Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudom 3 hetes (56 db)

Miert leht az, hogy a 3 hetes kislanyom nemakar elaludni a kisagyaba ebren, csak ugy tudjuk letenni, hogy mar a kezunkben elaludt. tudom, hogy nem igy kene lennie, mert nagyon hozzaszokik?

Legjobb válasz: 3 hetes, még nagyon pici adj neki idõt, ki tudja mi zavarja meg a nyugalmát. valami miatt, nem érzi jól magát egyedül a kiságyban, próbálkozzatok, nyugodt hangulatot teremteni elalváshoz, majd idõvel kialakul a rutin, és menni fog. lehet, hogy a pocija fáj, lehet, hogy csak ragaszkodik hozzátok! :) szerintem fokozatosan és türelmesen hozzá fog õ is szokni idõvel.

3 hetes, még nagyon pici adj neki idõt, ki tudja mi zavarja meg a nyugalmát. valami miatt, nem érzi jól magát egyedül a kiságyban, próbálkozzatok, nyugodt hangulatot teremteni elalváshoz, majd idõvel kialakul a rutin, és menni fog. lehet, hogy a pocija fáj, lehet, hogy csak ragaszkodik hozzátok! :) szerintem fokozatosan és türelmesen hozzá fog õ is szokni idõvel.
Én is igy vagyok a 6 hetes kisfiammal. Ráadásul nagyon óvatosan kell letenni mert ha észreveszi hogy letettem máris felébred. Szerintem a kezünkben nyugszik meg érzi a közelségünket ez lehet az oka.
szia.Nálunk ugyan ez volt.Volt hogy velem aludt a mellkasomon, mert máshogyan nem akart.Most viszont a kiságyban alszik, u´gy hog levettük az eggyik oldalról a rácsot, összehu´ztuk a nagyággyal, kapott egy nagypárnát, és alszik mint az angyalka.Rebeka 11.hetes, és csak így hajlandó aludni.A lányod még túl kicsi.Valószínü, hogy biztonsa´gban e´rzi magát veled.Adj neki idöt.
Szia! Mi is így kezdtük és még most is felébred ha berakom az ágyába. Mi azt csináltuk, hogy lefektetés után simogattuk, énekeltünk neki. Ezektõl megnyugodott, érezte, hogy ott vagyunk vele és elaludt. Próbáld ki, hátha nektek is sikerül:-)
****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Én az elsõ két gyerekemnél alkalmaztam az említett módszert, a harmadiknál nem vált be. Õ is a ringatós típus, most már 1 éves lesz, és még mindig ringatva vagy szopizva alszik el. Viszont azt már megtanulta, hogy az esti fürcsi, vacsi és szopi után alvás jön, mert bealszik a szopival, és simán le tudom tenni, alszik reggelig. Ezt csak betegség zavarja meg nála, vagy fogzás. Nem volt könnyû, de én így voltam nyugodt, hogy én altatom el, sírni hagyással itt nem mentem semmire, megpróbáltuk.

Második terhességnél elképzelhető, hogy már 3 hetes "püffed" a has és nem tudok egy gombot begombolni a nadrágomon?

Olyan mintha a másodiknál már minden sokkal hamarabb történne...

Legjobb válasz: 3 hetesen honnan tudod, hogy terhes vagy? Még csak 1 hét múlva kellene a mensinek megjönnie!

3 hetesen honnan tudod, hogy terhes vagy? Még csak 1 hét múlva kellene a mensinek megjönnie!
A kérdező hozzászólása: onnan tudom, hogy megcsináltam egy tesztet, és nem most kéne megjönni, hanem már 1 hete kellett volna és egyéb tüneteim is vannak
Korainak tartom az efféle tüneteket. Esetleg többet ettél és ezért nem megy fel a nadrág. Azt is el tudom képzelni, hogy nagyon várod a babát és pszichésen kezdesz tüneteket produkálni.
Ha már egy hetet késik, akkor nem 3 hetes vagy, hanem 5. Akkor már lehet haspuffadás, nekem is korán kezdõdött, a másodiknál simán lehet ilyen. 29+1 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm azt hiszem én is inkább beképzelek már mindent én sosem értettem ezt a "hétszámítást", azt hittem a fogantatástól számítják a heteket, ill. a tüszõrepedéstõl, ami menszesz után kb. két hét, persze nem ez a fontos. csak annyira hihetetlen, hogy már itt van a pocakomban. szerencsés vagyok, mert mind a kettõ "meglepetés" baba, egyáltalán nem számítottunk rá. annyira furcsa, azt tudom, hogy már nagyon szerettem volna kistesót, de igazából fejben többet tettünk érte, mint fizikailag, ez olyan érzés, mint amikor egyszer kíván valamit az ember és már valóra is válik. vagy a második baba mindenkinek ilyen könnyen jöttt össze?
Siman elkepzelheto. Nekem ez a negyedik terhessegem (1 fiam van + ket veteles volt utana), es mar az elso par hettol kezdve iszonyuan puffadok, 6 hetesen mar idegenek kiszurtak, hogy terhes vagyok es nem meghiztam, akkora hasam volt. MOst 12 hetesen mar nem puffadas miatt nagy, hanem rendesen latszik. Az elso terhessegnel csak 15-dik hettol kezdett kicsit latszani, most meg mar nagyon latszik. Szoval siman elkepzelhet, mivel a hasfal, izmok, szalagok mar meg vannak nyulva, konnyebben domborodik kifele.

Mennyire biztosan tudja megmondani a doki, hogy terhes vagyok, ha úgy gondolom, hogy kb. 3 hetes vagy valamivel több vagyok?

Ma megyek dokihoz, és már izgulok nagyon.

Legjobb válasz: Ha menstruációd elejétõl számítod a 3 hetet, akkor nem fogja megmondani. Korai. Ha fogantatástól számítod, akkor igen, meg tudja mondani. De akkor már teszt is, ha teszteltél. Mindenesetre ha hazajössz, írd meg. Csinálj egy másik belépési kódot és írd meg, mert érdekel.

Ha menstruációd elejétõl számítod a 3 hetet, akkor nem fogja megmondani. Korai. Ha fogantatástól számítod, akkor igen, meg tudja mondani. De akkor már teszt is, ha teszteltél. Mindenesetre ha hazajössz, írd meg. Csinálj egy másik belépési kódot és írd meg, mert érdekel.
Szia! Én körülbelül két hetes lehetek, de nekem a teszt már egyértelmûen kimutatta! Érdekelne neked mit mond a doki, mert én is csak 2-nap múlva jutok el orvoshoz! Sok sikert!
bolti tesztek:a hcg hormon kb 4 hettel a fogamzas utan, vagyis a varhato mensi elso napja utan 2 hettel mutat biztos erdmenyt.vannak erzekenyebb tesztek amik kimaradas utan 1-2 nappal is kimutathatjak de ilyenkor magasabb az esely hogy teves a diagnozis(mert meg nem olyan magas a koncentracioja a hcg-nek.vervizsgalattal a mensi kimaradasa elott is kimutathato.4 hetesnek mondott terhesseg valojaban csak 2 hetes ha a fogamzastol nezzuk, tehat a 4.heten kis testi valtozasokat es mensi kimaradasat veheted eszre.egy 5 hetes embrio kb 2 mm, tehat sorolhatnam ezen adatokat, nem irtad le hogy mikor kellett volna megjonnie, es milyen tuneteid vannak.huvely uh-val petezsak lathato az embrio meg nem mert tul kicsi.a mehszajadbol annak helyzetebol es kemenysegebol orvosod megtudja mondani mi a helyzet.ird meg mert engem is erdekel.sok sikert:)

Reménykedhetek benne, hogy 14+3 hetesen meg tudja mondani a doki a babám nemét? Kinek hány hetesen tudták megmondani?

Sima 2D ultrahang lesz egyel?re, 3-4D-re majd még kés?bb szeretnénk menni.

Legjobb válasz: Nekem a 18. heti genetikai uh-n mondta meg, hogy kislány lesz. Törökülésben ült a drága, szóval tévedés kizárva. :)

Nekem a 18. heti genetikai uh-n mondta meg, hogy kislány lesz. Törökülésben ült a drága, szóval tévedés kizárva. :)
Nekem a 12 hetes uh-n már mutogatta, hogy õ bizony kisfiú! Aztán a 18 hetes uh-n is ezt erõsítették meg. Gondolom kisfiú esetében könnyebb biztosat mondani, de 100% úgyis csak akkor lesz, ha megszületik.
Nekem már a 12 hetes uh-n mondta a doki, hogy valószínüleg kisfiú, ez aztán a 16 hetes vizsgálatnál biztossá vált mert elég egyértelmûen megmutatta a kukacát!!
Nekem 14 hetesen csak annyit mondott a doki, hogy egy nagyon erõs sejtése van, de nem meri még biztosra mondani, hogy fiú-e, vagy lány, így inkább hallgat. Viszont nyomtatott egy közeli fotót, amelyiken csak a nem jelleg volt látható és azt mondta, hogy tanulmányozzuk és tippeljünk, hogy mi az. A férjem elsõ ránézésbõl mondta, hogy fiú, majd a sógornõm (szülésznõ) is megnézte és õ is azt mondta, hogy szerinte fiú. A doki következõ alkalommal, a 19. héttel erõsítette meg a sejtésünket. És tényleg fiú lett, már hat hónapos lesz. :-) Egyébként a másik sógornõmnek mindkét terhességénél már a 12-13. héten megmondták a baba nemét sikeresen. De ez elég ritka, amikor elõször mesélte én hittem is, meg nem is. De azt mondta a bátyám is, hogy ez így történt.
Ennyire az elején (12.hét), még jóval nagyobb a tévedés lehetõsége. Kisfiúnál nem szállnak még le a herék, kislánynál, ha meg vannak duzzadva a nagyajkak azt is elnézhetik. Szóval a 18. hét körül már biztosabb, ha nem szégyenlõsek, addigra elvileg már minden a helyén van. Elsõ válaszoló voltam.
Nekem sajnos még a 18 hetesen sem tudták megmondani, mert szégyenlõs a kis drágám. Talán majd a 24 hetesen... Pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk. :) ))
18. héten nekem is látta a doki, de nem mondta 100%-ra, aztán 1 hét múlva a genetikai UH-n mondták, hogy tuti kisfiú. Azóta már a 27. héten mi is láttuk a 4D-s UH-on a kis cerkát...:o)
18 hetesen mondta meg a doki, hogy kislány
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor ezek szerint ne ringassam magam hiú ábrándokba! Sógornõmnek 12 hetesen már látta a doki, hogy fiú, és az is lett! Már olyan kíváncsi vagyok, nem mintha nem lenne tökmindegy! :-) Szép napot mindenkinek és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót, akkor ezek szerint tényleg nem lehetetlen, hogy ilyen korán megmondják. Egyébként csak azért érdekel a neme, mert olyan jó lenne már elkezdeni a kiválasztott nevén szólítani. De addig, amíg nem tudom, mi lesz, addig mégis hogy?! :-) (Apukám annakidején a katonaságból írt leveleiben mindig Pistikézett, aztán lány lettem! Vicces volt visszaolvasni õket...)
Szia!Nekünk 12 hetesen a genetikain kisfiút mondtak (2D), és ma a 20.héten is az.

Normális, hogy a 3 hetes babám nem tudja bekapni a hüvelyk ujját?

Próbálkozik, de csak az egész öklét tudja. Nem mintha akarnám, hogy szopja az ujját, csak fura, mert már az anyaméhben is csinálják.

Legjobb válasz: szia! nekem a kislányom 3 hónapos és még õ se jött rá hogy hogyan kell szopizni az ujját!! õ is az egész öklét beveszi a szájába!!állítólag olyan 4-5 hónaposan jönnak rá hogy hogyis kell ezt csinálni!!üdv

szia! nekem a kislányom 3 hónapos és még õ se jött rá hogy hogyan kell szopizni az ujját!! õ is az egész öklét beveszi a szájába!!állítólag olyan 4-5 hónaposan jönnak rá hogy hogyis kell ezt csinálni!!üdv
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi szépen:) Akkor nem aggódom.
Persze, hogy nomrális, 4hónapos korában kezdte el a kislányom, és azota a játékcumit ki is köpi.
Igen normális, NE AGGÓDJ!
Az én két hónaos babám a mutató ujját találja meg idõnként, rém mókás :)

Mennyit kell ennie egy alkalommal egy 3 hetes 3 kilós picurnak? Cumisüvegből adom neki az anyatejet, mert sajnos nem tudunk szopizni így pontosan tudom mikor mennyit szokott enni. Előfordult hogy a pelus csomag zöld volt (szerintem a tisztulás miatt)

De a doktorn? azt mondta azért kakil zöldet néha, mert túleszi magát és egy ekkora babának csak 50-60-at kéne ennie. De ? 80-100-at eszik napi 7-8 alkalommal. Most mit tegyek: adjak neki kevesebbet vagy egyen amennyi jólesik neki?

Legjobb válasz: Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen,mert azt nehezebb megemészteni.

Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen, mert azt nehezebb megemészteni.
A kaki nem azért zöld mert túleszi magát, ezt nem tudom honnan vette.Nyugodtan adj neki amennyit igényel.Az én babám 5 naposan megette a 100-at, a nõvérke nyomta belé tápszerbõl...na az mondjuk túlzás volt.

3 hetes a cicám, kb 5-6 hét múlva tervezem hazahozni. Benti cica lenne, hogyan tudom rászoktatni a szobatisztaságra?

Legjobb válasz: Ha hazaértetek, belerakod a wc-jébe, esetleg kaparsz egy kicsit a lábával, hogy tudja, azt lehet kaparni... (Ha onnan kezdi a lakás megismerését, akkor vissza is fog találni) A mieinknek (3 hete hoztuk) ennyi elég volt... de azért figyeld az elsõ pár órában, és ha nagyon látszik, hogy helyet keres, akkor vidd oda...

Ha hazaértetek, belerakod a wc-jébe, esetleg kaparsz egy kicsit a lábával, hogy tudja, azt lehet kaparni... (Ha onnan kezdi a lakás megismerését, akkor vissza is fog találni) A mieinknek (3 hete hoztuk) ennyi elég volt... de azért figyeld az elsõ pár órában, és ha nagyon látszik, hogy helyet keres, akkor vidd oda...
Az én 8hetes cicámnak kb. 3-4 nap kellett, hogy "tudatososdjon benne" az alomhasználat fontossága:) Én úgy csináltam, hogy az elsõ 2-3 napban (ha kellett-ha nem) sokszor rátettem az alomra és a kis mancsával finoman elkezdtem kapargálni az almot. Így rögzült benne, hogy oda el lehet ásni a "csomagot" (mert ugye õk ösztönösen mindig elkaparják). Meghát máshol ugye nem is tudott volna ásni, mert én is lakásban tartom - próbálkozott a virágágyással is néhányszor, de elzavartam, vagy felvettem az ölembe és rátettem az alomra :) Készülj fel rá, hogy a szoktatás alatt 1-2szer elõ fog fordulni, hogy becsúszik a pisi (ekkor alaposan töröld fel, nehogy érezze a szagát!), de hidd el, nem vészes! Okosak, gyorsan tanulnak! Türelem... :D Sok sikert!
Én 6 hetesen hoztam el a kiscicámat. Elég volt annyi, hogy amikor elöször láttam, hogy kapargálja a földet (kaja után érdemes figyelni), rátetem az alomra, és meg is voltunk. :) Azóta sem pisilt be egyszer sem! A cicák kényesek a higiéniára, könnyen tanulnak ilyesmit. :)
Szia az én kis cicám 8 hetes éls egy hete hoztam el ragd be az alomba ha látod wc-znie kell ha pedig nem sikerül és a lakásba piszkit úgyan azt kell alkalmazni mint a kiskutyáknál picit bele kell nyomni az orrukat és utána az alomba rakni a piszkával együtt persze nem pisire gondolok hidd el ez beválik legalábbis az én kétmacskámnál be vált a nagynál anno és a picinél is remélem sikerül szobatisztává nevelned...

3 hetes babám etetés után kb.10 percre rá elkezd eszméletlenül ordítani, emelgeti a lábát. Van, hogy több órán keresztül, és semmivel sem tudom megnyugtatni. Ez egyértelműen a hasfájás tünete, ha igen, Ti mit használtok ellene?

Legjobb válasz: Espumisan csepp, vagy Aloe Vera Activator, Vagy Infacol. 1 hónapos kora után grape water gyógyviz, használ még a kamillatea. Nekünk az activator vált be amikor nagyon fájt a poci, és egyfolytában ordított, mostmár csak espumisan cseppet adok neki, de õ már 12 hetes lesz. Ha mindezek ellenére fáj neki, akkor meleg borogatás a hasra, tornáztatni, és hasmasszázs. ezt igy sorba próbáld, kb 1-2 nap alatt kiderül, hogy jó -e. Én az espumisannal kezdeném.

Espumisan csepp, vagy Aloe Vera Activator, Vagy Infacol. 1 hónapos kora után grape water gyógyviz, használ még a kamillatea. Nekünk az activator vált be amikor nagyon fájt a poci, és egyfolytában ordított, mostmár csak espumisan cseppet adok neki, de õ már 12 hetes lesz. Ha mindezek ellenére fáj neki, akkor meleg borogatás a hasra, tornáztatni, és hasmasszázs. ezt igy sorba próbáld, kb 1-2 nap alatt kiderül, hogy jó -e. Én az espumisannal kezdeném.
szia! kajcsi közben is büfiztesd. ha ilyen hamar jön a hasfájás, valószínû inkább a gyomorban feszítõ légbubik okozzák és nem a pukik. segíthet az is, ha az elõtejet szopi elõtt kicsit kifejed (nem sok 10-20 ml-t csak), mert az nagyon magas laktóztartalmú, ami miatt fájhat a poci. aztán jöhetnek az elõttem szóló által ajánlott praktikák. azokkal sajnos tényleg kísérletezni kell. ami nekünk mindig bevált, az a cseresznyemag párna - szóval a meleg borogatás. sok sikert! 2 hónapos extra hasfájós baba anyukája
Etetés közben többször bufiztesd + ezen kívül az espumisan cseppek jöttek be nekünk. A grape watertõl rosszabb lett, az infacol nem hatott.
az én lányom szerdán lesz 1 hós és õ is ugyanaz csinálja!Nekünk az infacol nem jött be!Viszont büfizni csak szopi után büfizik és akkor is csak ritkán!A tornáztatás és a hasmasszás jött be eddig a legjobban!Az espumisant holnap szeretném elkezdeni!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Talán még annyi, hogy a hasmasszáshoz ajánlanám a Babynos masszáskrémet. Dm-ben kapható, kb. 350Ft. Kömény és ánizs hatóanyagait tartalmazza. A betegtájékoztatóban részletesen le van írva a masszás menete. Érdemes kipróbálni. Az én babám (6 hetes) pocakfájáskor szereti, ha a hasára van fektetve a combomon, vagy a vállamon van, úgy szoktunk sétálgatni a lakásban.
http://209.85.129.132/search?q=cache:_yLHpi-FAowJ:home.tvnet.. mi colocyntist használtunk, de igazából csodát semmi nem tesz. Talán csak a porszívó bekapcsolása, attól mindig megszünt a sírás pár percre. ...esetleg a poci hajszárítózása... De ismétlem, igazából csak az idõ segít majd...

Hogyan tudom a 3 hetes babával megszoktatni, hogy mindig ugyan abban az időpontban egyen, mint előző nap?

Legjobb válasz: szerintem sehogy, még túl kicsi hozzá. Majd idõvel kialakul a maga ritmusa. Az én fiam 9 hetes, de még mindig nem eszik meghatározott idõpontokban. Egy fix etetésvan este fürcsi után, a többi amikor pont éhes.

szerintem sehogy, még túl kicsi hozzá. Majd idõvel kialakul a maga ritmusa. Az én fiam 9 hetes, de még mindig nem eszik meghatározott idõpontokban. Egy fix etetésvan este fürcsi után, a többi amikor pont éhes.
ne keltsd fel, majd õ jelez, ha éhes :)
EKKORA BABÁT MÉG IGÉNY SZERINT KELL SZOPTATNI.TEHÁT AMIKOR KÉRI AKKOR SZOPIZZON.KB MAJD 3-4 HÓNAPOS KORÁBAN FOG BEÁLLNI NEKI.BÁR EZ MINDEN BABÁNÁL VÁLTOZÓ.SZÓVAL HA MÁSFÉL ÓRÁNKÉNT AKAR CICIZNI AKKOR NYUGODTAN CICIZZEN.
Normális úton sehogy. Esetleg ha hagyod sírni és szenvedni. Ha van szíved hozzá, akkor hajrá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ. Reméltem, h nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Akkor ha éhes adjak neki és ha 3-4 óra alvás után nem kel fel akkor keltsem és etessem meg!!!
Nálunk sincs még rendszer az evésekben, van hogy 2-2, 5-3 de akár 4 óra is eltelik (ekkor már keltem) két etetés között. Csak az esti etetés (hogy legyen benne rendszer) kapcsolódik a fürdés után konkrét idõponthoz (persze ez is plusz-mínusz 1/4-1/2 óra).

3 hetes a babám, székrekedése van, csak úgy kakil, ha segítek neki. Hányszor kell 1 nap kakilnia és mit tudok tenni ellene, hogy ne legyen kemény?

Tápszeres a babám,humana ha 1-et kap.

Legjobb válasz: Tudod ha azt olvasom,hogy valakinek tápszeres a babája csak azt tudom elképzelni,hogy nem segítettek neki a szoptatásban,csak azt nem értem,hogy akkor minek vannak a védõnõk!!!Szoptatott babánál az se baj ha egy hétig nincs széklete(mert akkor annyira jól feldolkgozza a táplálékot)Tápszeresnél szerintem kevés a folyadékbevitel.Adj neki forralt és lehûtött vizet,esetleg teát.Ha van tejed csak kevés akkor beszélj szoptatási tanácsadóval,lehet,hogy meg lehet oldani a gondot!Orvossal is beszélnék,hogy mitöl kakil,ill. nem kakil a baba.

Tudod ha azt olvasom, hogy valakinek tápszeres a babája csak azt tudom elképzelni, hogy nem segítettek neki a szoptatásban, csak azt nem értem, hogy akkor minek vannak a védõnõk!!!Szoptatott babánál az se baj ha egy hétig nincs széklete(mert akkor annyira jól feldolkgozza a táplálékot)Tápszeresnél szerintem kevés a folyadékbevitel.Adj neki forralt és lehûtött vizet, esetleg teát.Ha van tejed csak kevés akkor beszélj szoptatási tanácsadóval, lehet, hogy meg lehet oldani a gondot!Orvossal is beszélnék, hogy mitöl kakil, ill. nem kakil a baba.
Nem ette´l véletlenü banánt, ami esetleg megfoghatja a székletet a baba´dnál??adjál neki forralt, hütött vizet, talán segít, és esetleg kamilla teat, (minden nélkül.)Arra vigyázz, hogy ne sokat (segíts)neki, (hömérö, szélcsö), mert elrontod a székelési ingerét.Próbáld a lábacskáit a hasához nyomni, és ott tartani 20-30 mp-ig.
Szerintem próbáld ki a kamilla teát, mert annak van hashajtó hatása. Bár a kislányom anyatejes, de volt már olyan, hogy nehezére esett a kakilás, olyankor egy nap alatt megitattam vele 1-1, 5 dl kamillateát.
Szia! Az én kisfiam 1 hónapos, õ is tápszeres és amióta az elsõ két hét után elment a tejem, õ csak 2-3 naponta tud kakilni. Az orvosunk azt mondta, hogy 5-6 napig nincs gond, csak utána kell aggódni. Viszont a lázmérõzést nem ajánlanám, mert hozzá szokik és még sérülést is okozhatsz neki. Állítólag ha ritkán kakil, az azért van, mert jól hasznosítja a táplálékot és kevés a melléktermék.
A napi egy kaki, szerintem normális. Kérdezd emg a gyerekorvost, mit ajánl a kemény székletre!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!