Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék is lemenni (2 db)

Hogyan tudnék én is "lemenni" Alfába? van 1-2 ismerősöm aki meg tudja csinálni.

Próbálták elmagyarázni hogy ki kell kapcsolni teljesen a gondolatokat meg számolni kell meg hasonlok de nem nagyon értem.... :)

Legjobb válasz: Nem nagy ördöngösség, csak gyakorolni kell. Én agykontrollos könyvbõl tanultam. Becsukod a szemed. Nem magad elé "nézel", hanem kicsit följebb. (Erre csak az elején kell odafigyelni, késõbb automatikus lesz.) Kezdj el számolni 100-tól visszafelé és képzeld el magad elõtt a számokat. 0-ra érve valószínûleg már alfában vagy. Továbbra is képzelj el valamit nagyon részletesen. De fontos, hogy csak egy képet ésne váltogass. 10-15 perc után (vagy, amikor jól esik) gyere vissza alfából. Ezt is fokozatosan kell. Elkezdesz 5-tõl nagyon lassan visszaszámolni és közben felkészíted magad a visszatérésre. ("5, 4, lassan visszatérek, 3, 2, frissebb leszek, mint elõtte, 1, már vissza is tértem, 0" vagy valami ilyesmi) A végén hülyeségnek tûnik ez a visszaszámlálás, de, ha hirtelen jössz vissza, az nagyon rossz. Tapasztalat.

Nem nagy ördöngösség, csak gyakorolni kell. Én agykontrollos könyvbõl tanultam. Becsukod a szemed. Nem magad elé "nézel", hanem kicsit följebb. (Erre csak az elején kell odafigyelni, késõbb automatikus lesz.) Kezdj el számolni 100-tól visszafelé és képzeld el magad elõtt a számokat. 0-ra érve valószínûleg már alfában vagy. Továbbra is képzelj el valamit nagyon részletesen. De fontos, hogy csak egy képet ésne váltogass. 10-15 perc után (vagy, amikor jól esik) gyere vissza alfából. Ezt is fokozatosan kell. Elkezdesz 5-tõl nagyon lassan visszaszámolni és közben felkészíted magad a visszatérésre. ("5, 4, lassan visszatérek, 3, 2, frissebb leszek, mint elõtte, 1, már vissza is tértem, 0" vagy valami ilyesmi) A végén hülyeségnek tûnik ez a visszaszámlálás, de, ha hirtelen jössz vissza, az nagyon rossz. Tapasztalat.
Figyelj, szerintem nagyon érdemes elmenni egy agykontrollos tanfolyamra! Ha eddig még nem olvastál róla, nézz utána, hihetetlen dolgokat tanulhatsz meg. Viszont sajnos ezeknek a nagy részét nem nagyon lehet könyvbõl. Szerintem megéri. Ráadásul ha így nem menne, (könyvbõl pl., vagy így egyedül, segítség nélkül) akkor az egy élõ foglalkozáson biztos, hogy sikerül.
Én is kezdó vagyok.Amivel nekem mindig sikerült lemennem alfába, az az elmélyülés meditáció-ezen egy lágy, nyugodt zene szól és egy emberke beszél közben, h lassítsuk le gondolatainkat, nyugodtan lélegezzünk, stb.)Elötte próbáltam egy számolásos módszert, de azzal nem tudtam alfába menni. legalábbis a meditációmál biztosan tudtam, h az az alfaállapot, olyan jó, könnyû érzés volt és nyugodt. Szóval szerintem próbáld ki te si a meditációt, sokat segít! Én a netrõl töltöttem le ingyen, de most meg akartam keresni az oldalt neked, de már nem lehet letölteni sajnos:(. De nézz utána, hátha találsz valamit. Sok sikert!
totális kipihentséget nyugalmat... ha jól kizárod a környezetet akkor nirvana közeli meditációs állapotot is el tudsz érni....
Szia! Én nem tudom, hogy egyrõl beszélünk e, de elmondom a velem történteket amit azóta is el tudok érni de nem könnyen! Ha az ember elég fáradt (kipihenten még sose sikerült) és egy olyan helyen akar pihenni ahol meglehetõsen van külsõ zaj (vonaton, kocsiban) ott elérhet egy ilyen alvó-éber állapotot! Azért írtam, hogy zajos hely, mert így nehezebben "ugrik" álomba az illetõ! Én ezt az állapotot így jellemezném: olyan mintha én egy megfigyelõ lennék ahol események zajlanak elõttem, és sokszor egy "jártam már vagy éreztem már" érzés van bennem! Mindenesetre jó érzés "ott tartózkodni"! Nem egy egyszerû behunyom a szemem és gondolkodok ez! Más érzés! Meg nem fokozatosan jön hanem valahogy meg kell ébrednem benne! Épp ezért nem mindig vagyok tudatos ilyenkor, magyarul nem mindig jön össze! Még egy apróság: valamikor ebben az állapotban (ritka) olyan dolgokat látok mondjuk leesni vagy ütközni amikor az ütközés pillanatában mondjuk becsapódik a vonaton az ajtó de egyidejûleg csak a valóságban! De ugye én ezt nem láttam csak valahogy elõre következtetem! Furcsa dolgok ezek! :) Elég hülyén fogalmaztam elnézést érte! Valakinek ha valami nem világos írjon! Mégvalami: amit "ott" látok arra nem igazán emlékszem, nincsenek konkrét képek elõttem, nem tudom "áthozni"!
bazz ez velem is történt már vonaton meg úgy is hogy szól a tv
A kérdező hozzászólása: És azt még elmondanátok hogy mit éreztetek az alfa állapotban? :)
Nekem meg mikor Ausztriában az iskolában a tanár csak németül beszélt xD
És hogy lehet máshogy?
stressz és nemevés mellett szerinted lenne ereje a szervezetednek menstuálni?nem hiszem. egyél rendesen.
Anorexia-gyanús vagy. Egyél, mert ha beragadsz ebbe az utcába, évekig nem tudsz belõle kikecmeregni.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy anorexiás lennék. Az utóbbi 1 évben elvesztettem a mamámat és az anyukámat. Azóta nincs étvágyam.
Nagyon sajnálom! Próbálj barátkozni!
Sajnálom, ami történt! De ha már mégis úgy döntesz, hogy eszel valamit, akkor legalább valami táplálót próbálj lenyelni, ne csipszet, mert az nem valami laktató! A fáradékonyságra pedig valami vitamint ajánlok, nálam bevált, én is sokat aludtam, és nagyon fáradékony voltam. C-vitamin és társai! :)
Szia! Én a helyedben elkezdnék Béres cseppet szedni!
A C vitamin a minõségi és mennyiségi éhezés mellett, önmagában édeskevés ! Valami multivitamin + ásványi anyag (pl. Eurovit, Béres Plusz, Centrum, stb.) komplex étrend-kiegészítõt kellene egyél, igaz mellette a C-vitamin bevitele is erõsen ajánlott. Próbáld (baráti, távolabbi családtagok általi, vagy szakember általi) segítséggel feldolgozni szeretteid halálát. Sõt, a vallások valamelyike is sok erõt adhat. A lényeg az, hogy meg kell gyászolnod õket, ami nem azt jelenti, hogy magadat bünteted a halálukért. Már pedig a nem evés nem más, mint önsors-rontás, ami mögött sokszor valamilyen irracionális bûntudat lapul. Pl. a katasztrófákat túlélõ személyeknél gyakori, hogy bûntudatuk van azért, mert õk túlélték, mások pedig meghaltak. Mintha az õ túlélésük a többiek halála árán s áldozatán keresztül történhetett meg. (Ez persze egy nem valós, csak a túlélõ fejében megforduló, nem logikus kényszerképzet, de annyiban hasonló, hogy ezeknél az embereknél szintén az élet elutasítását, s egyfajta vegetáló életmódot okoz, ami gyakran anorexiában, vagy / és gyakran a munka, illetve a személyes higiéné, sõt, a személyes kapcsolatok /barátok, családtagok/ elhanyagolásában, elkerülésében mutatkozik meg.) Ezeket a dolgokat ki kell beszélned / festened / írnod / énekelned magadból. Tehát valami kreatív önkifejezési ággal kellene foglalkozz, de a leges legfontosabb, hogy beszélgess sokat a hozzád legközelebb álló emberekkel, vagy / és menj el egy szakemberhez (szakpszichológushoz). Sok sikert kívánok neked !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!