Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék néhány (54 db)

Hogy tudnék néhány jó fényképet csinálni magamról?

Szeretnék néhány fényképet csinálni magamról, mivel nincs rólam valami sok. Van valakinek valamilyen tippje, hogy milyen a jó fénykép? (beállás, ruha stb.)

Legjobb válasz: Az a lényeg,hogy önmagad légy a képen is:) Tehát olyan ruhát vegyél fel,amit amúgy is szívesen hordasz,a beállás nehezebb kérdés.Én úgy szoktam,hogy többféle beállást kipróbálok,majd a legjobbakat meghagyom.Legjobban tükör elõtt szeretek fényképezni,mert így a tükörbe látom,hogy milyen lesz a kép:) Fontos,hogy legyen fény,vagy ha sötétebb helyen csinálsz képet,akkor legyen vakura állítva a gép,mert amúgy nem látszódsz rendesen a képen:)Csinálhatsz vidám,szomorú,dühös,bolondos képet,amilyen csak a fantáziád enged és a végén ki tudod választani a legjobbakat!:) Sok sikert! 14/L

Az a lényeg, hogy önmagad légy a képen is:) Tehát olyan ruhát vegyél fel, amit amúgy is szívesen hordasz, a beállás nehezebb kérdés.Én úgy szoktam, hogy többféle beállást kipróbálok, majd a legjobbakat meghagyom.Legjobban tükör elõtt szeretek fényképezni, mert így a tükörbe látom, hogy milyen lesz a kép:) Fontos, hogy legyen fény, vagy ha sötétebb helyen csinálsz képet, akkor legyen vakura állítva a gép, mert amúgy nem látszódsz rendesen a képen:) Csinálhatsz vidám, szomorú, dühös, bolondos képet, amilyen csak a fantáziád enged és a végén ki tudod választani a legjobbakat!:) Sok sikert! 14/L
Sose fényképezd magad alulnézetbõl, ha az arcodnál fentebb tartod a fényképezõgépet akkor az sokkal elõnyösebb. De azért nem kell túlzásba esni mint az emosok teszik:D Meg elõnyösebb ha kicsit oldalra fordítod a fejed mint ha teljesen szembõl vagy oldalról fényképeznéd magad. Na de ezek arc képekre vonatkoznak leginkább. Beállás... nem tudom, egész alakosakat ritkán csinálok, nézegess képeket másokról és ami szerinted jól néz ki... ruha meg olyan legyen ami neked tetszik és bármikor felvennéd az utcára is, tehát ne menõsködj valami olyan cuccban a képeken amit egyébként életedben nem mernél hordani :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :D
meg vannak programok amikkel szépithetsz kicsit rajtuk, van ingyenesen letölthetõ magyar és könnyû használni pl:photoscape ird be google-be onnantol értelemszerû használat..
látom már válaszoltak de azért lenne pár tippem.Elszõr is.Inkább felülrõl fotózz mint elölrõl vagy alulról.Így álltalában jobb lesz a kép.És ne minden fényképeden nézz a kamerába ne tûnjön olyan beállítottnak.
Szia, Nekem van kameraállványom, bárhol beszerezhetsz egy ilyet, pl media markt, kb 4ezer ft. Erre szoktam felcsattintani a fényképezõgépet, az összes állvány kompatibilis. Beállítom az idõzítõt, így tökjókat lehet csinálni:) Elkattintgatok vagy 60at, aztán abból lesz 6 vagy 10 ami jó , de megéri:) ) Ruhát olyat vegyél fel ami közel áll hozzád, persze attól is függ milyen típusu képeket szeretnél. Szolid, vagy nem annyira szolíd, stb. Próbálj ki többfélét.

Hogy tud néhány fociedzõ olyan nyugodtan ülni a kispadon?

Pl. Ancelotti, Martino néha döntetlennél olyan nyugodtan ülnek vagy állnak. Miért nem motiválnak, ugrálnak, mutogatnak stb. õk is úgy mint pl. Diego Simeone. Én mikor csere voltam az iskola focicsapatában, akkor sem bírtam csak ülve, nyugodtan nézni a meccset. :D Ott meg sokkal nagyobb a tét. Ha én edzõ lennék, biztos legalább úgy viselkednék mint Klopp vagy Simeone.

Legjobb válasz: Meg van olyan, hogy a csapat gólt lõ, az edzõje meg csak áll és néz... Hogyhogy nem örül a gólnak?? :D

A kérdező hozzászólása: Meg van olyan, hogy a csapat gólt lõ, az edzõje meg csak áll és néz... Hogyhogy nem örül a gólnak?? :D
Minden ember másmilyen mentalitású. Vki tényleg megörül 1-1 meccsen és utána pár napra elmegy a hangja is akár. Te is ilyen lehetsz, de én már nem. Mutogatni, folyamatosan utasítgatásokat adni pedig valszeg azért nem adnak mert úgy látják, hogy az elõre megbeszélt taktikát követik a játékosok. Akkor meg minek zavarni õket? Koncentráljanak a meccsre.
Többféle mentalitású edzõ van. A Simeone, Klopp típusú edzõknek muszáj meccs közben is motiválni, taktikai utasításokat adni a játékosoknak, hiszen nem olyan csapatot irányítanak (szerintem õk az igazán nagy edzõzsenik), mint a Real, ahol Ancelotti a meccs elõtt ismerteti a taktikát a játékosokkal és tökéletesen végrehajtják. Õ egyébként elsõsorban azért képes nyugodt maradni, ha hátrányban a csapata (ami nagyon ritka), mert vérprofi és tudja, hogy amit elképzelt az eredményes is lesz. Végül ott vannak a tipikus lúzer edzõk, mint Moyes, vagy Tata Martino, akiknek bár van mindig egy elképzelésük az adott meccsel kapcsolatban, de nem tudnak belenyúlni a meccsbe, mert nincs B tervük, ezért nincs is miért idegeskedniük. Ezt láthattuk elõbbi esetében az Olimpiakos elleni Bl meccsen, utóbbi esetében pedig a Valladolid meccsen.
A kérdező hozzászólása: "Mutogatni, folyamatosan utasítgatásokat adni pedig valszeg azért nem adnak mert úgy látják, hogy az elõre megbeszélt taktikát követik a játékosok. Akkor meg minek zavarni õket? Koncentráljanak a meccsre." Taktikát lehet, hogy követik, de azért jobban hajtanak szerintem, ha az edzõ kiabálja, hogy "Gyerünk, gyerünk!" vagy egy szép csel, lövés vagy passz után, hogy "Szép volt!" " Õ egyébként elsõsorban azért képes nyugodt maradni, ha hátrányban a csapata (ami nagyon ritka), mert vérprofi és tudja, hogy amit elképzelt az eredményes is lesz." A Barca ellen is elég nyugodt volt, mikor kikaptak a Camp Nou-ban.
Meg azért Klopp és Simeone is elég fiatal az edzõk között. Ha már õk is 50 fölött vagy 60 körül lesznek mint az edzõk többsége, akkor õk se fognak szerintem ennyit ugrálni. Ancelotti meg 10 évvel idõsebb mindkettõnél, a milanos korszaka elején azért sokszor õ is dührohamokat kapott a padon. A chelseas idõszaka alatt (a 2. évében különösen)meg sokszor olyan tanácstalanul bámult mintha azt se tudná milyen rendezvényem van. PSG-nél se volt a helyzet magaslatán mikor 1. helyrõl átvette a csapatot majd bevitte õket a 2. helyre...
Egy teli Santiago Bernabeuban nem igazán hallatszik be a pályára, ha kiabál az edzõ. Egyébként anno megkérdezték az akkori NB1 legnyugodtabb edzõjét, Mihalecz Istvánt, mi a "titka". Róla tudni kellett, hogy szoborként állt a pad mellett, akármi is történt a pályán. Õ ennyit reagált: "Megérzem általában. Tudom már meccs közben, hogy kikapunk, bármit csinálunk, vagy azt, hogy most jól fog menni a játék, nem kapunk ki." Úgy látszik, van ilyen is. :)

Hogy tud néhány ember ennyi hülyeséget összehordani, mint ami ebben a témában van? :D

Legjobb válasz: Szerintem rohadt jó ez,mert így napi szinten tudunk visítani a sok analfabéta kérdésein. Mondjuk kicsit soknak tartom,hogy pl. tegnap valaki megkérdezte,h "mi aza ujjperc?" szó szerint így! azthittem szétszakad az agyam..

Szerintem rohadt jó ez, mert így napi szinten tudunk visítani a sok analfabéta kérdésein. Mondjuk kicsit soknak tartom, hogy pl. tegnap valaki megkérdezte, h "mi aza ujjperc?" szó szerint így! azthittem szétszakad az agyam..
És mi az ujjperc? egy újjab perc az órán?
És mi az ujjperc? egy újabb perc az órán?
Mivel az emberi hülyeség határtalan, így az ebben a kategóriában rejlõ lehetõségek is korlátlanok. Meg az agyat se árt pihentetni néha.


Hogyan tudnék néhány értékes kapcsolatra szert tenni ezen a rendezvényen? (bővebben lent)

Lesz egy nagyszabású rendezvény (konkrétan nem akarom megnevezni), amin az adott terület "krémje" jelenik meg. Én is ott leszek a rendezvényen, de mint dolgozó. Mivel az adott területen szeretnék dolgozni én is, ki akarom használni az alkalmat és kapcsolatokat szeretnék építeni.

Legjobb válasz: Szerintem a kapcsolatteremtés ki fog merülni abban, hogy pezsgõt kérnek tõled vagy megkérnek, hogy vidd el a piszkos tányért. (Már ha a példához ragaszkodunk.) Az adott terület társaságának krémje nem egy ott dolgozóval fogja tölteni az idejét, hanem õk is kapcsolatot építenek - de egymással. Szerintem más utat kellene választanod, hogy bekerülj az általad áhított munkahelyre.

Szerintem a kapcsolatteremtés ki fog merülni abban, hogy pezsgõt kérnek tõled vagy megkérnek, hogy vidd el a piszkos tányért. (Már ha a példához ragaszkodunk.) Az adott terület társaságának krémje nem egy ott dolgozóval fogja tölteni az idejét, hanem õk is kapcsolatot építenek - de egymással. Szerintem más utat kellene választanod, hogy bekerülj az általad áhított munkahelyre.
Hát ez necces. Azt tudom elképzelni, hogy ha valami gond történik, és pont ott vagy és segítesz, akkor talán tudtok váltani pár szót. De ennyi.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy necces... :S Ezért próbálok ötleteket kérni, mert eddig nem jutott eszembe semmi.

Négy nap alatt hogyan tudnék néhány kilót fogyni, és a hasamat kevésbíteni?

Rám kellene jöjjön a ruha.

Legjobb válasz: Ismerõs :) Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy 2 napig egész délután gyümölcssalátát eszem (sok alma, semmi banán, cukor nélkül), amit rendesen megszórok fahéjjal, állati vízhajtó. Így harmadnap rámjön a ruha. Persze negyednap azonnal visszajön az a 2 kiló és nem túl egészséges! Évente max 2x csinálom.

Ismerõs :) Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy 2 napig egész délután gyümölcssalátát eszem (sok alma, semmi banán, cukor nélkül), amit rendesen megszórok fahéjjal, állati vízhajtó. Így harmadnap rámjön a ruha. Persze negyednap azonnal visszajön az a 2 kiló és nem túl egészséges! Évente max 2x csinálom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ.

Hogy tud néhány ember a víz alatt úszni az uszodában, nagyon közel a medence aljához? Nekem nem sikerül

Csak a víz felszínén tudok úszni, de vannak, akik lemerülnek majdnem a medence aljáig, és úgy úsznak. Hogy kell ezt csinálni? Milyen légzés-vagy mozgástechnika kell hozzá?

Legjobb válasz: nem nehéz, mert a test sûrûsége nagyjából annyi, mint a vízé, így különösebb erõkifejtés nélkül le lehet merülni pár csapással, csak a megfelelõ irányba kell haladni, ferdén lefelé.

nem nehéz, mert a test sûrûsége nagyjából annyi, mint a vízé, így különösebb erõkifejtés nélkül le lehet merülni pár csapással, csak a megfelelõ irányba kell haladni, ferdén lefelé.
Enyhén lefelé kell úszni.
én jó mély levegõt veszek elõtte, úgy kitart. nem szokott gondot okozni h tele van a tüdõm levegõvel. (de ha pl. csak lemerülök, lefekszem a medence aljára, akkor már tényleg felhajt a sok levegõ, de úszás közben nem) úgy szoktam, hogy lebukom, függõleges testhelyzetbe, fejjel lefelé úszom 1-2 másodpercig míg le nem érek és utána rendesen úszom elõre, ugyanazzal a módszerrel, mint a felszínen.
elõzõ voltam, szóval sztem le kell bukni szinte függõleges testhelyzetben, ez lehet a kulcs. amikor elõször próbálkoztam lemenni, csak a fejem nyomtam bele a vízbe, úgy próbáltam leúszni, de nem nagyon sikerült.
Ne szívd tele a tüdõdet levegõvel, akkor sokkal könnyebb lesz lent maradni :) Én azt is szoktam, hogy törökülésbe ülök, és szépen lassan engedem ki a levegõt - liftszerûen süllyedsz az aljára :D

Hogyan tud néhány ember orosz/görög betűkkel írni bármilyen szöveget? A billentyűzeten kell beállítani?

pl.: £єнєт , нσgץ яσssz ωαgץσк , ∂є αввαη ωιszσηт тöкéℓєтєs Hogyan csinálják? Egyenként csak nem másolják a bet?ket,vagy igen?

Legjobb válasz: Csak tippelek, de vannak oldalak, ahol, ha beírsz egy latin betûs szöveget, az kicseréli a karaktereket. Ezt már csak be kell másolni oda, ahol meg akarod jelentetni, és kész is.

Csak tippelek, de vannak oldalak, ahol, ha beírsz egy latin betûs szöveget, az kicseréli a karaktereket. Ezt már csak be kell másolni oda, ahol meg akarod jelentetni, és kész is.
A kérdező hozzászólása: Erre még nem is gondoltam :O Igazad lehet, és így elég gyors is a módszer. Köszi a választ :)
beállíthatsz bármilyen billentûzet kiosztást
Windows karaktertábla például. Ott megtalálod az összes alap betûtípus összes karakterét.
Szerintem a Wordbõl másolják ki. A Beszúrás-Szimbólum alatt minden ott van.
Én csak görög ékezetest nem tudok... meg grúzt. Sima görögöt tudok írni, a grúzt meg csak megjeleníteni tudom, de írni nem. Nincs ott a bilentyûzetkiosztásnál felsorolva. Ilyenkor mit kell tenni?
Bele kell tenni a billentyûzetkiosztásba. A "charmap" programot kell futtatni, és egyenként kivadászni a betûket. Leggyorsabb: írj kézzel, és küldd el a levelet postán! Ha lusta vagy a postára menni, a kézírásodat fényképezd le a telefonoddal, és úgy küldd el!
Szerintem a példában szereplõ mondatot betûnként válogatták össze: hiszen nem csupa görög karakter van benne, van ott néhány magyar is -- ilyet automatikusan szerintem semmilyen oldal nem csinál. Ehelyett: Start > Futtatás > Charmap (ezt kell beírni a szövegablakba, majd enter).

Hogy tudnék néhány kg hízni?

49-52 kg között vagyok de vékony testalkatom van. szeretnék hízni néhány kg-t de nem egészségtelen kaják által. mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Szerintem ha többet eszel mint amennyi az energia szükségleted,sokat pihensz,esténként jól bevacsizól majd lefekszel,szinte garantált a hízás.Bár nekem sajnos az ellenkezõ problámám van :S

Szerintem ha többet eszel mint amennyi az energia szükségleted, sokat pihensz, esténként jól bevacsizól majd lefekszel, szinte garantált a hízás.Bár nekem sajnos az ellenkezõ problámám van :S
Zabáljál. Egyébként meg örülj, h nem vagy undorító hájas disznó.
Béres Csepp, attól megjön az étvágyad, ilyenek, és még beteg se leszel =D

Hogy lehet megállapítani, hogy egy ceruza elem méretű akkumulátor már nem tölthető fel? Azon túl, hogy kipróbálnám. Tehát, hogy ne is próbálkozzak. Felteszem a töltőre, töltöm, töltöm, de mégsem tud néhány képnél többet fényképezni.

Legjobb válasz: Elõfordul hogy az akku kapacitáshiányos lesz.pld 2000-est feltöltöd de az egyikben csak 500mA tud betöltõdni.Ezt csak olyan töltõvel lehet megnézni amely a töltés végén kiírja hogy mennyi ment az egyes akkuba.Ilyen töltõ az IPC1-L

Elõfordul hogy az akku kapacitáshiányos lesz.pld 2000-est feltöltöd de az egyikben csak 500mA tud betöltõdni.Ezt csak olyan töltõvel lehet megnézni amely a töltés végén kiírja hogy mennyi ment az egyes akkuba.Ilyen töltõ az IPC1-L
A kérdező hozzászólása: És ha nem csak kapacitáshiányos, hanem nullás, azt is kiírja az a bizonyos töltõ?

A klasszikus cirkuszi erősemberek hogy bírtak olyan brutális súlyokat mozgatni. és néhány ember hogy tud acélt hajlítani puszta kézzel?

Legjobb válasz: nem tudom pontosan mire gondolsz, mert ez függ az acél és az ember tulajdonságaitól is. de pl testépítõknél erõsen közrejátszik a genetika is. a cirkuszba általában olyan embereket válogattak, akik eleve különleges testi adottságokkal rendelkeztek. pl törpenövésûek, óriások, stb... De pl ma is léteznek olyan emberek sportolók is, akiknek a szervezete pl képes lebontani a tejsavat (sosincs izomlázuk). Erre születni kell, de sok ember magasabb szintre fejleszthetné magát több önfigyelememmel. Lásd shaolin szerzetesek.

nem tudom pontosan mire gondolsz, mert ez függ az acél és az ember tulajdonságaitól is. de pl testépítõknél erõsen közrejátszik a genetika is. a cirkuszba általában olyan embereket válogattak, akik eleve különleges testi adottságokkal rendelkeztek. pl törpenövésûek, óriások, stb... De pl ma is léteznek olyan emberek sportolók is, akiknek a szervezete pl képes lebontani a tejsavat (sosincs izomlázuk). Erre születni kell, de sok ember magasabb szintre fejleszthetné magát több önfigyelememmel. Lásd shaolin szerzetesek.
Pár évtizedes következetes erõedzés.
A kérdező hozzászólása: Tehát ezek az emberek is csak lejártak a konditerembe fekvenyomni meg hasonló gyakorlatokat végezni? Nem valami csodaszerre gondoltam, de azt hittem ennél több kell, elvégre élõben egy kondiban sem láttam még olyan embert akik ezeket csinálják. Pl. akik foggal elhúznak egy repülõt... õk is csak gyúrnak, normális - szokásos - súlyzós edzésekkel erõsítenek?
akkoriban nem igen voltak konditermek. saját testsúllyal dolgoztak rengeteget, kettlebellel, és különbözõ szabad súlyokkal, tárgyakkal. és persze tudták, hogy az erõért felelõs izomzat olyan helyeken van, mint a gerincfeszítõ a marok és további nem túl divatos helyeken. de van a témáról szóló pár könyv.
Elmagyarázom érthetõbben: Az edzés formája szerintem nagyban nem különbözik egy átlagos erõedzéstõl, mint ahogyan minden testalkattól függetlenül létezik egy "tökéletes" edzési terv. Viszont genetikai adottság kell hozzá, mert a tökéletes edzési tervre illetve az erõpróbákra másképp reagálnak különbözõ testalkatok. Egy hasonlattal élve: téglából és vasbetonból is lehet ugyanolyan tervek alapján épületet készíteni, de az utóbbi erõsebb lesz. Csak hogy egy szélsõséges példát mondjak, tudtommal azt semmilyen edzéssel nem tudod elérni, hogy a szervezeted lebontsa a tejsavat az izmaidban, vagy hogy egy centis koponyavastagságod legyen. Ajánlom a Stan Lee's Superhumans dokumentumfilmsorozatot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!