Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kutyámnak megtanítani, hogy (37 db)

Hogyan tudnám ezt megtanítani a kutyámnak? Többi lent.

Most lesz 5 hónapos a kutyusom, eddig tudjuk az: -ül, fekszik, marad, gyere ide vezényszavakat. Most tanulgatjuk a pacsit kisebb nagyobb sikerrel.:) A kérdésem az lenne, hogy tudom azt megtanitani neki hogy engedje el/köpje ki/tegye le ami a szájába van. Sajnos a kertben sok mindent megeszik(pl:csigák,fadarabok) persze erre már odafigyelek és nem hagyom neki, de ilyenkor annyira megõrül mondom neki hogy nem szabad, de mint ha játéknak fogná fel és elkezd a csigával a szájában szaladgálni, próbálok nyugodt és higadt maradni, hogy a kutya felé ne azt sugározzam hogy én izgatott vagyok, de ha normálisan és határozottan hivom õt akkor odajön a csigával a szájában, de ha felemelem a kezemet, már abba a pillanatban elfut. Ötletek? Hogy tudnám megtanitani neki hogy tegye le azt ami a szájába van? Elõre is köszönöm, elnézést ha kicsit hosszúra sikeredett.

Legjobb válasz: Elõször a játékával gyakorold az eresztést. Ha megfogja a játékát akkor egy idõ múlva hívd magadhoz és a kezeddel vedd ki a szájából és mondd neki azt, hogy ereszd. utána dobd el neki újból, és uána ugyanígy vedd el tõle. Lényeg az, hogy a kutyának meg kell tanulnia azt a szót, hogy "ereszd". Ha már ez megy akkor át lehet váltani a "köpöd ki" szóra, ha valami nem kívánatos dolgot a szájába vesz. Azért ezt a két szót tanácsolom, hogy a kutya majd különbséget tudjon tenni a játék eleresztése és az azt követõ tovább játszás, valamint a nem kívánatos dolog felvétele, és azt, hogy többé ne vegye a szájába.

Elõször a játékával gyakorold az eresztést. Ha megfogja a játékát akkor egy idõ múlva hívd magadhoz és a kezeddel vedd ki a szájából és mondd neki azt, hogy ereszd. utána dobd el neki újból, és uána ugyanígy vedd el tõle. Lényeg az, hogy a kutyának meg kell tanulnia azt a szót, hogy "ereszd". Ha már ez megy akkor át lehet váltani a "köpöd ki" szóra, ha valami nem kívánatos dolgot a szájába vesz. Azért ezt a két szót tanácsolom, hogy a kutya majd különbséget tudjon tenni a játék eleresztése és az azt követõ tovább játszás, valamint a nem kívánatos dolog felvétele, és azt, hogy többé ne vegye a szájába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:)

Hogyan tudnám a kutyámnak megtanítani, hogy póráz nélkül is mellettem haladjon és ne akarjon odamenni egy kutyához se, ha azt mondom, hogy nem?

és hogy lehetne megtanitani neki azt, hogyha azt mondom h marad akkor ott marad míg nem szólok?

Legjobb válasz: nekem is ez a velemenyen talan meg annyi,hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg,hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

nekem is ez a velemenyen talan meg annyi, hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg, hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

Hogy tudnám a kutyámnak megtanítani hogy utcáról bedobnak neki valami ételt ne egye meg?

Vagy ha valaki adni akar neki valamit.

Legjobb válasz: Gyakorlod vele. Megkérsz valakit, hogy dobjon be, és rászólsz a kutyára, ha oda akar menni hozzá:) Nálunk pl az ilyen parancsszó a 'fujj'. Csak párszor el kell ismételned vele naponta. Egy idõ után már a parancsszó nélkül is tudja, hogy az nem az övé, nem szabad bántani, amit bedobnak.

Gyakorlod vele. Megkérsz valakit, hogy dobjon be, és rászólsz a kutyára, ha oda akar menni hozzá:) Nálunk pl az ilyen parancsszó a 'fujj'. Csak párszor el kell ismételned vele naponta. Egy idõ után már a parancsszó nélkül is tudja, hogy az nem az övé, nem szabad bántani, amit bedobnak.
Nem biztos, hogy meg tudod tanítani neki. Lehet, a jelenlétedben nem veszi fel, de egyedül már nem megy a dolog.
Elõttem írták a szépszó módszert. Próbáld meg azt, ha megy akkor jó, ha nem, lehetõségnek leírom, amit nekem mondtak, te döntesz: Chilivel jó erõsre fûszerezett kolbászdarabot dobjon be ismerõs, esetleg csalja is oda a kerítéshez és kézbõl adja oda. Ezt többször ismételni, úgy, hogy idegen adja neki, és dobja be. Kellemetlen lesz, de az életét mentheti meg.
elsõ lépés: gyakorold vele a házban, h ha leraksz a földre valamit (pl. egy darab virslit) h ne egye meg. használd a fúj parancs szót mert rövid és könnyen megtanúlja. ha az már megy h ha a földön van a virsli és nem eszi meg akkor mennyetek az udvarra második lépés: udvaron is tudja ezt csinálni, hogy nem eszik meg semmit a földrõl. harmadik lépés: kérj meg valakit hogy dobjon be valamit és pl. az ablakból lesd a kutyádat és ha megeszi amit bedobtak szidd le nagyon de viszont ha nem eszi meg nagyon nagyon dicsérd meg! sok sok gyakorlás :) hajrá! amúgy azt is meglehetne szerintem h azt tanísd meg neki h csak akkor ehet ha pl. azt mondod h kaja! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Bár most mondtak egy tanácsot priviben hogy dobassak be neki egy forró tojást és ha megpróbálja megenni megégeti a száját és többet nem fogja megenni amit bedobtak. De a Chili nem árt a kutyának??
ez is egy megoldás... de én nem probálnám megégetni vagy csilivel etetni a kutyám! :D amit az írt aki 3 lépésbe elmondta szerintem az tökéletes:D
Az égetés durva nagyon, ha mohó még a torka is leég, teljesen felhólyagosodik. Én olyan nevelési módszert hallottam, amit folyamatosan kell kiépítani. Elõször is mindíg csak tányérból vagy edénybõl adj neki enni, de soha se a földrõl vagy kézbõl. Ezután otthon vagy városban, akárhol próbáld ki h elé dobsz kaját a földre, és ha enni próbál a földrõl billentsd seggbe vagy koppints az orrára, ezt rendszeresen gyakoroltasd vele sûrûn, akár egmás után is, és meg fogja tanulni, hogy mindig bünti jár ha nem a tányérkájából eszik.
Az utolsó vagyok, a fújj szó betanítása is hasznos, de csak akkor ha ott van a gazdi, különben nincs ki rászóljon és megesz bármit. De ha valami kellemetlen ingerrel társítod a tettét ( hogy eszik a földrõl)rendszeresen, akkor megtanulja.Az égetés meg chillis módszer hosszú fájdalmat okoz, és nem biztos, hogy megérti. Mindig csak közvetlenül akkor és addig büntess amikor éppen megcsinálja a rosszat, különben nem tudja miért kap ki.


Hogyan tudnám hatékonyan megtanítani a kutyámat alapvető dolgokra? És ugyanígy leszoktatni a "káros" dolgokról is?

Ül, áll, fekszik, maradj, gyere ide, stb. Az ilyen hasonló szavakra gondolok. Hogyan kezdjem tanítani? 10 hónapos kistest? keverék kutya. Elakartam t?le venni a játékát hogy eldobjam, de megmorgott, nagyon megijedtem, hogy érjem el hogy ne haragudjon rám az ilyenekért? És a pórázra is rászeretném szoktatni, hogyan?

Legjobb válasz: Ajánlom a kutyaiskolát, ha oda nem akarsz/tudsz elmenni, akkor a neten nézz szét. Vannak mindenféle könyvek, cikkek a témában.

Ajánlom a kutyaiskolát, ha oda nem akarsz/tudsz elmenni, akkor a neten nézz szét. Vannak mindenféle könyvek, cikkek a témában.
Parancsszavak: ***** Nem tudtad el venni tõle a játékot? Nem szabad annyiban hagyni, mert az õ akarata érvényesült. Rossz hozzáállás, mi az, hogy ne haragudjon? Inkább hogyan ne legyen tiszteletlen. Maradj ott a kutyával szemben, ne engedd elmenni a játékkal! Le fogja egy idõ után tenni, ha nem vele elmenni. Amint csak leteszi, állj közelebb a játékhoz, akár lépj is rá. Ha odébb ment, vedd fel a játékot és kész. Rakd rá a nyakörvet és a pórázt. Maradjon így egy ideig, szokja meg. Rágni ne engedd. Kb. 10 perc múlva, amikor már teljesen megszokta, fogd meg a pórázt és vidd ki az ajtón (te mész ki elõször). Tartsd láb mellett, ha rágni akarná a pórázt szólj rá, húzd felfelé a pórázt. De eddig miért nem vitted sétáltatni? Szocializáció? Nem lesz könnyû dolgod, mert meglehet, hogy agresszívan fog viselkedni más kutyákkal.* Automatikusan eltávolított tartalom.
*ha nem tud vele elmenni

Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak a nyomkövetést van erre egy módszer csak olyan szakszavakat használnak mint például szimatkatlan vagy valami ilyesmi, hogy páldául megtalálja a játékait vagy embereket erre hogyan kell megtanítani a kutyust?

Legjobb válasz: Mi úgy csináltuk még annak idején, hogy már párhónapos korában megtanítottuk neki a "szimat" szót. Ezt úgy, hogy etetés elõtt, a kertben szétszórtunk néhány virslidarabot, majd lemutattunk a földre és mondtuk hogy szimat. Ha megtalálta akkor hatalmas lelkendezõs dicséret. Ezzel megtanulta, hogy azt mondtuk neki, hogy szimat, akkor már szaglászott ezerrel. Ezután labdával csináltuk,mivel élt halt a labdáért. Kicsit eltávolodtunk tõle labdával a kezünkben, majd letettük a fûbe. Visszamentünk a kutyához és elindítottuk a labda felé, szintén a szimat vezényszóval. Ilyenkor nem jó ha felemeli a fejét, és a szemével keresi a labdát. Néha segíteni is kell nekik kicsit. A szimatkatlan azt jelenti, hogy a nyomfektetõ a nyomvonal elején legalább egy percig toporog, így elég erõs szag keletkezik azon a helyen. A kutya errõl a helyrõl veszi a szimatot, és innen indulva kell végigmennie a nyomvonalon.

Mi úgy csináltuk még annak idején, hogy már párhónapos korában megtanítottuk neki a "szimat" szót. Ezt úgy, hogy etetés elõtt, a kertben szétszórtunk néhány virslidarabot, majd lemutattunk a földre és mondtuk hogy szimat. Ha megtalálta akkor hatalmas lelkendezõs dicséret. Ezzel megtanulta, hogy azt mondtuk neki, hogy szimat, akkor már szaglászott ezerrel. Ezután labdával csináltuk, mivel élt halt a labdáért. Kicsit eltávolodtunk tõle labdával a kezünkben, majd letettük a fûbe. Visszamentünk a kutyához és elindítottuk a labda felé, szintén a szimat vezényszóval. Ilyenkor nem jó ha felemeli a fejét, és a szemével keresi a labdát. Néha segíteni is kell nekik kicsit. A szimatkatlan azt jelenti, hogy a nyomfektetõ a nyomvonal elején legalább egy percig toporog, így elég erõs szag keletkezik azon a helyen. A kutya errõl a helyrõl veszi a szimatot, és innen indulva kell végigmennie a nyomvonalon.

Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak, hogy fogjon meg valamit a szájában és tartsa addig, amíg nem szólok neki?

Gondolok én pl. egy labdára, egy botra vagy bármire, nem kell játszani vele, csak fogja meg. :) Eddig nem nagyon sikerült vele megértetnem.

Legjobb válasz: Eddig hogy próbáltad megtanítani (csak hogy ne írjunk le olyan dolgokat, amivel már próbálkoztál)?

Eddig hogy próbáltad megtanítani (csak hogy ne írjunk le olyan dolgokat, amivel már próbálkoztál)?
A kérdező hozzászólása: Klikkerrel tanítom, van hogy felveszi a labdát magától és játszik vele, akkor ha épp a szájában van klikkelek és kaja. A másik kedvenc dolga amit még meg szokott fogni és cipelgeti az egy rongy, ha meglátom hogy a szájában van klikkelek. Lehet, hogy ez elég lesz és ha sokat gyakoroljuk megérti, vagy van jobb módszer?:D könyvekben nem találtam errõl semmit. lehet hogy túl egyszerû is csak én bonyolítom túl:)
Szóval klikkeres elkapással tanítod? Szerintem az nem jó. Formálással tanítsd, labdával. (A leírásodból úgy vettem ki, ismered ezeket a kifejezéseket, ha nem, szólj).
A kérdező hozzászólása: A formálást nem ismerem, elmagyaráznád?:D
De be van kondicionálva a kutya a klikkerre, ugye? Ezt ismered? : [link] Ezen a példán jól leírják, mi a formálás, és ezt átültetheted a "fogd" megtanulására is: [link]

Szeretném megtanítani a kutyámat a "tecchalott" nevezetű gyakorlatra csak nem tudom hogyan. Valaki le tudja írni hogy hogyan tudnám megtanítani?

Legjobb válasz: En letoltottem a 101 kutyatrukk c. Konyvet. Abba nagyon szepen le van irva es kepek is vannak hozza. Telorol vagyok igy nem tudom elkuldeni, hogy honnan toltottem le, de ha gepen leszek belinkelem szivesen.:)

En letoltottem a 101 kutyatrukk c. Konyvet. Abba nagyon szepen le van irva es kepek is vannak hozza. Telorol vagyok igy nem tudom elkuldeni, hogy honnan toltottem le, de ha gepen leszek belinkelem szivesen.:)
A kérdező hozzászólása: Jolvan azt nagyon szépen meg köszönném :) )
Keress rá youtubon. 100 féle videó van róla, ahol pontosan meg is mutatják hogyan kell betanítani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Hogyan tudnám a kutyámat megtanítani arra, hogy akkor jelezzen (ugasson) mikor a kapuhoz jön valaki? És ne akkor amikor elmegy egy biciklis vagy gyalogos az utcán.

Próbáltam úgy,hogy odajött valaki a kapuhoz és mondtam neki,hogy fogd,csibész,mert rongyozásnál meg a guminlógásnál is mindig ezt mondom neki,de csak odamegy a kapuhoz és elkezdi csóválni a farkát,ráadásul bárki be mer jönni t?le mert nem ugat. Segítsetek könyörgöm!!!

Legjobb válasz: Szerintem akkor neked csengõ kéne nem kutya. Kutyát tartasz nem bohócot. A kutya legyen kutya ne egy droid. http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Ezt olvasd el ez alapján neveld és akkor igazán boldog kutyusod lehet, nem egy idomított majmod.

Szerintem akkor neked csengõ kéne nem kutya. Kutyát tartasz nem bohócot. A kutya legyen kutya ne egy droid. http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Ezt olvasd el ez alapján neveld és akkor igazán boldog kutyusod lehet, nem egy idomított majmod.
Egy nyugodt kutya felbecsülhetetlen érték! Hidd el baj esetén gondolkodás nélkül megvédene téged vagy a portát! A csibészelés nem arról szól hogy a kutya ugat, és ha ezt a parancsot úgy gyakorlod hogy nincs mit fognia késõbb akkor sem fog majd ha lenne mit! Ezzel csak elrontod az eddig tanultakat. Ha a kutyád nagy termetû akkor már csak a jelenléte is visszatartó erõ, ha ez a te környékeden nem elég akkor vegyetek riasztót!!! Mindenre azért nem lehet beprogramozni a kutyát, mert saját személyisége van! Ha Õ egy ilyen nyugodt fajta akkor örülj neki!
A kérdező hozzászólása: Értem értem, de én csak annyit szeretnék, hogy ha a kapuhoz jön valaki akkor ugasson vagy valamit csináljon, hogy ne jöjjenek be tõle.Egyik nap még a gázos ürgét is beengedte és csak csóválta a farkát.9 hónapos.Hogy tanítsam meg neki, vagy egyáltalán ezt kell tanítani, hogy ne engedjen be mást, csak a családját?

A kutya tanításról szeretnék kérdezni, hogy hogyan tudnám megtanítani a kutyusomat azaz Teo-t? (többi lent)

Megszeretném tanítani végre a kis uszkáromat(TEO) ,de nem sikerül...a neten szét néztem hogyan lehet egy kutyát rendesen tanítani otthon,de nem segít..a kutyám nagyon szeret játszani és mondok neki valamit vagy hozzám hívom vag ilyesmi csak a lasztilyával törõdik...és ha a labdát el teszem akkor meg nézi egy darabig hogy hova tettem utánna meg elmegy duzzogni..és még nem is törõdik a jutalom falatokkal...valami tippek?? ...Köszönöm elõre is a válaszokat!! :D

Legjobb válasz: Mire szeretnéd megtanítani???

Mire szeretnéd megtanítani???
Írjál pár dolgot mire szeretnéd tanítani. Valamint, ha csak a játéka érdekli jutalomfalat nem, akkor a játék legyen a jutalom.
A kérdező hozzászólása: Ul, fekszik, marad, pacsi

Hogy tudnám megtanítani a kutyát hogy. (? )

Hogy lehetne megtanítani hogy ne ugasson állandóan?? Kis szobakutyáról van szó.. (törpe pincser) Pl. este mikor nyitva az ablak 1 kis zajt hall és már felkelti az egész családot.. Hogy lehetne megtanítani neki hogy ne ugasson állandóan??

Legjobb válasz: de te is [email protected] hogy mivan a kutyáddal ha nem viszed el.

de te is [email protected] hogy mivan a kutyáddal ha nem viszed el.
El kéne vinni sétálni, foglalkozni kéne vele, és akkor nem lesz ennyi fölös energiája.
A kérdező hozzászólása: Igen vinné kéne sétálni... Csak az a baj ezzel hogy felénk nagyon sok a kóbor kutya... Vagyis hát nem kóbor kutya csak a gazdája lesz* jra hogy mi van a kutyával.. (romák kutyái...)
Amíg nem viszed el minden nap sétálni, addig ne számíts csodára. Egy kutya csak akkor tartható lakásban, ha megkapja a számára szükséges mozgási lehetõséget, különben idegbajos méregzsák lesz.
Én reggel viszem le háromnegyed órára aztán napközben 3x-4x 20 percre este pedig kb.1 órára ennek ellenére ugyan ez van otthon. Bármit hall, már ugat. Nekem bolognese kiskutyám van.
Muszáj lemozgatnod.Ha máshogy nem, futógépen.Vagy bringázz vele messzebb és ott sétáltasd.Vannak ultrahangos ugatásgátló nyakörvek, de ha nincs lemozgatva rendesen az neki sem jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!