Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom 5 hónapos (74 db)

Nem haladok a hozzátáplálással, csak az őszibarack megy. Hogyan tovább? ! 5 hónapos a csöppem, és nem nagyon haladunk a hozzátáplálással. Persze tudom, hogy nem lóverseny, és nem is erőltetem, nem is tudom jól csinálom-e.

Reggel szopizik, vagyis az túlzás, mert 9-10 körül kel...jó alvó :-)

Legjobb válasz: nehéz ügy. Marad az, hogy õszibarackhoz nagyon kicsi mást raksz és midnig kicsit többet csak megeszi elöbb utóbb valamint próbálhatsz céklát is esetleg.

nehéz ügy. Marad az, hogy õszibarackhoz nagyon kicsi mást raksz és midnig kicsit többet csak megeszi elöbb utóbb valamint próbálhatsz céklát is esetleg.
És mi a helyzet a krumplival?? Nálunk az mindennek az alapja és ahhoz aztán mindent keverhetek. Mi ugyan 10 hónaposak vagyunk, de mi is 5 hósan kezdtük a hozzátáplálást és a babóm se komázta a sütõtököt és/vagy s.répát se. Ha az alma fogja a pociját, valószínûleg a krumpli is fogja, de ezt úgy hidalhatod át, hogy raksz a krumplihoz és picike (pl teáskanálnyi) Rámát vagy valamilyen növényi olajat. Ez kompenzálja a "fogást" és fog tudni kakilni..
Egyenlõre elég neki 1 étkezés gyümölcsbõl, a többi még szopi legyen és ne tápszer vagy fõzelék.Majd kb. 7-8 hónaposan ráérsz mégegy étkezést kiváltani fõzelékkel. Még nem is igazán kellene neki fõzeléket, gyümölcsöt kapni , valószínûleg még nem érett hozzá, ezért is nem fogadja el a zöldségeket. Lehet hanyagolhatnád is még egy hónapig a hozzátáplálást. Szopizzon még inkább, ráér még a hozzátáplálás.Nem kell vele sietni, lesz még rá elég idõ, hogy ehet mást.védõnõ
A kérdező hozzászólása: Azért kezdtük el a hozzátáplálást, mert nincs elég tejcsi, ha a fejem tetejére állok akkor se, pedig nagyon szeretném... Ezért állunk most úgy, hogy reggel szopizik, ami nagyjából elég neki, napközben már hetek óta nem hajlandó szopizni, mert 1-2 perc után üvölt, nyilván érzi, hogy ebbõl nem lesz teli pocak, mert akkor már csak csordogál. A másik cicire ilyenkor már rá sem tudtam tenni. Úgyhogy napközben fejek, és így gyûlik össze annyi tejcsi, amit a vacsira oda tudok neki adni. De van olyan is, hogy még ekkor is kér rá pótlást. Egyébként akkortól kezdõdött ez a kínlódás, mikortól átalussza az éjszakát. Úgyhogy jobbnak láttam, ha hozzákezdünk, minthogy egész nap tápszert egyen... Egyébként ma csak megpróbálkoztam a sütõtök-õszibarack párosítással kb 1/3 - 2/3 arányban, összeturmixoltam pépesebbre, és imádta...még jobban mint a barackot magában :) Délután pedig rápróbáltunk a vaníliás tejpépre, ami szintén nagyon szeretett, ha oda adtam volna neki egy egész adagot, azt is megette volna...
A kérdező hozzászólása: Még annyit hozzá, hogy mivel csak 4x eszik naponta (9-10 körül reggeli, 12-13 körül ebéd, 16 körül uzsi és 19-20 körül vacsi), hová kellene rakni neki a fõzeléket? Mert ugye azt javasolják, hogy reggelire tejcsi, tízórai gyümölcs, ebéd fõzelék, uzsi gyümölcs vagy tejpép, vacsi tejcsi. De a 10 órai reggeli borítja ez egészet. És próbáljak esetleg ezzel a gyümölccsel úgy kezdeni valamit...ha már ez ennyire bejön neki, hogy esetleg riszt adok hozzá? Valahol azt olvastam, hogy az jó a gyümölcshöz. Vagy a fõzelék felé kéne inkább terelni valahogy?

Túl naiv vagyok? Én buta fejjel azt hittem, hogy mivel 5 hónapos a gyermekem tudok kismamabérletet venni, és mehetünk világot látni. De nem jár csak azoknak akik már dolgoznak gyerek mellett (GYES). Miért?

Legjobb válasz: Ja csak ez azért kész kabaré, mert ha valaki két év után visszamegy dolgozni, akkor pont addig veheti olcsóbban a bérletét, amíg amúgy is valamennyivel több pénzt kap (gyes). Lejár a gyes-e, akkor veheti drágábban a bérletet, miközben a pénze is kevesebb. Értem én, hogy ez arra lett kitalálva, hogy aki csak gyes-re jogosult, és még otthon van, annak tényleg nem telik bérletre, de azért arra is lehetne gondolni, hogy nem mindenki a maximum gyed-et kapja, sokaknak épp hogy valamivel több csak a gyed mint a gyes. Ez megint ilyen felemás megoldás, tipikusan az adok valamit de mégsem kategória. A bkv inkább faragjon le a milliós fizetésekbõl meg végkielégítésekbõl és adja olcsóbban a bérletet mindenkinek. Nem tudom mondjuk mit hõzöngök itt, nem is pesti vagyok (bár laktam ott), de szerintem a pécsi közlekedési rt háza táján is lehetne sepergetni, és mondhatom elég bicskanyitogató, hogy ennyi pénzeket osztogatnak, miközben a bérlet meg mindenhol olyan drága, hogy az valami eszméletlen.

Ja csak ez azért kész kabaré, mert ha valaki két év után visszamegy dolgozni, akkor pont addig veheti olcsóbban a bérletét, amíg amúgy is valamennyivel több pénzt kap (gyes). Lejár a gyes-e, akkor veheti drágábban a bérletet, miközben a pénze is kevesebb. Értem én, hogy ez arra lett kitalálva, hogy aki csak gyes-re jogosult, és még otthon van, annak tényleg nem telik bérletre, de azért arra is lehetne gondolni, hogy nem mindenki a maximum gyed-et kapja, sokaknak épp hogy valamivel több csak a gyed mint a gyes. Ez megint ilyen felemás megoldás, tipikusan az adok valamit de mégsem kategória. A bkv inkább faragjon le a milliós fizetésekbõl meg végkielégítésekbõl és adja olcsóbban a bérletet mindenkinek. Nem tudom mondjuk mit hõzöngök itt, nem is pesti vagyok (bár laktam ott), de szerintem a pécsi közlekedési rt háza táján is lehetne sepergetni, és mondhatom elég bicskanyitogató, hogy ennyi pénzeket osztogatnak, miközben a bérlet meg mindenhol olyan drága, hogy az valami eszméletlen.
sziasztok, nem azért mondom, de a sok milliós végkielégítéseket nem vagyok hajlandó finanszírozni, ezért ha gyerekkel utazom, még csak jegyet sem lyukasztok az ellenõrök, pedig ha látják hogy kisgyerekkel vagy nem kérik a jegyet, legalábbis tõlem még nem kérték, simán továbbmentek õk is tudják hogy gyed-bõl, gyes-bõl nem telik jegyre is
Aki kérdezte, hogy ez mi: csak pesten van. Én pécsi vagyok, nálunk is drága a bérlet, de hát itt senkinek sem jár... Oké, tudom, hogy pesten még drágább, de a 43 ezres gyed-embõl sem volt egyszerû 7 ezerért bérletet venni... Amúgy érdekes elgondolás hogy csak gyes mellett jár, mert aki gyes-en van, az dolgozhat is. Ha mondjuk van egy 2 éves gyerekem, visszamegyek melózni és felveszem a mondjuk 200 ezres fizetésem, meg a gyesem is, akkor kedvezményes bérlet is jár? Mert ez így egy vicc.
Debrecenben is van, de hasonlóan a leírtakhoz.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha már GYES-en vagy akkor kaphatsz, hiszen abból a pénzbõl(meg)élni nem lehet, ergo muszáj vagy dolgozni mellette. :(
Szolnokon is van kismamabérlet. A gyerkõc születésétõl igényelheted, tehát amikortól tgys-t gyedet, vagy gyest kapsz és mindaddig jogosult vagy rá, amíg nem dolgozol.
Nem csak Pesten van, van Miskolcon is és még vagy 3 nagyobb városban. Aki dolgozik annak elveszik a Gyes!Nem kaphatja mind kettõt!Vagy tévedek?
Igen valóban csak a Gyes és a Gyet jogosít kismamabérletre.
mi az akismamabérlet?bocs az OFFért de nem hallotamróla:(
Én is azt hittem, hogy tudok majd venni 11 hónapos a gyermekem , de sajna akik még GYEDEN vannak nekik még nem jár!Aki Gyesen van az elméletileg nem dolgozik, azért jár csak a Gyesen lévõknek mert kevés pénzt kapnak és ha még ebbõl bérletet is vennének maradna nekik cirka 17-8 ezer forint!

Mit csináljak ha nem tudom hogy az 5 hónapos kapcsolatom vagy a régi szerelmem válasszam?

Szval a helyzet az hogy van barátom 5 hónapja... eddig semmi nem volt. de úgy érzem kezd romlani a kapcsolatunk. ráadásul felt?nt a képbe a régi szerelmem aki 1 évvel ezel?tt pofára ejtett.. de most aztmondja más.. oké elhiszem megbízok benne újra. de félek attólmég. látszik rajta hogy változott de mivan ha ez csak egy álruha...kérlek segítsetek kétségbe vagyok esve. fogalmam sincs mi a helyes.. azt sem tudom hogy szeretem a az utóbbit... ://

Legjobb válasz: szerintem egy harmadikat keress..

szerintem egy harmadikat keress..
Ne keress senkit, tartsál egy kis szünetet!
paprikáskrumplit
Ha ejtett, mi a kérdés? Ne menj vissza hozzá, mert tutira nem változott meg, hiába is mondja (tapasztalat =/) és ugyanaz lenne vége megint, vagy rosszabb. A másik sráccal pedig sztem el kellene beszélgetni, az nem biztos, hogy jó ha 5 hónap után még semmi sem történt. Ha csak félénk, akkor vedd a kezedbe a dolgokat. Lehet, csak azért romlik a kapcsi, mert egyikõtök se veszi a kezébe a dolgokat. Ne félj kezdeményezni :P
A kérdező hozzászólása: úgyértem hogy semmi probléma nem volt még.bár mostis csak az van hogy megjelent meg egykét kisebb gond ami nem befolyásol szinte semmit....de 1 éve még énis sokkal gyerekesebb is voltam. mostmeg teljesen másabb az ahogy viselkedik. én csak ebbõl úgy akarok kijönni hogy ne legyek egy szemét lotyó. meg kicsit bonyolultabbnak érzem mint ahogy itt leírtam... sztem egy regényt tudnék róla írni.
Hiába kérdezed, úgyis azt fogod választani, amelyikük jobban néz ki.
Istenem ezek a szexista megjegyzések -.- (utsónak) Jha hogy nem volt baj! Akkor sztem próbáljátok folytatni, a másikhoz semmiképp ne menj vissza, tudom, hogy mindenki a saját hibáiból tanul, de hidd el, a felmelegített káposzta, nagyon nem jó =/
A kérdező hozzászólása: nem külsõre megyek. :)


5 honapos babam meg van fazva, kulfoldon elek, itt nem torodnek ugy a babakkal, attol tartok hogy tudo gyulladasa lesz, irnatok nekem gyulladas csokkento gyogyszereket? Hat ha van itt is es tudnam hasznalni?

tylenol adok neki, salinexet, ezt irta ki a hulye orvos, aki mindenre azt mondja hogy: rendben van, egyebkent ha rajta mult volna, a gyerek mar a hasamban is meg halhatott volna, mind 1, jo lenne ha irnatok le nekem egy par gyulladas csokkento gyogyszert , es be jarnam toronto hogy hat ha kapok valamelyik gyogyszerbol, elore is koszi a valaszokat

Legjobb válasz: Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.

Mi is 5 hónaposak vagyunk, és megfáztunk. Egyébként nem tudom mitõl van, de a környezetmben is és itt is, sok ilyen kérdést olvasok, hogy 5 hónapos baba megfázott. Bocsi a kérdésedre válasz: Nekünk a doktornéni írt fel Fenistil cseppeket, Ambroxol köptetõt, Curam nevû antibiotikumot és Normaflort.
Szia! Mi is meg voltunk fázva 5 hónaposan. Nekünk a doktornõ Calcimuscot írt fel, fél ampullával kell naponta beadni a gyereknek. Ezen kívül szívni kell az orrát. Ha köhög, Sinecodot kell neki adni (10 csepp este). Ha véletlen belázasodik, lázcsillapító kúpot kell neki adni. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszike segitettetek a valaszokkal, fel irom a gyogyszerek nevet, es meg probalom be szerezni, hat ha sikerul, meg egyszer koszike mind kettotoknek

Hol tudom megnézni hogy 2, 5-3, 4, 5. hónapos babának átlagban mekkorának kell lennie (kg, cm)? Vagy nektek mekkora a babátok 3 hónaposan? Tudom hogy teljesen változó de azért érdekelne.

Legjobb válasz: Az én lányom 5000 gramm és 60 cm volt 3 hónaposan. 3250 gr-al és 51 cm-el született. De ez tényleg változó, minden baba más ütemben fejlõdik. Most 6 hós 6900 gramm. Csak anyatejet evett eddig.

Az én lányom 5000 gramm és 60 cm volt 3 hónaposan. 3250 gr-al és 51 cm-el született. De ez tényleg változó, minden baba más ütemben fejlõdik. Most 6 hós 6900 gramm. Csak anyatejet evett eddig.
Az én babóm 3, 550 kg-al és 55 cm-el született, most 3 hónaposan 5, 470 kg, és 59 cm. (nálunk az egész család alacsony növésû)
Szia! A diagrammok ugyan segítséget nyújtanak, de csak egy átlagot mutatnak! Nem érdemes más babákhoz mérni a te babádat, mert nem ugyanolyan. Az eü-i kiskönyveb foglaltakhoz annyit, hogy az én kisfiam folyamatosan a legalsó alatt volt, de a háziorvosunk az, aki az enyém is volt születésem óta, és ismer, és mondta, hogy ilyen alkatok vagyunk, soha nem is lesz kövér, bármennyit eszik is. Ha úgy érzed, valami nem tetszik a fejlõdésében, akkor meg beszéld meg a védõnõvel vagy orvossal, és akkor nem a diagram nyugtasson meg, mert az csak egy papír.
Szia, szerintem te is regisztráld fel a babádat a http://www.babaszoba.hu oldalon. Nagyon hasznos és barátságos oldal. Ha feltöltöd a babádról havonta az adatokat (súly, hossz, fejkörfogat), akkor ott automatikusan megjelenik a babócád fejlõdési görbéje, mutatja az átlagtartományt és látod, hogy ehhez képest hol tart a te picid. Valamint rendszeresen küldenek neked levelet az oltási idõpontok elõtt és havonta informálnak, hogy az adott hóban általában hol tartanak a gyerekek a fejlõdésben, mit csinálnak már stb. Próbáld ki. De maximálisan igazat adok az elõttem szólóknak, gyerekek között is nagy egyéni különbségek lehetnek, mindenféle gond nélkül. Az én tündérkém jövõhéten lesz 4 hónapos, 65 cm és 6600 gramm. Boldog babázást Neked!
Nekünk a kiskönyvünkben van egy diagramm illetve 2 is, ami a súlyt és a hosszt is mutatja. ( születési adatok alapján) Az én kisfiam, nagy baba. 4 kg és 53 cm-vel született, 3 hósan 6, 8 kg és 64 cm volt. most 5 hónapos és 69 cm és majdnem 9 kg. Anyatejes!! Remélem tudtam segíteni De ne ess kétségbe ha a te babádnak nem ilyen adatai vannak
az én babám 2, 77 kilóval és 49 centivel született. 3 hónaposan 4, 8 kg és 57 cm volt.
Szia nekem a kisleányom 4200gm és 50cm született.Sajnos a sárgaság végett 3500gm visszafogyott. 3 hónapossan 6450gm és 62cm.Most voltunk 5 hónapossak és 7800gm és 70cm.Csak anyatejessek vagyunk!!!

Éjjel az 5 hónapos kisfiam többször ébred, nem tudom miért!? Fájhat a hasa? Hallom, hogy ezerrel kutyorog a gyomra! De nem huzogatja a lábát, meg nem sír, csak nyüszög.

Amióta ez van, alig kakil napi 1 x, pedig eddig minden második pelenkába volt valami!Még csak szopizik!

Legjobb válasz: Nem a foga jön? Nekem még csak most szombaton lesz 4 hónapos a kislányom, de Õ is ezt csinálja éjszakánként, mióta elkezdte áttörni az ínyét az alsó két fog. Már érzem, hogy kint vannak, jó élesek, ma éjjel már nyugodtabban is aludt. Ez kb. 4-5 napig tartott az éjszakai nyûglõdés... Ha csak anyatejes nem hinném, hogy a kakival nyûglõdne. Nem baj, ha változik és nem kakál minden második pelusba. Jobban tudja hasznosítani most a tejedet. Az éjszakai nyûglõdés lehet még éhség is, lehet, hogy nem lakott annyira jól napközben ezért igényli többször éjszaka is a szopit. Hányszor szopizik általában éjjel?

Nem a foga jön? Nekem még csak most szombaton lesz 4 hónapos a kislányom, de Õ is ezt csinálja éjszakánként, mióta elkezdte áttörni az ínyét az alsó két fog. Már érzem, hogy kint vannak, jó élesek, ma éjjel már nyugodtabban is aludt. Ez kb. 4-5 napig tartott az éjszakai nyûglõdés... Ha csak anyatejes nem hinném, hogy a kakival nyûglõdne. Nem baj, ha változik és nem kakál minden második pelusba. Jobban tudja hasznosítani most a tejedet. Az éjszakai nyûglõdés lehet még éhség is, lehet, hogy nem lakott annyira jól napközben ezért igényli többször éjszaka is a szopit. Hányszor szopizik általában éjjel?
A kérdező hozzászólása: Csak felhívtam a gyerekdokit, és bélflóra javítót ajánlott

1, 5 hónapos babám köztünk alszik (tudom, hogy elrontottam az elején, de nem volt hajlandó megmaradni a kiságyban ordított és felkeltette a tesóját-így persze közénk vettem) de vajon mikor tudom leszoktatni róla és hogy?

Gondolom lesz id?, amikor neki is kényelmesebb lesz a saját helyén de hány hónaposan lehet ez?

Legjobb válasz: Én ezt nem tartom elrontásnak. A babád 9 hónapig a testedben élt, teljesen természetes, hogy hiányzik neki a testközelség, hogy nem akar éjjel egyedül aludni. Én is együtt aludtam a kisfiammal 3 hónapos koráig minden éjjel, és még ma is sokszor, fõleg ha beteg vagy nyûgös (most 9 hónapos). 3 hónaposan gond nélkül beszoktattam a kiságyába. Elõbb nappal kezdtem, hagytam ott játszani, majd elszundítani. Utána próbát tettem egy éjszakával, és nem ordított. :-)

Én ezt nem tartom elrontásnak. A babád 9 hónapig a testedben élt, teljesen természetes, hogy hiányzik neki a testközelség, hogy nem akar éjjel egyedül aludni. Én is együtt aludtam a kisfiammal 3 hónapos koráig minden éjjel, és még ma is sokszor, fõleg ha beteg vagy nyûgös (most 9 hónapos). 3 hónaposan gond nélkül beszoktattam a kiságyába. Elõbb nappal kezdtem, hagytam ott játszani, majd elszundítani. Utána próbát tettem egy éjszakával, és nem ordított. :-)
nekem elsõ pillanattól saját kiságyában aludt ha megmutatod neki hoyg az egy jó kényelmes biztonságos hely, neki az a kis kuckója, tegyél esetleg plüsst bele, vagy jó kis mintás fejvédõt, textilpelust, és legyen benne napközben is Én ezt így gondolom.Ha aggódsz érte vegyél légzésfigyelõt Nálunk bevált neki az a kis relax, pihenõ kuckója ahol kikapcsolhat, hidd el késõbb sokkal nehezebb És még nincs elrontva, de ne sokáig húzd:) Hajrá
Szia! Ez sajnos ki fog húzódni, mert ált. az úgy szokott lenni, hogy amikor próbálják a szülõk közé szoktatott babát "kivenni" a pihe, puha biztonságból az ordít, nem tetszik neki. Javasolják ilyenkor a szakirodalmak és azok akik szeretik a sablonokat, hogy hagyjuk sírni, majd megnyugszik. De ilyen típusú gyerkõc 10 esetbõl 8szor nem nyugszik meg, csak sír, sír keservesen és úgy éli meg, hogy "elhagyták a szülei, már nem szeretik" Kb. 3 éves kora körül érdemes lenne megint megpróbálni, amikor "nagyfiúsodik/lányosodik".
kislányom 3 hónapos koráig köztünk aludt, nekünk is így volt egyszerûbb. aztán egyik napról a másikra a saját ágyában altattam és simán aludt, nem nyafizott, nem hiányolt maga mellõl. Nem biztos, hogy "rászokott" a te babád. Ha szeretnéd, akkor már most kezd el az ágyában altatni, jobb minél hamarabb.

Hogy tudom ösztönözni az 5 hónapos kislányomat hogy átforduljon a hasról hátára?

mert szépen átfordul magától a hátáról a hasára de át nem tud fordulni , mivel tudom ösztönözni hogy sikerüljön neki ..vagy magától fog rá jönni ?

Legjobb válasz: Szia. Az Én kislányom is 5 hónapos, és 4 hónapos kora óta simán átfordul a hasáról a hátára, de hátról hasra eddig még nem ment. Én úgy segítettem Neki, mivel nagyon próbálkozik, hídba felnyomja Magát háton fekve, de át még nem fordult, hogy mikor már félúton van, egy icipicit meglököm. Ma ez annyira jól ment, hogy miután visszafordult, kétszer megcsinálta egyedül is.

Szia. Az Én kislányom is 5 hónapos, és 4 hónapos kora óta simán átfordul a hasáról a hátára, de hátról hasra eddig még nem ment. Én úgy segítettem Neki, mivel nagyon próbálkozik, hídba felnyomja Magát háton fekve, de át még nem fordult, hogy mikor már félúton van, egy icipicit meglököm. Ma ez annyira jól ment, hogy miután visszafordult, kétszer megcsinálta egyedül is.
Az enyém már rájött, mégsem csinálja. Nem értem, miért. Hátról hasra fordul, aztán ha elfárad, nem hogy visszafordulna, inkább sírni kezd. Pedig már csinálta a visszafordulást is régebben...
tegyél alá egy kis takarót és forgasd lassan hátáról-hasára, majd vissza.
Szia.Ugy csináld ahogy az elöttem szóló irta.vagy egyszrüen csak a kezeddel forgasd ide-oda.de hidd el napokon belül csinálni fogja azt is.mert tudja, csak lusta.De ezek a dolgok, nem a törvénykönyv szerint történnek.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A HASZNOS VÁLASZOKAT MINDENKINEK!

Mitől lehet az, hogy reggel 140-180 között szopizik a 2.5 hónapos kislányom, napközben meg csak 40-et eszik, vagy 70-et két ciciből. Kell még fejnem? Hogyan tudom elérni, hogy több legyen? Vagy elég ez neki?

Legjobb válasz: Ha éjjel jól alszik, akkor reggel többet eszik, mert megékezik. Nappal, ha nem sír akkor nem éhes elegendõ neki az amit szopik. Az én babám 2,5 hónaposan átaludta az éjszakát és reggel ha felkelt akkor õ is sokat evett de utána nappal sokszor keveseket, én nem néztem az órát mennyi telt el, õ mindig jelezte nekem, mindig el kezdett feszengeni, nyügdölõdni, de nagyon szépen fejlõdik. Ha a te babád is szépen fejlõdik ne aggódj, õ tudja mennyi tejre van szüksége. Tedd el a mérleget, mert az csak felbosszantja az embert!!! Ha a gyerekorvos sem mondott semmit akkor nincs baj, azt jelenti, most a babád így állította be az evõ programját.

Ha éjjel jól alszik, akkor reggel többet eszik, mert megékezik. Nappal, ha nem sír akkor nem éhes elegendõ neki az amit szopik. Az én babám 2, 5 hónaposan átaludta az éjszakát és reggel ha felkelt akkor õ is sokat evett de utána nappal sokszor keveseket, én nem néztem az órát mennyi telt el, õ mindig jelezte nekem, mindig el kezdett feszengeni, nyügdölõdni, de nagyon szépen fejlõdik. Ha a te babád is szépen fejlõdik ne aggódj, õ tudja mennyi tejre van szüksége. Tedd el a mérleget, mert az csak felbosszantja az embert!!! Ha a gyerekorvos sem mondott semmit akkor nincs baj, azt jelenti, most a babád így állította be az evõ programját.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Õ is átalussza az éjszakát, és napközben sokszor eszik keveset. Már 5kg 16 deka, és 3, 45-tel született.Úgyhogy akkor megnyugodtam, szerintem igazad lehet. Végülis õ tudja mennyi neki az elég, ha nem lenne elég akkor sírna. De nem sír.Mégegyszer köszi

Van egy Suba nevezetü 3, 5 hónapos kuvasz kutyám, de sajnos abszolút nem tudom nevelni. Nagyon szeretem, sokat próbálkozom okítani de egyáltalán ügyet sem vet rám ha mégis akkor csak harapdál. Mit csináljak, hogy ne harapjon, és legyen szofogadóbb?

Legjobb válasz: Semmit. Még csak 3,5 hónapos! A harapás gondolom játék közben történik. Ilyenkor adj neki olyan játékot, amit rághat. Ebben a korban még a szájukkal fedezik fel a tárgyakat, így (is) ismerkednek a külvilággal. Játssz vele sokat, etesd te, ne más és jobb lesz a kapcsolatotok, amivel azt éred el, hogy idõvel sokkal jobban fog hallgatni rád!

Semmit. Még csak 3, 5 hónapos! A harapás gondolom játék közben történik. Ilyenkor adj neki olyan játékot, amit rághat. Ebben a korban még a szájukkal fedezik fel a tárgyakat, így (is) ismerkednek a külvilággal. Játssz vele sokat, etesd te, ne más és jobb lesz a kapcsolatotok, amivel azt éred el, hogy idõvel sokkal jobban fog hallgatni rád!
Ezt így távirányítással nem fogod tudni megoldani. Járjatok el kutyaiskolába.
A kérdező hozzászólása: De ez nem a távirányitásról szóll, az én kutyám és én akarom, megnevelni amugy meg 200km-es körzetbe nincs kutyaiskola. Értem és köszönöm a válaszokat, esetleg valami tanácstok nincs a kuvaszal kapcsolatban?
Hajaj, csak nem te voltál az a 18 éves fiú, aki bevállalt egy kuvaszt elsõ kutyának?
A kérdező hozzászólása: Mivan?
Nem az életkor a döntõ, hanem a megfelelõ nevelés és tudni kell segítséget kérni, mint Õ is tette... Én 13 éves korom óta nevelek és képzek kutyákat, rendõrségi oktató, kiképzõ volt a segítségem és mikor elhunyt, rám hagyta az utolsó saját kutyáját, amit együtt treníroztunk, pedig csak 15 éves voltam... Lényeg az ilyen kutyáknál, melyek fegyelmet és figyelmet igényelnek a következetesség és a határozottság. A kuvasz egy nagyon jó fajta, helyes neveléssel, kiváló társ lesz belõle. Privátban válaszoltam, írj majd nyugodtan, segítek amiben tudok.
Nem az életkora érdekelt, hanem hogy nem olyan rég volt egy fiú, aki kiírt egy kuvaszokkal kapcsolatos kérdést, ahol többen mondták neki, hogy nulla fajtaismerettel, egyik napról a másikra ne vállaljon be egyet- és mégis, kb 2 nappal azután, hogy kitalálta, hogy neki kutyája lesz, már lett is egy. Ha a kérdezõ nem egyezik ezzel a személlyel, akkor tárgytalan.
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok az a másik kérdezõ :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindannyiótok válaszát, megteszek mindent, hogy neki is nekem is jólegyen, ha még lesz írok ide kérdést Tisztelettel: András


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!