Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kutyámnak megtanítani, (37 db)

Hogyan tudnám ezt megtanítani a kutyámnak? Többi lent.

Most lesz 5 hónapos a kutyusom, eddig tudjuk az: -ül, fekszik, marad, gyere ide vezényszavakat. Most tanulgatjuk a pacsit kisebb nagyobb sikerrel.:) A kérdésem az lenne, hogy tudom azt megtanitani neki hogy engedje el/köpje ki/tegye le ami a szájába van. Sajnos a kertben sok mindent megeszik(pl:csigák,fadarabok) persze erre már odafigyelek és nem hagyom neki, de ilyenkor annyira megõrül mondom neki hogy nem szabad, de mint ha játéknak fogná fel és elkezd a csigával a szájában szaladgálni, próbálok nyugodt és higadt maradni, hogy a kutya felé ne azt sugározzam hogy én izgatott vagyok, de ha normálisan és határozottan hivom õt akkor odajön a csigával a szájában, de ha felemelem a kezemet, már abba a pillanatban elfut. Ötletek? Hogy tudnám megtanitani neki hogy tegye le azt ami a szájába van? Elõre is köszönöm, elnézést ha kicsit hosszúra sikeredett.

Legjobb válasz: Elõször a játékával gyakorold az eresztést. Ha megfogja a játékát akkor egy idõ múlva hívd magadhoz és a kezeddel vedd ki a szájából és mondd neki azt, hogy ereszd. utána dobd el neki újból, és uána ugyanígy vedd el tõle. Lényeg az, hogy a kutyának meg kell tanulnia azt a szót, hogy "ereszd". Ha már ez megy akkor át lehet váltani a "köpöd ki" szóra, ha valami nem kívánatos dolgot a szájába vesz. Azért ezt a két szót tanácsolom, hogy a kutya majd különbséget tudjon tenni a játék eleresztése és az azt követõ tovább játszás, valamint a nem kívánatos dolog felvétele, és azt, hogy többé ne vegye a szájába.

Elõször a játékával gyakorold az eresztést. Ha megfogja a játékát akkor egy idõ múlva hívd magadhoz és a kezeddel vedd ki a szájából és mondd neki azt, hogy ereszd. utána dobd el neki újból, és uána ugyanígy vedd el tõle. Lényeg az, hogy a kutyának meg kell tanulnia azt a szót, hogy "ereszd". Ha már ez megy akkor át lehet váltani a "köpöd ki" szóra, ha valami nem kívánatos dolgot a szájába vesz. Azért ezt a két szót tanácsolom, hogy a kutya majd különbséget tudjon tenni a játék eleresztése és az azt követõ tovább játszás, valamint a nem kívánatos dolog felvétele, és azt, hogy többé ne vegye a szájába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:)

Hogyan tudnám hatékonyan megtanítani a kutyámat alapvető dolgokra? És ugyanígy leszoktatni a "káros" dolgokról is?

Ül, áll, fekszik, maradj, gyere ide, stb. Az ilyen hasonló szavakra gondolok. Hogyan kezdjem tanítani? 10 hónapos kistest? keverék kutya. Elakartam t?le venni a játékát hogy eldobjam, de megmorgott, nagyon megijedtem, hogy érjem el hogy ne haragudjon rám az ilyenekért? És a pórázra is rászeretném szoktatni, hogyan?

Legjobb válasz: Ajánlom a kutyaiskolát, ha oda nem akarsz/tudsz elmenni, akkor a neten nézz szét. Vannak mindenféle könyvek, cikkek a témában.

Ajánlom a kutyaiskolát, ha oda nem akarsz/tudsz elmenni, akkor a neten nézz szét. Vannak mindenféle könyvek, cikkek a témában.
Parancsszavak: ***** Nem tudtad el venni tõle a játékot? Nem szabad annyiban hagyni, mert az õ akarata érvényesült. Rossz hozzáállás, mi az, hogy ne haragudjon? Inkább hogyan ne legyen tiszteletlen. Maradj ott a kutyával szemben, ne engedd elmenni a játékkal! Le fogja egy idõ után tenni, ha nem vele elmenni. Amint csak leteszi, állj közelebb a játékhoz, akár lépj is rá. Ha odébb ment, vedd fel a játékot és kész. Rakd rá a nyakörvet és a pórázt. Maradjon így egy ideig, szokja meg. Rágni ne engedd. Kb. 10 perc múlva, amikor már teljesen megszokta, fogd meg a pórázt és vidd ki az ajtón (te mész ki elõször). Tartsd láb mellett, ha rágni akarná a pórázt szólj rá, húzd felfelé a pórázt. De eddig miért nem vitted sétáltatni? Szocializáció? Nem lesz könnyû dolgod, mert meglehet, hogy agresszívan fog viselkedni más kutyákkal.* Automatikusan eltávolított tartalom.
*ha nem tud vele elmenni

Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak a nyomkövetést van erre egy módszer csak olyan szakszavakat használnak mint például szimatkatlan vagy valami ilyesmi, hogy páldául megtalálja a játékait vagy embereket erre hogyan kell megtanítani a kutyust?

Legjobb válasz: Mi úgy csináltuk még annak idején, hogy már párhónapos korában megtanítottuk neki a "szimat" szót. Ezt úgy, hogy etetés elõtt, a kertben szétszórtunk néhány virslidarabot, majd lemutattunk a földre és mondtuk hogy szimat. Ha megtalálta akkor hatalmas lelkendezõs dicséret. Ezzel megtanulta, hogy azt mondtuk neki, hogy szimat, akkor már szaglászott ezerrel. Ezután labdával csináltuk,mivel élt halt a labdáért. Kicsit eltávolodtunk tõle labdával a kezünkben, majd letettük a fûbe. Visszamentünk a kutyához és elindítottuk a labda felé, szintén a szimat vezényszóval. Ilyenkor nem jó ha felemeli a fejét, és a szemével keresi a labdát. Néha segíteni is kell nekik kicsit. A szimatkatlan azt jelenti, hogy a nyomfektetõ a nyomvonal elején legalább egy percig toporog, így elég erõs szag keletkezik azon a helyen. A kutya errõl a helyrõl veszi a szimatot, és innen indulva kell végigmennie a nyomvonalon.

Mi úgy csináltuk még annak idején, hogy már párhónapos korában megtanítottuk neki a "szimat" szót. Ezt úgy, hogy etetés elõtt, a kertben szétszórtunk néhány virslidarabot, majd lemutattunk a földre és mondtuk hogy szimat. Ha megtalálta akkor hatalmas lelkendezõs dicséret. Ezzel megtanulta, hogy azt mondtuk neki, hogy szimat, akkor már szaglászott ezerrel. Ezután labdával csináltuk, mivel élt halt a labdáért. Kicsit eltávolodtunk tõle labdával a kezünkben, majd letettük a fûbe. Visszamentünk a kutyához és elindítottuk a labda felé, szintén a szimat vezényszóval. Ilyenkor nem jó ha felemeli a fejét, és a szemével keresi a labdát. Néha segíteni is kell nekik kicsit. A szimatkatlan azt jelenti, hogy a nyomfektetõ a nyomvonal elején legalább egy percig toporog, így elég erõs szag keletkezik azon a helyen. A kutya errõl a helyrõl veszi a szimatot, és innen indulva kell végigmennie a nyomvonalon.


Hogyan tudnám a kutyámat megtanítani arra, hogy akkor jelezzen (ugasson) mikor a kapuhoz jön valaki? És ne akkor amikor elmegy egy biciklis vagy gyalogos az utcán.

Próbáltam úgy,hogy odajött valaki a kapuhoz és mondtam neki,hogy fogd,csibész,mert rongyozásnál meg a guminlógásnál is mindig ezt mondom neki,de csak odamegy a kapuhoz és elkezdi csóválni a farkát,ráadásul bárki be mer jönni t?le mert nem ugat. Segítsetek könyörgöm!!!

Legjobb válasz: Szerintem akkor neked csengõ kéne nem kutya. Kutyát tartasz nem bohócot. A kutya legyen kutya ne egy droid. http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Ezt olvasd el ez alapján neveld és akkor igazán boldog kutyusod lehet, nem egy idomított majmod.

Szerintem akkor neked csengõ kéne nem kutya. Kutyát tartasz nem bohócot. A kutya legyen kutya ne egy droid. http://www.freeonline.hu/jan-fennell-kutyapszichologia Ezt olvasd el ez alapján neveld és akkor igazán boldog kutyusod lehet, nem egy idomított majmod.
Egy nyugodt kutya felbecsülhetetlen érték! Hidd el baj esetén gondolkodás nélkül megvédene téged vagy a portát! A csibészelés nem arról szól hogy a kutya ugat, és ha ezt a parancsot úgy gyakorlod hogy nincs mit fognia késõbb akkor sem fog majd ha lenne mit! Ezzel csak elrontod az eddig tanultakat. Ha a kutyád nagy termetû akkor már csak a jelenléte is visszatartó erõ, ha ez a te környékeden nem elég akkor vegyetek riasztót!!! Mindenre azért nem lehet beprogramozni a kutyát, mert saját személyisége van! Ha Õ egy ilyen nyugodt fajta akkor örülj neki!
A kérdező hozzászólása: Értem értem, de én csak annyit szeretnék, hogy ha a kapuhoz jön valaki akkor ugasson vagy valamit csináljon, hogy ne jöjjenek be tõle.Egyik nap még a gázos ürgét is beengedte és csak csóválta a farkát.9 hónapos.Hogy tanítsam meg neki, vagy egyáltalán ezt kell tanítani, hogy ne engedjen be mást, csak a családját?

Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak, hogy fogjon meg valamit a szájában és tartsa addig, amíg nem szólok neki?

Gondolok én pl. egy labdára, egy botra vagy bármire, nem kell játszani vele, csak fogja meg. :) Eddig nem nagyon sikerült vele megértetnem.

Legjobb válasz: Eddig hogy próbáltad megtanítani (csak hogy ne írjunk le olyan dolgokat, amivel már próbálkoztál)?

Eddig hogy próbáltad megtanítani (csak hogy ne írjunk le olyan dolgokat, amivel már próbálkoztál)?
A kérdező hozzászólása: Klikkerrel tanítom, van hogy felveszi a labdát magától és játszik vele, akkor ha épp a szájában van klikkelek és kaja. A másik kedvenc dolga amit még meg szokott fogni és cipelgeti az egy rongy, ha meglátom hogy a szájában van klikkelek. Lehet, hogy ez elég lesz és ha sokat gyakoroljuk megérti, vagy van jobb módszer?:D könyvekben nem találtam errõl semmit. lehet hogy túl egyszerû is csak én bonyolítom túl:)
Szóval klikkeres elkapással tanítod? Szerintem az nem jó. Formálással tanítsd, labdával. (A leírásodból úgy vettem ki, ismered ezeket a kifejezéseket, ha nem, szólj).
A kérdező hozzászólása: A formálást nem ismerem, elmagyaráznád?:D
De be van kondicionálva a kutya a klikkerre, ugye? Ezt ismered? : [link] Ezen a példán jól leírják, mi a formálás, és ezt átültetheted a "fogd" megtanulására is: [link]

Szeretném megtanítani a kutyámat a "tecchalott" nevezetű gyakorlatra csak nem tudom hogyan. Valaki le tudja írni hogy hogyan tudnám megtanítani?

Legjobb válasz: En letoltottem a 101 kutyatrukk c. Konyvet. Abba nagyon szepen le van irva es kepek is vannak hozza. Telorol vagyok igy nem tudom elkuldeni, hogy honnan toltottem le, de ha gepen leszek belinkelem szivesen.:)

En letoltottem a 101 kutyatrukk c. Konyvet. Abba nagyon szepen le van irva es kepek is vannak hozza. Telorol vagyok igy nem tudom elkuldeni, hogy honnan toltottem le, de ha gepen leszek belinkelem szivesen.:)
A kérdező hozzászólása: Jolvan azt nagyon szépen meg köszönném :) )
Keress rá youtubon. 100 féle videó van róla, ahol pontosan meg is mutatják hogyan kell betanítani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

A kutya tanításról szeretnék kérdezni, hogy hogyan tudnám megtanítani a kutyusomat azaz Teo-t? (többi lent)

Megszeretném tanítani végre a kis uszkáromat(TEO) ,de nem sikerül...a neten szét néztem hogyan lehet egy kutyát rendesen tanítani otthon,de nem segít..a kutyám nagyon szeret játszani és mondok neki valamit vagy hozzám hívom vag ilyesmi csak a lasztilyával törõdik...és ha a labdát el teszem akkor meg nézi egy darabig hogy hova tettem utánna meg elmegy duzzogni..és még nem is törõdik a jutalom falatokkal...valami tippek?? ...Köszönöm elõre is a válaszokat!! :D

Legjobb válasz: Mire szeretnéd megtanítani???

Mire szeretnéd megtanítani???
Írjál pár dolgot mire szeretnéd tanítani. Valamint, ha csak a játéka érdekli jutalomfalat nem, akkor a játék legyen a jutalom.
A kérdező hozzászólása: Ul, fekszik, marad, pacsi

Hogyan tudnám a kutyámnak megtanítani, hogy póráz nélkül is mellettem haladjon és ne akarjon odamenni egy kutyához se, ha azt mondom, hogy nem?

és hogy lehetne megtanitani neki azt, hogyha azt mondom h marad akkor ott marad míg nem szólok?

Legjobb válasz: nekem is ez a velemenyen talan meg annyi,hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg,hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

nekem is ez a velemenyen talan meg annyi, hogy bar nagyon bici lehet a kutya foleg, hogy kistermeturol van szo van a masik fajta poraz amikor mar nagyobb lessz a labanal kell korbe tekerni es a hasanal is lessz igy konnyebb fegyelmezettebe tenni ot

Hogy tudnám megtanítani a kutyát hogy. (? )

Hogy lehetne megtanítani hogy ne ugasson állandóan?? Kis szobakutyáról van szó.. (törpe pincser) Pl. este mikor nyitva az ablak 1 kis zajt hall és már felkelti az egész családot.. Hogy lehetne megtanítani neki hogy ne ugasson állandóan??

Legjobb válasz: de te is [email protected] hogy mivan a kutyáddal ha nem viszed el.

de te is [email protected] hogy mivan a kutyáddal ha nem viszed el.
El kéne vinni sétálni, foglalkozni kéne vele, és akkor nem lesz ennyi fölös energiája.
A kérdező hozzászólása: Igen vinné kéne sétálni... Csak az a baj ezzel hogy felénk nagyon sok a kóbor kutya... Vagyis hát nem kóbor kutya csak a gazdája lesz* jra hogy mi van a kutyával.. (romák kutyái...)
Amíg nem viszed el minden nap sétálni, addig ne számíts csodára. Egy kutya csak akkor tartható lakásban, ha megkapja a számára szükséges mozgási lehetõséget, különben idegbajos méregzsák lesz.
Én reggel viszem le háromnegyed órára aztán napközben 3x-4x 20 percre este pedig kb.1 órára ennek ellenére ugyan ez van otthon. Bármit hall, már ugat. Nekem bolognese kiskutyám van.
Muszáj lemozgatnod.Ha máshogy nem, futógépen.Vagy bringázz vele messzebb és ott sétáltasd.Vannak ultrahangos ugatásgátló nyakörvek, de ha nincs lemozgatva rendesen az neki sem jó.

Hogy tudnám megtanítani a kutyámnak, hogy csak a családtól tagjaitól fogadjon el élelmet?

Nagyon izgatottan várom a jövend?beli kutyusomat, de még mindenek el?tt jobbnak látom ha megtudok pár dolgot a tanításról. Régen volt már egy német juhászom, tehát az alap trükköket meg tudom tanítani, (Ül, fekszik, pacsi stb.. ) valamint azt is, hogy csak parancsszóra kezdjen neki az étel elfogyasztásának. A jövend?beli ebemet arra szeretném megtanítani, hogyha kaját talál hagyja ott, és csak is a falka tagjaitól, alias a családtól fogadjon el ételt. Ez azért fontos, mert gyanús, hogy a szomszédunk mérgezi a kutyáinkat. Régen olvastam már err?l, hogy már kölyökkorában el kell kezdeni a kutyát tanítani erre, mert id?sebb korában már lehetetlen rászoktatni, hogy utasítsa el a talált ételt. Többre viszont nem emlékszem(pont a lényeges dolgokra), ezért hálás lennék ha valaki beavatna ebben. :) Mellesleg a tervezett kutyus egy kan labrador lesz. ^^ 13/L

Legjobb válasz: Nem látom biztosítottnak, hogy az üzenetem nem kerül avatatlanok kezébe, ezért privát írok Neked. Ha gondod van, írj! Mindenem a kutya, és minden ezzel visszaélõ felett, majd ítél a természet.

Nem látom biztosítottnak, hogy az üzenetem nem kerül avatatlanok kezébe, ezért privát írok Neked. Ha gondod van, írj! Mindenem a kutya, és minden ezzel visszaélõ felett, majd ítél a természet.
Szia! Magyarázd el neki! Mondjuk...Én úgy tanítom a kiskutyámat. Mondjuk ha van egy új barátom akit még nem ismer lehet arra lehetõségem, ha pl õ nem ismeri, akkor én megkérem a barátomat, hogy adjon neki enni, és megmondom neki: Fúj! Nem szabad idegenektõl elfogadni! Csak a gazditól! És akkor magyarázd el neki! :) A kutya tud beszélni! Csak nem úgy ahogy te! :) És akkor talán megérti, mert az ilyen parancsokat is hamar megérti hogy pacsi, fekszik, ül, stb... Akkor ezt is megfogja csak gyakorold el pár ismeretlen emberrel! (Na de persze ne minden jött menttel de gondolom tudod) :D Sok sikert!
Sõt szerintem le is írhatná neki egy papírra, és majd a kutya elolvassa, nem?
Ez az egyik legnehezebb dolog a kutyanevelésben. Még a kutyasulis oktatók kutyái is sokszor bepróbálkoznak a talált kaja felfalásával. Döntsd el, hogy melyikre akarod 100 %-ig megtanítani: ne egyen földrõl, ne fogadjon el mástól ételt, vagy ne egye meg a bedobott ételt. Ha a másodikat választod, akkor rengeteg emberrel kell gyakorolnod, rengeteg helyen. Elõször a te jelenlétedben próbáljátok, nyújtja az illetõ a kaját, te erélyesen rászólsz, hogy fujj, majd nyújtasz neki egy sokkal finomabb ételt (pl. táp helyett máj vagy kolbász), és hatalmas dícséret. Ha a jelenlétedben már jól megy, elbújhatsz egy bokor mögé, és mikor a kutya megenné az ételt, elõugrasz, majd fujj, és finomság tõled. De elárulom, nagyon kicsi az esély rá, hogy 100 %-os legyen, és ahhoz nagyon nagy tekintélyed kell legyen a kutya elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt viszont kétlem, hogyha elkezdenék magyarázni a kutyának megértené... Mellesleg inkább arra szeretném tanítani, hogy a földrõl szedett ételt hagyja ott. Felénk sokkal jellemzõbb az, hogy bedobják a mérget, mintsem kézbõl etetik meg a kutyát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!