Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám tornázni a (4 db)

Egy 18 éves fiú vagyok, és az a kérdésem (ami sok korombelit érint), hogy hogyan tudnám magam kicsit feljebb tornázni értelmileg!? :D

Nem mintha olyan hülye lennék, de eddig nem igazán olvastam (maximum olyan jellegű dolgokat, amiknek nem sok közük van az alapvető intelligenciához), helyette inkább buliztam, haverjaimmal voltam… mint a legtöbb fiatal… Kezdem észrevenni, hogy sok korombeli milyen normálisan, mondhatni természetesen elbeszélget egymással az élet dolgairól, én pedig szó szerint csak lesek és hallgatok, nem tudok hozzászólni az adott témához! Szeretnélek megkérni titeket, hogy írjatok nekem olyan információkat, vagy könyv címeket, vagy akár folyóirat címeket, amiből informálódhatok! Mondjuk politika, földrajz, média, művészet témakörben..ami az alapvető intelligenciához tartozik! Elkezdtem félni, hogy nem ütöm meg ezt a szintet (alapvető), de még, ha meg is ütném sem lennék maximálisan boldog, mert (mivel a nevében is benne van, hogy alapvető..) majd főiskolára is szeretnék járni, de úgy érzem, hogy a jelenlegi tudásommal még a környékről is elhajtanának! : ( :D Vagy esetleg vannak olyan könyvek amik segítenek szókincsünk növelésében, vagy legalábbis úgymond elősegítik, hogy beépüljenek (idegen kifejezések) a beszédünkbe? Vagy -mindezeken kívül- honnan lenne érdemes kezdenem?

Legjobb válasz: íme egy igazán becsületes ember aki mûvelõdni szeretne :D

íme egy igazán becsületes ember aki mûvelõdni szeretne :D
En ujsagbol a 3. Evezredet ajanlom, abban aztan minden van, toritol kezdve a csillagaszatig. Egyebkent az alap muveltseghez a klasszikus irodalom, a klasszikus zene, alapveto foldrajzi, biologiai ismeretek tartoznak szorosan. Valamint nem art, ha nehany nagy nevvel is tisztaban vagy, mondjuk Jedlik Ányost ne a kortars techno zenebe helyezd. :D A szokincsed fejleszteni direktbe eleg nehez, a kornyezeted sokat szamit, mivel veluk beszelsz, azokat a szerkezeteket hasznalod amiket ok.
Fenntinek.Miért kell priviben ?Valami titkos dolog? na mindegy.Én azt tanácsolom nézz a tv.n ismeretterjesztõ csatornákat.National Geographic , Spektrum, Discovery stb.Tanulni sose késõ, a stílusod alapján menni fog.A helyesírásod is rendben , tehát nem lehetsz zokni.
Olvasgasd a HVG-t, Indexet, Origo-t stb...belföld, külföld, kultúra, vélemény, gazdaság rovatát. Aztán ha ott van valami téma amit nem értesz, vagy jobban érdekel akkor utána nézel. Itt általában fent vannak azok a témák amirõl sokan beszélnek, pénzbe sem kerül. De nem tudom még milyen más alapvetõ tudásról van szó, hiszen ha jelen voltál az általános és középiskolában, akkor azért már tudnod kell egy két dolgot. Olvashatsz szépirodalmat is, ha érdekel, és olyan körökben mozogsz, de nem feltétlen a Háború és béke a téma egy értelmiségi társaságban. :-)
Olvass magyar, és külföldi klasszikusok regényeit, Arany János, Petõfi stb verseit. A tudományokról, mûvészetekrõl is találsz könyveket. A politikát inkább felejtsd el, mert arról reális, igaz dolgot nem találsz sehol.
Végre egy normális 18 éves!! Éljen a haza!!!!
* izraeli-palesztin
Na meg attól, hogy elolvasod Petõfi összest, még nem fogsz tudni hozzászólni az alkotmánymódosításhoz, vagy az Izraeli-Palesztin konfliktushoz...de persze olvashatod azt is, az is jó dolog. Csak kibukok az ilyen értelmes válaszoktól. A lényeg, hogy ne higgy el rögtön minden véleményt feltétel nélkül amit mások alkotnak egy adott témáról, hanem nézz utána és ennek fényében alakíts ki saját álláspontot.
Ha adsz egy email címet privben, akkor írok egy pár dolgot, mit lehetne tenni, mit lehetne olvasni, milyen lépésekben lehetne ezt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Elsõ válaszoló: igazából nem úgy szeretnék belefolyni a politikai témákba, hogy kinek van igaza, miért, és stb..csak mondjuk pár alapfogalmakkal azért úgy gondolom illik tisztában lenni, de ezek már folyamatban vannak! :D Negyedik válaszoló: A helysírással nem állok hadilábon, sõt (amíg a helyesírásosdi volt a nyelvtan óra lényege még) szerettem is a nyelvtant :D Az ismeretterjesztõ filmeket meg bírom, lehet akkor ezek után még többet fogok nézni! Ötödik válaszoló: Én egy üzletember (...), és egy nõvér fia vagyok ( :D ), szóval "ilyesmi" alap dolgokra gondoltam, vannak olyan idegen szavak amiket nem csak elsõsorban multik használnak, hanem már a "kis" emberek szókincsébe is beolvadtak! Persze tudom, hogy azért, mert itt leírjátok nekem a szavakat, vagy akár kifejezéseket nem fogok úgy beszélni, mint egy elit, pont ezért is érzem egy kicsit magam zsákutcában. Sajnos nem vagyok egy nagyon türelmes ember, pedig tudom, hogy ez a fajta változás nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni, de a könyvolvasás mellett vannak trükkök vagy praktikák, esetleg tréningek ilyen fajta problémára?! Hatodik válaszoló: Azzal nincs problémám, hogy saját véleményt alkossak, "csak" a kinyilvánításában! :D Persze, nem arra kell gondolni, hogy bunkó módon, trágárul teszem ezt, csak sokszor használok töltelékszavakat: öö, izé, mire megtalálom a -szerintem- helyes szót/kifejezést. Nyolcadik válaszoló: Holnap beújítok egyet! :D Jónak hangzik :D Szegény Ányost nem nagyon tudtam hova tenni, de téged idézve, kortárs techno zenébe biztosan nem! Ez már valami, nem?! :D A környezetemmel annyi a baj, hogy bunkókkal vagyok körbe véve (attól még szeretni valóak) :D Õk nem igazán problémáznak (még) azon, amin én egy ideje elkezdtem. Kilencedik válaszoló: Tenkjúúú :D Bár nem mondanám magamat teljesen normálisnak, de épp itt az ideje, hogy megalapozzam a jövõmet! :D Jobb pénzzel õrültködni, mint pénz nélkül robotolni naphosszat (azért, hogy teljesen 0-án legyek)! Remélem ez az életfelfogás magaslatokba emel (majd egyszer! :D)

18 éves vagyok.172cm magas és 67kg. Szeretnék 5kgtól megszabadulni, még sem sikerül. Már nincs időm tornázni a munka miatt. Szeretnék minél előbb fogyni. Hogyan tudnám ezt elérni kevés pézből? Köszönöm előre is a választ!

Legjobb válasz: 5kg kb 3hét alatt lelehet pucolni egy kis elszántsággal. megfelelõ étrend edzéssel. magas fehérje tartalmú húsok, alacsony glikémiás szénhidrátok, magas rosttartalmú ételek, napi 6-8 étkezés, és kb 3 liter víz minimum lenne.

5kg kb 3hét alatt lelehet pucolni egy kis elszántsággal. megfelelõ étrend edzéssel. magas fehérje tartalmú húsok, alacsony glikémiás szénhidrátok, magas rosttartalmú ételek, napi 6-8 étkezés, és kb 3 liter víz minimum lenne.
unokatesóm tud segiteni [email protected]
elõzõ válaszoló vok!!!:D most olvastam h ha reggel fõtt tojással (só nélkül)és zöldséggel inditassz sikeresebb lesz a fogyó!!!még nem tapasztaltam de biztos jó :D
Szia! Én utálok sportolni, azaz olyat amiben ugrabugra van:) Rajtam is volt súlyfelesleg, 10 kg. Elkezdtem napi 3szor enni, fontos hogy kb ugyanabban az idõpontban mindig. Reggelire ált. egy szelet kenyeret valami feltéttel, zöldséggel és egy bögre tea. Ebédre egy tál sûrû leves, vagy valami hús zöldséggel, vagy krumpli zöldséggel. Vacsira meg szintén egy szelet kenyér valamivel. 1-1 gyümölcsöt is megettem valamelyik étkezéshez. Cukrot viszont nem ettem, csak annyit amennyi az ételekben már benne volt. Ittam napi 2 litert, ásványvíz, tea. Észre sem vettem, és lement rólam a felesleg. Mindenki kérdezgette hogy mit csináltam. Én meg mondtam hogy igazából semmit:) Ettem:D
Kedves elottem valaszolo: Amit eloszor irtal az eleg jo, de a tojast nem ajanlanam, mert nagyon sok benne a zsir! Ha van kedvetek nezzetek utana kaloriatablazatban. (Tigi)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi segítséget, megpróbálom tartani magam a leírtakhot. Boldog új évet mindenkinek!

Hogyan tudnám feljebb tornázni a gépelési sebességemet?

Évek óta stabilan tartom a 60 wpm-et. Hogy gépelnek mások 120-szal? Van valami speciális módszerük, vagy tehetség kérdése?

Legjobb válasz: Van egy program, amit direkt erre találtak ki, van cég ahol el is végeztetik pl. a titkár nõvel! az a neve, hogy: Tiping Tutor, jó kis program :D, régebbit láttam, de jó, én mondjuk az MSN-nel értem el jó sebességeket! szerintem az MSN pont jó erre :D

Van egy program, amit direkt erre találtak ki, van cég ahol el is végeztetik pl. a titkár nõvel! az a neve, hogy: Tiping Tutor, jó kis program :D, régebbit láttam, de jó, én mondjuk az MSN-nel értem el jó sebességeket! szerintem az MSN pont jó erre :D
Kb. négy évvel ezelõtt tanultam meg itthon, egy gagyi program segítségével az alapokat, onnan kezdve meg temérdek MSN 4 éven át, és most tartok 490 leütés/perces sebességnél. :) A lényeg: sok-sok gyakorlás (erre az MSN nagyon jó, de blogot is írhatsz, mert ahhoz is rengeteg képelés kell, és rendszeresen), és kitartás :D Az elején én is nagyon béna voltam, de azért sem hagytam annyiban. 16/F
ha nem tudsz gyorsan írni akkor ne foglalkozz fele és ennyi! ez jó megoldás
Szeirntem csak gyakorlás kérdése ugy hogy hajrá.
Én a gimiben jártam fakultatív órán gépírásra. Sok gyakorlás kell hozzá, bár már nekem sem megy olyan gyorsan. Minden nap, 1-2 oldalt gépeltem, és mértem az idõt, meg a hibákat, és így magamat tuningoltam felfelé.
én az msn el tudtam. de ha sokat írsz azis elég.:D
Az én válaszom is ez: gyakorlás, gyakorlás.... Anno én is tanultam a suliban a gépirást, de kollégista voltam és nem volt lehetõségem gyakorolni. Este, elalvás elõtt "képzeletben" gépeltem - ez sokat javitott a jegyeimen.Bár akkor még nem ismertem az agykontrollt és a hasonló trükköket.
Szia! Szerintem egy kis gyakorlással magad is fel tudod tornázni a megfelelõ szintre. Esetleg javaslom a Sikító Titkárnõ programocskát (remélem, még létezik). Ezen tanultam én is a 10 ujjas vakírást.
Szerintem tanuld meg a 10 ujjas vakírást, drasztikusan tudod növelni a leütésszámot. Az enyém például 341 leütés per perc. 2 évembe került amíg megtanultam. Üdv: sompali
Szia :) Itt van pár tipp, 100% a gyõõzelem: - MSN (minél többször, annál jobb) - BLOG naja. a blog. az a legjobb :) És persze a gyakorlás :DD Hajráá :)


Honnan lehet megtanulni, hogy milyen a jó légvételi technika szülésen? Honnan lehet ezt tudni? Sajnos tornázni és jógázni nem enged a dr.

Legjobb válasz: elsõ válaszoló vagyok, szóval ha érdekelnek a részletek, írj egy kommentet:)

elsõ válaszoló vagyok, szóval ha érdekelnek a részletek, írj egy kommentet:)
Nekem a bába azt mondta mikor szültem hogy orron be hosszan a levegõt és a szájon ki mintha gyetyát fújnál.Na ez leírva tök egyszerû, de fél perces fájásoknál mikor már azt sem tudod fiúvagy e vagy lány nem fogsz tudi erre figyelni.Aki mást mond az még nem szült!!!
Én jártam kismamajógára. Nekem azt tanították, hogy vajúdás alatt fájás közben így vedd a levegõt: mély belégzés, kilégzés, utána mély belégzés 4-ig számolva, aztán kilégzés 5-ig számolva, végén még egy mély be-kilégzés. Amikor tolófájásod van, de azt mondják ne nyomj, akkor mély be-kilégzés után 4-ig számolva ismét belégzés, majd aprókat kilélegezve kifújod a levegõt szakaszosan. Ezt zárja egy mély be-kilégzés. Ami nagyon fontos, hogy a szád kilégzésnél, nyitott legyen és el legyen lazítva, mert a száj és a hüvely között összeköttetés van. Ha laza a szád, akkor a hüvelyed is. Remélem tudtam segíteni.
szia. ha bpi vagy annyit tudok tanácsolni, h pl. én egy szülésfelkészítõ tanfolyamra járok a János kórházba, keddenként szokott lenni 5-kor, nem kell bejelentkezni meg semmit sem, igazából egy elõadás, és most jövõ kedden pont a relaxáció-légzés gyakorlatokról lesz szó a vajúdás alatt, én már voltam, ha van idõd, kedved, sztem mindenképp érdemes lenne meghallgatni (1, 5 óra kb) ha érdekel válaszolj itt:)
Elõzõ válaszoló vagyok. Arra reagálnék, hogy nem tud az ember figyelni közben a légzésre. Való igaz, én még nem szültem, az oktatáson nekünk is felmerült ez, hogy jó, de amikor annyira fáj, akkor nem tud az ember visszaemlékezni erre. Szerintem vagy jön ösztönbõl, ha nem akkor borzasztóan sokat jelenthet a Párod, aki ha bennvan, számolhat és mondhatja a technikát. Üdv: 31 hetes kismama.
Nekem azt hiszem egy kazin volt légzéstechnika, 4 számolásra be, 4-re ki. Hát igen, eleinte könnyebb figyelni, a párod segíthet benne, ha már kezded elveszíteni a fejed, hogy számol. Azért is fontos, mert a baba akkor kap elég oxigént, ha te is eleget szívsz be. ha kapkodod a levegõt, romlani fog a baba ellátottsága is, ráadásul én annyira elkezdtem zsibbadni, hogy komolyan pánikba estem. Akkor a férjem segített számolni, és el is múlt a zsibbadás.
Én sem tornáztam, de elég hamar megtaláltam a ritmust. Ez a legtöbb nõben ösztönösen benne van, csak annyira túlparáztatnak mindenkit a riogató barátnõk, szomszédok, hogy az ember már nem tud rendesen koncentrálni, mert bebeszéli magának, hogy ezt nem tudja. Nem mondom, tényleg fáj a szülés, de nem kell rettegni tõle. A jó légzés sokat számít. Én nagyjából úgy emlékszem rá vissza, hogy amikor már elég gyakoriak voltak a fájások, akkor szinte felvettem lélegzésben is a ritmust, alig kellett rá figyelnem, hogy jól csinálom-e. Levegõ be, fájás alatt nyomni, aztán ki a levegõ. Végülis ez a lényege.
Ha nem tornázhatsz, attól még elmehetsz, és meghallgathatod a légzéstechikákat. Sok tanfolyam van errõl. És a védõnõdnek is segítenie kell ebben, vagy keress egy szülésznõt.
Lehet, hogy én vagyok a béna-de egyet kell értsek az elõttem szólóval, 14 órás kimerítõ vajudás után, hiába mondták mikor, hogy vegyem a levegõt. Örültem ha kaptam. Sajnos a végén már nem ment, össze-vissza-ahogy jött. Nem tudtam arra koncentrálni, hogy jó e v. sem:(((
Szia, Én járok egy gyógytornához kismama tréningre és a következõket "tanultuk. Feküdj a hátadra és majd amikor 2 fájás között vagy akkor úgy kell levegõt vegyél, hogy a hasadba menjen.Ezt gyakorolhatod a hasadnak kell megnõni nem pedig a mellkasodnak.Ezt hívják pihentetõ légzésnek. Amikor jönnek a fájások CSUKD BE A SZEMED ÉS MINDENT ÚGY CSINÁLJ, MERT BEVÉRZIK AZ ERÕLKÖDÉSRE!!!!ezt a lelkünkre kötötte. Tehát elvileg az a leghatásosabb légzés a nyomásra, hotgy hátonfekve beszívod a levegõt a mellkasodba ezt látod is, hogy kiemelkedik/ és onnan átpréseled a hasadba/ ezt is látod ahogy a mellkas lelapul a has meg kiadja magát / aztán vissza mellkasba éééés nyomás.Remélem érthetõ, nekem ezt mutatták, nemtudom mennyire fogok tudni erre figyelni, de elvileg eltereli a fájásokról a figyelmet.Amit tuti be fogok tartani az a csukott szemmel való nyomás.Könnyû szülést kívánok. amit még mondott, hogy az apró lihegést mellõzzük max 4-et lihegjünk mert kimerít és nem tudunk majd nyomni. 24 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!