Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom a Gyást (6 db)

Hogyan tudom megállapitani hogy mennyi a GYÁS-om? Idáig úgy tudtam hogy a maximum, (a munkáltatóm ezt számolta ki. ) kb 92. 000 ezer, de most érkezett meg az első utalás, az összeg 14. 000, - ft.

Az id?pont 08.18-tól 08.31 ig. Ha 13 napra 14.000 ft. akkor nem lehet 30 napra 92.000,- Hogyan létezik ez.

Legjobb válasz: Kérdezz rá a munkáltatónál!!

Kérdezz rá a munkáltatónál!!
Az utolsó válaszadó rosszul írja, ugyanis a GYED van maximalizálva, a terhes gyermekágyi segély viszont nem. Nem tudom, hogy csinálták, mindenképpen csak õk fognak tudni választ adni a kérdésedre!
A maximum akkor is brutto 95, 600Ft. Tehát valamit sehogyan sem mondtak jól.

Ebben az esetben hogyan tudom megigényelni a t-gyást?

Munkaviszonyom megszűnt, regisztrált munkanélküli lettem. Ellátásom megszűnését követő 42 napon belül született meg a babóm. Ebben az esetben mi a teendő? Hol kell igényelnem?

Legjobb válasz: Az oep-nél.

Az oep-nél.

Hogyan tudom elintézni a Gyást és a Gyest?

A munkáltatom honapokig hitegetett azzal hogy elintézték a gyásomat,majd kiderült hogy mégsem.A papírjaimat állítolag elküldték postán,1,5hónapja várom és nem ért ide.Hol tudnám elintézni hogy megkapjam azt ami jár és visszamen?leg is 6 hónapramert nem az én hibámból csuszott a dolog?(A cégnél most 3 kismama van mindannyiunknál ugyan ez a szitu a vége az hogy a postán elkeveredett a papírY)

Legjobb válasz: Ha a munkáltatódnál van Tb kifizetés akkor a tgyást onnan kell kapnod. Ha nem akkor is az igénylést nekik kell benyújtanod, és õk továbbítják a tb felé. Szerintem a területileg illetékes tb-nél tudod megérdeklõdni. A gyest pedig ugyanonnan ahonnan a családit igényelted. Ott tudod elintézni.

Ha a munkáltatódnál van Tb kifizetés akkor a tgyást onnan kell kapnod. Ha nem akkor is az igénylést nekik kell benyújtanod, és õk továbbítják a tb felé. Szerintem a területileg illetékes tb-nél tudod megérdeklõdni. A gyest pedig ugyanonnan ahonnan a családit igényelted. Ott tudod elintézni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, de pont az a baj, hogy kiszurásból a munkáltatom nem továbbította.
Ha a munkáltatód kifizetõhely, akkor õk intézik, olyan nincs, hogy kitolásból nem intézik, mert törvényileg elõ van irva nekik minden. A MÁK-nál kérdezd meg, hogy hogy állnak a papirjaid, mert õk utalnak. Lehet ez az átmeneti idõ, amikor elbirálják a papirokat, én sem kaptam egybõl szülés után, pár hónapot kellett várni, de ennek 6 éve, nem tudom most hogy megy, én még elõtte állok. Visszamenõleg megkapod, mert a szülés idejétõl számolnak mindent, elszámolni nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Már megkérdeztem a MÁKnál onnan tudom hogy a cégem nem intézte.Valahol panaszt kéne tennem vagy feljelenteni õket, mert õk elintézték annyival , hogy elvesztek a papírok.
Lehet, hogy jobb lenne, ha magad járnál utána. http://www.csaladinet.hu oldalon tudsz ezeknek utánaolvasni, illetve http://www.oep.hu oldalon írd be a keresõbe, hogy gyes, vagy aminek utána akarsz nézni és kiadja. Illetve az egyszeri anyasági támogatást, családi pótlékot a Magyar Államkincstárnál kell igényelni.Sok sikert! http://www.allamkincstar.hu


Ki tudja hogy számol az adózóna GYED kalkulátora? Miért számol GYES-t is a GYÁS ideje alatt? Bővebben lent.

Adatok, amiket megadtam: havi fizu 80. 000, -Ft, szülés: 2011. február 20. ,365 nap biztosításhoz: 569 nap is.

Legjobb válasz: Valamiért teljesen megkergült. Sajnos én nem vagyok jogosult, csak gyesre, ellenben össze vissza 200féle variációt is kihozott a gép:) Valahogy jelezni kéne, hogy megkattant a programjuk, az elsõ pár nap rendesen mûködött

Valamiért teljesen megkergült. Sajnos én nem vagyok jogosult, csak gyesre, ellenben össze vissza 200féle variációt is kihozott a gép:) Valahogy jelezni kéne, hogy megkattant a programjuk, az elsõ pár nap rendesen mûködött

Ha februárra vagyok ki irva szülésre de addigra lejár a munkanélkülim (1éves munkaviszonyom volt elötte mijen segélyt tudok igénybe venni, hogy szüléskor a tbm támogatva legyen ill h megkapjam az összes juttatást gyed gyed gyás?

Legjobb válasz: Valószínûleg semmilyen munkaviszonyhoz kötött ellátást nem fogsz kapni. A tgyáshoz az álláskeresési támogatás megszûnését követõ 42 napon belül kell szülnöd, de ekkor már gyed egyáltalán nem jár. A gyedhez meg a gyed IGÉNYLÉSEKOR is biztosítottnak kell lenned, így az alapból nem fog járni. Marad a gyes és a csp. Amúgy egy kérdés: hogy lehetsz februárra kiírva, amikor februárig pont 9 hónap van? Akkor még nem vagy terhes igaz?

Valószínûleg semmilyen munkaviszonyhoz kötött ellátást nem fogsz kapni. A tgyáshoz az álláskeresési támogatás megszûnését követõ 42 napon belül kell szülnöd, de ekkor már gyed egyáltalán nem jár. A gyedhez meg a gyed IGÉNYLÉSEKOR is biztosítottnak kell lenned, így az alapból nem fog járni. Marad a gyes és a csp. Amúgy egy kérdés: hogy lehetsz februárra kiírva, amikor februárig pont 9 hónap van? Akkor még nem vagy terhes igaz?
Ha nincs munkád, nem kapsz gyedet, mert nem gyedre mész valahonnan.Csak gyes, anyasági, családi.Gyessel együtt meg elvileg a tb-d ugyanúgy meglesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h írtok elég nehéz rá keresgélni és kibogózni hogy mikor mi jár mikor mi nem jár:( Lassan semmi sem jár
Akkor nem. De a második téved, mert azt meg tudod csinálni, hogy ha pl. február 5-re vagy kiírva, akkor január 15-el, vagy 20-al elmégy álláskeresésire, mert akkor biztosított leszel szüléskor, és jó eséllyel marad még az egy hónapból pár nap a tgyás lejárta utánra is. Az összege így nem lesz valami egetrengetõ, de a gyesnél mindenesetre több.
A kérdező hozzászólása: És ha fizetem magam után a tb-t akkor sem leszek jogosult az összes juttatásra?..gondolom nem
A kérdező hozzászólása: Nem mondod!!!bakker ez most sziven ütött:(((
Nem jár akkor sem, mivel most 1 év munkaviszony után 1 hónap munkanélküli jár. Sajnos ha nincs munkahelyed, nem munkahelyrõl mész el szülni, csak a GYES jár.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam még h nem jelentkezek egybõl munkanélkülire és akkor kitolódik az is igy ha majd jelentkezem szülés elött picivel akkor jár minden ugye?
A kérdező hozzászólása: szia!nem nem vagyok csak sajnos kalkulálni kell h hogy legyen ha nem esek teherbe még most amig a szerzõdésem van igy vállaljon az ember babát h megkötik a kezét
Havi 6000ft eü hozzájárulást fizetnek kell magad után, hogy biztosított légy, ne számlázzák ki neked a vizsgálatokat, a szülést. Ha elmész munkanélkülire miután elbocsátottak, akkor nem kell magad után fizetned.

Ha június 1 óta kapom GYÁS-t, mikortól jár a GYED? Nem tudom, hogy kell számolni, így azt sem, hogy mikor igényeljem!

Legjobb válasz: Június elsejétõl számolj 168 napot. A lejárat elõtt 3 héttel igényeltem meg, jó is volt, mert egy papírt elrontott a munkáltatóm, így még a hiánypótlás is belefért.

Június elsejétõl számolj 168 napot. A lejárat elõtt 3 héttel igényeltem meg, jó is volt, mert egy papírt elrontott a munkáltatóm, így még a hiánypótlás is belefért.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de munkanap, vagy naptári?
Naptári nap. November 15-ig jár, 16-tól a tgyás.
Bocsi, szóval azt akartam írni, hogy november 15-ig jár a tgyás, és 16-tól jár a gyed. Október elején nyugodtan elküldheted az igénylõlapot.
De kellett kapnod egy levelet is, amiben megírják, hogy igen, jogosult vagy a Gyás-ra, és ettõl-eddig kapod.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!