Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék szorongásos (2 db)

Hogyan tudnék kimászni szorongásos pánikbetegségből?

Legjobb válasz: A szokásos gyógymódokon kívül a virtuális valóságot ajánlják még erre. Kérdezz orvost, hogy nálunk gyógyítanak-e így?

A szokásos gyógymódokon kívül a virtuális valóságot ajánlják még erre. Kérdezz orvost, hogy nálunk gyógyítanak-e így?
Szerintem is kérj segítséget! A barátaid biztosan segítenek. Ez nagyon fontos. Amit még ajánlani tudok az a magnézium szedése. A magnézium hiány fokozza a szorongást. Én sokkal jobban érzem magam amióta magnéziumot szedek.
Én magam gyõztem le. A végén amikor jöttek a tünetek mondtam magamban hogy: ne légy hülye nincs semmi bajod, csak beképzeled magadnak stb. És már csak röhögtem a tüneteken. Aztán egy idõ után már nem jöttek többet.
Szorongásos pánikbetegség elég alattomos! Ne próbálj meg egyedül kilábalni belõle ez szerintem a legfontosabb!!! Barátaid segítségét szerintem bátran kérheted ha viszont nem szeretnéd nekik elpanaszolni akkor tedd egy szakembernek ezt! De mégegyszer ne próbáld meg önkezeléssel az a legfontosabb!!!
Vannak pánikbetegségek amik leküzdhetõk egyedül is de azt szerintem nem döntheted el magadnak hogy neked olyan tüneted van-e. Vagyis csak azt tudom ajáánlani hogy menj el dokihoz és ott kérdezd meg hogy mi tévõ legyél. Ha viszont nem szeretnél dokival találkozni (én se vagyok oda érte) akkor keresd meg neten mivel rengetegen adnak tanácsot akár e-mailban is!
Üdv! Lehet kérdezni a dokiktól, miért is ne. Az oldal amit írtatok tartalmaz egy csomó dokielérhetõséget, többek között e-mail címeket is. Gondolom simán le lehet velük beszélni a dolgokat. Persze nyilván nem ingyen sarlatánok, de egy próbát megér. Nyilván nem véletlenül adták meg.
A legegyszerûbb ha orvoshoz fordulsz. Egy orvos 100%-ig biztos lehetsz, hogy tud majd segíteni. Szerintem kis böngészgetés árán biztos találni valamilyen oldalt ahol orvostól lehet kérdezni. Nem hiszem hogy ilyet magyar oldalon ne lehetne találni.
Már Magyarországon is van ilyen oldal, ahol lehet orvosoktól kérdezni, sõt olyan is van ahol orvosok közt keresni megyék szerint
Már sok magyar oldal foglalkozik ezzel a problémával.. Némelyiken még orvos keresõt is találhatsz lokalizálva.. Én a http://www.szorongok.hu -n találtam kielégítõ választ. Megtudtam határozni, hogy pontosan mi a bajom, mi, illetve ki segíthet. Azóta kezelésen veszek részt, nem szedek gyógyszert, és hamarosan abbahagyom a kezelést is..
hát nem lenne hülyeség, de magyarországon szerintem erre még várni kell egy csomó idõt... ha tényleg úgy gondolod hogy orvos kell neked akkor ne itt próbálkozz hanem látogass el egy specialistához
Keresgettem, de mindegyik általánoyít. Jó lenne, ha mondjuk lenne egy saját orvosa az oldalnak, talán külföldön már van ilyen, és akkor tudnék írni neki, így esélytelen:S
Szerintem olvass utána az interneten, rengeteg fórum és honlap foglalkozik ezzel a dologgal.Ha itt sem találod meg a választ a kérdésedre akkor viszont fordulj orvoshoz
Én ugyanezzel a gonddal küszködöm, legalábbis én úgy gondolom, de ne mtudom, h hogy bizonyosodhatnék meg benne:S:S
A kérdező hozzászólása: Mi a személyiségsebészet?
Antidepresszánsok helyett Omega-3 bevitel. Még súlyos, közveszélyes skizofréniában szenvedõ beteget is fél év alatt kigyógyított. (Angliai egyetemi kutatás, azt hiszem a Manchesteri Egyetemen, de nem biztos.) Pszichológiai téren még a személyiségsebészetet tenném hozzá.
A leghatásosabb kezelési mód kognitív viselkedésterápia, ennek egy alfaját direkt a pánikbetegség kezelésére fejlesztették ki, és ez garantálja a pánik végleges megoldódását. Egyénileg is leküzdhetõ a pánikbetegség, hogyha az ember megtanulja elfogadni az apró tüneteket és megtapasztalja hogy nem lehet százszor infarktust kapni, jóllehet már százszor hitte azt rohamai alatt, hogy most jön az infarktus. Téves gondolatok ellen csak helyes gondolatokkal lehet küzdeni. A pszichoterápiák egyik modern változatának, az úgynevezett kognitív viselkedésterápiának a célja kettõs: 1. segít feltárni a betegnek, hogyan "csinálja" magának a pánikrohamot, vagyis milyen téves hiedelmei váltják ki szorongásait. Ez a kognitív "megismerésre ható" rész. 2. A viselkedésterápia lényege pedig, hogy a félelmet keltõ helyzetekhez - metró, tömegközlekedés, lift - tapadó félelmet különféle technikákkal hatástalanítsa. A kutatások, amelyek az antidepresszánsok hatékonyságát támasztanák alá, nagyon rövid ideig tartottak, legtöbb esetben csak hat hétig kísérték figyelemmel a betegeket. A placebóhatás nagyon erõs a mentális tüneteknél, így a rövid ideig tapasztalt javulás nem jelenti azt, hogy a beteg meggyógyult. Ahhoz, hogy a pánikbeteg elkerülje az újabb rohamokat, meg kell tanítani arra, hogy kontrollálja a légzését, relaxáljon, ellazítsa izmait, mindezzel csökkentve a szorongás szintjét. Ha valamivel összekapcsolódik a félelem, például nem mer tömegközlekedni, mert attól tart, ott lesz rosszul, akkor a beteg elkezdi kerülni azt a helyzetet. A félelem akkor oldható fel, ha újra és újra belekerül abba a helyzetbe, ami a félelmet kiváltotta, s megtapasztalja, hogy nem történik meg az, amitõl retteg. A gyógyulás lényege, hogy a megkönnyebbülést is ott élje át, ahol elkezdõdik a roham."
Még egy pár dolog ami fontos.Ne haragudjatok másokra.Ha rossz a kedvetek csináljátok azt amit szerettek, és hasznos is.Miért ? Mert amikor haragszol arról a másik nem tud, így önmagadnak ártasz, rosszul alszol, nyugtalanul stb.Az aki neked ártott tudja, hogy ártott !Megfogja bánni, vagy már meg is bánta, csak nem meri kimondani!Akkor ki is az erõsebb ? :) Te , mert mosolyogsz :) A másik meg inkább elkerül, mert tudja, hogy õ a hibás.De egyszer megjön az esze, és bocsánatot kér, ha meg nem az az õ dolga.Nem lehet megváltoztatni másokat, legfeljebb ha kényszeríti az ember, de az meg nem jó, hanem rossz dolog.Hála a Jó Istennek, az emberi agy törli a rossz emlékeket, és a jó megmarad :) Ezt már én is tapasztaltam.A leges legfontosabb, senki sem tökéletes, legalábbis én még tökéletes emberel nem találkoztam.Mindenkinek van hibája , és jó tulajdonsága is!A múlt hibáit sem lehet helyrehozni, megtörtént, az egy tapasztalat.Sok ilyen lezáratlan dolog miatt van a feszültség a stressz, a szorongás, a gátlások, a félelem minden.A legjobb pszihológus az ember fejében van, és mindenkinek a sajátjában !32éves vagyok, és ugyanennyi minimum még hátra van, 100évig szeretnék élni, mint sokan mondjuk :) A lelki nyugalmat kell megtalálni, ez a titok valójában !"A félelem kopogtatott, a hit ajtót nyitott, és nem volt ott senki ..." ;)
Az nem anorexia, hanem bulímia, a többit pedig beszéld meg a pszichiátereddel, nyilván összefüggnek ezek a dolgok és ez az õ szakterülete.
Bünteted magad, ezért érezd jól magad, amikor úgy érzed nincs benned semmi. Talán ha pszichiáterig eljutottál, akkor érdemes lenne ezt is megosztani vele, mert nem biztos, hogy megéri eltitkolni olyan elõl, aki segíteni szeretne rajtad - ráadásul gondolom te is ezért kerested õt fel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!