Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék éves (657 db)

Hogyan tudnék segíteni a6 éves fiamnak? Korához képest érett az iskolakezdésre viszont szociálisan sem én sem az óvónők nem érzik felkészültnek.

Legjobb válasz: Nagyon-nagyon fontos a szociális érettség.Hiába okos,ha nem tud beilleszkedni az iskolai életbe,szabályokba.A nagyfiam 7 évesen ment elsõbe,okos mint a csuda,de az elsõ pár hónapban voltak gondjaink a szabályokkal,nagyon nehezen fogadta el õket.Most 7,5 éves,és most veszem észre rajta azt,h megérett rá,megszûntek a problémák.Hozzáteszem, a tanulással egy icipici gond sincs,100%-os a teljesítménye év eleje óta. Szóval érdemes várni.Ráadásul gondolj bele abba,h ma már szinte minden gyerek 7-7,5 évesen kezd,nagyon kicsi lenne a többiek között.

Nagyon-nagyon fontos a szociális érettség.Hiába okos, ha nem tud beilleszkedni az iskolai életbe, szabályokba.A nagyfiam 7 évesen ment elsõbe, okos mint a csuda, de az elsõ pár hónapban voltak gondjaink a szabályokkal, nagyon nehezen fogadta el õket.Most 7, 5 éves, és most veszem észre rajta azt, h megérett rá, megszûntek a problémák.Hozzáteszem, a tanulással egy icipici gond sincs, 100%-os a teljesítménye év eleje óta. Szóval érdemes várni.Ráadásul gondolj bele abba, h ma már szinte minden gyerek 7-7, 5 évesen kezd, nagyon kicsi lenne a többiek között.
Szerintem is várj még egy évet, csak neki ártassz ha még úgy érzitek hogy nem felkészült az iskolára szociálisan.
Szeirntem semmi hátránya nem fog abból származni, ha egy évvel késõbb megy iskolába! Lehet, hogy egy év alatt sokat fog változni, ha nem akkor biztos adnak valami jó tanácsot az ovónénik. Amúgy szerintem sok gyerek nem érett az iskolára hat évesen, fõleg a fiúk. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Köztük az enyém is ilyen, bár õ még csak 5 és fél éves.
Az iskolaérettség egyik kritériuma pedig a szociális érettség! Nekem 3 gyerekem kezdte az iskolát 7-7, 5 évesen és egyáltalán nem bántam meg! Mindegyik könnyedén beilleszkedett és élvezte az elsõ perctõl.
A kérdező hozzászólása: Javítom , augusztusban lesz 7 éves . korához képest már feltûnõen okos , gyors felfogó képességû viszont a kapcsolatok kezelése és kialakítása emberekkel zavarba ejtõ.Vagy fél a rosszabb mikor agresszív.(nem hiperaktív)A pszichológus szerint õ másmilyen ember mint a többiek , egy kis különc .Neki kell megtanulni alkalmazkodni.Hogy segítsek neki ?
Igen, ez valójában egy õrült dilemma. Mert ha elviszed suliba, már nincs "visszaút" az oviba. A nagyobbik lányom 6.5 éves volt mikor ment a suliba és gyk. csak abból volt probléma, hogy a "többiek" voltak nála mind idõsebbek. Egy új helyzet és környezet egy kisgyerek számára (<10 év) mindig kihívással és konfliktusokkal telnek. Pár hónap alatt megtanulja az iskolai szabályokat és talál barátokat, hidd el. Az óvódában még egy évet "aszalni" a picik között meg nincs túl sok értelme. Üdvözlettel: Balázs.

Hogyan tud egy 18 év alatti lány bárkivel is lefeküdni? Nem korai még 14-15 évesen?

Legjobb válasz: 16-17 évesen miért lenne korai? 14 évesen nem mondom, tényleg az, de mivel más egy 18 éves, mint egy 17 éves? A szex nem a koron múlik, hanem a testi és lelki érettségen, illetve, hogy tisztában legyen az illetõ a védekezéssel, a terhességgel, a lehetõségekkel. És lehet hogy valaki 16 évesen is érettebb a szexhez, mint egy 19 éves. Ez egyénfüggõ és nem korfüggõ. Nyilván van egy alsó határ, de azt gondolom 16-17 évesen már nem az alsó határhoz tartozik az illetõ. 18 évesen nem mindenki válik felnõtté, csak nagykorúvá. A felnõttség, a komolyság, a tudatosság, a kötelességérzet egyénenként eltérõ lehet. Vannak elõbb és vannak késõbb érõ emberek. És ha valaki elõbb érik, annak a 16 éves kor a szexhez, szerintem egyáltalán nem korai.

15 voltam, 1 évet vártunk, 18 vagyok, még mindig együtt, elsõk egymásnak, még csak 1x sem kellett terhességi tesztet vennem, v félnem....akk mi is a korai, meg éretlen? Van aki 18 évesen is hülye hozzá, akk meg? Meg amúgy sem a te dolgod.
Én 15 vagyok, barátom 18, másfél év után még valószínûleg nyárig várunk, de már fel vagyok rá készülve... szerintem, és sokak szerint, köztük a szüleim, akikkel teljesen normálisan és nyitottan tudok errõl beszélni, érettebb vagyok a témához mint sokan 18 évesen... szerintem ez nagyon egyénfüggõ, és bár én valószínûleg már 16 leszek mikor megtörténik, nem tartom korainak 15 évesen se, hogyha tényleg elég érett hozzá az ember, és nem csak azért csinálja hogy túl legyen rajta. Bár nem tudom, úgy tûnik a kérdésed alapján hogy más véleményen vagyunk..
16-17 évesen miért lenne korai? 14 évesen nem mondom, tényleg az, de mivel más egy 18 éves, mint egy 17 éves? A szex nem a koron múlik, hanem a testi és lelki érettségen, illetve, hogy tisztában legyen az illetõ a védekezéssel, a terhességgel, a lehetõségekkel. És lehet hogy valaki 16 évesen is érettebb a szexhez, mint egy 19 éves. Ez egyénfüggõ és nem korfüggõ. Nyilván van egy alsó határ, de azt gondolom 16-17 évesen már nem az alsó határhoz tartozik az illetõ. 18 évesen nem mindenki válik felnõtté, csak nagykorúvá. A felnõttség, a komolyság, a tudatosság, a kötelességérzet egyénenként eltérõ lehet. Vannak elõbb és vannak késõbb érõ emberek. És ha valaki elõbb érik, annak a 16 éves kor a szexhez, szerintem egyáltalán nem korai.
Én sem értem miért lenne korai 16-17 éves.Na jó persze nem arra gondolok, hogy minden nap más emberrel, de az 18 év felett sem normális! 16 alatt valóban az.
Én 14 voltam. Akkor fél éve voltam együtt a barátommal, elõtte többször átbeszéltük a dolgot, tisztában voltunk a védekezés fogalmával, lehetõségekkel, és szerelembõl történt, hosszú kapcsolat volt. Nem azt mondom, hogy a 14 éves kor ideális, de nem bántam meg. Felelõsségteljes döntés volt, ha lehet ilyet mondani, elég érett voltam hozzá.
Korai
korai.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Utolsó: igen, mert 1ik ismerõsöm 14 évesen a szülei tudta nélkül csinálta, és ez nekem nagyon ellenszenves volt. De így, ahogy leírtad, kedves utolsó, nekem elfogadhatóbbnak tûnik :)
Persze, abban én is egyetértek, hogyha valaki a szülei tudta nélkül csinálja ilyen korban, az már nem biztos hogy rendben van, csak kell hogy tudjon beszélni velük errõl, mert aztán ha baj lesz, nem marad egyedül, meg nyilván nyugodtabb is úgy az ember.. :) utolsó voltam:)
nem

1 éves státuszon kérdezték hogy tud-e önállóan pohárból inni a baba és kanállal enni. Ezeket tényleg kéne már tudnia?

A poharat tuti magára öntené ha odaadnám neki.

Legjobb válasz: Nem ezt 2 évesen kérdezik. szerintem nagyon ritka hogy 1 évesen ilyet tud egy baba. Nekem lányom iszonyat gyorsan fejlödött, de nála ez 14 hósan jött el. Egyszer elkérte a kanalat és már tudott is enni. A hasonló koru gyerekek között ö volt az elsö.

Nem ezt 2 évesen kérdezik. szerintem nagyon ritka hogy 1 évesen ilyet tud egy baba. Nekem lányom iszonyat gyorsan fejlödött, de nála ez 14 hósan jött el. Egyszer elkérte a kanalat és már tudott is enni. A hasonló koru gyerekek között ö volt az elsö.
1 évesen ez még nem elvárás. Az én lányom már jóval 1éves kora elõtt kapott villát és kanalat a kezébe, hogy had próbálkozzon. Nagyon ügyes is volt, de õ is kb 14-15 hónaposan evett úgy-ahogy. De akkor is még ment mellé. Pohárból inni is 1 éves kora után tanult meg normálisan. Nyugi, nincs lemaradva az 1 évesed.
Igen kérdezték egy évesen, az enyém nem tudott, mert nem is próbáltuk utána már odaadtam neki a kanalat és evett vele pár nap után.
Kérdezni kérdezte nálunk is a védõnõ, de a válasz nem volt. A lányom már egészen korán kapott kanalat, villát. Villával egy éves kora körül már eszegetett, kanállal másfél évesen kezdett egyededül enni. A pohárból ivás is másfél évesen jött el, akkor lett bölcsis.
Az enyém 10 hónapos, pohárból iszik, kanállal, késsel és villával eszik és evés után megtörli a száját szalvétával. Semmi nem megy soha mellé. Már az újszülött osztályon is fogta a poharat, de már kanalat is.
A kérdés nem az, hogy tud-e önállóan enni, hanem hogy ráfog-e a pohárra és a kanálra. Nem ugyanaz. De az enyém sem tudta még 1 évesen.
Haha mi ettõl nagyon messze járunk...
Nekem a kisfiam 10 hónapos korától iszik pohárból és 1 éves kora körül evett önállóan kanállal.Persze nem a legszebben, de evett.De egyáltalán nem elvárás ez szerintem még ilyenkor.A fiam ezekben elõbbre járt. Próbálkozzatok esetleg a kádban a pohárból ivással, ott nem baj, hogy, ha kiönti.Idõ kell azért, míg megértik, hogy nem lehet felborítani a poharat.Menni fog majd. Tõlünk ilyet nem kérdeztek az 1 éves státuszon.
"hülyegyerekpohár"...
Miért ne tudná a baba.Egyetlen oka lehet ha leehetõsége sincs rá.Mi van ha magára borítja? Majd gyakorol és ügyesedik. Az enyém 8 hónaposan egyedül iszik pohárból.Bár már az ujszülött osztályon pohárból kapta a lefejt anyatejemet, de késõbb sem volt sem cumi sem hülyegyerekpohár (csõrös) Ugyan ez az evés, lehet hogy elszórja az elején de mikor fogja megtanulni? Hozzátáplálás elsõ percétõl oda a babakanalat is és majd próbálkozik.

SOS! Koraszülött babával és egy három éves, elég kiálhatatlan kisfiúval hogy tud "ellenni" egy egyedülálló anyuka?

Férj már nincs, a koraszülés magáért beszél. Kicsi, vékony anyukának neki, aki ráadásul középkorú is (43 éves). Egyedül, segítség nélkül.

Legjobb válasz: Hát szerintem erre nincs egy recept,ami itt leírunk és akkor majd minden könnyebb lesz... Ha ismered,akkor fõzz neki,legalább az elején és ha tudsz menj át sûrûn játszani a naggyal! Ha nincs segítsége,akkor nagyon nehéz lesz,de bele fog jönni! Amúgy mi az hogy "3 éves,kiállhatatlan"?Az anyukája se tud mit kezdeni vele?

Hát szerintem erre nincs egy recept, ami itt leírunk és akkor majd minden könnyebb lesz... Ha ismered, akkor fõzz neki, legalább az elején és ha tudsz menj át sûrûn játszani a naggyal! Ha nincs segítsége, akkor nagyon nehéz lesz, de bele fog jönni! Amúgy mi az hogy "3 éves, kiállhatatlan"?Az anyukája se tud mit kezdeni vele?
Kórházban vagy még, vagy már kiengedtek? Mi az a gond, amit nehezen tudsz megoldani?
A kérdező hozzászólása: A férje jól megverte, de úgy, hogy a szülés is megindult nála a 33. hétre. Pedig értelmiségi házaspár, magas beosztással, erre tessék... pedig eddig apukának egy rossz mozdulata nem volt, ahogy én tudom...
A kérdező hozzászólása: És nem én vagyok, bocsi azt nem írtam!
huh de durva...nagyszülõk, tesók, valaki segítség?? és mi a baj a 3 évessel, ami miatt kiállhatatlan? 1.
Bocs, azt hittem, Rólad van szó. Én is 33 hétre szültem, itthon várt egy tündéri 2, 5 és egy ördögrossz 5 éves. Nekem hatalmas segítség volt, hogy a nagyszülõk néha elvitték a nagyokat, így a szoptatás, fejés és a kicsi ellátása után tudtam kicsit pihenni. Ilyenkor még 1/2 óra alvás is sokat jelent. Remélem a baba jól van!
Legyél vele sokat, játsz a 3 évessel, amíg õ a kicsivel van. Vigyél neki néha kaját, sütit. lényeg, hogy törõdj vele. Neki könnyebb lesz . nagy lelki teher van a vállán.
Az elõttem szólók már leírták, segíts amiben tudsz vagy szervezzétek meg ismerõsök, barátok. A nagyobb gyerkõc mehetne bölcsibe vagy oviba, családi napközibe legalább délelõttre. A picit pedig tegye az anyuka hordozó kendõbe, koraszülötteknek kimondottan jó!

Szamomra hihetetlen, hogy egy 1 eves gyerek kimondja azt, hogy "tükör". Csak az en lanyom ilyen elmaradott?

14 honapos, sokmindent "megnevez", felig-meddig, de tobbszotaguaknal meg nem tartottunk.

Legjobb válasz: Nem értem tisztán, kinek az egy évese mondja ki, hogy tükör? Nekem is 14 hónapos a lányom, de egyáltalán nem beszél. Mi még az egy szótagúaknál sem nagyon tartunk... Max. az au-au (vau-vau), és a bümm-bümm (autókra, porszívóra, vasalóra), ja, és az ap (apa) Mondjuk én nem aggódom, én magam is késõn kezdtem el beszélni, de akkor már "profi" módon szinte egybõl.

Nem értem tisztán, kinek az egy évese mondja ki, hogy tükör? Nekem is 14 hónapos a lányom, de egyáltalán nem beszél. Mi még az egy szótagúaknál sem nagyon tartunk... Max. az au-au (vau-vau), és a bümm-bümm (autókra, porszívóra, vasalóra), ja, és az ap (apa) Mondjuk én nem aggódom, én magam is késõn kezdtem el beszélni, de akkor már "profi" módon szinte egybõl.
Látod! A "celebek" gyerekei ebben is "jobbak"..... Õk már az anyatejjel szívják magukba a szereplési kényszert... Ne hidd, hogy annyival jobb lesz az életük vagy bármi másban elõnyt fog jelenteni, hogy õ ennek a két b.romnak a gyereke.... A pénz bár tényleg fontos, mégt nem minden! El tudon képzelni, hogy az életed minden pillanatát lesse valaki? Aztán meg kiforgatva az újságok címlapján olvasd? Egy kisgyereknek nem erre van szüksége, hanem nyugodt, szeretetteljes családra és lelki nyugalomra...hol van az ilyeneknek ez...??? Nézz körül a külföldi "sztárok" magánéletén, a gyerekeiken! Megláthatod, 5-10 évenként lecserélik a párjukat, a gyerekeik már azt se tudják, ki is az igazi apjuk...aztán meg érdekes módon õk is a címlapokon kötnek ki, mert alkoholizálnak, drogoznak, lelki betegek... kellene ez egy normális embernek???? Nekem biztosan nem, nem engedném a világnak, hogy az életemben és a gyerekeim életében vájkáljon!!!!....
csak nem az "álompár" Hajdú Péter és Sarka Kata csoda gyerekére gondolsz??? hi.hi-hi huu.ne hari...de...pfujj.... eszük annyi amennyi látszik..4-5 hós terhesen egyiptomba menni, utána meg itthon címlapra is tettik magukat, h kajamérgezést kaptak...áááááá na de a fiam elsõ igazi szava az ana, és apa után a tigris volt, teljesen szépen kiejtette, még vagy3 szor utána, (kb 12 hós volt), és azóta se..most már 21 hós..
szia, bocs, de le kell sz*rni...hatalmas különbségek vannak gyerek és gyerek közt. az egyik már másfél évesen mondatokban beszél, a másik még 2, 5 évesen is csak pár szót nyökög. és láss csodát, 3 éves korra mind ugyanott tart, egyik sem zseni, se nem elmaradott. na persze vannak köztük ilyenek is, de a nagy átlag bizony nem az! szóval szerintem ilyenekkel nem érdemes foglalkozni. sztáranyuka, sztárapuka...na persze! ;)
A kérdező hozzászólása: Az a bizonyos szo egy sztar apuka es anyuka gyerekenek a szajabol hangzott el, akinek ez volt az legelso szava, s persze a kamerak elott.
A család elmondása alapján én is egy éves koromra beszéltem, két-három szavas mondatokat használtam, de a mozgás nem igazán érdekelt.
Számomra nem hihetetlen. Az én gyermekeim szinte folyékonyan beszéltek egy éves korukra, járni viszont késõbb kezdtek, mint az átlag. A kisgyerekek teljesen eltérõ ütemben fejlõdnek.
Szomszéd kisfiú 17 hónapos, és minden szónak az elejét mondja csak. Vízforraló az "te" (azzal csinálunk teát), kapcsoló az "kap", kapu az "kap", ha valami meleg, az "zzzs", kávé az "ká", tévé az "té", távirányító "tá"... és a többi. Biztosan nincs elmaradva a 14 hónapos kislányod, nyugi!!! B.
Én egy évesen folyékonyan beszéltem és azóta sem hagytam abba. Járni viszont tök késõn tanultam meg..minden baba másképpen fejlõdik, ne hasonlítsd a babádat senkiéhez. Ha idõsebb lesz, akkor majd túlzásba is fogja vinni a csacsogást:)
Szia!Én emlékszem mirõl kérdezel....:) A lányom még csak 4 hós, de a tesómra nagyon emlékszem! 13-14 hós lehett mikor kimondta azt elsõ szónak h tetrisz!meg utána még 4-5 hihetetlenül bonyolult szót...aztán "elfelejtett beszélni" és újra 24 hósan kezdte Apa Anya...meg az igazi gyerekbeszédet!viszont 2 hét alatt folyékonyan beszélt!Ez is furi, de így volt!
utolsó vagyok, uganazt irtuk egyszerre az elõttem irokkal:)
Szerintem belehallja az anyuka, lehet hogy csak ilyesmit mond hogy tutoo vagy hasonló. Én fiam 25 hónapos csak egy hónapja beszél csak, de mostanra 35 szava van ( ez a semmihez képest nagy elõrelépés) de csak én értem mit jelent a bibidá meg a fi, meg a toto :) ) Szóval simán lehet hogy a tükör is csak anyunak tükör:)
Dehogy elmaradott! De egyébként nem biztos, hogy az 1 éves gyerek kimondta azt, hogy tükör. Nem azt mondom, hogy hazudik az anyukája, de az én fiam is gyakran használ fura szótagösszetételeket, sokszor értelmesek is. Például éppen tegnap mondott valamit, ami teljesen úgy hangzott, hogy kormány. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a kisfiam már tudja használni a kormány szót, ez csak egy véletlen szótagösszetétel volt. Szerintem ez a tükrös sztori is ilyen lehetett. Egyébként ne izgulj, mi is még csak ott tartunk, hogy az autót, a buszt, a hoppát és az apát mondja, pedig már 1, 5 éves.
AZ én kislányom elsõ szava a kokodil - krokodil volt alig múlt 1 éves és utána a helikopter, anyát és apát addig még nem mondott. Másfél éves korára folyékonyan beszélt.
A lányod nem elmaradot! Nem egyformák a gyerekek.Nekem Nálam az egyik gyerkõc 1 évesen, beszélt, szaladgált, a másik 14 hónaposan még mászott és csak bababnyelven beszélt.Igaz amikor elkezdett beszélni le se lehetett állítani :) Ha megért mindent ne aggódj
Sokmindent mondhat 1 1 éves, akár több szótagból álló szavakat is... fõleg, ha az anyuka bele is akarja hallani... Néhány hónapja épp itt az oldalon dicsekedett valaki, hogy az õ gyereke 6! hónaposan szavakat! mondott!!! A te kislányod tökéletesen megfelel a korának, ne akarj többet elvárni, mint ami egy ekkora gyerektõl elvárható. Az enyém is 1-2 szótagos "szavakat" használt 1 évesen, de szinte csak 2-3 szava volt, ami hasonlított a valódi szóhoz... most 19, 5 hónapos és kb. 50 szóból álló szókincse van, 2 szóból álló "mondatokat" használ...
AZ én kislányom elsõ szava a kokodil - krokodil volt alig múlt 1 éves és utána a helikopter, anyát és apát addig még nem mondott. Másfél éves korára folyékonyan beszélt.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a hozzaszolast.

21 éves főiskolás fiam irtó igénytelen a környezetére. Hogyan tudnék itthon hatni Rá? Vagy már késő?

Nagyon rendetlen, hanyag. Nem vagyok tisztaság mániás, olyan a lakásunk, mint ahol laknak, de ez már nekem is sok. Magára viszont nagyon igényes. Képes órákig a tükör el?tt állni. Ha a kollégiumban van, nem látom, így nem idegesít.

Legjobb válasz: Én csak vígasztalni tudlak: még változhat. 20 éves korom táján én is nagyon-nagyon kupis voltam. Tudod, az a szobájába csak tolatva, ugróléccel fajta. Anyu azt mondogatta mindig, ha nagy leszek bele fogok fulladni a saját koszomba az tuti. Azóta eltelt 10 év és még nála is nagyobb tisztaságban élek, és katonás renddel veszem körül magam. Azt sajnos nem tudom mi változtatta meg a dolgot, tehát nem tudom a választ. Mondjuk én nõ vagyok, így másképp mûködik, feltételezem... A férjem viszont még nálam is durvább volt, mikor járni kezdtük, akkor voltam a kupis korszakom közepén, de az õ szobájában még én is rosszul voltam... Azóta megtanult viszonylag rendet hagyi maga után, mert rájött, hogy a tisztaság jó. A tiszta ágynemû kényelmes, a rendezett ruhák megkönnyítik az öltözködést stb. Csak annyi kell, hogy ráérezzen, milyen ha tiszta, rendezett a környezete. Ami bosszantó tud lenni: csak egyszer vasalj. Amit széthajigál, mert mégsem azt veszi fel, ki ne vasald neki még egyszer! Amit nem rakott a szennyesbe, az ne legyen tiszta. Ha valamit nem talák: sorry...... Ha barátnõje lesz /van?/ komoly, esetleg hathat majd rá. Addig pedig kitartás és csukd be a szobája ajtaját...:-D

Én csak vígasztalni tudlak: még változhat. 20 éves korom táján én is nagyon-nagyon kupis voltam. Tudod, az a szobájába csak tolatva, ugróléccel fajta. Anyu azt mondogatta mindig, ha nagy leszek bele fogok fulladni a saját koszomba az tuti. Azóta eltelt 10 év és még nála is nagyobb tisztaságban élek, és katonás renddel veszem körül magam. Azt sajnos nem tudom mi változtatta meg a dolgot, tehát nem tudom a választ. Mondjuk én nõ vagyok, így másképp mûködik, feltételezem... A férjem viszont még nálam is durvább volt, mikor járni kezdtük, akkor voltam a kupis korszakom közepén, de az õ szobájában még én is rosszul voltam... Azóta megtanult viszonylag rendet hagyi maga után, mert rájött, hogy a tisztaság jó. A tiszta ágynemû kényelmes, a rendezett ruhák megkönnyítik az öltözködést stb. Csak annyi kell, hogy ráérezzen, milyen ha tiszta, rendezett a környezete. Ami bosszantó tud lenni: csak egyszer vasalj. Amit széthajigál, mert mégsem azt veszi fel, ki ne vasald neki még egyszer! Amit nem rakott a szennyesbe, az ne legyen tiszta. Ha valamit nem talák: sorry...... Ha barátnõje lesz /van?/ komoly, esetleg hathat majd rá. Addig pedig kitartás és csukd be a szobája ajtaját...:-D
Ki fogja nõni, ne aggódj. 20 évesen az ember nem a környezetére koncentrál. Nekem anyukám mindig kétségbe volt esve, hogy ráadásul lány létemre hogyan tudok a legnagyobb kosz és rumli tetejében békésen olvasni. A környezet rendben tartása, szépítgetése, a fészekrakó ösztön általában az elsõ komolyabb, együttélõs kapcsolattal jön lányoknál is, fiúknál is.
Én is 21 éves kollégista vagyok. Hát, nemrég vettük hogy kb 16 éves korig lehet hatni gyerekre, serdülõre, utánna márcsak meghallgatja a tanácsot, de õ dönt mit fogad el és mit nem. Nos, engem a lehetõségekhez mértena rendre neveltek de a szobám egy katasztrófa. Kezdetben amikor hazajártam, láttam hogy anyukám összepakolta a cuccaim, de valahogy nem tetszett, hétvége folyamán ismét csatatérré változtattam, valahogy a biztonság érzetét kelti hogy úgy megyek haza hogy olyan a szobám ahogy otthoniasa hagytam, és nem egy kietlen rend-sor. Anyukám már besem mer jönni a szobámba, és besokallok a rumlitól és rendbe, tisztába rakok mindent már magamtól. Tényleg rá kell hagyni, csak máshol ne csináljon kupit:D
Hatni egy 21 évesre? Azzal elkéstél. Hatni rá még 3-4 évesen kell. Ne takarítsd ki helyette a szobáját 1 hétig, s ha a cuccait szerte hagyja a lakásban csak dobáld be neki. Csak magatok után pakolj ahol lehet.Talán észre veszi.
Ha nem mosod ki a ledobott cuccait akkor majd rajon a tukor elott hogy koszosak a ruhai.
Egyet értek azzal aki azt mondta ne mossatok rá ! Nekem most 14 éves lányommal volt hasonló, állansóan hajat vasalt, a szoba sehol nem volt a rendhez képest, orákig tükör elött, egyszer ment volna valahova, nem volt kimosva a ruhája! Pedig mondta hogy kell neki az a ruha, hát én besokaltam, nem mostam , nem ment sehova aznap, és mit ad isten ? legalább azt elértem hogy a szobájába rend van !! Meg kell fogni, már 21 évesen lehet késö, de hass valahogy ilyen szinten ha még otthon lakik !
A fõiskolások álltalában véve igénytelenek....:)
mindig van néhány szarzsák, aki ítélkezi! A kérdés az volt, mit lehetne tenni. Ítélkezni könnyû, épkézláb és használható válaszra lett volna szüksége a kedves kérdezõnek. Éppen ugyanebbe a cipõbe jár a fiam. A barátnõje lõszart se csinál, nem mos, pihen, mert õ dolgozik. De van két gyereke mástól, azokat is az apja neveli. A fiam is hülye, a nõ az orránál fogva vezeti. Mi sem arra neveltük a gyereket, hogy jó a retek, hanem igényességre. De szerelmes egy igénytelen nõbe és most a szarban is jó.
Diákszövetkezetnél nem próbálkoztál?
Kozeli tescoban arufeltoltonek mindenkit felvesznek, hugom is azzal kezdte aztan ment womensecretbe. En szorolapoztam anno... Vagy tedd fel a regi megunt cuccaitokat teszveszre vaterara. Vagy korrepetelj alsosokat ha jo vagy vmibol akar nagyobbakat is. Most ennyi jut eszembe. Jah es google diakszovetkezet!!!
A kérdező hozzászólása: Nem, mert nem tudom, mit is tehetnék... Nézelõdtem interneten, de semmit nem találtam, ami pedig volt, az is elavult... :S
Ahogy az elsõ írta, próbálkozz diákszövetkezetnél. Menj oda, ne csak neten nézd meg. Én is Melódiákkal kezdtem dolgozni, amikor kellett a pénz.
a Mc donald1s ba kérj jelentkezés lapot.. ott lehet melozni suli melett is 4 órában .. egy ismerõsöm is melozott ott suli mellett.. nembiztos h felvesznek v valami de hátha.egy próbát megér..

Hol, hogyan tudnék 14 évesen pénzt keresni?

most egy kisseb tüzifás emberkénél dolgozok. Fát hasgatok és igy keresek egy kis pénzt. már van mikor nem nagyon bírom. kezd fájni a gerincem körül.:( más melót tudna vlaki ajánlani. Most amíg pihenek diót szedek és töröm meg ugy adom el :-D hol tudnék nekem való munkát kapni? vagy vlami ötletet mint pl a dió szedés?

Legjobb válasz: 15 éves korodtól vállalhatsz munkát hivatalosan. 16 éves korodig kell szülõi beleegyezés. Tehát minddenki kockáztat, aki téged 14 évesen dolgoztat. Más. Miért kell ennyi idõsen dolgoznod?

15 éves korodtól vállalhatsz munkát hivatalosan. 16 éves korodig kell szülõi beleegyezés. Tehát minddenki kockáztat, aki téged 14 évesen dolgoztat. Más. Miért kell ennyi idõsen dolgoznod?
A kérdező hozzászólása: nem kell:) csak én nem szeretem kérni a zsebpénzt . hanem magam megszerezni.

Ki mennyit vezetett 21 évesen? , úgy hogy 18 éves kora óta volt 'B' kategóriára jogsija. Ilyen idős korba ki mennyit tud biztonságosan levezetni egy huzamba, egy kicsit tudom fura kérdés, de érdekelne mindenki hozzászolása.

Legjobb válasz: "Az összeset :D" chucknorris 22 vagyok. 17 éves koromban lett jogsim, pontosabban ahogy betöltöttem, szinte rögtön. Sokat vezettem, jártam apával dolgozni. Két év alatt közel 50.000 km-t. Aztán eljöttem egyetemre. 19 évesen megvettem az elsõ autómat, azóta 30.000 km-t mentem. kb 300 km után azért pihennék/váltást kérnék, persze ez függ attól, hogy hol mész, pályán többet is lehet.

"Az összeset :D" chucknorris 22 vagyok. 17 éves koromban lett jogsim, pontosabban ahogy betöltöttem, szinte rögtön. Sokat vezettem, jártam apával dolgozni. Két év alatt közel 50.000 km-t. Aztán eljöttem egyetemre. 19 évesen megvettem az elsõ autómat, azóta 30.000 km-t mentem. kb 300 km után azért pihennék/váltást kérnék, persze ez függ attól, hogy hol mész, pályán többet is lehet.
bármennyit
Dodge Ramnak a fogyasztását kell bírni nem a kényelmét :D
Cèges kocsi. Èn csak kèt alkalommal mentem egy kört otthon a vàrosban. Amùgy nem eszik annyit mint gondolnàd. 5900ccm ès èsszel elvan 13-15lityóval. Sùllyal màr màs:D
Elõzésnél sírva fakadnék benne :D
Azt nem volt szerencsèm megtapasztalni sajnos...:( Azèrt 3.5t, nem lèp akkoràt sajnos. Szèpek az amcsi gèpek, lenne egy nagy terepjàróm ha megnyernèm a lottót, de amìg nem tehetem meg, inkàbb maradok a kis szerelmemnèl (primera). Csinosìtgatom ahogy a pènztàrcàm engedi ès ha eleget össze tudok szedni, egyet kicsit àtszerkeztek a sajàt szàjìzemre. Persze ez egyenlöre csak àlom...
szia Beviz Elek hidd el megszoknád a kényelmet most egy nagy dízel toyotám van nagyon tágas kényelmes az utastere 160 km/h nál is jó az úttartása észre se venni benne én könnyen megszoktam a jót az 1.0 swiftem után
A kérdező hozzászólása: Fuuu nagyon sok válasz érkezett, köszönöm szépen, kíváncsian olvasgatom õket, nekem a leghosszabb út az egy Szolnok - Blejoi(Románia) volt egy huzamba, cirka 1400km oda vissza, amit 27 óra alatt mentem le, kicsit szar idõ az a 27 óra, de tél volt... odakint hóóó, csúszós utak, és hát a románokkal nem lehet felvenni tempót, azok tapossák neki nagyon... jaaa volt egy 1 órás pihenõ, de képtelen voltam elaludni.... meg hát a benzinkutakon a pisilés :D azt hozzáteszem hogy mikor beértem a megyébe, már brutálisan fáradt voltam, és meg kellet volna állni alduni, de már hajtott az hogy 60 km és otthon vagyok, végülis hazaértem.. de ilyenkor nagyon balesetveszélyes a vezetés ha fáradtan próbál vezetni az ember.... elég ha egy 3 másodpercre elbóbiskol az ember fõleg ha csúszósak az utak és megvan a baj.
Beviz Elek minden csak pénz és idõ kérdése és egy öreg autóból is lehet újjat varázsolni :) Ja a fapadoshoz voltam szokva részhez anyit nekünk a swift elött ladánk volt a ladához képest a swift nagyon kényelmes volt :) persze mikor a lada volt az volt a jó mikor a swift akkor az most toyota van és az a jó :)
14 éves korom óta van jogsim minden jármûre! Azon belül vasútra is és külömleges jármûvekre villamos metró stb.. Jogsi kép: http://kepfeltoltes.hu/view/130428/12_www.kepfeltoltes.hu_.jpg :) És ez csak a közúti jogsim a többit nem is említem sosem vágtam fel vele mert nem tudok vezetni! :) 20 évesen keztem vezetni Villamos és Trolibuszt 21 éves korom óta buszozok az elött minden kategóriát megcsináltam teherautó 18 autó 17.. stb.. látjátok a vizsga idõpontokat most vagyok 26 éves! :) Autót nem is tudok vezetni kin szenvedés volt a vizsgám is! :D Mindig a Trolibusz villmaos Busz vontozz a közlekedés. Annyiból jó hogy ott ki vezethetem magam utána meg meg utom az egészet BKV val meg tudok közlekedni mert ingyen van nekem. :D Gyalogosként meg akkor megyek át a piroson amikor akarok tehát határok és tét nélkül közlekedhetek a sok hü***bõl elég az a napi 10 óra! :) Gondoltam ezt meg osztom veletek . XD Egy Troli és Busz mániás fiú ;)))
Nekem most küldték ki kb 3 hete. Még nincs saját kocsi, a családit meg alig használjuk (6 év=30ezer km). Elõtte soha nem vezettem kocsit... Csak +7 órát vettem. Elsõre sikerült hála. De ebben a percekben megyünk épp valahova :D
Ja hàt igen... bàr èn a fapadosokhoz vagyok szokva, elsö autóm egy 1.0-s Swift volt ès azzal is le kellett nyomni a 700at egyben. Menet közben tornàzik az ember ha kell:) Egyszer próbàltam egy Dodge Ramot, èrdekelne, hogy hosszùtàvon hogy bìrnàm a kènyelmet:)
A jogsi elött az autó kezelèsènek az alapjai mentek (indulàs, vàltàs, stb) ès az autót is èreztem (szük helyre parkolàs, utànfutóval tolatàs, kamionnal tolatva parkolni, stb). 19 èvesen leraktam a jogsit, kezdèsnek fater mellett 2heti 600km (anyummal èltem, de 2hetente egy hètvèget vezettem neki napi 300-300km-t). Ott rengeteg beszèlt hogy hogy kell vezetni: hogy legyek elörelàtó, motorfèk, forgalom haladàsànak segìtèse, kamionosokra hogy kell figyelni (ö is az volt), emellett az autó motorjànàk, futómüvènek szerkezeti felèpìtèse. Mondanom sem kell, akkor mèg elèg volt a többi autóra figyelni, nem mèg mellè a szövegelèsre. Na meg.. akkor mèg nem èrdekelt csak vezethessek:) 3 hónap mùlva èrettsègi, munka, hàt ott is vezetgettem elèg sokat. Napi minimum 15 óra meló, max 24 ès emellè a vezetès. Bp - Komàrom hetente többször ès nem tudtam megàllni aludni mert menni kellett. Ìgy vègigcsinàltam a nyarat, utàna pedig màsik munkahelyet talàltam, de ott vezetni sem kellett olyan sokat ès dolgozni sem:D Termèszetesen akàrhovà mentünk mindenhovà èn vezettem, de jó volt a mesterem ès hamar beleràzódtam.1 èves jogsival Pest mellöl Bècsbe lazàn pihi nèlkül kimentem egyedül. Erdèlybe apummal, de levezettem vègig, 700 km-t màr több alkalommal, egyedül is, pihi csak tankolni, wc, hatàr. Az ilyen utakon tanìtott meg szakadó hóban közlekedni, elözni. Azóta röhögök amikor itthon leesik a hó ès sokan visszafordulnak ès visszavesznek 30ra (pl öcsèm leendö anyósa). A legdurvàbb eddig: este sokàig szexeltünk a csajommal, reggel fàradtan suli, majd estefelè vàratlanul tipli nèmetorszàgba. Vègig szakadt a hó, fàradt voltam, valami lezàràs miatt egy hegyen keresztül mentem (senki nem jàrt arra), azt hittem soha nem èrek oda. Reggelre nyomtam le a 800km-t de elegem volt belöle:D
Nekem is 17 évesen lett jogsim. 21 éves koromig nem sokat vezettem. Néha hétvégente a szüleim autóját. Nekem egyetem alatt nem volt olyan keresetem, hogy egy autót fent tudtam volna tartani. Egy értelmesebb példány (értsd nem ezer éves roncs) megvásárlásra sem lett volna rávaló. Aztán késõbb a munkahelyemen átestem a ló túlsó oldalára. Itt simán van, hogy napi 600 km-t le kell nyomni. Emellett a saját autómmal is megyek legalább heti 500-at.
Nem nagyon tudtam a kérdést értelmezni, de azért válaszolok rá. 17 éves korom óta van jogsim, nyáron leszek 20 éves, és hétvégente szoktam vezetni vagy ha olyan ügyem van akkor napközben is de az ritka. Nem sûrûn megyünk le vidékre a rokonokhoz, de olyankor már én vezetek... kb 180km ami 2 max 2 és fél óra alatt megvan. Utána le ülök és érzem hogy le van szívva az agyam :D elfáradok és nagyon rossz, de másnapra ki alszom magam :) Városba a rohangálás kocsival nem fárasztó, de pályázni igen... annak igen aki nincs hozzászokva. Évente 1-2x szoktam nagyobb távot vezetni, de utána K.O.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még, szívesen olvasom õket. :)
17 éves koromban lett jogsim, ma 23 vagyok. Már a tanfolyam megkezdése elõtt megtanultam faterral az alapokat (tipikus elhagyott utcás gyakorlások), tehát mondhatjuk, hogy úgy mentem el, hogy tudtam vezetni, csak a rutin nem volt meg. Aztán kezdetben pár hónapig csak szülõkkel mentem ide oda, majd amikor látták, hogy nem vagyok total tard akkor odaadták a kocsit egyéni portyázásokra. kb olyan 50-60 ezer kmet vezettem le eddig mióta megkaptam a jogsit, csak hétvégente használom. De nagyon szeretek vezetni, és szerintem az, hogy egy kocsiban mennyit bírsz vezetni egyhuzamban, nem csak tõled függ, hanem az autótól. Nekem egy opel van otthon, az viszonylag kényelmes, olyan 200km-t kibírnék benne nyújtóztatás nélkül, tesómnak egy 525d van abba kb kimennék a világból kb sose macskásodok el benne, haverom szuzukijába meg 30km után végem van :D
Persze függ a kocsitól is, de azèrt figyelni is kell. Köd, hó, esö, illetve bàrmikor jöhet vàratlan meglepetès. Emellett ha mèsz külföldre ott a vezetèsi stìlus is màs, 1-2 tàbla is lehet màs. Romàniàban pl àllandó kèszültsègben kell lenni. Nem ritka hogy egy traktor kijön elèd föùton, hogy kanyarban elöznek, stb stb... Persze az sem mindegy, hogy megbìzható verdàd van v fos...
Jó persze ezek is benne vannak, de én elsõdlegesen arra asszociáltam, hogy mennyi idõ után van az, hogy ki kell szállnod a kocsiból mert már meghalsz benne, fáj a lábad, a feneked, a derekad...stb
Én is 17 évesen szereztem meg a jogsim és kéthátmúlva már tetem egy 800 km utat egy 1.0 suzuki swiftel igaz közben meg áltam pihen de azt nem részletezném régeben míg külföldre jártam havi 15000 km is mentem ár most csak úgy havonta kb 1000-1500 km között
Annyival javitok hogy 14 éves korom óta van jogsim Mopedre utána amit lehetett mindent meg csináltam remélem így már jó bocsi rossz "FORGALMAZÁS XD" ! XDD

Egy 19 éves lány hogy tud leginkább a Jobbik kampányában segíteni, hogy tud leginkább a nemzet érdekében cselekedni?

Legjobb válasz: menj el a városban, ahol laksz az ottani jobbik elnökéhez és lépj be a szervezetbe mint szimpatizáns...mond el azt, amit ide leírtál, hogy segíteni szeretnél, és õ majd ad neked feladatot... nálunk például az újságok kihordása jár a legtöbb munkával, ebben mindenki részt vesz, de pl a standolás sem volt egyszerû :) minden nap állnia kellett 2 embernek minimum a standnál, hóban, esõben, fagyban... de akár segíthetsz a lakossági fórumok elõtt a termet berendezni, vagy bármit, amire épp szükség van...nálunk mindig van tennivaló, és szerencsére mindig van, aki épp ráér és tud segíteni akár munkával, akár pénzzel... pl nálunk a tagdíjakhoz nem is nagyon kell hozzányúlni, mindent a szimpatizánsok állnak

menj el a városban, ahol laksz az ottani jobbik elnökéhez és lépj be a szervezetbe mint szimpatizáns...mond el azt, amit ide leírtál, hogy segíteni szeretnél, és õ majd ad neked feladatot... nálunk például az újságok kihordása jár a legtöbb munkával, ebben mindenki részt vesz, de pl a standolás sem volt egyszerû :) minden nap állnia kellett 2 embernek minimum a standnál, hóban, esõben, fagyban... de akár segíthetsz a lakossági fórumok elõtt a termet berendezni, vagy bármit, amire épp szükség van...nálunk mindig van tennivaló, és szerencsére mindig van, aki épp ráér és tud segíteni akár munkával, akár pénzzel... pl nálunk a tagdíjakhoz nem is nagyon kell hozzányúlni, mindent a szimpatizánsok állnak
ez nem zárja ki a tanulást.. jól leírták, a helyi szervezetben sokat kell segíteni, fõleg most h kampányidõszak van, még talán a plakátolást tudnám hozzátenni, ugye a kopogtatók megvannak, szval az már nem lesz.
Szavazz a Jobbik ra
Leszel a feleségem? :)
aktivista leszel vagy Jobbikra szavazol vagy mind2 találd fel magad. :)
Ha a nemzet érdekében szeretnél cselekedni, akkor sürgõsen hagyd ott a Jobbikot. Õk ugyanis éppen a nemzet ellenségei. Nézz utána egy kicsit és gondolkozz el rajta.
Most melyiket szeretnéd? Mert a kettõ egyszerre nem megy.
nekem ne legyél a feleségem:S
inkább tanulj még.
Lefordítom : 1) Tanulsz, ha a cigányok hagynak. Tanulnak majd a gyerekeid, olyan iskolában, ahol több lesz a cigány. 2)Dolgozol, napi 10 órát, hogy meg tudj élni, bár a felét úgyis elveszik adóban, ami majd megy a végkielégítésekbe. 3)Szülsz 3-6 gyereket, majd nem tudod eltartani õket, mert te erre nem kapsz segélyt. 4) A Jobbikra szavazol, ha ez az állapot nem tetszik.
Az otthon ülök is tudnak segíteni a Jobbiknak , Úgy , hogy lepontozzák a gyökér , és jobbik ellenes kommenteket...
jellemzõ, pontozás a szebb jövõ útja
Hagyjuk már a pontozást:D Én annyira [email protected]:D
SZia, a független érdeklõdõ vagyok! Ez nagyon jó lenne, ha mindenz megvalósulna, de nem tudom, a Jobbik hogyan tudna a határon túli igazgatásba beleszólni, mert úgy gondolom, hogy sajnos pár segálycsomag vagy ilyesmi nekik nem lenne elég. Egyébként én is 19 vagyok, néha néha belepillantok illetve olvasok az aktuálpolitikéba, csak még mindig nem találtam megfelelõ pártot, amelyik szimpatikus lenne. LEhet alakítanom kéne egyet:) Sajnos azt tapasztalom, hogy amit ígérnek a pártok a hatalmas, milliókat felörlõ pártpropagandájukban, maguk is tudják, hogy nem tudják majd végrehajtani, betartani igéretüket.
Téged véletlenül nem Fanni-nak hívnak?
Kiállsz a parlament elé és fejbelövöd magad , ha már egyszer a hazádért akarsz tenni ....
A 19 éves lányok (és fiúk) úgy tudnak a legjobban az országnak segíteni, ha nagyon távol maradnak a politikától, amíg nem lesz egy kis eszük, ez valakinek 5 éven belül megjön, valakinek soha.
most komolyan hogy lehet rájuk szavazni?állandóan csak a zsidózás megy meg a vesszen trianon-.-bárhova megyek...nyugodjatok máár le nem kell egész nap elmondani én se ordibálok jobbik ellenes szövegeket az utcán mert nem értek velük 1et.
A nemzet érdekében úgy tudsz cselekedni, ha: 1) Tanulsz. 2) Dolgozol. 3) Szülsz 3-6 gyereket. 4) Nem szavazol az ország érdekeivel ellentétesen politizáló pártokra, pl. a jobbikra.
Elõzõ, a rohadt anyádat szavazz LMP-re, olvass utána, mit "nem megyek", neked nem elég szar még, bazz?
A kérdező hozzászólása: Ne aggódj, nem is leszek... Egyébként már szimaptizáns vagyok. Ismerem a tagokat, voltam cédulát gyûjteni, most majd megyek plakátolni, rendezvényeken is mindig segítek, de úgy érzem, hogy nem elég.
Úgy hogy nem teszel fel a gyk.hu-n Jobbikot éltetõ kérdést, mert azzal csak rontanál a helyzeten. Nem erre a kérdésre vonatkozik. Bár ez vonatkozik az összes párt szimpatizánsainak a kérdéseire, de a jobbikos kérdések vannak itt többségben.
Mi döntötte el, hogy rájuk szavazol? (független érdeklõdõ vagyok)
A kérdező hozzászólása: "Mi döntötte el, hogy rájuk szavazol? (független érdeklõdõ vagyok)" 19 éves vagyok, családomban sokan foglalkoznak a politikával, egész életem átszõtte ez. 14 éves korom óta foglalkozom kritikusan a politikai kérdésekkel, sokáig úgy gondoltam, sosem fogok úgy igazából szimpatizálni egyetlen párttal sem. Nem így lett, mert a Jobbikban, a Jobbik programjában, a Jobbik célkitûzéseiben találtam meg azokat a dolgokat, amelyek nekem szentek. Példának mondhatom, hogy a gúnyhatáron túl élõ magyar emberek érdekeinek erõsebb képviselete, a magyar kultúra megóvása, nemzeti jelképeink védelme, megismertetése, a magyar föld magyar kézben tartása... Ezekre gondolok meg még több dologra, ezek fontosak...
"Ha a nemzet érdekében szeretnél cselekedni, akkor sürgõsen hagyd ott a Jobbikot. Õk ugyanis éppen a nemzet ellenségei. Nézz utána egy kicsit és gondolkozz el rajta." Megint ez a sok észérv az ilyen szerencsétlenektõl, akik azthiszik értenek a politikához. Hogy lehet ekkora gyökérséget írni ? Az ilyen barmok miért szavazhatnak???!!
"Megint ez a sok észérv az ilyen szerencsétlenektõl, akik azthiszik értenek a politikához. Hogy lehet ekkora gyökérséget írni ? Az ilyen barmok miért szavazhatnak???!!" Mert te aztán sok észérvet tudsz felsorakoztatni..folyamat csak azt hallani tõletek hogy: cigánybûnözés, zsidózás.
Ha jól nézel ki, próbálj férfiakat meggyõzni. Pl. ha nem vagy ilyen Morvai stílusú, mert óvónénikre nem bukok. Ha édes vagy, akkor kezdheted velem a gyõzködést. :D 18/F
fogadjunk olyanok illettnek negatív kritikával akik életükben nem tettek semmit még önzetlen dolgot senkivel sem, de fõleg a Nemzetükért nem! Csak bátorítani tudlak amit csinálsz és folytasd bár csak minden igaz hitû Magyar ember ennyit tenne a saját hazájáért. Ezek az emberek majd meglátják 4 év múlva hogy sajnos semmi nem változott gyökeresen az õ szerintük jól választott kormánnyal. Na és akkor majd jön a sunyizás hogy én nem is rájuk szavaztam meg ilyenek, akkor végre megértik hogy miért is harcol a Jobbik! Csak mögé kéne látni a mindig elferdített valóságnak!
A Jobbik is egy "kreálmány". A háttérben komoly anyagi és politikai befolyással bíró csoportok állnak. A Jobbik nem csinál mást, mint a FIDESZ tette egykor, talált egy rést, amit megpróbál kitölteni. Egyébként a többi párt se jobb. Megint nem megyek el szavazni, már megszoktam.
Szia! Szerintem menj el szavazni a Jobbikra, és meséld el barátaidnek, hogy mivel jobb egy hazaszeretõ pártot támogatni, mint egy zsidó, vagy egy hazáját eladó pártra! Illetve azzal támogathatod még a tevékenységüket, hogy a baráti körödben megpróbálod elültetni a szemléletüket, a szemléleteted, hogy mitõl is lehetne ez az ország jobb(ik) :-) Volétak itt már dúrva történelmi átverések, hazugságok, ideje az igazságszolgáltatásnak! Hulljon a sok hazaáruló!!! (hidd el el jön az idõ a rendrakásra és az elsõ sorban leszünk)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!