Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom Excelben (164 db)

Hogyan tudok excel jelszót "feltörni"?

Van egy régi excel táblázatom amit annak idején jelszóval védettem le.De kés?bb a feledés homályába merült így elfelejtettem.Hogyan tudnám "feltörni" a jelszavamat?

Legjobb válasz: valamelyik a sok kozul, probalgasd: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=excel+password+recovery&..

Hogyan tudok excelben kérdőívet elemezni?

Legjobb válasz: ez kb. olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd: Van egy vakolókanalam, hogy kell vele házat építeni? Az excel egy táblázatkezelõ. Be lehet írni a kérdõívre adott válaszokat és lehet vele statisztikai elemzéseket csinálni. (átlagos válasz, leggyakoribb válasz, legritkább válasz, egyes válaszok eloszlása. eloszlás a válaszolók tulajdonságai szerint stb.)

ez kb. olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd: Van egy vakolókanalam, hogy kell vele házat építeni? Az excel egy táblázatkezelõ. Be lehet írni a kérdõívre adott válaszokat és lehet vele statisztikai elemzéseket csinálni. (átlagos válasz, leggyakoribb válasz, legritkább válasz, egyes válaszok eloszlása. eloszlás a válaszolók tulajdonságai szerint stb.)


Hogyan tudok Excelben (2007-es) duplikációkat törölni a dolgozókhoz tartozó legfrisebb dátumuk alapján?

Egy riportot kell készítenem ami dolgozók bizonyos adatait tartalmazza. Az 'A' oszlop tartalmazza a dolgozók regisztrációs számát, tehát minden dolgozónak több (de változó hogy hány)sora van. A 'D' oszlopban egy kezdő dátum (pl. 04.05.2013) az 'E' oszlopban pedig egy végdátum található. Úgy törölném a felesleges duplikációkat, hogy minden dolgozó csak egyszer szerepeljen a táblázatban, de mindezt az alapján hogy a legfrisebb dátumú sort hagynám meg. A régi dátumú sorokat pedig törölném. Ezt eddig kézzel kellett csinálnom, mert nem sikerült találnom rá megoldást. Megkönnyítené a mindennapi munkámat ha valaki tudna erre egy egyszerűbb alternatívát. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem a legelegánsabb megoldás, de én így csinálnám: Az "adatok" fülön jobboldalt van egy olyan, hogy Részösszeg gomb. Állj a táblázat egy cellájára, és kattints erre a gombra. A felsõ sorban a reg.számot állítsd, alatta hogy "Maximum", és alatta azt a dátum oszlopot, ahol a legkésõbbi kell neked. Utána klikk "OK" A kapott táblázatban neked azok a sorok kellenek, ahol az X Maximum, Y Maximum, stb. vannak. Ebbõl még nem lehet törölni, mert akkor nem mûködnek a képletek, úgyhogy én azt szoktam, hogy az egész táblázatra Ctrl+C, egy másik fülön jobb gomb, irányított beillesztés, Értéket. Itt már autószûrõvel ki tudod választani, ahol a reg.számokban nincs "Maximum", és azok a sorok törölhetõk. Ami megmarad, az elvileg az, ami neked kell.

Lehet, hogy nem a legelegánsabb megoldás, de én így csinálnám: Az "adatok" fülön jobboldalt van egy olyan, hogy Részösszeg gomb. Állj a táblázat egy cellájára, és kattints erre a gombra. A felsõ sorban a reg.számot állítsd, alatta hogy "Maximum", és alatta azt a dátum oszlopot, ahol a legkésõbbi kell neked. Utána klikk "OK" A kapott táblázatban neked azok a sorok kellenek, ahol az X Maximum, Y Maximum, stb. vannak. Ebbõl még nem lehet törölni, mert akkor nem mûködnek a képletek, úgyhogy én azt szoktam, hogy az egész táblázatra Ctrl+C, egy másik fülön jobb gomb, irányított beillesztés, Értéket. Itt már autószûrõvel ki tudod választani, ahol a reg.számokban nincs "Maximum", és azok a sorok törölhetõk. Ami megmarad, az elvileg az, ami neked kell.
A kérdező hozzászólása: Hálás köszönetem, kipróbáltam ma és nagyon jól mûködik az általad leírt megoldás. Nem kellett a 15ezer soros excelt egyesével végignézegetnem...Tényleg köszi, nagyon örültem!! További szép napot kívánok!!! :)

Hogyan tudok Excel 2010-ben kimutatást létrehozni?

Igazából 'csak' az a problémám, hogy egyesített cellák vannak a táblázatban, amit nem tudok nélkülözni, de így nem engedi a 'kimutatás'-t megcsinálni, mert azt írja ki, hogy "A kimutatás egyik mez?neve érvénytelen. ..."

Legjobb válasz: igazából kéne a kimutatás, mert csak Te tudod, hogy mit akarsz

igazából kéne a kimutatás, mert csak Te tudod, hogy mit akarsz

Hogyan tudom excelben olyan táblázatot készíteni. Amiben több érték található?

Hogyan tudok excelben olyan táblázatot készíteni. Amiben több érték található és ha bármelyikre kattintok. Akkor egy automatikus számítást hajt végre, például egy osztást vagy kivonást.

Legjobb válasz: Függvény pl be írod A-ba hogy 15 B-be 20 C-be pedig ezt: =SZUM(A1+B1), ha pl A2-be és B2-be is vanm szám és azt is összeakarod adni , és nem akarod újra beírni a függvényt(h =SZUM(A2+B2)), akkor jelöld ki a C1-et, ekkor , oda viszed a jobb alsó sarkába, míg megjelenik egy kereszt és lehúzod C2-ig (úgy , hogy az egeret nem engeded el)

Függvény pl be írod A-ba hogy 15 B-be 20 C-be pedig ezt: =SZUM(A1+B1), ha pl A2-be és B2-be is vanm szám és azt is összeakarod adni , és nem akarod újra beírni a függvényt(h =SZUM(A2+B2)), akkor jelöld ki a C1-et, ekkor , oda viszed a jobb alsó sarkába, míg megjelenik egy kereszt és lehúzod C2-ig (úgy , hogy az egeret nem engeded el)
UI.:De ez pl csak a összeadás volt , de ezt egyébként nem muszáj függvénnyel lehet úgy is , hogy C1-be : =A1+B2 (A + helyett szerepelhet -, / vagy * is)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem erre gondoltam. Nem jól fogalmaztam meg a kérdést. Arra gondoltam hogy van egy excel táblázat. Mondjuk ez. [link] És én ha a fenti táblázaton belül bármelyikre rákattintok. Legyen az a B5-s vagy az E4-es. Szóval bármelyik szám a táblázaton belül. Akkor azzal a számmal elvégez egy osztást. De a B2-tõl az F6-ig bármelyikre kattintok azzal elvégez egy 2-vel való osztás. Szóval egy ilyen interaktív, vagy dinamikus vagy nem tudom milyen táblázatnak nevezzem. Bocs ha érthetetlenül fogalmazok. De még én magam se tudom hogy mi a neve. :D Az a lényeg, hogy a táblázaton belül bárhova kattontok az egérrel tegyük fel a fenti táblázat mintájára a B2-tõl az F6-ig akkor azzal elvégez egy számítást. Remélem érthetõ amit írtam. :D
Sehogy.

Hogy tudom Excelben szétválasztani a vezeték és keresztneveket?

Van ahol több keresztnév van, és azokat is külön oszlopba teszi, de a keresztneveknek együtt kéne maradniuk.

Legjobb válasz: Elméletileg sehogy, mert lehet több vezetékneve is, és egy táblázatkezelõ nem képes felismerni, hogy melyikbõl van több. Ha téged ez nem érdekel, és biztos vagy benne, hogy az adataid között csak keresztnévbõl van több, akkor keresd az elsõ szóközt szövegkeresõ függvénnyel. Ha az A1 cellában n az elsõ szóköz helye (nem mondom fejbõl a függvényt, keresd meg a szövegfüggvények között), akkor bal(a1,n-1) a vezetéknév és közép(a1,n+1,1000) a többi, illetve pontosvesszõvel.

Elméletileg sehogy, mert lehet több vezetékneve is, és egy táblázatkezelõ nem képes felismerni, hogy melyikbõl van több. Ha téged ez nem érdekel, és biztos vagy benne, hogy az adataid között csak keresztnévbõl van több, akkor keresd az elsõ szóközt szövegkeresõ függvénnyel. Ha az A1 cellában n az elsõ szóköz helye (nem mondom fejbõl a függvényt, keresd meg a szövegfüggvények között), akkor bal(a1, n-1) a vezetéknév és közép(a1, n+1, 1000) a többi, illetve pontosvesszõvel.

Hogyan tudok EXCELBEN olyat csinálni, hogy ha a szám 1, akkor elégtelent ír ki mellé, ha 2 akkor elégségeset, ugyanígy 3, 4, 5 és a maradék mellé meg egy "-" jelet tesz?

Legjobb válasz: =HA(A1=1;"elégtelen";HA(A1=2;"elégséges";HA(A1=3;"közepes";H A(A1=4;"jó";HA(A1=5;"jeles";"-")))))

=HA(A1=1;"elégtelen";HA(A1=2;"elégséges";HA(A1=3;"közepes";HA(A1=4;"jó";HA(A1=5;"jeles";"-")))))
A kérdező hozzászólása: EZER HÁLA!!!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!