Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék egy hónapos (42 db)

7 hónapos babátokkal hogyan játszatok egy nap? Sokat döncölitek? Ültetitek az öletekbe? Mit tud csinálni?

Legjobb válasz: 1 hét múlva lesz 7 hónapos a kislányom. Szeret kukucskálósat játszani, szereti ha énekelek, olvasok neki. Mikor mászik kiáltom a nevét és kihúzom a két lábát és ezeken mindig nagyon jókat kacag. Fújkálom a hasát, cuppogok neki ezeket nagyon szereti. Kúszik-mászik, feláll így már nem nagyon van el fekve vagy ha igen akkor is forgolódik össze vissza, fel ül :)lovacskáztatni szoktam a lábamon. El van egyedül a játékaival fõleg a plüssöket szereti, meg a zenélõ villogó játékait. De ennél sokkal jobban el tud játszani egy üres flakonnal vagy a kulcscsomómmal, imádja azokat amiket egy babának nem lehet :)

1 hét múlva lesz 7 hónapos a kislányom. Szeret kukucskálósat játszani, szereti ha énekelek, olvasok neki. Mikor mászik kiáltom a nevét és kihúzom a két lábát és ezeken mindig nagyon jókat kacag. Fújkálom a hasát, cuppogok neki ezeket nagyon szereti. Kúszik-mászik, feláll így már nem nagyon van el fekve vagy ha igen akkor is forgolódik össze vissza, fel ül :) lovacskáztatni szoktam a lábamon. El van egyedül a játékaival fõleg a plüssöket szereti, meg a zenélõ villogó játékait. De ennél sokkal jobban el tud játszani egy üres flakonnal vagy a kulcscsomómmal, imádja azokat amiket egy babának nem lehet :)
Mi az a döncölés?
Döncölés :) Hát ez csuda aranyos, jó mosolyogtam rajta, köszi, én is használni fogom :) )) Gondolom arra gondolsz amikor az ember gyömöszöli, gyurmázza, játszik vele :) Nekem 6 hónapos múlt nemrég, inkább fektetem a nagyágyban ha nyugis kedve van, akkor eljátszik egyedül is. Ha együtt szeretne velem játszani akkor csikizem, puszikálósat játszunk, ezeken hangosan kacag :) OLvasunk a textilkönyvecskéjébõl, fomabedobózunk. Ha hiperaktív kedvében van, akkor meg leteszem a földre (már mászik :) ) és uccu neki, megy gyötörni a kutyát :)

8 hónapos babátok miket tud már? Miket eszik? Mennyit alszik? Hogyan telik egy napja?

Legjobb válasz: Már régebben volt (8 hónapja) de leírom, amire emlékszem, meg benne van a babakönyvben: Lány, akkor volt 7910 gramm és 76 cm(sz: 3950 gr/56 cm) 8 hónapos koráig egyszer evett délben eleinte csak gyümölcsöt , majd keverve zöldséggel, végül lett belõle csak zöldség, hozzá rizspehely, sinlac, csirkehús, mikor mi A többi anyatej volt, 8 hónaposan kezdett uzsira gyümölcsöt kapni. Akkor vezettem be sima natúr joghurtot, túrót. Reggel, délelõtt, délután, este ciczett, és éjjel még felket 2x. 8 hónaposan már ült, állt,mászott, lépegetett kapaszkodva ( 6 hósan ült fel, 6 hós 1 hetesen állt fel és 7,5 hónaposan kezdett mászni) Aludt délelõtt és délután.

Már régebben volt (8 hónapja) de leírom, amire emlékszem, meg benne van a babakönyvben: Lány, akkor volt 7910 gramm és 76 cm(sz: 3950 gr/56 cm) 8 hónapos koráig egyszer evett délben eleinte csak gyümölcsöt , majd keverve zöldséggel, végül lett belõle csak zöldség, hozzá rizspehely, sinlac, csirkehús, mikor mi A többi anyatej volt, 8 hónaposan kezdett uzsira gyümölcsöt kapni. Akkor vezettem be sima natúr joghurtot, túrót. Reggel, délelõtt, délután, este ciczett, és éjjel még felket 2x. 8 hónaposan már ült, állt, mászott, lépegetett kapaszkodva ( 6 hósan ült fel, 6 hós 1 hetesen állt fel és 7, 5 hónaposan kezdett mászni) Aludt délelõtt és délután.
Bútor mellett sétálgat, ülni 1 hete ül, igaz térdelésbõl a sarkára teszi a fenekét :) napközben x2-3-szor alszik, összesen 3-4 órát. Étkezést még nem sikerült kiváltani, eddig az ebéb kiváltásával próbálkoztam, és most kezdtem el uzsonnára gyümölcsöt adni, egyébként anyatejes.
8 honaposan megtette az elsö önallo lepeseit.Reggelire zabot kapott kefirrel vagy bundaskenyeret vagy stb..., tizoraira gyümit esetenkent szopi is volt, zab/arpa/köles kasat, ebedre fözeleket, nokedlit egy kis pörkölttel, huslevest, uzsira megint gyümi vagy cekla vagy mas zöldseg leve vagy püre, vacsira pedig szopi 10 hos koraig. tetemes mennyisegeket evett mar 8 honaposan is, egy felnöttnek becsületere valt volna. A napirend: reggel keles 8-9 körül, jatek mese stb 11 körülig aztan ebed vagy tizorai etvagyatol függöen, aztan delben csicsi 1-3orat aztan vagy ebed vagy uzsi megintcsak a delelötti etvagyhoz merten, megint jatek seta stb, aztan felhat fele vacsi es hatkor fürcsi fogmosas aztan csicsi reggelig.
8 és fél hós a kisfiam, kb. 8, 5-9 kg és 70 cm lehet. Ügyesen kúszik, pár percig elül, de egyedül még nem tud felülni, sokat térdel és a popsiját felnyomja, nagyon muris :) Reggel-este szopizik, délelõtt gyümölcsöt (alma, banán, barack, meggy) kap Sinlaccal, ebédre kicsit darabosabb fõzeléket husival v. sajttal, délután tejmentes pépeket, pl. kölespépet kap gyümölccsel. Sajnos tejérzékeny, így tejes pépet nem kaphat és a túrótól is kiütéses lett, joghurtot ezért még nem is próbáltam, viszont a sajttól semmi baja, szerencsére. Elég jó alvó, az éjszakákat 1-2 kivételtõl eltekintve teljesen átalussza, nappal 2x alszik, az egyik kb. 2 óra, a másik kb. 45 perc, változó, hogy mikor. Amúgy nagyon nyugis, mosolygós baba, tök jól elvan mellettünk, simán csinálhatok tõle bármit, a lényeg, hogy a nagytesó (3 és fél éves) is ott legyen :) )))
hogy kell kifújni egy órát?
Akkor az egy csodagyerek!Láttad is?Vagy csak mondták!Mert én nem tudom ezt elhinni, bocsi!
A kérdező hozzászólása: A saját szememmel láttam tegnap.
7 hónaposan fogta a cumisüveget. Ha lett volna rajta fogó, akkor biztos elõbb is. Az orrát pár hónapja tudja fújni (2 éves), de nem hatékonyan. Kell még az orrszívó.
A kérdező hozzászólása: Ismerõsöm kisfia 5 hónapos és már ki tudja, ráadásul cumisüvegbõl egyedül iszik.
Azon meglepõdnék, ha egy pár hónapos baba ki tudná fújni az orrát. Használj orrszívót, annál nincs hatékonyabb.
órát sehogy, de az orrát sem :) babák nem képesek még rá... olyan 2, 5 éves koráig orrszívó porszívót használtunk, most 3, 5 éves, még mindig néha kéri, hogy vegyük elõ, mikor nagyon tele van az orra és nem tudja annyira erõsen fújni. cumisüveget olyan 9-10 hónapos kora körül már egyedül fogta, játékait jóval elõbb
A kérdező hozzászólása: Nem úgy értettem, hogy magától fogja a zsepit és kifújja.
Itatòspoharat egy hònapja fogja. cumisüveget mèg elengedi. Kifùjni sz orrukat olyan 2 èvesen tudjàk.Az enyèm 5, 5 hòs
orszivó porszivót használj, annél nincs jobb. Rendesen kifújni talán úgy 2 éves kora körül fogja tudni de lehet késöbb.
Az én lányom 14 hónapos és hetek óta ha mondom, és eléteszem a zsepit rendesen fújja az orrát és ezt a miatt csinálja, hogy egész rég óta amikor bohóckodott, és szuszogott az orrával, mondtam, h így kell kifújni is az orrod, fújjad. Még persze zsepi nélkül. Aztán jött a zsepi és egyre ügyesebb, már olyan dolgokat fúj ki, h csak nézek hogy fért el ott bent. :D A kezével egyedük kb 6 hónaposan tartotta az üveget. :)


2 hónapos a babám és hason hajlandó csak aludni. Háton illetve ülve max.30-40 percig tud egyedül eljátszani. Később fog szeretni ülni, háton lenni? A hordozójában sem nagyon szeret ücsörögni, pedig jó lenne ha vihetném magammal, hogy együtt legyünk!

Legjobb válasz: Igaza van az elõttem szólónak.Kipolcolod vagy hogyan ül a baba?Kb.fél éves kora körül szokott egy gyerek felülni,de ez sem törvényszerû.Az én kisebbik lányom a járókában már felállt,de ülni nem akart.Azért megtanult ülni és járni is.Ha erõlteted olyasmire,amire még nincs felkészülve,károsodhat a gerince.Bízd a gyerekre,hogy mikor akar ülni.És még valami : soha ne azt nézd,hogy más gyerek mit csinál,mit tud,hanem azt,hogy a tied fejlõdik-e? Minden gyerek más.

Igaza van az elõttem szólónak.Kipolcolod vagy hogyan ül a baba?Kb.fél éves kora körül szokott egy gyerek felülni, de ez sem törvényszerû.Az én kisebbik lányom a járókában már felállt, de ülni nem akart.Azért megtanult ülni és járni is.Ha erõlteted olyasmire, amire még nincs felkészülve, károsodhat a gerince.Bízd a gyerekre, hogy mikor akar ülni.És még valami : soha ne azt nézd, hogy más gyerek mit csinál, mit tud, hanem azt, hogy a tied fejlõdik-e? Minden gyerek más.
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam, NEM ül, hanem háton fekve 30-40 perc.A kérdés az, hogy fog-e szeretni ülni ill.háton játszani majd a késõbbiekben? Bocsi
szia, én fiam anyira utált háton lenni, hogy sírt ha hton fürdettük , 2hós korában kapott egy pihiszéket és azóta abban "ücsörög"amíg fõzök v. teregetek.most már néha hason nem szeret lenni.3 és fél hós pasika
Két hónapos babát TILOS!!! ültetni.
Elõször is köszönöm a válaszokat. Nagy segítség. :-) Akik azt kérdezik miért akarom, hogy a nevemen legyen: Mivel a kedves apukától, már a létezõ összes variációval elõállt, onnantól, hogy nem az övé a gyermek, odáig, hogy akkor gondoskodó apja lenne. Nem bízok benne. És utolsó sorban érdekel a gyermektartás. Attól, hogy a gyermek az nevemet viseli, semmilyen jogától nem lenne és nem lesz megfosztva. Egyszerûen szeretném, a késõbbiekben meglátni, hogy a legutolsó felállás szerinti foglalkozni akar a gyermekkel, valóban bekövetkezik-e. Ha a gyerek most az õ vezetéknevét kapja, akkor a késõbbiekben sokkal nehezebb megváltoztatni, mintha igy történne. Így késõbb a gyerek is beleszólhat, hogy mit szeretne.
Nagyon sokan mondják, hogy kérj gyerektartást a volt párodtól mert az a gyereknek jár. Ez igaz, de ott van az érem másik oldala. Mivel a gyerek kettõtöké közösen kellett volna eldönteni, hogy mi legyen abban a helyzetben. Azt írod õ nem akarta, te igen! Ebben a helyzetben szerintem nem fair valakinek a nyakába gyerektartást varrni. Én legalábbis biztos nem tenném. Ott abban a helyzetben vállaltad, hogy egyedül neveled fel a picit, úgyh sztem a gyerektartást hagyd... De a nagyszüleinek elmondhatod, fõleg ha jó volt a kapcsolatod a szüleivel és beszlõ viszonyban voltatok. Elvégre nekik is joguk van dönteni, hogy akarják e tartani a kapcsolatot a babával vagy sem!
Ha már így alakult. A világért fel ne keresd õket. Lehet, hogy elperelik a gyermekedet. Hiányzik egy ilyen procedúra néked? Vagy netán egy életen keresztül zavarossá teszi az életedet az „apuka”.
A kérdező hozzászólása: Nem haragszom:-))Elolvasok minden véleményt s érdekel is...
A kérdező hozzászólása: Probálom nem hagyni magam:-) Viszont tudom, lépnem kell vagy arra vagy erre...de azt hiszem, még teszek egy kisérletet, hogy ö magam mondja el s ha nem teszi akkor magamra vállalom s elmondom
ne hagyd magad összezavarni, tedd azt, amit jónak érzel :) én kérdeztem hogy mennyi idõs a gyereked. hogyha most még vacillálsz is azon, hogy meg-e mondd a nagyszülõknek, akkor várj addig, amíg elérkezettnek látod rá az idõt. azt pedig Te tudod, hogy kérsz e gyerektartást vagy sem.én sem kaptam, mégsem szenvedtem hiányt :)
A kérdező hozzászólása: Na ezt jól megkaptam:-)) Ilyenkor azt érzem igazat irtok(írsz)de van az éremnek másik oldala is..azért mert megtartottam a babát, nem akarom tönkretenni az apát s a családját..az én hibám is hogy így alakult, persze tudom hogy ez a gyermekemen nem segit, neki igen is meg kell adni az esélyt...mindenre, ahogy megkapta az életre is.S tudom hogy gyermeknek jogai vannak, meg a nagyszülõknek is, de az apának is.....hmmmm vagy rosszul gondolom? Nem vagyok milliomos, de megteremtem azt ami kell a gyermeknek....hát már teljesen össze vagyok zavarodva...
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos
mennyi idõs a gyereked?
A kérdező hozzászólása: Hát valaminek történnie kell..
Sztem mondd el nekik! A többi rajtuk áll. Ha akarják szeretni fogják, és lehet, hogy örülni fognak neki. Sõt biztos. De ha nem akarják, akkor nem fognak lépni. Sztem írd meg egy levélben, és küldj róla egy képet, és írd meg az elérhetõségedet. Biztos vagyok benne, hogy fel fogják venni Veled a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: S nem, nem fog megölni.-)))s persze levélben is, telefonon vagy címre is tudok menni.....s már nem akarom kényszeríteni, vagy eldöntöm, hogy pontot teszek a végére, vagy hagyom, s max 10 év múlva vagy talán késöb megtudják.....mert ugye mondanom kellesz valamit a gyermekemnek egyszer ha felnõ..de lehet azt már nem élik meg a nagyszülõk
A kérdező hozzászólása: Azt azért mégsem hogy a szomszédtól tudják meg, én vállalom, hogy hibáztam ...s persze nem adom fel, de nem egyszerû...Párt találok magamnak, de egyenlõre ez nincs bennem...
Már jó sok választ kaptál, mégis egy kijelentésed megragadott: "érett férfi". Szerintem, aki 34-35 évesen igy eldob egy nõt, mert az nem akarja elvetetni a babát, az még közel sem lehet mondani érettnek, ráadásul még szüleit sem avatja be. Sajnállak, tényleg nagyon sajnállak. Irásaid alapján pedig egy nagyszerû, tele szivvel ember vagy. Én is csak azt tudom ajánlani, hogy keresd fel õket, és mondd el, szivesen látnád õket, unokájuk miatt. Már õk sem fiatalok, lehet, hogy már vágynak egy kisunokára, akármilyen körülmények is alakultak ki.
A kérdező hozzászólása: Na pont ez az, milyen az olyan ember aki ennyi idõsen nem képes azt mondani ez van ez történ, én nem akartam s pont...Szó nincs arról , hogy a gyermekünket a nyakába varjam, ez olyan dolog amit nem hiszem hogy lehet erõltetni...Viszont igen talán a szülei máskép látják, de ha esetleg nem az sem fog csalodást okozni, mert legalább fogom tudni miért ilyen a fiúk....
Szia! Mi történt mióta nem írtál? Eltelt 3 hónap, most hogy álltok? Írd meg légyszi!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen gondoltam rá, hogy megkérem együtt csináljuk ha ö neki ez egyedül .Nem tudom milyen választ kapok rá.Mert , hogy mikor elindultam, hogy megmondjam közölte, menjek és hogy mit akarok mondani nekik?...Mondtam szerinted nincs mit?Erre lehajtott fejel nem jött válasz....S utána bármit mondtam nem jött válasz...Persze felálltam és eljöttem....s persze nem a szülök felé vettem az irányt:-(gondoltam várok...de semmi...Talán mostanra elég határozottnak érzem magam...s meglépem....
Szerintem kuldjel kepet a kicsirol nekik, es irjal hozza par sort, nem kell sokat, mert ugyis keresni fognak benneteket, es akkor mindent elmondasz nekik. Vedd ra magadat, es majd meglatod, megfogsz konnyebbulni. Esetleg nem akarod, hogy a paroddal kozosen menjetek el bejelenteni a nagyszulokhoz? Ha nem mersz eloszor elmenni hozzajuk, kuldjel a kicsirol fenykepet, es irjal hozza kedves szavakat, kicsit a szivukbe markolot!!! Siess, minel elobb, annal jobb, szoritunk neked itt sokan. Majd irjal, szia.
Én a helyedben közölném az apukával, hogy ha nem mondja el õ a szüleinek, akkor meg fogom tenni én, és hogy ezt nem önös érdekbõl teszem, hanem a gyermek miatt. Különben is amellett, hogy a kicsinek joga van a nagyszüleihez, a nagyszülõknek is joguk van eldönteni, hogy akarják-e az unokájukat. Mindenképpen tudniuk kell róla! (Gondold el, lehet, hogy odalesznek érte, és az nagyon sokat számít majd egy kisgyereknek. Minél többen szeretik, annál inkább biztonságban érzi magát majd a világban!) Ha meg nem akarják, legalább tudod, hogy nem rajtad múlt.
A kérdező hozzászólása: Nos valami ilyesmit gondolok én is, csak persze nem tudom jó e. Nemszámit, hogy akarna e vele foglalkozni vagy sem..ha nem akkor nem, mindenki a maga lelkiismeretével számol el, ezért vagyok én is bajban, mert azt gondolom hogy a nagyszülöknek tényleg tudniuk kellene.Csak azt nem tudom mi a fenére várok még!Miért húzom, miért nem vagyok képes eléjük állni...Pedig ténylegesen nem attól félek hogy kudarc ér, ennél nagyobb, hogy az apukájának nem kell, hát nem tudom.Apukával tartom a kapcsolatot, hol ö jelentkezik, hol én...de nem igazán a gyermek érdekli hanem én...Én ezt nem értem komolyan mondom...persze néha ha felhozom a gyereket végighallgat.S volt hogy segítség kellett(mert baj volt szíve a kicsinek)akkor is közölte segít bármiben, persze nekem kellett szólni, hogy ez meg az van....Magától nem.S volt olyan is hogy hetekig minden nap megkérdezte , hogy vagyok, vagyunk aztán idõközben eltûnik:-)Depressziós:-(Szóval valamilyen szinten sajnálom, én tényleg nem akartam öt bántani.De nem gondolom, hogy mindenért én vagyok a hibás..
Szia! A babának is joga van a nagyszüleihez.... Egyszer õ is keresheti õket. Hagyd dönteni a nagyszülõket, hogy akarnak-e vele foglalkozni, késõbb így a gyerek téged nem hibáztathat.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, s igen talán minnél hamarabb kellene lépnem....s adtam már annyi de annyi ultimátumot...s semmi...Szóval rá kell szánnom magam....aranyos vagy hogy így biztatsz.
A kérdező hozzászólása: Elõbb vagy utóbb ez lesz...csak még mindig bennem van a remény hátha ö majd megteszi...
Sztem szólj a nagyszülõknek. Joguk van tudni.Õk lehet, hogy több törõdést és szeretetet tudnának adni neki, mint az apuka.
A kérdező hozzászólása: JA és IRTAM hosszú évekig szedtem gyógyszert...abba kellett hagynom, az orvostól kimentem s rögtön elmondtam hogy mi van....ö pontosan tudta hogy mi a szitu, s azt is hogy idõ volt még a babát összehoztuk...Nem volt bennem, hogy na akkor most jól felcsináltatom magam, mert nincs miért.....max hogy szeretem...de ezzel nem lehet megfogni egy pasit!!!!!!ezzel tisztában vagyok..de azt is gondolom más kép is lehetne a dolog....de ezekszerint nem.Hát ez van.
èn is azt mondom hogy a gyerektöl veszed el a pénzt ha nem kérsz gyerektartást. én azt gondolom hogy tényleg félsz és azt sem tudod hogy hajthatod be a gyerektartást. úgy tünik mintha egy 17 éves tini lennén akinek semmi segítsége sincs. és milyen igaza van aki azt mondta hpgy ketten foltatok az ágyban mikor megtörtént, most ketten kell hogy felneveljétek. még ha ö nem is akarja, de ha sex ment neki most fizessen. elvileg mind az anyagi mind a nevelést ketten kellene megoldanotok, de törvényarra nincs hogy kötelezö legyen neki foglalkozni a gyerekével, így marad a fizetés. gyerektartásért a bíroságon kell beadnod kérelmet. de szerintem a helyi növédelmi vagy családsegítö központban ebben is tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: Igen ketten voltunk....S én nem akarom öt bántani.....tudom ez fúra de tényleg..Gyerektartás???Hogy kérjek ilyet mikor nem igazán érdekli a gyermek, s nem is akarom....persze az nem az enyém hanem a gyermeké...de elfogom tudni tartani....nem kell tölle semmi......Még a nagyszülöktöl sem....Csak joguk az van hogy tudják....
szerintem ha már így alakult akkor hagyd a dolgokat, viszont jó lenne ha a gyerkõcnek lenne apukája, és te találnál párt magad mellé. Mindíg kettõn áll a vásár, te is és a párod is hibázott. Szerintem beszéljétek meg szóban, hogy hogyan tovább. Hátha mégis mûködõképes ez a kapcsolat!!! ne adjátok fel.
Hja, végülis abból lenne kalamajka a sráccal, ha megkerülöd õt, és úgy mondod el... de ha még 35 évesen is ilyen viszonyban van a szüleivel, akkor a hiba nála van. Nem lehet ezt a konfliktust megkerülni? A szüleivel közös ismerõsöknek (ha vannak) boldogan mutogatni a babát, aztán majd csak odaér a drót... bár az eddigiekbõl úgy látom, erre nincs lehetõség. Vagy mondd meg a srácnak, h éppen most adtad fel a szüleinek a levelet. Vagy meg akar majd ölni (ekkor mutasd fel a - valójában persze még fel nem adott - levelet, hogy leálljon), vagy nagy gondok között elvonul, és felhívja õket. Ha már tárcsázza õket, akkor állítsd meg, és fedd fel a trükköt, a feladatlan levelet. Ebbõl kerekedik majd egy jó kis beszélgetés, aminek a végén vszleg személyesen amúgyis elmondja nekik... :)
A kérdező hozzászólása: Igen valami ilyesmit gondolok én is...
A kérdező hozzászólása: Mosolygok...tudom most kicsit önzõ és nagyképûnek tûnök majd, de nem nem kell gyermektartás..saját lábamon állok, és fogok is...nem akarok követelõzni...A szülõket is azért filtatom mert ténylegesen joguk van hozzá, és mert én részemrõl nincs nagymami s nagypapi...s talán igen lehet pozitív is a dologból...
szerintem a nagyszulokkel tudathatod. nem a ferjed, vagy magad miatt (lehet, hogy rosszul jossz ki belole), hanem a gyerek miatt. hogy amikor eleg idos lesz, akkor tudj mondani valamit, mert ha a gyerek fogja kesobb esetleg megkeresni, es a nagyszulok olyanok, mint az apuka, az nagyon fog fajni a gyermekednek. igy legalabb tudod, hogy mit mondj majd. gyerektartast meg mindenkeppen igenyelj, ha buszkesegbol nem is akarsz tole penzt, tedd be a bankba, felre a gyereknek, vagy ilyesmi, hidd el, jol fog jonni. ez sem magad miatt, hanem a gyerek miatt. viszont ennek megvan a rossz oldala, hogy akkor lesz lathatasi joga az apanak, meg ilyesmi, hat gondold vegig megeri e (bar nem valoszinu, hogy elni fog vele, de ki tudja)
Nagyszülõknek joguk van ismerni az unokájukat. Kérhetsz gyerektartást is. Ha a teherbe esésed nem apuka akarata ellenére történt, akkor kérhetsz gyerektartást is. Ha apuka akarata ellenére ESTÉL teherbe, akkor is kérhetsz, csak nem sportszerû. Ha apuka késõn kapott észbe gyerek ügyben és abortuszt akart Tõled- akkor nagyon, nagyon szeretném seggbe rúgni. (Elnézést a személyeskedésért, ma hallottam egy ilyen esetrõl, a vállamon sírt a lány órákig, emiatt lett morcos a reakcióm)
A kérdező hozzászólása: Igen ez nagyon igaz, a szülõ álltalában a gyerek mellé áll....de én valoszinû megnyugodnék, hogy tudja mindenki akinek tudni kell..s utánna tiszteletben tartanám a döntésüket.Nem tehetek róla képtelen voltam elvetetni a kicsit....ennyi
Rosszul gondolod az egészet. igen is kérj gyerektartást. ha biztos vagy benne (esetleg apaságival nem derülki más) hogy ö az apa, akkor igen is követelj ha kell bíroságon keresztül is gyerektartást. ha volt esze kufircolni, legyen esze gyerektartást is fizetni. a nagyszülöknek meg joguk van tudni hogy van egy unokájuk, ezért egy levélben esetleg közölheted, hogy tölük te semmit nem akarsz, de szivesen megmutatod az unokájukat ha szeretnék. aztán lehet negatív lehet pozitívan fogna hozzá állni.
Nem gondolod rosszul, csak sok esetben a szulok( most itt a csaladra gondolok) kepesek inkabb a gyermekuk melle allni, annak ellenere is, ha tudjak, h nincs igaza. A lenyeg az, hogy kimelned kell magad az esetleges tovabbi fajdalmaktol! :)
A kérdező hozzászólása: Megvagyok apuka nélkülÛ(persze fáj)de ez van....No de a szülök azok mégis csak más....vagy lehet rosszul gondolom..
A kérdező hozzászólása: Igen...apuka tudja...idönként beszélünk...s a szüleinek nem én akartam elmondani, ugy gondoltam ennyit felvállal ha többet nem is....érett férfi...Nyugottan elöadhatná ugy a hogyan ö gondolja...de nem teszi...nem értem miért?
A kérdező hozzászólása: Én nem is akarok tölle semmit (gyerektartás stb)csak mégis a nagyszülök valsz nem tehetnek az egészrõl..
Nezd, eloszor is donts el, hogy Te jol erzed-e magad, elvagy -e az apuka es a csaladja nekul! Egyebkent milyenek, rendes emberek??
Apuka tudja, hogy megtartottad, és a szüleinek nem mondta el..? Jól értem?
en meg csak egy kepet kuldenenk hogy tessek itt van az unokatok! de azt tudatnam veluk hogy semmit az egvilagon nem akarok toletek, csak jo ha tudjatok van egy unokatok a fiadtol! kesz ennyi!
Ha jobban erzed magad tole, akkor csinald! Ha NE adj Isten nem sul el jol, akkor majd irsz es mi megvigasztalunk! :)
A kérdező hozzászólása: Gyermek az övé, apasági...megcsináltatva...nem volt miért ráfogni...természetesen szeretem a fiút, de nincs semmi olyan ami miatt ragaszkodnék hozzá(itt értem , hogy vagyonos, vagy valami ami miatt meg akartam volna fogni magamnak, már ha értitek mire gondolok...egyszerûen állapotos maradtam....
A kérdező hozzászólása: nem családos......igazán nagy szerelem....még most is...ennek ellenére sértve érzi magát..a baba miatt... Nem nagyon ismerem õket, 2 szer taliztunk...
A gyerekednek késõbb mit mondasz, ha nem szólsz nekik? Honnan tudod meg, mi a reakciójuk, ha nem szólsz nekik? Akárhogy is történt- ez így tisztességes és így leszel nyugodt Te is. Nem mindegy, hogy a ygereknek azt mondod késõbb, 'Anyád megadta az esélyt" vagy azt, hogy "Anyád nem adta meg az esélyt a nagyszülõknek és apád sem..."
Ismered pasi a szüleit? Ha nem, szerintem próbáld megismerni õket.Ha rendes emberek mindenki, Te a gyereked, és õk is csak nyerhettek a dolgon, lehet jó kapcsolat köztetek.A gyerekednek joga van ismerni a nagyszüleit, és fordítva is.Neked is jó érzés lenne, hogy van mama papa aki szereti a gyerekedet, és esetleg számíthattok rájuk.Ha meg nem olyan emberek akiket érdekelne a dolog legalább Te akkor is megnyugszol, hogy megpróbáltad. Mennyire ismered az apukát?nem lehet hogy családos? Bocs a kérdésért, csak úgy veszem ki nem ismered még a szüleit sem. Minden jót nektek.
A kérdező hozzászólása: Lehet ez lenne a megoldás..hogy kusba maradok....
A kérdező hozzászólása: Mint írtam...valamelyest tartjuk a kapcsolatot....de nem beszélünk a gyermekrõl, csak ha én felhozom....így is tettem...Szóltál nekik?Nem...Jó akkor én....rendben...de eddig még nem tettem meg...Ja és voltak különbözõ variációk, kértem a tel számot, nem adta, elõbb én beszélek velük majd utána odadom....s persze nem történt semmi....s számos variációk voltak még....de lassan fogy a türelmem....PERSZE gondolom neki sem könnyû s nem egyszerû...vagy már teljesen elment az eszem, hogy még ezzel is én foglalkozom neki mi a jó s a rossz?:-)))
Szerintem hagyd. Nem a te dolgod elmondani nekik, hogy van egy unokájuk. Majd ha akarja a pasi, elmondja.
A kérdező hozzászólása: Szóval igen valami ilyesmit szeretnék, hogy ÉN mindent megtettem....s a döntés rajtuk áll, hogy kell e nekik vagy sem....s az is bánt, hogy Miért nem tudja a fiúk elmondani nekik??Nem értem az ember 34-35 évesen már nem gyermek....Miért nem lehet elmondani, hogy Figyí szülök!!!felcsináltam, megtartotta(ami nem egészen így van)de ez pillanatnyilag lényegtelen a lényeg nem vállalta....vagy úgy adja elõ ahogyan akarja....az sem érdekel, de hogy még ezt a fajta felelõsséget sem vállalja......
Szia. Sajnálom, hogy így alakult, tudom milyen nehéz, én is ebben a helyzetben vagyok. Nekem sem kell gyerektartás, de nem is fizetne az apuka. Szerinte neki joga van a gyerekemhez mindenféle kötelezetség nélkül. Hát nem, nincs joga. Nekem nem kell tõle semmi, az nem apaság, hogy néha-néha idejön és jopofizik a fiának. A szülei tudnak róla, de nagyívben lesz..-ják. Pedig engedném, hogy tartsák vele a kapcsolatot. Ja nálunk sem volt átverve az "apa". Tudta, hogy a megszakításos módszer nem az igazi, de vállalta a kockázatot, addig amíg terhes nem lettem. Tisztellek, hogy vállalod egyedül, és bizakodjunk, hogy ez nem marad így örökké egyikünknél sem. Nekem már mióta megszültem több jelentkezõ is akadt, de én köszönöm most pasira rá sem bírok nézni:) )) Mondd meg az apának, hogy mondja el a szüleinek, vagy Te mondod el. Lehet, hogy örülnének egy unokának, és jól megráznák a kisfiukat.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy:-)vigasztalásra szorulok..bár csodálatos gyermek...telis tele vagyok tõle örömmel:-)csak azt sajnálom hogy így alakult...
en kvazi nagyszulok nelkul nottem fel, mert az anyai agon levo nagyszuleim hallani sem akarnak rolam (es a lanyukrol sem, na de ez egy masik sztori)..nekem faj. nagyon fontosak a nagyszulok az eletben, es joguk van tudni, hogy van egy kis csoppseg, aki az o unokajuk. irj nekik egy levelet, hivd fel oket..mondd el nekik mindenkepp! aztan mar az o dolguk, hogy meg akarjak-e ismerni. szerintem ezzel csak nyerhettek, te is, de foleg a gyermeked.
A kérdező hozzászólása: Azért nincs lelkifurim mert én szóltam, hogy abbahagytam a tabletta szedését...7 év után, mert meghíztam..s orvosi javaslatra abba kellett hagynom, ö reakciója..persze, nem kell az...s mire észbe kaptunk már megtörtént a baj....Mindegy az én hibám, de azt hiszem..azzal hogy nem vetettem el....kihúztam a gyufát...s igen lehet a gyermektõl veszem el a pénzt...de akkor sem akarom hogy fizessen!!!!!!Nem is írom, azt hogy esetleg mibõl mikor néha a saját maga eltartása probléma....Ha akarna támogathatna, bármiben....de nem teszi....s az sem lesz gond ha a nagyszülõk nem teszik, én csak egyszerûen akarom az esélyt a gyermeknek , hogy ezt is megtettem, szóltam a nagyszölõknek..és pont
ez nem a megtudok állni vagy nem tudok meg állni a lábamonrol szól. azt gondolom a legnagyobb önzöség ha nem kérsz gyerektartást. a gyerektartás nem neked hanem a gyermekednek jár. és ha nem kapja meg az apjátol azt töle veszed el. ez a gyermek az övé, akár milyen is.
Szerintem hagyd. Ne keresd meg õket. Így, hogy az apuka nem is akarta...jól meglesztek ketten is.

20 hónapos alvása hogyan tud így megnehezülni? Van más is aki képtelen aludni egy ágyban a gyerekével?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Ami még nagyon nehéz, hogy soha az életben nem feküdtem le még éjfél-egy óra elõtt, gyakran ilyenkor dolgozom, és most ez kivitelezhetetlen lett... Szóval tényleg várok minden megoldási ötletet.

A kérdező hozzászólása: Ami még nagyon nehéz, hogy soha az életben nem feküdtem le még éjfél-egy óra elõtt, gyakran ilyenkor dolgozom, és most ez kivitelezhetetlen lett... Szóval tényleg várok minden megoldási ötletet.
Háááááát, ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, kijár neked is egy kis éjszakázás, nem minden baba ilyen rendes, jó alvó. De nem akarlak bántani. Én inkább arra gondolok, hogy mamahiánya van. Most bármivel is próbálkoznál, nem ér semmit, te kellesz neki. Remélhetõen elmúlik:)
Nem tudom miért csinálhatja nekem is ennyi idõs a lányom. Neki felnõtt méretû ágya van leesésgátlóval így ha éjjel felébred és nem alszik vissza odabújok mellé és már alszik is tovább. Talán úgy kényelmesebb lenne Neked is ha Te mennél mellé és talán meg is tudnál szökni ha mélyen alszik már.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: nem vagy gonosz, én is gondoltam arra, hogy most jött el az én idõm! :) Második: igen, erre mi is gondoltunk, ezért már ki is néztünk neki egy új ágyat, remélem, segít majd, a gondom inkább az, hogy be sem megy a szobájába, ha alvásról van szó. A férjemmel elég nehéz idõszakon vagyunk túl (nem házasságügyileg, inkább általánosságban csládügyileg), és nagyon igényeltük az összebújós-filmnézõs estéket. Persze ha szüksége van rám a manónak, akkor nyilván megyek, de nehéz, és rosszkor jött sajnos ez.
Jó kérdés..kislányom szintén 20 hónapos(április 23.)eddig sem volt az a nagy alvó, de legalább gyorsan aludt el, még ha nem is túl sokat, a saját kiságyában, mert én sem tudok vele aludni, nekem kényelmetlen, nem tudok úgy forgolódni, stb..De!..mi is a férjemmel csak este tudunk megbeszélni mindent, meg egyáltalán akkor van idõnk egymásra, meg bármi másra, amikor már õ alszik és nyugi van, mi sem tudnánk éjfél elõtt lefeküdni, eddig 21 körül elaludt, úgy, ahogy a tiétek, csak betettük, puszi és kész, pont tegnap volt egy kiborulásom, mert ez nálunk is néha már 2 órásra nyúlik, így van, h csak 23 utánra alszik és már semmire sem marad idõnk.Én még nem vettem magunk közé, még küszködünk minden mással, egyenlõre nincs meg a megoldás.Ha nálatok beválna vmi, írd már meg nekem is, köszi, kitartást!!
A kérdező hozzászólása: Megírom! Mi is mindent kipróbáltunk, amikor egyedül voltunk éjjel, akkor 2 órát bírtam, amikor a férjem is itthon volt, akkor 3-at, utána vittük át, de egyszerûen semmi nem segít. Ami a legrosszabb, hogy általában 12 órát aludt éjjel, nappal meg 3-at, most a nappali ha meg is van nagy nehezen, éjjel van, hogy csak 7-et alszik, vagy 8-at, max. 10-et és hulla fáradt napközben.
Ez történt nálunk is, h az éjjeli alvása hirtelen 11-12 óráról 8-9-re csökkent, de ez még vagy egy hónapja történt, nekem nappal sosem aludt 3 órát, csak ha beteg volt, most néha csak 40 percet alszik, de akkor sem akar este lefeküdni!!

Két három hónapos kiscicát hoztunk el ma a nagymamánkhoz, az új otthonukba. Az egyik kis cicust nagyon megviselte a költözködés és nem igazán tűnik úgy, hogy egy hamar le fog nyugodni. Hogyan tudnék segíteni neki?

A kiscica eléggé megijedt. Kocsival jöttünk, a cicák egy dobozban utaztak az anyósülés lábánál. A bajos kiscica már út közben is valahogy bemászott a műszerfal mögé, úgy kellett kiszedni onnan, miután megérkeztünk. Aztán, meg,amikor bevittük a házba, a hűtő mögé bújt, ahová aztán beszorult és ki kellett szabadítani. Most pedig kiszaladt a kertbe és egy faházikó alatt bujkál. Ugyan most nincs veszélyben, de nem igazán szeretnénk megismételni az előző hűtős-esetet. Azóta nem is igazán evett, vagy ivott. Lehet, hogy ez normális, de eddig még soha nem történt velünk ilyesmi. A testvére pedig teljesen másként viselkedik. Tudna valaki nekem segíteni?

Legjobb válasz: Termeszetesen most hagyjatok egy kicsit:) Mondjuk hamszeret enni, akkor csalogasd magadhoz. Ilyenkor varni kell, 2-3 nap es minden jo lesz..:3 velunk is ez volt..

Termeszetesen most hagyjatok egy kicsit:) Mondjuk hamszeret enni, akkor csalogasd magadhoz. Ilyenkor varni kell, 2-3 nap es minden jo lesz..:3 velunk is ez volt..

Hogyan tudnék összeszoktatni egy 7 hónapos Jack Russel teriert egy 1 éves macskával?

Pár napja kaptam a kutyust, semmi gond vele, nagyon szelíd és játékos kutya. A macska azonban menekül,ha meglátja, és nem mer még enni sem hazajönni, csak, ha bezárom a kutyát. Nem hiszem, hogy bántaná ?t a kutyus, a macska viszont támadásnak érzékeli a közeledését, ezért rögtön elszalad.

Legjobb válasz: szia! Mi úgy szoktattuk össze az ujonan jött kiskutyákkal a macskát,hogy odavittük a macskuszt a kutyákhoz vigyáztunk hogy a cica ne karmoljon,hagytuk hogy szaglássza õket. Nagyon féltékeny volt a macsek és folyton elszaladt elõlük ,késõbb elkezdte nevelni õket kaptak 1 kis fülest ha nem hagyták békén.a vég eredmény hogy a macska lett a fõnök,de azért nagyon jó barátok lettek.Ivartalanított fiúcica...Bár a mi cicánk együtt nõtt fel a kutyámmal. Na meg eleinte bent voltak a lakásban a kiskutyák a macska meg eleve kinti-benti cica így könnyebb volt megszokniuk egymást.Sok sikert a szoktatáshoz.majd meséld el hogy sikert e !

szia! Mi úgy szoktattuk össze az ujonan jött kiskutyákkal a macskát, hogy odavittük a macskuszt a kutyákhoz vigyáztunk hogy a cica ne karmoljon, hagytuk hogy szaglássza õket. Nagyon féltékeny volt a macsek és folyton elszaladt elõlük , késõbb elkezdte nevelni õket kaptak 1 kis fülest ha nem hagyták békén.a vég eredmény hogy a macska lett a fõnök, de azért nagyon jó barátok lettek.Ivartalanított fiúcica...Bár a mi cicánk együtt nõtt fel a kutyámmal. Na meg eleinte bent voltak a lakásban a kiskutyák a macska meg eleve kinti-benti cica így könnyebb volt megszokniuk egymást.Sok sikert a szoktatáshoz.majd meséld el hogy sikert e !
Az én Jack Russelemmel meg sem lehetne próbálni, minden macskát meg akar ölni. De szó szerint: rögtön a nyakára megy, és a többit elképzelni sem merem. 2 cicám van, egyszer mindkettõnek volt része ebben, még az a szerencse, hogy rögtön közbeléptem! Egyszer egy idegen cica tévedt be a kertünkbe. A kutyus sarokba szorította a cicát, az meg védekezésképpen véresre kaparta a kutya képét, de az meg sem érezte a fájdalmat. Alig 5 perc alatt (mire észrevettem) mindketten megsínylették a harcot.
utcsó válaszoló micsoda gyilkos hajlamai vannak a kutyádnak. nem csoda hogy nem zavarta a sérülései amikor harcol az állat az adrenalin miatt nem érzi a fájdalmat majd csak ha lehiggadt...
A kérdező hozzászólása: Változott a helyzet. Az egyik macska rájött, hogy ha nem szalad el, a kutya nem bántja. Átvette az irányítást. Mikor elszalad mellette a kutya, a nyomába ered. Átestünk a ló túlsó oldalára... :)
Nálunk most úgy néz ki a helyzet, hogy a cica a fõnök 2 kutyánk van szoktak verekedni játékból vagy komolyan a cica mindig szét választja õket.Mi mindig rászólunk a macsekra hogy nem szabad.Nekünk bevált!Én úgy gondolom, ha rászóltok ti is a cicára mikor látjátok, hogy bántja a kutyit ezt mindig megteszitek akkor lassan leszokik róla. Nem hülyék a cicák õk is szót tudnak fogadni csak legyél vele is következetes mint a kutyával.Remélem nektek is beválik..majd írd meg hogy megy a dolog!:-D
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ha lesz valami fejlemény, jelentkezem. :)

Hogyan tudnék segiteni egy hónapos babámnak hogy kicsikarjak belöle egy kis kakit?

Mivel már 2napja nemvolt széklete, látom nagyon bántja hogy nembir kakilni, különben csak szopik.

Legjobb válasz: Pelussal, lázmérõvel. Az állatok nyalogatni szokták a kicsinyeket.

Pelussal, lázmérõvel. Az állatok nyalogatni szokták a kicsinyeket.
TOLOGASSAD A KIS LÁBÁT FELFELE OVATOSAN, TORNÁZTASSAD, AZ ÉN BABOM IS MA 3 NAP UTÁN KAKILT, DE ÉN MEGHÖMÉRÖZTEM A FENEKÉT.
Hellóka!Segíthet a GLICERINES KÚP, de csak egy negyedet adj neki, mert még nagyon kicsi a babád.Felhejezed a popsijába és a kúp mindent elintéz.Csak arra figyelj, hogy nem szabad minden nap alkalmazni. Különbözõ szirupokat lehet venni a gyógyszertárakba, pl. DUPHALAC, ajánlott adag a dobozon. Vagy segíthet az õszibarackos baby ital, higítva 50-50, vagy 60-40%-ban forralt, lehûtött vízzel. Remélem segítettem.

A babám egy hónapos. Hasfájós és van úgy. hogy az egész napot átsirja. Aludni pedig a mellkasomon tud. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Nálunk ugyan ez volt a helyzet.A hasára próbálhatsz sabsimplex-et,infacolt,stb...Nekünk eggyik sem vált be.Az idö megoldja.Kb.3 hónap.Az e´n lányom is sokszor a mellkasomon aludt,sokan lehurrogtak érte,de engem nem érdekelt.nincsen abban semmi rossz.Mára aRebeka 14 hetes,egyedül alszik,a kiságyban,megszokta minden sírás nélkül.2ho´napos koráig tartott a velem alvás,(mert én is fáradt voltam már) Ha gondolod írj privit,és leírom,hogy nálunk mi hogyan volt.

Szia. Nálunk ugyan ez volt a helyzet.A hasára próbálhatsz sabsimplex-et, infacolt, stb...Nekünk eggyik sem vált be.Az idö megoldja.Kb.3 hónap.Az e´n lányom is sokszor a mellkasomon aludt, sokan lehurrogtak érte, de engem nem érdekelt.nincsen abban semmi rossz.Mára aRebeka 14 hetes, egyedül alszik, a kiságyban, megszokta minden sírás nélkül.2ho´napos koráig tartott a velem alvás, (mert én is fáradt voltam már) Ha gondolod írj privit, és leírom, hogy nálunk mi hogyan volt.
BOCSI EZ LEMARADT: Próbáld maszírozni a hasát, körkörösen az óra járása´nak megeggyezöen.Majd told a kis lábát a hasához, és vissza. Ami nekünk segített, az a cseresznyemagos tasak megmelegítve.ne közvetlenül a hasára tegyed.Próbáld kispokrócba szorosan "bebugyolálni", mint a pólyába, vagy ha van pólyád akkor abba.Rebeka szerette.
A babapoci masszírozás az óra járásával vagy pont ellentétesen? Mert van aki így mondja, van aki pont fordítva és olvasni hol így lehet hol úgy. Én ellenkezõleg masszíroztam, itt olvasom, hogy fordítva kéne. Végülis akkor hogy kell csinálni, mert nekünk is ez a problémánk mint a kérdezõnek.
Az óra járásnak megfelelöen, mert úgy lehet a levegöt a vég bél felé maszirozni.A szülésznöm mondta.
Járjatok el babamasszázsra, mi három alkalmas tanfolyamon voltunk, a védõnõ tartotta, összesen 1500 forintba került, azt otthon is tudod neki csinálni majd. Nagyon jó technikák vannak erre, pl. a vízi malom masszírozás, amikor a tenyered élével masszírozod a pociját lefelé, akkor kijönnek a gázok. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy tart-e ilyet, vagy valahol tartanak-e. Ezen kívül vannak mindenféle cseppek, sõt, mi kaptunk termékmintába egy krémet, amit a hasára kellett kenni, az nagyon jó volt, csak sajnos a pontos nevét elfelejtettem, azt tudom, hogy az Altermed gyártja, a patikában tudni fogják. Vehetsz még édeskömény magot, abból fõzz teát, az elmúlaszthatja a hasfájást, ha megissza a baba.
Biztos nem eszel-iszol valamit, amitõl ennyire fájhat a pocja? Az enyémek például a Laktoherb teát nem bírták... Bár nem fájt a lányom hasa, napközben õ is csak mellkason tudott aludni hónapokig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!