Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám tenni (496 db)

Ha van egy emelt szintû OKJ-s szakmám (logisztikai ügyintézõ), akkor felsõfokúvá (logisztikai mûszaki menedzserasszisztens) hogy tudnám tenni?

A modulok annyiban különböznek, hogy felsõfokún 2-vel több van, amúgy a többi ~6 ugyan az, mint emelt szinten... Akkor elég ha valahova bejelentkezek a 2 vizsga letételére?

A távirányítós autómat hogy tudnám erősebbé tenni? Túl gyenge, lassú, hogy tudnám erősebbé tenni? Mit kell állítani a motoron hogy erősebb legyen?

Legjobb válasz: Mi köze a távirányítónak az autóhoz? Szerintem hagyd úgy, ahogy van. Ha te csinálod, abból semmi jó nem sülhet ki. Ha pedig te csináltatod, akkor úgy átb*sznak, hogy hamar kenyérre se fog telni.

Mi köze a távirányítónak az autóhoz? Szerintem hagyd úgy, ahogy van. Ha te csinálod, abból semmi jó nem sülhet ki. Ha pedig te csináltatod, akkor úgy átb*sznak, hogy hamar kenyérre se fog telni.
Szerintem jövõre lesz 8... Nõj még kicsit öcsi, és figyelj oda nyelvtanon meg fizikán, ha egyáltalán van már fizikád!
Vagy már 10 éves?
Azt akarod hogy erõsebb legyen, de nem értesz hozzá és motort se akarsz bele venni.WTF???Ha csak nem vagy Yoda mester akkor nem lesz erõsebb csak mert te azt szeretnéd.
Akkor barátom, akarjad csak jó erõsen... Leírták a tényeket. Te bedugtad a fejed a homokba, nem érdekelnek a tények, csak azt mantrázod: "azt akarom hogy erõsebb legyen" Miközben: "nem értek hozzá... motort nem akarok venni" Ha nem értesz hozzá, honnan tudod hogy megvan minden szerszámod? Na ugye... El kéne fogadni azt, amit olyanok írtak, akik tudják mit beszélnek.
A kérdező hozzászólása: em értek hozzá, csak azt akarom h erõsebb legyen ! Minden szerszámom megvan ! Motort nem akarok venni !N
Mit tudsz tenni? Attól függ milyen tudásod és milyen szerszámaid vannak. Ha pl csak egy motor hajtja a kerekeket valami áttételen keresztül, akkor rakhatsz akár az összes kerékhez külön villanymotort, és direktben hajthatod vele a kerekeket. Mondjuk ehhez nagyobb akksi és fejlettebb vezérlés kell. De jól írta az elõzõ válaszoló, az alapvetõ lehetõségeket leírtam pár válasszal fentebb.
A kérdező hozzászólása: Hózzatok már innen minden veszekedõs ARCOK A VILÁG tele van veletek !!! Nekem a kérdésre kel válsz, ne ma ti hülyeségetek !!!
Na, erre nem is gondoltam. (Biztos ebbe a rovatba illõ kérdés ez? :D) Kérdezõ. Valamokka érthetõen leírta, ha még háromszor megkérdezed, akkor se lesz más a válasz.
A kérdező hozzászólása: nem kicsi, 50 cm hosszú mitsibishi evo10es, versenyezni akarok vele, mert túl gyenge ! Mit tegyek vele hogy erõseb legyen ?
Gondolom elektromosan mûködõ, kicsi, távirányítóval irányított modellautóról van szó, nem egy igaziról :D Minek akarod erõsebbé tenni, vontatni akarsz valamit? Amúgy ha nagyobb feszültséget kapcsolsz a villanymotorra akkor gyorsabb lesz, de rövidebb élettartamú is. Rakj bele nagyobb motorokat.
Nem értem miért bántjátok, azt szeretné ha a játéka jobb lenne, na és? Az a bajotok, hogy bár ti is szeretnétek távirányítós autóval játszani, nincs idõtök és nem ismeritek felvállalni. Kérdezõ, ha nem akarsz másik motort venni, akkor valóban csak az áramforrás (feszültség) megnövelése segíthet, de ha nagyságrendekkel növeled, akkor leéghet a motor (1-2 V-os próbálhatsz). A másik, hogy csökkented a súlyát, hagyj el fém alkatrészeket

Hogyan tudnád nyereségessé tenni?

Tudom, de titok és fogalmam sincs jellegű válaszokkal is beérem. Sok olyan jellegű kérdés van mostanság, hogy valakinek van x tőkéje, mibe fektessen ahhoz, hogy nyereséges legyen. Valójában nekik szeretnék segíteni egy jóval fontosabb kérdéssel: Ha már megvan a vállalkozásod profilja, hogyan tudod az induló vállalkozásod nyereségessé tenni?

Legjobb válasz: Elõre ki kellett volna dolgozni a tervet piaci viszonyok felmérésvel, hogy hogyan tudod nyereségesé tenni. Ha ez a terv befuccsolni látszik, ideje leülni az asztalhoz a kollégákkal és újra átgondolni a dolgokat. De ez amúgy nagyon profilfüggõ, nincs általános recept, sõt, minden cégnél eltér a dolog még azonos piaci területeken is. Elsõ és legfontosabb lépésként el kell tudni adnod magad és a szolgáltatásod/terméked a vevõk felé, aztán ha úgy mutatkozik, hogy létezik az a piaci rés, amibe belefektettél, akkor lehet stratégiákat építeni a kiaknázására. Részletesebben nem írnék róla, mert egész egyetemi képzések és tudományágak épülnek az üzleti világ ezen területére.

Elõre ki kellett volna dolgozni a tervet piaci viszonyok felmérésvel, hogy hogyan tudod nyereségesé tenni. Ha ez a terv befuccsolni látszik, ideje leülni az asztalhoz a kollégákkal és újra átgondolni a dolgokat. De ez amúgy nagyon profilfüggõ, nincs általános recept, sõt, minden cégnél eltér a dolog még azonos piaci területeken is. Elsõ és legfontosabb lépésként el kell tudni adnod magad és a szolgáltatásod/terméked a vevõk felé, aztán ha úgy mutatkozik, hogy létezik az a piaci rés, amibe belefektettél, akkor lehet stratégiákat építeni a kiaknázására. Részletesebben nem írnék róla, mert egész egyetemi képzések és tudományágak épülnek az üzleti világ ezen területére.
Nálam egy vállalkozás nem úgy mûködik, hogy belekezdek aztán majd útközben kitalálom, hogy hogyan lehetne nyereséges. Elsõ az üzleti terv, és ha már abban se látszik ésszerû idõn belül nyereség, akkor nem vágok bele. Nem minden vállalkozás lesz kötelezõ jelleggel nyereséges.
Mielõbb kezdj el számokban gondolkozni. Állíts fel hipotéziseket, hogy mennyi vevõd lesz 6-12-24-48 hónap múlva, õk mennyit fognak vásárolni fejenként, ezt szorozd össze, és ugyanezt tedd meg a feltételezett költségeiddel is. Ezt nehéz megbecsülni, de a realitásérzékeden múlik, ha tapasztalat nincs még. Hogy milyen költségeid lesznek, azt elég jól meg lehet becsülni ezen az idõtávon. Havonta pedig vizsgáld felül, hogy a hipotéziseid mennyire látszanak helytállónak és korrigálj rendszeresen a számokat ezen tapasztalások ismeretében.
ha van most egy saját vállalkozásod, és veszteséges javaslom keress fel egy üzleti tanácsadót aki tud neked segíteni. és itt nem a fundamentás-brokernetes egyénekre gondolok, kõkemény üzleti tanácsadó, lsd big4, mck stb. de egy tipp: javaslom a költségek csökkentését, bevételek optimalizálását, folyamatok racionalizálását stb. ha kérdésed van keress privátba
Több bevételt termelsz, mint amennyi a ráfordításod. :D Egyébként ez attól is függ, hogy milyen profilú a céged, mekkora, mennyi pénzeszközzel rendelkezik. 1000 dologtól, ahány cég, annyi megoldás. Viszont anélkül, hogy ne látnád át a cég mûködését, nem látnád a cég könyveit, nem igazán lehet kiadást csökkenteni, vagy hatékonyságot növelni.


Hogyan tudnám felejthetetlenné tenni az első alkalmat?

Tervezzük a barátommal hogy lefekszünk egymással, ő is szűz még és én is. Nem tudom hogyan tudnám tökéletessé tenni. Normális válaszokat kérnék. 18/L

Legjobb válasz: "Hogyan tudnám felejthetetlenné tenni az elsõ alkalmat?" Teherbe esel. ;-)

"Hogyan tudnám felejthetetlenné tenni az elsõ alkalmat?" Teherbe esel. ;-)

Van egy rossz minőségű képem, hogyan tudnám valamivel élesebbé, szebbé tenni?

Legjobb válasz: kb ,mintha volna egy kissé büdös,és még ráadásul rossz kinézetû ételed,mivel tudnád finommá ,széppé tenni -semmivel

kb , mintha volna egy kissé büdös, és még ráadásul rossz kinézetû ételed, mivel tudnád finommá , széppé tenni -semmivel
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem lehet vele csodát tenni de tuti hogy van valami amivelszebbnek tûnne
hát akkor kapjunk bele milyen progi van a gépeden, melyikeket tudod kezelni, PhotoFiltre van é ?
A kep keszitesevel kell kezdeni ott kel jol csinalni es asztan mar a tbbi jon mgatol..:) tippek foto keszitesehez : [link]
Ha már fotózáskor el van rontva, akkor semmivel sem lehet helyrehozni
Azért ahhoz, hogy értelmes választ is lehessen adni, jó lenne tudni, mi a baj a képpel, mekkora, satöbbi.

Hogyan tudnam gyorsabba tenni az utorrentemnel a feltotesi sebesseget?

Smc routeres vok,es az utorrentem folyton azt a sarga 3 szoget mutatja nem a zold pipat.Probaltam

Legjobb válasz: minek allitsam 1-re a feltoltesi sebesseget?nem azt kerdeztem mitol tudnam lassabba tenni a feltoltesi sebesseget!!

A kérdező hozzászólása: minek allitsam 1-re a feltoltesi sebesseget?nem azt kerdeztem mitol tudnam lassabba tenni a feltoltesi sebesseget!!
Virtuális szervernél írj be 1 portot, majd mentsd el. ezt állítsd be a torrenthez is.
512 kilobit-es a feltöltésed, ami 64 kilobájt-nak felel meg. Az utorrent kilobájt-ban mutatja az értéket. Nekem is ilyen netem van és általában 54 KB/s a feltöltésem.
A kérdező hozzászólása: az elso valaszolonak irom!nah en pont ezt csintam XD de nem lett jobb semmivel!XD am koszonom a valaszokat!mostmar 1 kicsit jobban erzem magam hogy nem en vagyok ezzel 1edul!:D
Elsõ válaszíró vagyok. Nekem így mûködött, aktív lett a kliensem, és a sebességem is megnõtt :)
a feltöltési sebességed állítsd 1-re

Hogyan tudnám gyorsabbá, gördülékenyebbé tenni a SE Xperia X10i típusú mobilomat? És rá lehet tenni a legújabb, 4. 0 Ice Cream Sandwich OS-t? Ha igen, akk érdemes?

Legjobb válasz: Ha nem vagy elégedett a gyári rom sebességével, használj fõzött romot.Így is-úgy is azt kell majd, ha ics kell, mert hivatalosan nincs rá, viszont szerintem a CM9 elérhetõ rá, vagy más ICS source custom rom, de ennek utána kell nézni. Ha gördülékenyebbé, smoothabbá akarod tenni, akkor a kezdõ képernyõk számát redukáld le annyira, amenyire feltétlenül kell, ne pakolj ki "ezer" widgetet, ha nem muszáj, használj advanced task killert, ami kilövi a háttérben futó programokat(bár ezzel olyan fontos alkalmazásokat is kilõsz, amivel inkább csak ártasz, mint hasznot húzol, de be lehet állítani, hogy mit lõjön ki, és mit ne), vagy tölts le egy launchert a play-rõl, azok használata általában smoothabb.

Ha nem vagy elégedett a gyári rom sebességével, használj fõzött romot.Így is-úgy is azt kell majd, ha ics kell, mert hivatalosan nincs rá, viszont szerintem a CM9 elérhetõ rá, vagy más ICS source custom rom, de ennek utána kell nézni. Ha gördülékenyebbé, smoothabbá akarod tenni, akkor a kezdõ képernyõk számát redukáld le annyira, amenyire feltétlenül kell, ne pakolj ki "ezer" widgetet, ha nem muszáj, használj advanced task killert, ami kilövi a háttérben futó programokat(bár ezzel olyan fontos alkalmazásokat is kilõsz, amivel inkább csak ártasz, mint hasznot húzol, de be lehet állítani, hogy mit lõjön ki, és mit ne), vagy tölts le egy launchert a play-rõl, azok használata általában smoothabb.
1. -Felesleges alkalmazások törlése. -Mozgó háttér (ha az van) kilövése. 2. Hivatalosan nem, azonban az XDA-n már van rá megoldás. Azonban annyit kell mûvészkedni, hogy egy átlag felhasználónak nem éri meg.
Az Ice Cream Sandwich hardverigénye egy minimum 1 Ghz-es processzor. Nem tudom hogy futna-e rajta bármiféle tört verzió.
A kérdező hozzászólása: az X10-nek 1 GHZ-s procija van

Hogyan tudnam a parom boldogga tenni? Mindig a munka miatt stresszel, az anyagi helyzeten es mindent negativan lat. Van valami otletetek? Legyszi aki volt mar ilyen helyzetben, segitsen, mert valamit ugy erzem tennem kell.

Legjobb válasz: Sehogy. Senkit nem lehet boldoggá tenni, ha nem akarja. Ha alapvetõen figyelmes, kedves vagy hozzá és támogatod abban, amit csinál, annál többet nem tehetsz.

Sehogy. Senkit nem lehet boldoggá tenni, ha nem akarja. Ha alapvetõen figyelmes, kedves vagy hozzá és támogatod abban, amit csinál, annál többet nem tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszod, sajnos en is igy latom, mert nagyon bant ez...
Esetleg beszélhetsz vele errõl, de szerintem pusztán ez nem fog segíteni. Ha tartósan ennyire negatív a hozzáállása mindenhez, akkor hiába "téped a szádat", mert a probléma annyira mélyen gyökerezik õbenne, hogy meggyõzni nem lehet arról, hogy nem olyan nagy a baj, vagy pedig hogy nem érdemes magát emészteni rajta, mert az nem változtat semmin. Nem tudom, mennyire súlyos a helyzet, miben nyilvánul meg ez a negatív látásmód, de ha már a napi életvitelt zavarja, vagy a párkapcsolatotok látja kárát, el kellene gondolkozni egy jó pszichológus-terapeuta felkeresésén. Õ tud segíteni, hogy a párod kijöjjön a túlzott megfelelési kényszerbõl (már ha az van neki).

Hogy tudnám meg csinálni hogy a szexet tovább bírjam? Mivel ha masztubálok azt nagyon sokáig bírom de a szexbe el megyek hamar mit tudnék tenni?

Legjobb válasz: Mivel szerintem hogy a szex elõtt nagyon fel izgulok és attól mit tudnék tenni vagy teknika vagy valami?

A kérdező hozzászólása: Mivel szerintem hogy a szex elõtt nagyon fel izgulok és attól mit tudnék tenni vagy teknika vagy valami?
tereld el a figyelmed szex közben pl. gondolj a helyesírási szótárra! 2öt egy csapásra, és a masz tuba egy hangszer :D

Az én lovam nagyon ijedezik és rohan, nem koncentrál a feladatra, ha sok ló van a közelében, hogyan tudnám MEGNYUGTATNI és KEZESSÉ tenni? Volt már valakki hasonló helyzetben?

A két lovam egymás melletti bokszban van(de az egyik csődör a másik kanca)de nem merem őket egybe engedni, ezért mondhatnám hogy "egyedül vannak" és mivel olyan helyen lakunk ahol nem nagyon látnak lovakat, izgulnak.

Legjobb válasz: Különbözõ feladatokkal le kell kötni a figyelmét munka közben. Vannak szemesebb lovak,de ha elkezdet áthajlítgatni,átmozgatni a zablát akkor elterelõdik a figyelme. Kezessé ,ha hevesebb vérmérsékletû nehezebb tenni de ezt is munkával ellehet érni. A másik,hogy a kaja adag. Mert ha pl túl sok abrakot kap vagy esetleg kukoricázva van ,akkor az is befût az agyának.

Különbözõ feladatokkal le kell kötni a figyelmét munka közben. Vannak szemesebb lovak, de ha elkezdet áthajlítgatni, átmozgatni a zablát akkor elterelõdik a figyelme. Kezessé , ha hevesebb vérmérsékletû nehezebb tenni de ezt is munkával ellehet érni. A másik, hogy a kaja adag. Mert ha pl túl sok abrakot kap vagy esetleg kukoricázva van , akkor az is befût az agyának.
Nem csak a munka mennyisége számít - de a minõsége is, idomítani kell vele... Méghozzá sokat, és ha olyan a szituáció, le kell foglalni az agyát, illetõleg megértetni vele, hogy Te vagy a fõnök, és minden körülmények között fogadja el a Te akaratod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!