Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám lakásból (8 db)

Csöngess be. De mindenképpen jobban járnál ha a megfelelõ kategóriában tennéd fel a kérdésed.
És hogyan jutottál gép-közelbe?
esetleg csöngess be, de addig mehetnél rokonokhoz!
Én az elsõ emeleten laktam, amikor kizártam magam. A fiam felmászott az erkélyre, és addig ütögette az erkély ajtót, míg el nem fordult a kilincs, és ki nem nyílt az ajtó.
Leszereled a borítót és fogóval szépen elfordítod a kilincs bütyökjét.
hm csak 1 kérdés hogy zártad be az ajtót ha belül is bent volt a kulcs. ha bezárni sikerült akkor kinyitni is ki kell tudni nem?
ma 19:34 Van fogalmad arról, milyen egy ajtó, ha kívül nem kilincs van, hanem egy sima gomb?
7, 51-es vagyok! Sztem kamu kérdés! Ha valóban kizárta magát egy panelban, akkor nem tudta volna a számítógépen feltenni ezt a kérdést. Egyébként nagyon könnyû kizárni magunkat, ha az ajtó pl. huzat miatt becsukódik mögöttünk és nem kilincs, csak gomb van kívülrõl.
A kérdező hozzászólása: Nem volt kamu kérdés, úgy jutottam gépközelbe, hogy még nem ott lakunk, az lesz az új albérletünk, és a jelenlegi albiból írtam.Erkély nincs, amire fel tudtam volna mászni, és hiába csengettem volna, mert a lakás ajtaja zárult be, belül a kulccsal, tehát senki nem nyitott volna ajtót:) De már megoldottuk a problémát. A gondnok kifeszítette csavarhúzóval. Köszi szépen a válaszokat.

Hogyan tudnám a kisgyerekes lakásból a hangyákat kitessékelni?

Valami igazán hatékony módszer kellene! Kertes házban lakuknk, és minden tavasszal el?bukkannak a lakásban, de idén minden helységben, és mennyiségben. Kigyerek van ezért nem tudok korlátlanul minden eszközhöz nyúlni.

Legjobb válasz: Hát én hallottam olyan megoldásról, hogy szódabikarbónával kell körbeszórni az érintett területet. Ezt megeszik, s mikor a hangya megy inni, akkor befellegzett neki. Meg ugye ezt viszi a kicsinyeinek is tápláléknak.

Hát én hallottam olyan megoldásról, hogy szódabikarbónával kell körbeszórni az érintett területet. Ezt megeszik, s mikor a hangya megy inni, akkor befellegzett neki. Meg ugye ezt viszi a kicsinyeinek is tápláléknak.
hangyák ellen jó a sütöpor is. mi ezt alkalmazzuk sikeresen.
hívj irtót. nálunk ez segített. van olyan, amelyik az ajtófélfára tesz valami szerbõl pöttyöket, elég magasra, h a gyerek ne érje el. én már évek óta nem láttam hangyát itthon. és nem olyan drága, hogy ne tudd megfizetni.

Hogyan tudnám a lakásból az ún. "porcicákat" kiiktatni?

2-3 naponta porszívózok, felmosok, és még egy légtisztító is megy a szobában, mégis kétnaponta megjelennek a lakásban. Mit tegyek?

Legjobb válasz: ún. "porkutyával" :) A nyílászárókat nézd meg, hogy jól zárnak-e, mert rengeteg szenny befárad rajta, ha rés van. A szönyeges lakásban kevesebb a porcica, mint a simán padlózott vagy kövezettben, mert ott a szõnyeg megfogja a koszt, éppen ezért nem is olyan higiénikus. Szerintem. Én naponta végigszaladtam elöbb a porszívóval, majd a porronggyal a lakásban egy idõben, akkor jó volt, de feladtam. Van porcicám, de nem tudom, h mitõl hízik, mert poregeret még nem láttam sehol se!

ún. "porkutyával" :) A nyílászárókat nézd meg, hogy jól zárnak-e, mert rengeteg szenny befárad rajta, ha rés van. A szönyeges lakásban kevesebb a porcica, mint a simán padlózott vagy kövezettben, mert ott a szõnyeg megfogja a koszt, éppen ezért nem is olyan higiénikus. Szerintem. Én naponta végigszaladtam elöbb a porszívóval, majd a porronggyal a lakásban egy idõben, akkor jó volt, de feladtam. Van porcicám, de nem tudom, h mitõl hízik, mert poregeret még nem láttam sehol se!
Szia! A LUX cégnek van egy levegõtisztítógépe ami tÉNYLEG átszüti a lakás levegõjét és Tényleg nincs porcica. Egy hátránya van... 160-180 ezer ft-ba kerül. De ez tényleg megéri. Én takarítással foglalkozom....
Vannak olcsóbban is ilyen gépek! Már feléért, persze a hatékonyságukat nem ismerem, csak láttam! (1. válaszoló)


Mik ezek a kis katicaszerű bogarak, és hogy tudnám kiírtani őket örökre a lakásból (lépcsőházban lakok)? (kép mellékelve)

A lakásban már 3 éve jelen vannak ezen katicaszerű, bár repülni nem tudó nagyon apró (kb.2 mm) bogarak, nemtudom amikor ideköltöztönk is csak ugyanezek voltak jelen, de pont tavaszodott és csípésekkel voltunk tele aztán vettem raid-et és mindent telefújtam vele, aztután megszűnt a "rajzás" . Erre rá 1 évvel ahogy tavaszodott megjelentek újra apró katicaszerű bogarak, viszont már csípések nem voltak. Idén újra megjelentek pár napja ezek a bogarak, elsősorban parkerrán, falon és függönyön jelennek meg és alig mozognak vagy nem mozognak. Olyasmi mintha szárnyuk is lenne de repülni még 1et se láttam, töltöttem fel képet is róluk. A kép róluk:

Legjobb válasz: Ez a kép linkje... http://kepfeltoltes.hu/120317/bogar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A kérdező hozzászólása: Ez a kép linkje... http://kepfeltoltes.hu/120317/bogar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Harlekinkatica. Elég káros, mert kiszorítja a hazánkban honos katicafajokat. http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/20091018-harlekinkatic..
Ezeknek semmi köze a katicához, múzeumbogár a tisztességes nevük. Csípni nem csípnek, viszont kellemetlen kártevõk, mindent képesek megrágni ami szerves anyagból van. Ha kintrõl jönnek, akkor nem sokat tehetsz ellenük, de ha a lakásban tenyésznek, akkor meg kell keresned a fészküket és úgy megszabadulhatsz tõlük. A régi gyapjút, tollat és más állati eredetû anyagokat szeretik nagyon a lárváik.
Elsõ vagyok, most néztem meg jobban a képet, ez tényleg nem harlekinkatica...bocsi. :)
A kérdező hozzászólása: Hol a legvalószínûbb? Már mikor beköltöztünk átvizsgáltam az egész lakást és mindent befújtam vegyszerrel, majd megfulladtam :D de akkor eltûntek, és aztán meg jövõre újra megjelentek, akkor megint vegyszer és most idén megint, mostmár kezd nagyon idegesíteni de nem tudom hol lehetnek már minden résbe fújtam... elég erõs ez a raid, a pókokat is ezzel irtom és azok elég szívósak de ez kinyírja azokat is... itt amúgy nem igen fordul meg bogár, kintrõl nem jöhet általában csak szúnyoghálós ablakot nyitunk ki, az meg fix fullos, azon nem jöhet át, nagyon bosszantóak...
Igen, ezek biztosan múzeumbogarak. Ha esetleg vannak kitömött állatok, régi dunyhák, azokban lehet keresni a lárvákat és a petéket, viszont a peték nagyon ellenállók!! Emlékszem, mikor Gazdagréten (XI. ker.) laktunk panelban, nálunk is voltak ezek a 3-4 mm-eres állatok, , de nem tömegesen, hetente elõkerült 1-2 db. Amúgy a kifejlett bogarak - amik a képen vannak - virágokon élnek, nem okoznak kárt, nem bántanak. Ha tényleg hetente pár darabnál több van felétek, akkor keresd meg a probléma forrását (pl. régi állatbõr, szõrmébõl készült szõnyeg, stb), és fújd le / tedd be mélyhûtõbe / hívd a kártevõírtókat. Kisebb mennyiség esetén ne csinálj semmit, nem bántanak :) :)
A múzeumbogár biztosan nem csíp!!! Amúgy repülni is tud :)

Hogyan tudnám kiirtani a pókokat a lakásból?

Rengeteg pók van a lakásban, ami takarítás szempontjából nagyon nem praktikus, f?képpen azért, mert a belmagasság nálunk 3,5 méter.A másik indok pedig a pókfóbiám, amit nem tudok leküzdeni.Valakinek valami tipp?? köszi el?re is!

Legjobb válasz: a macskák mindenre rávetik magukat ami él és mozog és kisebb mint õk :D azok szerintem megfognák, de le is csaphatod õket, vagy valami rovarölõ szerrel lefújni (igaz ez elég kegyetlen...) amúgy a pókok megeszik a szúnyogokat meg a többi idegesítõ rovart, szóval hasznosak :D

a macskák mindenre rávetik magukat ami él és mozog és kisebb mint õk :D azok szerintem megfognák, de le is csaphatod õket, vagy valami rovarölõ szerrel lefújni (igaz ez elég kegyetlen...) amúgy a pókok megeszik a szúnyogokat meg a többi idegesítõ rovart, szóval hasznosak :D
Valószínû azért kapod a sok pókot hogy legyõzd a fóbiád, nálunk is van pók de ha takarítok mindig megfogom zsepivel és kirakom az udvarra.
Vegyél Bio Killt, nálunk bevált, mivel én is rettegek a pókoktól, havonta befújok vele mindent, szobák sarkát, szekrények mögöt, stb. Nem hagy foltot és ránk nézve nem mérgezõ, tehát nyugaodtan használhatod.
hétfõ de le is csaphatod õket, vagy valami rovarölõ szerrel lefújni (igaz ez elég kegyetlen...) amúgy a pókok megeszik a szúnyogokat meg a többi idegesítõ rovart, szóval hasznosak Akkor nem hasznos, ha alszol, a szád nyitva és szépen beleereszkedik. Vagy a füledbe mászik. És a meleg helyen lepetél.
azt azért észrevennéd :D
Elég, ha szétszeded a készüléket, és elvágod a hangszóró vezetékét.
A kérdező hozzászólása: Az jó megoldás lenne, de én el akarom onnan tüntetni... Olyan ocsmány:D
Megoldottad már?

A macskám nem akar kimenni a lakásból! Ha kirakom rákapaszkodik az ajtóra és kaparja! Hogy tudnám kiszoktatni?

Legjobb válasz: amikor eves idö van tedd ki a kajajat az ajto ele,szep lassan hozzaszokik

amikor eves idö van tedd ki a kajajat az ajto ele, szep lassan hozzaszokik
Menj ki vele Te is, akkor biztonságban érzi magát talán. Késõbb megszokja. Kaja ötlet is remek. De valamitõl nagyon-nagyon megijedhetett, ha most retteg...
A kérdező hozzászólása: 3 hónapja van nálam, és az elején éjszakánként kikéretõzött.amúgy másfél éves, azt látom rajta hogy fél kint de érdekli.azért köszönöm.megpróbálom!

Valaki nem-e tudná megmondani hogy mikor lehet kirakni a lakásból a muskátlit, hogy ne faggyon el?

Legjobb válasz: Baumax-ban árulják a muskátlipalántákat már, ott külön tábla figyelmezteti a vásárlókat, hogy 15 foknál lehet majd kitenni a muskátlikat. Még bent van a helyük pár hétig. Ha van idõd és energiád rá, akkor napközbenre kiteheted õket, ha kellemes meleg van, de éjjelre még nagyon lehûl nekik a levegõ.

Baumax-ban árulják a muskátlipalántákat már, ott külön tábla figyelmezteti a vásárlókat, hogy 15 foknál lehet majd kitenni a muskátlikat. Még bent van a helyük pár hétig. Ha van idõd és energiád rá, akkor napközbenre kiteheted õket, ha kellemes meleg van, de éjjelre még nagyon lehûl nekik a levegõ.
Én az autó téligumi cserével szoktam összekötni. Mikor az éjszakai hõmérséklet sem esik már le 5-6 fok alá, akkor kiköltöznek. Különben szétfagynak. Jó fajták, kertészetbõl vettem, évek óta megvannak, és jól tûrik a kintlétet. Ilyenkor vissza szoktam metszeni teljesen, úgyhogy a föld is melegíti õket valamennyire. Ahogy néztem, ez idén márc. vége környékén lesz csak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!