Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnának a szüleim a (159 db)

Hogyan tudnám a szüleimet egy kicsit távolabb tartani magamtól?

Minden barátomról tudni akarnak mindent.Mindig bent vannak a szobámban,és a gépem előtt ülnek.És nézegetik az előzményekben,hogy milyen oldalakat nézek. Nincs semmi magánterületem,anyám mindig mindenemet át kutatja,és az ágyamban fekszik,közbe olvasgatja az újságaimat,vagy a naplómat. És mindig mindenbe beleszólnak,és ha megkérem őket,hogy egy kicsit hagyjanak egyedül,akkor azt elkezdenek velem ordibálni,és azt mondják,hogy egy önző dög vagyok. Elegem van! Még is hogyan tudnám egy kicsit távolabb tartani őket magamtól??

Legjobb válasz: Firefox: Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Elõzmények törlése a firefox bezárásakor. Szüleid nem fogják tudni megnézni, hogy miket néztél. Olyan naplót kell venni, amin lakatka van. A kulcs mindig legyen nálad. Hogyan? A telefonra lehet kapni mindenféle díszt. Tedd erre a kulcsát, a telefon meg mindig legyen a zsebedben. amint tudsz, költözz el.

Firefox: Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Elõzmények törlése a firefox bezárásakor. Szüleid nem fogják tudni megnézni, hogy miket néztél. Olyan naplót kell venni, amin lakatka van. A kulcs mindig legyen nálad. Hogyan? A telefonra lehet kapni mindenféle díszt. Tedd erre a kulcsát, a telefon meg mindig legyen a zsebedben. amint tudsz, költözz el.
Haha ez jó! Mellesleg az én gépembe csak jelszóval lehet belépni. Csináld meg és ott írogasd a naplód. A szülõket meg minden egyes alkalommal ki kell osztani akkor is ha felháborodnak. Meg kell mondani nekik, hogy nincs igazuk ne is dühöngjenek emiatt. Kérdezd meg mit szólna ha te turkálnál a cuccai közt.
Ha saját géped van, állíts be jelszót, olyat amit nem tudnak kitalálni, és mikor elmész - akár két percre - zárold. (a billentyûparancs a windows gomb + L betû) Így csak jelszóval tudnak a gépre visszalépni. Az elõzményeket is törölheted. A naplót rejtsd el - tuti van olyan zug a szobádban, ahol nem találják meg - vagy írd a számítógépen, és akkor az is jelszóval van védve. Ha elkezdenek hõzöngeni, hogy miért titkolózol, mondd azt, hogy szeretnél egyedül lenni, csak úgy, mert erre vágysz, és nem szereted, hogy mindenbe beleütik az orrukat. 13 évesen ez nem pofátlanság egy gyerek részérõl, mikor én 12-13 évesen elkezdtem naplókat írni, meg a saját kis "titkaimat" õrizgetni, anya egyszer odajött, hogy megnézhetem, én meg elfordultam ilyen félduzzogva, hogy "nem!". Mosolygott, azt mondta, hogy oké, aztán elment. Azon kívül sose nézett bele, nem is érdekelte. Mondjuk én sokmindent elmeséltem neki, tehát nem volt lemaradva az életemrõl, de azért egy kis privát szféra mindenkinek kell.
Amint megteheted, költözz el. Addig meg minden elõzmény kuka, barátaidnak mondd meg, h csak a legfontosabb dolgokat írják, felszínesen, a többit szóban. Legyen két naplód, az egyikbe a semmitmondó dolgokat, másikba a mélyeket írd.
Már nem azért, de az, hogy a naplódat olvassa a szemed elõtt az nekem teljesen irreális. Mert ennyire - bocsánat a kifejezésért - senki nem paraszt, mindenesetre egy normális lány reakció(mindenesetre én ezt tettem volna):visítva kitépni a kezébõl és távozásra kényszeríteni.
Tedd fel nekik ugyanezt a kérdést! Illetve persze finomabban - de mondd el nekik, vagy csak annak a szülõdnek, akivel bizalmasabb a viszonyod, hogy mi az, ami zavar. Gondolkozz egy kicsit a fejükkel, miért érdeklõdnek így utánad, miért bizalmatlanok? Talán nem beszélgettek eleget nyíltan a dolgaidról? Nyiss feléjük, ahogy írtam. Amelyik szülõdet könnyebb megnyerni, keress alkalmat hogy kettesben, még ha nehéz is (tudooom, nehééz!) de hozd elõ a témát, hogy szeretnél több magán szférát, de FONTOS, ugyanakkor rögtön nyiss is felé, hogy ha kíváncsiak valamire, kérdezzék meg, neked nincsenek titkaid! Érted? Az ilyen "titok" konfliktusokat egyetlen dolog tud feloldani, az õszinteség. Ha nyitsz feléjük, és azt érzik, hogy mindent elmondasz nekik, nem fognak kutakodni.
Lehet, hogy beírnék egy két "vicces" dolgot a naplómba. Pld.: "Nem bírom már sokáig elviselni, hogy valaki mindig elolvassa a naplómat, úgy döntöttem, hogy éjjel elvágom a nyakukat, amikor alszanak..." Egy hét virrasztás után kidöglenek, és annyira kimerültek lesznek, hogy nem nézegetik tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Hát 13 évesen még elég korai lenne a költözés. Egyébként nem pont a szemem elõtt olvassa, hanem pl.elmegyek fürdeni, és amikor kijövök és bemegyek a szobámba, látom, hogy a naplómat böngészi. Am 13/L :)

Hogyan tudnám a szüleimmel normális körülmények között megbeszélni a pasimat?

22 vagyok és eddig nem lehetett a szül?kkel pasikról beszélni így titokban van egy 32 éves pasim.de ?k ezt megtudták és elvagyok tiltva jóformán mindenkit?l.... nem mehetek sehova. De a barátommal mi ezt komolyan gondoljuk,de a szüleim meg sem hallgatnak hogy elmondjam hogy mit érzek vagy valami... tudom nem tökéletes a barátom (volt börtönben kisebb lopásért,van egy 9éves lánya,10enéves korában drogozott) de mégis hogy gy?zzem meg a szül?ket,hogy nekem ? kell?

Legjobb válasz: Igénytelen vagy, sajnálom a szüleidet. Meggyõzni nem fogod õket, maximum beletörõdnek.

Igénytelen vagy, sajnálom a szüleidet. Meggyõzni nem fogod õket, maximum beletörõdnek.
mondjuk 22 évesen ideje lenne felnõnöd és elköltöznöd. Akár a pasidhoz is. ....és már meg is oldottuk a problémádat! ;-)
Lopásért is be lehet kerülni, lehet csak pár hónapot volt bent, a drogozás pedig lehet party drog volt.Mondjuk lényegtelen. Anyukádék féltenek és ezen nem fogsz tudni változtatni. Mondd el nekik, hogy most ezt érzed, költözz össze a sráccal, lakva ismeri meg az ember a másikat, aztán lehet hamar kiábrándulsz belõle, vagy é fog példás életet élni és ezzel a szülõk felé is bizonyÍtani fog.
Én teljesen megértem a szüleidet. Az egy dolog, hogy 10 évvel idõsebb, azt még le lehetne nyelni. A 9 éves lányt már nehezen (21 évesen felcsinált valakit, elég felelõsségteljes gondolkodású lehet), az pedig, hogy drogozott, ráadásul börtöntöltelék (és jól írták, "kisebb lopásért" nem csuknak le senkit, szerintem inkább RABLÁS volt az a "kis dolog") már megemészthetetlen. Az ilyen alakhoz a szintén elvált, 30-as, lecsúszott, alkoholista nõk valók, nem pedig egy normális 22 éves lány. Nem igaz, hogy a szóba jöhetõ több millió hapsi közül az egyik [email protected] fogod ki, de azzal cs*szed el az életed, akivel akarod, csak ne várd el, hogy a szüleid ehhez jó pofát vágjanak. Amúgy gondolom nem volt annyi eszed, hogy mielõtt összebújtál csináltattál egy komplett STD-panelt, mert az ilyen alakoknál népbetegség a Hepatitis C (ami sokszor gyógyíthatatlan, és májzsugort, majd májrákot okoz).
En is teljesen megertem a szuleidtet...Fiatal vagy biztus nem is vagy csunya de pont egy olyannal kell kezdj akinek van mar multja elotted egy lanya es foleg meg bortonben is volt hat ez elegge fura nekem.... de tudod mit en ha a szuleid helyeben lennek hagynam , hogy tanulj a magad karan es majd ha a pasitol kapsz egy jo istenes pofont mert bortontoltelekbol mast nem tudok kinezni akkor majd helyreall az agyad remelhetoleg... annyi veled egyidos normalis pasi van es te pont egy nalad idosebbel akarsz osszeallni aki meg bortonben is volt meg drogozott...de a te dontesed en teljesen megertem a szuleid..tutti ha latnak, hogy normalis pasid van akkor beletorodnenek , mert vegulis mar nem vagy gyerek...de ilyen esetben en is beleszolnek a dolgokba ha a lanyom egy ilyen pasival kezd mindegy mennyi idos...
Elõször azt akartam írni, hogy 22 évesen már a sarkadra kéne állnod, hogy ne szabják meg mit csinálsz. Majd tovább olvasva a pasid jellemzését, tökéletesen megértem a szüleidet.22 évesen messze nem vagy érett felnõtt ember.Ha az lennél még véletlenül sem kezdenél ilyen alakkal. Sajnálom a szüleidet, mert õk már most látják, hogy a vesztedbe rohan.Amúgy meg kis lopásért csak felfüggesztett ítéletet kap.
ez szánalmas hogy 22 évesen megtiltanak neked bármit is és hogy nem tudjátok megbeszélni, csak azt tudom mondani hogy költözz el viszont egyáltalán nem csodálkozok azon, hogy a szüleidnek nem tetszik, hogy egy drogos börtöntöltelékkel jársz...
#1: az ilyen pasik a menõk, látod... "Kisebb" lopásért nem szokás sittre menni. Vagy a pasid ver át téged, vagy te minket. Egyébként önálló felnõtt ember vagy. Ha a sittes pasit megoldod, ne mondd, hogy a szüleid miatt lelkiismereti problémáid vannak.
Nem tudom hogy lehetne ezt megbeszélni, leginkább sehogy. Minden esetre ezzel a szüleid azt fogják elérni, hogy még jobban ragaszkodsz a pasihoz, hiszen tiltják, ez így szokott lenni, a vége tényleg az lesz, hogy õt választod szüleid helyett. Ha az én gyerekem lennél, én nem tiltanám, pont ezekért a dolgokért, bíznék benne, hogy idõvel megjön az eszed.
szia sosem fogják elfogadni, legalábbis nekem nem fogadták el sosem pedig már össze is házasodtunk és úton a kisfiunk is. Én 24 õ 38. A szüleim egy pasimat sem fogadták el soha, anyám meg egyenesen kinyilvánította a nem tetszését a párom elõtt. Tiltottak engem is, de nem érdekelt. Nem beszélgettem velük szinte sose mindig a párommal voltam aztán elköltöztem otthonról majd késõbb összeházasodtunk, és a mai napig nem fogadják el, ellátogatunk szülinapkor névnapkor stb de csak egy köszöntés erejéig, aztán megjegyzik hogy el lehet menni! Legyél erõs. Lehet megenyhülnek ha látják hogy rendes a fiúd és nem bánt téged! De sose legyél velük olyan rosszba, hogy ha bármi történik ne mehess haza! Sajnos ha bármi történik akkor én csak az utcára mehetek, ellenem forditották a családot is!
Talán meg kellene õket értened, hogy mitõl is féltenek! Ha meg nem tetszik, hogy beleszólnak az életedbe, költözz el. 22 évesen már felnõtt nagylány vagy. Megteheted. de! Ameddig az õ házukban laksz, az õ kajájukat eszed, úgy kell viselkedned, ahogyan õk diktálják, ahogyan õk szeretnék.
Anyukám 22 évesen ment férjhez.. de apa nem volt börtönben, nem drogozott és nem volt lánya. Ez egy elég érdekes férfi.. A szüleid nem fognak beleegyezni, de 22 évesen már nem kell nekik szótfogadnod, de azért szerintem igazuk van, ha nem támogatják ezt a kapcsolatot.

Hogyan tudnám a szüleimmel megértetni, hogy 24 évesen már nem akarom velük eltartatni magam, hanem az a normális, ha dolgozok? Egyáltalán meg fogják érteni valaha, hogy szeretnék a saját lábamra állni?

Tehát én már dolgozom néhány éve, diákmunka is volt, míg volt hallgatói jogviszonyom, és másféle is. Mindig ellene voltak, és mindig mondták, hogy eltartanak, ne dolgozzak, persze TB-t nem fizetnének, amikor mondom nekik, hogy azzal mi lesz. Mindig azt vágják a fejemhez, hogy nem csinálok itthon semmit (ez azt jelentené, hogy minden házimunkát én csináljak, helyettük is), pedig be szoktam segíteni. Nemrég sz?nt meg a munkám, mert cs?d szélére került a cég (csalók miatt), és most újból munkát keresek, és veszekednek velem emiatt is. Õk engem semmivel nem támogatnak, szerintük nekem elég, ha itt lakhatom, de ehhez a cselédi beosztást elvárnák t?lem, és azt, hogy ne menjek el dolgozni (f?iskolával), van egy öcsém, neki kinyalják a fenekét. Költözzek el, tudom, de mint fentebb írtam, épp most kerültem munkakeres?i státuszba (mellesleg egy olyan munkahelyr?l, ahol nettó 65ezret kerestem, és cs?dbe jutott).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem elég talpra eset vagy ahhoz, hogy gyorsan talàlj munkàt és elmehetsz tàrs albérletbe is! Nagyon sokan igy csinàljàk, én tuti lépnék otthonrol! Nem sokàig laktam otthon én se, érdekes miota nem vagyok otthon sokkal jobb a kapcsolatom a szülökkel, màr csak azt bànom, hogy 10 évet hezitàltam, hogy feljöjjek Pestre! Itt egy éven belül rendezödött az életem, nagyjàbol! :) Ahogy feljöttem lett melom, szinte azonnal, jo albérletem, majd nem sokà pàrom, aki azota a férjem s boldog vagyok! Történtek persze rosszak is, de együtt könnyebben vészeltük àt! Szerintem lépj s ha bizàl minden helyre ràzodik! Kérd s megadatik! :)

Szia! Szerintem elég talpra eset vagy ahhoz, hogy gyorsan talàlj munkàt és elmehetsz tàrs albérletbe is! Nagyon sokan igy csinàljàk, én tuti lépnék otthonrol! Nem sokàig laktam otthon én se, érdekes miota nem vagyok otthon sokkal jobb a kapcsolatom a szülökkel, màr csak azt bànom, hogy 10 évet hezitàltam, hogy feljöjjek Pestre! Itt egy éven belül rendezödött az életem, nagyjàbol! :) Ahogy feljöttem lett melom, szinte azonnal, jo albérletem, majd nem sokà pàrom, aki azota a férjem s boldog vagyok! Történtek persze rosszak is, de együtt könnyebben vészeltük àt! Szerintem lépj s ha bizàl minden helyre ràzodik! Kérd s megadatik! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is furcsa, higgyétek el, nekem diákmunkán is anno, meg máshol is nem egy szüleim korú szülõ mondta, akinek hasonló korú gyereke van, hogy bár az õ gyerekét érdekelné ennyire a munka a szórakozás helyett. Én meg azt mondom, bár elfogadnák a szüleim, hogy én is egy önálló felnõtt vagyok, és nekem nem jó üzlet, hogy eltartanak cserébe a sok veszekedésért, amit értelmes ok nélkül kapok. Most kicsit meglódult a szekér, sose hívtak ennyien ilyen rövid idõ alatt állásinterjúra, mint tegnap és ma. Úgyhogy remélem, találok olyan lehetõséget, ami jó is, és többet tudok keresni, mint 65ezer nettó (mert azért valljuk be, annyiból nem lehet megélni egyedül, csak a számlák és az albérlet többe kerülne itt Pesten, csak éppen mikor az a meló jött, nem volt más, akkor pangás volt). Nem tudom, mi lendítette fel így az esélyeimet, lehet, hogy még ti is sugároztatok egy kis energiát, és lehet, hogy a Jóisten keze is benne van a dologban, minden esetre nagyon örülök, és úgy tûnik, gyorsan megoldódhat ez a gond. Csak bízom benne, hogy egyszer a szüleim is rájönnek, hogy a gyerek nem azért van, hogy a cselédjük leg
Ha nem ertik meg hogy mar 24 eves vagy, es akar ferjnel is lehetnel ennyi idosen mar es 2 gyereket nevelhetnel, akkor nem kell hogy megertsek. Dobbentsd ra oket, hogy felnottel! Ha lesz ujra allasod, akkor par honap utan (addig sporold a penzedet)koltozz el toluk! Kezdd el magad a sajat eletet. Nem kell hogy otthon eljel mar, eleg idos vagy es talult is hogy onalloan eljel es rendezd az eletedet. Mas ennyi idosen egyedulallo anyava valik, dolgozik es neveli a gyereket. Kicsit furcsa nekem a szuleid felfogasa.
Az enyémek mindig ledöbbennek, meg kiakadnak, ha dolgozni akarok, hogy nehogy már elmenjek, mert egyetemkor tanuljak, nyáron meg legyek otthon míg õk dolgoznak, várjam õket kajával, locsoljak, takarítsak stb. pénzt meg adnak õk, ha kell, úgy is az egész életemet végig dolgozom még, ha egyszer elkezdem. Õk ezt mondják. Meg telik is rá. Más kérdés, hogy ha valami apróságra is kérek pénzt, akkor: minek az? Ha igényeim vannak dolgozzak. Ha meg dolgozni akarok akkor kiakadnak, hogy az õ lánya? Na nehogy már. Érdekes hozzáállása van néhány szülõnek. :)
Szerintem meg ne is beszéld ezt át a szüleiddel, csak menj el munkát keresni. Amúgy mi a gond azzal, hogy el akarod tartani magad, ha õk nem tartanak el? Úgy hallottam, hogy a TB díja a jövõben jelentõsen változni fog és akinek nincs munkaviszonya vagy tanulói jogviszonya, az több tízezer Ft-ot kell, hogy havonta fizessen majd. Mondd meg egyébként a szüleidnek, hogy te semmilyen egészségügyi ellátásra nem vagy ingyen jogosult, ha nem fizetitek a TB-t, úgyhogy ha vmi hirtelen történne veled, lehet, hogy több százezer Ft-ot kellene egyben kifizetni. Szóval érdemes erre odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Anyu tanítónõ, szerintetek mennyire keres jól? Apám jóval többet keres, de minden rá és rám költött fillért a fejünkhöz vág. Öcsémre nem sajnálja a 40ezer Ft-os plazmatévét meg a 80ezer Ft-os spanyol utat, meg szintén ilyen értékû fényképezõgépet. Én nem akarom, hogy eltartsanak, ha elvárják, hogy cseléd legyek. Másrészt pedig õk se élnek örökké, és ha nem dolgozom, történik velük valaki, akkor nem fogok tudni megélni. Most 2 helyre megyek interjúra, 1 helyre meg telefonálnom kell, mert válaszoltak. Talán összejön valami jó, és elhúzhatom innen a csíkot. Nem a család szolgájának születtem, úgy érzem, nekem is van jogom a saját utamat járni.
Szerintem normálisak az igényeid, ne add fel! Esetleg helpdeskes állásokat nézhetnél. A UPC-nél például sok a nõi hd-s. És 100-150ezret is hazavihetsz havonta. Érdemes lehet megpróbálni.
manapság már nincs pénze az embernek lakásra, ha igen akkor meg fenn tartani nem, ahoz már vezetõnek kell lenni, vagy diplomásnak lenni h annyit keressen, esetleg olyan szülõi háttér stb, biztos azért ilyenek a zsüleid, mert van mibõl eltartani téged, ha olyan kevés pénzetek lenne, mnit nekünk, akkor biztos noszogatnának h menj dolgozni, tartsd el magad. Vagy akár nekik segits. Hát a mai vilûágban sajna neház így gyereket is vállalni, max ha megnyerjük a lottót, vagy keresünk egy gazdag pasit. Sõt a munka után néha az ország másik végébe kell menni, és a karrier miatt az embernek még a magánéletét is fel kell dúlni, ez van magyarországon, és a gazdasági világválságban sajna, fõleg a szegényebb negyedekben. Inkább melózom, hogy valóra ávltsam álmaimat, minthogy csövezzek és mndig robot melót végezzek. Azt meg végképp nem tilthatják meg szüleid hogy dolgozz, vagy elköltözz ha van mibõl, még akkor sem ha féltenek. Négy mûszakba is melóztam sokáig, túlóráztam, éjszakáztam, hétvégéztem is, nem festem a hajam, nem járok buliba, nincs autónk, se vezetékes telefon, nem cigizem , nem sminkelem magam, és nem veszek magamnak márkás holmikat mégis alig van pénzünk, örülök ha a számlákat, biztositást meg kajátk i tudom fizetni, plusz bérlet, néha telefon feltöltés. Van hogy nõ létemre páromnak én töltöm fel a telefonját, vagy veszek neki bérletet, kaját, de még apámnak is szoktam fizetni a gyógyszereit, vagy azt hogy el tudjon menni fodrászhoz, plusz a rezsit én állom. én 23 vagyok a báttyóm 28, de három hónap alatt nem fizet annyit , amennyit én mniden hónapban, 20-30 ezreket adok be, õ meg két havonta adott 5 ezret max, kakoris mikor ovlt melója, mert õ szereti szórni a pénzt, nemhogy mások fizetnek neki ezt meg azt, de a saját pénze saját magára oskszor nem is elég, meg maitk özösen használunk azt is én fizetem és még neki áll feljebb sokszor, meg azt mnodja mennyit segit itthon, hát se háztartásban nem segit, se anyagilag, már teljesen elmarad a pénz, mait adna, és munkát se keres, hiába hazudja hogy igen, több mnit fél éve itthon van, ha van munkája az is csak egy két hónapig tart neki, és inkább idény melót vállal mint rendeset, még õ válogat, meg zat hiszi õ tesz szivességet másoknak ha melózik, pedig ez csakis az õ érdeke lenne, õ pótolható, fõleg akkor nem fog kelleni sehol, ha délbe kel fel és mnidenhova zárásra megy oda. Éjjel itthon duruzsol, délután felkel, aztán az az elsõ neki hogy számítogépezik. Neki még a cipõjét is más fizesse, más meg magát is tartsa el meg õt is. Ha albérletbe lenne más lakótársakkal és így osztanák meg a pénzt, akkor már rég kihajitották volna. Igérgetá llandóan de sosem tartja be, és csak tereli a témát.
jó neked, a mi szüleink azt nem viselnék el, ha nem dolgoznánk, pedig most már mnukanélküliek vagyunk sajnos, és ha lehet én segitek a legtöbbet a családba anyagilag, szinte eltartom a másik tesómat meg apámat, persze anyu is kiveszi a részét mnidenbõl, fõleg a házimunkából.
A kérdező hozzászólása: Most megyek majd állásinterjúra, jutalékos, nem tudom, mennyire jönne be, de pillanatnyilag gyorsétterembe is hajlandó lennék elmenni. Amúgy Pesten lakom, szóval nem az a gond, hogy nem lenne munka, csak nem tudom, lesz-e olyan is mostanában, ami fix. Ha a kezemben lesz a diplomám, talán könnyebb lesz, mert egyelõre a szakmámban nõként nem igazán állnak velem szóba munka ügyében (informatika).
Szerintem nem kell az engedélyüket kérned. Legfeljebb veszekednek egy sort és beletörõdnek.

Hogy tudnám a szüleimet rábeszélni hogy hadd legyen orrpiercingem? ! 15/L

Legjobb válasz: szeritnem full ronda ! Bõ 10 ével ezelöt ilyenek nem voltak :S F/27

szeritnem full ronda ! Bõ 10 ével ezelöt ilyenek nem voltak :S F/27
DE voltak bõ tíz évvel ezelõtt is, azonban tényleg ronda. 29N Nem tudjuk, milyenek a szüleid. Ebben a témában engem például sehogy sem tudnál meggyõzni. Minden, ami maradandó (tetkó, piercing - mert ha kiveszed is megmaradhat a lyuk, a heg meg fix), csak 18 éves kora után.
Nem értem orrba mi értelme van? Mert a nyelv az még oké, cidánál izgató lehet de orrba.. Jó lenne az neked ha fújnád az orrod és a piercing mellett kifolyna a ganyé?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves kérdezõ! Ez tõled és a szüleidtõl függ. Általában a szülõk ettõl az egész tetováltatás-piercingelés dologtól messze állnak és háttal. Tény, a tetoválás megmarad, jelenleg ahhoz, hogy teljesen el lehessen tüntetni, nincs még rendes módszer, de halványítani, és takarni lehet nagyon sokféle módon. A piercing más téma. Sok helyen ha kiveszed, nem látszik majd meg a nyoma, sok helyen egy picikét igen. Az orrban lévõ ékszerek vékonyabbak, mint a fülben lévõk, így a lyuk is kisebb mint a fülben lévõ. Ha 1-2 év után kiveszed, pár év alatt a lyuk is eltûnhet. Ha meg amúgy is hordod 40-50 éves korodig, akkor meg nem tökmindegy? A rábeszélés attól függ, hogy hogyan állnak õk hozzá, mennyire ellenzik. Lehet egy kompromisszum (pl év végén az átlagod milyen lesz, vagy otthon mit és hogy csinálsz..stb, ez is személyesen változik), lehet kívánság (szülinap-névnap vagy valami más ünnep), de lehet követelés is. Manapság sok olyan veled egykorú van, aki csak szimplán követel és kap. Szóval próbálkozz úgy, ahogyan a kapcsolatod van a szüleiddel. Remélem hasznos voltam, bármi egyéb kérdésed lenne, privátban írhatsz ;) - The Blueskin -
szerintem csak állj eléjük és mondd el nekik hogy nagyon szeretnéd. nekem így engedtek meg 8 fül piercing-et és 1 orr-t. :) 14/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm igen hasznos volt! Hát megkérdeztem tõlük és elkezdték mondani hogy ne ebbe akarjak ki teljesedni meg hogy az emberek elfognak ítélni! 1 db piercingtol nem fognak elítélni nem ?!
a fülbevaló is 1 fajta piercing, akkor anyádat elitélték?

Hogy tudnám rávenni szüleimet a papgájra? (többi lent)

Anyukám nem engedi meg hogy papagájom legyen.Nagyon szeretnék egyet de nem engedi.Hogyan vehetném rá hogy kapjak egyet?

Legjobb válasz: attól függ, mi okból nem akarja

attól függ, mi okból nem akarja
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszaitokat! A Hörcsögöm lassan fél éve halt meg..:(( Nem hiszem hogy annyira nehéz a tartása mint te azt gondolod 2. válaszoló(aki sokat írt) Unoka testvéremnek és a barátnõmnek is van hullámos papagája és azt mondják hogy könnyû a tartása..És nagyon szeretik.
Vegyél inkább kanárit, az szépen énekel.
A 2. választ még kiegészíteném annyival hogy ha egyet akarsz venni akkor naponta 4-6 órát kell vele foglalkoznod. És a tartásához rengeteg dolgot kell tudnod hogy jól érezze magát tehát ne úgy akarj hogy láttál egyet ezért most hirtelen neked is kell.
Vegyél hörcsögöt, aranyosabb.
nagyon büdös madár..minek neked..
az enyém 7:00 körül kezd csipogni azt 20 perc mulva abbahagyja inkább dél után fele csipog, beszél.
bocsi, hogy közbeszólok, de az enyémek néma csendben vannak letakarva akkor is, ha délig akarok aludni, úgyhogy ez a hajnali rikácsolás nem minden esetben igaz!
Édesanyád biztos jól tudja, hogy egy papagáj tartása mivel jár. Tényleg nagyon aranyos kis jószágok, kedvesek, aranyosak. De: kora hajnalban már hangosan rikácsolnak, még akkor is, ha letakarod a kalitkát. A papagájok szanaszét szórják a magok héját, ami a legkisebb fuvallatra szanaszét repül. A papagájok sokat tollászkodnak, az az apró, kicsi tollacskák összetakarítása szinte lehetetlen, mindenhova szétrepülnek, mint nyáron a nyárfa vattája. A kalitka takarítása, naponta friss zöldfélék betevése, naponta friss víz biztosítása nagyon fontos. A papagájoknak nemcsak magok, és némi zöld kell, hanem szükségesek nekik játékok, szépiakagyló, változatos ételek. Ezeket is vedd számításba.
Tartani könnyû de MEGFELELÕEN tartani viszont nehéz. Sokan tartják a szegény hullámosukat 40x40x30cm-es kalitkába ami nem is lenne gond ha naponta kiengednék 2-3 órára repülni. Vagy sokan tartják a hullámosukat, nimfájukat, stb. megfelelõ kalitkában megfelelõ mennyiségû foglalkozással de egyáltalán nem megfelelõ mûanyag vagy karomkoptatós mûanyag ülõrudak vannak a kalitkában amitõl túlnõ a karmuk és fekély nõ a talpukra esetleg eldeformálódik a lábuk. Tehát ahhoz hogy mindent megtudj adni neki úgy ahogy szüksége van rá nehéz mert a megvétele elõtt rengeteg dolgot kell megérdeklõdnöd, megtanulnod és a megvétele után se lesz könnyû tartani. És amit a 2. válaszoló írt mind igaz sõt még ki lehetne pár dologgal egészíteni is.

Hogyan tudnám a szüleim meggyőzni hogy elengedjenek a barátaimmal pl bulizni, stb?

most vagyok abban a korban amikor a szüleim kezdenek nagyon idegesíteni... nem szívesen szeretek eljárni velük sehová, és ezt tudják. de nem engednek el a barátaimmal sehová sem nyaralni mert szerintük ehhez még kicsi vagyok h nélkülük menjek bárhová... (15L)

Legjobb válasz: Teljesen igazuk van. Gyerek vagy még, és mint ilyen, felügyeletre szorulsz, bármennyire is nagylánynak érzed magad. Majd ha 18 leszel, mehetsz bárhová. Addig nem.

Teljesen igazuk van. Gyerek vagy még, és mint ilyen, felügyeletre szorulsz, bármennyire is nagylánynak érzed magad. Majd ha 18 leszel, mehetsz bárhová. Addig nem.
Hány órakor mennél haza, a buliból?
hát én este szoktam a pasimal talélkozni én 14 éves vagyok szal nekem se jobb :P de én ugy szoktam hogy egy barátnöm elhivom hogy falazon nekem ezt ugy értem hogy megyünk káo sétálni és ö elmegy valahová én meg adig a pasimal ketesben lehetek egy darabig aztán meg mikor vége a talinak akor megkeresem a barátnöm és megyünk hüjéskedni :) jó dolog
juj 1000 bocsi ez nem ide jön hát mond azt a szüleidnek hogy csak egy kicsit mész el nem leszel sokáig és igy szép lasan
15 évesen még nem kéne bulizni járni..pff.
Heni, ha te hazudsz akkor legalább ne add tovább, ne dicsekedj vele!
Mert még kislány vagy és féltenek. Ezen nincs mit csodálkozni.

Hogyan tudnám a szüleimmel elfogadtatni a barátnőmet?

Sok hülyeséget csináltam miatta miket már megbántam és azthiszeik a szüleim hogy mindenbe ? vitt bele engem. Mindent kidobáltam amit csak t?le kaptam meg ilyenek.

Legjobb válasz: Hülyézz le, de én nem értem a szöveget, mit dobáltál ki vagy mi?

Hülyézz le, de én nem értem a szöveget, mit dobáltál ki vagy mi?
Drogot adott vagy mit?
nagyyvbe szard le a szüleidet.ezt nem nekik kell eldönteni.ha szereetd a lány igazán, semmi és senki nem tud tõle elválasztani.a problémákat meg kell beszélni.rátok tartozik, nem anyucira!
Az alapján, amit leírtál, nem lehet normálisan véleményt alkotni.Talán, ha leírnád bõvebben, milyen a barátnõd, stílusra, természetre, hány évesek vagytok, stb.

Szüleimet kirabolták megverték. A rablókat elfogták. Hogyan tudnám a rablókan a bentlétüket megkeseríteni?

Sorozatrablók 10 és 12 évet kaptak kegyetlen õregezõk.

Legjobb válasz: Mivel korrupció mindenhol van, így biztosan van olyan is, aki "cikáztatja" a bentieket. Hol ülnek ezek a "kedves" emberek?

Mivel korrupció mindenhol van, így biztosan van olyan is, aki "cikáztatja" a bentieket. Hol ülnek ezek a "kedves" emberek?
Ilyen nem lesz. Jelenleg a köztörvényes bûncselekmények döntõ többségét! cigányszemélyek követik el, elmondható tehát, hogy a nem fehérgalléros bûncselekmények kapcsán kb. cigánymaffia van ma Magyarországon. Ennek következtében a börtönlakók döntõ többségét is cigányok (fehércigány, barnacigány, romungró / lovári / béás) adják, tehát a te két kedves rablódnak (feltéve, hogy cigányok, de nyilván azok, hiszen a bûncselekmény, az "öregezés" jellege tipikus cigánybûncselekmény) kb. a hazatéréssel lesz egyenértékû a börtönbe vonulás, ott bent hõsként fogják tisztelni õket, és nemhogy megverik, hanem megvendégelik! majd õket a zárkamenõk. Verni azt a 9 cigányra jutó egy fehérmagyar illetõt verik majd meg rendszeresen, aki ugyanolyan bûnözõ, mint a többi börtönlakó, de balszerencséjére a börtönben kisebbségben van.
Ezen már én is gondolkoztam (bár nem vagyok érintett), hogy mi van akkor, ha valaki idegenként ajándékcsomagot küld egy börtönlakónak. Aztán elterjed, hogy aki megverte XY-t, az utána kap egy kis pakkot benne cigivel, esetleg a felesége/gyerekei ajándékcsomagot benne kávéval, csokival, vagy valaki kifizeti mondjuk egyik csekkjüket. ÉN nem kérnék senkit, hogy verje meg, én csak egyes szegény bebörtönzötteket támogatnám. Hogy véééééletlenül úgy esik, hogy pont azok kapnak valamit, akik elõtte egy picit helyrerakták az az embert, ahhoz kérem semmi közöm, én nem kértem senkit semmire.

Hogyan tudnám szüleimnek megmondani a pocsék jegyeket?

Most elég pocsékul kezdtem a középsulit egyetlen egy tantárgyból,ösz-visz két karóm van bel?le,de javításon vagyok(tanulok verset,azért elméletileg kapok ötöst),de valahogy a szüleim tudtára kellene adnom az eddigi osztályzataimat...nem tudom hogy hogyan tudnám,mert félnék hogy kiadnak,vagy várjam meg míg megkapom/k mellé egy jobb jegyet és ugy próbáljam meg nekik elmondani? a többi tantárgyból egyébként jól állok,csak ebb?l csesztem el az évévindítást...

Legjobb válasz: Szerintem mondd el nekik. Persze le fognak cseszni, szülõk.. :) De ha ez az elsõ éved a gimiben, akkor érthetik, hogy nem olyan egyszerû. Mondd el nekik is, hogy készülsz, verset tanulsz, kijavítod, stb. Esetleg egyezzetek meg, hogy mondjuk ha nem éred el az X átlagot, akkor kapsz valami büntetést, de addig még adjanak egy esélyt. Te ismered õket, de minden szülõ esetében igaz, hogy minél késõbb derül ki, annál rosszabb. És ha mástól tudják meg, akkor pláne. Én a 10-es évvégimnél voltam így. 2pohár bort ittam mielõtt hazaértek, olyan elõadást tartottam nekik, hogy még lecseszni is elfelejtettek. Most ezzel nem az ivásra akarlak bíztatni, nekem is elsõ és sztem utolsó alkalom volt, de nyugodtan, lazán add elõ magad:D beszélj, beszélj, érvelj, lássák, hogy fontos neked.. :D Nem fognak megenni :) 18/L

Szerintem mondd el nekik. Persze le fognak cseszni, szülõk.. :) De ha ez az elsõ éved a gimiben, akkor érthetik, hogy nem olyan egyszerû. Mondd el nekik is, hogy készülsz, verset tanulsz, kijavítod, stb. Esetleg egyezzetek meg, hogy mondjuk ha nem éred el az X átlagot, akkor kapsz valami büntetést, de addig még adjanak egy esélyt. Te ismered õket, de minden szülõ esetében igaz, hogy minél késõbb derül ki, annál rosszabb. És ha mástól tudják meg, akkor pláne. Én a 10-es évvégimnél voltam így. 2pohár bort ittam mielõtt hazaértek, olyan elõadást tartottam nekik, hogy még lecseszni is elfelejtettek. Most ezzel nem az ivásra akarlak bíztatni, nekem is elsõ és sztem utolsó alkalom volt, de nyugodtan, lazán add elõ magad:D beszélj, beszélj, érvelj, lássák, hogy fontos neked.. :D Nem fognak megenni :) 18/L
Legyél õszinte, lecsesznek, de majd tanulsz belõle.
A kérdező hozzászólása: +még kedves elõ, te lány vagy, valahogy nektek mindig sikerül úgy kihozni a helyzetbõl, hogy mi sajnálunk titeket, de azért még egyszer nagyon köszönöm az választ, majd kiötlöm hogy hogyan "adhatom" be ezt a szülõknek, fõleg anyunak szeretném, vele megbeszélem, aztán apu inkább az ilyen büntetõs típus
A kérdező hozzászólása: Msot utdtam meg hogy a tabor elmarad, szóval hétvégt itthon kell töltenem, valmikor megkell nekik mondanom, lehetõleg a jövöhéten valmikor mert akkor már eélyes a javítás
A "mert köcsögnek fognak tartani" c. érvelés, indokolás szerintem a szüleidnél egy üres tonhalasdobozt se fog érni, ha õk a hír hallatán megmakacsolják magukat, hogy az õ gyerekük ilyen iskolai eredmények tükrében márpedig nem megy sehova, akkor ígyse-úgyse fogsz elmenni, még ha maga az igazgató telefonál nekik, hogy menjél, akkor se.Szóval nyugodj bele a helyzetbe, és készülj fel arra a legeslegrosszabb eshetõségre, hogy lehetséges, elképzelhetõ, "bennevan a pakliban", hogy nem mész sehová.

Hogy tudnám elérni, hogy a szülei higgyenek nekem, és ne féltsék a lányukat?

16 vagyok,barátn?m fél évvel fiatalabb.

Legjobb válasz: Ülj le velük beszélgetni egy kicsit a dologról. Az is segíthet, hogy bemutatod a szüleidet nekik egy közös vacsorán/összejövetelen - ha még nem ismerik egymást. A szüleid biztos elmondják majd hogy milyen rendes vagy - már ha :D - és akkor nem lesz gond. ;)

Ülj le velük beszélgetni egy kicsit a dologról. Az is segíthet, hogy bemutatod a szüleidet nekik egy közös vacsorán/összejövetelen - ha még nem ismerik egymást. A szüleid biztos elmondják majd hogy milyen rendes vagy - már ha :D - és akkor nem lesz gond. ;)
A kérdező hozzászólása: :DDD Yoo poén (; Én leülnék velük beszélgetni...csak a barátnõm nem engedi :D valamitõl fél...azt hiszi, majd megesznek :D vagy nemtudom...ezért az õ kérésére inkább nem beszélek velük ilyen 'bennsõséges' témákról... A közös szülõ összejövetelen mi is gondolkodtunk már...talán egyszer, ha majd mindenkinek lesz kedve...ki tudja?talán ez lesz a végsõ megoldás...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!