Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom 3 hetes babával (17 db)

Normális, hogy a 3 hetes babám nem tudja bekapni a hüvelyk ujját?

Próbálkozik, de csak az egész öklét tudja. Nem mintha akarnám, hogy szopja az ujját, csak fura, mert már az anyaméhben is csinálják.

Legjobb válasz: szia! nekem a kislányom 3 hónapos és még õ se jött rá hogy hogyan kell szopizni az ujját!! õ is az egész öklét beveszi a szájába!!állítólag olyan 4-5 hónaposan jönnak rá hogy hogyis kell ezt csinálni!!üdv

szia! nekem a kislányom 3 hónapos és még õ se jött rá hogy hogyan kell szopizni az ujját!! õ is az egész öklét beveszi a szájába!!állítólag olyan 4-5 hónaposan jönnak rá hogy hogyis kell ezt csinálni!!üdv
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi szépen:) Akkor nem aggódom.
Persze, hogy nomrális, 4hónapos korában kezdte el a kislányom, és azota a játékcumit ki is köpi.
Igen normális, NE AGGÓDJ!
Az én két hónaos babám a mutató ujját találja meg idõnként, rém mókás :)

Reménykedhetek benne, hogy 14+3 hetesen meg tudja mondani a doki a babám nemét? Kinek hány hetesen tudták megmondani?

Sima 2D ultrahang lesz egyel?re, 3-4D-re majd még kés?bb szeretnénk menni.

Legjobb válasz: Nekem a 18. heti genetikai uh-n mondta meg, hogy kislány lesz. Törökülésben ült a drága, szóval tévedés kizárva. :)

Nekem a 18. heti genetikai uh-n mondta meg, hogy kislány lesz. Törökülésben ült a drága, szóval tévedés kizárva. :)
Nekem a 12 hetes uh-n már mutogatta, hogy õ bizony kisfiú! Aztán a 18 hetes uh-n is ezt erõsítették meg. Gondolom kisfiú esetében könnyebb biztosat mondani, de 100% úgyis csak akkor lesz, ha megszületik.
Nekem már a 12 hetes uh-n mondta a doki, hogy valószínüleg kisfiú, ez aztán a 16 hetes vizsgálatnál biztossá vált mert elég egyértelmûen megmutatta a kukacát!!
Nekem 14 hetesen csak annyit mondott a doki, hogy egy nagyon erõs sejtése van, de nem meri még biztosra mondani, hogy fiú-e, vagy lány, így inkább hallgat. Viszont nyomtatott egy közeli fotót, amelyiken csak a nem jelleg volt látható és azt mondta, hogy tanulmányozzuk és tippeljünk, hogy mi az. A férjem elsõ ránézésbõl mondta, hogy fiú, majd a sógornõm (szülésznõ) is megnézte és õ is azt mondta, hogy szerinte fiú. A doki következõ alkalommal, a 19. héttel erõsítette meg a sejtésünket. És tényleg fiú lett, már hat hónapos lesz. :-) Egyébként a másik sógornõmnek mindkét terhességénél már a 12-13. héten megmondták a baba nemét sikeresen. De ez elég ritka, amikor elõször mesélte én hittem is, meg nem is. De azt mondta a bátyám is, hogy ez így történt.
Ennyire az elején (12.hét), még jóval nagyobb a tévedés lehetõsége. Kisfiúnál nem szállnak még le a herék, kislánynál, ha meg vannak duzzadva a nagyajkak azt is elnézhetik. Szóval a 18. hét körül már biztosabb, ha nem szégyenlõsek, addigra elvileg már minden a helyén van. Elsõ válaszoló voltam.
Nekem sajnos még a 18 hetesen sem tudták megmondani, mert szégyenlõs a kis drágám. Talán majd a 24 hetesen... Pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk. :) ))
18. héten nekem is látta a doki, de nem mondta 100%-ra, aztán 1 hét múlva a genetikai UH-n mondták, hogy tuti kisfiú. Azóta már a 27. héten mi is láttuk a 4D-s UH-on a kis cerkát...:o)
18 hetesen mondta meg a doki, hogy kislány
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor ezek szerint ne ringassam magam hiú ábrándokba! Sógornõmnek 12 hetesen már látta a doki, hogy fiú, és az is lett! Már olyan kíváncsi vagyok, nem mintha nem lenne tökmindegy! :-) Szép napot mindenkinek és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót, akkor ezek szerint tényleg nem lehetetlen, hogy ilyen korán megmondják. Egyébként csak azért érdekel a neme, mert olyan jó lenne már elkezdeni a kiválasztott nevén szólítani. De addig, amíg nem tudom, mi lesz, addig mégis hogy?! :-) (Apukám annakidején a katonaságból írt leveleiben mindig Pistikézett, aztán lány lettem! Vicces volt visszaolvasni õket...)
Szia!Nekünk 12 hetesen a genetikain kisfiút mondtak (2D), és ma a 20.héten is az.

3 hetes babám etetés után kb.10 percre rá elkezd eszméletlenül ordítani, emelgeti a lábát. Van, hogy több órán keresztül, és semmivel sem tudom megnyugtatni. Ez egyértelműen a hasfájás tünete, ha igen, Ti mit használtok ellene?

Legjobb válasz: Espumisan csepp, vagy Aloe Vera Activator, Vagy Infacol. 1 hónapos kora után grape water gyógyviz, használ még a kamillatea. Nekünk az activator vált be amikor nagyon fájt a poci, és egyfolytában ordított, mostmár csak espumisan cseppet adok neki, de õ már 12 hetes lesz. Ha mindezek ellenére fáj neki, akkor meleg borogatás a hasra, tornáztatni, és hasmasszázs. ezt igy sorba próbáld, kb 1-2 nap alatt kiderül, hogy jó -e. Én az espumisannal kezdeném.

Espumisan csepp, vagy Aloe Vera Activator, Vagy Infacol. 1 hónapos kora után grape water gyógyviz, használ még a kamillatea. Nekünk az activator vált be amikor nagyon fájt a poci, és egyfolytában ordított, mostmár csak espumisan cseppet adok neki, de õ már 12 hetes lesz. Ha mindezek ellenére fáj neki, akkor meleg borogatás a hasra, tornáztatni, és hasmasszázs. ezt igy sorba próbáld, kb 1-2 nap alatt kiderül, hogy jó -e. Én az espumisannal kezdeném.
szia! kajcsi közben is büfiztesd. ha ilyen hamar jön a hasfájás, valószínû inkább a gyomorban feszítõ légbubik okozzák és nem a pukik. segíthet az is, ha az elõtejet szopi elõtt kicsit kifejed (nem sok 10-20 ml-t csak), mert az nagyon magas laktóztartalmú, ami miatt fájhat a poci. aztán jöhetnek az elõttem szóló által ajánlott praktikák. azokkal sajnos tényleg kísérletezni kell. ami nekünk mindig bevált, az a cseresznyemag párna - szóval a meleg borogatás. sok sikert! 2 hónapos extra hasfájós baba anyukája
Etetés közben többször bufiztesd + ezen kívül az espumisan cseppek jöttek be nekünk. A grape watertõl rosszabb lett, az infacol nem hatott.
az én lányom szerdán lesz 1 hós és õ is ugyanaz csinálja!Nekünk az infacol nem jött be!Viszont büfizni csak szopi után büfizik és akkor is csak ritkán!A tornáztatás és a hasmasszás jött be eddig a legjobban!Az espumisant holnap szeretném elkezdeni!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Talán még annyi, hogy a hasmasszáshoz ajánlanám a Babynos masszáskrémet. Dm-ben kapható, kb. 350Ft. Kömény és ánizs hatóanyagait tartalmazza. A betegtájékoztatóban részletesen le van írva a masszás menete. Érdemes kipróbálni. Az én babám (6 hetes) pocakfájáskor szereti, ha a hasára van fektetve a combomon, vagy a vállamon van, úgy szoktunk sétálgatni a lakásban.
http://209.85.129.132/search?q=cache:_yLHpi-FAowJ:home.tvnet.. mi colocyntist használtunk, de igazából csodát semmi nem tesz. Talán csak a porszívó bekapcsolása, attól mindig megszünt a sírás pár percre. ...esetleg a poci hajszárítózása... De ismétlem, igazából csak az idõ segít majd...


Hogyan tudom a 3 hetes babával megszoktatni, hogy mindig ugyan abban az időpontban egyen, mint előző nap?

Legjobb válasz: szerintem sehogy, még túl kicsi hozzá. Majd idõvel kialakul a maga ritmusa. Az én fiam 9 hetes, de még mindig nem eszik meghatározott idõpontokban. Egy fix etetésvan este fürcsi után, a többi amikor pont éhes.

szerintem sehogy, még túl kicsi hozzá. Majd idõvel kialakul a maga ritmusa. Az én fiam 9 hetes, de még mindig nem eszik meghatározott idõpontokban. Egy fix etetésvan este fürcsi után, a többi amikor pont éhes.
ne keltsd fel, majd õ jelez, ha éhes :)
EKKORA BABÁT MÉG IGÉNY SZERINT KELL SZOPTATNI.TEHÁT AMIKOR KÉRI AKKOR SZOPIZZON.KB MAJD 3-4 HÓNAPOS KORÁBAN FOG BEÁLLNI NEKI.BÁR EZ MINDEN BABÁNÁL VÁLTOZÓ.SZÓVAL HA MÁSFÉL ÓRÁNKÉNT AKAR CICIZNI AKKOR NYUGODTAN CICIZZEN.
Normális úton sehogy. Esetleg ha hagyod sírni és szenvedni. Ha van szíved hozzá, akkor hajrá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ. Reméltem, h nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Akkor ha éhes adjak neki és ha 3-4 óra alvás után nem kel fel akkor keltsem és etessem meg!!!
Nálunk sincs még rendszer az evésekben, van hogy 2-2, 5-3 de akár 4 óra is eltelik (ekkor már keltem) két etetés között. Csak az esti etetés (hogy legyen benne rendszer) kapcsolódik a fürdés után konkrét idõponthoz (persze ez is plusz-mínusz 1/4-1/2 óra).

Egy 3 hetes babának mennyi egy etetéskor az a mennyiség amit meg "kell" hogy egyen? ÉS ezt honnan tudom hogy mennyi idősen mennyit kell neki enni?

Csak azért kérdezem mert a kórházban mérték és ha a napi adagját nem szopizta ki akkor a lefejt tejemet odaadták cumisüvegben hogy adjam oda neki.

Legjobb válasz: Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.

Nehogy méregesd! Ha nyugodt a baba, nem nyûgös, és jól fejlõdik, akkor eleget eszik.
Ne adj neki tápszert és ne méregess! Csak a tejed rovására fog menni az egész, lehet a babádnak fáj a hasa és más ezer doolog miatt sírhat, hisz õ még nagyon pici. Elég barmok voltak a kórházban!
Ne méregesd, mert csak idegesíted magad. Szólni fog a baba, ha éhes, ne aggódj! Olyan nincs hogy ennie "kell". õ tudja, mennyi neki az elég.
Nincs olyan, hogy "kell". A baba pontosan annyi tejet fog szopizni, amennyire szüksége van, egy cseppel sem többet. Lehet, hogy te ezt kevésnek fogod tartani, de akkor sem éri meg tömni a gyereket, mert csak evési problémákat fogsz nála generálni, amik sokáig fennmaradhatnak. Ne erõltesd szegényt. A fölös anyatejet fejd le és fagyaszd le, ráírva a dátumot. Késõbb még jól jöhet.
Ja, és azt remélem, elmondák a kórházban, hogy szoptatott babának sem cumisüveget, sem cumit nem szabad a szájába adni, mert rontja a szopás hatékonyságát! Nézz utána a szoptatásnak a neten: http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm Különösen figyelmedbe ajánlom az Igény szerinti szoptatás címû bekezdést.
A kérdező hozzászólása: Hát az a baj hogy úgy érzem nincs fölös anyatejem:((( Szoktam mérni evés elõtt és után de nem mindig elég neki az a mennyiség amit evett.Ezt onnan tudom hogy egyszerûen nem akar elaludni, sõt van amikor még sír is, de hiába kínálom a cicit neki azzal már csak kinlódik vagyis szeretné bekapni és keresi is de szerintem annyira fölmérgeli magát hogy már nem szopik.Viszont ha csinálok tápszert akkor még eszik.
Hát tudod... az egyik barátnõm gyerekét azzal "rontották el" a kórházban, hogy cumisüvegbõl etették. Üvegbõl persze sokkal könnyebb enni, mint cicibõl, sokkal kevesebb energiát kíván, és teljesen más technikát. Alig 4 hónapig tudott csak szoptatni, akkor is kínkeservesen. Én nem értem, mi a fenének kell a teáztatást meg a tápszerezést már a kórházban elkezdeni... Nem csodálom, hogy a cumisüveg után a te kicsid sem akar mellbõl szopni.
hogy érdemben válaszoljak a feltett kérdésre: testsúlykilogrammonként 150 ml az adagja. tehát ha most pl. 3 kg, akkor 3szor 150=450 ml a napi adag. ezt elosztod annyival, ahányszor eszik egy nap, pl.ha 6szor eszik, akkor ez 75 ml-re jön ki. így kapod meg az ideális mennyiséget, ami természetesen változhat és változik is, de van mihez viszonyítani. könnyen megtudhatod, hogy az éhség miatt sír-e, ha megméred szoptatás elõtt és után is. az én babám mindig sokáig szopott, kb. fél óráig, és mikor lemértem, 30-40 ml- evett csak. ez egyértelmûen kevés mennyiség. mérd legalább pár napig, hogy tudj viszonyítnai, és hogy megnyugodj.:)
A tápszert gyorsan felejtsd el! Ezek szerint még a kórházban rászoktatták a cumisüvegre, és úgy nyilván kényelmesebb neki. A húgom babájánál is dettó ugyanez volt, de néhány nap alatt helyrejött a dolog, amikor a baba rájött, hogy nem fog cumisüveget kapni. Ha meg úgy érzed, hogy kevés a tejed, akkor fejj. Szoptass mindig mindkét melledbõl, utána pedig fejd ki az utolsó cseppig.
Ha benyúlsz a nyakához és ott hideg, akkor fázik.

Hogyan tudom az 1 hetes babámat 3 óránkénti szopásra rávenni?

Össze-vissza eszik,van amikor fél vagy 1 óránként.Ha cicire teszem 10 perc után elalszik.Mit csináljak?

Legjobb válasz: Semmit. Ekkora babának még nem kell pontosan 3 óránként ennie. Igény szerint szoptasd! Azért alszik el cicin evés közben, mert neki ez még nagyon nagy munka, elfárad. Biztos egyébként, hogy éhes? Mert sok minden más is lehet még, amire nem is gondolsz?

Semmit. Ekkora babának még nem kell pontosan 3 óránként ennie. Igény szerint szoptasd! Azért alszik el cicin evés közben, mert neki ez még nagyon nagy munka, elfárad. Biztos egyébként, hogy éhes? Mert sok minden más is lehet még, amire nem is gondolsz?
egyik napról a másikra nem is fog menni :) fokozatosan közelítsd az idõpontokat elõször a 2 órához, utána a háromhoz!
idõt húzni hogy sikerült? az nagyon egyszerû, addig nem adsz neki. erre írtam a fokozatosságot. ez hozza magával, hogy nem fog elaludni, mert éhes lesz és koncentrál az evésre :)
Sok a kérdésed és sok és hosszú lenne a válasz is... Írj privit, ha gondolod. Ha idõt húzol, csak azt fogod elérni, hogy elkezd apadni a tejed... :(
azért kérdeztem, mert még mindig jobb, ha azt adsz neki, mintha az ujjszopásra szokna rá (cumit el lehet késõbb venni, az ujját meg ugye nem :P:) )
1 vagyok! Nagyon erõs a szopási reflexük a babáknak, ez hónapokig is megmarad. Ezért tûnik úgy, hogy éhes, ha cicire teszed, mert azonnal el kezd szopni! Adhatsz neki cumit is, ha szeretnél, ezt te döntsd el, vagy másképpen is megnyugtathatod! És amint leírtam, hamar elfárad az evésben, ezért alszik el közben! Nagyon nagy munka ám neki 10-20 percig szopni!
A kérdező hozzászólása: Nem cumizik!Miért?
megnyugtatásra van más mód is :) vedd fel, simogasd, beszélj hozzá, hogy hallja a hangodat :) arra nem a szoptatást kell használni, hogy megnyugodjon :) a kezét azért szopkodja, mert a szopási reflex van benne. cumizik?
A kérdező hozzászólása: Úgy veszem észre, hogy csak a cicin nyugszik meg.Egyébként a kezét szokta rágni és cuppog, onnan gondoltam, hogy esetleg éhes.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ mondta, hogy 3 óránként etessek, és közben húzzam az idõt.De nektek ez hogyan sikerült? Miért alszik el 10 perc után a cicin?
2. vagyok, abban meg igaza van az elsõnek, hogy attól, hogy megnyekken nem biztos, hogy éhes, lehet más a baja.
Teljesen normális, amit tapasztalsz!!! De ahhoz, hogy megértsd az összefüggéseket és jó megoldást válassz, alaposabban utána kellene járnod a témának. Mi itt a "helyhiány" miatt csak morzsákat tudunk neked írni, ami lehet, hogy rossz irányba vihet. Mivel még nagyon az elején vagy és eddig zömmel csak rossz tanácsokat kaptál (a védõnõdtõl legalábbis igen), ezért szerintem most van itt az ideje, hogy a helyes infókat beszerezd! Szívbõl ajánlom neked az alábbi linkeket, ill. az egész honlapot is, itt minden fontosat megtalálhatsz: http://www.lll.hu/gyik http://www.lll.hu/szfuzet (Nekem is õk segítettek.)

6 hetes babám nagyon nehezen bírja ki a két etetés közti időt. Tápszert eszik. Hogy tudom átvészelni, hogy meglegyen a kb.3 óra a két etetés között?

Mai napon annyit enne, hogy kb. 200 millivel többet, mint ami ilyenkor az átlag. Most ezt úgy vészeltem át, hogy kb. 10-15 milikkel megrövidítettem az egyes kajálásokat. De ezt minden nap képtelenség így csinálni. Véd?n? szerint is túl sok, amit a babám eszik. Adjatok tanácsot mit tegyek.

Legjobb válasz: mi is próbáltuk betartani a 34 órát. a mi babánk annyit evett hogy majdnem szét pukkadt a hasa és utánna meg sírt mert túl sokat evett. adj neki annyi tejet amennyit ö akar. és amikor látni fogja hogy mindig kap enni amikor jelez, nem fog annyit enni egyszerre és a 3-4 órás szünet is meglesz üdv brigi mam

mi is próbáltuk betartani a 34 órát. a mi babánk annyit evett hogy majdnem szét pukkadt a hasa és utánna meg sírt mert túl sokat evett. adj neki annyi tejet amennyit ö akar. és amikor látni fogja hogy mindig kap enni amikor jelez, nem fog annyit enni egyszerre és a 3-4 órás szünet is meglesz üdv brigi mam
jav: 3-4 órát
Teáztasd két etetés között.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)
6 hetes kor között meg szokott ugrani az igényük a kajcira! Ne addj neki kevesebbet, mint amennyit megenne! Majd beáll ismét!! És az a lényeg, hogy a 2 óra meglegyen 2 etetés között! Ha éhes a tea úgysem lesz elég! Max. Õ is és Te is szenvedni fogtok! Õ az éheségtõl, Te meg a sírástól! Adj neki annyit, amennyit igényel!!! Persze adjál neki folyadékot is! Jó babázást!
Jav.: 6 hetes kor körül... Bocsi az elírásért! :)
víz vagy tea neki plusszba két etetés között
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, adok Neki teát. Tegnap egész jól átvészeltük, remélem így lesz ezekután is. :)

3 hetes a babám, székrekedése van, csak úgy kakil, ha segítek neki. Hányszor kell 1 nap kakilnia és mit tudok tenni ellene, hogy ne legyen kemény?

Tápszeres a babám,humana ha 1-et kap.

Legjobb válasz: Tudod ha azt olvasom,hogy valakinek tápszeres a babája csak azt tudom elképzelni,hogy nem segítettek neki a szoptatásban,csak azt nem értem,hogy akkor minek vannak a védõnõk!!!Szoptatott babánál az se baj ha egy hétig nincs széklete(mert akkor annyira jól feldolkgozza a táplálékot)Tápszeresnél szerintem kevés a folyadékbevitel.Adj neki forralt és lehûtött vizet,esetleg teát.Ha van tejed csak kevés akkor beszélj szoptatási tanácsadóval,lehet,hogy meg lehet oldani a gondot!Orvossal is beszélnék,hogy mitöl kakil,ill. nem kakil a baba.

Tudod ha azt olvasom, hogy valakinek tápszeres a babája csak azt tudom elképzelni, hogy nem segítettek neki a szoptatásban, csak azt nem értem, hogy akkor minek vannak a védõnõk!!!Szoptatott babánál az se baj ha egy hétig nincs széklete(mert akkor annyira jól feldolkgozza a táplálékot)Tápszeresnél szerintem kevés a folyadékbevitel.Adj neki forralt és lehûtött vizet, esetleg teát.Ha van tejed csak kevés akkor beszélj szoptatási tanácsadóval, lehet, hogy meg lehet oldani a gondot!Orvossal is beszélnék, hogy mitöl kakil, ill. nem kakil a baba.
Nem ette´l véletlenü banánt, ami esetleg megfoghatja a székletet a baba´dnál??adjál neki forralt, hütött vizet, talán segít, és esetleg kamilla teat, (minden nélkül.)Arra vigyázz, hogy ne sokat (segíts)neki, (hömérö, szélcsö), mert elrontod a székelési ingerét.Próbáld a lábacskáit a hasához nyomni, és ott tartani 20-30 mp-ig.
Szerintem próbáld ki a kamilla teát, mert annak van hashajtó hatása. Bár a kislányom anyatejes, de volt már olyan, hogy nehezére esett a kakilás, olyankor egy nap alatt megitattam vele 1-1, 5 dl kamillateát.
Szia! Az én kisfiam 1 hónapos, õ is tápszeres és amióta az elsõ két hét után elment a tejem, õ csak 2-3 naponta tud kakilni. Az orvosunk azt mondta, hogy 5-6 napig nincs gond, csak utána kell aggódni. Viszont a lázmérõzést nem ajánlanám, mert hozzá szokik és még sérülést is okozhatsz neki. Állítólag ha ritkán kakil, az azért van, mert jól hasznosítja a táplálékot és kevés a melléktermék.
A napi egy kaki, szerintem normális. Kérdezd emg a gyerekorvost, mit ajánl a kemény székletre!

18+3 hetes terhes vagyok. Nem érzem a babám mozogni. Más is van így vele? És milyen jelek vannak. Tapasztalt anyukák és mindenki aki tudja már hogy milyen, kérem írjon.

Másik kérdésem pedig hogy mennyi id? mire megjön az AFP-eredmény, mert én már elég rég várok (2hete).

Legjobb válasz: Szerintem 1 héten belül fogod érezni :) Türelem :) Tudni fogod egybõl, hogy õ az!!! Nálunk pont 2 hét alatt jött meg az afp eredménye, a dokinál kellett érdeklõdni, de valahol a védõnõhöz küldik! Hívj fel egy illetékest (nem tudom, nálatok ki). Jó babavárást.

Szerintem 1 héten belül fogod érezni :) Türelem :) Tudni fogod egybõl, hogy õ az!!! Nálunk pont 2 hét alatt jött meg az afp eredménye, a dokinál kellett érdeklõdni, de valahol a védõnõhöz küldik! Hívj fel egy illetékest (nem tudom, nálatok ki). Jó babavárást.
Szia! Én 21 hetesen éreztem elõször mozogni a kisfiamat. Egy jó nagyot rúgott, így nem tudtam mással összekeverni, azóta is elég erõteljesen mozog, bár nem ficánkol egész nap, mint ahogy sokan írják. Az AFP eredménye nálunk 2 hét, de ha valakinél gond van, akkor telefonon értesítik.
Szia! szerintem ne izgulj annyira, biztos minden rendben van, az, hogy mikor érzed meg a babád függ attól is, hogy például mennyire vastag a hasfalad vagy a méhed milyen, én az elsõ babát a 15. hét elején éreztem elöször, mert nagyon vékony vagyok, olyan volt, mintha csak az ideg ugrált volna a hasamban :) aztán ez az érzés egyre erõsödött, innen tudhattam, hogy tényleg õt éreztem 15 hetesen :) feküdj a hátadra nyugodj meg és figyelgesd :)
én 20 hetesen éreztem elõször, olyan volt, mintha böködtek volna belülrõl.ne izgulj, hamarosan érezni fogod!
Szió! Én most vagyok 24 hetes, és uígy voltam, mint Te, halálra izgultam magam, mert mindenhol azt írják, hogy a 14-18 héten "kell" érezni. Hát Nekem 21hét+4naposan mozdult meg elõször, legalábbis akkor éreztem tutira, hogy Õ az. Mondtak mindenfélét, buborék, meg pillangószárny, meg tudomisén miket :-)), de Én elsõre is egész egyszerûen rúgásnak hívnám. Meg fogod ismerni szerintem. Kitartás :-) Ja, és fantasztikus érzés ám, az elsõ hétben nem is tudtam semmi mással foglalkozni, állandóan a hasamat tapiztam, és könnybe lábadt a szemem mindenhol, és elmúlt az össze aggodalmam, pedig a dokim szerint szörnyû vagyok. :-) Jó egészséget!
Nekem a Bp-i Bajcsyban csinálták az afp-t, és 2, 5-3 hetet mondtak, annyi is volt mire megjött. De ne izgulj, ha a 12 heti UH-od okés volt, nem hiszem, hogy baj lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!