Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék rendet tartani (3 db)

Minden nap takarítok rendet rakok de estére mégis minden helyiségben kupi van. Miért van nálunk mindig rendetlenség? Hogyan tudnék rendet tartani mindig?

2 gyerekem van 3 és 1 évesek.

Legjobb válasz: mi ketten lakunk egy kisházban,van egy kiskutyánk,mindent szétpakpl.soha nincs rend,max.estig.gyerekek mellett meg sztem nagyon nehéz lehet.

mi ketten lakunk egy kisházban, van egy kiskutyánk, mindent szétpakpl.soha nincs rend, max.estig.gyerekek mellett meg sztem nagyon nehéz lehet.
Szia! Ez mindenkinél így van.Játékos formában vond be a gyerekeket a takarításba.A játékaikat pakolják el maguk után.
Én is amikor tehetem takarítok, mert olyan a lakás, mintha most robbantottak volna, a mosogató egy ora alatt tele van:( A párommal két lakotárssal meg egy kutyával lakunk, szoval nem csodálkozok a felforduláson.Mindenkinek legyen feladata és akkor nagyjábol rend lesz:)
Szia, Nálunk ugyanez van, csak azzal a módosítással, hogy van 2 kutya akiket beengedek a lakásba.Mondjuk nem sokáig, mert augusztusba érkezik a baba.De komolyan szégyenlem magam amikor valaki este meglátogat minket, mert szerintem azt hiszi nem takarítok.Holott állandóan mások által fémjelzett nagytakarítást végzek míg a barátnõm 3 hetente takarít és mégis ragyog minden...:(
Egy ismerosom mondta, hogy naluk azert nincs kupi, mert a gyerek (most 2 eves) addig nem vehet elo uj jatekot, amig az elozot nem rakta el. Gyonyoruen mukodik. En is igy fogom nevelni majd a gyerekemet :) .
Nálunk úgy van, h amíg játszik a kiskrapek, õvé a terep. Repülhet a labda, szórhatja a legót(persze ésszel), elõszedhet akár mindent. DE! Amikor Anya azt mondja, ennyi volt, fürdés, pakolás, akkor minden a helyére vándorol. Így megy ez kiskora óta. Most 6 éves (fiú) gyönyörûen mûködik. Én is tiszta ideg voltam kisebb korában, de a férjem mindig leállított: Anyaaa! GYEREKSZOBA!Nem múzeum!

Hogyan tudnék mindig rendet tartani egy 3 és egy 1 éves gyerek mellett?

Egész délel?ttöm csak takarítással pakolással telik,a nap végére mindez meg sem látszik.

Legjobb válasz: Ez mindenhol így van, ahol kisgyerek van. Az én babám még csak 4 hónapos, majd lesz õ is pakolós korszakban :) De emlékszem, amikor öcsémmel kicsik voltunk (3 év korkülönbséggel), akkor nálunk is mindig rumli volt, pedig anyukám állandóan pakolt utánunk meg takarított.

Ez mindenhol így van, ahol kisgyerek van. Az én babám még csak 4 hónapos, majd lesz õ is pakolós korszakban :) De emlékszem, amikor öcsémmel kicsik voltunk (3 év korkülönbséggel), akkor nálunk is mindig rumli volt, pedig anyukám állandóan pakolt utánunk meg takarított.
Én igyekeztem mindennek helyet találni, idõnként selejtezek, amit nem vettek elõ régóta, vagy csak kacat, azt elviszem a védõnéninek, vagy kidobom. Szóval igyekszek megtartani a hasznos és használható játékokat. Aztán, bevezettem a csillag-gyûjtést, kartonból csillagokat vágtam ki, más színût a fiamnak és a lányomnak. Rendrakásért jár a csillag, néha 2db is, ha nagy a rumli, 10 csillagért pedig matricát kapnak (ezt nagyon szeretik), de mást is kitalálhatsz. Egy 3 évest ez már motiválhat, az 1 évesnél még várni kell és pakolni, sajnos. De ha kezdettõl bevonod, talán könnyebb lesz késõbb rászoktatni a rendszeres rendrakásra. Ja, van aki a tárolódobozokat megjelöli, melyikbe kerülnek a kockák, autók stb., hogy a gyerek felismerje, ez is segíti õt. Még azt próbálom, hogy amint már nem játszanak valamivel, rögtön tegyék el amguk után. Ha a nyomukban vagyok, és azonnal rájuk szólok, akkor még van rá esély :)

Ha valakit nem tudnak igazoltatni a buszon és kihívják a rendõrséget az ellenõrök, de közben az ember elmenekül akkor kiadnak rá körözést? Másik kérdés pedig az, hogy az ellenõrnek van e joga lefogni az embert vagy a buszon tartania?

Legjobb válasz: 1: Nem vagy köteles megvárni a rendõröket, nyugodtan elmehetsz, senki sem fog kõrözést kiadni rád... 2: Nincs joga az ellenõrnek sem lefogni, sem a buszon tartani (persze más kérdés, ha te kezdesz el erõszakoskodni), azonban azt is tartsd szem elõtt, hogy ha nincs érvényes jegyed vagy bérleted, akkor neked pedig nincs jogod a buszon tartózkodni, tehát letessékelhet róla.

1: Nem vagy köteles megvárni a rendõröket, nyugodtan elmehetsz, senki sem fog kõrözést kiadni rád... 2: Nincs joga az ellenõrnek sem lefogni, sem a buszon tartani (persze más kérdés, ha te kezdesz el erõszakoskodni), azonban azt is tartsd szem elõtt, hogy ha nincs érvényes jegyed vagy bérleted, akkor neked pedig nincs jogod a buszon tartózkodni, tehát letessékelhet róla.
Igen nincs joga ott tartani, de õk sem hülyébõl vannak: Eléd állnak, hogy ne tudj elmenni, és ha csak egy ujjal is hozzányúlsz az már közfeladatot ellátó személy elleni erõszak, ami bûncselekmény. És meg is érdemled :)
Jobb helyeken az ellenõrök mindig két közterület-felügyelõvel járnak együtt, akiknek már joguk van ott tartani fizikai kényszer alkalmazásával is. Ha púposkodni kezdenél, akkor az õ két tanúvallomásuk fog szemben állni a te egy vallomásoddal. Csak rosszul jöhetsz ki belõle. Majd he lesz idõm, sajnállak, az ilyenek miatt drágább a tisztességes emberek bérlete.
Ugorj ki a busz ablakán (már amelyiken elég nagy). Nem nyúlhatnak hozzád és ha elég akrobatikus vagy, hamarabb kimászol, mire kifutnak az ablak alá a buszról hogy ott újra körbevehessenek.
Egyébként inkább vegyél érvényes bérletet, vagy utazz vonaljeggyel! Ha diák vagy, nem drága. Vagy használj biciklit.
Ha nincs velük közteres, nincs joguk ott tartani, de arra tényleg vigyázz, hogy ne tudjanak körbeáálni, gyorsan kell reagálnod. Közteres ott tarthat, de azt meg látod már a megállóból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!