Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám tenni a gépemen (18 db)

Hogyan tudnám gyorsabbá tenni a gépemet 3d-s programokhoz?

Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék csinálni a számítógépemmel, hogy olyan programokat tudjon kezelni, mint a blender, z-brush, vagy a 3ds max? Nem azzal van a baj, hogy nem indul el, hanem azzal, hogy egy idő után, miután a felbontásokat megnövelem szinte leáll az egész, úgy belassul. Nem tudom pontosan, hogy ezekkel tud e valamit kezdeni a hozzáértő, de itt vannak a számítógépem adatai: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz 2.39GHz, 512 MB RAM. Nem baj, ha vennem kell valamit, mondjuk videókártyát, vagy nemtudom, de ha tudtok, légyszi segítsetek :) Köszönöm előre is :) Ui.: Nemnagyon értek ezekhez a dolgokhoz, szinte teljesen hülye vagyok belőlük :/

Legjobb válasz: Úgy, hogy új gépet veszel. Egy p4-el nem érdemes foglalkozni.

Úgy, hogy új gépet veszel. Egy p4-el nem érdemes foglalkozni.
AMD Athlon II X2 250 processzor 11, 339 Ft Asrock 960GM-GS3 FX alaplap 9, 521 Ft Kingmax 4GB DDR3 1333MHz memória 9, 690 Ft Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100 merevlemez 13, 931 Ft Cooler Master 500W Thunder RS500-ACABM3-E1 tápegység 11, 568 Ft kb:össz:56, 049 Ft +gépház, egér, bllentyû, monitor videókártya:integrált AMD Radeon 3000 graphics a BF3 középgrafón szépen viszi...
Ez így úgy rossz ahogy van.
A kérdező hozzászólása: Tehát elég sokba kerülne megvenni mindent hozzá külön- külön. Lehet tényleg érdemes lenne befeccölni egy új gépbe? :/
Igen, 20-30 körül már vannak teljen jó 2 magos konfigurációk használtan. 3D-re nem árt egy minél erõsebb provesszor lehetõéeg egy i5 vagy i7, és sok memória. Egyszerûen csak rakd össze legerõsebb gépet(processzorra koncentálva), amit tudsz. Videókártyból nem feltételnül kell nagyon erõs, GTX560ti erre cálra különösen jó.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Rengeteget segítettél! :DD
De késõbb amúgy vannak trükkök, amivel lehet csökkenteni az erõforrásokat, csak wireframe kockaként jeleníteni meg egyed dolgokat, layereket használni, vray mesh is csodákra képes. De mondjuk a renderelésnél minél erõsebb a processzor, értelemszerûen annál hamarabb végez.
Átrakod a merevlemezt.
A kérdező hozzászólása: Igen ez is egy megoldás lenne de ebben nagyobb a merevlemez is így inkább ez maradna benne.
Átrakod nem kicseréled! Beleteszed a jobb gépedbe a kisebb vinyót is és akkor kettõ lesz benne. Probléma megoldva...
A kérdező hozzászólása: Esetleg találok valami infót arról, hogy kellene bekötni?
Ahogy belemegy, nem nagyon tudod elcseszni, ha elakadnál Google segít. Elõtte kapcsold ki a gépet! G.

Hogy tudnám megoldani? Újra kéne tennem a gépet mert már halott lassú, de 52 torrentem seedben van. Nem lehet valahogy lementeni a uTorrentet, hogy ne kelljen mindet egyesével elkezdenem seedelni? (letöltve másik partícióra van, amit nem formázok)

Legjobb válasz: ( A ) Szoftveres karbantartási mûveletek végrehajtása : -Töredezettség mentesítõ alkalmazás. -Rendszer karbantartó és optimalizáló alkalmazás. -Háttértár karbantartóalkalmazás . -Program és toolbar eltávolító alkalmazás. -Szoftvereink frissességét ellenõrzõ alkalmazás. -Registry karbantartó alkalmazás. -A Windows optimalizálása, valamint a felesleges adatok letörlése. -A böngészõ(k) gyorsító tárának ürítése , toolsbar mentessége , ...stb. Ezekre vannak különbözõ segédprogramok : Revo Uninstaller Free v1.93 (magyar) [link] CCleaner 4.15 [link] IObit Uninstaller 3.3.8.2663 [link] Advanced System Care 7.2.0.4 [link] ( nem kötelezõ innen letölteni , máshol is megtalálható , olyan helyrõl szed le amiben te megbízol ) --- ( B ) Hardveres karbantartási mûveletek végrehajtása : Gép szétszerelése alkatrészekre a könnyebb és kényelmesebb munkálatok érdekében : -A gép alkatrészek gondos és alapos portalanítása -Proci és a videokártya pasztájának a cseréje . ( 1 évente a paszta csere erõsen ajánlott ) -Ma már vannak jobb minõségû paszták is ilyenek az MX2 és MX4 jelzéssel ellátottak. -Ventilátorok teljes körû portalanítása . -Az esetlegesen elhasznált ventilátorok cseréje . --- Toolsbar-tól mentes böngészõ (IE) [link] Toolsbar-al teli böngészõ (IE) [link]

( A ) Szoftveres karbantartási mûveletek végrehajtása : -Töredezettség mentesítõ alkalmazás. -Rendszer karbantartó és optimalizáló alkalmazás. -Háttértár karbantartóalkalmazás . -Program és toolbar eltávolító alkalmazás. -Szoftvereink frissességét ellenõrzõ alkalmazás. -Registry karbantartó alkalmazás. -A Windows optimalizálása, valamint a felesleges adatok letörlése. -A böngészõ(k) gyorsító tárának ürítése , toolsbar mentessége , ...stb. Ezekre vannak különbözõ segédprogramok : Revo Uninstaller Free v1.93 (magyar) [link] CCleaner 4.15 [link] IObit Uninstaller 3.3.8.2663 [link] Advanced System Care 7.2.0.4 [link] ( nem kötelezõ innen letölteni , máshol is megtalálható , olyan helyrõl szed le amiben te megbízol ) --- ( B ) Hardveres karbantartási mûveletek végrehajtása : Gép szétszerelése alkatrészekre a könnyebb és kényelmesebb munkálatok érdekében : -A gép alkatrészek gondos és alapos portalanítása -Proci és a videokártya pasztájának a cseréje . ( 1 évente a paszta csere erõsen ajánlott ) -Ma már vannak jobb minõségû paszták is ilyenek az MX2 és MX4 jelzéssel ellátottak. -Ventilátorok teljes körû portalanítása . -Az esetlegesen elhasznált ventilátorok cseréje . --- Toolsbar-tól mentes böngészõ (IE) [link] Toolsbar-al teli böngészõ (IE) [link]
Szia Torrent Pisti. A valasz: nem
Van rá mód. Olvastam máshol is leírást, meg magam is alkalmaztam attól független. Van olyan fájlom, amit 2012-ben szedtem le egy régi konfigommal, és most is futtatom. Leírom ha gondolod. Nem ördöngõsség.
A kérdező hozzászólása: karesz01: köszii :) sokkal gyorsabb lett a laptop. :)


Windows 7et felszeretném tenni a gépre, de XP van rajta. Hogyan tudnám letörölni az Xpt, hogy feltdujam tenni a Windows 7et?

el?re is köszönöm a választ

Legjobb válasz: Telepítéskor formázod a partíciót, amin az XP van. A telepítõ lehetõséget ad erre.

Telepítéskor formázod a partíciót, amin az XP van. A telepítõ lehetõséget ad erre.
Csak mentsd el elõtte ami még kell :D

Hogy tudnám jobbá tenni a gépem? Tanácstalan vagyok?

Nem értek a számító gépekhez, de szertek játszani.Azt se tudom milyen videó kártya van benne csak anyit, hogy elég gyenge. Szeretnék bele venni új dolgokat csak nem tudom milyeneket vegyek amik jók az új játékokhoz

Legjobb válasz: Elsõ feladat szedd le az Aida64 vagy a Speccy programokat: http://www.aida64.hu/letoltes http://www.piriform.com/speccy/download/standard Ezzel szépen a következõ adatokat írd össze: Milyen alaplapod van? Milyen processzor van benne? Mekkor és milyen ram van benne? Milyen videókártya van benne? Ha meg van, akkor tudunk segíteni.

Elsõ feladat szedd le az Aida64 vagy a Speccy programokat: http://www.aida64.hu/letoltes http://www.piriform.com/speccy/download/standard Ezzel szépen a következõ adatokat írd össze: Milyen alaplapod van? Milyen processzor van benne? Mekkor és milyen ram van benne? Milyen videókártya van benne? Ha meg van, akkor tudunk segíteni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos csak 2 hét múlva tudok bármit is letölteni, mert csak akkor lesz net a gépen most is telóról írok

Hogyan tudnám láthatóvá tenni a gépemen a Temporary Internet Files nevű mappát?

Egy hónapja lett újratelepítve a gépem, viszont nem tudom láthatóvá tenni ezt a mappát. Már biztos tele van mindenféle dologgal, amit ki lehetne törölni, hiszen így csak a helyet foglalja.

Legjobb válasz: Nyisd meg a sajátgépet, kattints az Eszközök menüre, válaszd a Mappa beállításai... opciót. A felugró ablakban kattints a Nézet fülre. A Speciális beállítások részben keresd meg azt, hogy Rejtett fájlok és mappák és válaszd ki, hogy megjelenítése.

Nyisd meg a sajátgépet, kattints az Eszközök menüre, válaszd a Mappa beállításai... opciót. A felugró ablakban kattints a Nézet fülre. A Speciális beállítások részben keresd meg azt, hogy Rejtett fájlok és mappák és válaszd ki, hogy megjelenítése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Erre nem jöttem volna rá magamtól :-)
ftp kábel, helyi hálózat. Bedugod mindkét gépbe, kikapcsolod a tûzfalat, megosztod a hálózaton és átmásolod.
A kérdező hozzászólása: mi az a ftp kábel?
Internet kábel, ami a hálózati kártyádba megy és sárgán vagy zölden világít.
De ugye nem feltelepített játékról van szó?
Vagy fogsz egy win vagy total commandert szét darabolod aztán darabonként átviszed a gépre és azon ugyan úgy win vagy totalcommanderrel össze rakod.
vagy veszel egy nagyobb memóriájú pendrivot és átteszed

1080 HD videót hogy tudok 'nézhetővé' csinálni? Netről töltöttem és gondolom túl 'sok' a gépemnek, hogy tudnám rendesen nézhetővé tenni? Milyen progival?

Legjobb válasz: Szia! Konvertáld át egy másik formátumba, olyanra, amelyiket elbírja a géped. itt egy ingyenes konvertáló progi hozzá: http://download.cnet.com/Free-Convert-HD-Video-to-AVI-DIVX-F.. Jó, sokszor használom én is :-)

Szia! Konvertáld át egy másik formátumba, olyanra, amelyiket elbírja a géped. itt egy ingyenes konvertáló progi hozzá: http://download.cnet.com/Free-Convert-HD-Video-to-AVI-DIVX-F.. Jó, sokszor használom én is :-)
A kérdező hozzászólása: Hogy kell használni ? Letölöttem-felraktam, kipróbáltam, de nemtudom igazából mit kell vele csinálni...beleraktam a videót és elindítottam hogy konvertálja, de igazából nem látom eredményét, mert a 'konvertált (?)' filmet meg nem engedi lejátszani.

A Windows Movie Makerrel kapcsolatban van kérdésem. Az itthoni gépen nem tudom magyar nyelven telepíteni. A munkahelyemen magyar nyelvű. Hogy tudnám itthon is azzá tenni? Esetleg valami hasonló, magyar nyelvű program? Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: A wmm minden windowsba ALAPBÓL benne van. Ha magyar nyelvû a windowsod, magyar rajta a wmm. Ha nem akkor csak akkor lesz magyar wmm-ed, ha újrateszed az op.rendszert a gépeden, immár magyar nyelven.

A wmm minden windowsba ALAPBÓL benne van. Ha magyar nyelvû a windowsod, magyar rajta a wmm. Ha nem akkor csak akkor lesz magyar wmm-ed, ha újrateszed az op.rendszert a gépeden, immár magyar nyelven.
Vagy megpróbálhatod feltelepíteni a WMM 2-õt, magyarul. Felülírja a régit, de angol Xp-re még nem tettem fel... http://www.microsoft.com/hun/AWE/moviemaker/default.mspx

Hogyan tudnám néhány fényképemet a gépemen kóddal csak nekem hozzáférhetővé tenni?

Legjobb válasz: A legegyszerûbb, ha beteszed egy mappába a képeket és aztán a mappát elrejted. Esetleg berakod a Windows egyik könyvtárába, ahol nem keresné senki. Ha viszont valóban jelszavassá akarod tenni, akkor az egyik legegyszerûbb, ha WinRAR-al összecsomagolod õket, és a programon belül jelszavassá teszed a tömörített állományt.

A legegyszerûbb, ha beteszed egy mappába a képeket és aztán a mappát elrejted. Esetleg berakod a Windows egyik könyvtárába, ahol nem keresné senki. Ha viszont valóban jelszavassá akarod tenni, akkor az egyik legegyszerûbb, ha WinRAR-al összecsomagolod õket, és a programon belül jelszavassá teszed a tömörített állományt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!