Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnék házilag (140 db)

Hogyan tudnék házilag talpmelegítőt készíteni?

Olyanra gondoltam ami mondjuk elemmel vagy egy telefonaksival működne.

Legjobb válasz: Ilyen van a neten, em tudom olcsóbb lenne a házilag megcsinálni. http://www.ebay.com/itm/Heated-Insoles-Electric-Battery-Powe..

Ilyen van a neten, em tudom olcsóbb lenne a házilag megcsinálni. http://www.ebay.com/itm/Heated-Insoles-Electric-Battery-Powe..
Ez tök érdekes, vonaton sokszor jól jönne derékmelegítõvel kombinálva. IC-ken még tölteni is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi elsõ válaszoló elég jók, de engem az érdekelne hogy házilag hogy lehetne. Más válaszát is szivesen várom.

Hogyan tudnék házilag kisemlõsnek élvefogó csapdát készíteni? A házam mellett találtunk egy csíkos mókust, amit a gazdája dobott ki. Napok óta viszek neki enni és fogy is az étel, de most szeretném befogni, mivel itt nem tudna megélni.

Legjobb válasz: legegyszerûbb az amit a mesékbe lehet látni, fogsz egy dobozt, kitámasztod farúddal az elejét, rákötsz erre egy madzagot, szórsz alá eleséget, és arrébb mész hogy a mókus odamenjen enni. ez eltarthat egy ideig (meg kell szoknia a dolgot, de legyél türelmes) Miután aláment a mókus meghúzod a madzagot, a bot kiugrik és a doboz rácsapódik az állatra. Érdemes a tetején egy ajtót vágni mert ha fel kell emelni az aljánál fogva akkor nagy az esély rá hogy az állat a másik oldalon kiszökik

legegyszerûbb az amit a mesékbe lehet látni, fogsz egy dobozt, kitámasztod farúddal az elejét, rákötsz erre egy madzagot, szórsz alá eleséget, és arrébb mész hogy a mókus odamenjen enni. ez eltarthat egy ideig (meg kell szoknia a dolgot, de legyél türelmes) Miután aláment a mókus meghúzod a madzagot, a bot kiugrik és a doboz rácsapódik az állatra. Érdemes a tetején egy ajtót vágni mert ha fel kell emelni az aljánál fogva akkor nagy az esély rá hogy az állat a másik oldalon kiszökik
Amit az elsõ hozzászóló írt jó, de nem szükséges rá az ajtó. Egyszerûen egy szép lassan alá kell csúsztatni egy kartonpapírt, ami elbírja a súlyát. Így szállítani is tudod, és kiengedni is. Keress fel állatmentõket nekik vannak spéci csapdáik is, még segítenek is szerintem. Vannak kinyitható ajtajú kisállat hordozók azokba is el tudod kapni ha ügyes vagy.


Hogyan tudnek hazilag korrektort kesziteni, ha nincsenek ilyen sminkes cuccaim, hogy puder, alapozo, se szinezett hidratalo krem?

nagyon regota probalkozok mar otletekel aki tud irjon .

Legjobb válasz: Semmibõl nem tudsz semmit! Neten nézz videókat, többen is feltették ugyanazt...

Semmibõl nem tudsz semmit! Neten nézz videókat, többen is feltették ugyanazt...
de igen is lehet csinálni! Kérdezõ irj üzit, ha még érdekel!
Engem erdekel, h hogyan lehet korrektort csinalni.

Hogyan tudnék házilag parfümöt készíteni?

Van itthon citrom-, rózsafa-, orgona-, levendula-, borsmenta-, teafa illóolajom. Leginkább a citromolaj illata tetszik, azzal fújnám be magam, ha volna ilyen parfümöm...

Legjobb válasz: A parfüm lenyege, hogy kis mennyisegü illatanyagot oldasz fel alkoholban, es ahogy magadra permetezed az alkohol elparolog, es csak az illatanyag marad rajtad szepen szetoszlatva. Az elmeleti alapja ez lenne.

A parfüm lenyege, hogy kis mennyisegü illatanyagot oldasz fel alkoholban, es ahogy magadra permetezed az alkohol elparolog, es csak az illatanyag marad rajtad szepen szetoszlatva. Az elmeleti alapja ez lenne.

Hogyan tudnék házilag takarót készíteni?

Arra lennék kíváncsi,hogy mire lesz szükségem az elkészítéséhez,tölt? anyagnak,huzatnak egyaránt? "Feltételek": puha,kényelmes és meleg legyen.

Legjobb válasz: Vegyél egy paplanhuzatot. Olyan anyagból, amit nem kell vasalni. A frottir a legjobb hozzá. A töltést kétféleképpen tudod megoldani. Veszel méterben töltõvliest, annyit, hogy 2-3 sorosan elég legyen. Beleteszed a huzatba. Leférceled kb. 30 cm-ként keresztben- hosszában. Majd a fércelés mentén vardd le géppel nagy öltésekkel. A másik módszer olcsóbb. Tölteléknek "hulladék" vliest veszel. A huzatot hosszában végig varrod kb. 30 cm-ként. A töltelékbõl teszel minden csíkba, annyit, amennyit jónak látsz, és kb 30 cm "magas. Most keresztben is levarrod. Addig folytatod így, míg az egész takarót be töltöd és megvarrod. Meleg és mosható lesz.

Vegyél egy paplanhuzatot. Olyan anyagból, amit nem kell vasalni. A frottir a legjobb hozzá. A töltést kétféleképpen tudod megoldani. Veszel méterben töltõvliest, annyit, hogy 2-3 sorosan elég legyen. Beleteszed a huzatba. Leférceled kb. 30 cm-ként keresztben- hosszában. Majd a fércelés mentén vardd le géppel nagy öltésekkel. A másik módszer olcsóbb. Tölteléknek "hulladék" vliest veszel. A huzatot hosszában végig varrod kb. 30 cm-ként. A töltelékbõl teszel minden csíkba, annyit, amennyit jónak látsz, és kb 30 cm "magas. Most keresztben is levarrod. Addig folytatod így, míg az egész takarót be töltöd és megvarrod. Meleg és mosható lesz.

Hogy tudnék házilag szivattyút csinálni?

Olyan szivattyút, amit kézzel tudok m?ködtetni, s nem kell hozzá áram. Lehet?leg hulladékok felhasználásával, mint pl a pet palack.

Legjobb válasz: Hát, a legegyszerûbb a gumicsõ meg a marmonkanna... a komolyabb dolgoknál sztem csinálhatnál olyat, mint egy fordítva mûködõ biciklipumpa. Sõt, továbbmegyek, ha megfordítod a tömítést a biciklipumpában, szívni fog, és ezt használhatod ki egy szívattyú építésénél. Tegyük fel, hogy van egy 4-es PVC csöved. Az alját betömöd, az oldalálra a két végétõl pár centire fúrsz két lyukat. A lyukakba teszel két csövet, az alsón fog bejönni a víz, a felsõn kimenni. Kell egy fémrúd, a végére rögzíts egy gumilapot, amely körlap alakú, és átmérõje közel azonos a PVC csõ átmérõjével. Ezt beleteszed a csõbe, a nyitott végén, aztán lezárod a nyitott végét. Elvileg, ha vízbe teszed az alsó csõ végét, és felhúzod a "kart", akkor a vákuum felszívja a vizet, a felsõ csövön meg kifolyik. Aztán már csak egy lendkerekes megoldás kell, amivel fel-le mozgatod a kart, úgy, hogy a kereket forgatod. Nem vagyok mérnök, de én így csinálnám :) Inkább valami hozzáértõ tanácsát fogadd meg.

Hát, a legegyszerûbb a gumicsõ meg a marmonkanna... a komolyabb dolgoknál sztem csinálhatnál olyat, mint egy fordítva mûködõ biciklipumpa. Sõt, továbbmegyek, ha megfordítod a tömítést a biciklipumpában, szívni fog, és ezt használhatod ki egy szívattyú építésénél. Tegyük fel, hogy van egy 4-es PVC csöved. Az alját betömöd, az oldalálra a két végétõl pár centire fúrsz két lyukat. A lyukakba teszel két csövet, az alsón fog bejönni a víz, a felsõn kimenni. Kell egy fémrúd, a végére rögzíts egy gumilapot, amely körlap alakú, és átmérõje közel azonos a PVC csõ átmérõjével. Ezt beleteszed a csõbe, a nyitott végén, aztán lezárod a nyitott végét. Elvileg, ha vízbe teszed az alsó csõ végét, és felhúzod a "kart", akkor a vákuum felszívja a vizet, a felsõ csövön meg kifolyik. Aztán már csak egy lendkerekes megoldás kell, amivel fel-le mozgatod a kart, úgy, hogy a kereket forgatod. Nem vagyok mérnök, de én így csinálnám :) Inkább valami hozzáértõ tanácsát fogadd meg.
A kérdező hozzászólása: Ez klassz! Köszi szépen! Csak nehéz lesz vákumot csinálni a csõben. lehet szétszedek majd egy pumpát. Köszi szépen!
Szívesen!
Milyen mennyiség, milyen emelõmagasság? A gõzgép elõtt például a bányákban úgy szivattyúztak, hogy gõzzel telítették a tartályt, majd elzárva lecsapatták a gõzt, a kialakuló vákuum felzívta a vizet. Ez házilag is kivitelezhetõ 200l-es fémhordóval, de csak az erõsebb abroncsozott változattal, mert a sima bádoghordó a légnyomástól összeroppan.
A biciklipumba tömítésének megfordítása jó ötlet. Én is megcsináltam ezt egyszer, kb. 180 torr nyomást sikerült vele elõállítani. Aztán majd eldöntöd, hogy ez mihez elég.

Hogyan tudnék házilag valamit csinálni a telefonommal hogy erosebb legyen a térerővétele?

Tettem már alufóliát is az akku mögé. Samsung Galaxy y

Legjobb válasz: szerintem sehogy. esetleg válts át 3gre vagy ha azon vagy akkor 2gre. meg cseréltesd ki újabbra a sim kártyád. hátha. esetleg fw frissítés

szerintem sehogy. esetleg válts át 3gre vagy ha azon vagy akkor 2gre. meg cseréltesd ki újabbra a sim kártyád. hátha. esetleg fw frissítés
Készíts esernyõbõl parabolaantennát E. T.-nek bejött, haza tudott telefonálni, pedig a világegyetem másik végén lakott. :D

Hogyan tudnék házilag olyan kis hangszórót csinálni ami úgy néz ki hogy egy vörösrézlap megy egy kisebb alumíniumlap egybe van ragasztva?

Legjobb válasz: Az nem csak egyszerûen két fémlap, közötte apró kristályok vannak, azok segítségével adja ki hangot. Ld. piezohangszóró. Macerás lehet otthon elkészíteni.

Az nem csak egyszerûen két fémlap, közötte apró kristályok vannak, azok segítségével adja ki hangot. Ld. piezohangszóró. Macerás lehet otthon elkészíteni.
A kérdező hozzászólása: és esetleg lehet venni valahol különbözõ méretekbe mert kéne egy
Szerintem szerezz valahonnan egy rossz órát, abból kiszedve


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!