Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom 5 hónapos babámat az (4 db)

Hogyan tudom leszoktatni 5 hónapos babámat az éjszakai szopásról?

8-kor fekszik és ébred 2 és 5 körül. 6,5 kg.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 4 hónapos volt 21-én és õ egy hete magától átalussza az éjszakát.Ez egyik napról a másikra történt, nagyon furcsa volt mivel õ 3-kor és 6-kor kelt fel.Lehet, hogy azért, mert este 8.30-kor fürdetjük és 9.30-a kaja után el is alszik.Próbáld kitolni a fürcsit és az etetést minél késõbbre.Ja és adjál neki egy pár kanál fõzeléket vagy bébi desszertet és utána szopiztasd , így talán átalussza az éjszakát.És az is lehet, hogy nem mindig éhes éjszaka.Add a szájába a cumit és ringasd el, figyeld meg nem fog követelõzni.Ott rontjuk el, hogy minden felkelésére ,rezzenésére cicit adunk nekik.Szerintem a babád már elég nagy, hogy kibírja kajcsi nélkül. Remélem tudtam segíteni.Sok sikert.

Szia! Az én kisfiam 4 hónapos volt 21-én és õ egy hete magától átalussza az éjszakát.Ez egyik napról a másikra történt, nagyon furcsa volt mivel õ 3-kor és 6-kor kelt fel.Lehet, hogy azért, mert este 8.30-kor fürdetjük és 9.30-a kaja után el is alszik.Próbáld kitolni a fürcsit és az etetést minél késõbbre.Ja és adjál neki egy pár kanál fõzeléket vagy bébi desszertet és utána szopiztasd , így talán átalussza az éjszakát.És az is lehet, hogy nem mindig éhes éjszaka.Add a szájába a cumit és ringasd el, figyeld meg nem fog követelõzni.Ott rontjuk el, hogy minden felkelésére , rezzenésére cicit adunk nekik.Szerintem a babád már elég nagy, hogy kibírja kajcsi nélkül. Remélem tudtam segíteni.Sok sikert.
Nagyon fontos az éjszakai szopi, mind a bölcsõhalál megelõzése érdekében, mind a kapcsolatotok miatt. Éjszaka termelõdik a legtöbb tej. Ha az én kislányomnak még 3 éves korában is zsüksége lesz az éjszakai szopira, én hagyni fogom. Rakd magad mellé, és kevésbé lesz fáradt az egész család. Ráadásul a kislányodat is kevesebbet rángatod. Én az elsõ ébredésnél magamhoz veszem és reggelig automatán szopizik:)
ha tényleg szopizik, és nem cumizik, akkor ne vond meg tõle. azt a baba tudja, hogy meddig kell neki éjjel is a tejci, majd õ leszokik magától ha elég érett lesz hozzá.
Én még egy hónapot várnék vele, egy fél éves babának tényleg nincs szüksége azu éjszakai szopira azzal együtt az enyémek még sokkal tovább ébredtek éjjel (az egyik elmult 1 éves a másik még több).Az, hogy ébred 2 és 5 körül az egy jó dolog, legaláb közte tudsz pihenni, Én is nagyon hozzászoktam az éjszakai pár perces ébrenláéthez és nem okoz gondot, hogy visszaaludjak.A mai napig ébred valamelyik gyerek a 3 közül éjjel, átszaladok, megnyugtatom, inni adok, ...aztán alszik mindenki tovább a saját helyén.
Szerintem nem kell leszoktatni!! Az én babám 8 (!!) hónapos és a mai napig úgy ébred, mint a te babád. Teát ne adj!!! Ami a cicidbõl jön eleinte az szomjoltó a babának! Szerintem aki azt mondja, hogy hagyd sírni, majd visszaalszik, meg adj neki teát, meg tudomis én, mi butaságot, azok egyszerüen önzõk, és csak a saját kényelmükre gondolnak, hogy ne kelljen felkelni a picihez éjjel! Itt már nem a nõrõl van szó, hanem a babáról, eddig lehetett volna pihenni, ezt nem a baba születése után akarja már megtenni, mikor annak a picinek szüksége van az édesanyjára! (Bocsi, ezt nem neked szánom, hanem azoknak az önzõ anyukáknak). Én addig fogom szoptatni, ameddig csak kell neki, és ameddig csak lehet. Remélem nem értettél félre, nem bántani akrtalak ezzel, csak szerintem egy 5 hónapos babánat nem szabad elválasztani semmilyen formában az anyjától!
Gyakran intik az édesanyákat arra, hogy ne hagyják, hogy a babájuk cumizzon a cicin... Amikor a baba szopizik, megkülönböztetünk nutritív, azaz táplálékfelvételre szolgáló, és nem nutritív, ún. komfortszopást. Ez utóbbira szokták azt mondani, hogy csak cumizik. A közhiedelemmel ellentétben ennek a cumizós szopizásnak is nagyon fontos funkciói vannak. Egyrészt a babának nagyon erõs igénye a szopizás a táplálkozáson túl is. Ilyenkor megnyugtató, ellazító hatású anyagok szabadulnak föl benne, ez jó érzés neki. És hát a cumizásnak a természetes helye az édesanya cicije, nem a gumicumi! Fontos észben tartanunk, hogy a cumit a valamilyen okból szopizni nem tudó babák számára találták ki az anyamell helyettesítésére. Az igény szerint szoptatott, komfortszopizni hagyott babák között nagyon kevesen vannak, akik cumit igényelnének vagy az ujjukat szopnák. Másfelõl az édesanyában is termelõdnek ilyenkor olyan anyagok, amik ellazítják a mamát. Sokan tapasztalják, hogy szoptatás közben ugyanúgy elbóbiskolnak, elálmosodnak, mint a kisbaba. A komfortszopizás a tejtermelés szempontjából is fontos, hiszen minél tovább van mellen a baba, annál több ingert kap a mell, és így annál több tej termelésére érez késztetést. Végül a baba szempontjából még egy nagyon fontos funkciója van: a komfortszopizás segít fölszabadulni azoknak az emésztõenzimeknek, amik megemésztik az elõzõleg elfogyasztott tejcsit.
A konfortszopi is nagyon fontos. Teát semmiképpen nem adnék neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyjából én is azt gondoltam, hogy leáll magától egyszer. De annyian mondják, h. ekkora gyerek már aludjon egész éjszaka. Én még bírom... Egyébként fiú :) , és nem cumizik, az ujját szopja. Ez a fõzelékdolog jó ötletnek tûnik egyébként. Köszi mindnekinek.
Sehogy. Majd magától leszokik róla, ha idejét érzi. Örülj inkább, hogy még mindig tud szopizni!
Szerintem adj neki teát amikor felébred, tudom, az amolyan "borzalmas, szívtelen régi módszer", de szerintem semmi gond nincs vele. Bár nekem nem kellett ehhez folyamodnom, mert az én fiam magától alszik egyhónapos kora óta, de azért néha fel-fel ébred (mondjuk egy hónapban kétszer), olyankor teát kapott.
egyszer úgy is leáll vele, azt meg várd meg mindenképp. egyszer reggel, majd úgy ébredsz fel, hogy nem kellett éjszaka felkelned hozzá. hagyd, hogy õ irányítsa ezt a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Magától leállt 2 hét múlva. :) Igaz hozzátáplálom sinlaccal, mert nem hízott. Most csudaédes, kipihent, és ... én is. Még napi 4x szopik is.

1, 5 hónapos babám köztünk alszik (tudom, hogy elrontottam az elején, de nem volt hajlandó megmaradni a kiságyban ordított és felkeltette a tesóját-így persze közénk vettem) de vajon mikor tudom leszoktatni róla és hogy?

Gondolom lesz id?, amikor neki is kényelmesebb lesz a saját helyén de hány hónaposan lehet ez?

Legjobb válasz: Én ezt nem tartom elrontásnak. A babád 9 hónapig a testedben élt, teljesen természetes, hogy hiányzik neki a testközelség, hogy nem akar éjjel egyedül aludni. Én is együtt aludtam a kisfiammal 3 hónapos koráig minden éjjel, és még ma is sokszor, fõleg ha beteg vagy nyûgös (most 9 hónapos). 3 hónaposan gond nélkül beszoktattam a kiságyába. Elõbb nappal kezdtem, hagytam ott játszani, majd elszundítani. Utána próbát tettem egy éjszakával, és nem ordított. :-)

Én ezt nem tartom elrontásnak. A babád 9 hónapig a testedben élt, teljesen természetes, hogy hiányzik neki a testközelség, hogy nem akar éjjel egyedül aludni. Én is együtt aludtam a kisfiammal 3 hónapos koráig minden éjjel, és még ma is sokszor, fõleg ha beteg vagy nyûgös (most 9 hónapos). 3 hónaposan gond nélkül beszoktattam a kiságyába. Elõbb nappal kezdtem, hagytam ott játszani, majd elszundítani. Utána próbát tettem egy éjszakával, és nem ordított. :-)
nekem elsõ pillanattól saját kiságyában aludt ha megmutatod neki hoyg az egy jó kényelmes biztonságos hely, neki az a kis kuckója, tegyél esetleg plüsst bele, vagy jó kis mintás fejvédõt, textilpelust, és legyen benne napközben is Én ezt így gondolom.Ha aggódsz érte vegyél légzésfigyelõt Nálunk bevált neki az a kis relax, pihenõ kuckója ahol kikapcsolhat, hidd el késõbb sokkal nehezebb És még nincs elrontva, de ne sokáig húzd:) Hajrá
Szia! Ez sajnos ki fog húzódni, mert ált. az úgy szokott lenni, hogy amikor próbálják a szülõk közé szoktatott babát "kivenni" a pihe, puha biztonságból az ordít, nem tetszik neki. Javasolják ilyenkor a szakirodalmak és azok akik szeretik a sablonokat, hogy hagyjuk sírni, majd megnyugszik. De ilyen típusú gyerkõc 10 esetbõl 8szor nem nyugszik meg, csak sír, sír keservesen és úgy éli meg, hogy "elhagyták a szülei, már nem szeretik" Kb. 3 éves kora körül érdemes lenne megint megpróbálni, amikor "nagyfiúsodik/lányosodik".
kislányom 3 hónapos koráig köztünk aludt, nekünk is így volt egyszerûbb. aztán egyik napról a másikra a saját ágyában altattam és simán aludt, nem nyafizott, nem hiányolt maga mellõl. Nem biztos, hogy "rászokott" a te babád. Ha szeretnéd, akkor már most kezd el az ágyában altatni, jobb minél hamarabb.

Fertőzhetnek még ilyenkor? Vendégek jönnének ma hozzánk, múlt hét elején kezdődött a betegségük, nátha, torokfájás. Most már csk az orruk folyik. Van egy 5 hónapos babám, miatta nem tudom, hogy jó-e, ha jönnek.

Legjobb válasz: Ez csak egy nátha.. Gondold el, ha több gyereked lesz, akkor sem tartod itthon a nagyot az oviból (ami egy baktérium és vírus gyár..) Szóval ha amúgy egészséges a kicsi, pláne ha szopik is szerintem nem kapja meg. De ha mégis, akkor meg erõsödik kicsit a szervezete. Az immunrendszer kialakulásához szükség van kórokozókra is. Ez nem csak duma, tényleg így van..

Ez csak egy nátha.. Gondold el, ha több gyereked lesz, akkor sem tartod itthon a nagyot az oviból (ami egy baktérium és vírus gyár..) Szóval ha amúgy egészséges a kicsi, pláne ha szopik is szerintem nem kapja meg. De ha mégis, akkor meg erõsödik kicsit a szervezete. Az immunrendszer kialakulásához szükség van kórokozókra is. Ez nem csak duma, tényleg így van..
Akár nátha, akár baci vagy vírus, az 1 hét alatt átment rajtuk. Tudod gyógyszerrel 1 hét, nélküle 7 nap... Szóval: egy 5 hónapos baba nem újszülött, nem kell és nem is szabad mindentõl óvni. Ha bementek egy boltba, ott is elkaphat bármit, de akár a védõnõnél is... gondolom ott se kérsz másoktól bizonyítványt arról, hogy egészséges.:D Teljesen igaza van az elsõ válaszolónak! Majd a 2. babánál már eszedbe se fog jutni, hogy ilyenen filózz.. a nagyot viszed oviba, õmeg szépen hazavisz mindent... Gondolom, jártok emberek közé, apa dolgozik... ennyi erõvel ott is összeszedhettek bármit... Ha meg te betegszel meg netán, nem költözöl el, maradsz egy légtérben a kicsivel, mindentõl úgyse tudod, nem is kell megóvni...


Vigyázzatok nehogy ki bökje a szemét! :S
Nem, nem lehetséges. Nézzétek meg, hogyan épül fel egy nõ anatómiailag, és egybõl rájöttök, hogy miért is lehetetlen bökdösni...
Természetesen ez nem lehetséges, a párod és a baba közt ott a zárt méhnyak, tehát ha azt el is éri, a babát semmi esetre se. Maximum a méhnyakad bökdösheti, de akár kereshettek olyan pózt is, ahol nem ér be neki odáig, és akkor aztán biztos nem bökdös semmit.
Hacsak nem akkora a mérete, hogy felér a méhedben a babáig.... (de akkor már filmekben kellene szerepelnie...) Viccet félretéve, lehetetlen.
Nyugi, ez nem lehetséges! :) sõt, ami jó a mamának, az jó a babának!! :)
Vicces, hogy a pasik mennyire túlértékelik a méreteiket :) ) Nagyon messze van a babától, nem tudja bökdösni, ráadásul még ha olyan természetellenesen nagy is lenne neki, akkor se tudná bökdösni, mert ott van közte és a baba közt a méhnyak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!