Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kutyámnak megtanítani, hogy póráz (2 db)

Hogyan tudnám a kutyámnak megtanítani, hogy póráz nélkül is mellettem haladjon és ne akarjon odamenni egy kutyához se, ha azt mondom, hogy nem?

és hogy lehetne megtanitani neki azt, hogyha azt mondom h marad akkor ott marad míg nem szólok?

Legjobb válasz: nekem is ez a velemenyen talan meg annyi,hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg,hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

nekem is ez a velemenyen talan meg annyi, hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg, hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

Hogy tudnám megtanítani a kutyámat hogy az utcán póráz nélkül sétáljon?

Amikor hívom akkor hozzám jön és amerre megyek arra jön ? is és nem kell azzal tör?dnöm hogy utána menjek?

Legjobb válasz: Mennyi idõs, milyen fajta, mióta van veled? Az én kutyám az elsõ naptól iszonyatosan kötõdik hozzám, a legelsõ séta alkalmával elengedtem a pórázról, és azóta is majdnem mindig póráz nélkül sétál. Figyel rám, nem megy tõlem 10 méternél messzebb soha. De létezik olyan is, hogy kötõdési tréning (ha jól tudom)

Mennyi idõs, milyen fajta, mióta van veled? Az én kutyám az elsõ naptól iszonyatosan kötõdik hozzám, a legelsõ séta alkalmával elengedtem a pórázról, és azóta is majdnem mindig póráz nélkül sétál. Figyel rám, nem megy tõlem 10 méternél messzebb soha. De létezik olyan is, hogy kötõdési tréning (ha jól tudom)
Például kezdheted azzal, hogy nem mész utána. Ha látja, hogy követed, hülye lesz megállni, ellenkezõ irányba kell futni, és ha van egy minimális kötõdése, utánad fog menni. De rakhatsz rá hosszú (nem flexi) pórázt is, amivel minden egyes behíváskor magadhoz tudod irányítani, aztán jól megdicsérni és elengedni. De a legfontosabb dolog ebben a kérdésben is a falkavezérség. Ha nincs tekintélyed a kutya szemében, nem látja okát, hogy engedelmeskedjen, nem fog visszamenni hozzád, ha fejreállsz, akkor se. Szóval olvass utána a kérdésnek, és/vagy keress egy jó kutyasulit vagy kiképzõt, mert segítséggel minden gyorsabban és egyszerûbben megy, egyedül meg az sem biztos, hogy sikerülni fog.
Utcán elvileg nem szabad elengedni a kutyákat pórázról. Ugyan én is el szoktam, igaz nem lenne szabad. Kisebb városban lakom nincs nagy veszély, a kutyák képzettek. Beagle az egy vadászkutya, az a saját feje után hajlamos menni, ezért én tuti hogy nem engedném el a helyedben. Vagy tedd nyomkövetõ pórázra ami van vagy 8 méter.
én elõször sima pórázzal sétáltattam utána engedhetõssel, megszokta hogy mennyi a távolság amíg elmaradhat tõlem, most már szépen sétál kicsit lemarad utánam fut. volt hogy macskát látott neki akart iramodni de rászóltam és tovább sétált szépen velem. mi nem jártunk kutyasuliba de sokat van foglalkozva vele sokat sétálunk és sokat vagyunk együtt :) 2 éves westi
Mondom _jó_ kutyaiskolába kell vinni. Ezek szerint mégsem tanulta meg az alapokat, mert az alap az, hogy engedelmeskedni kell a gazdának. Ha beagle, akkor különösen rá kell gyúrni a falkavezérségre.
Utcán, közterületen tilos póráz nélkül sétáltatni kutyát. Csak erre kijelölt nem zárt, vagy zárt kutyafuttatókban szabad. Kijelölt helyen én is póráz nélkül sétáltatom, de utcán meg se fordul a fejemben. Jön egy bolond kutya; egy kisgyerekes család; egy szirénázó autó; vagy egy érdekesebb dolog az út túloldalán... A kutyának vannak ösztönei, amit nem tudsz 100%-ig kordában tartani, bárhogy is kötõdjön hozzád.
Leginkább sehogy ne tanítsd mef, ugyanis törvènyileg van szabályozva, és bizony TILOS!
A kérdező hozzászólása: Már járt kutyaiskolába az alapokat megtanulta ma kipróbáltam az utcán elengedtem mentem el tõle de õ nem jött ment amerre akart és beagle fajta kutya
az en 10, 5 eves keverek kutyamat kb.fel eve setaltatom poraz nelkul Romaniaban(itt nincs szabaly aval kapcsolatban h milyen porazt hasznalok, vagy h porazzal setaltatom-e) egy nyugodt, NEM forgalmas negyedben elunk, ahol ezt megengedhetem. Kutyasuliban SOHA nem volt(mert nincs is a mi varosunkban), de szofogado es szepen jon labmellett, ahogy eltavolodik maris szolok neki es abban a pillanatban mellettem van.Es ezt most, oreg korara tanulta meg....:P Szoval nincs olyan kutya, ami nm tud tanulni mert "tul oreg"....ilyesmi NEM letezik... megfelelo foglalkozassal mindenre megtanithato fuggetlenul attol hogy milyen fajta vagy hogy hany eves
Utolsótól megkérdezhetem milyen városban lakik? NE sétáltasd póráz nélkül!Egy olyan utcában lakom, ahol naponta jó ha 3 kocsi elmegy.Egyszer elmentem vele a sarokig, póráz nélkül, mert, úgye mi történhetne?Másik oldalon megérzett valami elszórt csontokat, átszalad, nem figyelt a hívásomra csak egy rövid idõ után, akkor visszaszaladt, és éppen abban a másodpercben jött az az egy kocsi.Szerencsére a sofõr figyelt, egy max félméterre állt meg a kutyától.Azóta csakis az udvarban van póráz nélkül, szabadon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!