Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék szorongásos pánikbetegségből (1 db)

Hogyan tudnék kimászni szorongásos pánikbetegségből?

Legjobb válasz: A szokásos gyógymódokon kívül a virtuális valóságot ajánlják még erre. Kérdezz orvost, hogy nálunk gyógyítanak-e így?

A szokásos gyógymódokon kívül a virtuális valóságot ajánlják még erre. Kérdezz orvost, hogy nálunk gyógyítanak-e így?
Szerintem is kérj segítséget! A barátaid biztosan segítenek. Ez nagyon fontos. Amit még ajánlani tudok az a magnézium szedése. A magnézium hiány fokozza a szorongást. Én sokkal jobban érzem magam amióta magnéziumot szedek.
Én magam gyõztem le. A végén amikor jöttek a tünetek mondtam magamban hogy: ne légy hülye nincs semmi bajod, csak beképzeled magadnak stb. És már csak röhögtem a tüneteken. Aztán egy idõ után már nem jöttek többet.
Szorongásos pánikbetegség elég alattomos! Ne próbálj meg egyedül kilábalni belõle ez szerintem a legfontosabb!!! Barátaid segítségét szerintem bátran kérheted ha viszont nem szeretnéd nekik elpanaszolni akkor tedd egy szakembernek ezt! De mégegyszer ne próbáld meg önkezeléssel az a legfontosabb!!!
Vannak pánikbetegségek amik leküzdhetõk egyedül is de azt szerintem nem döntheted el magadnak hogy neked olyan tüneted van-e. Vagyis csak azt tudom ajáánlani hogy menj el dokihoz és ott kérdezd meg hogy mi tévõ legyél. Ha viszont nem szeretnél dokival találkozni (én se vagyok oda érte) akkor keresd meg neten mivel rengetegen adnak tanácsot akár e-mailban is!
Üdv! Lehet kérdezni a dokiktól, miért is ne. Az oldal amit írtatok tartalmaz egy csomó dokielérhetõséget, többek között e-mail címeket is. Gondolom simán le lehet velük beszélni a dolgokat. Persze nyilván nem ingyen sarlatánok, de egy próbát megér. Nyilván nem véletlenül adták meg.
A legegyszerûbb ha orvoshoz fordulsz. Egy orvos 100%-ig biztos lehetsz, hogy tud majd segíteni. Szerintem kis böngészgetés árán biztos találni valamilyen oldalt ahol orvostól lehet kérdezni. Nem hiszem hogy ilyet magyar oldalon ne lehetne találni.
Már Magyarországon is van ilyen oldal, ahol lehet orvosoktól kérdezni, sõt olyan is van ahol orvosok közt keresni megyék szerint
Már sok magyar oldal foglalkozik ezzel a problémával.. Némelyiken még orvos keresõt is találhatsz lokalizálva.. Én a http://www.szorongok.hu -n találtam kielégítõ választ. Megtudtam határozni, hogy pontosan mi a bajom, mi, illetve ki segíthet. Azóta kezelésen veszek részt, nem szedek gyógyszert, és hamarosan abbahagyom a kezelést is..
hát nem lenne hülyeség, de magyarországon szerintem erre még várni kell egy csomó idõt... ha tényleg úgy gondolod hogy orvos kell neked akkor ne itt próbálkozz hanem látogass el egy specialistához
Keresgettem, de mindegyik általánoyít. Jó lenne, ha mondjuk lenne egy saját orvosa az oldalnak, talán külföldön már van ilyen, és akkor tudnék írni neki, így esélytelen:S
Szerintem olvass utána az interneten, rengeteg fórum és honlap foglalkozik ezzel a dologgal.Ha itt sem találod meg a választ a kérdésedre akkor viszont fordulj orvoshoz
Én ugyanezzel a gonddal küszködöm, legalábbis én úgy gondolom, de ne mtudom, h hogy bizonyosodhatnék meg benne:S:S
A kérdező hozzászólása: Mi a személyiségsebészet?
Antidepresszánsok helyett Omega-3 bevitel. Még súlyos, közveszélyes skizofréniában szenvedõ beteget is fél év alatt kigyógyított. (Angliai egyetemi kutatás, azt hiszem a Manchesteri Egyetemen, de nem biztos.) Pszichológiai téren még a személyiségsebészetet tenném hozzá.
A leghatásosabb kezelési mód kognitív viselkedésterápia, ennek egy alfaját direkt a pánikbetegség kezelésére fejlesztették ki, és ez garantálja a pánik végleges megoldódását. Egyénileg is leküzdhetõ a pánikbetegség, hogyha az ember megtanulja elfogadni az apró tüneteket és megtapasztalja hogy nem lehet százszor infarktust kapni, jóllehet már százszor hitte azt rohamai alatt, hogy most jön az infarktus. Téves gondolatok ellen csak helyes gondolatokkal lehet küzdeni. A pszichoterápiák egyik modern változatának, az úgynevezett kognitív viselkedésterápiának a célja kettõs: 1. segít feltárni a betegnek, hogyan "csinálja" magának a pánikrohamot, vagyis milyen téves hiedelmei váltják ki szorongásait. Ez a kognitív "megismerésre ható" rész. 2. A viselkedésterápia lényege pedig, hogy a félelmet keltõ helyzetekhez - metró, tömegközlekedés, lift - tapadó félelmet különféle technikákkal hatástalanítsa. A kutatások, amelyek az antidepresszánsok hatékonyságát támasztanák alá, nagyon rövid ideig tartottak, legtöbb esetben csak hat hétig kísérték figyelemmel a betegeket. A placebóhatás nagyon erõs a mentális tüneteknél, így a rövid ideig tapasztalt javulás nem jelenti azt, hogy a beteg meggyógyult. Ahhoz, hogy a pánikbeteg elkerülje az újabb rohamokat, meg kell tanítani arra, hogy kontrollálja a légzését, relaxáljon, ellazítsa izmait, mindezzel csökkentve a szorongás szintjét. Ha valamivel összekapcsolódik a félelem, például nem mer tömegközlekedni, mert attól tart, ott lesz rosszul, akkor a beteg elkezdi kerülni azt a helyzetet. A félelem akkor oldható fel, ha újra és újra belekerül abba a helyzetbe, ami a félelmet kiváltotta, s megtapasztalja, hogy nem történik meg az, amitõl retteg. A gyógyulás lényege, hogy a megkönnyebbülést is ott élje át, ahol elkezdõdik a roham."
Még egy pár dolog ami fontos.Ne haragudjatok másokra.Ha rossz a kedvetek csináljátok azt amit szerettek, és hasznos is.Miért ? Mert amikor haragszol arról a másik nem tud, így önmagadnak ártasz, rosszul alszol, nyugtalanul stb.Az aki neked ártott tudja, hogy ártott !Megfogja bánni, vagy már meg is bánta, csak nem meri kimondani!Akkor ki is az erõsebb ? :) Te , mert mosolyogsz :) A másik meg inkább elkerül, mert tudja, hogy õ a hibás.De egyszer megjön az esze, és bocsánatot kér, ha meg nem az az õ dolga.Nem lehet megváltoztatni másokat, legfeljebb ha kényszeríti az ember, de az meg nem jó, hanem rossz dolog.Hála a Jó Istennek, az emberi agy törli a rossz emlékeket, és a jó megmarad :) Ezt már én is tapasztaltam.A leges legfontosabb, senki sem tökéletes, legalábbis én még tökéletes emberel nem találkoztam.Mindenkinek van hibája , és jó tulajdonsága is!A múlt hibáit sem lehet helyrehozni, megtörtént, az egy tapasztalat.Sok ilyen lezáratlan dolog miatt van a feszültség a stressz, a szorongás, a gátlások, a félelem minden.A legjobb pszihológus az ember fejében van, és mindenkinek a sajátjában !32éves vagyok, és ugyanennyi minimum még hátra van, 100évig szeretnék élni, mint sokan mondjuk :) A lelki nyugalmat kell megtalálni, ez a titok valójában !"A félelem kopogtatott, a hit ajtót nyitott, és nem volt ott senki ..." ;)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem tudok nevetni?

Amióta az eszem tudom, mindig irigyeltem azokat akik olyan igazán jót tudnak nevetni, kereket kacagni, hogy más is kedvet kap a jó kedvre. Én is víg kedélyű vagyok, nagyon tudok mosolyogni, de nevetés helyett csak károgás jön ki a torkomon, igaz picit mély hangom van, ez nem is lenne baj. Nevetés helyett vissza fogott-fojtott vihorászást, szinte vihogást tudok produkálni. Valami pszichés probléma lehet a dologban, mert eltakarom a számat, soha nem villantom ki a fogaimat /igaz bolti, de hibátlan/, mindig lefelé nézek ha nevetek, ha véletlen mégis felsikerül röhögnöm össze pisilem magam. Ez azért is nagyon gáz mert 54 éves nő vagyok.
Göndöröket szeretnék kacagni úgy hogy közben száraz maradok.
Ugye van megoldás?

4

Mikor köteles az orvos felvilágosítást adni a hozzátartozónak a páciens betegségéről?

Férjem néhány éve pszichiártián felírt gyógyszereket szed (Mirtazapin, Cipralex). Befolyásolható.A Nővére minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy egyáltalán információt kapjak arról, hogy valójában mi a betegsége.Mikor köteles az orvosa tájékoztatni?

8

Az idegrendszert hogyan lehet a legjobban erősíteni?

2

Hogyan küzdjem le önállóan a pánikbetegséget, szorongást és depressziót?

19 éves vagyok, kb 2-3 éve vannak pánikrohamaim, nem tudom mi a kiváltó ok. Régebben volt szociális fóbiám, de úgymond magamra kényszerítettem, hogy megszokjam az emberek társaságát, de még mindig félek tőlük. 4 éve vagyok depressziós, igyekszem elterelni róla a figyelmem, barátok közt lenni, stb, de egyre sikertelenebbek a próbálkozásaim, és már nemcsak spontán pánikrohamaim vannak, hanem gyakran érzem, ahogy kerülget, és nem tudok mit tenni ellene, és borzasztóan kínos, ha mondjuk iskolában tör ki rajtam. Idén érettségizem, és nem tudom, hogy tudom megcsinálni ezt az évet ilyen idegállapotban, mi lesz, ha mondjuk rám tör szóbelin? jártam 2 pszichológushoz, de nem használt, egyiknek se tudtam beszélni, nem tudok beszélni idegeneknek.. Nem is lenne időm valakihez járni, elég nehéz suliba járok. Nem akarok nyugtatókat szedni, tudom magamról, hogy azonnal rászoknék, és nem is jelentenek megoldást. Néha megvágom magam, az megkönnyebbülést okoz, de azzal is le kell állnom, mert a szüleim nagyon figyelnek rám, észre is vették. Nagyon megértőek, de azt hiszem nem értik, nem is látszódik rajtam kívülről, mert képes vagyok egy nyugodt álarcot viselni. Egyre jobban érzem, hogy mennyire labilis vagyok, mi lesz, ha kicsúszik a lábam alól a talaj? tényleg igyekszem jól érezni magam, sportolni, elterelni róla a figyelmem, de nem megy. Hogy segítsek magamon egyedül?

5

A pszichológus kérte, hogy írjam le, ami az eszembe jut, ha itthon vagyok stb. Gáz lenne ha leírnám, hogy néha eszembe jut az öngyilkosság?

Mondtam a pszichológusomnak, hogy mikor ott vagyok és beszélgetünk egyszerűen nem jut eszembe semmi. De ahogy kilépek az ajtón hirtelen rám törnek az érzések, gondolatok. Pl: düh, bűntudat meg ilyenek. Köztük van az öngyilkosság gondolata is, de ezt nem mertem Neki elmondani, mert nagyon cikinek gondolom és nem is tudom csak úgy kibökni, elmondani, még csak bele sem tudok kezdeni. Most viszont arra kért, hogy írjam le, hogy miket érzek és Én arra gondoltam, hogy leírhatnám, öngyilkosság, meg a többi dolgokat és egyszerűen a kezébe nyomnám a papírt és aztán majd lesz valahogy. Szóval ez gáz lenne? Vagy csak egyszerűen mondjam el, hogy vannak ilyen gondolataim és még nem próbálkoztam, de mégis gondolok rá?

8

Elég rosszul érzem magam. Mit tegyek? Help

Először is elég szorongós típus vagyok nagyon kevés önbizalommal..Elég gyakran van pánikrohamom és félek elmenni itthonról..Sok minden rátett erre sajnos..családi problémák csalódások mérhetetlenül sok idegesség stb..Egyszerűen félek idegen emberekkel találkozni idegen helyre menni mindig attól félek hogy elájulok rosszul leszek!Most jelenleg munkanélküli vagyok de Hála Istennek felhívtak és holnap kell menjek interjúra,de már most rosszul vagyok tőle.Pedig már nagyon szeretnék dolgozni és muszáj is de ha belegondolok,hogy el kell menjek itthonról rögtön kiráz a hideg..Főleg hogy eladói munkára jelentkeztem ami nekem nem kihívás mert már sok helyen dolgoztam de akkor még nem voltam ilyen pánikos..Szóval valaki tudna nekem segíteni??MIt csináljak??hogyan küzdjem le a félelmeimet??Valami hatásos módszer,ami tényleg beválik??Előre is nagyon köszönöm

9

Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni.!?

Sziasztok!
Szeretnék véleményeket kérni!
Aki már fogyasztott herbária hangulatjavító teakeveréket, mi a tapasztalat? Tényleg hatásos?
Előre is köszönöm! (:
19/L

5

Hogyan legyek összeszedet és motivált?

1

Depressziós lettem a sulitól? !

nagyon jó nyaram volt..buliztam meg minden és folytatnám de itt a suli és konkrétan depressziós lettem..nyomorék osztálytársaim vannak mindegyik csak tanul..senkivel nem beszélek mert nem lehet miről és nyomik..a legjobb barátnőm meg más osztályba jár..és csak a szüneteket várom amikor arra a 10 perce találkozhatunk.. -.-
teljesen kész vagyok annyira rosszul érzem magam...nyáron indig este 11-ig kint voltunk városba és nem bírok vissza szokni..olyan mintha az életem egy darabkáját elvették volna :(((

13

Miért nem bírom ha hozzám érnek? Ez betegség?

utálom ha megölelnek ha megfogják a kezem, rosszul vagyok ha valaki szándékosan bámul,a legjobb barátaimnak sem engedem hogy megöleljenek, mivel lány vagyok ezt elég nehéz kikerülni mert ugye a lányok sokat ölelkeznek de valamiért nem bírom és nem értem miért :/

16/L

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!