Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudok utánajárni, hogy hogyan (13 db)

Hogyan tudok utanajarni, hogy egy adott szemely valoban arra a szakra jar e az egyetemen, mint amit allit?

egy orvosi egyetemrol lenne szo, ugyanott, ahol en bolcsesz karon vagyok...vajon kiadjak valahol az x eves orvostanhallgatok nevsorat... vagy hogy derithetem ki?

Legjobb válasz: neptun van,probaltam rajta a hallgato kereseset, de nem dob ki mindenkit...nem tudom, mi alapjan mukodik, pl a paromat sem talaltam meg rajta, pedig o biztosan ott tanul a jegyzetekkel, oktatokkal az a gond, hogy az illeto valoban bejar az orakra, eljattsza, hogy o orvosis, es a neptunon is felveszi a targyakat... de allitolag nem is oda vettek fel, csak nepegeszsegugyre

A kérdező hozzászólása: neptun van, probaltam rajta a hallgato kereseset, de nem dob ki mindenkit...nem tudom, mi alapjan mukodik, pl a paromat sem talaltam meg rajta, pedig o biztosan ott tanul a jegyzetekkel, oktatokkal az a gond, hogy az illeto valoban bejar az orakra, eljattsza, hogy o orvosis, es a neptunon is felveszi a targyakat... de allitolag nem is oda vettek fel, csak nepegeszsegugyre
A kérdező hozzászólása: azert lenne fontos, mert az a szemely is kozel all hozzam akirol szo van es az is, aki ezt allitja rola... szeretnem tudni, melyikuk hazudik
Nem tud orvosis tárgyakat felvenni, ha népegészségügyi szakra jár. Legalábbis a kötelezõket biztosan nem.

Hogyan tudok utánajárni, hogy a munkaadóm tényleg bejelentett-e?

1 hónapja dolgozom a munkahelyemen, de egyre jobban látszik, hogy ez az ember mindenkinek csak hazudik, mint a vízfolyás. Felmerült bennem, hogy esetleg nem történt meg valójában ez a bejelentés, bár állítólag igen. A Nav-ot fel kellene hívni? Vagy mi a módja ennek?

Legjobb válasz: A legegyszerûbb módja, az okmányirodában ügyfélkaput regisztrálni. Az ügyfélkapuban pedig rengeteg mindent tudsz megnézni, intézni, köztük van a foglalkoztatási jogviszony lekérdezése is.

A legegyszerûbb módja, az okmányirodában ügyfélkaput regisztrálni. Az ügyfélkapuban pedig rengeteg mindent tudsz megnézni, intézni, köztük van a foglalkoztatási jogviszony lekérdezése is.
házi orvas is megtudja nézni, hogy fizetik-é a tb-t utánnad
Ügyfélkapu regisztráció tényleg hasznos, ott a beteg életutad is megnézheted, minden tb-s gyógyszer, kezelés, ami történt veled az elmúlt években. És persze a teljes vissztekintés arról, hogy mikor ki fizette a TB-d.
nav oldalán könnyen megtekintheted

Hogyan tudok annak utánajárni, hogy hogyan kerültem fel a BAR listára?

Legjobb válasz: Általában a KHR-tudakozványban közlik veled, hogy ki volt az adatszolgáltató, azaz melyik pénzintézed tette közre az adataidat a rendszerben. Innen pedig egyenes út a kérdésedre a válasz... Be kell menni az adott intézménybe és meg kell kérdezni, hogy mi az oka. Mivel õk voltak az adattovábbítók, így kutya kötelességük az adataiddal kapcsolatosan adatszolgáltatásra.

Általában a KHR-tudakozványban közlik veled, hogy ki volt az adatszolgáltató, azaz melyik pénzintézed tette közre az adataidat a rendszerben. Innen pedig egyenes út a kérdésedre a válasz... Be kell menni az adott intézménybe és meg kell kérdezni, hogy mi az oka. Mivel õk voltak az adattovábbítók, így kutya kötelességük az adataiddal kapcsolatosan adatszolgáltatásra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!


Hol tudok utánajárni, hogy a mindenkori gyes, gyed, közalkalamzottak bére hogyan változott az elmúlt 20 évben? Honlap, hivatal?

Gázár, lakástámogatások változása, ha lehet évekre lebontva. Összevetettem a Magyar Nemzetet és Népszabadságot és érdekes különbésgek vannak. Minden adat érdekel, szigorú kikötés az objektivitás.

Legjobb válasz: A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

Hogyan tudok a utánajárni, hogy van e TB-m?

Nem szeretnék meglep?dni, ha elmegyek az orvoshoz...

Legjobb válasz: Egyszerûen: bemész a helyi TB-hez és megkérdezed...Vagy elmész az önkormányzat szociális osztályára,és ott érdeklõdsz,hogy fizetik-e még a TB-det.

Egyszerûen: bemész a helyi TB-hez és megkérdezed...Vagy elmész az önkormányzat szociális osztályára, és ott érdeklõdsz, hogy fizetik-e még a TB-det.

Hogy tudok utánajárni az összes tartozásomnak?

A kérdés igazából nem is rólam szól.Az öcsémnek van kb 500 ezres tartozása (saját bevallása szerint) ami különböz? helyekr?l jött össze:mobilel?fizetés, internet, vezetékes telefon, A-hitelek, cetelem, provident, ilyesmi.Évek óta nem tudja fizetni, néha-néha (mivel sokat költözik) megtalálja egy-két behajtó cég is.Nekem azt mondja mivel biztos kamatozott az évek alatt pontosan nem tudja megmondani hol mennyi a hitele csak saccolni tud.

Legjobb válasz: hmm nekem nem fizetsz ki 1 millát? :) na és hogy ne legyek off: ahova tartozik egyszerû fel kell hívni mind1iket külön külön és mind1iktõl megkéri a tartozást ennyi pl.: internet: felhívom az internetszolgáltatót teszem azt upc: halló jó napot jó napot ez és ez vagyok ez és ez az ügyfélszámom mennyivel tartozom? köszönöm viszont hallásra. következõ->provident, halló tessék. Jónapot ez és ez vagyok mennyivel tartozom önöknél? köszönöm viszhall ennyi lenne

hmm nekem nem fizetsz ki 1 millát? :) na és hogy ne legyek off: ahova tartozik egyszerû fel kell hívni mind1iket külön külön és mind1iktõl megkéri a tartozást ennyi pl.: internet: felhívom az internetszolgáltatót teszem azt upc: halló jó napot jó napot ez és ez vagyok ez és ez az ügyfélszámom mennyivel tartozom? köszönöm viszont hallásra. következõ->provident, halló tessék. Jónapot ez és ez vagyok mennyivel tartozom önöknél? köszönöm viszhall ennyi lenne
Papíron az egyetlen megoldás az, hogy felveszed a behajtócégekkel a kapcsolatot, akik felszólító leveleket küldenek neki. Bár azt se kell, mert a felszólító levélben leírják, hogy mennyivel tartozik. Ezeket nyilván a tesódnak kell neked odaadnia. Nem hivatalosan meg az a megoldás, hogy leülsz vele, és megkéred, hogy mondja meg õszintén, pontosan kinek tartozik, és kb. mennyivel. De én a magam részérõl, hogyha azt vállalnám, hogy kifizessem helyette az összes tartozását, akkor ezen felül még azt is követelném, hogy tetesse hülyének magát, hogy cselekvõképességet kizáró gondnokság alá tudjam helyeztetni a bíróságon, és így a beleegyezésem nélkül ne tudjon újabb adósságokat csinálni.
Nem neked kell ezt tudni, hanem az öcsédnek. A tartozás nem keletkezik csak úgy magától, nemde? Neki valamit ahhoz alá kellett írnia, és tudnia kell, hogy mibõl mit nem fizetett be. Innentõl kezdve azokat fel kell hívni, és megkérdezni õket, hogy mi van a tartozással, kiadták-e már behajtócégnek, ha igen, akkor mi az õ elérhetõségük, stb. Ha egyszer ezeket az információkat az öcséd nem hajlandó elmondani neked, mikor hajlandó vagy kifizetni a tartozását, akkor mégis, mi a francot akarsz? Hagy a 'csába, dögöljön meg ott ahol van.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Ez azért kicsit(?) erõs hsz volt.Az öcsém még nem is tudja, h ki akarom fizetni helyette.Egyelõre csak beszélgetés szinten jött szóba a téma köztünk mikor megtudta, h bar listás lett és elkenõdött. az elmúlt 5 évben halmozta fel.nem mindegyik felelõtlen lépés volt, de ebbe most ne menjünk bele.a lényeg, h segíteni szeretnék rajta és gondoltam itt vannak okosabbak a témában.Ezek szerint ahogy írjátok is megkerülhetetlen egyenként utánajárni.öcsém amúgy tudja hol mennyivel tartozott (azt nem tudja azóta mennyire rúgott fel a kamat), inkább bennem van meg az aggódás nem-e felejt ki mégis valamit.
Igen, megkerülhetetlen, mert én is adhatnék neked kölcsön, akár szóban is. Ezt se tartja nyilván senki, mégis behajtható, ha valahogy tudom bizonyítani (pl. hangfelvétellel betrükközlek, hogy mikor adod meg a tartozásodat, és ha azt mondod, hogy "majd késõbb", azzal már elismered, hogy van tartozásod). A minimum elvárható az adóstól, ha már fizetni akarsz helyette, hogy összegyûjtse neked az összes szerzõdést, papírt, meg akármit, amit valaha is aláírt, és amivel nem tud elszámolni. Aztán tõlük kell megérdeklõdni, hogy mi van.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem igazad van.Na ez jó kör lesz:)

Hogyan tudok utánajárni egy emelt díjas sms-nek, hogy valóban annyit pénzt szed le a kártyámról, amit írnak?

És hogyan lehet letiltatni, ha esetleg valami baj lenne, többet szívna?

Legjobb válasz: Googleban utánakeresel. Vagy elolvasod az apróbetût.

Googleban utánakeresel. Vagy elolvasod az apróbetût.
A kérdező hozzászólása: Most írni oda én is tudok akármit, hogy 200 Ft 15 percig, de ha 1000-et szed le percenként, akkor mi van?
Ha konkretizálnád... Mert ha pl. smswebrõl van szó, van oldal, ahol a telszámok VALÓDI árszabását meg lehet nézni.
A kérdező hozzászólása: Speciel van egy adott szám, aminek nincs weboldala, mert ez egy privát webcamsex: *Küldd el a MUNKA szót(NAGYBETÛKKEL!), és utána szóközzel elválasztva az MSN címed a következõ telefonszámra:0690619919 Példa: MUNKA msncí[email protected] - a megadott telefonszámra. 1 SMS/15 perc AKCIÓ! 1 hónapra CSAK T-MOBILE elõfizetõknek 3000ft - bõvebb info nálam. Nos, ki lehet vhogy deríteni, hogy valóban annyit szív majd le?
Ezt olvasd el és szûrd le belõle a tanulságot: http://mobilarena.hu/tema/dada_net_jamba_lemondasi_info_a_1-.. Azt javaslom kerüld el azt az oldalt és azt a telefonszámot.

Ki tudna segiteni hogy hol tudok utanajarni hogy hol indul csana (csaladi napkozi nyitasahoz szukseges tanfolyam . ES mennyibe kerul?

Legjobb válasz: Mi tavaly csináltunk ingyenes csana képzést, érdemes a közelben lévõ alapítványoknál körülnézned, mi a hefop program keretében szerveztük, de mostanában már sajna nem tervezzük.

Mi tavaly csináltunk ingyenes csana képzést, érdemes a közelben lévõ alapítványoknál körülnézned, mi a hefop program keretében szerveztük, de mostanában már sajna nem tervezzük.

Hol tudok utánajárni, hogy bizonyos földterületekre vettek-e fel állami támogatást az utóbbi 4 évben?

Örököltünk földeket és mindet a n?vérem nevére irattuk. Honnan tudom, hogy ? vett-e fel támogatást, és nekünk nem szólt?

Legjobb válasz: Ez miért érdekel? Ha a növéredé, akkor semmi közöd hozzá, magánügye.

Ez miért érdekel? Ha a növéredé, akkor semmi közöd hozzá, magánügye.
már bocsi, de ha papíron az övé akkor jogilag semmi közöd hozzá, olyan mintha az én házam dolgai után érdeklõdnél...
megkérdezed tõle.. ha az õ nevén van, durván semmi közöd hozzá
sehol és még jogtalan is!
A kérdező hozzászólása: Bármily furcsa, van közöm hozzá! Azért lettek az õ nevére iratva, mert egyszerûbbnek tûnt így, mintha hatan (annyian vagyunk testvérek)lettünk volna tulajdonosok. Gondolom, ha igazat mondana, már rég megkérdeztem volna tõle! Ez csak egy kérdés volt, és nem gondolom, hogy sértegetéssel kellene megoldani rá a válaszokat! Köszönöm.

Valaki lopja a wifinket? Ennek hogyan tudok utánajárni?

Nincs jelszóval védve.

Legjobb válasz: Egy pillanat. A WIFI lopás valójában nem lopás, mert az egy ingyenes frekvencia. Éppencsak használják. De ha zavar, védd le kóddal! B.P.

Egy pillanat. A WIFI lopás valójában nem lopás, mert az egy ingyenes frekvencia. Éppencsak használják. De ha zavar, védd le kóddal! B.P.
fogod a routert, megnézed mi van az aljára irva, pl linksys wrt54g, vagy dlink ... és ezt beírod google-ba , lehetõleg ki fog hozni találatokat és lesz olyan hogy egy ip cim.pl 192.168.1.1 vagy amit írnak.meg olyan hogy alap jelszó és login. namost az ip-t beirod a böngészõbe és a jelszót logint, aztán így belépsz a router beállitásaihoz. azt megint csak google ba nézd meg hogy milyen beállitás mit jelent a routerednél, de valami olyat keress ahol jelszót kell megadni, mert valszinû hogy az az a beállitás amivel le lehet kódolni. én nem értettem hozzá de google bõl megtanultam. sok sikert
Nálunk úgy ment h rákötöttük a gépre a routert , rámentünk az ipcímére, és ott van neki egy adminisztrációs menüje.rámentünk h security, beállítottuk hogy a routerre melyik gép csatlakozhat ( Mac-címmel) és ment a netelés tovább :)
Amúgy a wifi illetéktelen használata az lopás a törvény szerint. Akkor is, ha nincs rajta jelszó.
Pl usermanual.pdf, manual.pdf, english.pdf, stb. Ha nem tudsz a routerhez (access pointhoz) belepesi jelszot, akkor nem tudsz utanajarni. Kerd meg azt aki beallitotta neked, hogy allitsa be ugy, hogy a wifi halozatod jelszoval le legyen vedve. Ezt a jelszot azokon a gepeken is meg kell adni, amelyikrol a wifit el szeretned erni.
A kérdező hozzászólása: d-link a típusa. milyen fájlt keressek, melyik a leírás?
Ahhoz minimum egy típus kellene (rá van írva). Ha meg már az megvan, akkor be is tudod írni a keresõbe, és meglesz a leírása.
A kérdező hozzászólása: Nem én állítottam be, ezért nem tudom, hogy kell. Ha valaki esetleg meg tudja mondani, azt megköszönöm.
elõveszed a leírását és elolvasod. ezzel kellett volna kezdened.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy ingyenes lenne, mert én fizetek a szolgáltatónak érte. Ettõl függetlenül értem, amit mondasz. Hogy tudom levédeni?
hogy tudsz utánna járni? megnézed hogy még ottvan e az asztalon


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!