Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudok rakni a (388 db)

Miert van az hogy egy pendrive sem "teljes egeszen"? Ugy ertem hogy a 4gb pendriveomra csak 3.66gb tudok rakni, a 16gb pendrivemre pedig csak 15gbot tudok rakni. Miert van ez? Mit lehet csinalni?

Legjobb válasz: Mert a gyártók idióta módon nem 1024-et használnak váltószámnak, hanem 1000-et. Ez azt jelenti, hogy 1 giga náluk 1000 mega, 1 mega 1000 kB, 1 kB 1000 B. Tehát mire a számolás végére érsz, már csak 3.72 giga a valós mérete. A maradék szabad hely pedig a formázás miatt veszik el. Semmit nem tudsz csinálni vele.

Mert a gyártók idióta módon nem 1024-et használnak váltószámnak, hanem 1000-et. Ez azt jelenti, hogy 1 giga náluk 1000 mega, 1 mega 1000 kB, 1 kB 1000 B. Tehát mire a számolás végére érsz, már csak 3.72 giga a valós mérete. A maradék szabad hely pedig a formázás miatt veszik el. Semmit nem tudsz csinálni vele.
A kérdező hozzászólása: :((
Tartalom jegyzéke is van a pen drive-nak, ez is elfoglal némi területet....

A martingált hogyan tudom "rácsatlakoztatni" a hevederre? Nem tudom hogyan kell, szét se tudom szedni, mert egyiken sincs karabiner (jó tudom hogy nem is kéne hogy legyen) hogy rá tudjam rakni a hevederre. Valaki segítsen, köszönöm.

Legjobb válasz: A martingálnak kell legyen egy alsó része (hosszabb, vastagabb szíj, ami önmagába csatolódik, de állítható hosszúságú), amin áthúzod a hevedert. Ha nem szügyhámos martingál, csak sima, akkor ez az egyetlen csatlakozási pontja a nyereggel. Van még egy összecsatolható hosszabb, de vékonyabb szíj, az megy a ló nyakára, a két rövidebb karikás szíjon pedig a szárat vezeted át.

A martingálnak kell legyen egy alsó része (hosszabb, vastagabb szíj, ami önmagába csatolódik, de állítható hosszúságú), amin áthúzod a hevedert. Ha nem szügyhámos martingál, csak sima, akkor ez az egyetlen csatlakozási pontja a nyereggel. Van még egy összecsatolható hosszabb, de vékonyabb szíj, az megy a ló nyakára, a két rövidebb karikás szíjon pedig a szárat vezeted át.
http://www.nagylovas.hu/lovas/index.php?pid=103&gid=121&id=885 Ezen a linken van egy kép, ami bal oldalra áll szélesebb szíj, az lesz, amin áthúzod a hevedert. Amelyik kör alakban össze van csatolva, az megy a nyakára, a karikás részen pedig a szétcsatolt kantárszárat kell átvezetned (a karikát állítva tartsd, úgy vezesd át rajta a szárat), majd összecsatolod és kész.
A kérdező hozzászólása: Pont olyan martingálom van ami a képen van, csak úgy lehet hogy, mint a "tûn áthúzom a cérnát"? Nem lehet karabinert venni rá? Nem fogja így nyomni a hasát a lónak, meg súrolja is, vagy hülyeséget mondok?
Nem lesz semmi gondja, ne izgulj. :-)
A kérdező hozzászólása: Hát jó; Köszönöm mégegyszer:)
A legtöbb martingál ilyen, de pl van olyan heveder (fõleg ugró), hogy van a heveder alján karika és abba lehet karabínerrel rácsatolni a martingált (szügyellõset). De a bevett szokás a simán átbújtatás és nem töri a lovat.
Ha attól félsz, hogy kidörzsöli akkor van olyan martingál is amin van karabiner, de ahhoz olyan heveder kell amin van alul egy karika és abba kell belecsatolni. De amúgy tényleg nem lesz semmi baja sem az ilyentõl.
Nem töri fel a lovad, mert ha meghúzod a hevedert, akkor ugye "odaszorítja" a hasához, azaz nem mozdul el, csak ott van:) Nem tudom mihez hasonlítani, mintha te az övedre akasztanál valamit, az övet pedig jól meghúznád, nem dörzsölné ki a nadrágod, mert egy helyen van fixen, és nem mozdul el a meghúzott öv/heveder alatt:)
A kérdező hozzászólása: Oh jó köszönöm mindenkinek!
Egyet felejtettél el: Ez mi, hol, milyen lista?
A kérdező hozzászólása: ***Tényleg Bocsi: Facebook

Integrált videokártya helyére be tudom rakni a dedikáltat? Hol tudom megnézni, hogy a PCI-E milyen verziójú?

Legjobb válasz: az integrált helyére biztos nem :D tökmindegy az a lényeg pci-e legyen :D hogy 2.0 vagy 3.0 az mind1

az integrált helyére biztos nem :D tökmindegy az a lényeg pci-e legyen :D hogy 2.0 vagy 3.0 az mind1
Persze hogy be tudod, ezért forrasztják bele a PCI-E x16 portot, ilyenkor az integrált automatikusan letiltja magát. Az alaplap kézikönyvében benne van, milyen PCI-E verziójú, de a gyártó oldalán is fent van. Amúgy meg tök mindegy, mert felülrõl kompatibilisek. Inkább a tápon kell agyalni, meg a procin, hogy elég erõsek-e hozzá hogy megtudják normálisan hajtani.
Az integrált azért integrált, mert az alaplapra van ráintegrálva (vagy mostanság a processzorba). Azt te cserélni nem tudod, annak a helyére, biztosan nem tudsz mást rakni (hacsak nem kezdesz forrasztgatni). Ellenben az integrált mellé be tudsz rakni a PCI-E slotba kártyát, ha ez a kérdés. A BIOS-ban ki tudod választani, hogy mit indítson a gép. A PCI-E verziót az alaplapod honlapján tudod megnézni, de az összes verzió kompatibilis foglalat tekintetében egymással.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! A táppal és a procival nincs gond, találtam hozzájuk illõ kártyát.

Golf 3 sima eblak emelő van benn de kaptam egy másik autó az elektromos ablak emelőjét rá tudom rakni a sima emelőre az elektromos motort úgy hogy működjön?

Legjobb válasz: Mindent meg lehet oldani, kérdés mennyi mûszaki tudásod van hozzá. Esetleg megtudhatnánk, milyen autó ablakemelõjét szándékozod belerakni? Esetleg univerzális?

Mindent meg lehet oldani, kérdés mennyi mûszaki tudásod van hozzá. Esetleg megtudhatnánk, milyen autó ablakemelõjét szándékozod belerakni? Esetleg univerzális?

Lányok, nektek bejön az hogy egy fiú ki tudja rakni a rubik kockát?

Mert én ki tom csak arra vok kíváncsi hogy nektek bejön-e?

Legjobb válasz: istenem de aranyos:D:D:D:D

istenem de aranyos:D:D:D:D
én 1:30 alatt rakom ki a 3x3-ast. El is élvez tõle a csajom
Ha a rubik kockát kirakod, az jó. Ha a farkadat berakod, az még jobb.
hát nekem ez se nem pozitív, se nem negatív tulajdonság, nem keltené fel az érdeklõdésemet. kivéve, ha ahelyett, hogy velem lennél, egész nap ilyen kockákkal szórakoznál, mert az negatív lenne.
A kérdező hozzászólása: 21:26 nem tom
A kérdező hozzászólása: 18:20 Kösz hogy megvédtél
Én csak a sima 3x3-mast tudom kirakni, de volt már hogy egy csaj azt kérte tanítsam meg :D Akkor ez most mi? :P 16/F
15:07 ti eljuttok odáig hogy 13 éves? most komolyan szerintetek azon jár az agya hány csajt húzzon meg..istenem most kezd tini lenni hagyjátok már..:) amúgy szerintem kérdezõ, egy idõ után igenis szuper, mert pl én a büdös életbe nem fogom tudni kirakni, és felnézek azokra akik gyorsan kirakják, akárhonnan tanulták is:D 4-5 év múlva minden más mellett ezis bejöhet;):)
Lassia le donne et studia la matematica!
én a 3x3ast simán kirakom 2-3 nap alatt de az utcára még gyorsabban ki tudom rakni ahoz elég 2perc is
Hát én nem az alapján választok h. kirakod-e akockát, én nem tudom kiraklni szerintem, de focizni sem tudok, meg még sok mindent, de nekem az érzelmi tulajdonságok sokkal többet jelentenek, mint az h. értesz valamihez, na meg ezzel nem lehet megélni, hacsak nem versenyekel nyersz vele, de szerintem manapság már annyian vagytok, h. ez sem különleges. Szóval ügyi vagy meg minden, de én nem ez alapján fogok párt választani.
Itt nalunk szinte mindenki ki tudja rakni a 3x3ast mert tanitjak a suliban :D tehat nem hiszem h nagy elony. Amugy nekem 47 mp a rekordom... :) )
A kérdező hozzászólása: 08:30 ha veled lennék akkor nem jáccanék ha nem...
A kérdező hozzászólása: 10:13 nekem meg 31mp
Nekem bejön :D:D 15/L
A kérdező hozzászólása: 15:11 az jó nekem
bazzz... :D Egy csajnak az jön be, ha magabiztos vagy, férfias, erõt sugárzó és képes vagy rendesen kielégíteni. Hogy emellett milyen kocka hülyeségeid vannak, azt jó esetben tolerálja, rossz esetben idegesíti. Most komolyan, abban mi a mûvészet, hogy elolvasol egy könyvet, hogy hogy kell kirakni, milyen alapszituációkból merre kell haladni, majd ezt annyit gyakorlod, hogy gyors legyél?
édeees :)
És ez miért ebbe a kategóriába tartozik? :) Én 1 perc 20 másodperc alatt rakom ki a 3x3-as kockát - mégse ettõl fognak jobban szeretni a csajok. Barátnõmnek se ez a vonzó bennem, hanem amilyen ember vagyok. Össz képet kell figyelembe venni. Én pl elég színes egyéniség vagyok, sokmindent kipróbáltam, sokmindenhez értek. Úgy mint, íjászat, gitározás, trial, dh, különbözõ extrém sportok, fotóás, yoyo, rubik kocka kirakás ;) és hasonlók. De ez amiket leírtál 1 kalap alá tartozik. Ha csak ennyi érdekel téged akkor "unalmas" vagy 22F
elõzõnek írnám hogy 13 éves és te meg 22 vagy:) 9 éve van még arra hogy mindent megcsináljon azok közül amiket teis...:) még ne unalmasozd le, még csak most kezd el élni:)
A kérdező hozzászólása: 11:17 Én meg a 32mp allat rakom és nem kell le harapni a fejemet csak kérdeztem most nem azt mondom hogy evvel dicsekszek hanem....ja és nem vok unalmas
A kérdező hozzászólása: 11:20 kösz hogy meg védtél
amúgy amit belenikeltél azok közül az 5x5-ös linkjénél valami instant füstöltkolbász jön elõ...
A kérdező hozzászólása: bocsánat el rontotam a képent az 5x5x5-nél itt a jó kép: http://www.addel.hu/store/termekfotok/1803/kisarufotok/44302..
A kérdező hozzászólása: void cube:http://w15.itrademarket.com/pdimage/56/1413056_voidcube.jpg mirror blocks:http://kockajatekok.hu/images/stories/rubiks_cube_mirror_blo..
láma..XD
Mindenesetre az a helyzet hogy ha nemtartod magad unalmasnak az jó :) De annyit érdemes tudnod hogy ezeket (bocsi a szóért, nem sértésnek szánom) de egy betanított majom is képes, ha a megfelelõ megoldó kulcsot alkalmazod :) De még csak 13 vagy :) - Idõvel rájössz hogy mi az ami bejön a csajoknak :) - De tuti nem emiatt fognak akarni. Azt is hozzátenném hogy ezekkel a logikád, a probléma megoldó készséged is fejlõdik, ezt meg idõsebb korodban kamatoztathatod 22F (11:17 voltam)
te aztán igazi kocka vagy:D egyébként meg szerintem ez senkit nem érdekel...találj valami jobb csajozási technikát 19L
A kérdező hozzászólása: 12:41 oké
igen, és ha van türelme engem is megtaníthatna.
A kérdező hozzászólása: 12:57 Ki?Én?
Nem te hanem az õ pasija
A kérdező hozzászólása: ugyan ugy mint a 3x3x3-ast csak több térlátás kell

Lányok, nektek bejön az hogy egy fiú ki tudja rakni a rubik kockát?

Mert én ki tom csak arra vok kíváncsi hogy nektek bejön-e? 12/f

Legjobb válasz: hhúúúú szerintem erre biztos beizgul az összes csaj, és leteper... omg

hhúúúú szerintem erre biztos beizgul az összes csaj, és leteper... omg
Én nem tudom kirakni. De pofán tudom verni azt aki kitudja rakni! Ez bejön a csajoknak? 19f
Ha már ki is tudja akkor be is rakhatná nekem azt a rubik kockát. Pallagi Bence
A kérdező hozzászólása: :-)
a pofánverés bejön xd szerencse hogy én sem tudom kirakni :DDD de amugy most a puzzle a menõ... nemis értem hova gondolsz.
A kérdező hozzászólása: 00:36 Hát a rubik kockához kell logika egyrészt másrészt a beírnád a guugliba hogy "bábel torony" tessék itt egy link: http://www.szerencsijatekbolt.hu/galeria/photo/muzeum/tarsas.. ez a kiinduló allapot! http://insitu.hu/ws/images/01.jpg és így kell kirakni
A kérdező hozzászólása: ok :-)
a bábel toronyban mi a pláne?:D nekem volt, amikor kicsi voltam, olyan 7-8 éves, és akkor is ki tudtam rakni. amúgy szerintem a rubik kockához semmilyen logika nem kell. legalábbis én nem érzem magam fifikásabbnak attól, hogy ki tudom rakni. 18/L
A kérdező hozzászólása: 21:53 nem vagyok kicsi xD
utolsó: te meg éretlen.
ilyen kérdést.. persze hogy bejön
A kérdező hozzászólása: :-)
Megnézem, hogy milyen ügyes vagy. De mint pasi nem ettõl fogsz bejönni. 19/L
nnah kosszi most mar ki tudom rakni:D
A kérdező hozzászólása: 18:12 Szívesen
kösszii:D
A kérdező hozzászólása: 14:30 videosmart.hu ott beírod a keresõbe hogy "rubik kocka" és az utolso oldara mész és ott lesz a amatõr kirakás sok szerencsét
hááth énnem tudommi a 2x2, 3x34x4 de én nem tudtam irakni a bûvös kockát eddig...de szertném tudni hogyan kell...
A kérdező hozzászólása: 00:56 am mi a bajod?
aztajóbüdösk**va... na jó többet nem jövök gyik-ra
A kérdező hozzászólása: 13:05 oké ;)
ezzel jól lehet ám csajozni:D xd kicsi vagy még
A kérdező hozzászólása: 14:28 ; 14:31 Nagyon kedvesek vagytok örülök hogy vannak még ilyen lányok ;)
A kérdező hozzászólása: ja és ki tom rakni a: -2x2 rubik kockát -3x3-ast -4x4-est; -kicsit éetek az 5x5-is -a mirror blocks-ot -a bábel tornyot -void cube-ét -kígyókockát hát enyit
én lány vagyok, és én is ki tudom rakni. szerintem bárki megtanulhatja, ha akarja, nagyon egyszerûm csak ránézésre bonyolult... szóval ettõl semmivel nem fog jobban bejönne egy srác:D de hidd el, nem csak nekem, hanem szerintem senkinek.
ikszdé
IQ betyár forever :D
és aki feltud öltözni magátolXD?
JUUJ! De izgi! 11/L
Naná! Szóba sem állok mással.
A kérdező hozzászólása: hát én már kitom 1percen belül rakni a kockát ugy hogy...
erre befog indulni csaj:D ohhh én is kitudom rakni pár hét után..:D sztem még tanulj ilyen téren..:) 14F
Komolyan azt hiszed 12 éves fejjel, hogy ha kitaksz egy RUBIKkockát akkor attól a csajok sugárba fognak hugyozni tõled, KIKELL HOGY ÁBRÁNDITSALAK NEM FOGNAK SUGÁRBA HUGYOZNI TÕLED, max megdicsérnek h kitudtad rakni... Szted a csajoknak tetszik ha összetudom rakni a kindertojásban lévõ kis játékot, xDDDDD gondolkozz már!!! SZERINTEM MENNY VISSZA HOMOKOZNI, AZ VALÓ NEKED!
Sokkal több észrõl ad tanubizonyságot, mintha odállítanál elé egy motorral, hogy csõ bébi, jössz gurulni? Aztán meg zakóztok az elsõ saroknál.
A kérdező hozzászólása: jó van csak kérdeztem, azé nekkel leszedni a fejemet!egyrészt már páran csodálták suliban pl.:az osztly fõnök is :P
A kérdező hozzászólása: 14:31 Kösz te is ;)
A kérdező hozzászólása: 14:28 kösz hogy meg védtél (amugy augusztban leszek 13);) xD
Olyan szempontból pozitívum, hogy aki ki tudja rakni, az nem az a tipikus tapló, akik többnyire azt se tudják, hogy mi az. 17L
De gonoszak vagytok! Szegény kisgyerek!!!! Nem látjátok, hogy még csak 12 éves???? Nem piálással menõzik, hanem egy logikai játékkal, ti meg itt leugatjátok. Szégyelljétek magatokat!
fuckyeah gyanús:D szerinted kit érdekel, hogy kitudod rakni? ha tetszel egy csajnak akkor összejön veled ha ki tudod rakni a qurva kockád hanem
epik fájl
A kérdező hozzászólása: 12:17 te egy értelemes ember vagy
Szerintem van, akinek bejön, ugyanis nem egy disco-s suttyóra vall, hanem egy intelligens, türelmes emberre. Mondjuk ez természetesen önmagában nem elég, de szerintem lehet egy jó pont.
hat nem tudom, max annyit mondanek, hogy ugyes vagy..de annal tovabb nem igazan:D

Hogyan tudom átkonvertálni a movie maker-rel készített projektet, hogy feltudjam rakni myvipre?

Legjobb válasz: nem kell átkonvertálni,felmegy magától legalábbis nekem

nem kell átkonvertálni, felmegy magától legalábbis nekem
Eloszor publikálni kell a filmet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!