Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudok utánajárni, (13 db)

Hogyan tudok utanajarni, hogy egy adott szemely valoban arra a szakra jar e az egyetemen, mint amit allit?

egy orvosi egyetemrol lenne szo, ugyanott, ahol en bolcsesz karon vagyok...vajon kiadjak valahol az x eves orvostanhallgatok nevsorat... vagy hogy derithetem ki?

Legjobb válasz: neptun van,probaltam rajta a hallgato kereseset, de nem dob ki mindenkit...nem tudom, mi alapjan mukodik, pl a paromat sem talaltam meg rajta, pedig o biztosan ott tanul a jegyzetekkel, oktatokkal az a gond, hogy az illeto valoban bejar az orakra, eljattsza, hogy o orvosis, es a neptunon is felveszi a targyakat... de allitolag nem is oda vettek fel, csak nepegeszsegugyre

A kérdező hozzászólása: neptun van, probaltam rajta a hallgato kereseset, de nem dob ki mindenkit...nem tudom, mi alapjan mukodik, pl a paromat sem talaltam meg rajta, pedig o biztosan ott tanul a jegyzetekkel, oktatokkal az a gond, hogy az illeto valoban bejar az orakra, eljattsza, hogy o orvosis, es a neptunon is felveszi a targyakat... de allitolag nem is oda vettek fel, csak nepegeszsegugyre
A kérdező hozzászólása: azert lenne fontos, mert az a szemely is kozel all hozzam akirol szo van es az is, aki ezt allitja rola... szeretnem tudni, melyikuk hazudik
Nem tud orvosis tárgyakat felvenni, ha népegészségügyi szakra jár. Legalábbis a kötelezõket biztosan nem.

Hogyan tudok utánajárni, hogy a munkaadóm tényleg bejelentett-e?

1 hónapja dolgozom a munkahelyemen, de egyre jobban látszik, hogy ez az ember mindenkinek csak hazudik, mint a vízfolyás. Felmerült bennem, hogy esetleg nem történt meg valójában ez a bejelentés, bár állítólag igen. A Nav-ot fel kellene hívni? Vagy mi a módja ennek?

Legjobb válasz: A legegyszerûbb módja, az okmányirodában ügyfélkaput regisztrálni. Az ügyfélkapuban pedig rengeteg mindent tudsz megnézni, intézni, köztük van a foglalkoztatási jogviszony lekérdezése is.

A legegyszerûbb módja, az okmányirodában ügyfélkaput regisztrálni. Az ügyfélkapuban pedig rengeteg mindent tudsz megnézni, intézni, köztük van a foglalkoztatási jogviszony lekérdezése is.
házi orvas is megtudja nézni, hogy fizetik-é a tb-t utánnad
Ügyfélkapu regisztráció tényleg hasznos, ott a beteg életutad is megnézheted, minden tb-s gyógyszer, kezelés, ami történt veled az elmúlt években. És persze a teljes vissztekintés arról, hogy mikor ki fizette a TB-d.
nav oldalán könnyen megtekintheted

Hogy tudok utánajárni az összes tartozásomnak?

A kérdés igazából nem is rólam szól.Az öcsémnek van kb 500 ezres tartozása (saját bevallása szerint) ami különböz? helyekr?l jött össze:mobilel?fizetés, internet, vezetékes telefon, A-hitelek, cetelem, provident, ilyesmi.Évek óta nem tudja fizetni, néha-néha (mivel sokat költözik) megtalálja egy-két behajtó cég is.Nekem azt mondja mivel biztos kamatozott az évek alatt pontosan nem tudja megmondani hol mennyi a hitele csak saccolni tud.

Legjobb válasz: hmm nekem nem fizetsz ki 1 millát? :) na és hogy ne legyek off: ahova tartozik egyszerû fel kell hívni mind1iket külön külön és mind1iktõl megkéri a tartozást ennyi pl.: internet: felhívom az internetszolgáltatót teszem azt upc: halló jó napot jó napot ez és ez vagyok ez és ez az ügyfélszámom mennyivel tartozom? köszönöm viszont hallásra. következõ->provident, halló tessék. Jónapot ez és ez vagyok mennyivel tartozom önöknél? köszönöm viszhall ennyi lenne

hmm nekem nem fizetsz ki 1 millát? :) na és hogy ne legyek off: ahova tartozik egyszerû fel kell hívni mind1iket külön külön és mind1iktõl megkéri a tartozást ennyi pl.: internet: felhívom az internetszolgáltatót teszem azt upc: halló jó napot jó napot ez és ez vagyok ez és ez az ügyfélszámom mennyivel tartozom? köszönöm viszont hallásra. következõ->provident, halló tessék. Jónapot ez és ez vagyok mennyivel tartozom önöknél? köszönöm viszhall ennyi lenne
Papíron az egyetlen megoldás az, hogy felveszed a behajtócégekkel a kapcsolatot, akik felszólító leveleket küldenek neki. Bár azt se kell, mert a felszólító levélben leírják, hogy mennyivel tartozik. Ezeket nyilván a tesódnak kell neked odaadnia. Nem hivatalosan meg az a megoldás, hogy leülsz vele, és megkéred, hogy mondja meg õszintén, pontosan kinek tartozik, és kb. mennyivel. De én a magam részérõl, hogyha azt vállalnám, hogy kifizessem helyette az összes tartozását, akkor ezen felül még azt is követelném, hogy tetesse hülyének magát, hogy cselekvõképességet kizáró gondnokság alá tudjam helyeztetni a bíróságon, és így a beleegyezésem nélkül ne tudjon újabb adósságokat csinálni.
Nem neked kell ezt tudni, hanem az öcsédnek. A tartozás nem keletkezik csak úgy magától, nemde? Neki valamit ahhoz alá kellett írnia, és tudnia kell, hogy mibõl mit nem fizetett be. Innentõl kezdve azokat fel kell hívni, és megkérdezni õket, hogy mi van a tartozással, kiadták-e már behajtócégnek, ha igen, akkor mi az õ elérhetõségük, stb. Ha egyszer ezeket az információkat az öcséd nem hajlandó elmondani neked, mikor hajlandó vagy kifizetni a tartozását, akkor mégis, mi a francot akarsz? Hagy a 'csába, dögöljön meg ott ahol van.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Ez azért kicsit(?) erõs hsz volt.Az öcsém még nem is tudja, h ki akarom fizetni helyette.Egyelõre csak beszélgetés szinten jött szóba a téma köztünk mikor megtudta, h bar listás lett és elkenõdött. az elmúlt 5 évben halmozta fel.nem mindegyik felelõtlen lépés volt, de ebbe most ne menjünk bele.a lényeg, h segíteni szeretnék rajta és gondoltam itt vannak okosabbak a témában.Ezek szerint ahogy írjátok is megkerülhetetlen egyenként utánajárni.öcsém amúgy tudja hol mennyivel tartozott (azt nem tudja azóta mennyire rúgott fel a kamat), inkább bennem van meg az aggódás nem-e felejt ki mégis valamit.
Igen, megkerülhetetlen, mert én is adhatnék neked kölcsön, akár szóban is. Ezt se tartja nyilván senki, mégis behajtható, ha valahogy tudom bizonyítani (pl. hangfelvétellel betrükközlek, hogy mikor adod meg a tartozásodat, és ha azt mondod, hogy "majd késõbb", azzal már elismered, hogy van tartozásod). A minimum elvárható az adóstól, ha már fizetni akarsz helyette, hogy összegyûjtse neked az összes szerzõdést, papírt, meg akármit, amit valaha is aláírt, és amivel nem tud elszámolni. Aztán tõlük kell megérdeklõdni, hogy mi van.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem igazad van.Na ez jó kör lesz:)


Hogyan tudok utánajárni egy emelt díjas sms-nek, hogy valóban annyit pénzt szed le a kártyámról, amit írnak?

És hogyan lehet letiltatni, ha esetleg valami baj lenne, többet szívna?

Legjobb válasz: Googleban utánakeresel. Vagy elolvasod az apróbetût.

Googleban utánakeresel. Vagy elolvasod az apróbetût.
A kérdező hozzászólása: Most írni oda én is tudok akármit, hogy 200 Ft 15 percig, de ha 1000-et szed le percenként, akkor mi van?
Ha konkretizálnád... Mert ha pl. smswebrõl van szó, van oldal, ahol a telszámok VALÓDI árszabását meg lehet nézni.
A kérdező hozzászólása: Speciel van egy adott szám, aminek nincs weboldala, mert ez egy privát webcamsex: *Küldd el a MUNKA szót(NAGYBETÛKKEL!), és utána szóközzel elválasztva az MSN címed a következõ telefonszámra:0690619919 Példa: MUNKA msncí[email protected] - a megadott telefonszámra. 1 SMS/15 perc AKCIÓ! 1 hónapra CSAK T-MOBILE elõfizetõknek 3000ft - bõvebb info nálam. Nos, ki lehet vhogy deríteni, hogy valóban annyit szív majd le?
Ezt olvasd el és szûrd le belõle a tanulságot: http://mobilarena.hu/tema/dada_net_jamba_lemondasi_info_a_1-.. Azt javaslom kerüld el azt az oldalt és azt a telefonszámot.

Valaki lopja a wifinket? Ennek hogyan tudok utánajárni?

Nincs jelszóval védve.

Legjobb válasz: Egy pillanat. A WIFI lopás valójában nem lopás, mert az egy ingyenes frekvencia. Éppencsak használják. De ha zavar, védd le kóddal! B.P.

Egy pillanat. A WIFI lopás valójában nem lopás, mert az egy ingyenes frekvencia. Éppencsak használják. De ha zavar, védd le kóddal! B.P.
fogod a routert, megnézed mi van az aljára irva, pl linksys wrt54g, vagy dlink ... és ezt beírod google-ba , lehetõleg ki fog hozni találatokat és lesz olyan hogy egy ip cim.pl 192.168.1.1 vagy amit írnak.meg olyan hogy alap jelszó és login. namost az ip-t beirod a böngészõbe és a jelszót logint, aztán így belépsz a router beállitásaihoz. azt megint csak google ba nézd meg hogy milyen beállitás mit jelent a routerednél, de valami olyat keress ahol jelszót kell megadni, mert valszinû hogy az az a beállitás amivel le lehet kódolni. én nem értettem hozzá de google bõl megtanultam. sok sikert
Nálunk úgy ment h rákötöttük a gépre a routert , rámentünk az ipcímére, és ott van neki egy adminisztrációs menüje.rámentünk h security, beállítottuk hogy a routerre melyik gép csatlakozhat ( Mac-címmel) és ment a netelés tovább :)
Amúgy a wifi illetéktelen használata az lopás a törvény szerint. Akkor is, ha nincs rajta jelszó.
Pl usermanual.pdf, manual.pdf, english.pdf, stb. Ha nem tudsz a routerhez (access pointhoz) belepesi jelszot, akkor nem tudsz utanajarni. Kerd meg azt aki beallitotta neked, hogy allitsa be ugy, hogy a wifi halozatod jelszoval le legyen vedve. Ezt a jelszot azokon a gepeken is meg kell adni, amelyikrol a wifit el szeretned erni.
A kérdező hozzászólása: d-link a típusa. milyen fájlt keressek, melyik a leírás?
Ahhoz minimum egy típus kellene (rá van írva). Ha meg már az megvan, akkor be is tudod írni a keresõbe, és meglesz a leírása.
A kérdező hozzászólása: Nem én állítottam be, ezért nem tudom, hogy kell. Ha valaki esetleg meg tudja mondani, azt megköszönöm.
elõveszed a leírását és elolvasod. ezzel kellett volna kezdened.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy ingyenes lenne, mert én fizetek a szolgáltatónak érte. Ettõl függetlenül értem, amit mondasz. Hogy tudom levédeni?
hogy tudsz utánna járni? megnézed hogy még ottvan e az asztalon

Hol tudok utánajárni, hogy a mindenkori gyes, gyed, közalkalamzottak bére hogyan változott az elmúlt 20 évben? Honlap, hivatal?

Gázár, lakástámogatások változása, ha lehet évekre lebontva. Összevetettem a Magyar Nemzetet és Népszabadságot és érdekes különbésgek vannak. Minden adat érdekel, szigorú kikötés az objektivitás.

Legjobb válasz: A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

A gyed összege a fizetés % része, az mindenkinek más.

Hogyan tudok a utánajárni, hogy van e TB-m?

Nem szeretnék meglep?dni, ha elmegyek az orvoshoz...

Legjobb válasz: Egyszerûen: bemész a helyi TB-hez és megkérdezed...Vagy elmész az önkormányzat szociális osztályára,és ott érdeklõdsz,hogy fizetik-e még a TB-det.

Egyszerûen: bemész a helyi TB-hez és megkérdezed...Vagy elmész az önkormányzat szociális osztályára, és ott érdeklõdsz, hogy fizetik-e még a TB-det.

Ki tudna segiteni hogy hol tudok utanajarni hogy hol indul csana (csaladi napkozi nyitasahoz szukseges tanfolyam . ES mennyibe kerul?

Legjobb válasz: Mi tavaly csináltunk ingyenes csana képzést, érdemes a közelben lévõ alapítványoknál körülnézned, mi a hefop program keretében szerveztük, de mostanában már sajna nem tervezzük.

Mi tavaly csináltunk ingyenes csana képzést, érdemes a közelben lévõ alapítványoknál körülnézned, mi a hefop program keretében szerveztük, de mostanában már sajna nem tervezzük.

Mit tegyek, ha sejtem, hogy csal a feleségem, de bizonyítani nem tudom? Utánajárni nem bírok, mert helyhez vagyok kötve, és egy szomszéd városban dolgozik. Hogyan lehetne lebuktatni?

Legjobb válasz: Mi lenne, ha egyszerûen megkérdeznéd? Aztán vagy bejön vagy nem. Ha te semmiképp nem tudsz elszabadulni, akkor kérj meg egy számára ismeretlen ismerõsödet vagy barátodat, vagy esetleg magánnyomozót, hogy járjon utána.Nem nagyon van több tippem, esetleg belenézhetsz telefonjába, emailjeibe, bár ez nem etikus. Kutathatsz árulkodó jelek után is.

Mi lenne, ha egyszerûen megkérdeznéd? Aztán vagy bejön vagy nem. Ha te semmiképp nem tudsz elszabadulni, akkor kérj meg egy számára ismeretlen ismerõsödet vagy barátodat, vagy esetleg magánnyomozót, hogy járjon utána.Nem nagyon van több tippem, esetleg belenézhetsz telefonjába, emailjeibe, bár ez nem etikus. Kutathatsz árulkodó jelek után is.
Kérj kölcsön egy kocsit, amit nem ismer a feleséged és azzal menj, nézd meg merre jár, kivel, mit csinál, stb. Én ezt tenném. A telefonba nézegetés sztem nem jó ötlet, mert azonkívül, hogy észreveheti és az nagyon gázul jönne ki, én tuti mindent törölnék mindig a telefonomból, ha tilosban járnék...
Jaj, bocs, most látom, hogy azt írtad nem tudsz utána járni. Akkor egy nagyon megbízható barátot kérj fel. De vigyázz, kit avatsz be. (uccsó válaszoló voltam)
Csak az elõttem író variációja marad, hogy megkérsz valakit.Még telefonálni tudsz a legváratlanabb idõpontokban.A sejtésed tuti?Késõbb jön haza stb...Most az a kérdés, hogy miért akarod lebuktatni?!Válni akarsz ezek után, vagy egyszerûen szembesíteni vele?Nem mindegy, mert másként kell cselekedni!
Honnan veszed, hogy megcsal? Milyen jelek vannak? Hogy viselkedett, mikor megkérdezted?
A legegyszerûbb megoldás, hogy bérelj fel egy magánnyomozót, az profi, sokszor csinált már ilyet, készít fényképeket/felvételeket is.
Mibõl gondolod, hogy megcsal???
LEhet, hogy tudok segíteni, irj emailt!
Ha olcsó megoldást akarsz nem etikusat, akkor nézz bele a telójába , levelezésébe, de titokban.Akár milyen ravasz egyszer úgyis elfelejt valamit.Én is így buktam le, addíg hiába kérdezgetett.
Szerintem beszelj vele! Ne felejtsd el hogy van 3 gyereketek! Mentsd a kapcsolatot ne gondolj arra hogy otthagyod! Beszelj vele es mondd meg neki is hogy terjen eszhez! Nem lehet ennyire onzo hogy csak magara gondol, es a gyerekekre, rad pedig nem! Kerdezd meg tole (hiaba tagad) hogy mi az ami hianyzik neki, miert van erre szuksege? Neked szult 3 gyereket, veled van 11 eve, akkor ez most mire jo? Hany elet megy tonkre igy? A 3 gyereke, a tied es az ove. Csak a szex miatt. Ha pedig annyira nem eltek mar jol, akkor szakitson. Legyen bator!
A te helyzetedben felejtsd el az etikát szerintem õ is elfelejtette.Kezd azért mégis még ha nem is ésszerû a mobil ellenõrzésnél(sms, híváslista, ismeretlen nevek számok)Aztán email, látogatott honlapok, majd naptár, határidõ napló stb.)Megkérni valakit akiben megbízol elég kellemetlen szerintem.Inkább egy idegent de hozzáértõ, tapasztalt, diszkrét személyt válassz.Szívesen adok ingyenes taná[email protected]
Nah, mostmár talán tudsz küldeni emailt, próbáld meg!
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem az utolsó komentet elfogadom.Egyébként 11éve vagyunk házasok három gyerekünk van .Szóval ez nem egyszerû.Nem olyan mint egy autó hogy ha akarok kiszállok vagy beülök.Sajnos ezt nem lehet ennyire le egyszerûsíteni.Köszönöm mindenki válaszát és hozzá szólását.
lehet, hogy ennek a kapcsolatnak köztetek már réges rég vége, csak kell még keresni egy indokot. megpróbálhatod vele megbeszélni, h elé mész munka után vagy fel is hívhatod, miközben dolgozik. ha rendbe szeretnéd hozni a kapcsolatot, akkor viszont hívd el moziba, vidd el hétvégére valahova kirándulni, csináljatok közös programokat
aki így jellemzi a nejét, hogy rafinált, dörzsölt nõ, meg otthagynám, miért vagy még vele???!! Neked is, neki is jobb lenne ha véget vetnétek minél hamarabb ennek!
Ha sejted, és õ "tagad" valami vgérvényesen megromlott közetek. Vagy a te ok nélküli féltékenykedésed, vagy a tényleges megcsalás mérgezi a kapcsolatottokat. Innentõl kezdve mindegy is, hogy melyik az igaz! Váljatok szét békében.
szerintem keress neki más munkát ne legyena másik városban probáld meg neki ezt feldobni hogy mi lenne ha közelebb jönne dolgozni vagy kevesebbet és ti többet együtt lennétek.mit szolna hozzá megilyed vagy nem.ha meg ilyed akkor tuti hogy van valakilye és utána jöhet a magán nyomozo
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok neked emailt írni nem enged a rendszer nincs ki írva hogy privát mail küldése a válasz írójának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elsõre azt tudni kell egy nagyon rafinált dörzsölt nõrõl van szó.Mivel a munkájából adódóan 24 órában dolgozik biztonsági õr.Így csak másnap jön haza.Tehát ideje az van rá.A jelek elég sok volt most már nyilván óvatosabb hogy rákérdeztem.Tagadott mindent mindent valahogy ki magyarázott.Természetessen elhagynám minden zokszó nélkül.
A kérdező hozzászólása: Kérdéseken túlvágyunk.Sajnos magán nyomozót bérelni drága mulatság.Tanácstalan vagyok és most már elkeseredett ez a bizonytalanság fel emészt.
SZia! Megkérdezhetem, hogy hogyan alakult ez a dolog köztetek? Megoldódott, és ha igen, hogyan? Hasonló helyzetben vagyok, csak én vagyok a nõ. Elõre is köszönöm.

Hogyan tudok annak utánajárni, hogy hogyan kerültem fel a BAR listára?

Legjobb válasz: Általában a KHR-tudakozványban közlik veled, hogy ki volt az adatszolgáltató, azaz melyik pénzintézed tette közre az adataidat a rendszerben. Innen pedig egyenes út a kérdésedre a válasz... Be kell menni az adott intézménybe és meg kell kérdezni, hogy mi az oka. Mivel õk voltak az adattovábbítók, így kutya kötelességük az adataiddal kapcsolatosan adatszolgáltatásra.

Általában a KHR-tudakozványban közlik veled, hogy ki volt az adatszolgáltató, azaz melyik pénzintézed tette közre az adataidat a rendszerben. Innen pedig egyenes út a kérdésedre a válasz... Be kell menni az adott intézménybe és meg kell kérdezni, hogy mi az oka. Mivel õk voltak az adattovábbítók, így kutya kötelességük az adataiddal kapcsolatosan adatszolgáltatásra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!