evés között megkínálhatod, a picur vagy elfogadja vagy nem. A szomjúságnak is vannak viselkedési jelzések a baba részérõl. Figyeld babádat testbeszéddel, kézzel-lábbal mondja, mutatja, tanítja NEKED. Erzsók próbált segíteni.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az anyatek mindenre jó, tehát szomjoltó is, 6 hónapos koráig ne adjak neki egyebet. Sem teát, sem vizet. Szerintem ha szopiztatsz még adjál neki tejet, sokkal egészésgesebb, mint bármilyen forralt víz. És ha szomjas biztos kérni fogja majd, nyûgõs semmilyen ok nélkül. Én ilyenkor mindig mellre teszem és van mikor többet, van mikor kevesebbet szopizik, utána megnyugszik.
Bõven elég neki az anyatej. Én sem adok mást a kislámyomnak, gyakrabban kéredzkedik cicire ebben a melegben, ennyi. Ez a legjobb módszer a kicsiknek...
Nem kell, hidd el hogy a kisbaba érzi azt , hogy mikor éhes vagy szomjas, általában ekkor erõsen sír. Egy jó tanács: szerintem hagyd el a tápszereket, meg ilyeneket, de ha ragazkodsz hozzá, akkor is keveset adj a babának belõlük. (szerintem nem túl egézséges.)

Amikor valaki azt irja, hogy sajnos nem tudja a babat vallalni, akkor miert irjatok neki azt, hogy azert megiscsak jobb lenne megtartani a babat?

De amikor egyertelmuen az a gond, hogy a kerdezo azert nem tudja a babat vallalni, hiszen semmilye nincs. Volt itt mar olyan kerdes, hogy mennyibe kerul a baba elso eve, es a terhesseg? 500-1000000 Ft-ot is irt valaki.

Legjobb válasz: Szia Ezt én sem értem, illetve azt sem amikor írják, hogy ott ahol egy gyerek elfér, elfér kettõ is. Holott ez nem igaz, mert egy gyerek rengeteg költség. Ha valaki tényleg úgy vállal gyereket, hogy a napi betevõjéért is aggódnia kell, akkor hiába mondják neki, hogy vegye meg teszveszen stb. akkor se jön ki 300.000Ft alatt, ha pl. semmit nem kap ingyen. 30 hetes kismami

Szia Ezt én sem értem, illetve azt sem amikor írják, hogy ott ahol egy gyerek elfér, elfér kettõ is. Holott ez nem igaz, mert egy gyerek rengeteg költség. Ha valaki tényleg úgy vállal gyereket, hogy a napi betevõjéért is aggódnia kell, akkor hiába mondják neki, hogy vegye meg teszveszen stb. akkor se jön ki 300.000Ft alatt, ha pl. semmit nem kap ingyen. 30 hetes kismami
Szia!Ki lehet hozni olcsóbban is írok példákat:babakocsi 30.000, +kiságy 20.000, +kezdõ ruhacsomag a vatera.hu 10.000, +fördõkád állvánnyal 4.000, +ágynemû 6.000ft!Ha megszületett a baba a kórházba adnak egy csomagot ami pl.tusfürdõ ami elég 4hónapig az orvos ír fel popsikrémet és az 700ft-ba kerül 2hónapra!Pelus havonta ha lidlbe bevásárolunk belõle mikor akciós akkor 3.000ft ha nem akkor 7.000ft.Mivel tápszeres a kislányom ezért a tápszere 4.000ft!És a ruhákat is meglehet nagyon olcsón rendelni a vatera.hu!Szülés után az állam fizet 60.000ft-ot és nálunk az önkormányzat is adott 70.000ft-ot!Amit kap az ember gyest+családi pótlékot abból ki lehet hozni a baba ellátását!Persze ha valaki vesz bébi õrzõt meg ilyeneket akkor ellehet költeni 1.000.000 ft-ot is!
A kérdező hozzászólása: Sokszor arra gondolok, hogy rosszindulatbol irjak, mondjak az embernek, hogy ugyanmar, tarstd meg, hat a szeretet a lenyeg. Nem tudom, mi sajnos levegobol, szeretetbol nem tudjuk nevelni a gyerekunket, barcsak tudnank.
Igenis nem kevés pénzbe kerül egy gyerek és még többe kettõ, három. Ez persze nem azt jelenti hogy feltétlenül milliókban kell gondolkodni, bár ha mindent újonnan akarsz megvenni akkor valóban nem kevés pénz. De ez is mint ahogy az is hogy ki hány gyermeket szeretne és tud felnevelni mindenkinek a saját döntése kell hogy legyen. Nem hiszem hogy feltétlenül el kellene ítélni azokat a nõket, családokat akik elvetetik a babájukat hiszen nem tudhatjuk hogy milyen helyzetben vannak és itt most nem feltétlenül csak az anyagiakra gondolok. Rengeteg más oka is lehet egy ilyen döntésnek. Ennyi erõvel nem hiszem hogy az jobb ha valaki szül 6-8 gyereket és utánna nyomorog egy garzon albérletben és segélyekért kuncsorog, holott õ is dönthetett volna másként is. Mindenki maga tudja hogy mit bír vállalni és ehhez mérten kell dönteni, még akkor is ha ez egy nagyon komoly és súlyos döntés.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.
2. vagyok! Én nem álltam meg a babakornál te kérdezted a terhességet és az elsõ évet!Én csak elmondtam a véleményemet!Mi megadunk a lányunknak mindent amit csak lehet!Én csak egy példát írtam hogyha valakinek nincs elég pénze akkor ennyibõl is ki tudja hozni!
Valakinek soha az életbe nem lesz ennyi pénze akkor az nem érdemli meg a boldogságot hogy anya és apa lehessen??????Akkor igen hamar kihalnának a magyar emberek, mert ebben az országban soha nem lesz jobb a helyzet!Ha meg felelõtlen volt és nem védekezett akkor az az õ hibája!Ha védekezett és úgy esett teherbe akkor ott már más a helyzet!Ezen kéne elgondolkodni!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. 2. valaszolo, konyorgom, egy gyereknek nemcsak babakora van! Nem 1 evig, hanem orokke felelos vagy erte. Ne allj meg a babakocsinal, es az etetoszeknel, ez csak a KEZDET!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!