Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék zajban (2 db)

Hogyan tudnék megtanulni zajban is aludni?

Néhány év alatt sokat változott a környékünk, nagyobb lett a forgalom és a zaj is.

Legjobb válasz: Füldugó ezt tudom ajánlani, bár nekem ezzel csak annyi bajom volt, hogy nem tudtam normálisan órára stb felkellni... DE még beválhat valami halk zene, és azt figyelve elalvás... nekem ez a kettõ van de kíváncsi vagyok a többi válaszra is

Füldugó ezt tudom ajánlani, bár nekem ezzel csak annyi bajom volt, hogy nem tudtam normálisan órára stb felkellni... DE még beválhat valami halk zene, és azt figyelve elalvás... nekem ez a kettõ van de kíváncsi vagyok a többi válaszra is
Én 12 évig laktam egy olyan utcában, ahol a szembeszomszéd a vasútvonal. Ráadásul állomás közelében, és az utcára nyíló elsõ emeleti hálószobám ablakától kb 6 méterre dudált a vonat, mikor érkezett be az állomásra. Egy idõ után megszoktam, fel sem tûnt már és nyitott ablaknál is tudtam aludni. Az agyam megszokta, hogy a vonatzaj természetes és fel sem ébredtem rá, csak félálomban hallottm, "regisztráltam" a vonatot. Sõt egyfajta idõérzéket is kialakított. A reggeli elsõ vonat hajnali 4 körül jött, tehát valahogy tudat alatt tudtam, hogy már reggel van és télen, mikor sötét van, akkor is nagyjából tudtam látatlanul is, hogy mennyi az idõ. Két éve, mikor elköltöztem, eleivel a csend volt szokatlan. Vonatonkénti idõszakonként ébredtem fel, "hogy valami nem stimmel, nem jött a vonat". Aztán ezt is megszoktam. Sõt, a vonatos hely elõtt meg teniszpálya volt az ablak alatt. Azt is meg lehetett szokni. Tehát a válaszom: várj türelemmel és a füled rááll és megszokod, nem fogsz felébredni. Egy-két hónap alatt megtanulja a szervezeted. Legalábbi az én eddigi saját tapasztalataim mondatják.
Nekem nem sikerült megszoknom, de már nem bírom ezt a fáradtságot. Gyerekkoromban is megvártam, amíg apám lelép reggel munkába, akkor aludtam csak vissza. A tv egyenesen idegesít. Minden apró zaj zavar. Ha felébredek emberi zajra, erõs szívdobogás jön rám és nagyon ideges leszek...

Forgalmas főút mellett lakók! Nyáron, nyitott ablakoknál tud nyugodtan pihenni egy kisgyermek? Zajt, port stb. hogyan viselik?

Legjobb válasz: Zajt, port megszoktam, 15éve itt lakunk (azj, por, autók, villamos), szerencsére a 2 gyerek szobái a kertre néznek. Bp-en (Kispesten) van, minden közel, úhgyhogy én nem is költöznék el innen Amúgy ha nagyon meleg van este megy a nappaliban a klíma, ha nem annyira,akkor nyitva bukón az ablak és ritkásra engedve a redõny.

Zajt, port megszoktam, 15éve itt lakunk (azj, por, autók, villamos), szerencsére a 2 gyerek szobái a kertre néznek. Bp-en (Kispesten) van, minden közel, úhgyhogy én nem is költöznék el innen Amúgy ha nagyon meleg van este megy a nappaliban a klíma, ha nem annyira, akkor nyitva bukón az ablak és ritkásra engedve a redõny.
Az én 5 hónapos babám sajnos felébred az erõsebb utcazajra (kukásautó, motor, teherautó, stb.), szóval amikor alszik, mindig becsukom az ablakot. Pedig sokkal szívesebben altatnám nyitott ablaknál, amikor meleg van. :-(
Amikor alszik, akkor a szobájában csukva van az ablak.
Sajnos nálunk is hatalmas a zaj, ráadásul az út is "szr", így belerázkódik az egész ház, ha mennek a kamionok.:((Pedig de szeretnénk éjjel nyitott ablaknál aludni...csak akkor is mennek, .Én õszintén szólva már megbántam hogy ideköltöztünk, a baba miatt meg pláne.Hatalmas a por, a függönyöket 2 hetenként mosom.Az ablak persze zárva van, de így is bejön a nyitott ajtón, mert ugye szellõzni meg csak kell valahol.
Szia! Mi ráadásul Balatonnál lakunk, ilyenkor az elsõ szobákban egyszerûen nem lehet nyitott ablakoknál tévézni. De megszoktuk. Inkább hátsó részre kell tenni a gyerek szobáját, ez az egyetlen megoldás! Bár úgy vettem észre ezen csak én aggodalmaskodok, a lányom nem :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!