Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám párommal (466 db)

Hogyan tudnám pár órán belül eltűntetni a herpeszem?

Tegnap este jött ki, akkor lejegeltem, majd félbevágott foghagymával kenegettem, reggelre picit jobb lett, majd ma reggel újra megpróbáltam a kúrát. Olvastam a neten hogy az ecet is jó, hát azt is rákentem. Még valami? Alkohol is segítene?

Legjobb válasz: Pár órán belül sehogy. Legközelebb, ha érzed, hogy viszket a szád széle, hogy herpesz készülõdik kijönni, rögtön fagyaszd le jégkockával. Az elfagyasztja a vírusokat. Ne próbálkozz több mindennel, mert csak nagyobb lesz, és sebesen fog gyógyulni. Tegyél rá fogkrémet, és törõdj bele, hogy kijött.

Pár órán belül sehogy. Legközelebb, ha érzed, hogy viszket a szád széle, hogy herpesz készülõdik kijönni, rögtön fagyaszd le jégkockával. Az elfagyasztja a vírusokat. Ne próbálkozz több mindennel, mert csak nagyobb lesz, és sebesen fog gyógyulni. Tegyél rá fogkrémet, és törõdj bele, hogy kijött.
Ezüst kolloid, bár az sem órák alatt mulasztja el, ráadásul ma be se tudod szerezni.

Van vmi trükk arra, hogy tudnám pár nappal előre hozni a menzeszem?

Legjobb válasz: Ha létezne ilyen, valaki már nagyon meggazdagodott volna belõle, és minden nõi hölgy tudna róla...

Ha létezne ilyen, valaki már nagyon meggazdagodott volna belõle, és minden nõi hölgy tudna róla...

Hogyan tudnám páromat újra-újra elcsábitani?

Azért mert próbálok nőies lenni. De néha rám jön az az érzés hogy nem vagyok vonzó. Kérek tippeket. Hogy ti mivel szoktátok párotokat újból elcsábitani? (már 2 éve együtt vagyunk. ő 21, én meg 22)

Legjobb válasz: vacsora,sör és pár óráig nem mondod azt,hogy nem,most nem. kb ennyi

vacsora, sör és pár óráig nem mondod azt, hogy nem, most nem. kb ennyi
nem lehet! ezt ugy hívják hogy "mivel lehet unalmatlanná tenni a kapcsolatot.
unalmatlan= izgalmassá? :)
igen :) csak újabban szeretek ilyen szavakat használni... :) mint pl. szexuálistalan életet él... igen hülye vagyok 27 éves létemre tudom...
A kérdező hozzászólása: nincs a szexualitásunkkal baj, csak hülye csaj vagyok és be beszélem magamnak hogy ronda vagyok. és szeretnék vonzó lenni.
akkor az edzõterembe menj és a sport mozgásba írogass kérdéseket ne ide.
"szexuálistalan életet él" Bazzeg... most már én is ezt fogom mondani XD
ugye milyen jó??? :) egyszerûbb szavak sokkal :)
Mondjuk jobb lenne, ha ne is kéne mondani... de ez van :D

Hogyan tudnám páromat rávenni a szex-szel kapcsolatos beszélgetésekre?

Lehet furán hangzik minek róla beszélni ha csinálni is lehet. A probléma viszont ez is nagyon keveset szeretkezünk havi 1 alkalom de inkább ritkábban.

Legjobb válasz: Ez elég nagy probléma, hogy nem szeret róla beszélni... :\ Egy párkapcsolat alapvetõ feltétele a jó szex. De ehhez ismernetek kell egymás vágyait, kívánságait, amik nyilván csak beszélgetésekkel kerülhetnek elõ. Úgy szokták mondani, hogy szóból ért az ember. A havi egy alkalom az igen kevésnek tûnik. Szerintem mondd meg neki kerek-perec, hogy ez az állapot most neked nem felel meg, nem érzed így jól magad, úgyhogy jó lenne ha megnyílna kicsit.

Ez elég nagy probléma, hogy nem szeret róla beszélni... :\ Egy párkapcsolat alapvetõ feltétele a jó szex. De ehhez ismernetek kell egymás vágyait, kívánságait, amik nyilván csak beszélgetésekkel kerülhetnek elõ. Úgy szokták mondani, hogy szóból ért az ember. A havi egy alkalom az igen kevésnek tûnik. Szerintem mondd meg neki kerek-perec, hogy ez az állapot most neked nem felel meg, nem érzed így jól magad, úgyhogy jó lenne ha megnyílna kicsit.
A kérdező hozzászólása: Mindketten még fiatalok vagyunk 22 és 24 évesek. Ha lehet elõször én próbálnám megoldani a helyzetet de, nem tudom hogyan kezdjek bele.
Szinte teljesen biztos vagyok benne én is, hogy lelkileg sérült, ennek lehet milliárd oka. Nem hinném, hogy ezen tudnál segíteni, én is szakember segítségét ajánlom. Amúgy ez abszolút nem szégyen, több emberrel fordul elõ, mint hinnéd. Ha hajthatatlan, akkor sajnos nincs mit tenni. Tudod-csak azon lehet segíteni, aki hagyja...
Szerintem a párod egy lelkileg sérült ember, aki nem tud nyitott lenni feléd. Nagyon zárkozott és elutasító. Mindenben ilyen viselkedésû a párod, vagy csak a szexben? A leírtak alapján arra gondolok, hogy nem sok vidámság lehet közöttetek.
A leírásod alapján kizárólag pszichológus segíthet. A családsegítõkhöz nézz el, ha házasok vagytok.
Közeledj felé szekszuális téren. Kezdeményezd te az aktust. Vagy ezt már próbáltad és ilyenkor is nemet mond?
Tényleg ültesd le és állítsd válaszút elé, mert hosszú távon csak fel fog emészteni téged így. Az hogy fáj neki kicsit szex után szerintem normális, az én barátnõm is meg tudja úgy szorongatni hogy fáj utánna picit.:P Próbáld meg minél jobban kényeztetni az ágyban, hogy lássa a szextõl nem kell félni. Hozd fel minél többször, mesélj malacvicceket, célozgass.
fitymaszûkület? vagy csak szexuális téren retardált? szerintem kerek perec mondd meg neki hogy vagy leültök megbeszélni vagy szakitassz vele mert így nem mehet tovabb
A kérdező hozzászólása: Az esetek nagyrészét én kezdeményezem de kb 90 %-át elutasítja. Próbálkozok a beszélgetéssel arra hogy nem kezdeményez már megkaptam a kielégítõ választ de ez akkor sem megoldás. Már odáig fajult a dolog hogy fájt neki szeretkezés után, és azért mert nem szeret róla beszélni fél évig magába tartotta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszadóknak az õszinte hozzászólásokat! A válaszokból merítve ötleteket kipróbálom aztán lesz ami lesz, majd aztán lépek tovább. Azért még szívesen várok hozzászólásokat! Köszi mindenkinek!
Na még egy: szinte biztos, hogy lelkileg sérült, az ilyeneket jobb minél elõbb otthagyni, és nem szopni mellettük...

Hogy tudnám pár napját elrontani?

sziasztok,a lényeg annyi hogy tegnap lebuktattam a "barátom" mással flörtölgetett,letagadott,hazudozott,ezt már nem 1x elkövette,de mindig adtam neki utolsó esélyt,tegnap sértegettem ? is engem...5 hónapon keresztül áltatott,megszeretném ezt neki bosszúlni,pár álmatlan éjszakát szeretnék neki okozni,ez semmi ahhoz amit ? tett velem,messze lakik,szóval ha valakinek van valami jó ötlete várom..el?re is köszi,és remélem ti elkerülitek ezt a fajta embertípust...

Legjobb válasz: Igaz a mondás egy nõ bosszújától nincs rosszabb. Egyébként miért nem hagyod egyszerûen a p*csába? Tehát végülis még mindig rá gondolsz bosszulni akarod nem, hogy tovább állnál stb stb. Hidd el én az életbe az olyan ember típust is elkerülöm aki bosszúszomjas. Nem tudom hány éves vagy de még ilyenektõl lesz nagyobb pofon is az életbe. Majd mikor a fõnököd kirúg õt is bosszúlni akarod vagy mi?

Igaz a mondás egy nõ bosszújától nincs rosszabb. Egyébként miért nem hagyod egyszerûen a p*csába? Tehát végülis még mindig rá gondolsz bosszulni akarod nem, hogy tovább állnál stb stb. Hidd el én az életbe az olyan ember típust is elkerülöm aki bosszúszomjas. Nem tudom hány éves vagy de még ilyenektõl lesz nagyobb pofon is az életbe. Majd mikor a fõnököd kirúg õt is bosszúlni akarod vagy mi?
dobd ki szimplán a pi.csába és szard le...ez fogja földhöz vágni igazán, nem pedig az hogy elhiresztelsz róla valamit vagy beszaratod...bár kamuzd neki azt hogy terhes vagy és megtartod...na az szopa.tás rendesen :D
Láttam már olyan "hirdetést" , hogy "Meleg srác barátot keres" és alatta telefonszám.Az is csúnya bosszú ám. Csak 1 cetlire ki volt nyomtatva és tixóval felragasztva az oszlopra
Ha kedveled a morbid dolgokat, akkor terjeszd el a saját halálhíred. Arra biztos felkapja a fejét. Aztán a temetéseden "találkozzatok".
Feküdj le a legjobb barátaival.Az tuti kínzás.Ekkor az életét is megkeseríted.!elefonálj be a munkahelyére , hogy otthon mindig bánt meg iszik és füvezni is szokott néha és már 3 napja nem találod hátha bent van... Beszélj a szüleivel , hogy a "barátod" leissza magát és olyankor bánt , de csak most merted elmondani Így kb több mint 5 hónapos szenvedést okozhatsz neki az élet minden területén. Persze te érzed , hogy mennyire vagy rá dühös megérdemli-e ezt.
Kenj fogkrémet a kilincsére. :D
Hú vazze! Nem semmi ötletek! :D Ezeket olvasva megígérem, jól fogok viselkedni, de tényleg! :D
A kérdező hozzászólása: jó lenne:)
Az egyik fiúm felvette videóra ahogyan szexelünk. Miközben fürdött az összes(!!) ruháját leöntöttem ragasztóval, még az ujjakba is:) aztán leléptem szótlanul.
A kérdező hozzászólása: Õ nem viselkedett jól, ezért elõbb vagy utóbb el fogja nyerni méltó büntetését:D
Vagy ami a legegyszerûbb: menj oda hozzá és csapd pofán egy lapáttal.
A kérdező hozzászólása: Látni sem akarom, UNDORODOM tõle!!!!
akkor gyere picim és menekülj a karjaimba :P kis izompacsírta vagyok, mond kibántott széttépen a szemétládát xD :D
jaa akkor jó xD nem ástam magam sehova:D de kedves kérdezõ: ha komolyan gondolod légy kreatív:D mint mi...:D meg nevalósítsuk helyetted?:D
Rakj egérfogót a ruhái közé, kend be ragasztóval az evõeszközeit, önts chilit a kajájába, vezess áramot a kilncsbe, dobj be szarral teli zacskót a csukott ablakán stb.
másik 17:19esnek ment a válasz nem neked a terhes vagyok az tényleg egy poén a füves drogos megvertre gondoltam.
A kérdező hozzászólása: szerintem a szopatással ástad el magad elötte:)
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:27 a válasz lényege a szivatás...nem kell felcsináltatnia magát csak azt kéne mondania...2-3 hét alatt kiheverné de akkor nem lenne ennyire suttyó...velem meg kikezdhetsz bár én nem fogok soha szülni gyereket. F/20 ;)
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:19 veled se kezdenék azért ezzel egy ember életét lehet egy életre tönkre tenni nem 2-3 hétre.
amit én mondtam azok jók...a többi meg olyan mintha rendelnék egy pizzát neki pedig nem is kérte...inkább beszélj le vele egy találkát és amikor odaér te intenzíven szopod a farkam...szerintem ez is bevállna
mondd azt hogy terhes vagy. Azt hitted hogy csak késik de vettél egy tesztet. és hogy semmiképp se akarod elvetetni
A kérdező hozzászólása: :)
A kérdező hozzászólása: szerintem még arra sem jönne el...Amúgy nem érzem hogy bosszú szomjas lennék, de ne hogy azt gondolja h mindenkivel csak úgy szórakozhat...
A kérdező hozzászólása: oké, indulok iss:D:D

Hogyan tudnám pár nappal késleltetni a menszeszemet? ! . Hogy pl. ne 21. jöjjön meg, hanem pl.22-23 után!?

fogamzásgátlót nem szeretnék szedni, szóval az kivételével

Legjobb válasz: Már több százszor volt ilyen kérdés, nem lehet késleltetni. A citromlé meg nem ér semmit, ez csak egy mese.

Már több százszor volt ilyen kérdés, nem lehet késleltetni. A citromlé meg nem ér semmit, ez csak egy mese.
Vényköteles hormonkészítményeken kívül 100%-os módszer sajnos nincs. :(
ha sokat masztizok nekem pár nappal késõbb szokott megjönni! meg ha sokat eszek... és ha sokat szexelek barátommal..:D csak az a gond, hogy akkor a folyásod, ( a sima ) bebüdösödik és nem kellemes.:/
cickafark tea...
ne szivasd, az késlelteti. Orbáncfû kell 3:1 arányban rebarával és 2 rész zsályával

Hogyan tudnám párom cipőjét szagtalanná tenni?

Mit csináljak vele,hogy ne legyen folyton büdös egy használat után?

Legjobb válasz: Inkább a lábát kéne megmosnia néha :D

Inkább a lábát kéne megmosnia néha :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, de én a cipõjét kérdeztem!
Fogj egy régi - nem lyukas - zoknit, töltsd meg cicaalommal és tedd éjszakára a cipöjébe. Az erösen szagtalanit meg nedvszívó is. Zokni nélkül ne próbáld, mert akkor a ciciaalom csak beleragad a cipöbe és többet nem lehet rendesen eltávolitani. A szag nagyrészt független a lábmosástól, mert amig rajta van a cipö, addig is párologtat, és ez kezd idövel bomlani, ezért lesz büdös.

Hogyan tudnám párom önbizalmát növelni?

20 éves,önbizalomhiányban szenved,kissebbrend?ségi érzete van.Nem hisz magában,nem mer belevágni dolgokba,nem tud feloldódni társaságban.Köszönhet? az annak,hogy rossz gyerekkora volt,de segíteni akarok rajta,h tudja én szeretem és támasza vagyok.Azt is nehezen látja ,h szerelmes vagyok belé,mert nem hiszi ,hogy Õ érdemes arra,h szeressék.Hiába mondom neki,h helyes és nagyon okos,az ellenkez?jén van.Nem hiszi el,hogy lehet Õt szeretni,holott én imádom!Hogyan segíthetnék rajta?

Legjobb válasz: Gonodolom te vagy a nõ, õ férfi. Orálisan elégítetted már ki?

Gonodolom te vagy a nõ, õ férfi. Orálisan elégítetted már ki?
én a drasztikus megoldások híve vagyok, érdemes ezzel szembesíteni...sztem ha már mindent bedobtam, és rengeteget mondogattam neki, és semmi eredménye, akkor tuti kibuknék és nagyjából aztmondanám neki, hogy tudodmit? ha aztmondod nem vagy érdemes rám, és ezt továbbra is így gondolod, akkor tényleg nem vagy......vagy vmi ilyesmi...egyébként a szerelemmel durva dolgokat el lehet érni..én pl elértem hogy a párom nem szégyenlõs elõttem meg ilyenek...ezis egy szinten gátlás volt...de ha ennyire nem hagyja magát a barátod, akkor szerintem télleg tépd ki gyökerestõl, és beszéljetek mindarról, ami esetleg õt zavarja:)
én nem hallgatnék az utolsóra, az ilyen ember nagyon labilis tudom magamról ha nem csinál semmit akkor kitud nagyon akadni én is ilyen vagyok és mivel ilyen vagyok tudom milyen elmondom szerintem mit csinálj, hogy hogyan tudod meggyógyítani... már maga az, hogy vagy neki rengeteget lendített az önbizalmán mindig dicsérd akármit csinál de ne ess túlzásba mert akkor gyanakodni kezd és azt hiszi gúnyolódsz vele (tudom magamról én is így gondolom)... ha lehet a nagy társaságot kerüld el vagy ne vidd oda csak rossz lenne neki... kezdjetek el valami sportot ami nagyon nagy mozgásigénnyel jár és erõsen lefárasztja ettõl szintén megerõsödik majd a lelke mikor sportoltok legyél butácska direkt ronts el csinálj valamit rosszul engedd, hogy tanítson és mikor JAJ megmutatta hogy kell akkor tudd ez szintén nagyot lök az ember önbizalmán... nagyobb társaságba úgy tudod beszoktatni és a gátlásait feloldani, ha egyenként megismerteted vele az embereket olyanokkal kezdve akiket belehet avatni és SOHA nem mondják el miért vannak ott mit tervezel senkinek mert ha elmondják és híresztelik nevetség tárgya lesz a fiúd egyrészrõl másrészrõl visszazuhan az önbizalma... egy ember megismertetése eltarthat több hétig is addig kell ezt csinálni egyenként míg a barátod meg nem bízik bennük vagy képes ellazulni... ha ez sikerült nagy társaság különösebb gondot nem fog neki okozni de azért arra figyelj, hogy soha ne maradjon egyedül mindig bízz meg valakit, h legyen mellette és dumáljon neki sokat... ha magamat akarnám a tudtomon kívül meggyógyítani így tenném! fárasztó nagyon hosszadalmas feladat de ha annyira szereted megteszed neki biztos vagyok benne h örökké hálás lesz... szerencsés a barátod mert van esélye meggyógyulni :') nem azért amit leírtam hanem mert ott vagy mellette bár lenne nekem is valaki aki segít :( de nincs

Hogyan tudnám meggyőzni a páromat hogy érdemes a kutya fölé helyezni magát? és hogyan tudnám rávilágítani arra hogy a kutya őt semmibe veszi?

az a helyzet hogy egy év múlva magyarországra kell majd mennem. ez kb. 4 naptól 2 hétig is terjedhet. van egy domináns pitem. sokat gondolkodtam ezen de lehetőleg őt nem vinném magammal pusztán azért hogy ne szakítsam ki a jól megszokott kis környezetéből a családból. ráadásul pesten kissé kellemetlenebb helyzetek elé lenne állítva, mint pl. közlekedési eszközökön szájkosár, szokotthoz mérten többszöri pórázon lét és talán még kutyafuttató vagy arra alkalmas hely sem lenne ahhoz hogy igazán jól érezhesse magát. tehát konkrétan magamat leszámítva semmi pozitívum nem áll amellett hogy velem jöjjön. a bajom viszont azzal van hogy ugye a kutya egyes egyedül csak rám hallgat. a többiekkel elvan de abszolút nem hallgat rájuk. a páromra se. séta egyebek egyenesen borzalom. egyszerűen a kutya a párom kezében egy gusztustalanul neveletlen kezelhetetlen kutyává válik. ezek után bele se merek gondolni hogy távozásomkor ugye a kutya evidens átvenné a vezetői poziciót maximálisan, mi minden történne. főleg hogy a páromra se hallgat a legminimálisabb mértékben sem. retteg attól is, lévén páromnak egy porszemnyi tekintélye sincs hogy a kutya esetleg elvadul agresszívvá válik más kutyákkal szemben stb stb mert a párom képtelen lenne ugye ezeket a helyzeteket kezelni. ha visszajövök simán rendbe szedem a kutyát, de addig viszont bármi komoly baj is történhet és ezt egyáltalán nem akarom. pár napja elkezdtem rávilágítani a páromat arra hogy ha elmegyek akkor nem ilyen rendes lesz a kutya mint ahogy azt ő gondolja, illetve hogy mit fog tenni ha a kutya abszolút nem hallgat rá? nem tudom milyen csoda folytán, de ő azt hiszi hogy minden rendben lesz (lehetséges hogy maxi két hét tényleg nem a világ vége?) holott tudja nagyon jól hogy a kutya még lakáson belül sem hallgat rá nemhogy ingerdúsabb környezetben. arra gondoltam hogy talán úgy tudnám szembesíteni ha közös sétakor én automatikusan nem irányítok és próbálja meg ő kordában tartani a kutyát. (szabályos séta, undi dolgok békén hagyása, behívás, más állatok békén hagyása, más kutyák stb stb). és így a saját bőrén tapasztalva talán észhez térne és hajlandó lenne változtatni a dolgon. hogyan tudnám megszólaltatni benne az igényt arra hogy ne fogadja el azt hogy a kutya egyértelműen főlé helyezi magát és tiszteletlenül minden létező parancsot akármit megtagad ha épp a kutyának ahhoz marhára nincsen kedve? sajnos még az sem járható út hogy pórázon sétáltassa mert volt már rá példa hogy azt is kitépte a kezéből amikor a kutya macskát látott és megindult utánna. illetve ettől függetlenül lakáson belül is adódhatnak dominancia problémák. az a baj hogy ő -és mindenki más teljesen nyugodt, mivel semmilyen munkát nem feccöltek a kutyába azt gondolják hogy ez a kutya egy tünemény holott észre se veszik a háttérben micsoda kemény szabályok között nevelgettem/nevelgetem hogy a lehető legjobb kutya legyen. és nyilván ha senki más nincs a kutya felett csak én akkor távozásomkor a kutya már nem lesz olyan tünemény. tehát az kell hogy a páromat feltornázzam -erre van egy évem- de lehetetlenség ha erre a legkissebb igénye sincs mert valamiért abban a tévképzetben él hogy a kutya tökéletesen hallgat rá. holott soha sehol sem tudta ezt bizonyítani. komolyan mondom ketten vannak a szobában a kutya ki akar engedély nélkül menni és csak annyit hallani hogy a párom kántál a kutya meg xarik rá. úgy kell utánna mennie de még akkor sem tudja bezavarni még a szobába se nemhogy a helyére ötmilliószor mondja neki a kutyát meg nem érdekli, áll oszt xarik bele. ha én cüncögök egyet már mert unalmas ezt is nézni akkor teljesíti a kutya a parancsot, ellenkező esetben egyáltalán nem. tehát nélkülem szó szerint egy brutálisan neveletlen kutya lesz más kezében. mindenféle tanácsot, észrevételt, gondolatot nagyon szívesen fogadnék!

Legjobb válasz: Van egy olyan benyomásom, hogy azt gondolod, hogy a kutyád egy idõzített bomba, és a távollétedben minimum megharapja a párodat. Attól, hogy domináns, még nem feltétlenül agresszív. Én jobban bíznék a kutyádban a helyedben. Én nem izgulnék ennyire két hét miatt.

Van egy olyan benyomásom, hogy azt gondolod, hogy a kutyád egy idõzített bomba, és a távollétedben minimum megharapja a párodat. Attól, hogy domináns, még nem feltétlenül agresszív. Én jobban bíznék a kutyádban a helyedben. Én nem izgulnék ennyire két hét miatt.
A jó kutyának ott a legjobb ahol a gazdája van és nem éli meg rosszul ha "kiszakítják otthonról". Senki sem fog belehalni abba, hogy kicsit pórázon meg szájkosárban kell lenni. Másokra úgysem tudod rákényszeríteni a nézeteid, ha õk ezt nem kívánják. A párod veled jár, nem a kutyáddal. Amúgy meg azt hittem te mindenre tudod a tutit. Vagy csak addig amíg másokról van szó?
A kérdező hozzászólása: és ezt kifelejtettem bár lehet hogy valahol egyértelmû volt. hogy itthon is vannak alapvetõ szabályok amiket nem is tartatnának be vagy nem is tudnának betartatni. és ha nincsenek szabályok...
A kérdező hozzászólása: elsõ, nem arra gondoltam hogy harapna hanem lakásban: elkezdene jelölgetni ami nem mellesleg kétszer már megtörtént igaz nem a lakást hanem egyértelmûen a párom lába elé, akkor ott azt lerendeztem és nem fordult elõ. felborulnának a szabályok, mindenki szobájába bemenne, vendégeket zaklatna, mások dolgait rongálná esetleg, mások ételébe akármilyébe beleenne stb. szabadban: ha pórázon van meglát egy macskát kirántja a pórázt. párom nem tud neki szólni. és itt hajnalokig folyamatosan járkálnak kocsik. vagy meglát egy kutyát, oda akar menni, szintén kirántja a pórázt, kutyát gazdáját megijeszti tudom is én, vagy pl. erre fele elég sok kóbor kutya is szokott lenni. nem balhésak ha megfelelõen megérteted velük hogy nem kívánt társaság. de a párom ezt sem úgy kezelné, hanem úgy ahogyan mások (miközben tuti képtelen lenne megfogni a kutyát) hogy hadonászva meg kutya számára értetlen módon próbálná elriasztani ami egyes kutyákból könnyen agresszivitást válthat ki, mivelhogy ezzel azt a képzetet ébresszük a kutyában hogy támadni akarunk. egyszer találkoztunk régen egy igen antiszoc kutyával, akkor az enyém ki is billent egy kissé. másnap elkezdett full agresszívan reagálni más kutyákra, amit a párom -mivel szinte semmit nem tud a kutyák testbeszédérõl- észre se vett volna. csak akkor ha már neki is esik a mienk egy másiknak, azt meg már le sem írom hogy mennyire nem tudná kezelni azt a helyzetet sem. hasonló dolgokra gondoltam. tudom mirõl beszélek, mert hiába rendszeresen többségében hárman vagyunk, kutya nevelése szempontjából csak én létezek. bármi van mindig én oldom meg, én fegyelmezem a kutyát, én küldöm el az idegen kutyát, én felügyelem a két kutya játékát stb stb õ nem tudja. egy hete találkoztunk egy keverék kutyával. akkor kérte a pórázt hogy õ vihesse (gondoltam oké lássuk mi lesz), a másik ember nem akarta elengedni a kutyáját mondván nem visszahívható. a két kutya majd megfulladt úgy húzták a pórázt, a párom (sem a másik gazda) képtelen volt lenyugtatni a kutyát. az enyém már a sok fulladástól el is hányta magát, egyszerûen nézni is rossz volt amit a két kutya mûvelt. ekkor fogtam meg mindkettõt az enyémet rendre utasítottam a másikat is leültettem. rendesen hangzavar volt a két fulladozó kutyától. majd megkérdeztem maradunk vagy mi lesz és így elmentünk. én azonnal leszedtem a pórázt az enyémrõl, szóltam neki hogy hagyja a kutyát és mentünk szépen... második. ez a kutya a család összes tagját nagyon szereti, sõt imádja. ezért gondoltam hogy velem szemben van kapásból 7 ember akiktõl elszakítanám, így feltételezem itt hagyni azért mégiscsak jobb. arról nem is beszélve hogy eléggé magas az energiaszintje és a pesti utcákban pórázon lófrálgatva szerintem két nap alatt megõrülne szerencsétlen. egyszerûen nincs rá lehetõség hogy normálisan lemozgathassam. ráadásul még melegben hova menjek vele? úgy értem kora reggel meg késõ estén kívûl mint mozgási lehetõség? itt mindenhol van tengerpart szóval még melegben is van rá lehetõség hogy jól kimozogja magát. itt aztán van neki minden ami szem szájnak ingere. sokkal sokkal jobb lenne a kutyának ha itt maradna. a másik. az hogy emberképzéshez nem értek, és itt próbálok kérni tanácsot azzal kapcsolatban hogyan vezethetném rá arra hogy akarjon már õ is a kutya vezére lenni (szokták mondani a gazdán is múlik) nem hinném hogy egyenlõ azzal hogy esetleg nem tudom mit kell kezdeni egy kutyával adott helyzetben. itt is ha valaki tanácsra szorul leírom amit tudok, amit vagy megfogad vagy nem az már nem az én dolgom. de még ez is teljesen más, mert egy kérdezõ segítséget akar, tehát változtatni akar a kutyával való kapcsolatán. de az én párom (akivel mellesleg megjegyzem nem járunk hanem együtt élünk már pár éve) egyszerûen valamiért azt gondolja hogy nincsen szüksége segítségre (már már hogy tökéletesen ért a kutyákhoz) és hogy tökéletesen hallgat rá a kutya. és nem szeretném hogy ahhoz hogy észhez térjen mondjuk az kelljen hogy a tõle elrohanó kutya ami nem hallgat rá egy kocsi elé rohanjon pl.
Helló! A kutyákhoz nem értek, de másvalakit meggyõzni arról hogy fel kell készülnie erre a helyzetre, szerintem csak élesben tudsz. Tehát olyan helyzetet kell létrehozni, ahol kiderül hogy mi merre hány méter. Lehet hogy nem olvastam elég figyelmesen, de mindig csak azt írtad, hogy párom, úgyhogy nem tudom, hogy a párod pasi vagy csaj. Ezt is közkinccsé tehetnéd, szerintem ettõl is függ a megoldás. Férfiak pl. nehezebben tudják elismerni hogy valamivel nem boldogulnak, viszont ha elé állítasz kitûzendõ célt, arra valszeg jól reagál.
Nem azzal van a baj ha segítesz hanem azzal, amikor belszólszt olyanba ahol nem kérték és minõüsíthetetlneül kezeled õket, mert esetleg nem a te elveid szerint gondolkoznak Másrészt: a kutya élete nem mindig fenékig tejfel. Egy kis kellemetlenségtõl semmi baja nem lesz. A kutyatartás nem arról szól, hogy 15 évig azon stresszelünk, hogy a kutyának minden egyes perce tökéletes legyen. Ha nincs más lehetõség, igenis vidd magaddal. A kutya egy élõlény, és ha veszélyessé válik a párod miatt akkor fegyver is. Nem felelõsségteljes dolog élesben próbálgatni, hogy hátha akkor a párod észbekap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!