Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék ugy hogy (1065 db)

Összejönnél valakivel úgy, hogy tuod róla, hogy mentális problémmákkal küzd, és érzelmileg instabil? Működhet egy ilyen kapcsolat?

Legjobb válasz: nem. Lehet, hogy valakinél mûködik, nálam nem. Ehhez az kellene, hogy a másik egy kiegyensúlyozott, pátyolgató személy legyen jó sok szociális érzékenységgel megáldva.

nem. Lehet, hogy valakinél mûködik, nálam nem. Ehhez az kellene, hogy a másik egy kiegyensúlyozott, pátyolgató személy legyen jó sok szociális érzékenységgel megáldva.
Bizony a 8-as jól látja a dolgot! Az elõzõvel nem igazán értek egyet: a hasonlók vonzzák egymást, mûködhet a dolog, de a fejlõdés, a kilábalás, a legtöbb elõhozása így nem lehetséges. Jó, ha a társ látott már mentális problémákkal küzdõ/instabil embert, vagy korábban maga is küzdött ilyesmivel, de két beteg ember nem ideális pár!
A legtöbben sajnos nem foglalkoznak az ilyen emberekkel, ami bizonyos szempontból érthetõ. (Mondjuk én másképpen állok az efféle dolgokhoz, nálam is voltak/vannak problémák.) A "normális" embereknek nem kell az ilyesmi, nem akarnak más problémájával foglalkozni, no meg sokan eleve úgy néznek a betegekre, hogy azok "bolondok", míg õk a szerencsés normálisak. Pedig elõfordulhat, hogy egy beteg ember egy kis támogatással ki tudna lábalni a problémáiból, vagy legalábbis a sikerélmények és az elfogadottság lendületet adna neki, és valamilyen szinten elnyomná a tüneteket. De ez az egész egy ördögi kör, elkerülnek, mert beteg vagy, elõjönnek azzal, hogy úgyis csak leszívnád az energiájukat, negatív vagy stb., így esélyed sincs arra, hogy kipróbáld magad, ami persze rombolja az önbizalmadat és a hozzáállásodat. Hogy egy ilyen kapcsolat mennyire mûködõképes, nem tudom, szerintem az esetek jelentõs részében majdnem tünetmentessé lehet tenni a szenvedõ felet, csak hát ahhoz kell némi türelem, szeretet, odafigyelés, az emberek többségébõl meg ez hiányzik.
Nem úgy értettem, hanem úgy, hogy én is ilyen vagyok, és ezért egy ilyen nõvel a legnagyobb az esélye annak, hogy megértjük egymást. Nem mentek meg senkit.
Én csak ilyen csajjal jönnék össze.:)
Tuti nem. Azon kapod magad, hogy rádpakolja a bajait, és ezzel megy el az egész. Aztán besokallsz te is.
Nem, épp elég az én hülyeségem.
Hát én megpróbáltam. Hónapokig bírtam, hogy mindenért engem hibáztat, aztán szépen lassan elkezdtem besokallni. Elég nehéz úgy valakivel, hogy te mindent beleadsz õ meg, ha úgy tartja kedve a legkisebb apróság miatt téged bánt, amirõl persze nem te tehetsz. Én nem bírtam sokáig, ez van.
mi így vagyunk a párommal(én vagyok az instabil).mióta egy hozzám nagyon közelálló ember meghalt, nem teljesen vagyok a régi, de õ még mindig kibírja az idiótaságaimat. van 4 testvére, lehet, velük már megszokta, hogy kell egy hisztis csajt kezelni :)
Igen! Fõleg, ha mellette még korábban kialakulna a szeretet / szerelem is iránta. Ebben az esetben nem érdekelne, még segítenék is neki a problémái leküzdésében! Mindenkinek jár egy esély, a betegségérõl pedig senki sem tehet! 21/F
Magam is ódzkodnék egy ilyen kapcsolattól, de az (átlagemberként olvasva) nem igazán esett jól, hogy nem lenne meg a kellõ szeretet, odafigyelés bennem és ez lenne az oka. Inkább laikusnak, hozzá nem értõnek érezném magam, és tartanék attól, hogy bizonyos dolgokat rosszul csinálnék és ezzel kifejezetten hátráltatnám õt, rosszat tennék neki. A pokolba vezetõ út is jó szándékkal van kikövezve.
Az a másik ember (pár) személyiségétõl, és a problémák mélységétõl függ. A legtöbb problémára van megoldás. És ha egy ilyen kapcsolat a nehézségek közepette mûködik, a gondok enyhülésével is megmaradhat. Valaki olyan kell, akire egy az egyben igaz a "gondoskodó" séma. (-:
A kérdező hozzászólása: Oké, a van, aki arra indul be hogy majd jól megmenti a csajt... de erre azért nehéz egy párkapcsolatot alapozni.
Én 8 évig éltem nõként egy bipoláris beteggel. 4 évig úgy hogy nem is tudtam róla. Gyermeket szültem neki. Komoly a gondja. Harcol a világgal. Félelmetesen kivetkõzik magából. Attila komplexusa van mindig azt mondogatja, hogy elõzõ életeiben ki volt és hogy már õ egy 3 millió éves lélek stb. Most megint volt egy mániás szakasz. Megerõszakolt. Elmenekültem a gyerekkel. Nem bírom a látványát. Tönkretett mint nõt. Soká fogok talpra állni. Az általa utált családom nélkül már én is depressziós lennék. Inkorrekt volt a szüleitõl, hogy nem mondták el a betegségét. Inkorrekt volt tõle, hogy nem szedte gyógyszerét, bár betegségtudata gyakorlatilag 0. Mûködhet a kapcsolat, de csak folyamatos orvosi ellenõrzés mellett, mert gyógyszerekkel szinten tartható.

Soha nem emlékszem az álmaimra. Ez eléggé zavaró mert álmodni szeretnék a szerelmemrõl. Hogy tudnák úgy felébredni amikor az álmodó vázisban vagyok?

esetleg ki lehet számolni??? van az álmodó fázisnak egy konkrét ideje (pl: fél óra)?

Legjobb válasz: A szerelemrõl nem álmodni kell, hanem ébrenlétben átélni! Nem "tudnák", hanem: Tudnék! Egyébként megtanulható a tudatos álmodás. Vagyis képessé teheted magad arra, hogy arról álmodj, amirõl szeretnél. Nõ vagy? Abban az esetben megtanítalak rá. Írhatsz válaszként magán üzenetet nekem!

A szerelemrõl nem álmodni kell, hanem ébrenlétben átélni! Nem "tudnák", hanem: Tudnék! Egyébként megtanulható a tudatos álmodás. Vagyis képessé teheted magad arra, hogy arról álmodj, amirõl szeretnél. Nõ vagy? Abban az esetben megtanítalak rá. Írhatsz válaszként magán üzenetet nekem!
A kérdező hozzászólása: igen tudom hogy a szerelemrõl nem álmodni kell... csak jól esne.
Tudtommal ébredésnél ha csukott szemmel és mozdulatlanul maradsz akkor könnyebben emlékszel vissza az álmodra, valahol ezt olvastam.
Utolsó vagyok: szerintem nem lehet kiszámolni fél órákban mert 7 alvázi fázis van ami õsemberként rögzült bennünk, felváltva õriztük a tüzet és mindenki máskor aludt mélyebben, nézz utána, nem tudod kiszámolni mikor van álmodó fázis, esetleg ha elalvás elõtt szerelmes filmet nézel könnyebben álmodsz errõl.
erre nincs praktika van aki sokszor emlékszik rá van aki nem. ennél anygobb bajod ne legyen minthogy nem álmodsz róla. Nehoyg azt hidd mindig csak jót álmosik az ember a párjáról.... gyakori hogy pl azt álmodja az ember hogy megcsalják, akkor is ha nem féltékeny és ha nincs semmi oka a gyanakvásra, csak ugy ezt álmodja, ahogy akár hozzádközelálló halálát is álmodhatod pedig szerencsére semmi ilyen nem történik. tehát nem mindig jók az álmok....
A kérdező hozzászólása: az explorer 9 et szeretném letölteni, mert a 8 as van meg
Nyugodtan telepítsd a saját oldaláról az updateken keresztül. Arra figyelj, hogy a KB971033 frissítést véletlenül se telepítsd, mert az tönkreteszi az aktiválást. (a többi valójában mehet gond nélkül)
A kérdező hozzászólása: köszi, ment a kéz


Mi a megoldás? Hogy tudnak úgy jól kijönni az egészből hogy ne bukjanak? El tudják így adni az autót, hogy üzembentartó? Ha megvennék abból ki tudnák fizetni az elmaradást!?

A bank felmondta a bátyáméknak a kocsi hitelét. Így be kellene fizetniük kb. 140.000.-ot. A bátyám az autónak az üzembetartója, a tulajdonos egy f?városban lakó srác, akinek a hitel a nevén van, így ?k neki fizették a törleszt?t, a srác pedig vitte a bankba. A bátyáméknak anyagi nehézségeik vannak.

Legjobb válasz: Illetve nincs adásvételi.

A kérdező hozzászólása: Illetve nincs adásvételi.
Az, hogy a bátyád be van jegyezve a forgalmiba, mint üzembentartó, csak arra szolgál, hogy ha a rendõr megállítja ellenõrzésre, akkor evvel igazolhatja, hogy jogszerûen használja a MÁS tulajdonában lévõ autót.
A kérdező hozzászólása: A sráccal "ügyféllel" írtak közjegyzõi papírt, illetve a forgalmiba is a bátyám neve is szerepel mint üzembentartó. Azt a bank valószínû nem tudja, hogy nem az "ügyfél" használja az autót-
Nem érted. A közjegyzõi papír és a forgalmi is csakis arra jó, hogy valaki kitörölje vele a s3ggét. MINDEN kötelezettség a TULAJDONOST (vagyis a fõvárosi balekot) terheli. Pont. Bátyádékon senki nem fog semmit behajtani, max. a bank elviszi az autót alóluk (amit amúgy megtehet a tulajdonos is zokszó nélkül bármikor). Aztán a "pesti srác" vagy behajtja bátyádon a pénzt (legális vagy törvénytelen eszközökkel) vagy lenyeli. ENnyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Ebben a helyzetben hogy tudnék úgy oktatót váltani, hogy az oktatómmal ne kelljen beszélnem?

Tehát, az a helyzet, hogy most kezdtem el vezetni tanulni. Hatszor voltam eddig, de például az elsõ 2 alkalom, ami ugye 4 óra volt összesen, nagyrészt csak arról szólt, hogy az oktató f...ságait hallgattam, de úgy voltam vele, hogy rendben, hadd sztorizzon. 4 óra alatt ha összesen vezettem egy órát, azon a két alkalmon, akkor sokat mondtam. Majd a harmadik alkalommal elkezdett velem üvöltözni, mire elbõgtem magam, majd következõ alkalommal újra üvöltözött velem. Ez még csak egy dolog lenne, de folyton azzal jön, hogy mikor masszírozom meg õt, meg ingyen kapok órát, ha megmasszírozom, meg jön a f poénjaival, én meg mindig hárítok, de most már utolsó alkalommal úgy üvöltött velem, mint egy kutyával, és legszívesebben megöltem volna magam, annyira kiborultam ez az utolsó alkalom után. Nem tudom mit csináljak. Meg ilyeneket megcsinált, h este 10-kor küld sms-t, hogy holnap reggel mégse ér rá. Meg hasonlók. Folyton késik, nem lehet rá számítani. Utolsó órán azzal jött, hogy mûszaki analfabéta vagyok. Nem szabad kb. hozzáérni a kocsijához, mert jaj úristen, mi lesz vele, a váltót is csak simogatva használhatom. Meg most utoljára ilyen megjegyzést tett, hogy csináljak már úgy, mintha nõ lennék, mert kicsit erõsebben fogtam meg a váltót. Nagyon elegem van már. Az önbecsülésemet kb a kakába tiporja. Semmi kedvem felhívni, hogy még én alázkodjak meg, hogy oktatót akarok váltani.

Legjobb válasz: Mondjuk úgy, hogy bemész az autós iskolába, ahol tanulsz és ott jelzed, hogy azonnal oktatót akarsz váltani.

Mondjuk úgy, hogy bemész az autós iskolába, ahol tanulsz és ott jelzed, hogy azonnal oktatót akarsz váltani.
Nem kell az oktatóval beszélned, az autosiskoládba menj be és mondd, hogy oktatót szeretnél váltani. Ha iskolát is akarsz váltani akkor pedig abba az iskolába menj be ahova járni szeretnél és majd õk átkérik amit át kell.
"legszívesebben megöltem volna magam" MAGAD? Nem õt? Hiszen õ a tahó és nem te... Mondd meg neki, hogy te fizetsz neki és nem õ neked, ezért helyezze a száját alaphelyzetbe és oktasson, mert õ egy oktató ugye és ezért kapja a pénzét. Tõled.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerencsére velem csak üvöltözött az oktatóm, amit remekül ignoráltam (elég rossz hangulatember tanáraim voltak, nehéz kiborítania egy idegennek :) ), de aztán kijelentette, hogy nem ad több órát, elõbb tanuljak meg egyedül váltani (amit nem értettem, mert ha valami egész jól ment, az a váltás volt). Mondjuk én saját motoron ültem s nem mellette az autójában, ez azért segít, de iskolát kellett váltanom, hiszen õ nem adott nekem több órát. Bementem az irodába, kiadták a papírokat, õ nem volt a képben. Neked nem ártott volna nagyon hamar helyretenni a pacákot, vagy nagyon hamar váltani, a leírásod alapján igazán nem fogja vissza magát bunkóság terén. Ilyen szintnek az enyém azért a közelébe se ment. S az nem megalázkodás, hogy oktatót akarsz váltani. Maximum ha úgy viselkedik az ember, de hát nem úgy kell. Söpörd ki az életedbõl, az eddigi kontaktust sem érdemelte meg :P Kár, hogy nem tudtad halál nyugalommal és lekezelõen elintézni, amikor hisztizett, de nem mindenkinek van hozzá képessége, nem gond. De ne hagyd magad tönkretenni, a tanulás és a vizsga épp elég nehéz tud lenni az önbizalom és önbecsülés mesterségesen lerombolása nélkül is. Amikor én váltottam iskolát, a papírmunka eltartott egy darabig s ezért lett jogsim fél évvel késõbb (mivel motoros oktatás nincs télen)... De legalább meglett s elõttem állt az egész szezon... Szóval az lehet, hogy kiesést okoz idõben, de ahogy a helyzet kinéz, lehet, hogy így is gyorsabban jön el a sikeres vizsgád napja. Szabadulj meg tõle, légy nyugodt és összeszedett, sok sikert! (Nekem a második oktatóm már-már túl kedves is volt, nem szólt be semmiért, pedig azért volt pár kevésbé szép megmozdulásom.) Túl sok személyes pont került bele, bocs, azért mély hatást gyakorolt rám a dolog, nagyon felháborított.

Ez vicces kérdés. De hogy tudnék ugy hízni hogy nem lesz nagy hasam? Xd

a válaszokat köszii:) 14/l

Legjobb válasz: Csak át kell írnod a genetikai kódodat, ami ugye a testalkatodat alapvetõen meghatározza. Tehát azt is, hogy leginkább hova hízol ha zsírosodsz. Erre jelenlegi ismereteink alapján nincs lehetõség.

Csak át kell írnod a genetikai kódodat, ami ugye a testalkatodat alapvetõen meghatározza. Tehát azt is, hogy leginkább hova hízol ha zsírosodsz. Erre jelenlegi ismereteink alapján nincs lehetõség.
Ezt nem tudod befolyásolni. Valaki hasra hízik, valaki popsira..

Hogy tudnék úgy szakítani egy sráccal, hogy ne bántsam meg?

Papucs lett, folyton irányítani kell és az elején egyáltalán nem volt ilyen.. Kifekszem attól ,hogy mindenegyes pillanatban mondja ,hogy bocsi meg nem volt direkt. Nem akarom megbántani ,de egyszer?en idegbajt kapok ett?l. Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: áááá mit meg nem adnék, hogy ilyen barátnõm legyen. az én csajom tiszta hisztérika, irányítani akar, mindenben megmondja mit tegyek, képtelen elfogadni, hogy vizsgaidõszak van, és nem akarok most vele találkozni, egy nappal belgyógyászat vizsga elõtt átjön, hogy õ csakazért is itt alszik, stb. És ha valami nem úgy van, ahogy akarja, akkor meg elkezd sírni. Én emiatt nem szakítok vele, csak próbálom megnevelni, hogy fogja már fel, én vagyok a férfi, és hogy ne irányítson.

áááá mit meg nem adnék, hogy ilyen barátnõm legyen. az én csajom tiszta hisztérika, irányítani akar, mindenben megmondja mit tegyek, képtelen elfogadni, hogy vizsgaidõszak van, és nem akarok most vele találkozni, egy nappal belgyógyászat vizsga elõtt átjön, hogy õ csakazért is itt alszik, stb. És ha valami nem úgy van, ahogy akarja, akkor meg elkezd sírni. Én emiatt nem szakítok vele, csak próbálom megnevelni, hogy fogja már fel, én vagyok a férfi, és hogy ne irányítson.
sehogy
A kérdező hozzászólása: Pontosan :( Meg én is emberbõl vagyok, [email protected] èrzés ha valaki miattad érzi rosszul magát.
Tehát csak sajnálod, hogy megbántottad de többet nem jönnél vele össze?
A kérdező hozzászólása: Marhára sajnálom a srácot mert amikor elmondtam neki., hogy szakìtani szeretnék és könyörgött , hogy ne meg minden.. Nem akartam megbántani de nagyon kiborult..
:s <---- Ezt a jelet azért írtad, mert lehet hogy rossz döntés volt?Mert én ilyet akkor írok, ha valamit elbsztam vagy sajnálok/szégyellek vmit.
A kérdező hozzászólása: Már lezártam magamban :s
Egyébként olvasgattam itt az oldalon meg volt ilyen oszitársam és ahogy láttam, krva nehéz papucsból határozottá válnia annak, aki nem annak született és ez nem csak úgy van, hogy 1-2 hónap és domináns lesz, hanem pár hónap, de ha elkezd sportolni, mondjuk karatézni, akkor ezen gyorsabban tud változtatni, akár hetek alatt is, mert ott meg kell tanulnia, hogy ha õ nem irányít, akkor könnyen le lesz gyõzve. Ha meg tudna változni még x idõb belül akkor adnál neki még egy esélyt vagy abszolút nem érdekel már és lezártad ezt magadban?
A kérdező hozzászólása: Már kapott haladékot de nem veszi komolyan, 2hónapon keresztül arra vártam , hogy beváltsa ígéretét de nem tett semmit..
Egyébként ez most csak simán egy netes beszélgetés közben volt vagy már kapcsolatban vagytok?
Az utolsónak nagyon nagy igaza van, ma már sokmindenki úgy van, hogy ha nem jó, akkor hagyom az egészet, holott lehet, hogy csak egy tényleg komoly, õszinte, mélyreható beszélgetés kellene neki egy kis löketként.Ha esetleg már mondtad neki és még mindig ilyen, lehet, hogy csak nem vette komolyan.Most tényleg mond meg neki keményen, hogy te csak így tudsz vele lenni, sehogy máshogy.Nem kell rögtön dobni, lehet, hogy belül egy nagyon értékes személyt taszítasz el magadtól és ezzel együtt egy boldog párkapcsolatot. A legjobb az lenne, ha most megírnád neki, hogy kap x idõt, mondjuk egy hónapot és ha addig nem változik, akkor vess véget, de egy utolsó próbálkozás nélkül nagy hülyeség lenne dobni. Ne légy buta, ne dob el rögtön, ha valami nem jó. Gondold át ezeket, kérlek, sosem tudhatod, milyen értékes személyt dobsz el!!
Attól, hogy valami elromlik nem kell egybõl kidobni! Megpróbálhatná a bölcs XXI-századi ember elõször megjavítani a dolgokat... Szerintem elõbb próbáld meg megbeszélni vele. Vezesd rá, hogy férfi létére legyen egy kicsit határozottabb személyiség. Legyen egy kicsit "önzõbb".
Ha szakítasz valakivel, elkerülhetetlen, hogy megbántsd. Csak beszélj vele õszintén. A szakítás fájdalommal jár, ez alól nem tudsz kibújni.
mond elneki amit leirtal
sehogy, korrekten beszéld meg vele, hogy neked már nem jó így ez a kapcsolat, és sajnálod
Értem.Sajnálom én is szegényt, lehet csak több idõ kellett volna neki hogy határozottá váljon.
ez most vicc? :D
Valamennyit biztos hogy javulna a "lazaság". De ahhoz fiatalabb korban kellett volna elkezdeni hogy olyan legyél mint amilyen szeretnél, de valamennyit így is el lehet érni.
"Olyan" laza nem leszel, de azért lehet eredményt elérni. Figyelj arra, hogy ne akarj túl gyorsan eredményt elérni ilyen korban (mindegy, hogy nõ vagy férfi), nehezebb eredményt elérni. Szóval légy reális. Én pl. a napi intenzív nyújtást sem ajánlom, mert az nagyon megterhelõ. Táncolni pedig szerintem simán elmehetsz rengeteg balett oktatást van felnõtt kezdõknek is. Még magán órák is vannak, bár azok kicsit drágák. You Tube-on egyébként egy halom oktató videó van.. Csak ird bea keresõbe pl. stretching exercises

Elsősorban lányoktól: hogyan tudnék úgy közeledni hozzá, hogy ne gondolja azt, "ez is egy tipikus pasi"?

A történet bonyolultabb ennél. A helyzet az, hogy a lánnyal már jóideje barátok vagyunk, sok mindent megosztunk egymással. Nekem két hónapja lett vége egy két éves kapcsolatomnak, Õ pedig jelenleg egy srácról álmodozik. Persze ezeket is mind megbeszéltük együtt, és próbáltunk tanácsokkal és bíztató szavakkal segíteni egymásnak. Az utóbbi id?ben viszont én azt vettem észre, hogy madarat lehetne velem fogatni akkor, ha látom, vagy levelet kapok T?le.

Legjobb válasz: Vesztenivalód nincs, ha eléállsz, és elmondod mi van. Mivel mindketten (feltételezhetõen) értelmes felnõtt emberek vagytok, túl tudtok lépni ezen, és meg tud maradni egy baráti kapcsolat.

Vesztenivalód nincs, ha eléállsz, és elmondod mi van. Mivel mindketten (feltételezhetõen) értelmes felnõtt emberek vagytok, túl tudtok lépni ezen, és meg tud maradni egy baráti kapcsolat.
Szerintem légy vele õszinte, abból nem lehet baj. Ha nem érez úgy, mint te, akkor maradjatok barátok. Sok sikert
Hát, ha eleve másról ábrándozik, akkor nem valószínû, hogy járna veled. De kérdezd meg, abból nem lehet baj? Így legalább megtudod, hogy reménykedj-e vagy hogy keress mást. Mert így meg csak õrlõdsz. Kemény helyzet.
Hát hogy? Legyél kreatív.
Majd egyszer szexet is akarsz vele, vagy csak beszélgetni róla?
A kérdező hozzászólása: Ez jó ötlet:) ) köszi
Pl.: A barátnõiddel arról beszélgettetek, hogy szex így meg úgy, és neki mint férfinek mi lenne errõl a véleménye.
miért akarsz vele errõl beszélgetni??
A kérdező hozzászólása: Vagy csak egyszerûen kérdezzem meg hogy nem akar a szexrõl beszélgetni kicsit?:)
A kérdező hozzászólása: Azért mert nem egy helyen élünk, és õ nem tér rá sosem, ami elvileg jó...
és egy ennyi idõs palival miért a szexrõl akarsz csevegni online? vagy jelenleg az a probléma, hogy túl baráti a viszonyotok?
A kérdező hozzászólása: õ 32 éves férfi..hát igy nem tudom, nem ilyen stílusom van..
Bökj rá egy képre, hogy ez egy jó nõ, jó a segge. Ha te férfi lennél belemarkolnál. Neked vannak ilyen perverzióid?
Mi van rajtad?
- "és akkor most beszéljünk a szexrõl" - "járt már az eszed valaha is azon, hogy lefeküdj egy nõvel? mondjuk velem" - "szeretnék veled egy szenvedélyes szexuális aktust átélni, vélemény?" - "szûz vagy még? tökmindegy, dugjunk!"
A kérdező hozzászólása: hát..legyek kreativ..épp ezért nem tudom milyen formában térjek rá hogy ne nézze furán..
az a lényeg, hogy ne valami béna dumával próbálkozz, hanem csak ahogy jön... legyél természetes
vágj a közepébe, mondd hgy te nagyon szereted a meztelen férfi látványát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!