Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudok nevem elé (68 db)

Hogy tudok valakit megtalálni a városban ha nem tudok róla semmit csak a nevét és, hogy ebben a városban él? Sajnos közösségi portálokon nem találtam. Valami tipp?

Legjobb válasz: Hát így nehéz. Mondjuk ha ismered a korát, és már túl van az érettségin, illetve ha van sejtésed, hogy hogyan néz ki, akkor az adott névre és városra illetve a középiskola ill. gimnázium szóra rákeresve esetleg megtalálhatod a tablóképét, amire kép alapú keresésnél meg lehet esetleg találni, hogy hol szerepel még ugyanez a tablókép a neten. De ez általában nem szokott bejönni. Ha nincs fent közösségi portálon, akkor nem sok esély van rá, hogy megtaláld, ha nagyobb városban él. Gondolom az ismeretségi hálójából sem ismersz embereket.

Hát így nehéz. Mondjuk ha ismered a korát, és már túl van az érettségin, illetve ha van sejtésed, hogy hogyan néz ki, akkor az adott névre és városra illetve a középiskola ill. gimnázium szóra rákeresve esetleg megtalálhatod a tablóképét, amire kép alapú keresésnél meg lehet esetleg találni, hogy hol szerepel még ugyanez a tablókép a neten. De ez általában nem szokott bejönni. Ha nincs fent közösségi portálon, akkor nem sok esély van rá, hogy megtaláld, ha nagyobb városban él. Gondolom az ismeretségi hálójából sem ismersz embereket.
Nézd meg a telefonkönyvbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem a telefonkönyv lesz.

Hogyan tudok iwiw-en a nevem elé, meg a nevem után szimbólumot tenni?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen szimbólumra gondolsz. Láttál valakinél valami jót? Mert akkor jelöld ki, és másold be a saját nevedhez. Vagy WORDbe is van sok jó, ott is ctrl + c - vel kijelölöd, ctrl + v - vel beilleszted a nevedhez.

Attól függ, milyen szimbólumra gondolsz. Láttál valakinél valami jót? Mert akkor jelöld ki, és másold be a saját nevedhez. Vagy WORDbe is van sok jó, ott is ctrl + c - vel kijelölöd, ctrl + v - vel beilleszted a nevedhez.
Szerintem azért nem jó ha ilyenekkel telepakolod, vagy speciális karakterekkel helyettesíted a neved egyes betûit, mert ezután keresésben nem fognak megtalálni ha beírják simán h pl:Nagy Zoltán, ha neked az a betû kivan cserélve. De ha az a cél, hogy a névsor elejére kerülj tökéletes a neved elé rakni pár szivet:P
A kérdező hozzászólása: Hát szivet szerettem volna, de a gép nem engedi kitenni.Ilyenkor mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: Mindegy, megvan:) Köszönök mindent!:)


Hogy és min keresztül tudom megkeresni az édesapámat, aki kiskoromban visszament Algériába? A nevét életkorát, a régi címét és hogy melyik városban élt azt tudom.

Legjobb válasz: esetleg facebookon, vagy más nemzetközi közösségi oldalon rákereshetnél a nevére. persze, reménykedjünk benne, hogy nem "kiss bélának" hívják, amibõl kismillió van...

esetleg facebookon, vagy más nemzetközi közösségi oldalon rákereshetnél a nevére. persze, reménykedjünk benne, hogy nem "kiss bélának" hívják, amibõl kismillió van...
Nem baj, ha nem tetszik amit írok most :) de, szerintem gondold át, hogy biztos, fel szeretnéd õt keresni :) Írod, hogy kis korodban elhagyott, hát ezek szerint, elég sok idõ el telt már, szal. õ is kereshetett volna Téged. Engem anyukám/apukám elhagyott. Minden áron fel akartam õket keresni, bár ne tettem volna. Elég nagy trauma volt nekem annak idején, hogy el hagytak, de mikor sikerült megtalálnom õket (teszem hozzá nem egy nap alatt) egyikõjük sem volt kíváncsi Rám. Már, bánom, hogy vágytam olyan személyek szeretetére akiknek, lett volna idejük/alkalmuk felkeresni, aztán amint Én találtam meg õket, elküldtek, a francba. Csalódottság beszél most belõlem vagy sem, de inkább olyanokra fordítottam volna az idõt és figyelmet, akik mióta az eszemet tudom velem voltak és segítettek, mint olyanokra akikrõl csupán én "szõttem gondolatban szép álmokat " :)
Külügyminisztérium esetleg?
A kérdező hozzászólása: egyszer már próbáltam, és próbáltam az Algériában lévõ magyar kozulátusra irni e-mailt, de csesztek rá egy nagyot, pedig elolvasták a levelet.de köszönöm a válaszod, lehet megpróbálom mégegyszer :)
én egy franciaországban élõ rokonomat úgy találtam meg, hogy a város honlapján (ahol utoljára tudtam hogy lakott) megnéztem az elérhetõséget, talán polgármesteri hivatalét, írtam egy levelet, és egyszerûen elküldték levélben a címét... nem tudom máshol is mûködik-e vagy csak itt voltak jó fejek, de nekem sikerült:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, hasznos infó, meg is próbálom :)

Hogy tudom megoldani az átírást és a biztosítást ha egy elhúnyt férfi nevén van a motor, és a felesége "adta el" nekem. ?

Forgalmi megvan (egy egyszerû kis 49,6ccm schwalbe nagyon jó állapotban) Ezek szûkségesek lennének ahhoz hogy biztosítást tudjak rá kötni? Milyen költségekkel járna ez a dolog? Hogy lenne a legjobb nekem?

Legjobb válasz: Elég macerás, kell lennie egy hagyatéki tárgyalásnak, majd a hagyatéki végzéssel beballagni az okmányirodába, ott mondanak valamit, mit hogy a továbbiakban, és át lehet-e evvel íratni. Én azt csináltam, hogy apám után örököltem volna egy papírproblémás autót(alvázszám nem stimmelt), és kiderült, hogy át kellene írni, de az eredetvizsgán megbukott volna a dolog, és elõvettek volna mindenkit. Így egyszerûen visszadátumozva eladtam az autót, amíg még élt, és nem volt gond. Az aláírása meg....hmhm, rád bízom, hogy intézd el. Nem túl jogszerû, de ha nem akartok szívni, ez a megoldás.

Elég macerás, kell lennie egy hagyatéki tárgyalásnak, majd a hagyatéki végzéssel beballagni az okmányirodába, ott mondanak valamit, mit hogy a továbbiakban, és át lehet-e evvel íratni. Én azt csináltam, hogy apám után örököltem volna egy papírproblémás autót(alvázszám nem stimmelt), és kiderült, hogy át kellene írni, de az eredetvizsgán megbukott volna a dolog, és elõvettek volna mindenkit. Így egyszerûen visszadátumozva eladtam az autót, amíg még élt, és nem volt gond. Az aláírása meg....hmhm, rád bízom, hogy intézd el. Nem túl jogszerû, de ha nem akartok szívni, ez a megoldás.
A Schwalbe alap esetben segédmotoros kerékpár, ha nem akarod lerendszámoztatni, akkor elég hozzá egy adásvételi szerzõdés, amivel köthetsz biztosítást, és már mehetsz is isten hírivel! A segédmotorokat nem kell "átiratni" és nem is szerepelnek a nyilvántartásban. Adásvételit pedig írtok valamelyik élõ örökössel.
Normál esetben a második válaszoló által leírt út járható! De miért van a mocinak forgalmija? És ha van, akkor nyilván van tartva...
Vagy azt csinálod amit mindenki szokott aki nem annyira síkhülye, hogy gyakorikérdéseken tesz fel ilyen kérdéseket. Leülsz apáddal az asztalhoz, írtok egy adásvételit, tõle veszed a motort, anyád az egyik tanú, a szomszéd Mari néni a másik tanú. Aztán mehetsz biztosítást kötni mer van adásvételid....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat! Úgy gondolom hogy azért van a motornak pappírja, mert fénykorában még mûszaki vizsgára is be kellett vinni, és én csak abban nem voltam biztos hogy "Mari" néni alá írhatja a pappírokat, meg de most hogy tudom, akkor inkább írok vele egy üzemben tartóit és mehetek biztosításért, így gondolom olcsóbb lenne nekem is, és mégis tudok valamit felmutatni hogy honnan van. De most akkor a biztosítónál kell bizonyítanom hogy az enyém?
A kérdező hozzászólása: Elolvastam még egyszer, , értek mindent, csak egy kicsit fáradt vagyok... Még egyszer köszönöm!

Excelben hogyan tudom megszámolni, hogy egy bizonyos oszlopban, egy bizonyos név hányszor fordul elő?

Legjobb válasz: Állítsd be a szûrõt. Adat/szûrõ/ automatikus szûr. Utána a legördülõ sávból kiválasztod a nevet és kész.

Állítsd be a szûrõt. Adat/szûrõ/ automatikus szûr. Utána a legördülõ sávból kiválasztod a nevet és kész.
Igen, így is lehet, de mondjuk egy több ezer soros táblázatnál megszámolni az eredményt nem túl szerencsés. Egy másik megoldás: Feltételezve, hogy azok az adatok amelyekben keresni kell azok az "A" oszlopban vannak. Így a "B1"-es cella szerkesztõlécére beírnám a következõ függvényt: "=DARABTELI(A2:A100;C1)" Azaz: a "B1"-es cellába írja ki, hogy hányszor van meg az "A2:A100" tartományban a "C1"-es cellában megadott érték. Ha más értékre vagy kíváncsi, egyszerûen átírod a "C1"-es cella értékét és az ENTER után a "B1"-es cellában megjelenik a kívánt eredmény.
Várd meg a helyi postást és beszéld meg vele.A nevedet ragaszd ki a ládára.
Nagyon egyszerû a dolog, kérd a te nevedre és arra a címre, ahol vagy (ergó: levelezési cím). Én is albérletben lakom, én sem vagyok bejelentve ide, mégis megkapok minden levelet. Ha elkallódik egy csomag vagy levél, semmi köze senkinek ahhoz te hová vagy bejelentve. Kerestetheted te üzbég címrõl is, ha a levélen is az volt, a lényeg, hogy lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Tehát az a lényeg, hogy az én nevem legyen rajta?

Egy olyan űrlapküldőt, vagyis inkább üzenetküldést szeretnék csinálni, hogy kitölti, hogy név és üzenet, és akkor nem email címemre küldi el, hanem egy másik fájlba menti, pl uzenetek. Php hogy tudom megoldani?

Eddig megvagyok: <form action="kuldes.php" method="post"> <div> <br> <label for="lastname">Név: </label> <br> <input type="text" name="name" id="name"> <br> <label for="firstname">Üzenet: </label> <br> <input type="text" name="message" id="message"> <br> <input type="submit" value="Beküld"> </div> </form>

Legjobb válasz: A PHP-ba: $myFile = "fájlneve.txt"; $fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file"); $stringData = "Név: ".$_POST['name']." Üzenet:".$_POST['message']; fwrite($fh, $stringData); fclose($fh);

A PHP-ba: $myFile = "fájlneve.txt"; $fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file"); $stringData = "Név: ".$_POST['name']." Üzenet:".$_POST['message']; fwrite($fh, $stringData); fclose($fh);
vagy inkább: <?php $ujSor = "\r\n"; file_put_contents('UZENETEK.TXT', 'Név: ' . $_POST['name']. $ujSor . 'Üzenet:' . $ujSor . $_POST['message'] . $ujSor . $ujSor , FILE_APPEND); ?>

Hogyan döntöttétek el mi legyen a pici neve? Nekünk most jön a második fiú, az elsőnél nem volt tétovázás, nála azonnal tudtuk ha fiú akkor Bence lesz, de most nagyon nehezen tudunk nevet választani.

Legjobb válasz: Mi kinyomtattuk az utónévtárat, és bejelöltük hogy kinek melyik tetszik. Aztán az lett, ami mindkettõnknek bejött. Kislány, Dóra. Sok boldogságot!

Mi kinyomtattuk az utónévtárat, és bejelöltük hogy kinek melyik tetszik. Aztán az lett, ami mindkettõnknek bejött. Kislány, Dóra. Sok boldogságot!
Unokatesómékról tudok csak mesélni neked(nekem még nincs gyerekem).Õk úgy választottak nevet az elsõ gyereküknek, hogy na õ biztos Ákos lesz(az apja is az..), és a második lány lett, õ neki az anyja mondott egy nevet(csak úgy mondta), már amikor kiderült, hogy kislány lesz..szóval csak úgy eszébe jutott a Zsófi..:) És a másik unokatesóméknál pedig a kisfiút az apjáról nevezték el(majmolás, de teljesen hagyományos errefelé)..:) Mivel rendes, modern és nem ókori neve volt az apukának, ezért lett az a neve:D:D
átnéztük az útónévkönyvet és kiválasztottuk a szóbajöhetõket, majd azt szûkítettük 5re. Idáig jutottunk, mikor 2 héttel hamarabb elindult a kislányunk, így a szülõszobán sakkoztuk ki, hogy melyik is legyen. Tímea lett :D
Nekünk három fiúnk van, na gondolhatod?Az elsõnél még ok, az apja nevét kapta.A másodiknál is sikerült leszûkíteni a kört elég gyorsan.A hármaskánál még a szülõszobán is vaciláltunk két név között, aztán eldöntöttük, hogy mindakettõt megkapja, de akkor jött a következõ kérdés, melyik legyen az elsõ neve?De mire kibújt addigra eldöntöttük!
Apuka neve?
:-) nekünk úgy lett, hogy én tévét néztem és ezúton is köszi a tippet a 21 milliós táska nyertesének ;-)) mert ez volt az egyetlen név, ami végre a páromnak is tetszett :-)))

PHP-ban hogyan tudom kinyerni az összes változó nevét és értékét ami az adott lapra GET-el érkezett? Van erre megoldás egyáltalán?

Legjobb válasz: foreach ($_GET AS $key => $value) { ... } Ez a ciklus bejárja a $_GET szuperglobális tömböt. $key -ben lesz a változó neve, $value -ban pedig az értéke.

foreach ($_GET AS $key => $value) { ... } Ez a ciklus bejárja a $_GET szuperglobális tömböt. $key -ben lesz a változó neve, $value -ban pedig az értéke.
A kérdező hozzászólása: foreach-el csak az értékeket tudom kinyerni
A kérdező hozzászólása: ó köszönöm, ezt még nem láttam amikor írtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!