Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudok létrehozni (266 db)

Hogyan tudok létrehozni saját nyilvános kulcsot a titkos kulcsom mellé párnak GNU Privacy-nél vagy gpg4win-nél?

Legjobb válasz: Mit szeretnél pontosan csinálni, nem teljesen értem a kérdést. Ha egyszer már létrehoztál egy kulcspárt, az már egy pár, tartalmazza mindkét kulcsot, tehát a nyilvános kulcsot nem kell külön létrehozni és nem is lehet, nincs ilyen lehetõség, egyszerre generálódik mindkettõ. Exportálni kell a nyilvános kulcsot, hogy ismerõseidnek oda tudd adni, vagy elküldeni e-mail-ben. Sajnos nem ismerem a GPG4Win felületét és nem tudom hogy kell ezt megtenni, de biztos vagyok benne hogy van erre menüpont. Ha írsz bõvebben hogy mit szeretnél, próbálok segíteni.

Mit szeretnél pontosan csinálni, nem teljesen értem a kérdést. Ha egyszer már létrehoztál egy kulcspárt, az már egy pár, tartalmazza mindkét kulcsot, tehát a nyilvános kulcsot nem kell külön létrehozni és nem is lehet, nincs ilyen lehetõség, egyszerre generálódik mindkettõ. Exportálni kell a nyilvános kulcsot, hogy ismerõseidnek oda tudd adni, vagy elküldeni e-mail-ben. Sajnos nem ismerem a GPG4Win felületét és nem tudom hogy kell ezt megtenni, de biztos vagyok benne hogy van erre menüpont. Ha írsz bõvebben hogy mit szeretnél, próbálok segíteni.
A kérdező hozzászólása: Nem köszönöm ennyivel már bõven segítettél. köszi

Hogyan tudok létrehozni olyan fal szerűséget létrehozni mint facebokon de úgy hogy csak az én postjaim jelenjenek meg? (részletek a leírásban)

Elkezdtem csinálni egy oldalt,olyan blog félét,megcsináltam magamnak a belépést és azt szeretném hogy az oldalamon(neocsat.tk)az átlátszó részen jelenjenek meg a postok,de csak én tudjak írni a private.php-ból(a belépés után megjelen? oldal)

Legjobb válasz: Elegendõ tudással könnyedén létre tudsz hozni. Segítséget meg így elég nehezen tudok adni, mivel elég keveset írtál le. Ajánlom, hogy ajax vagy Jquery-vel old meg. A textarea tartalmát is egy Jquery-vel add át egy phpnak, ami majd beviszi az adatokat az adatbázisba. Mert gonolom azzal dolgozol. Így bekerül a tartalom a táblába, frissítés nélkül. Ezután lehet kezdeni a kiíratást. Hogy a legfrissebb legyen az elsõ, azt úgy állítod be, hogy a kiolvasásnál az ORDER BY-t DESC-re állítod. Ezt a php-t meg meghívod egy ajaxal vagy Jqueryvel, ahol a fal van, ami betölti az új adatokat, ha megjelenik egy a táblában.

Elegendõ tudással könnyedén létre tudsz hozni. Segítséget meg így elég nehezen tudok adni, mivel elég keveset írtál le. Ajánlom, hogy ajax vagy Jquery-vel old meg. A textarea tartalmát is egy Jquery-vel add át egy phpnak, ami majd beviszi az adatokat az adatbázisba. Mert gonolom azzal dolgozol. Így bekerül a tartalom a táblába, frissítés nélkül. Ezután lehet kezdeni a kiíratást. Hogy a legfrissebb legyen az elsõ, azt úgy állítod be, hogy a kiolvasásnál az ORDER BY-t DESC-re állítod. Ezt a php-t meg meghívod egy ajaxal vagy Jqueryvel, ahol a fal van, ami betölti az új adatokat, ha megjelenik egy a táblában.
a blog.hu-ra is csinálhatsz saját sablont, html+css kell csak hozzá.
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam elég otromba és nem regált cssemre
A kérdező hozzászólása: Mennyire? használhatom azt a skin-t amit megírtam?
Nem a blog.hu-ra gondoltam. A google felsõ sorában van a "blogger". Ezt személyre tudod szabni.
A kérdező hozzászólása: Tudom meg használhatnám a blog.hu-t de saját dizájn-t akarok használni ezért kel a script mert nem tetszenek a sablonok
Ha blog szerût akarsz csinálni, nézd meg a google-nak van blogja
Html ennek a munkának kb 5% teszi csak ki. Elég sok infóra lesz akkor még szükséged. Írj privátban, s ott megbeszéljük.
A kérdező hozzászólása: Õ én ehhez láma vagyok. Igazából csak a htmlhez értek. Mire lenne még szükséged milyen infókra?
A kérdező hozzászólása: próbáltam nem ehet jól pozicionálni az elemeket

Hogyan tudok létrehozni egy szerveződést, kezdeményezni egy csoport kialakítását, mondjuk a környezetszennyezés visszaszorítására? Hol kell kezdenem? Hol kell tagokat gyűjteni, hogy szokott ez menni?

Legjobb válasz: Szeretném, ha tudnád, hogy komolyan kérdezem, nem kötözködni akarok: miért új szervezetet akarsz létrehozni? Keress olyat, ami jól mûködik, segítsd õket, és ha jól mûködsz, az összefogásotoknak több értelme lesz, mintha csinálsz egy sokadik szervezetet. Sok sikert!

Szeretném, ha tudnád, hogy komolyan kérdezem, nem kötözködni akarok: miért új szervezetet akarsz létrehozni? Keress olyat, ami jól mûködik, segítsd õket, és ha jól mûködsz, az összefogásotoknak több értelme lesz, mintha csinálsz egy sokadik szervezetet. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Igazad van, azóta utána néztem ennek a neten. Konkrétan arra gondoltam, hogy mondjuk a kis városkámban hogy lehetne az embereket biztatni, rábírni, hogy szelektíven gyûjtsék a hulladékot, vagy kevesebbet autózzanak, vagy klímaberendezés vásárlása helyett szigeteljék le a házukat? Köszi a válaszodat!
1. vagyok. Hát, így árnyaltabb a helyzet, ha a dolgot a saját településeden élõkhöz szeretnéd eljuttatni, de szerintem így is érdemes lenne becsatlakozni egy nagyobb szervezethez tagszervezetként. Lehet, h macerásnak tûnik, de ha jó szervezetet találsz, akkor az õ tapasztalataikat átvéve egy csomó hibát elkerülhetsz, amiket õk már elkövettek.


Hogyan tudok létrehozni egy weblapot?

Gondolok itt: Letöltö oldalakra,vagy forumokra. Hogyan tudok ilyen oldalakat lérehozni? Nekem fizetnem kell azért hogy egy weblapot készithessek? Van valami program külön weblap készitéshez? Vagy pontosan hogy müködik ez a dolog?

Legjobb válasz: Attól függ mit szeretnél. Statikus weboldal: HTML+CSS Dinamikus: fentiek+PHP+MySQL Dinamikus alatt érsd: regisztráció, fórum, commentelés ésatöbbi. Szóval ha 1 dinamikus oldalt akarsz létrehozni, egyes egyedül, az kemény tanulás elõzi meg, mégpedig az alábbiak ha minimalisták vagyunk: - HTML - CSS - PHP - SQL - Adatbázis tervezés elmélet

Attól függ mit szeretnél. Statikus weboldal: HTML+CSS Dinamikus: fentiek+PHP+MySQL Dinamikus alatt érsd: regisztráció, fórum, commentelés ésatöbbi. Szóval ha 1 dinamikus oldalt akarsz létrehozni, egyes egyedül, az kemény tanulás elõzi meg, mégpedig az alábbiak ha minimalisták vagyunk: - HTML - CSS - PHP - SQL - Adatbázis tervezés elmélet
Azert annyira nem kell tanulgatnia, hisz nezzuk mennyi pistike oldala jellegu weblap van amik kb 3 kattintasbol elkeszithetoek. Persze ezek nem annyira egyediek, nem annyira erezheto sajatnak, hisz az oldal motorjat/kinezetet nem mi irtuk, de ez mas teszta. Masreszrol szerintem a letolto oldalt/forumot felejtsd el 2 ok vegett: 1. Miutan ha ingyenes/ha fizetos tarhelyet hasznalsz a warez dolgokat szurik, es azonnal torlik az oldalt, illetve felmondjak a szerzodesed es a fizetosnel bizony jelentik a rendorseg fele h te warez tevekenyseget folytatsz (legalabbis kotelesseguk lenne...) 2. Aminnyi torrent oldal van mar, ill hasonlo jellegu letolto oldalak, nem indulna be, rengeteg proba volt mar ezekre, ill ha megis egy nagyobb dologra gondolsz, oda egyedul keves vagy (mint moderator, admin, rootadmin, fejleszto, feltolto a kezdetekben) nem mellekesen, net is kell... Egyebkent a kerdesed lenyegere valaszolva. Nem, nem feltetlenul muszaj (eloszor) fizetned ezert, hisz vannak ingyenes /reszben korlatozott/ szolgaltatok akik reklam szinten 1-2 evig adnak ingyen tarhelyet, sot nemelyik ingyen webfejlesztesi funkciot, es ez az a bizonyos 3 kattintasos verzio. Velemenyem szerint ha kezdo vagy nagyon a dologban, marpedig ugy latom, akk kezdj eggy bloggal, pl a bloggerrel, rengetegen hasznaljak az egyszerusege vegett, atszabhato a kinezet stb, es nem mellekesen nem nezi h nalad warez tevekenyseg megy. Na mindegy, azert par ingyenes tarhely: http://www.one.com/de/?gclid=CLGUwvehs7cCFVMftAodMHAA9A -nemet nyelvu, 1 ev ingyenes 5gb-s tar mellett http://www.000webhost.com/ -sokan hasznaljak, 1, 5gb tar es meg valogathatsz innen: https://www.google.de/search?q=free+web+hosting&ie=utf-8&oe=.. Ezek mind adnak domain nevet tehat igy fog kinezni az oldalad h: (amit akarsz nevet) . (a szolgaltato neve) . (es a regiot behatarolo jelzes /.de, .com, .hu stb.../ tehat jozsi22.freeweb.com) Amennyiben sajat nem szeretned a szolgaltato nevet latni a honlapod cimeben, elo kell fizetned egy Domain nevet, pl jozsi22.hu tehat a freeweb.comot el akarod tuntetni. Ez viszont mar nem ingyenes, sot ha olyat talalsz ami mar eleg jo google rate-t ert el az sulyos penzekbe kerulhet, 100e ft tol 4-500 ig de akar milliokra is kirughat.
Te 2. nem azt kérdezte, hogy tud egyszerû oldalt csinálni, hanem "Hogyan tudok létrehozni egy weblapot?" "Hogyan" a kérdés és nem a "Milyen módon?".
A weboldal létrehozásának több fázisa van. 1. kell egy cím amin elérnek. Bérelhetsz évi pár ezerért .hu vagy .com (.co.uk, .org, .info...) domaint, vagy ingyen aldomaint ingyenes tárhelyszolgáltatóktól (atw.hu, uw.hu) 2. a cím mögött tárhelynek kell lennie, ahová a weboldalt fel kell tölteni. mérete a weboldal funkciójától függ. pl feltöltõ oldal, ahol fizikailag tárolódnak a fájlok (pl: toldacuccot.hu) nagy tárhely kell (több terrabyte). vagy fórum, ahova bejelentkezés után írkálni lehet, linkelgetni annak elég párszáz megabyte. Ezt is lehet bérelni az olcsóbbak (és kisebbek) évi 4000ft körüliek, a nagyobbakért ennek többszörösét is elkérik. Persze van ingyenes megoldás, de azok általában csak kicsit (500Mb-1000Mb), és szolgáltatásaikban jelentõsen korlátoznak. Pl letöltõ oldalt ingyenesbe felejtsd el. Az ingyenesek a sávszélességet is erõsen korlátozzák, így nagy forgalmú oldalakat nem ajánlatos ott elhelyezni. 3. a weboldal fájljait el kell készíteni. ezt elvégezheted te magad a tudásoddal (komplett webfejlesztõi tudás megszerzése 5-10 év affinitástól függõen), vagy felbérelhetsz valakit aki megcsinálja (gagyi: 10e, profi: 100e+), vagy megpróbálhatod ingyen egy weboldalösszekattintgató oldalon (pl gportal, webnode...) esetleg ingyenes tartalomkezelõ rendszer telepítésével (joomla, wordpress, drupal...) Általános érvényû szabály: minél olcsóbb (anyagilag vagy munkában) annál vacakabb lesz a honlapod. Egy elfogadható céges honlapot ki lehet hozni évi 5e Ft-ból is (fenntartás), az elkészítése pedig olyan 60e Ft-ból megoldható (+Áfa). Ami ennél kevesebb, az vagy fekete (ellenõrizhetetlen, support nélkül, gagyi minõség, szégyen), vagy haver csinálja, ami lehet jó, de többnyire az is ratyi minõség :) Ne felejtsd el, hogy a webfejlesztés is szakma, ugyanúgy mint a jogász, cipész, asztalos... és ugyanúgy évekbe telik egy jó szakmunkás képzése. Amikor megfizeted, hogy megcsinálja a weboldaladat, akkor elsõsorban a tapasztalatáért fizetsz, úgyhogy az egyetemrõl kirepült kis webtákereknek ne fizess, csak ha szidni akarod a weboldaladat :)
Ha akarod segítek, irj üzit.

MS Word 2007-ben, hogyan tudok létrehozni táblázat és ábrajegyzéket létrehozni?

Legjobb válasz: beszúrás fülön táblázat beszúrása,az ábrajegyzéket passzolom.

beszúrás fülön táblázat beszúrása, az ábrajegyzéket passzolom.
Hát táblázat az beszúrás->táblázatok. Ábrajegyzék az nem tudom mi..
A kérdező hozzászólása: úgy értettem, hogy táblázatjegyzéket. annyit sejtek, hogy a hivatkozásokban valahogy úgy mint tartalomjegyzéket, de nem sikerült rájönnöm pontosan hogyan...
nézd meg a súgóját, egész jó.lehet h rávezet a lényegre.

Hogy tudok létrehozni facebookon közösséget, amit lájkolhatnak az emberek?

És azt látják az adatlapomon?

Legjobb válasz: Talán azért kérdeztem meg, mert én nem tudok angolul, köszönhetõen a kedves iskolaigazgatómnak, aki annak idején azt mondta, hogy az osztályom csak németet tanlhat

A kérdező hozzászólása: Talán azért kérdeztem meg, mert én nem tudok angolul, köszönhetõen a kedves iskolaigazgatómnak, aki annak idején azt mondta, hogy az osztályom csak németet tanlhat
Aztán a Facebook Helpet elolvastad-e, mielõtt ide írtál kérdést? Idézek belõle: "You can create a group by clicking "Create Group" in the left hand column of the home page. A pop-up box will appear, where you will be able to add a group name, invite members and select the privacy settings for your group. Click "Create Group" when you are finished." A lap alján a "Help" vagy "Segítség" linkre kattintasz et voila, ott lesz minden információ.

Hogyan tudok létrehozni hálózatot?

Minecraft játékba szeretnék szervert létrehozni, de ehez persze kell hálózat is? Nem vagyok teljesen hülye, de ez 1 kicsit magas...milyen hálzatot kell létrehoznom és hol??? El?re is köszi a segitségeteket!!!

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=0zwGKWRWbnM rem ez segít, többet én se tudok.

http://www.youtube.com/watch?v=0zwGKWRWbnM rem ez segít, többet én se tudok.
A kérdező hozzászólása: köszi az elsõ link segitett....

Joomla Acymailing hírlevélküldőben hogyan tudok létrehozni egy csak a felhasználóknak szóló oldalt ahol csak az acymailinghez férnek hozzá a joomla-hoz nem vagy legalább is nem látják a joomla dogokat, menüket?

joomla, acymailing

Legjobb válasz: Hozz létre egy új menüpontot (ha eleve az acymailing kell, hogy megjelenjen akkor állítsd be kezdõlapnak). Ezután lõdd ki a modulokat és menüpontokat (Module Assignment for this Menu Item, szedd ki a pipát az egyes moduloknál az adott menüpont elõtti jelölõnégyzetbõl) és akkor az adott oldalon nem fog semmi menü és modul betöltõdni csak az acymailing.

Hozz létre egy új menüpontot (ha eleve az acymailing kell, hogy megjelenjen akkor állítsd be kezdõlapnak). Ezután lõdd ki a modulokat és menüpontokat (Module Assignment for this Menu Item, szedd ki a pipát az egyes moduloknál az adott menüpont elõtti jelölõnégyzetbõl) és akkor az adott oldalon nem fog semmi menü és modul betöltõdni csak az acymailing.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!