Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom 5 hónapos babámat (19 db)

5 honapos babam meg van fazva, kulfoldon elek, itt nem torodnek ugy a babakkal, attol tartok hogy tudo gyulladasa lesz, irnatok nekem gyulladas csokkento gyogyszereket? Hat ha van itt is es tudnam hasznalni?

tylenol adok neki, salinexet, ezt irta ki a hulye orvos, aki mindenre azt mondja hogy: rendben van, egyebkent ha rajta mult volna, a gyerek mar a hasamban is meg halhatott volna, mind 1, jo lenne ha irnatok le nekem egy par gyulladas csokkento gyogyszert , es be jarnam toronto hogy hat ha kapok valamelyik gyogyszerbol, elore is koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.

Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.
Szia! Mi is meg voltunk fázva 5 hónaposan. Nekünk a doktornõ Calcimuscot írt fel, fél ampullával kell naponta beadni a gyereknek. Ezen kívül szívni kell az orrát. Ha köhög, Sinecodot kell neki adni (10 csepp este). Ha véletlen belázasodik, lázcsillapító kúpot kell neki adni. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszike segitettetek a valaszokkal, fel irom a gyogyszerek nevet, es meg probalom be szerezni, hat ha sikerul, meg egyszer koszike mind kettotoknek

1, 5 hónapos babám köztünk alszik (tudom, hogy elrontottam az elején, de nem volt hajlandó megmaradni a kiságyban ordított és felkeltette a tesóját-így persze közénk vettem) de vajon mikor tudom leszoktatni róla és hogy?

Gondolom lesz id?, amikor neki is kényelmesebb lesz a saját helyén de hány hónaposan lehet ez?

Legjobb válasz: Én ezt nem tartom elrontásnak. A babád 9 hónapig a testedben élt, teljesen természetes, hogy hiányzik neki a testközelség, hogy nem akar éjjel egyedül aludni. Én is együtt aludtam a kisfiammal 3 hónapos koráig minden éjjel, és még ma is sokszor, fõleg ha beteg vagy nyûgös (most 9 hónapos). 3 hónaposan gond nélkül beszoktattam a kiságyába. Elõbb nappal kezdtem, hagytam ott játszani, majd elszundítani. Utána próbát tettem egy éjszakával, és nem ordított. :-)

Én ezt nem tartom elrontásnak. A babád 9 hónapig a testedben élt, teljesen természetes, hogy hiányzik neki a testközelség, hogy nem akar éjjel egyedül aludni. Én is együtt aludtam a kisfiammal 3 hónapos koráig minden éjjel, és még ma is sokszor, fõleg ha beteg vagy nyûgös (most 9 hónapos). 3 hónaposan gond nélkül beszoktattam a kiságyába. Elõbb nappal kezdtem, hagytam ott játszani, majd elszundítani. Utána próbát tettem egy éjszakával, és nem ordított. :-)
nekem elsõ pillanattól saját kiságyában aludt ha megmutatod neki hoyg az egy jó kényelmes biztonságos hely, neki az a kis kuckója, tegyél esetleg plüsst bele, vagy jó kis mintás fejvédõt, textilpelust, és legyen benne napközben is Én ezt így gondolom.Ha aggódsz érte vegyél légzésfigyelõt Nálunk bevált neki az a kis relax, pihenõ kuckója ahol kikapcsolhat, hidd el késõbb sokkal nehezebb És még nincs elrontva, de ne sokáig húzd:) Hajrá
Szia! Ez sajnos ki fog húzódni, mert ált. az úgy szokott lenni, hogy amikor próbálják a szülõk közé szoktatott babát "kivenni" a pihe, puha biztonságból az ordít, nem tetszik neki. Javasolják ilyenkor a szakirodalmak és azok akik szeretik a sablonokat, hogy hagyjuk sírni, majd megnyugszik. De ilyen típusú gyerkõc 10 esetbõl 8szor nem nyugszik meg, csak sír, sír keservesen és úgy éli meg, hogy "elhagyták a szülei, már nem szeretik" Kb. 3 éves kora körül érdemes lenne megint megpróbálni, amikor "nagyfiúsodik/lányosodik".
kislányom 3 hónapos koráig köztünk aludt, nekünk is így volt egyszerûbb. aztán egyik napról a másikra a saját ágyában altattam és simán aludt, nem nyafizott, nem hiányolt maga mellõl. Nem biztos, hogy "rászokott" a te babád. Ha szeretnéd, akkor már most kezd el az ágyában altatni, jobb minél hamarabb.

4, 5 hónapos babám jól elvan magában 30-40 percet két kajcsi között. Hagyjam, hogy szórakoztassa magát vagy inkább olyankor is beszélgessek Vele? Nem tudom mennyire lehet magára hagyni egy ekkora babcit. Ti egy nap kb. mennyi időt játszotok csak Vele?

Legjobb válasz: Inkább örülj neki, hogy elvan egyedül is!!! Meg kell tanulnia egyedül is játszani, szerintem ez tök jó! Nálunk is így volt kb. 4 hónapos korától, a szõnyegén elvolt akár fél órát is egyedül, amikor megunta, akkor mentem oda és vittem új helyszínre vagy játszottam vele. Persze magára hagyni nem kell, ha ott vagy mellette és figyelsz rá, azt szerintem érzi, talán azért is van jól el egyedül. Hidd el, más összetenné két kezét, ha ilyen lenne a babája, sok babát ringatni, cipelni kell, nincs el egyedül pár percet se, ügyi a babád, ne aggódj! 6 hós babó anyuja

Inkább örülj neki, hogy elvan egyedül is!!! Meg kell tanulnia egyedül is játszani, szerintem ez tök jó! Nálunk is így volt kb. 4 hónapos korától, a szõnyegén elvolt akár fél órát is egyedül, amikor megunta, akkor mentem oda és vittem új helyszínre vagy játszottam vele. Persze magára hagyni nem kell, ha ott vagy mellette és figyelsz rá, azt szerintem érzi, talán azért is van jól el egyedül. Hidd el, más összetenné két kezét, ha ilyen lenne a babája, sok babát ringatni, cipelni kell, nincs el egyedül pár percet se, ügyi a babád, ne aggódj! 6 hós babó anyuja
Ha elvan akkor hagydd, hagy játszon el magában. Így legalább Te is tudsz csinálni addig valamit. Meg akkor megtanulja, hogy egyedül is el lehet játszani és késõbb is el lesz egyedül, így Neked is könnyebb.
Az enyém is ennyi idõs. Hidd el, kell, h magában is tudjon játszani, hagyd, olyankor foglalja le magát! Nem kell mindig körülötte lebzselni, mert egy idõ után nem fog eljátszani egyedül! Én szoktam hagyni az enyémet, akkor játszunk, amikor már nem bír egyedül lenni (hisztizik, kiabál). Amíg elvan magában, addig csinálom a házimunkát, vagy leülök a géphez 10-15 percekre. H mennyi idõt játszunk, azt nem tudom, nem mérem. Tõle függ, h mennyire igényli a társaságomat. Vannak napok, amikor egész nap kellek neki, máskor meg a délelõttök szinte kimaradnak (talán fél órát játszunk de). Du viszont mindig többet kell vele foglalkoznom, olyankor "beszélgetünk", játszunk, tornázunk.
Szerintem örülj neki, hogy elvan egyedül is. Az enyém soha nem játszott egyedül és ma is utálja ha nem vele foglalkozom. Szerintem jól csinálod, azért mindíg menj oda hozzá néhány percre és énekelj, beszélj neki, ebbõl nagyon sokat tanulnak. Neked legalább van idõd megcsinálni ezt, azt, míg nekem szinte semmi, és este fõzök éjjel takarítok.
Az én babám pont ennyi idõs, és õ is elvan magában kb. 30 percig! Szerintem ez jó, hiszen magadra is kell némi idõ, használd ki, írj meg egy mailt, vagy ilyesmi. Persze fél szemmel gondolom ránézel. Én se hagyom ssem egyedül.

Hol tudom megnézni hogy 2, 5-3, 4, 5. hónapos babának átlagban mekkorának kell lennie (kg, cm)? Vagy nektek mekkora a babátok 3 hónaposan? Tudom hogy teljesen változó de azért érdekelne.

Legjobb válasz: Az én lányom 5000 gramm és 60 cm volt 3 hónaposan. 3250 gr-al és 51 cm-el született. De ez tényleg változó, minden baba más ütemben fejlõdik. Most 6 hós 6900 gramm. Csak anyatejet evett eddig.

Az én lányom 5000 gramm és 60 cm volt 3 hónaposan. 3250 gr-al és 51 cm-el született. De ez tényleg változó, minden baba más ütemben fejlõdik. Most 6 hós 6900 gramm. Csak anyatejet evett eddig.
Az én babóm 3, 550 kg-al és 55 cm-el született, most 3 hónaposan 5, 470 kg, és 59 cm. (nálunk az egész család alacsony növésû)
Szia! A diagrammok ugyan segítséget nyújtanak, de csak egy átlagot mutatnak! Nem érdemes más babákhoz mérni a te babádat, mert nem ugyanolyan. Az eü-i kiskönyveb foglaltakhoz annyit, hogy az én kisfiam folyamatosan a legalsó alatt volt, de a háziorvosunk az, aki az enyém is volt születésem óta, és ismer, és mondta, hogy ilyen alkatok vagyunk, soha nem is lesz kövér, bármennyit eszik is. Ha úgy érzed, valami nem tetszik a fejlõdésében, akkor meg beszéld meg a védõnõvel vagy orvossal, és akkor nem a diagram nyugtasson meg, mert az csak egy papír.
Szia, szerintem te is regisztráld fel a babádat a http://www.babaszoba.hu oldalon. Nagyon hasznos és barátságos oldal. Ha feltöltöd a babádról havonta az adatokat (súly, hossz, fejkörfogat), akkor ott automatikusan megjelenik a babócád fejlõdési görbéje, mutatja az átlagtartományt és látod, hogy ehhez képest hol tart a te picid. Valamint rendszeresen küldenek neked levelet az oltási idõpontok elõtt és havonta informálnak, hogy az adott hóban általában hol tartanak a gyerekek a fejlõdésben, mit csinálnak már stb. Próbáld ki. De maximálisan igazat adok az elõttem szólóknak, gyerekek között is nagy egyéni különbségek lehetnek, mindenféle gond nélkül. Az én tündérkém jövõhéten lesz 4 hónapos, 65 cm és 6600 gramm. Boldog babázást Neked!
Nekünk a kiskönyvünkben van egy diagramm illetve 2 is, ami a súlyt és a hosszt is mutatja. ( születési adatok alapján) Az én kisfiam, nagy baba. 4 kg és 53 cm-vel született, 3 hósan 6, 8 kg és 64 cm volt. most 5 hónapos és 69 cm és majdnem 9 kg. Anyatejes!! Remélem tudtam segíteni De ne ess kétségbe ha a te babádnak nem ilyen adatai vannak
az én babám 2, 77 kilóval és 49 centivel született. 3 hónaposan 4, 8 kg és 57 cm volt.
Szia nekem a kisleányom 4200gm és 50cm született.Sajnos a sárgaság végett 3500gm visszafogyott. 3 hónapossan 6450gm és 62cm.Most voltunk 5 hónapossak és 7800gm és 70cm.Csak anyatejessek vagyunk!!!

Hogyan tudom leszoktatni 5 hónapos babámat az éjszakai szopásról?

8-kor fekszik és ébred 2 és 5 körül. 6,5 kg.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 4 hónapos volt 21-én és õ egy hete magától átalussza az éjszakát.Ez egyik napról a másikra történt, nagyon furcsa volt mivel õ 3-kor és 6-kor kelt fel.Lehet, hogy azért, mert este 8.30-kor fürdetjük és 9.30-a kaja után el is alszik.Próbáld kitolni a fürcsit és az etetést minél késõbbre.Ja és adjál neki egy pár kanál fõzeléket vagy bébi desszertet és utána szopiztasd , így talán átalussza az éjszakát.És az is lehet, hogy nem mindig éhes éjszaka.Add a szájába a cumit és ringasd el, figyeld meg nem fog követelõzni.Ott rontjuk el, hogy minden felkelésére ,rezzenésére cicit adunk nekik.Szerintem a babád már elég nagy, hogy kibírja kajcsi nélkül. Remélem tudtam segíteni.Sok sikert.

Szia! Az én kisfiam 4 hónapos volt 21-én és õ egy hete magától átalussza az éjszakát.Ez egyik napról a másikra történt, nagyon furcsa volt mivel õ 3-kor és 6-kor kelt fel.Lehet, hogy azért, mert este 8.30-kor fürdetjük és 9.30-a kaja után el is alszik.Próbáld kitolni a fürcsit és az etetést minél késõbbre.Ja és adjál neki egy pár kanál fõzeléket vagy bébi desszertet és utána szopiztasd , így talán átalussza az éjszakát.És az is lehet, hogy nem mindig éhes éjszaka.Add a szájába a cumit és ringasd el, figyeld meg nem fog követelõzni.Ott rontjuk el, hogy minden felkelésére , rezzenésére cicit adunk nekik.Szerintem a babád már elég nagy, hogy kibírja kajcsi nélkül. Remélem tudtam segíteni.Sok sikert.
Nagyon fontos az éjszakai szopi, mind a bölcsõhalál megelõzése érdekében, mind a kapcsolatotok miatt. Éjszaka termelõdik a legtöbb tej. Ha az én kislányomnak még 3 éves korában is zsüksége lesz az éjszakai szopira, én hagyni fogom. Rakd magad mellé, és kevésbé lesz fáradt az egész család. Ráadásul a kislányodat is kevesebbet rángatod. Én az elsõ ébredésnél magamhoz veszem és reggelig automatán szopizik:)
ha tényleg szopizik, és nem cumizik, akkor ne vond meg tõle. azt a baba tudja, hogy meddig kell neki éjjel is a tejci, majd õ leszokik magától ha elég érett lesz hozzá.
Én még egy hónapot várnék vele, egy fél éves babának tényleg nincs szüksége azu éjszakai szopira azzal együtt az enyémek még sokkal tovább ébredtek éjjel (az egyik elmult 1 éves a másik még több).Az, hogy ébred 2 és 5 körül az egy jó dolog, legaláb közte tudsz pihenni, Én is nagyon hozzászoktam az éjszakai pár perces ébrenláéthez és nem okoz gondot, hogy visszaaludjak.A mai napig ébred valamelyik gyerek a 3 közül éjjel, átszaladok, megnyugtatom, inni adok, ...aztán alszik mindenki tovább a saját helyén.
Szerintem nem kell leszoktatni!! Az én babám 8 (!!) hónapos és a mai napig úgy ébred, mint a te babád. Teát ne adj!!! Ami a cicidbõl jön eleinte az szomjoltó a babának! Szerintem aki azt mondja, hogy hagyd sírni, majd visszaalszik, meg adj neki teát, meg tudomis én, mi butaságot, azok egyszerüen önzõk, és csak a saját kényelmükre gondolnak, hogy ne kelljen felkelni a picihez éjjel! Itt már nem a nõrõl van szó, hanem a babáról, eddig lehetett volna pihenni, ezt nem a baba születése után akarja már megtenni, mikor annak a picinek szüksége van az édesanyjára! (Bocsi, ezt nem neked szánom, hanem azoknak az önzõ anyukáknak). Én addig fogom szoptatni, ameddig csak kell neki, és ameddig csak lehet. Remélem nem értettél félre, nem bántani akrtalak ezzel, csak szerintem egy 5 hónapos babánat nem szabad elválasztani semmilyen formában az anyjától!
Gyakran intik az édesanyákat arra, hogy ne hagyják, hogy a babájuk cumizzon a cicin... Amikor a baba szopizik, megkülönböztetünk nutritív, azaz táplálékfelvételre szolgáló, és nem nutritív, ún. komfortszopást. Ez utóbbira szokták azt mondani, hogy csak cumizik. A közhiedelemmel ellentétben ennek a cumizós szopizásnak is nagyon fontos funkciói vannak. Egyrészt a babának nagyon erõs igénye a szopizás a táplálkozáson túl is. Ilyenkor megnyugtató, ellazító hatású anyagok szabadulnak föl benne, ez jó érzés neki. És hát a cumizásnak a természetes helye az édesanya cicije, nem a gumicumi! Fontos észben tartanunk, hogy a cumit a valamilyen okból szopizni nem tudó babák számára találták ki az anyamell helyettesítésére. Az igény szerint szoptatott, komfortszopizni hagyott babák között nagyon kevesen vannak, akik cumit igényelnének vagy az ujjukat szopnák. Másfelõl az édesanyában is termelõdnek ilyenkor olyan anyagok, amik ellazítják a mamát. Sokan tapasztalják, hogy szoptatás közben ugyanúgy elbóbiskolnak, elálmosodnak, mint a kisbaba. A komfortszopizás a tejtermelés szempontjából is fontos, hiszen minél tovább van mellen a baba, annál több ingert kap a mell, és így annál több tej termelésére érez késztetést. Végül a baba szempontjából még egy nagyon fontos funkciója van: a komfortszopizás segít fölszabadulni azoknak az emésztõenzimeknek, amik megemésztik az elõzõleg elfogyasztott tejcsit.
A konfortszopi is nagyon fontos. Teát semmiképpen nem adnék neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyjából én is azt gondoltam, hogy leáll magától egyszer. De annyian mondják, h. ekkora gyerek már aludjon egész éjszaka. Én még bírom... Egyébként fiú :) , és nem cumizik, az ujját szopja. Ez a fõzelékdolog jó ötletnek tûnik egyébként. Köszi mindnekinek.
Sehogy. Majd magától leszokik róla, ha idejét érzi. Örülj inkább, hogy még mindig tud szopizni!
Szerintem adj neki teát amikor felébred, tudom, az amolyan "borzalmas, szívtelen régi módszer", de szerintem semmi gond nincs vele. Bár nekem nem kellett ehhez folyamodnom, mert az én fiam magától alszik egyhónapos kora óta, de azért néha fel-fel ébred (mondjuk egy hónapban kétszer), olyankor teát kapott.
egyszer úgy is leáll vele, azt meg várd meg mindenképp. egyszer reggel, majd úgy ébredsz fel, hogy nem kellett éjszaka felkelned hozzá. hagyd, hogy õ irányítsa ezt a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Magától leállt 2 hét múlva. :) Igaz hozzátáplálom sinlaccal, mert nem hízott. Most csudaédes, kipihent, és ... én is. Még napi 4x szopik is.

3, 5 hónapos babám éjjel nagyon rosszul alszik, óránként ébred, nyöszörög. Homeos chamomillat c15-t vettem neki, ajánlották még a Sedatif Pc-t is de ezt nem merem neki adni, mivel nem tudom, hogy csecsemőknek jó-e? Ki és hogyan használta ezeket?

Legjobb válasz: Szia. Az én babámmal is ugyan ez van,nagyon rossz alvó. Õ már 5hónapos. A chamomillat még nem próbáltuk,de a Sedatif Pc-t igen,nekünk semmit nem használt! Sõt úgy vettem észre hogy még élénkebb lett tõle. Lefekvés elõtt,és felkelés után adtam neki egy egy szemet. Összetörtem,majd pici folyadékban feloldottam,és kiskanállal beadtam neki.

Szia. Az én babámmal is ugyan ez van, nagyon rossz alvó. Õ már 5hónapos. A chamomillat még nem próbáltuk, de a Sedatif Pc-t igen, nekünk semmit nem használt! Sõt úgy vettem észre hogy még élénkebb lett tõle. Lefekvés elõtt, és felkelés után adtam neki egy egy szemet. Összetörtem, majd pici folyadékban feloldottam, és kiskanállal beadtam neki.
Egyéb tünet ezeken az éjszaki nem alvásokon kívül van? Nyálzás, hígabb esetleg gyakoribb széklet, tömköd-e mindent a szájába, látsz-e valamit az ínyén? Camomilla fogzásra való. Sedatif pc pedig alvászavarra. Egy 3, 5 hónapos csecsemõnél utóbbiról nem beszélhetünk, így szerintem azt felejtsd el. Az alvászavar (ha kifejezetten az jön elõ a babánál) 5-6 hónapos kor körül szokott jelentkezni, mozgásfejlõdéssel egyidejûleg. Ha az elején felsorolt tünetek valamelyikét is tapasztalod, nagy valószínûséggel a fogak mocorognak, ez esetben a camomilla szert nyugodtan adhatod neki. Kitekersz a kupakjába 5 golyót, rácseppentesz pár csepp vizet, hagyod feloldódni, és megitatod vele. Akár negyed óránként is kaphatja, ha nagyon súlyosak a tünetek. Adod neki 1-2 hétig, aztán szünet (1 hétig kb., illetve amíg ismét elõ nem jönnek a tünetek). Az elsõ pár napban felerõsítheti a tüneteket, ettõl nem szabad megijedni, tovább kell folytatni a kúrát. Ha 1-2 hét után sem látsz változást, akkor nem a camomilla a babád alkati szere, másikat kell találni neki.
Alkalmanként 5 golyót kell adni neki. Az az alap adag. Egyébként nálunk is volt ilyen nyáladzós, mindent a szájába tömködõs, nyûgösködõs idõszak 3 hónapos kora körül, és mégis csak 9 hónaposan bújtak ki az elsõ fogai.
Kiváncsi vagyok, mennyit eszik a baba és mit, hányszor egy nap. Egy ekkora baba nem alvászavaros, max éhes vagy a foga gyötri, de hogy a fog miatt óránként keljen, az sem valószínû. Az elsõ fogak viszonylag könnyen jönnek, csak az àttörésnél gyötörhetné ennyire. De az sem tart egy-két éjjelnél tovább. A rágófogak meg a szemfog, na az más tészta, az tudja óránként keltegetni! Biztos, hogy kellõ kalóriabevitele van napközben? Mikor éjjel felkel, kap enni vagy úgyhagyod? Nem létezik, ha megeteted éjjel, akkor is nyöszizve kel egy óra mulva!
A kérdező hozzászólása: Igen elég sokat nyálazik, mindent betöm a szájába ami a keze ügyébe kerül, de még a fogak sehol sincsenek. hetes korától végig aludta az éjszakát ezért furcsa. A chamomillát alkalmanként 5 golyó vagy egész napra elosztva kapja? Ezt nem tudom. Lehet, hogy valami mozgásfejlõdés is van, mert egész éjjel forgolódik emeli a fejét. Napközben pedig hasizomból próbálja ülésbe húzni magát. Pedig még nem is fordult meg.

6.5 hónapos babámnak már hátra tudom húzni a kukiján a bőrt. Van egy olyan érzésem, hogy ez nem normális. Vissza fog még tapadni?

Legjobb válasz: Miért ne lenne normális? Inkább örülj neki, hogy ebbõl már nincs gondotok! Tudod hány kisfiú kínlódik még 1-2 évesen is a letapadt fitymával? És húzogasd nyugodtam minden fürdetésnél, akkor nem fog visszatapadni, és úgyis ki kell rendesen mosni.

Miért ne lenne normális? Inkább örülj neki, hogy ebbõl már nincs gondotok! Tudod hány kisfiú kínlódik még 1-2 évesen is a letapadt fitymával? És húzogasd nyugodtam minden fürdetésnél, akkor nem fog visszatapadni, és úgyis ki kell rendesen mosni.
Kedves utolsó anyuka! A mi gyerekorvosunk és védõnõnk azt mondta 1 éves koráig nem kell hozzányúlni a kisfiúnk kukijához. Nem is tettük. 11 hós volt amikor nézte és ámuldozott hogy le van tapadva. Szerinted mit gondoltam akkor? Mindent úgy tettem ahogy anno mondták. Most 13 hós a kicsim minden nap hátrahúzzuk neki amennyire lehet. Még egy kicsit le van tapadva oldalt. Gondolom most nekem is gratulálsz.
Neki viszont azt mondták, hogy húzogassa (ahogy nekünk is doki tanácsolta ezt), és mégsem tette. Na ehhez gratuláltam!
4, 5 hónapos kora óta hátra lehet húzni, most 8 hónapos, és minden este tisztítva van neki, így nem tapad vissza. Unokanõvérem szenved a másfél éves kisfiával, mert egy éves koráig hozzá sem nyúltak, és olyan letapadt, szûkületes, hogy öröm nézni. Csak gratulálni tudtam neki.
Nekünk is azt mondta adoki, hogy 2 hónapos korától, fürdés elõtt nagyon finoman tornáztassuk. Már egy éves a fiam, nincs is semmi probléma a kukijával.
mi is a "nem huzogatjuk" táborába tartozunk. ettõl függetlenül minden fürdésnél kicsit hátrahúzom, tényleg csak annyira, hogy kilátszódjon a makkja és azt nagyon óvatosan leöblítem. nagyon laza a bõr a fütyijén, szerintem teljesen hátra tudnám már húzni neki de 1 éves koráig nem fogom, nekem ez a fél megoldás megfelel. kedves kérdezõ, nem értem miért ne lenne normális, hiszen azért (is) húzogattad, hogy ezt az állapotot elérd, nem igaz? :)

Fertőzhetnek még ilyenkor? Vendégek jönnének ma hozzánk, múlt hét elején kezdődött a betegségük, nátha, torokfájás. Most már csk az orruk folyik. Van egy 5 hónapos babám, miatta nem tudom, hogy jó-e, ha jönnek.

Legjobb válasz: Ez csak egy nátha.. Gondold el, ha több gyereked lesz, akkor sem tartod itthon a nagyot az oviból (ami egy baktérium és vírus gyár..) Szóval ha amúgy egészséges a kicsi, pláne ha szopik is szerintem nem kapja meg. De ha mégis, akkor meg erõsödik kicsit a szervezete. Az immunrendszer kialakulásához szükség van kórokozókra is. Ez nem csak duma, tényleg így van..

Ez csak egy nátha.. Gondold el, ha több gyereked lesz, akkor sem tartod itthon a nagyot az oviból (ami egy baktérium és vírus gyár..) Szóval ha amúgy egészséges a kicsi, pláne ha szopik is szerintem nem kapja meg. De ha mégis, akkor meg erõsödik kicsit a szervezete. Az immunrendszer kialakulásához szükség van kórokozókra is. Ez nem csak duma, tényleg így van..
Akár nátha, akár baci vagy vírus, az 1 hét alatt átment rajtuk. Tudod gyógyszerrel 1 hét, nélküle 7 nap... Szóval: egy 5 hónapos baba nem újszülött, nem kell és nem is szabad mindentõl óvni. Ha bementek egy boltba, ott is elkaphat bármit, de akár a védõnõnél is... gondolom ott se kérsz másoktól bizonyítványt arról, hogy egészséges.:D Teljesen igaza van az elsõ válaszolónak! Majd a 2. babánál már eszedbe se fog jutni, hogy ilyenen filózz.. a nagyot viszed oviba, õmeg szépen hazavisz mindent... Gondolom, jártok emberek közé, apa dolgozik... ennyi erõvel ott is összeszedhettek bármit... Ha meg te betegszel meg netán, nem költözöl el, maradsz egy légtérben a kicsivel, mindentõl úgyse tudod, nem is kell megóvni...
Miért, ha korai az baj?Örülj neki hogy ügyes!
Az én lányom csak 5 hónaposan fordult hasról hátra és 6 és fél hónaposan hátról hasra.Már azthittem, hogy sosem fogja csinálni! Most meg sürög-forog, próbáljkozik a mászással (eddig több-kevesebb sikerrel)és kompozik mint a golyó, állandóan tipegne. Örülj, hogy a te babád ilyen ügyes, lehet ettõl még késõbb lesz olyan dolog, amit kicsit lassabban csinál, mint a többiek, de nem kell aggódni :) Ma 8 hós a lányom
Nálunk 8 hetesen fordult oldalról hasra, majd 1 hét után már hátról hasra. Védõnõ nem mondta hogy gond lenne, csak annyit hogy milyen ügyes. :) Elõször hanyatt fekve aludt, majd oldalán és ugye 8 hetes korától csak hason alszik el.
A kérdező hozzászólása: félre ne értsetek, nagyon is büszke vagyok rá, hogy ilyen ügyes. Csak úgy tudtam, hogy ezt kb két hónappal késõbb tudják megcsinálni, nem most :)
Ha a gyerekorvos és a védõnõ szerint nem gond, akkor örülj neki, nagyon ügyes babád van. Csak azért írom, mert merev izomzat miatt is lehet ilyen, ha befeszül, és attól automatikusan átgördül. Persze ezt a gyerekorvosnak észre kell vennie!

Segítség! 4, 5 hónapos babámnak egyre kevesebb anyatejet tudok adni. Hogyan tovább?

Eddig kizárólag anyatejet kapott, de kb egy hete, akármit is csinálok, egyre kevesebb a tejem. Szopi után legtöbbször sír, hogy éhes még. Hogyan kezdjem a hozzátáplálást és adjak neki tápszert? Egyszer már kapott a múlt héten tápszert, azt sugárban hányta ki. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Történt valami Veletek, hogy kevesebb a tej? Esetleg megjött a menstruációd? Vagy újra terhes vagy? Ezek, vagy valami nagy stresszhelyzet miatt csökkenhet (pl. közeli hozzátartozó meghal, vagy ilyesmi) Egyébként ha az elsõ 4-6 hétben elég az anyatej, akkor késõbb is elég. Milyen gyakran cicizik a kicsi?

Történt valami Veletek, hogy kevesebb a tej? Esetleg megjött a menstruációd? Vagy újra terhes vagy? Ezek, vagy valami nagy stresszhelyzet miatt csökkenhet (pl. közeli hozzátartozó meghal, vagy ilyesmi) Egyébként ha az elsõ 4-6 hétben elég az anyatej, akkor késõbb is elég. Milyen gyakran cicizik a kicsi?
Én lehet elkezdeném a hozzátáplálást, almával, elõször a leve, majd a húsa, ahogy kell. De ez eleinte nem lesz olyan nagy mennyiség, hogy jóllakjon vele.Szóval ha mindig nagyon éhes szopizás után, akkor lehet kell neki tápszert adnod, de mindig szoptasd elõtte és mikor már nagyobb mennyiségeket eszik elhagyhatod a tápszert, mert a szopizást az étkezés fogja kiegészíteni. A védõnõtõl vagy dokitól kérdezz rá a tápszerre, többféle van, biztos van olyan, amit nem hány ki.
Anyatejgyûjtõbõl hozhatsz tejet. Kiegészítésnek jó!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!