Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a PHP (47 db)

Hogy tudok a php. Ini -be változtatni, vagyis hol találom ezt a fájlt?

Ezeket kellene beállítanom a php.ini -be de nem tudom hogy hol van: file_uploads = On magic_quotes_gpc = On

Legjobb válasz: Saját(!) szerveren az operációs rendszertõl függ. Windows ott van, ahol a php fordító, linux alatt meg a /home-ban. Ha feltöltöd a honlapod például egy ingyenes tárhelyre, ott nem tudsz ilyet állítani.

Saját(!) szerveren az operációs rendszertõl függ. Windows ott van, ahol a php fordító, linux alatt meg a /home-ban. Ha feltöltöd a honlapod például egy ingyenes tárhelyre, ott nem tudsz ilyet állítani.
/* http://hu.php.net/ini_set */ ini_set('file_uploads', 'On'); ini_set('magic_quotes_gpc', 'On'); /* Free tárhelyeken 99% hogy letiltott funkció. Amúgy a magic_quotes -t nem használnám, helyette a mysql_real_escape_string -et használd (biztonságosabb). */

A Jquery, ajax post al, hogy tudok elküldeni egy img tag src -jét? Illetve erre hogyan tudok a php ban hivatkozni ($_POST["? "])?

illetve, azt hogyan tudom elérni, hogy a kapott választ ugyan abba a src tartományba illesze be, eléggé tanuló vagyok a jq terén... El?re is köszönöm a segítséget :)

Legjobb válasz: A map taggal egyetlen kép több kisebb részét jelölöd meg. A megjelölt részt nem tudod lecserélni, csak az egész képet. Javaslom ne map tag-et használj, hanem pozicionált képeket, azzal megoldható. Ilyesmire ajax-et használni erõforráspazarlás. Hacsak nem majd' 100 képet kell cserélgetni, töltsd elõre a csereképek url-jét egy tömbbe, és megúszod azt, hogy mouseoverenként az adatbázist hívogassa az oldal.

A map taggal egyetlen kép több kisebb részét jelölöd meg. A megjelölt részt nem tudod lecserélni, csak az egész képet. Javaslom ne map tag-et használj, hanem pozicionált képeket, azzal megoldható. Ilyesmire ajax-et használni erõforráspazarlás. Hacsak nem majd' 100 képet kell cserélgetni, töltsd elõre a csereképek url-jét egy tömbbe, és megúszod azt, hogy mouseoverenként az adatbázist hívogassa az oldal.
valami = $('#image').attr('src'); Utána az ajax kérés paraméterébe simán "?image=" + valami formában berakod, aztán php-ben: $image = $_POST["image"];
Ez a kérdés így nagyon homályos, inkább azt írd le mit akarsz megvalósítani. Ajax hívásokat akkor használunk, ha a szerveroldali szkriptet akarunk futtatni oldal újratöltés nélkül. A kérdésedbõl nem derül ki mit akarsz mûvelni.
A kérdező hozzászólása: map tagot használok, és olyat szeretnék megvalósítani, hogy ha az egeret a map tag fölé onmouseover="ittafuggveny();" a map taghoz tartozó kép cimét meg akarom vizsgálni, és az alapján lecserélni egy másik képre, ami mysqlben van tárolva
A kérdező hozzászólása: function valami(){ $.ajax({ type: "POST", url: "szerver.php", data: $(?imagesrckellene).serialize(), success: function(data){ $(oda kéne küldeni, ahonnan az adat jött).html(data); } }); }
Ha csak linkeket akarsz használni, aminél mousover-kor megváltozik a kép és mindet egy képben akarod tárolni, ahhol még javascript sem kell, egy sor sem. Simán CSS-ben meg lehet csinálni a background-position segítségével.

Hogyan tudom a php hibákat eltüntetni az oldalamról?

???

Legjobb válasz: Kijavítod õket? Vagy try-catch-be rakod, de akkor nem biztos, hogy azt az eredményt kapod, amit szeretnél... Nem véletlenül vannak kírva a hibaüzenetek, pláne ha nem csak warning, hanem azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltál.

Kijavítod õket? Vagy try-catch-be rakod, de akkor nem biztos, hogy azt az eredményt kapod, amit szeretnél... Nem véletlenül vannak kírva a hibaüzenetek, pláne ha nem csak warning, hanem azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltál.
A kérdező hozzászólása: csak annyi kéne hogy eltünjön mert egybkén minden hibátlan csak olyan csúnyán néz ki hogy ott van az a php hiba! webphp.atw.hu
nem tud írni a tmp mappába. létezik ez a mappa? és van ré írási jog?
A kérdező hozzászólása: nincs ilyen mappa
hát akkor létre kéne hozni.
Ha nem szeretned hogy ki irja a hiba uznetet a php akkor: error_reporting(0);
http://bbswes.atw.hu/ http://penzkozpont.uw.hu http://webphp.atw.hu/ Ez valami mailcímgyûjtõ marhaság akar lenni egyébként?


Hogy tudom megcsinálni php oldalon hogy pl van az index. Php és ott csak anyi van irva h üdvözölek csövi de ha rámegyek h home iframet behozza akor otlesz hogy lehetne megcsinálni hogy alapból behozza a framet? Az index. Php-ra?

Legjobb válasz: Php tankönyv helyett helyesírással foglalkozó olvasmányokat kellene lapozgatnod. Remélem nem akartad ilyen helyesírással teleszemetelni a netet a tákolmányaiddal!

Php tankönyv helyett helyesírással foglalkozó olvasmányokat kellene lapozgatnod. Remélem nem akartad ilyen helyesírással teleszemetelni a netet a tákolmányaiddal!
Bocsi, nem szemétkedni akarok, de az elsõnek igaza van. Annyira borzalmas a helyesírásod és a fogalmazásod, h nem lehet kihalászni, h mit akarsz. Fuss neki még egyszer a kérdésnek.
Amire én gondolok: [email protected] :D
A kérdező hozzászólása: diszlexiás vagyok... :S

Hogy tudom leellenőriztetni php-val hogy be van-e lépve a felhasználó az oldalamra?

Legjobb válasz: max annyit tudsz figyelni, hogy: - mikor loggolt be - mikor csinált vmit utoljára az oldalon - esetleg mikor jelentkezett ki (ha csak bezárja a böngészõt, akkor azt nem látod) meg lehet csinálni, hogy naplózod a történéseket és file-ba, de inkább adatbázisba íratod. így pl. meg lehet csinálni, hogy ha tétlenkedik (éppen a nõjén van és nem csinál semmit a géppel), akkor automatikusan kilépteted és ha ráfrissít az oldalra, akkor újra be kell jelentkeznie (idõtúllépés...)

max annyit tudsz figyelni, hogy: - mikor loggolt be - mikor csinált vmit utoljára az oldalon - esetleg mikor jelentkezett ki (ha csak bezárja a böngészõt, akkor azt nem látod) meg lehet csinálni, hogy naplózod a történéseket és file-ba, de inkább adatbázisba íratod. így pl. meg lehet csinálni, hogy ha tétlenkedik (éppen a nõjén van és nem csinál semmit a géppel), akkor automatikusan kilépteted és ha ráfrissít az oldalra, akkor újra be kell jelentkeznie (idõtúllépés...)

Hogyan tudom PHP fájlként elmenteni a jegyzettömbbe írt php kódokat?

Megírom a php kódokat a jegyzettömbbe, utána mentés másként, aztán nevet adok a fájlnak, de a kiterjesztést nem tudom megváltoztatni hogy az elmentett fájl .php legyen. Így nem tudja megnyitni az Easyphp 1.7 amit letöltöttem ehhez. Az Apach, és a mysql serverek futnak a gépemen, ezzel minden rendben, az indexet megnyitja ami alapból .php, de amit én írok azt csak txt-be rakja el. Köszi a segítségeket

Legjobb válasz: fajl.php helyett fajl.php.txt -ként menti? Amit persze fajl.php -nak látsz, mert a txt kiterjesztést a windows elrejti. Mappa beállításainál, Nézet fülön vedd ki a pipát az "Ismert fájltipusok kiterjesztésének elrejtése"-bõl. Igy majd tudsz .php kiterjesztéssel menteni, vagy ha nem, gond nélkül át tudod nevezni az elmentett fájlokat. ha adhatok még egy tanácsot, sima jegyezttömb helyett használj valami jobbat, fõleg ha kódot írsz. Például Notepad++.

fajl.php helyett fajl.php.txt -ként menti? Amit persze fajl.php -nak látsz, mert a txt kiterjesztést a windows elrejti. Mappa beállításainál, Nézet fülön vedd ki a pipát az "Ismert fájltipusok kiterjesztésének elrejtése"-bõl. Igy majd tudsz .php kiterjesztéssel menteni, vagy ha nem, gond nélkül át tudod nevezni az elmentett fájlokat. ha adhatok még egy tanácsot, sima jegyezttömb helyett használj valami jobbat, fõleg ha kódot írsz. Például Notepad++.
atyaég... hát írd át a kiterjesztését!
Te jó ég.. Php kódot megtudod irni de a kiterjesztést nem tudod átirni??? :D
Amikor mentesz, tedd " " jelek közé a nevet: "fajl.php"

PHP-ban kellene egy menüt készítenem, ami egy fájlból olvassa be a webcímeket. Ezt hogy tudom minél egyszerűbben megvalósítani?

Legjobb válasz: SQL-bõl egyszerûen meg tudod oldani <? include("config.php"); $getnews = mysql_query("SELECT * FROM menu ORDER BY id DESC"); while($r=mysql_fetch_array($getnews)){ extract($r); echo("<font face=Verdana size=2>$menu</font><br>"); } ?> config.php tart az sql kapcsolathoz a cuccokat a táblád neve menu és a mezõ neve is menu így meg lehet csinálni, de ez csak 1 kezdetleges mód

SQL-bõl egyszerûen meg tudod oldani <? include("config.php"); $getnews = mysql_query("SELECT * FROM menu ORDER BY id DESC"); while($r=mysql_fetch_array($getnews)){ extract($r); echo("<font face=Verdana size=2>$menu</font><br>"); } ?> config.php tart az sql kapcsolathoz a cuccokat a táblád neve menu és a mezõ neve is menu így meg lehet csinálni, de ez csak 1 kezdetleges mód
A kérdező hozzászólása: köszi! de nekem csak simán egy txt fájlból kellene, mivel ezt adták meg. tudsz ebben segíteni? meg kellene egy olyan is én beírok egy webcímet és lementi a fájlban.
konkrét kódot nem írok, de algoritmust igen: file_get_contents -el fájl beolvas, majd explode-al szétszeded soronként, a kapott tömb elemein végigmész for vagy foreach ciklussal, ciklusban kíír <a href=""></a> között tömb elemeit. További részletekért lásd a PHP manual-t

Debian szerveremen hogy tudom beállítani, hogy a php-n keresztül küldött levelek gmail smtp-n menjenek?

Legjobb válasz: Ne a sima php mail függvényt használd levélküldésre, hanem keress egy SMTP Class-t ami konfigolható. Elég sokat lehet találni neten, használati útmutatással együtt. De ha elküldöd privátba az email címed, akkor tudok neked küldeni egy ilyen class-t amit én szoktam használni.

Ne a sima php mail függvényt használd levélküldésre, hanem keress egy SMTP Class-t ami konfigolható. Elég sokat lehet találni neten, használati útmutatással együtt. De ha elküldöd privátba az email címed, akkor tudok neked küldeni egy ilyen class-t amit én szoktam használni.

Hogy tudok php-ben SMTP-n keresztül a gmail.com-os e-mail címemről e-mail-t írni?

Legjobb válasz: http://email.about.com/od/emailprogrammingtips/qt/PHP_Email_..

A kérdező hozzászólása: Ez mit jelent? require_once "Mail.php" A mail.php tartalmát hol találom?
Kiemelnék egy fontos részletet a cikkbõl, ami nekem kapásból szemet szúrt: "Make sure the PEAR Mail package is installed." De amúgy szerintem a PHPMailer-rel jobban jársz.
Én is a phpmailert ajánlom.

Kb mennyi idő alatt tudom megtanulni annyira a PHP- prgoramozást hogy egy regisztrációs felületet/űrlapot elkészíthessek?

Legjobb válasz: Ez attól függ programoztál e elõtte és milyen gyorsan tudsz tanulni, Egyén függõ, ha még sohasem programoztál bármennyi idõ lehet. De az biztos elõbb a php -t kéne megtanulnod.

Ez attól függ programoztál e elõtte és milyen gyorsan tudsz tanulni, Egyén függõ, ha még sohasem programoztál bármennyi idõ lehet. De az biztos elõbb a php -t kéne megtanulnod.
Meg kell próbálni mást nem tudok mondani. Programozni mindig is nagyon idõigényes volt, csak akkor állj neki ha van rá idõd és kitartásod.
A kérdező hozzászólása: Kicsit tanultam a c++-t. Egész jól megy a HTML, CSS
ha vágod a c-t, a html-t, akkor onnan pikk pakk megvan... 1-2 hetet tippelek... ami még nagy vonalakban hátra van a form adatküldése és az adatbázissal való kapcsolat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!