Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék hónapos (194 db)

Hogyan tudnék segíteni 2, 5 hónapos babám nátháján. Láza szerencsére nincs, csak nehezen szedi a levegőt, így rendszeresen orrszívóval tisztítom, napi 15-20-szor. Meddig tart általában a nátha ilyen picinél?

Legjobb válasz: Mi 3 hónaposak voltunk, amikor megvolt fázva a babónk. Szörcsögött, nehezen kapott levegõt, fújtuk tengervizes orrspray-vel az orrát minden orrszívózás elõtt, majd kapott vmi gyógyszertáras keverésû ánizsos-mentás illatú kenõcsöt, amit a mellkasára kellett kenni reggel és este, továbbá javasolta a dokinõ a Cebion cseppeket (C-vitamin), ami újszülött kortól adható!! (reggel-este 10-10 csepp) Elnézést, de nem sok picit az a napi 15-20x orrszívózás?? Ha hallod 1-1 orrszívás után is még szörcsögni, az attól van, hogy a mandulája mögé kerül a nyák, amit az életben ki nem orrszívózol!! Mondta nekünk a védõnõ, hogy ez nem baj és nem kell túlaggódni!! Másrészt pedig hiába van még nekik orrlégzésük, ha az bedugul, ill nehezen veszi a levegõt, reflex-szerûen szájon is tudnak azért lélegezni. (csak "tudatosan" nem) hja, nálunk a nátha kb 1 hétig tartott. Kitartás! :)

Mi 3 hónaposak voltunk, amikor megvolt fázva a babónk. Szörcsögött, nehezen kapott levegõt, fújtuk tengervizes orrspray-vel az orrát minden orrszívózás elõtt, majd kapott vmi gyógyszertáras keverésû ánizsos-mentás illatú kenõcsöt, amit a mellkasára kellett kenni reggel és este, továbbá javasolta a dokinõ a Cebion cseppeket (C-vitamin), ami újszülött kortól adható!! (reggel-este 10-10 csepp) Elnézést, de nem sok picit az a napi 15-20x orrszívózás?? Ha hallod 1-1 orrszívás után is még szörcsögni, az attól van, hogy a mandulája mögé kerül a nyák, amit az életben ki nem orrszívózol!! Mondta nekünk a védõnõ, hogy ez nem baj és nem kell túlaggódni!! Másrészt pedig hiába van még nekik orrlégzésük, ha az bedugul, ill nehezen veszi a levegõt, reflex-szerûen szájon is tudnak azért lélegezni. (csak "tudatosan" nem) hja, nálunk a nátha kb 1 hétig tartott. Kitartás! :)
3-4 nap alatt gyógyul. Használjatok Afrin PureSea Baby orrspray-t, ez sokat fog segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csökkenteni fogom az orrszívások számát. Nem gondoltam, hogy negatív hatása is lehet. A lerakódástól féltettem õt.
Én minden etetés elõtt orrszívózom (napi 4 alkalom), szívás elõtt tengervizes orrsprayt spriccelek az orrába, utána pedig Nasivin orrsprayt használok.Napi 10 csepp Cebion C vitamin este.A kalcium tényleg jó, lerövidíti a betegség lefolyását.Használok még hidegpárásítót éjszakára.
Amit én használok ha náthás: Sterimar baby + orrszívó, utána Nasivin (ezt napi 3x) Baby luuf, nagyon bejött! Este kenem be vele a hátát! Calcimusc, napi 2x 0, 5 ampulla (gyulladáscsökkentõ, lerövidíti a gyógyulási idõt) Tea! Babamosoly kamillás-hársos teája. Szerintem is fölösleges annyiszor szívnod, csak felsérted a nyálkahártyáját! Én a pelenkázások alkalmával szívtam + akkor, mikor eldugult. Jobbulást a picinek!
Elõzõ vagyok. Nem írtam, hogy nasivin orrcsepp után fog kapni levegõt a babád!
A legnagyobb találmány a nasivin orrcsepp. Van kifejezetten újszülött kortól 1 éves korig. Nekünk nagyon bevált, és akinek eddig ajánlottam, mindenkinek! Orrszívást mi napi 3-at csinálunk, ha náthásak a picik.
Hivatalosan 3 hónapos kortól ajánlott a Luuf balzsam, de az szerintem is egy csodaszer! Elsõ voltam!
Próbáld kicsit megemelni a matracát, hogy kicsit feljebb legyen a fejecskéje. Nem tudom milyen fûtésetek van, de jó lenne vizet tenni akár a kályhára, kandallóra, konvektorra, radiátorra, hogy párásítsa a levegõt. Orrocskáját kamillás gézzel törölgesd át naponta többször(éppen csak legyen rajta nedvesség). Hirtelen ennyi jutott eszembe , de még gondolkozok. Remélem hamar átvészelitek ezeket a napokat!
Én nem orrszívóznám ennyiszer, nem is tudsz sok mindent leszívni, így csak feleslegesen gyötröd szegényt, és felsérted az orr belsõhámját. Luuf balzsamot vegyél és dörzsöld be a hátát, bár nem emlékszem rá hogy 2, 5 hónapos használhatja e már. Nekem a doki csak annyit mondott szoptassam és adjak neki cebion cseppet. egy hét alatt rendbe jött, pedig én már azt hittem tüdõgyulladása van úgy szenvedett szegénykém, pedig csak náthás volt.
Én a Fenistil cseppre esküszöm! Érdemes a dokival íratni!(vényköteles) + mellé Cebion.

Ha oldalt teszem le a kislányomat aludni, és mikor újra benézek hozzá, már háton van. Ha kitámasztom akkor is ráfekszik a támasztékra (takaró). Ez azt jelenti hogy tud oldalról hátára fordulni? 3 hónapos

Olvastam hogy ezt is kell tudniuk lassan. Igazából már pár hetesen is ezt csinálta. Van mikor nem böfizik és így teszem le. Hason szépen támasztja a könyökével magát és nézel?dik, majdnem át is fordult csak útban volt a kis keze és egy kicsit nagyobb lendület kellett volna hozzá. Mikor kezdenek forogni?

Legjobb válasz: Szia,, már oldalról hanyatt tudnak általában ennyi idõs korban mozdulni!A forgást meg minden baba máskor kezdi,nincs olyan,hogy ekkor,meg akkor kell tudnia!Vannak lassabban fejlõdõ babák! Az én lányom 11 hetes volt mikor hátról hasra fordult,aztán 5 hós mikor már vissza is tudott fordulni.Most 8,5 hós,8 hónaposan felült,rá egy hétre mászott,most meg áll karácsony óta!Most gyorsultak fel az események! Buék Szia

Szia, , már oldalról hanyatt tudnak általában ennyi idõs korban mozdulni!A forgást meg minden baba máskor kezdi, nincs olyan, hogy ekkor, meg akkor kell tudnia!Vannak lassabban fejlõdõ babák! Az én lányom 11 hetes volt mikor hátról hasra fordult, aztán 5 hós mikor már vissza is tudott fordulni.Most 8, 5 hós, 8 hónaposan felült, rá egy hétre mászott, most meg áll karácsony óta!Most gyorsultak fel az események! Buék Szia

Mit tudnék tenni hogy 3 hónapos babám ne legyen nyűgös nappal? Ki fogja nőni?

Kapott enni,tiszta a pelus minden rendben de amikor elálmosodik nagyon nehezen alszik el.Ha kiviszem a babakocsiban jól elvan de nem lehetünk kint egész nap.Így is 2x szoktam kivinni.Este hálistennek minden rendben van.Én csinálok valamit rosszul?Járt így valaki?

Legjobb válasz: Az álmosságtól nyûgös? Mert ha igen, akkor valahogy meg kellene próbálni elaltatni. Az én kislányom 3 hónapos koráig nem aludt napközben, bármit csináltam...aztán egyszer hasra tettem, és elaludt...na onnantól kezdve hason altatom, és tök jókat alszik napközben is, így csökkent a nyûgössége is. Bár nála a reflux is szerepet játszik, mert sajnos amiatt még mindig elõfordul, hogy nyûgi... Az pedig jó, hogy legalább a babkocsiban jól elvan, nekem ott is üvölt. :) S még mindig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert este minden rendben van!

Az álmosságtól nyûgös? Mert ha igen, akkor valahogy meg kellene próbálni elaltatni. Az én kislányom 3 hónapos koráig nem aludt napközben, bármit csináltam...aztán egyszer hasra tettem, és elaludt...na onnantól kezdve hason altatom, és tök jókat alszik napközben is, így csökkent a nyûgössége is. Bár nála a reflux is szerepet játszik, mert sajnos amiatt még mindig elõfordul, hogy nyûgi... Az pedig jó, hogy legalább a babkocsiban jól elvan, nekem ott is üvölt. :) S még mindig szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert este minden rendben van!
"Kapott enni, tiszta a pelus minden rendben"... talán más kell neki, több kell neki. Pl az, hogy ölben legyen, karban legyen. Testközelség. Ez a babák természetes és jogos igénye, nem te rontottad el. Én a helyedben megpróbálnám hordozókendõben magamra kötni és úgy elringatni. Így a te életed is megmarad, jöhetsz-mehetsz a babával, végezheted a dolgodat, mint a szülés elõtt, és a baba is boldog, nyugodt, jókat alhat rajtad.


Hogy tudnék fogyni 15 hónapos szopizós babám mellett?

Legjobb válasz: 15 hónapos már ihat tehéntejet. Apaszd el a tejedet és diétázz, tornázz teljes erõbedobással.Ez a titok!

15 hónapos már ihat tehéntejet. Apaszd el a tejedet és diétázz, tornázz teljes erõbedobással.Ez a titok!
Sok fehérje, kevés szénhidrát. Sok folyadék. 15 hónaposan már úgyis eszik az anyatej mellett annyit, hogy nem gond, ha nem lesz annyira teljesértékû s tejed...
járj el futni, tornázz otthon, van egy jó videóm, megkeresem neked és elküldöm mindjárt.
elhagytam a cukrot, két hét alatt mínusz 5kg. A gyermeked max reggel-este szopizik, emellett már bátran sportolhatsz, nem kell tejre tartalékolnia a szervezetednek extra tápanyagot!

6 hónapos kisfiamnak hogyan tudnék segiteni abban, hogy előre is tudjon kúszni?

2 hónapja forog,1 hónapja hason fekve repülözik körbe-körbe,és hátrafele nagyon gyorsan kúszik.Csak azért kérdezem ,mert nagyon szenved,emeli a kis fenekét,de valahogy nem jön össze.Egyébként majdnem 10 kg,lehet ez is hátráltatja.

Legjobb válasz: Atya-gatya, jó húsban van. Biztos hátráltatja. Szerintem nem kell neki segíteni, majd magától elkezdi. Az is lehet, hogy nem fog kúszni. Nekem 6.5 hós a kislányom 8kg, kis duci, õ is hátrafelé tolat, elõre csak akkor ha valami nagyon kell neki, de nagy kínszenvedések árán tud tenni 20centiket. Türelem.

Atya-gatya, jó húsban van. Biztos hátráltatja. Szerintem nem kell neki segíteni, majd magától elkezdi. Az is lehet, hogy nem fog kúszni. Nekem 6.5 hós a kislányom 8kg, kis duci, õ is hátrafelé tolat, elõre csak akkor ha valami nagyon kell neki, de nagy kínszenvedések árán tud tenni 20centiket. Türelem.
A kérdező hozzászólása: Kösi a választ, igen elég erõs baba, de szerencsére hosszú is ezért annyira nem látszik rajta.(74 cm) Persze én nem akarom neki erõltetni, csak egy kinszenvedés igy, mert ahogy lerakom hasra fordul és jön a sirás, mert nem sikerül neki, csak a tolatás.
Szia!Nekem 7 hónapos a fiam, ma kezdett el kúszni elõre(egy pöttyös labdáért, amit tegnap találtam a szekrény mélyén), amúgy Õ is csak forogva közlekedett, de úgy is szinte mindenhová eljutott.:)
Nekem a kislányom ugyanígy volt a védõnõ azt mondta támasszam meg a lábát, néha megtámasztottam de magától rájött 1 héten belül azóta meg sem áll:)
Szia!A lányom Jövõ héten lesz 7 hós és csak körbe kúszik!A hasa lent van de kézzel lábbal kúszó mozgást végezve "mozog"!meg forogva közlekedik!Hátra néha halad, de elõre semmit(hátra sem tudatosan)Viszont húzza be a lábát nyomja ki a kezét csak még gyenge!Mi is nagyok vagyunk 74 cm és 8900 gramm!Szerintem is hagyd, hhamarosan biztos sikerül!kitartáés!
Az én kislányom 8 hónapos. 6 hónaposan gurulva közlekdett, aztán elkezdett óramutatózni és hátrafelé kúszni. 7 hóanposan felült és azóta az a mániája. Ülésbõl elõreveti magát, ha kiszemel valamit, eléri és rögtön felül vele, de elõrefelé még mindig nem kúszik. Szerintem már nem is fog, mert most olyan, mintha elkezdett volna kutyázni, szóval szerintem hamarosan inkább mászni fog. Én is próbáltam mindent, csalogattam, kitámasztottam a lábát, de nem haldt elõre, úgyhogy hagytam. A védõnõ azt mondta, az is kúszás, ha körbe vagy hátra csinálja, nem kell elõrefelé is. Szóval lehet a te babád sem fog elõre kúszni, majd csak mászni.

A kisbabám 7 hónapos múlt és nem fordul vissza a hasáról a hátára. Járunk gyógytornászhoz, de az akarat nincs meg a kicsiben. Hogyan tudnék még itthon segíteni? Eszközök? Hasznos hozzászólásokat várok. Köszönöm.

Legjobb válasz: Próbáltátok pokróc közepére tenni és a pokróc szélét, ovatosan emelve át gördíteni a babát? Az én fiamnál még az jöu be, hogy amelyik játék nagyon érdekelte, oldalról felfelé emeltük, hogy figyelje aztán a feje felett át a másik oldalra. Ha át billentette a fejecskéjét, de nem teljesen sikerûlt hanyat feküdnie egy kicsit segítettünk neki. Utánna meg tapsoltuk és mondtuk, hogy ügyes. Nála ha van olyan amit nehezen csinál a tapsolás be jönn. Olyankor jobban próbálkozik, mert tetszik neki a dícséret.

Próbáltátok pokróc közepére tenni és a pokróc szélét, ovatosan emelve át gördíteni a babát? Az én fiamnál még az jöu be, hogy amelyik játék nagyon érdekelte, oldalról felfelé emeltük, hogy figyelje aztán a feje felett át a másik oldalra. Ha át billentette a fejecskéjét, de nem teljesen sikerûlt hanyat feküdnie egy kicsit segítettünk neki. Utánna meg tapsoltuk és mondtuk, hogy ügyes. Nála ha van olyan amit nehezen csinál a tapsolás be jönn. Olyankor jobban próbálkozik, mert tetszik neki a dícséret.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem pokróccal, de próbáltam. Az a gond, hogy kitámaszt... A kis keze mindig útba van. Úgy próbálom mostanában, hogy a kis kezét elõre húzom...
még azt elfelejtettem, hogy mi is mindig megdicsérjük a gyerkõcöt és tapsolunk. Ez leginkább a nagyobbik lánynál válik be, de a pici is örül az elismerésnek :)
Volt egy mozdulat, amit szintén gyógytornász, akihez a fiammal jártunk, mutatott nekünk. A lényege, hogy gyengéden irányítva átfordítod a babát, miközben figyelsz rá, és ösztönzöd h a mozdulatból egyre többet õ csináljon. A karját a teste mellé fekteted és a lábszárát fogva fordítod. De ezt leírni nagyon nehéz, nem mindegy, milyen szögben és hol fogjuk a gyerket. Kérdezd meg a gyógytornászt. De ha õ rendben találja akkor nyugi, csak egy kis idõ és már nem is éred utol. Bíztatásul, babám hat hónaposan volt hajlandó elõször egyedül a hátáról a hasára fordulni, óriási nyögések és kiabálás közepette (õ kiabált:) , hét hósan próbálta meg elõször visszafelé, 8 hósan gurult, 9 hósan kúszott mint egy kommandós, 10, 5 hósan feltérdelt, felállt, felült egyedül és elkezdett mászni, 1 évesen ment, másfél évesen bukfencezett, 2 évesen már tepert a futóbringával.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást, nekem úgy mutatta, hogy az egyik kezét felhúzom, és nyomom le a fejét. Ez a hasról hátra. Már nagyon "kész" vagyok. Egy hete nyúzom de semmi. Ma is megyek vele tornára.
szia! a downos kislány anyukája vagyok. nagyon sok lelki erõ kell a tornához, mi több, mint egy évig jártunk, eleinte heti rendszerességgel, tehát heti egyszer sírás a baba és az én részemrõl is, egyszerûen nem bírtam sírás nélkül, a mai napig látom magam elõtt a kérlelõ tekintetét, hogy "anya, segíts, bántanak!". Amit tanultunk gyakorlatokat, naponta 3szor kellett itthon tornáztatni vele, szintén csak sírással ment az egész. De mindig az járt a fejemben, hogy ezt érte csináljuk, és ha most nem tornázunk úgy, ahogy kell, az az õ mozgásfejlõdésére lesz rossz hatással. Megtehettem volna, hogy az itthoni tornákat kihagyom, csak hogy ne sírjon vagy, hogy nekem lelkileg könnyebb legyen, de nem lett volna semmi értelme. Nagyon nehéz idõszak volt és amikor menni kellett tornára, már reggeltõl stresszben voltam, a sírás kerülgetett, természetesen ezt a babánk is érezte és õ is nyugtalan volt ezeken a napokon. A férjem is ott volt velünk minden egyes alkalommal és ha itthon már nem bírtam a tornáztatást, õ segített. A sok torna meghozta a gyümölcsét, 20 hósan egyedül járt a kislányunk, náluk ez nagyon jónak számít. Ismerünk olyan kisfiút, aki 2 évesen csak felülni tudott, pedig vele elõbb kezdték a tornát, mint mi. Sokan megkérdezték, hogyan és mit tornáztunk, hogy a kislányunk ilyen ügyesen elindult. Mi meg azt hittük, hogy már mi is le vagyunk maradva. :) Sok kitartást kívánok nektek és az tartsa benned a lelket, hogy ez csak a babátok javára válik. Tudom, rossz látni, hogy a babának nem akaródzik, de neked, nektek kell erõsnek lenni.
Kedves Kérdezõ! Hasznos volt a gyógytornára járás? Átfordult a kisbabád magától hasról hátra? Sajnos az én kisfiam sem akar átfordulni a hátára, csakis hátról hasra fordul, pedig már elmúlt 7 hónapos... A te kisbabád amúgy erõs baba? Úgy értem ha hason volt, akkor nagyon ki tudta nyomni magát? Az én kisfiam erõs, de ez a forgás nem akar menni, én meg már nagyon kivagyok, mert az ismerõseim közül mindenki babája már fiatalabban meg tudta ezt csinálni...

Hogyan tudnék összeszoktatni egy 7 hónapos Jack Russel teriert egy 1 éves macskával?

Pár napja kaptam a kutyust, semmi gond vele, nagyon szelíd és játékos kutya. A macska azonban menekül,ha meglátja, és nem mer még enni sem hazajönni, csak, ha bezárom a kutyát. Nem hiszem, hogy bántaná ?t a kutyus, a macska viszont támadásnak érzékeli a közeledését, ezért rögtön elszalad.

Legjobb válasz: szia! Mi úgy szoktattuk össze az ujonan jött kiskutyákkal a macskát,hogy odavittük a macskuszt a kutyákhoz vigyáztunk hogy a cica ne karmoljon,hagytuk hogy szaglássza õket. Nagyon féltékeny volt a macsek és folyton elszaladt elõlük ,késõbb elkezdte nevelni õket kaptak 1 kis fülest ha nem hagyták békén.a vég eredmény hogy a macska lett a fõnök,de azért nagyon jó barátok lettek.Ivartalanított fiúcica...Bár a mi cicánk együtt nõtt fel a kutyámmal. Na meg eleinte bent voltak a lakásban a kiskutyák a macska meg eleve kinti-benti cica így könnyebb volt megszokniuk egymást.Sok sikert a szoktatáshoz.majd meséld el hogy sikert e !

szia! Mi úgy szoktattuk össze az ujonan jött kiskutyákkal a macskát, hogy odavittük a macskuszt a kutyákhoz vigyáztunk hogy a cica ne karmoljon, hagytuk hogy szaglássza õket. Nagyon féltékeny volt a macsek és folyton elszaladt elõlük , késõbb elkezdte nevelni õket kaptak 1 kis fülest ha nem hagyták békén.a vég eredmény hogy a macska lett a fõnök, de azért nagyon jó barátok lettek.Ivartalanított fiúcica...Bár a mi cicánk együtt nõtt fel a kutyámmal. Na meg eleinte bent voltak a lakásban a kiskutyák a macska meg eleve kinti-benti cica így könnyebb volt megszokniuk egymást.Sok sikert a szoktatáshoz.majd meséld el hogy sikert e !
Az én Jack Russelemmel meg sem lehetne próbálni, minden macskát meg akar ölni. De szó szerint: rögtön a nyakára megy, és a többit elképzelni sem merem. 2 cicám van, egyszer mindkettõnek volt része ebben, még az a szerencse, hogy rögtön közbeléptem! Egyszer egy idegen cica tévedt be a kertünkbe. A kutyus sarokba szorította a cicát, az meg védekezésképpen véresre kaparta a kutya képét, de az meg sem érezte a fájdalmat. Alig 5 perc alatt (mire észrevettem) mindketten megsínylették a harcot.
utcsó válaszoló micsoda gyilkos hajlamai vannak a kutyádnak. nem csoda hogy nem zavarta a sérülései amikor harcol az állat az adrenalin miatt nem érzi a fájdalmat majd csak ha lehiggadt...
A kérdező hozzászólása: Változott a helyzet. Az egyik macska rájött, hogy ha nem szalad el, a kutya nem bántja. Átvette az irányítást. Mikor elszalad mellette a kutya, a nyomába ered. Átestünk a ló túlsó oldalára... :)
Nálunk most úgy néz ki a helyzet, hogy a cica a fõnök 2 kutyánk van szoktak verekedni játékból vagy komolyan a cica mindig szét választja õket.Mi mindig rászólunk a macsekra hogy nem szabad.Nekünk bevált!Én úgy gondolom, ha rászóltok ti is a cicára mikor látjátok, hogy bántja a kutyit ezt mindig megteszitek akkor lassan leszokik róla. Nem hülyék a cicák õk is szót tudnak fogadni csak legyél vele is következetes mint a kutyával.Remélem nektek is beválik..majd írd meg hogy megy a dolog!:-D
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ha lesz valami fejlemény, jelentkezem. :)

Hogyan tudnék hat hónapos kislányomtól kéz és láblenyomatot venne? Mivel lehetne bekenni, hogy ne ártson neki?

A babanaplójába kellene a nyomocskája.

Legjobb válasz: Hát szerintem a szimpla vízfesték nem árthat neki, amit a gyerekek is használnak az iskolában! Nem olyan nagy neki még a pici keze+a lába, hogy olyan sok festék menne rá. Utána vmi babatusfürdõs vízzel, vagy amivel szoktad mosdatni, tuti, hogy lejön. Ohh bárcsak már én is itt tartanék! :-))))

Hát szerintem a szimpla vízfesték nem árthat neki, amit a gyerekek is használnak az iskolában! Nem olyan nagy neki még a pici keze+a lába, hogy olyan sok festék menne rá. Utána vmi babatusfürdõs vízzel, vagy amivel szoktad mosdatni, tuti, hogy lejön. Ohh bárcsak már én is itt tartanék! :-))))
Mi Apának adtuk ajándékba kéz és lábnyomatot. Jó zsíros krémmel kentem be és egy szítes, matt kartonpapírra készítettünk lenyomatot! Még ma is megvan, azóta pedig a lányom már 3 éves!
Ételfesték? Az nem baj ha a szájába kerül is.
Én sima vízfestékkel csináltam, és nagyon jól sikerült:) nem lesz semmi baja tõle a babának

20 hónapos alvása hogyan tud így megnehezülni? Van más is aki képtelen aludni egy ágyban a gyerekével?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Ami még nagyon nehéz, hogy soha az életben nem feküdtem le még éjfél-egy óra elõtt, gyakran ilyenkor dolgozom, és most ez kivitelezhetetlen lett... Szóval tényleg várok minden megoldási ötletet.

A kérdező hozzászólása: Ami még nagyon nehéz, hogy soha az életben nem feküdtem le még éjfél-egy óra elõtt, gyakran ilyenkor dolgozom, és most ez kivitelezhetetlen lett... Szóval tényleg várok minden megoldási ötletet.
Háááááát, ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, kijár neked is egy kis éjszakázás, nem minden baba ilyen rendes, jó alvó. De nem akarlak bántani. Én inkább arra gondolok, hogy mamahiánya van. Most bármivel is próbálkoznál, nem ér semmit, te kellesz neki. Remélhetõen elmúlik:)
Nem tudom miért csinálhatja nekem is ennyi idõs a lányom. Neki felnõtt méretû ágya van leesésgátlóval így ha éjjel felébred és nem alszik vissza odabújok mellé és már alszik is tovább. Talán úgy kényelmesebb lenne Neked is ha Te mennél mellé és talán meg is tudnál szökni ha mélyen alszik már.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: nem vagy gonosz, én is gondoltam arra, hogy most jött el az én idõm! :) Második: igen, erre mi is gondoltunk, ezért már ki is néztünk neki egy új ágyat, remélem, segít majd, a gondom inkább az, hogy be sem megy a szobájába, ha alvásról van szó. A férjemmel elég nehéz idõszakon vagyunk túl (nem házasságügyileg, inkább általánosságban csládügyileg), és nagyon igényeltük az összebújós-filmnézõs estéket. Persze ha szüksége van rám a manónak, akkor nyilván megyek, de nehéz, és rosszkor jött sajnos ez.
Jó kérdés..kislányom szintén 20 hónapos(április 23.)eddig sem volt az a nagy alvó, de legalább gyorsan aludt el, még ha nem is túl sokat, a saját kiságyában, mert én sem tudok vele aludni, nekem kényelmetlen, nem tudok úgy forgolódni, stb..De!..mi is a férjemmel csak este tudunk megbeszélni mindent, meg egyáltalán akkor van idõnk egymásra, meg bármi másra, amikor már õ alszik és nyugi van, mi sem tudnánk éjfél elõtt lefeküdni, eddig 21 körül elaludt, úgy, ahogy a tiétek, csak betettük, puszi és kész, pont tegnap volt egy kiborulásom, mert ez nálunk is néha már 2 órásra nyúlik, így van, h csak 23 utánra alszik és már semmire sem marad idõnk.Én még nem vettem magunk közé, még küszködünk minden mással, egyenlõre nincs meg a megoldás.Ha nálatok beválna vmi, írd már meg nekem is, köszi, kitartást!!
A kérdező hozzászólása: Megírom! Mi is mindent kipróbáltunk, amikor egyedül voltunk éjjel, akkor 2 órát bírtam, amikor a férjem is itthon volt, akkor 3-at, utána vittük át, de egyszerûen semmi nem segít. Ami a legrosszabb, hogy általában 12 órát aludt éjjel, nappal meg 3-at, most a nappali ha meg is van nagy nehezen, éjjel van, hogy csak 7-et alszik, vagy 8-at, max. 10-et és hulla fáradt napközben.
Ez történt nálunk is, h az éjjeli alvása hirtelen 11-12 óráról 8-9-re csökkent, de ez még vagy egy hónapja történt, nekem nappal sosem aludt 3 órát, csak ha beteg volt, most néha csak 40 percet alszik, de akkor sem akar este lefeküdni!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!