Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnának a szüleim (153 db)

Hogyan tudnám a szüleimet egy kicsit távolabb tartani magamtól?

Minden barátomról tudni akarnak mindent.Mindig bent vannak a szobámban,és a gépem előtt ülnek.És nézegetik az előzményekben,hogy milyen oldalakat nézek. Nincs semmi magánterületem,anyám mindig mindenemet át kutatja,és az ágyamban fekszik,közbe olvasgatja az újságaimat,vagy a naplómat. És mindig mindenbe beleszólnak,és ha megkérem őket,hogy egy kicsit hagyjanak egyedül,akkor azt elkezdenek velem ordibálni,és azt mondják,hogy egy önző dög vagyok. Elegem van! Még is hogyan tudnám egy kicsit távolabb tartani őket magamtól??

Legjobb válasz: Firefox: Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Elõzmények törlése a firefox bezárásakor. Szüleid nem fogják tudni megnézni, hogy miket néztél. Olyan naplót kell venni, amin lakatka van. A kulcs mindig legyen nálad. Hogyan? A telefonra lehet kapni mindenféle díszt. Tedd erre a kulcsát, a telefon meg mindig legyen a zsebedben. amint tudsz, költözz el.

Firefox: Eszközök -> Beállítások -> Adatvédelem -> Elõzmények törlése a firefox bezárásakor. Szüleid nem fogják tudni megnézni, hogy miket néztél. Olyan naplót kell venni, amin lakatka van. A kulcs mindig legyen nálad. Hogyan? A telefonra lehet kapni mindenféle díszt. Tedd erre a kulcsát, a telefon meg mindig legyen a zsebedben. amint tudsz, költözz el.
Haha ez jó! Mellesleg az én gépembe csak jelszóval lehet belépni. Csináld meg és ott írogasd a naplód. A szülõket meg minden egyes alkalommal ki kell osztani akkor is ha felháborodnak. Meg kell mondani nekik, hogy nincs igazuk ne is dühöngjenek emiatt. Kérdezd meg mit szólna ha te turkálnál a cuccai közt.
Ha saját géped van, állíts be jelszót, olyat amit nem tudnak kitalálni, és mikor elmész - akár két percre - zárold. (a billentyûparancs a windows gomb + L betû) Így csak jelszóval tudnak a gépre visszalépni. Az elõzményeket is törölheted. A naplót rejtsd el - tuti van olyan zug a szobádban, ahol nem találják meg - vagy írd a számítógépen, és akkor az is jelszóval van védve. Ha elkezdenek hõzöngeni, hogy miért titkolózol, mondd azt, hogy szeretnél egyedül lenni, csak úgy, mert erre vágysz, és nem szereted, hogy mindenbe beleütik az orrukat. 13 évesen ez nem pofátlanság egy gyerek részérõl, mikor én 12-13 évesen elkezdtem naplókat írni, meg a saját kis "titkaimat" õrizgetni, anya egyszer odajött, hogy megnézhetem, én meg elfordultam ilyen félduzzogva, hogy "nem!". Mosolygott, azt mondta, hogy oké, aztán elment. Azon kívül sose nézett bele, nem is érdekelte. Mondjuk én sokmindent elmeséltem neki, tehát nem volt lemaradva az életemrõl, de azért egy kis privát szféra mindenkinek kell.
Amint megteheted, költözz el. Addig meg minden elõzmény kuka, barátaidnak mondd meg, h csak a legfontosabb dolgokat írják, felszínesen, a többit szóban. Legyen két naplód, az egyikbe a semmitmondó dolgokat, másikba a mélyeket írd.
Már nem azért, de az, hogy a naplódat olvassa a szemed elõtt az nekem teljesen irreális. Mert ennyire - bocsánat a kifejezésért - senki nem paraszt, mindenesetre egy normális lány reakció(mindenesetre én ezt tettem volna):visítva kitépni a kezébõl és távozásra kényszeríteni.
Tedd fel nekik ugyanezt a kérdést! Illetve persze finomabban - de mondd el nekik, vagy csak annak a szülõdnek, akivel bizalmasabb a viszonyod, hogy mi az, ami zavar. Gondolkozz egy kicsit a fejükkel, miért érdeklõdnek így utánad, miért bizalmatlanok? Talán nem beszélgettek eleget nyíltan a dolgaidról? Nyiss feléjük, ahogy írtam. Amelyik szülõdet könnyebb megnyerni, keress alkalmat hogy kettesben, még ha nehéz is (tudooom, nehééz!) de hozd elõ a témát, hogy szeretnél több magán szférát, de FONTOS, ugyanakkor rögtön nyiss is felé, hogy ha kíváncsiak valamire, kérdezzék meg, neked nincsenek titkaid! Érted? Az ilyen "titok" konfliktusokat egyetlen dolog tud feloldani, az õszinteség. Ha nyitsz feléjük, és azt érzik, hogy mindent elmondasz nekik, nem fognak kutakodni.
Lehet, hogy beírnék egy két "vicces" dolgot a naplómba. Pld.: "Nem bírom már sokáig elviselni, hogy valaki mindig elolvassa a naplómat, úgy döntöttem, hogy éjjel elvágom a nyakukat, amikor alszanak..." Egy hét virrasztás után kidöglenek, és annyira kimerültek lesznek, hogy nem nézegetik tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Hát 13 évesen még elég korai lenne a költözés. Egyébként nem pont a szemem elõtt olvassa, hanem pl.elmegyek fürdeni, és amikor kijövök és bemegyek a szobámba, látom, hogy a naplómat böngészi. Am 13/L :)

Hogyan tudnám a szüleimmel normális körülmények között megbeszélni a pasimat?

22 vagyok és eddig nem lehetett a szül?kkel pasikról beszélni így titokban van egy 32 éves pasim.de ?k ezt megtudták és elvagyok tiltva jóformán mindenkit?l.... nem mehetek sehova. De a barátommal mi ezt komolyan gondoljuk,de a szüleim meg sem hallgatnak hogy elmondjam hogy mit érzek vagy valami... tudom nem tökéletes a barátom (volt börtönben kisebb lopásért,van egy 9éves lánya,10enéves korában drogozott) de mégis hogy gy?zzem meg a szül?ket,hogy nekem ? kell?

Legjobb válasz: Igénytelen vagy, sajnálom a szüleidet. Meggyõzni nem fogod õket, maximum beletörõdnek.

Igénytelen vagy, sajnálom a szüleidet. Meggyõzni nem fogod õket, maximum beletörõdnek.
mondjuk 22 évesen ideje lenne felnõnöd és elköltöznöd. Akár a pasidhoz is. ....és már meg is oldottuk a problémádat! ;-)
Lopásért is be lehet kerülni, lehet csak pár hónapot volt bent, a drogozás pedig lehet party drog volt.Mondjuk lényegtelen. Anyukádék féltenek és ezen nem fogsz tudni változtatni. Mondd el nekik, hogy most ezt érzed, költözz össze a sráccal, lakva ismeri meg az ember a másikat, aztán lehet hamar kiábrándulsz belõle, vagy é fog példás életet élni és ezzel a szülõk felé is bizonyÍtani fog.
Én teljesen megértem a szüleidet. Az egy dolog, hogy 10 évvel idõsebb, azt még le lehetne nyelni. A 9 éves lányt már nehezen (21 évesen felcsinált valakit, elég felelõsségteljes gondolkodású lehet), az pedig, hogy drogozott, ráadásul börtöntöltelék (és jól írták, "kisebb lopásért" nem csuknak le senkit, szerintem inkább RABLÁS volt az a "kis dolog") már megemészthetetlen. Az ilyen alakhoz a szintén elvált, 30-as, lecsúszott, alkoholista nõk valók, nem pedig egy normális 22 éves lány. Nem igaz, hogy a szóba jöhetõ több millió hapsi közül az egyik [email protected] fogod ki, de azzal cs*szed el az életed, akivel akarod, csak ne várd el, hogy a szüleid ehhez jó pofát vágjanak. Amúgy gondolom nem volt annyi eszed, hogy mielõtt összebújtál csináltattál egy komplett STD-panelt, mert az ilyen alakoknál népbetegség a Hepatitis C (ami sokszor gyógyíthatatlan, és májzsugort, majd májrákot okoz).
En is teljesen megertem a szuleidtet...Fiatal vagy biztus nem is vagy csunya de pont egy olyannal kell kezdj akinek van mar multja elotted egy lanya es foleg meg bortonben is volt hat ez elegge fura nekem.... de tudod mit en ha a szuleid helyeben lennek hagynam , hogy tanulj a magad karan es majd ha a pasitol kapsz egy jo istenes pofont mert bortontoltelekbol mast nem tudok kinezni akkor majd helyreall az agyad remelhetoleg... annyi veled egyidos normalis pasi van es te pont egy nalad idosebbel akarsz osszeallni aki meg bortonben is volt meg drogozott...de a te dontesed en teljesen megertem a szuleid..tutti ha latnak, hogy normalis pasid van akkor beletorodnenek , mert vegulis mar nem vagy gyerek...de ilyen esetben en is beleszolnek a dolgokba ha a lanyom egy ilyen pasival kezd mindegy mennyi idos...
Elõször azt akartam írni, hogy 22 évesen már a sarkadra kéne állnod, hogy ne szabják meg mit csinálsz. Majd tovább olvasva a pasid jellemzését, tökéletesen megértem a szüleidet.22 évesen messze nem vagy érett felnõtt ember.Ha az lennél még véletlenül sem kezdenél ilyen alakkal. Sajnálom a szüleidet, mert õk már most látják, hogy a vesztedbe rohan.Amúgy meg kis lopásért csak felfüggesztett ítéletet kap.
ez szánalmas hogy 22 évesen megtiltanak neked bármit is és hogy nem tudjátok megbeszélni, csak azt tudom mondani hogy költözz el viszont egyáltalán nem csodálkozok azon, hogy a szüleidnek nem tetszik, hogy egy drogos börtöntöltelékkel jársz...
#1: az ilyen pasik a menõk, látod... "Kisebb" lopásért nem szokás sittre menni. Vagy a pasid ver át téged, vagy te minket. Egyébként önálló felnõtt ember vagy. Ha a sittes pasit megoldod, ne mondd, hogy a szüleid miatt lelkiismereti problémáid vannak.
Nem tudom hogy lehetne ezt megbeszélni, leginkább sehogy. Minden esetre ezzel a szüleid azt fogják elérni, hogy még jobban ragaszkodsz a pasihoz, hiszen tiltják, ez így szokott lenni, a vége tényleg az lesz, hogy õt választod szüleid helyett. Ha az én gyerekem lennél, én nem tiltanám, pont ezekért a dolgokért, bíznék benne, hogy idõvel megjön az eszed.
szia sosem fogják elfogadni, legalábbis nekem nem fogadták el sosem pedig már össze is házasodtunk és úton a kisfiunk is. Én 24 õ 38. A szüleim egy pasimat sem fogadták el soha, anyám meg egyenesen kinyilvánította a nem tetszését a párom elõtt. Tiltottak engem is, de nem érdekelt. Nem beszélgettem velük szinte sose mindig a párommal voltam aztán elköltöztem otthonról majd késõbb összeházasodtunk, és a mai napig nem fogadják el, ellátogatunk szülinapkor névnapkor stb de csak egy köszöntés erejéig, aztán megjegyzik hogy el lehet menni! Legyél erõs. Lehet megenyhülnek ha látják hogy rendes a fiúd és nem bánt téged! De sose legyél velük olyan rosszba, hogy ha bármi történik ne mehess haza! Sajnos ha bármi történik akkor én csak az utcára mehetek, ellenem forditották a családot is!
Talán meg kellene õket értened, hogy mitõl is féltenek! Ha meg nem tetszik, hogy beleszólnak az életedbe, költözz el. 22 évesen már felnõtt nagylány vagy. Megteheted. de! Ameddig az õ házukban laksz, az õ kajájukat eszed, úgy kell viselkedned, ahogyan õk diktálják, ahogyan õk szeretnék.
Anyukám 22 évesen ment férjhez.. de apa nem volt börtönben, nem drogozott és nem volt lánya. Ez egy elég érdekes férfi.. A szüleid nem fognak beleegyezni, de 22 évesen már nem kell nekik szótfogadnod, de azért szerintem igazuk van, ha nem támogatják ezt a kapcsolatot.

Hogyan tudnám a szüleimmel megértetni, hogy 24 évesen már nem akarom velük eltartatni magam, hanem az a normális, ha dolgozok? Egyáltalán meg fogják érteni valaha, hogy szeretnék a saját lábamra állni?

Tehát én már dolgozom néhány éve, diákmunka is volt, míg volt hallgatói jogviszonyom, és másféle is. Mindig ellene voltak, és mindig mondták, hogy eltartanak, ne dolgozzak, persze TB-t nem fizetnének, amikor mondom nekik, hogy azzal mi lesz. Mindig azt vágják a fejemhez, hogy nem csinálok itthon semmit (ez azt jelentené, hogy minden házimunkát én csináljak, helyettük is), pedig be szoktam segíteni. Nemrég sz?nt meg a munkám, mert cs?d szélére került a cég (csalók miatt), és most újból munkát keresek, és veszekednek velem emiatt is. Õk engem semmivel nem támogatnak, szerintük nekem elég, ha itt lakhatom, de ehhez a cselédi beosztást elvárnák t?lem, és azt, hogy ne menjek el dolgozni (f?iskolával), van egy öcsém, neki kinyalják a fenekét. Költözzek el, tudom, de mint fentebb írtam, épp most kerültem munkakeres?i státuszba (mellesleg egy olyan munkahelyr?l, ahol nettó 65ezret kerestem, és cs?dbe jutott).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem elég talpra eset vagy ahhoz, hogy gyorsan talàlj munkàt és elmehetsz tàrs albérletbe is! Nagyon sokan igy csinàljàk, én tuti lépnék otthonrol! Nem sokàig laktam otthon én se, érdekes miota nem vagyok otthon sokkal jobb a kapcsolatom a szülökkel, màr csak azt bànom, hogy 10 évet hezitàltam, hogy feljöjjek Pestre! Itt egy éven belül rendezödött az életem, nagyjàbol! :) Ahogy feljöttem lett melom, szinte azonnal, jo albérletem, majd nem sokà pàrom, aki azota a férjem s boldog vagyok! Történtek persze rosszak is, de együtt könnyebben vészeltük àt! Szerintem lépj s ha bizàl minden helyre ràzodik! Kérd s megadatik! :)

Szia! Szerintem elég talpra eset vagy ahhoz, hogy gyorsan talàlj munkàt és elmehetsz tàrs albérletbe is! Nagyon sokan igy csinàljàk, én tuti lépnék otthonrol! Nem sokàig laktam otthon én se, érdekes miota nem vagyok otthon sokkal jobb a kapcsolatom a szülökkel, màr csak azt bànom, hogy 10 évet hezitàltam, hogy feljöjjek Pestre! Itt egy éven belül rendezödött az életem, nagyjàbol! :) Ahogy feljöttem lett melom, szinte azonnal, jo albérletem, majd nem sokà pàrom, aki azota a férjem s boldog vagyok! Történtek persze rosszak is, de együtt könnyebben vészeltük àt! Szerintem lépj s ha bizàl minden helyre ràzodik! Kérd s megadatik! :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is furcsa, higgyétek el, nekem diákmunkán is anno, meg máshol is nem egy szüleim korú szülõ mondta, akinek hasonló korú gyereke van, hogy bár az õ gyerekét érdekelné ennyire a munka a szórakozás helyett. Én meg azt mondom, bár elfogadnák a szüleim, hogy én is egy önálló felnõtt vagyok, és nekem nem jó üzlet, hogy eltartanak cserébe a sok veszekedésért, amit értelmes ok nélkül kapok. Most kicsit meglódult a szekér, sose hívtak ennyien ilyen rövid idõ alatt állásinterjúra, mint tegnap és ma. Úgyhogy remélem, találok olyan lehetõséget, ami jó is, és többet tudok keresni, mint 65ezer nettó (mert azért valljuk be, annyiból nem lehet megélni egyedül, csak a számlák és az albérlet többe kerülne itt Pesten, csak éppen mikor az a meló jött, nem volt más, akkor pangás volt). Nem tudom, mi lendítette fel így az esélyeimet, lehet, hogy még ti is sugároztatok egy kis energiát, és lehet, hogy a Jóisten keze is benne van a dologban, minden esetre nagyon örülök, és úgy tûnik, gyorsan megoldódhat ez a gond. Csak bízom benne, hogy egyszer a szüleim is rájönnek, hogy a gyerek nem azért van, hogy a cselédjük leg
Ha nem ertik meg hogy mar 24 eves vagy, es akar ferjnel is lehetnel ennyi idosen mar es 2 gyereket nevelhetnel, akkor nem kell hogy megertsek. Dobbentsd ra oket, hogy felnottel! Ha lesz ujra allasod, akkor par honap utan (addig sporold a penzedet)koltozz el toluk! Kezdd el magad a sajat eletet. Nem kell hogy otthon eljel mar, eleg idos vagy es talult is hogy onalloan eljel es rendezd az eletedet. Mas ennyi idosen egyedulallo anyava valik, dolgozik es neveli a gyereket. Kicsit furcsa nekem a szuleid felfogasa.
Az enyémek mindig ledöbbennek, meg kiakadnak, ha dolgozni akarok, hogy nehogy már elmenjek, mert egyetemkor tanuljak, nyáron meg legyek otthon míg õk dolgoznak, várjam õket kajával, locsoljak, takarítsak stb. pénzt meg adnak õk, ha kell, úgy is az egész életemet végig dolgozom még, ha egyszer elkezdem. Õk ezt mondják. Meg telik is rá. Más kérdés, hogy ha valami apróságra is kérek pénzt, akkor: minek az? Ha igényeim vannak dolgozzak. Ha meg dolgozni akarok akkor kiakadnak, hogy az õ lánya? Na nehogy már. Érdekes hozzáállása van néhány szülõnek. :)
Szerintem meg ne is beszéld ezt át a szüleiddel, csak menj el munkát keresni. Amúgy mi a gond azzal, hogy el akarod tartani magad, ha õk nem tartanak el? Úgy hallottam, hogy a TB díja a jövõben jelentõsen változni fog és akinek nincs munkaviszonya vagy tanulói jogviszonya, az több tízezer Ft-ot kell, hogy havonta fizessen majd. Mondd meg egyébként a szüleidnek, hogy te semmilyen egészségügyi ellátásra nem vagy ingyen jogosult, ha nem fizetitek a TB-t, úgyhogy ha vmi hirtelen történne veled, lehet, hogy több százezer Ft-ot kellene egyben kifizetni. Szóval érdemes erre odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Anyu tanítónõ, szerintetek mennyire keres jól? Apám jóval többet keres, de minden rá és rám költött fillért a fejünkhöz vág. Öcsémre nem sajnálja a 40ezer Ft-os plazmatévét meg a 80ezer Ft-os spanyol utat, meg szintén ilyen értékû fényképezõgépet. Én nem akarom, hogy eltartsanak, ha elvárják, hogy cseléd legyek. Másrészt pedig õk se élnek örökké, és ha nem dolgozom, történik velük valaki, akkor nem fogok tudni megélni. Most 2 helyre megyek interjúra, 1 helyre meg telefonálnom kell, mert válaszoltak. Talán összejön valami jó, és elhúzhatom innen a csíkot. Nem a család szolgájának születtem, úgy érzem, nekem is van jogom a saját utamat járni.
Szerintem normálisak az igényeid, ne add fel! Esetleg helpdeskes állásokat nézhetnél. A UPC-nél például sok a nõi hd-s. És 100-150ezret is hazavihetsz havonta. Érdemes lehet megpróbálni.
manapság már nincs pénze az embernek lakásra, ha igen akkor meg fenn tartani nem, ahoz már vezetõnek kell lenni, vagy diplomásnak lenni h annyit keressen, esetleg olyan szülõi háttér stb, biztos azért ilyenek a zsüleid, mert van mibõl eltartani téged, ha olyan kevés pénzetek lenne, mnit nekünk, akkor biztos noszogatnának h menj dolgozni, tartsd el magad. Vagy akár nekik segits. Hát a mai vilûágban sajna neház így gyereket is vállalni, max ha megnyerjük a lottót, vagy keresünk egy gazdag pasit. Sõt a munka után néha az ország másik végébe kell menni, és a karrier miatt az embernek még a magánéletét is fel kell dúlni, ez van magyarországon, és a gazdasági világválságban sajna, fõleg a szegényebb negyedekben. Inkább melózom, hogy valóra ávltsam álmaimat, minthogy csövezzek és mndig robot melót végezzek. Azt meg végképp nem tilthatják meg szüleid hogy dolgozz, vagy elköltözz ha van mibõl, még akkor sem ha féltenek. Négy mûszakba is melóztam sokáig, túlóráztam, éjszakáztam, hétvégéztem is, nem festem a hajam, nem járok buliba, nincs autónk, se vezetékes telefon, nem cigizem , nem sminkelem magam, és nem veszek magamnak márkás holmikat mégis alig van pénzünk, örülök ha a számlákat, biztositást meg kajátk i tudom fizetni, plusz bérlet, néha telefon feltöltés. Van hogy nõ létemre páromnak én töltöm fel a telefonját, vagy veszek neki bérletet, kaját, de még apámnak is szoktam fizetni a gyógyszereit, vagy azt hogy el tudjon menni fodrászhoz, plusz a rezsit én állom. én 23 vagyok a báttyóm 28, de három hónap alatt nem fizet annyit , amennyit én mniden hónapban, 20-30 ezreket adok be, õ meg két havonta adott 5 ezret max, kakoris mikor ovlt melója, mert õ szereti szórni a pénzt, nemhogy mások fizetnek neki ezt meg azt, de a saját pénze saját magára oskszor nem is elég, meg maitk özösen használunk azt is én fizetem és még neki áll feljebb sokszor, meg azt mnodja mennyit segit itthon, hát se háztartásban nem segit, se anyagilag, már teljesen elmarad a pénz, mait adna, és munkát se keres, hiába hazudja hogy igen, több mnit fél éve itthon van, ha van munkája az is csak egy két hónapig tart neki, és inkább idény melót vállal mint rendeset, még õ válogat, meg zat hiszi õ tesz szivességet másoknak ha melózik, pedig ez csakis az õ érdeke lenne, õ pótolható, fõleg akkor nem fog kelleni sehol, ha délbe kel fel és mnidenhova zárásra megy oda. Éjjel itthon duruzsol, délután felkel, aztán az az elsõ neki hogy számítogépezik. Neki még a cipõjét is más fizesse, más meg magát is tartsa el meg õt is. Ha albérletbe lenne más lakótársakkal és így osztanák meg a pénzt, akkor már rég kihajitották volna. Igérgetá llandóan de sosem tartja be, és csak tereli a témát.
jó neked, a mi szüleink azt nem viselnék el, ha nem dolgoznánk, pedig most már mnukanélküliek vagyunk sajnos, és ha lehet én segitek a legtöbbet a családba anyagilag, szinte eltartom a másik tesómat meg apámat, persze anyu is kiveszi a részét mnidenbõl, fõleg a házimunkából.
A kérdező hozzászólása: Most megyek majd állásinterjúra, jutalékos, nem tudom, mennyire jönne be, de pillanatnyilag gyorsétterembe is hajlandó lennék elmenni. Amúgy Pesten lakom, szóval nem az a gond, hogy nem lenne munka, csak nem tudom, lesz-e olyan is mostanában, ami fix. Ha a kezemben lesz a diplomám, talán könnyebb lesz, mert egyelõre a szakmámban nõként nem igazán állnak velem szóba munka ügyében (informatika).
Szerintem nem kell az engedélyüket kérned. Legfeljebb veszekednek egy sort és beletörõdnek.


Hogyan tudnám a szüleim meggyőzni hogy elengedjenek a barátaimmal pl bulizni, stb?

most vagyok abban a korban amikor a szüleim kezdenek nagyon idegesíteni... nem szívesen szeretek eljárni velük sehová, és ezt tudják. de nem engednek el a barátaimmal sehová sem nyaralni mert szerintük ehhez még kicsi vagyok h nélkülük menjek bárhová... (15L)

Legjobb válasz: Teljesen igazuk van. Gyerek vagy még, és mint ilyen, felügyeletre szorulsz, bármennyire is nagylánynak érzed magad. Majd ha 18 leszel, mehetsz bárhová. Addig nem.

Teljesen igazuk van. Gyerek vagy még, és mint ilyen, felügyeletre szorulsz, bármennyire is nagylánynak érzed magad. Majd ha 18 leszel, mehetsz bárhová. Addig nem.
Hány órakor mennél haza, a buliból?
hát én este szoktam a pasimal talélkozni én 14 éves vagyok szal nekem se jobb :P de én ugy szoktam hogy egy barátnöm elhivom hogy falazon nekem ezt ugy értem hogy megyünk káo sétálni és ö elmegy valahová én meg adig a pasimal ketesben lehetek egy darabig aztán meg mikor vége a talinak akor megkeresem a barátnöm és megyünk hüjéskedni :) jó dolog
juj 1000 bocsi ez nem ide jön hát mond azt a szüleidnek hogy csak egy kicsit mész el nem leszel sokáig és igy szép lasan
15 évesen még nem kéne bulizni járni..pff.
Heni, ha te hazudsz akkor legalább ne add tovább, ne dicsekedj vele!
Mert még kislány vagy és féltenek. Ezen nincs mit csodálkozni.

Hogyan tudnám a szüleimmel elfogadtatni a barátnőmet?

Sok hülyeséget csináltam miatta miket már megbántam és azthiszeik a szüleim hogy mindenbe ? vitt bele engem. Mindent kidobáltam amit csak t?le kaptam meg ilyenek.

Legjobb válasz: Hülyézz le, de én nem értem a szöveget, mit dobáltál ki vagy mi?

Hülyézz le, de én nem értem a szöveget, mit dobáltál ki vagy mi?
Drogot adott vagy mit?
nagyyvbe szard le a szüleidet.ezt nem nekik kell eldönteni.ha szereetd a lány igazán, semmi és senki nem tud tõle elválasztani.a problémákat meg kell beszélni.rátok tartozik, nem anyucira!
Az alapján, amit leírtál, nem lehet normálisan véleményt alkotni.Talán, ha leírnád bõvebben, milyen a barátnõd, stílusra, természetre, hány évesek vagytok, stb.

Az érdekelne engem, hogyha veszek egy sziámi kiscicát, aminek a szülei nem törzskönyvesek, de fajtatiszták, akkor hogyan tudnám a sajátomat törzskönyveztetni?

Van lehet?ség arra, hogy nem törzskönyves felmen?kt?l származó kisállatot törzskönyvezzek? Mert nem találtam err?l semmit, de én szeretném, hogy az legyen. Segítsetek kérlek! :) Köszönöm

Legjobb válasz: Nincs mód rá. Szervezetek adhatnak ki törzskönyvet macskáknak, de ahhoz kell a szülõk X generációra visszamenõleg kiállított törzskönyve, anélkül erre nincsen mód. Ha törzskönyves kiscicát szeretnél, akkor olyan vásárolj tenyésztõtõl, ilyen egyszerû. Ha a szülõk nem törzskönyvesek, semmi bizonyíték rá hogy tényleg azok, amiknek mondják õket, el sem hinnéd mennyi visszaélés van ezzel. Plusz a törzskönyv nemcsak a vérvonalra garancia, hanem ahol törzskönyves cicát vásárolhatsz ott szûrik a felmenõket, stb. :)

Nincs mód rá. Szervezetek adhatnak ki törzskönyvet macskáknak, de ahhoz kell a szülõk X generációra visszamenõleg kiállított törzskönyve, anélkül erre nincsen mód. Ha törzskönyves kiscicát szeretnél, akkor olyan vásárolj tenyésztõtõl, ilyen egyszerû. Ha a szülõk nem törzskönyvesek, semmi bizonyíték rá hogy tényleg azok, amiknek mondják õket, el sem hinnéd mennyi visszaélés van ezzel. Plusz a törzskönyv nemcsak a vérvonalra garancia, hanem ahol törzskönyves cicát vásárolhatsz ott szûrik a felmenõket, stb. :)
Nem tudod törzskönyveztetni! Ha a szülõk nem törzskönyvesek, ezáltal az sem biztos, hogy fajtatiszták!
Ha a szülõknek nincs törzskönyve, bizonyítani sem tudod hogy fajtatiszták, ezáltal a kiscicát sem tudod törzskönyveztetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget. :)
Ha tudod bizonyítani, hogy a szülõk törzskönyvezhetõek , csak pl. nem lett a törzskönyvük kiváltva akkor lehet elvileg.

ANYUKÁK! Hogyan tudnám meggyőzni szüleimet hogy engedjenek el a 23éves barátommal egy 10napos külföldi útra?

Amúgy én és a barátom 5 hónapja vagyunk együtt! (16L)

Legjobb válasz: 16 évesen?! hát sehogy. 5 hónap nem idö... a szüleidnek van igaza.

16 évesen?! hát sehogy. 5 hónap nem idö... a szüleidnek van igaza.
Hát ha a szüleid nem akarnak elengedni akkor, sehogy nem tudod meggyõzni õket(ha esetleg hisztizel nem érsz el semmit) Én mikor 16 voltam, horvátba voltunk 7 napra motorokon és a mostani férjem akkor 25 volt, és egy éve ismertük egymást(az utazást magamnak fizettem, nyári munkából).
Van egy tuti receptem. Várjatok még 4 évet és ha még mindig imádjátok egymást, ezt a kérdést akkor vesd fel anyunak.
Én elég "modern" gondolkodású vagyok, de.. Pl mi lenne addig az iskolával? Igaz, hogy a -semmi olyat- itthon is megtudjátok csinálni de ott az alkalom nyugodtabban szülné a tolvajt!Várj egy kicsit! 16 évesen még nem késtél le semmirõl!
10 napos külföldi utra egy 23éves sráccal akivel 5 hónapja vagy együtt? sehogy.. és nem az erényedet féltik, hanem mondjuk azt hogy kint ragadsz és kerestethetnek....
Hidd el a srác csak sikosítót, és gépzsírt csomagolna. Anyádékat avval tudnád megnyugtatni, ha felvennél egy erény övet, aminek a kulcsa apádnál lenne. :D Babi néni 76/L
Remélem sehogy.
Nem idõs egy kicsit hozzád?
Ha semmi olyat nem csináltok, akkor minek mentek oda?
engem érettségi után engedett el anyum a 25 éves barátommal Görögországba. akkor már lassan 1 éve együtt voltunk. ballagási ajándék volt, elõtte csak családdal voltam nyaralni, max táborban. mondjuk ott is elég laza volt az élet, attól jobban félthetett volna. :) szerintem jövõre próbálkozz ilyesmivel ismét, és nem árt, ha te is beszállsz a költségekbe, így talán engedékenyebbek lesznek. egyébként mi a kifogásuk?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én 15 évesen egy "táborban" ismerkedtem meg a férjemmel. 27 éve vagyunk együtt. Ettõl függetlenül én sem biztos, hogy engednélek, talán egy-két év múlva.Szerintem üljetek le barátod+szüleid+te.Beszéljétek meg, mondjátok el pontosan hova mentek, kikkel, hogyan stb.Hátha így megenyhülnek kicsit. Fiaim vannak, így más volt a helyzet, õket talán nem kell annyira félteni. Szerintem jobb okosan engedni, mint tiltani, abból soha semmi jó nem sül ki.
A kérdező hozzászólása: De rengeteg ember lesz ott! És semmi olyat nemfogunk csinálni. Ha meg ettõl tartanak a szüleim akkor a barátaimtól is félteniük kellene.
Én teljesen egyetértek a szüleiddel. Szerintem fiatal vagy még ehhez, nyelvtudás nélkül meg akárhova veszélyes kimenni. Az öt hónap meg nem sokat jelent. Hova akarsz egyébként menni? "De rengeteg ember lesz ott! És semmi olyat nemfogunk csinálni. Ha meg ettõl tartanak a szüleim akkor a barátaimtól is félteniük kellene." Az, hogy "rengeteg ember lesz ott", semmire nem garancia egy szülõ szempontjából, látszik, hogy éretlen még a gondolkodásmódod. Az sem kizárt, hogy féltenek a barátaidtól, egy felnõtt szülõ máshogy ítél meg korodbeli embereket, mint te. Hallgass rájuk!

Arra gyanakszom, hogy örökbefogadtak a szüleim. Hogy tudnám kideríteni?

Legjobb válasz: Keresd meg a születési anyakönyvi kivonatodat! Ha nem találod, vagy a szüleid nem adják oda, akkor bemehetsz a területileg illetékes anyakönyvi hivatalba és kérsz egy másolatot. Én kb 14 éves koromban mentem be személyesen, és simán adtak, azt mondtam, hogy elveszett az eredeti.

Keresd meg a születési anyakönyvi kivonatodat! Ha nem találod, vagy a szüleid nem adják oda, akkor bemehetsz a területileg illetékes anyakönyvi hivatalba és kérsz egy másolatot. Én kb 14 éves koromban mentem be személyesen, és simán adtak, azt mondtam, hogy elveszett az eredeti.
Nem unjátok még ezt a szemszín kérdést?
hopp, de látom ezt már más írta. bocs.
Két kékszemû szülõnek CSAK kékszemû gyermeke lehet!!! Minden más esetben igen örökölhet bármit a gyerek 6 generációra visszamenõleg, még két barnaszemûnek is lehet kékszemû gyereke ha visszamenõleg volt a családban. De ha a szülõk mindketten kékszemûek, hiába volt más a családban, a gyerek csak kékszemû lehet.
a szem és haj színböl lehet következtetni, de csak a szöke kékszemüeknél. egy szöke kékszemü párnak nem lehet másszínü a gyermeke, de forditva igen.
Ez nagyon súlyos gondolat. Mielõtt elkezdenél kutakodni adj esélyt nekik, hogy maguk mondják el. Kérdezz rá a dologra ha úgy érzed, hogy megalapozottak a félelmeid.
Apám haverjáék örökbefogadtak pár éve 2 babát. 14 éves korukig meg kell hogy mondják nekik hogy örökbe vannak fogadva, a gyámügy fogja ellenõrizni õket. Szóval elvileg ha örökbe fogadtak akkor legkésõbb 14 évesen meg fogod tudni. Ha nem akkor sajátok a szüleid, nyugi.
A szemszínbõl, stb. csak néha lehet kitalálni ezt. Ha mindkét szülõ kék szemû, akkor nem lehet sötét szemû gyerekük - de ez fordítva, vagy máshogy nem igaz. A vércsoportnál is csak az lehetsz, amilyenek õk: ha mindkettõ 'A', akkor nem lehetsz 'B', stb. Nullás bármikor lehetsz.
A barátnõm szüleinek barna a szeme, de a lányuké (vagyis a barátnõmé) zöld. Akkor õt örökbefogadták? :) Egyébként, ha jó a kapcsolatod a szülõkkel, rávezetheted õket a témára. Persze ehhez nagyon jó kapcsolat kell :)
Bocs, elõzõ válaszoló, de ez nem igaz. Attól még lehet másmilyen színû szeme, mint a szüleinek. Lehet, hogy valamelyik nagyszülõjére, vagy dédszülõjére hasonlít.
Esetleg ha mázlid van kikövetkeztetheted a vércsoportból, illetve a szemszínbõl. :) Ha pl a szüleidnek kék szemük van de neked nem, akkor ezer százalék hogy valami nem oké.
Az anyakönyvi kivonatban az örökbe fogadó szülõk nevei szerepelnek, mert az örökbe adással jogilag saját gyermeknek számítassz. A párommat nem a vér szerinti apukája nevelte, nem is vette feleségül az anyukáját, hanem késõbb vette el egy másik férfi, és mivel az új papa a nevére vette a gyereket, átírták az anyakönyvi kivonatot. Egyébként mibõl gondolod, hogy örökbe fogadtak, mitõl lett gyanús? Vannak esetleg egészen pici kori képeid, amiken a szüleiddel vagy?
A kékszemes dolog ráadásul nem is igaz. A genetika azért picit bonyolultabb ennél. Már az is elõfordult, hogy fehér szülõknek totál sötétbõrû (néger) gyereke született, egy 3-4 generációval azelõtti felmenõ miatt. Egyedül a vrcsoport esetén vannak olyan kombinációk amik nagyon ritkák, de ott sem lehet egyértelmûen megmondani, hogy egy X és egy Y vércsoportú szülõnek milyen vércsoportú lesz a gyereke.
Elõször menjetek csak el közösen. Menj vele kirándulni, vagy szervezz meg egy nyári tábort.
Hát ha az én lányom lennél én sem engedném hogy pasizzál!Hidd el fiatal vagy még ehhez, persze ez most úgy hangzik mintha mi valami régimódi fazonok lennénk.Én 31 éves vagyok és 16 éves koromban kezdtem el járni az elsõ fiúmmal, hidd el nem maradtam le semmirõl! Sõt! A szüleid féltenek és jogosan.Biztos hallottál már te is sok olyan dolgot a médiában, ami bizony megdöbbentõ! Pl.11-13 éves lányok teherbe esnek, nem mernek szólni a szülõknek, és ott a baj.Ne siettesd a dolgokat , a szüleid látni fogják amikor megértél a pasizáshoz.
Ennyi idõs koromban engem sem engedtek el a szüleim "pasizni". Nem is maradtam le semmirõl...Te sem fogsz. Különben is, mi az, hogy pasim? És mitõl lesz azzá? Hidd el ráérsz még. Amikor majd másként fogod hívni. Akkor talán a szüleid is elnézõbbek lesznek veled.
Próbáld meg elérni, hogy ilyen téren (mármint pasizás) is megbízhassanak benned. Ha komolyan gondolod ezt az egészet, szerintem a legegyszerûbb, ha bemutatod õt a szüleidnek, így õk is látni fogják, hogy kivel szeretne a lányuk találkozni. Adj nekik idõt, hogy megismerjék a srácot! Nem szabad siettetni semmit. Az meg, hogy a barádnõd is ott van mellettetek, illetve vele engednek csak el, csupán annyit jelent, hogy a szüleid féltenek. És teljesen igazuk van.
Nem értem, hogy 13 évesen miért létfontosságú dolog a pasizás... A következõ lényeges kérdés, hogy hány éves a fiú. Ha tényleg annyira találkozgatni akarsz vele, elöször is meg kellene tudnod, hogy a szüleid miért nem akarják, hogy összefuss vele, biztos hogy van valami oka. Szerintem üllj le beszélgetni a szüleiddel errõl az egész témáról, nem megfûzni kell õket, meg kijátszani, hanem meggyõzni. Ennyi.
Az elsõ 12 évesnek.Jogos volt a lepontozás.Elõször is tanulj meg helyesen írni.Tudod ezt az iskolában tanítják.A másik, látom káromkodni már tudsz.Én is szobafogságra ítélnélek.
Hat basszatok meg!Azert pontoztatok le mert az igazat mondtam!az elso 12 eves csajszi vagyok amugy!
Én is abban a korban kezdtem pasizni és ugyanígy eltiltottak, de persze akkor is találkoztunk titokban, késõbb pedig elhívtam a barátom hozzánk hogy megismerje a szüleimet, és rájöttek hogy tõle nem kell félteniük, pedig 18 volt én pedig csak 13. Azután legtöbbször nálunk voltunk, hogy lássák a szülõk mit csinálunk, próbáld ki te is ezt, hátha beválik. Találkozzatok nálatok, késõbb el fognak engedni vele ha látják hogy rendes srác, nekem is bevált.
Szerintem is igaza van az elöttem levõ lányka.Énis 12 vagyok és az én pasim is 15...nyugodtan találkozhatunk átjöhet a fiú meg minden...Szerintem abszólut de nem divatból szerelmesek sem a lányok, sem pedig a fiúk.Ha õ elég érett egy fiúhoz akkor miért ne járhatna vele?Én drukkolok...remélem sikerülni fog!:D
Szia!12 eves vagyok es 15 a pasim:) .Barmikor talalkozhatunk.Anyuek ismerik a fiut, szokott nalunk jonni stb stb.A legjobb otlet ha bemutatod a pasid a szuledinek es akkor szerintem el fognak vele enegedni!En szurkolok neked!Ird meg hogy mi lett a folytatas! Hogy eggyesek milyen bunkok!Az volt a kerdes hogy hogy tudja megfuzni a szuleit enm az hogy Ki ert eggyet a szuleimmel?Vagy ki mit csinalna a szuleim helyeben velem?Aki nem ir normalis valaszt ami a KERDESRE FELEL az inkabb halgasson!Nyugottan le lehet pontozni, igazam van!!
Sehogy, ne zsarold a szüleidet. Túl fiatal vagy még a pasizáshoz. Csak azért ne pasizz, mert a korodbeli lányok többsége hülye és divatozni akar, hogy így fogalmazzak. Ráérsz még pasizni, nem kell aggodni, nem maradsz le semmirõl. Ha az én gyerekem lennél, én már régen szobafogságot adtam volna neked!
Szerintem fiatal vagy még, és ezért megértem a szüleidet, hogy nem engednek el egy fiúval, hiszn akármit csinálhat veled. Idõ kell, hogy megismerjék, és persze alkalmat is kell ehhez teremteni. Szervezz közös kirándulásokat, kerti sütögetés, vagy bármilyen közös programot, ahol megismerhetik. Ha már megbíznak benne, akkor el is fognak engedni vele.
igazuk van 13 évesen még gyerek vagy. a kérdés mennyi diös a "pasid" ha ö a te korosztájod 13-14 max 15 akkor meg kell érteniük hogy bizalom, és te nem fogsz olyat tenni ami miatt félteniük kellene. ha viszont idösebb én is félteném a gyerekem. ad meg nekik a bizalom alapot. mutadsd be nekik a barátod, mond meg nekik hogy mi lenne ha nálatok lennétek együtt, ahol a szülök uggymond kontrolálni tudnak. vagy ha jártok kirándulni a szüleiddel, mi lenne ha a barátod is menne veletek.
Nagyon korai még egy 13 éves lánynak pasizni. Mondjuk szerintem tisztázni kellene, hogy mit is jelent ez a kapcsolat, meddig mennétek el. Ma már megszokott, hogy ilyen korú lányok járnak srácokkal, de ezek amolyan tiniszerelmek nemi élet nélkül, maximum egy-egy suta csókkal, ami nem baj. Ha te ilyen szárnypróbálgatásokra vágysz, akkor beszélj az anyukáddal és gyõzd meg, hogy nem arról van szó, hogy ágyba akarsz vele bújni. Ha megbízik benned, akkor biztos elenged téged randikra, ami mondjuk lehet mozi, séta, ilyesmi, de semmiképpen sem szex, mert valószínûleg erre még nem vagy felkészülve lelkileg.

Hogy tudnám meggyőzni szüleimet, hogy megvehessem ezt a biciklit?

Szeretnék venni egy biciklit 37.000 Ft-ért.Mondtam szüleimnek, hogy használt, és ezért ?k nem akarják megvenni, mert hogy akármikor elromolhat és akkor ki tudja, hogy mennyit kell még rákölteni.Megbeszéltük,hogy megvennénk felesben, de amikor mondtam hogy használt, rögtön nemet mondtak.Szerintetek hogy lehetne ?ket meggy?zni?

Legjobb válasz: Használtat nem vennék.Ehhez van egy kis történetem: Kis faluban élek,amíg sulis voltam bringával jártam a buszmegállóig.Itt volt egy kis állvány,mely a bringák lakatolására szolgált.Enyémen volt kettõ is.Egy napon jöttem haza,leszállok a buszról,bringa meg sehol.Eltelt egy hónap,majd kettõ mikor ismét jöttem haza és megpillantottam a bicajomat.Meglestem közelrõl,hogy tényleg az enyém-e(volt rajta egy karcolás),és bizony az enyém volt.Futottam hazáig,hogy szóljak a szüleimnek.A vége az lett,hogy a bicajt elhoztuk,viszont teljesen le volt strapálva.A hölgyemény ,aki megvette...hát,hoppon maradt mivel se bringája,se pénze nem lett.

Meg kéne nézni egy hozzáértõvel, aki pl. kiszúrja, ha balesetes a váz...
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy lopott, mivelegvan az összes eredeti alkatrésze, plusz még néhány alkatrész. Most ha én lopnék egy biciklit, akkor nem költenék rá 30.000 Ft-ot.
Nem értitek a lényeget, arra kell figyelni, hogy nehogy lopott legyen.Ha netán az lenne és rájönnek, a kérdezõnek se a bicikli nem lenne meg, se a pénzét nem kapná vissza.
Jó, hát ennyi erõvel ne vegyünk kocsit se, mert hát mennyi emberét ellopják, meg ne lépjünk ki az utcára, mert mennyi embert elütnek, meg ne is házasodjunk, mert mennyi ember elválik... Az ilyen "ne csináld ezt meg azt, mert én így meg úgy jártam" típusú hozzászólásoknak semmi értelmük... Nekem 17 éve ugyan az a bicajom, sokszor hagytam már a bolt elõtt, udvaron, kerítésnek támasztva lakatolás nélkül és soha senki nem akarta ellopni, pedig nem egy lerobbant bicaj. Barátnõm éjszakára kint hagyja a buszmegállóban az övét, mégse lopták még el. A kérdésnek nem is ez volt a lényege, hogy ellopnák-e, vagy ez lopott-e. Én is azt mondom, hogy vigyél magaddal valakit, aki ért a bicajok szereléséhez, aki átnézi egy kicsit, hogy tuti nincs-e nagyobb gond vele, ami miatt esetleg ilyen olcsó. Ha nincs gond, akkor vedd meg szerintem. Újonnan, ami ennyi, az egy rakás sz*r.
Használtat nem vennék.Ehhez van egy kis történetem: Kis faluban élek, amíg sulis voltam bringával jártam a buszmegállóig.Itt volt egy kis állvány, mely a bringák lakatolására szolgált.Enyémen volt kettõ is.Egy napon jöttem haza, leszállok a buszról, bringa meg sehol.Eltelt egy hónap, majd kettõ mikor ismét jöttem haza és megpillantottam a bicajomat.Meglestem közelrõl, hogy tényleg az enyém-e(volt rajta egy karcolás), és bizony az enyém volt.Futottam hazáig, hogy szóljak a szüleimnek.A vége az lett, hogy a bicajt elhoztuk, viszont teljesen le volt strapálva.A hölgyemény , aki megvette...hát, hoppon maradt mivel se bringája, se pénze nem lett.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor szerinted tõlem is ellopnák, vagy mire gondolsz?
Én nem azt mondtam, hogy ne vegye meg. Itt az a kérdés, hogy hogy gyõzheti meg a szüleit... A szüleik viszont lehetséges, hogy sok-sok szempontot figyelembe vesznek, ami miatt nem akarják megvenni. Lehet, hgoy vásároltak már használt dolgot, amivel ráfaragtak, vagy bármi. Ott van a rizikó. 37 ezer ft is sok... Lehetséges, hogy könnyebben meggyõzhetõk a szülõk, hogy vegyenek egy 60 vagy akár 100ezres bringát amire van garancia és új, mint egy vadidegentõl vásárolt használtért kiadjanak 37-et... Szóval lehet házasodni, de ha azt látod, hogy a lányodat fûvel-fával megcsalja a võlegénye, akkor azért csak szólsz neki, hogy gondolja át a nyári lakodalmat, nem?!
Használt bicikliknél gyakori, hogy lopott... Vagy tényleg van valami rejtett hibája. Ha e kettõ miatt akarnak túladni rajta, akkor bizony elég olcsón is adhatják... Aztán ha esetleg lopott, és téged kap el vele a rendõr, akkor ha meg nem is büntetnek, de elveszik, az tuti... lehet erre is gondolnak a szüleid.
Keress egy olyan képet amin ugyanilyen bicaj van, de új állapotban. Vidd oda nekik mind a kettõt, hogy ez a két képen látható bicikli egyforma márka, egyforma stílus. De az egyik 100 ezer a másik csak 30 ezer..Neked mindkettõ megfelelõ, és beszállnál X összeggel. Na melyiket veheted meg?????? Szerintem így már jobban fognak dönteni. Egyébként én is anya vagyok, és amikor megláttam a képet amit linkeltél én is azt mondtam magamban, hogy --Naneeee! 30 ezerét nem veszed meg..Inkább veszek újonnan.. De utána néztem és tényleg drága újonnan, így már nem is olyan vészes a 30 ezres bicikli
Nincs olyan ismerõsöd, aki kicsit ért hozzá, és együtt elmennétek megnézni a bicajt? Szerintem sem sok 37-ért, és valóban pillanatok alatt tönkre megy egy ilyen árú gagyi bicaj, barátnõm kb. évente cseréli a bicaját, pedig nem is használja sokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!