Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kutyámnak (332 db)

Hogy tudnám kutyám szőrét kifehéríteni?

Westimet kiállításra akarom vinni, de eléggé sárgás a sz?re, milyen fehérít? módszerek vannak?

Legjobb válasz: Vidd el egy kutyakozmetikushoz, aki felkészíti a kiállításra. Õ tudni fogja, hogyan kell.

Vidd el egy kutyakozmetikushoz, aki felkészíti a kiállításra. Õ tudni fogja, hogyan kell.
próbáld ki a perwollt:D
Õket keresd fel, vagy írj nekik: http://www.zanni.hu/index_hu.html
Fehérítõ sampon + hintõpor. Én a colliem szõrében a fehér részt így szoktam megcsinálni kiállításra. A hintõport nem szabad túlzásba vinni.
Tennél fel egy képet a kutyádról, kérdezõ?
Kíváncsi vagyok, hogy hogyan készít fel házilag egy gazdi egy trimmelõs fajtát kiállításra.

Hogyan tudnám kutyámat kicsit mérgesíteni?

1 éves Amstaff nagyon nyugodt kutya jó idegrendszer? csak az a baj vele hogy nagyon lusta nem akar ugatni

Legjobb válasz: Mikor kellene ugatnia? Mibõl gondolod, hogyha ugat, akkor "mérges" is? Egy jó idegrendszerû kutya nem ugat feleslegesen.Te pedig ne is próbáld"mérgesíteni".

Mikor kellene ugatnia? Mibõl gondolod, hogyha ugat, akkor "mérges" is? Egy jó idegrendszerû kutya nem ugat feleslegesen.Te pedig ne is próbáld"mérgesíteni".
Rúgj bele egyet és akkor tuti mérges lesz, de rád:D Am meg nem tudom miért kell mérgesíteni egy kutyát és elvadítani. Lehet hogy olyan fajta hogy nem ugatós illetve még nem ugatós. Attól is függ mennyi idõs.. Meg ha arra kerülne a sor hogy ugatnia kéne lehet hogy ugatna de nem teszi ezt feleslegesen meg.Szóval hagyjad..
Adj neki egy labdát játszani, majd rúgd seggbe. Haveromnál bevált. 5 öltéssel várták össze a lábát.
De marha vagy! És ugyan minek ugassa a semmit?! Örülj neki, hogy nem idegbeteg kutya.
ha valaki be akar menni, akkor szép csendesen meg fogja harapni ;) miért kellene egy jó kutyát elrontani? o.O
A kérdező hozzászólása: értem kösz választ!
Egy amstaffhoz nem fognak bemenni lopni ha csöndben van sem.
Elõzõ! Nem a ló[email protected] Kérdezõ! Ne a mérgesítés legyen a cél, hanem egy egészséges bizalmatlanság idegenekkel szemben. Ez nagy különbség. Ehhez tapasztalt segítõk kellenek, és ha nincsenek ilyenek a környezetedben, akkor természetesen kutyasuli. Hozzá nem értõként nem szabad próbálkozni ilyennel, mert nagyon könnyen, nagyon el lehet rontani így egy kutyát!
Miért nem válaszoztál olyan kutyafajtát amelyik jelzõ kutya?! Mondjuk nekem tacskóm van még arra is jelezz ha egy légy szál be a házba! Szerintem ha neked ilyen kutyád van nem kell megváltoztatni nem kell mérgesíteni! Szerintem csak nem a legkörültekintõbben választottál kutyát!
Örzõ-védõ foglalkozás. És ott nem mérgesítik, hanem kiképzik jelzésre, illetve házõrzésre.
ÖV képzés. Egyébéként nekem is csendes lusta kutyám van, 3 éves. Mindig is azt hittem, hogy kiadogatná a cuccot a betörõnek, vagy virsliért elmondaná a széf kódot. Ehhez képest egész eddig élete 3, 5 év során kétszer volt oka ugatni és akkor ugatott is, mint egy elmeháborodott. Arra, hogy ott mászkál valaki, csöngetnek, vagy kopognak, vagy ilyesmikre nincs egy szava se.
A kérdező hozzászólása: csak azért kellene kicsit jelezzen mert van vagy 20 motor és volt má rá példa hogy loptak alkatrészt! (szerelek)
Vagyis azt akarod, hogy jelezzen a kutya? Egyáltalán nem ugat? Ha csak apró vakkantás is van, amikor valaki áll a kapu elõtt, dicsérd meg. Aztán azonnal hallgattasd is el, hogy fölöslegesen ne ugasson. Ha te , vagy valaki megjelenik a jelzésére, onnantól már csend van. Amúgy még fiatal. Az öv hajlam majd kicsit késõbb ébredezik benne
Az elõzõ vagyok. Csak annyi, hogy nem várták, hanem varrták. Majdnem ugyanaz, de azért mégsem.
A kérdező hozzászólása: hehehehehee nem akarom én elrontani
Nah most az sem mind egy hogy a kutyának vagy a haverodnak:D Mert ha a kutyának akkor a haverod jó kajak gyerek ha a haverodnak akkor az meg cumi xD :D
Valószínû akkor ugatni fog de am meg 1 évesen elég fiatal még majd érik...
A kérdező hozzászólása: ha pl valaki be akar jönni
A kérdező hozzászólása: okok
vegyél egy piros fûnyírót...
egy amstaff csak akkor ugat ha oka van rá, nem jelzõkutya. amugy még nagyon fiatal is. sztem minél elõbb vidd örzõvédõre, mert ott majd megtanítják h mikor mit kell tennie

Hogyan tudnám kutyámat leszoktatni arról, hogy az ágyamon alugyon?

Az a gond , hogy már szinte egy éve, hogy az ágyon alszik és pluszba a bullterrier elégge szereti a kényelmet, valami hasznos tipp esetleg?

Legjobb válasz: Ha egy évig elfértetek együtt, most miért akarod leszoktatni onnan?

Ha egy évig elfértetek együtt, most miért akarod leszoktatni onnan?
Mi a fotelban való szunyálást engedtük meg a kutyánknak. Sajnos kiderült, izületi problémái vannak, így le kellett szoktatni a felugrálásról. Letakartam a fotelt egy jellegzetes, semmivel össze nem keverhetõ anyagdarabbal. Pár napig úgy volt, aztán a takaró lekerült a földre, egy párnát takartam le vele. Nem akart többet felmenni, inkább maradt a rongydarabon.
Hát ki a fõnök otthon? :) ) Nem kellett volna odaengedni egyáltalán, most már persze, hogy azt hiszi, ott aludhat melletted. Tegyél az ágy mellé egy pokrócot, vagy az õ párnáját, és ahányszor felmegy, parancsold le az ágyról. Ha ráfekszik a párjájára, dícsérd meg nagyon! De mindig legyél következetes, mert egyébként nem fogja tudni a kutyusod, hogy mit szabad, meg mit nem.
Tegyél le matracot és aludj vele egy két napig a földön, hogy ne vegye büntetésnek.Utána ne engedd föl az ágyra.Esetleg ismételd meg, de ne vidd túlzásba.Egy év nagyon hosszú idõ, nem lesz egyszerû a leszoktatás.Napközben sokat kell vele foglalkozni, hogy érezze, nem haragszol rá.
Egy kicsit már elrontottad... Nehéz lesz megértenie, hogy már nem lehet azt, amit eddig igen. A farkasfalkák tagjai is egy kupacban alszanak. Akit nem engednek maguk közé, az igen alalcsony rangot foglal el a falkában, mondhatni, kirekesztett. A kutyusod most veled egy szinten képzelheti magát, és valószínûleg meg lesz törve, ha "kitúrod". De meg kell tenned, mert nem szabad hagyni, hogy õ diktáljon. Szeritnem egyszerûbb lenne egy idõre a szobából kicsukni, mint az ágyról leparancsolni. Amíg alszol, lehet, hogy felugrik melléd úgy, hogy észre sem veszed :)


Hogyan tudnám leszoktatni a kutyát, hogy ne akarjon rá mászni az emberekre?

Nagy testű, keverék kutya, irtó barátságos mindenkivel. A helyzet az, hogy a barátomé és az enyém közösen, viszont én a nevelésével annyira nem törődtem, mivel a páromra hallgatott, és ez nekem kényelmes volt. Nemsokára pár hónapig egyedül leszek a kutyussal, és előre félek, hogy mi lesz, hogyha sétálni viszem. A karom is kirándul annyi erő van benne, főleg akkor "bolondul meg", ha kisbabát, kisgyereket lát. 10-ből 8 ember megsimogatja, olyankor el sem tudom rángatni. A barátom azt hiszem nem veszi komolyan a problémámat, mert az ő jelenlétében angyal. Tudom, hogy én rontottam el, de hogyan tudnám helyrehozni?

Legjobb válasz: Kedves elsõ válaszoló. Amit írsz az jó, de nem megoldása a fennálló problémának, hanem ez a probléma elkerülése. A kutya attól még ugrálna, ha tudna csak nem tud, mert éppen maradás van :) Én azt tanácsolom, hogy már mostanában is kezd el sétáltatni. Vigyétek kutya futtatóba, hogy minél többet legyen szabadon. Ennek köszönhetõen el tudod majd kezdeni a pórázfegyelem tanítását.(ehhez majd linkelek videót) A te problémád megoldás egy Tiltó szó befezetése. A szöveget másolom. "A tiltószó azért nem hatásos, mert nincs jelentése a kutya számára, nincs következménye. Vagy nem fejezi ki a szándékot, vagy nem vagy abban a pozícióban, hogy érdekelje a kutyát, hogy téged az adott dolog zavar. A tiltószót a klikkerhez hasonlóan kondicionálni kell. A klikker ugye pozitív, azt egy falattal kondiconáljuk (=töltjük fel tartalommal). A tiltószó azt kell jelentse, hogy a kutya hagyja abba, amit épp csinál. Azaz a "nem" szóhoz egy negatív következményt kell csatolni. Ez a kutya habitusától, méretétõl függõen lehet egy nagy zaj, ami a kutya számára kellemetlen (például egy földhöz csapott palack néhány kaviccsal), vagy valamilyen más negatívum, a kutya elzavarása, orron koppintása, stb. Viszont ha a kutya a "nem" szóra abbahagyja amit csinál, akkor meg kell dicsérni! Érdemes direkt szituációkat kreálni minderre és nem váratlan helyzetekben felkészületlenül reagálni. Mindezek mellett szeretném jelezni, hogy fegyelmezett viselkedést csak akkor szabad egy kutyától elvárni, ha fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve és le van fárasztva. Vinni sétálni, elengedni más kutyák között, erdei kirándulások, kutyás sportok, stb. De még fiatal is a kutya, ezt is figyelembe kell venni." A videó pedig a pórázfegyelemhez 11percnél kezdõdik: http://www.youtube.com/watch?v=X-GqHMLhN5U Amúgy az egész sorozatot érdemes végig nézni.

Kedves elsõ válaszoló. Amit írsz az jó, de nem megoldása a fennálló problémának, hanem ez a probléma elkerülése. A kutya attól még ugrálna, ha tudna csak nem tud, mert éppen maradás van :) Én azt tanácsolom, hogy már mostanában is kezd el sétáltatni. Vigyétek kutya futtatóba, hogy minél többet legyen szabadon. Ennek köszönhetõen el tudod majd kezdeni a pórázfegyelem tanítását.(ehhez majd linkelek videót) A te problémád megoldás egy Tiltó szó befezetése. A szöveget másolom. "A tiltószó azért nem hatásos, mert nincs jelentése a kutya számára, nincs következménye. Vagy nem fejezi ki a szándékot, vagy nem vagy abban a pozícióban, hogy érdekelje a kutyát, hogy téged az adott dolog zavar. A tiltószót a klikkerhez hasonlóan kondicionálni kell. A klikker ugye pozitív, azt egy falattal kondiconáljuk (=töltjük fel tartalommal). A tiltószó azt kell jelentse, hogy a kutya hagyja abba, amit épp csinál. Azaz a "nem" szóhoz egy negatív következményt kell csatolni. Ez a kutya habitusától, méretétõl függõen lehet egy nagy zaj, ami a kutya számára kellemetlen (például egy földhöz csapott palack néhány kaviccsal), vagy valamilyen más negatívum, a kutya elzavarása, orron koppintása, stb. Viszont ha a kutya a "nem" szóra abbahagyja amit csinál, akkor meg kell dicsérni! Érdemes direkt szituációkat kreálni minderre és nem váratlan helyzetekben felkészületlenül reagálni. Mindezek mellett szeretném jelezni, hogy fegyelmezett viselkedést csak akkor szabad egy kutyától elvárni, ha fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve és le van fárasztva. Vinni sétálni, elengedni más kutyák között, erdei kirándulások, kutyás sportok, stb. De még fiatal is a kutya, ezt is figyelembe kell venni." A videó pedig a pórázfegyelemhez 11percnél kezdõdik: http://www.youtube.com/watch?v=X-GqHMLhN5U Amúgy az egész sorozatot érdemes végig nézni.
Az enyém menhelyi volt, õ is hajlamos ezt tenni. Szerencsére azért bírok vele, mert közepes termetû srácról van, szó, õ is keverék. Ha séta közben jön valaki idegen, akkor leültetem a járda melletti fûbe és fogom a nyakláncát. Most már nem próbál felugrani. És a a parancsszó a MARAD.
Nekem a kutyám ugyanezt csinálta pár hónapig, amikor elkezdtünk lejárogatni sétálni. Utána fogtam és elvittem a Margit-szigetre, a városligetbe, a várba, a Duna-partra és olyan helyekre, ahol rengeteg ember van. Fokozatosan vesztett az érdeklõdésébõl az emberek iránt, és iszonyú hamar leszokott róla, hogy ráugráljon bárkire. Egyszerûen már nem hatott rá az újdonság varázsa, azóta sem haverkodik különösebben bárkivel. A tesóm kutyájával ugyanez volt, õ fõként a kisgyerekekhez ment örülni, de szintén nagyon hamar leszokott róla. Lehet fura, hogy pont ezt javaslom, de hidd el, eleinte lehet még 1-1 ember megtetszik neki, de gyorsan megunja.

Hogyan tudnám megtanulni, hogy hogyan kell "szakszerûen" felnevelni egy kutyát a kiskortól kezdve? Többezer forintos könyvet nem szeretnék venni. Esetleg MEGBÍZHATÓ internetes forrás?

Legjobb válasz:
Internetrõl nem fogod tudni megtanulni, de könyvbõl sem, max. ha alapvetõen van hozzá affinitásod, és nem ütközöl semmi különösebb problémába útközben. A kutyakiképzés, nevelés egy szakma, amit úgy tanulsz meg, mint az összes többit: elméleti tudást gyûjtesz, gyakorolsz, tanulsz másoktól, gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz. Ahány kutya, annyiféle eset, nagyon kevés a séma, amit rá lehet húzni a kutyákra, és azokat is egyedileg kell értelmezni, nincs hozzájuk szerelési útmutató vagy ilyesmi, amit elolvasol és akkor minden menni fog magától. Ha csak az egy szem kutyádat akarod rendesen felnevelni, arra a kutyaiskola való, beviszed és megmutatják, hogy konkrétan te konkrétan azzal a kutyával mit kell, hogy csinálj, hogy jó legyen. Ingyen nincs szaktudás, ingyen nincs semmi, ezt jobb, ha tudomásul veszed. A boltban sem adnak neked még egy zsömlét se ingyen, csak mert nem akarsz kifizetni egy kiló kenyeret. Ha valamire szükséged van, fizesd meg, sajnos ilyen a világ. Nyilván ettõl függetlenül olvass össze mindenfélét a neten, hülyébb egyiktõl se leszel, csak ha átülteted a gyakorlatba és jól csinálod, akkor is sok lesz a kísérletezgetés, módszerváltás, mittudomén, szóval sok meló, és egyáltalán nem tuti az eredmény. Alapvetõen mondjuk ezt tudom javasolni, mint megbízható forrást: [link] De jó, ha tudod, hogy a Cerberos is tömve van olyan gazdákkal, akik elolvasták és nem tudták alkalmazni. Kicsit összetettebb dolog ez annál, minthogy olvasgatva meg lehessen tanulni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Internetrõl nem fogod tudni megtanulni, de könyvbõl sem, max. ha alapvetõen van hozzá affinitásod, és nem ütközöl semmi különösebb problémába útközben. A kutyakiképzés, nevelés egy szakma, amit úgy tanulsz meg, mint az összes többit: elméleti tudást gyûjtesz, gyakorolsz, tanulsz másoktól, gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz. Ahány kutya, annyiféle eset, nagyon kevés a séma, amit rá lehet húzni a kutyákra, és azokat is egyedileg kell értelmezni, nincs hozzájuk szerelési útmutató vagy ilyesmi, amit elolvasol és akkor minden menni fog magától. Ha csak az egy szem kutyádat akarod rendesen felnevelni, arra a kutyaiskola való, beviszed és megmutatják, hogy konkrétan te konkrétan azzal a kutyával mit kell, hogy csinálj, hogy jó legyen. Ingyen nincs szaktudás, ingyen nincs semmi, ezt jobb, ha tudomásul veszed. A boltban sem adnak neked még egy zsömlét se ingyen, csak mert nem akarsz kifizetni egy kiló kenyeret. Ha valamire szükséged van, fizesd meg, sajnos ilyen a világ. Nyilván ettõl függetlenül olvass össze mindenfélét a neten, hülyébb egyiktõl se leszel, csak ha átülteted a gyakorlatba és jól csinálod, akkor is sok lesz a kísérletezgetés, módszerváltás, mittudomén, szóval sok meló, és egyáltalán nem tuti az eredmény. Alapvetõen mondjuk ezt tudom javasolni, mint megbízható forrást: [link] De jó, ha tudod, hogy a Cerberos is tömve van olyan gazdákkal, akik elolvasták és nem tudták alkalmazni. Kicsit összetettebb dolog ez annál, minthogy olvasgatva meg lehessen tanulni.
Az a helyzet, hogy semmilyen olvasmány nem tudja helyettesíteni a gyakorlati dolgokat. Érdemes kutyaiskolákat látogatni, a kutya etológiájáról olvasgatni és látni ennek a való életben való mûködését, hogy mire, hogyan kell reagálni.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem a nevelést, hogy milyen gyakran kell állatorvoshoz vinni, milyen oltások kellenek, milyen kutyakaja kell neki...stb? Milyen gyakran kell neki enni adni, milyen mennyiségben, illetve inni adni? ...stb
Akkor javaslom a magyar értelmezõ kéziszótár lelkes tanulmányozását :) Erre sem fogod megtudni A Választ, mert ahány ember, meg ahány állatorvos, annyiféleképpen csinálja. Tájékozódj, használd s google-t, válaszd ki a neked legszimpatikusabbat, és csináld úgy, a legtöbb kutya túl szokta élni ezeket az elterjedt dolgokat. Ahonnan a kölyköd lesz, ott úgyis felvilágosítanak a nagyon alapvetõ dolgokról (ha nem, akkor ne onnan legyen kutyád), a többi meg majd alakul.
Ezek a "tanok" nincsenek maradéktalanul könyvekben összefoglalva, viszont tök ingyen bármit kideríthetsz a google segítségével. Amúgy is az a véleményem, hogy aki nem akar fizetni más munkájáért (könyv) az legalább vegye a fáradtságot és üljön neki õ maga összeollózni az információkat (google, wikipédia, fórumok, stb).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerimtem egy idõ után úgyis belefogsz jönni ha eltökélt vagy és igazán szereted õt! A legfontosabb a következetesség, a türelem és a szeretet! Ha valamit rosszul csinálj azt azonnal hozd a tudtára, ha valamit jól akkor szinte túlontúl dögönyözd és dicsérd meg! :) Interneten is van néhány jó dolog, én fõleg ott tájékozódtam. [link] [link] (A HÍRLEVELÜKRE IS ÉRDEMES FELIRATKOZNI) [link] ÉS EGY KÖNVY AMIT NAGYON NAGYON IMÁDOK: [link]
[link] ez is egy jó írás
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát az általad felsorolt dolgokat alapvetõen meghatározza a kutya fajtája, amennyiben keverék, akkor pedig legalább a mérete. Itatni egyébként nem kell, mert 0-24 friss ivóvíznek kell elõtte lenni. Etetni ÁLTALÁBAN kölyökként napi 3-4x, majd csökkenteni az etetések számát.Nagytestû kutyák esetében felnõtt korban is érdemes tartani a napi 2 étkezést a gyomorcsavar elkerülése végett. Nevelésre kezdõknek mindenképp kutyaiskola ajánlott. Állatorvoshoz akkor kell vinni, ha látod, hogy esetleg beteg, ha nincs különösebb gond, akkor fél évente illik egy általános kivizsgálást csinálni. Oltások: 6 hetesen parvó 8 hetesen kombinált elsõ 10 hetesen kombinált második 12 hetesen veszettség elsõ fél év múlva veszettség ismétlése, ezután évente kötelezõ a veszettség, és nagyon ajánlott a kombinált. 3 havonta féreghajtani kell. Ha fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor tenyésztõtõl vásárolsz, 8 hetes kora után hozhatod el csak a kölyköt, chippelve, akkor már 2x oltva és 4x féreg hajtva. A törzskönyv jár a kutyához, nem lehetõség, hogy kérheted és nincs olyan, hogy törzskönyvvel duplájába kerül, ezek mind trükkök, hogy átverjenek. Szerzõdés is jár a kutya mellé, ebben rögzítitek a tenyésztõ és a vásárló kötelezettségeit és jogait. A kutyát egészségügyi garanciával adja, tehát garanciát vállal arra, hogy az õ kutyája minden fajtára jellemzõ betegségtõl mentes.Ellenben, ha mégis beteg lenne, õ állja az orvosi költségeket, de minimum besegít(ez is a szerzõdésben van rögzítve). Ha nincs annyi pénzed, hogy ilyen helyrõl vásárolj, akkor a másik út a fajtamentés, vagy a menhely. Olcsóbban kaphatsz, gyakorlatilag mindennel ellátott kutyákat, csak azok általában már felnõttek, vagy kamaszok. Egyébként az interneten mindent megtalálsz: Tápok: http://www.petissimo.hu http://www.zoofast.hu (mindig a tápok beltartalmát olvasd el és ne tévesszen meg a reklám) Hasznos oldal: [link] Kutyaneveléshez a már fentebb belinkelt cerberos oldala.

Hogyan tudnám meggyőzni a páromat hogy érdemes a kutya fölé helyezni magát? és hogyan tudnám rávilágítani arra hogy a kutya őt semmibe veszi?

az a helyzet hogy egy év múlva magyarországra kell majd mennem. ez kb. 4 naptól 2 hétig is terjedhet. van egy domináns pitem. sokat gondolkodtam ezen de lehetőleg őt nem vinném magammal pusztán azért hogy ne szakítsam ki a jól megszokott kis környezetéből a családból. ráadásul pesten kissé kellemetlenebb helyzetek elé lenne állítva, mint pl. közlekedési eszközökön szájkosár, szokotthoz mérten többszöri pórázon lét és talán még kutyafuttató vagy arra alkalmas hely sem lenne ahhoz hogy igazán jól érezhesse magát. tehát konkrétan magamat leszámítva semmi pozitívum nem áll amellett hogy velem jöjjön. a bajom viszont azzal van hogy ugye a kutya egyes egyedül csak rám hallgat. a többiekkel elvan de abszolút nem hallgat rájuk. a páromra se. séta egyebek egyenesen borzalom. egyszerűen a kutya a párom kezében egy gusztustalanul neveletlen kezelhetetlen kutyává válik. ezek után bele se merek gondolni hogy távozásomkor ugye a kutya evidens átvenné a vezetői poziciót maximálisan, mi minden történne. főleg hogy a páromra se hallgat a legminimálisabb mértékben sem. retteg attól is, lévén páromnak egy porszemnyi tekintélye sincs hogy a kutya esetleg elvadul agresszívvá válik más kutyákkal szemben stb stb mert a párom képtelen lenne ugye ezeket a helyzeteket kezelni. ha visszajövök simán rendbe szedem a kutyát, de addig viszont bármi komoly baj is történhet és ezt egyáltalán nem akarom. pár napja elkezdtem rávilágítani a páromat arra hogy ha elmegyek akkor nem ilyen rendes lesz a kutya mint ahogy azt ő gondolja, illetve hogy mit fog tenni ha a kutya abszolút nem hallgat rá? nem tudom milyen csoda folytán, de ő azt hiszi hogy minden rendben lesz (lehetséges hogy maxi két hét tényleg nem a világ vége?) holott tudja nagyon jól hogy a kutya még lakáson belül sem hallgat rá nemhogy ingerdúsabb környezetben. arra gondoltam hogy talán úgy tudnám szembesíteni ha közös sétakor én automatikusan nem irányítok és próbálja meg ő kordában tartani a kutyát. (szabályos séta, undi dolgok békén hagyása, behívás, más állatok békén hagyása, más kutyák stb stb). és így a saját bőrén tapasztalva talán észhez térne és hajlandó lenne változtatni a dolgon. hogyan tudnám megszólaltatni benne az igényt arra hogy ne fogadja el azt hogy a kutya egyértelműen főlé helyezi magát és tiszteletlenül minden létező parancsot akármit megtagad ha épp a kutyának ahhoz marhára nincsen kedve? sajnos még az sem járható út hogy pórázon sétáltassa mert volt már rá példa hogy azt is kitépte a kezéből amikor a kutya macskát látott és megindult utánna. illetve ettől függetlenül lakáson belül is adódhatnak dominancia problémák. az a baj hogy ő -és mindenki más teljesen nyugodt, mivel semmilyen munkát nem feccöltek a kutyába azt gondolják hogy ez a kutya egy tünemény holott észre se veszik a háttérben micsoda kemény szabályok között nevelgettem/nevelgetem hogy a lehető legjobb kutya legyen. és nyilván ha senki más nincs a kutya felett csak én akkor távozásomkor a kutya már nem lesz olyan tünemény. tehát az kell hogy a páromat feltornázzam -erre van egy évem- de lehetetlenség ha erre a legkissebb igénye sincs mert valamiért abban a tévképzetben él hogy a kutya tökéletesen hallgat rá. holott soha sehol sem tudta ezt bizonyítani. komolyan mondom ketten vannak a szobában a kutya ki akar engedély nélkül menni és csak annyit hallani hogy a párom kántál a kutya meg xarik rá. úgy kell utánna mennie de még akkor sem tudja bezavarni még a szobába se nemhogy a helyére ötmilliószor mondja neki a kutyát meg nem érdekli, áll oszt xarik bele. ha én cüncögök egyet már mert unalmas ezt is nézni akkor teljesíti a kutya a parancsot, ellenkező esetben egyáltalán nem. tehát nélkülem szó szerint egy brutálisan neveletlen kutya lesz más kezében. mindenféle tanácsot, észrevételt, gondolatot nagyon szívesen fogadnék!

Legjobb válasz: Van egy olyan benyomásom, hogy azt gondolod, hogy a kutyád egy idõzített bomba, és a távollétedben minimum megharapja a párodat. Attól, hogy domináns, még nem feltétlenül agresszív. Én jobban bíznék a kutyádban a helyedben. Én nem izgulnék ennyire két hét miatt.

Van egy olyan benyomásom, hogy azt gondolod, hogy a kutyád egy idõzített bomba, és a távollétedben minimum megharapja a párodat. Attól, hogy domináns, még nem feltétlenül agresszív. Én jobban bíznék a kutyádban a helyedben. Én nem izgulnék ennyire két hét miatt.
A jó kutyának ott a legjobb ahol a gazdája van és nem éli meg rosszul ha "kiszakítják otthonról". Senki sem fog belehalni abba, hogy kicsit pórázon meg szájkosárban kell lenni. Másokra úgysem tudod rákényszeríteni a nézeteid, ha õk ezt nem kívánják. A párod veled jár, nem a kutyáddal. Amúgy meg azt hittem te mindenre tudod a tutit. Vagy csak addig amíg másokról van szó?
A kérdező hozzászólása: és ezt kifelejtettem bár lehet hogy valahol egyértelmû volt. hogy itthon is vannak alapvetõ szabályok amiket nem is tartatnának be vagy nem is tudnának betartatni. és ha nincsenek szabályok...
A kérdező hozzászólása: elsõ, nem arra gondoltam hogy harapna hanem lakásban: elkezdene jelölgetni ami nem mellesleg kétszer már megtörtént igaz nem a lakást hanem egyértelmûen a párom lába elé, akkor ott azt lerendeztem és nem fordult elõ. felborulnának a szabályok, mindenki szobájába bemenne, vendégeket zaklatna, mások dolgait rongálná esetleg, mások ételébe akármilyébe beleenne stb. szabadban: ha pórázon van meglát egy macskát kirántja a pórázt. párom nem tud neki szólni. és itt hajnalokig folyamatosan járkálnak kocsik. vagy meglát egy kutyát, oda akar menni, szintén kirántja a pórázt, kutyát gazdáját megijeszti tudom is én, vagy pl. erre fele elég sok kóbor kutya is szokott lenni. nem balhésak ha megfelelõen megérteted velük hogy nem kívánt társaság. de a párom ezt sem úgy kezelné, hanem úgy ahogyan mások (miközben tuti képtelen lenne megfogni a kutyát) hogy hadonászva meg kutya számára értetlen módon próbálná elriasztani ami egyes kutyákból könnyen agresszivitást válthat ki, mivelhogy ezzel azt a képzetet ébresszük a kutyában hogy támadni akarunk. egyszer találkoztunk régen egy igen antiszoc kutyával, akkor az enyém ki is billent egy kissé. másnap elkezdett full agresszívan reagálni más kutyákra, amit a párom -mivel szinte semmit nem tud a kutyák testbeszédérõl- észre se vett volna. csak akkor ha már neki is esik a mienk egy másiknak, azt meg már le sem írom hogy mennyire nem tudná kezelni azt a helyzetet sem. hasonló dolgokra gondoltam. tudom mirõl beszélek, mert hiába rendszeresen többségében hárman vagyunk, kutya nevelése szempontjából csak én létezek. bármi van mindig én oldom meg, én fegyelmezem a kutyát, én küldöm el az idegen kutyát, én felügyelem a két kutya játékát stb stb õ nem tudja. egy hete találkoztunk egy keverék kutyával. akkor kérte a pórázt hogy õ vihesse (gondoltam oké lássuk mi lesz), a másik ember nem akarta elengedni a kutyáját mondván nem visszahívható. a két kutya majd megfulladt úgy húzták a pórázt, a párom (sem a másik gazda) képtelen volt lenyugtatni a kutyát. az enyém már a sok fulladástól el is hányta magát, egyszerûen nézni is rossz volt amit a két kutya mûvelt. ekkor fogtam meg mindkettõt az enyémet rendre utasítottam a másikat is leültettem. rendesen hangzavar volt a két fulladozó kutyától. majd megkérdeztem maradunk vagy mi lesz és így elmentünk. én azonnal leszedtem a pórázt az enyémrõl, szóltam neki hogy hagyja a kutyát és mentünk szépen... második. ez a kutya a család összes tagját nagyon szereti, sõt imádja. ezért gondoltam hogy velem szemben van kapásból 7 ember akiktõl elszakítanám, így feltételezem itt hagyni azért mégiscsak jobb. arról nem is beszélve hogy eléggé magas az energiaszintje és a pesti utcákban pórázon lófrálgatva szerintem két nap alatt megõrülne szerencsétlen. egyszerûen nincs rá lehetõség hogy normálisan lemozgathassam. ráadásul még melegben hova menjek vele? úgy értem kora reggel meg késõ estén kívûl mint mozgási lehetõség? itt mindenhol van tengerpart szóval még melegben is van rá lehetõség hogy jól kimozogja magát. itt aztán van neki minden ami szem szájnak ingere. sokkal sokkal jobb lenne a kutyának ha itt maradna. a másik. az hogy emberképzéshez nem értek, és itt próbálok kérni tanácsot azzal kapcsolatban hogyan vezethetném rá arra hogy akarjon már õ is a kutya vezére lenni (szokták mondani a gazdán is múlik) nem hinném hogy egyenlõ azzal hogy esetleg nem tudom mit kell kezdeni egy kutyával adott helyzetben. itt is ha valaki tanácsra szorul leírom amit tudok, amit vagy megfogad vagy nem az már nem az én dolgom. de még ez is teljesen más, mert egy kérdezõ segítséget akar, tehát változtatni akar a kutyával való kapcsolatán. de az én párom (akivel mellesleg megjegyzem nem járunk hanem együtt élünk már pár éve) egyszerûen valamiért azt gondolja hogy nincsen szüksége segítségre (már már hogy tökéletesen ért a kutyákhoz) és hogy tökéletesen hallgat rá a kutya. és nem szeretném hogy ahhoz hogy észhez térjen mondjuk az kelljen hogy a tõle elrohanó kutya ami nem hallgat rá egy kocsi elé rohanjon pl.
Helló! A kutyákhoz nem értek, de másvalakit meggyõzni arról hogy fel kell készülnie erre a helyzetre, szerintem csak élesben tudsz. Tehát olyan helyzetet kell létrehozni, ahol kiderül hogy mi merre hány méter. Lehet hogy nem olvastam elég figyelmesen, de mindig csak azt írtad, hogy párom, úgyhogy nem tudom, hogy a párod pasi vagy csaj. Ezt is közkinccsé tehetnéd, szerintem ettõl is függ a megoldás. Férfiak pl. nehezebben tudják elismerni hogy valamivel nem boldogulnak, viszont ha elé állítasz kitûzendõ célt, arra valszeg jól reagál.
Nem azzal van a baj ha segítesz hanem azzal, amikor belszólszt olyanba ahol nem kérték és minõüsíthetetlneül kezeled õket, mert esetleg nem a te elveid szerint gondolkoznak Másrészt: a kutya élete nem mindig fenékig tejfel. Egy kis kellemetlenségtõl semmi baja nem lesz. A kutyatartás nem arról szól, hogy 15 évig azon stresszelünk, hogy a kutyának minden egyes perce tökéletes legyen. Ha nincs más lehetõség, igenis vidd magaddal. A kutya egy élõlény, és ha veszélyessé válik a párod miatt akkor fegyver is. Nem felelõsségteljes dolog élesben próbálgatni, hogy hátha akkor a párod észbekap.

A kutya ha jön valami ismerős akkor mindig majd megőrül. Hangosan ugat és ki akarna ugrani a helyéről. Hogy tudnám leszoktatni arről, hogy ha bejön vmi ismerős akkor ne őrüljön meg a kutya hanem csendben eltürje?

Ha egy " cigány " vagy a postás jön akkor másképp ugat, akkor úgy ugat h majd megöli. Az még jó de le akarnám szoktatni arr?l, hogy ha jön vmi ismer?s akkor ne ?rüljön meg. Akkor a nyüszítés és az ugatás keverékével ugat.

Legjobb válasz: nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni,a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes,és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)

nem értek egyet az elsõ válaszolóval, mert ha egy kutya viselkedése a gazda számára gond, akkor arról le kell szoktatni. a kutyád tipikus falkavezér, aki úgy gondolja, hogy õ feladata a látogató fogadása. egyszerû módszerrel el tudod tõle venni a vezéri posztot. a módszert elolvashatod Jan Fennell könyvébõl: Hallgassunk a kutyánkra. az ott leirtak alapján sikerült nekem is leszoktatni a kutyámat az ugrálásról, ugatásról. ma is ugat, ha jön valaki - jelez nekem - de ha megjelenek a kapuban, rögtön átadja nekem a terepet, hogy a látogatókat fogadjam. ha rossz elküldöm, ha jó beengedem. bizik bennem, hogy meg tudom védeni az otthonunkat, az õ közremûködésével - neki csak jelezni kell, a többi az én dolgom. a módszerrõl: a farkasok viselkedésén alapszik, a vezér "mindenható", minden falkatag az õ döntése alapján cselekszik. a kutyáknál nem egyértelmû, hogy az ember a vezér, ugyanis a gazda akaratlanul is olyan jeleket közvetit a kutya felé, amikbõl azt szûri ki, hogy az õ kezében van az irányitás, ezétr úgy cselekszik, ahogyan akar, ami nekünk nem mindig jó. 4 rituálén alapszik: 1. a falka újraegyesülése - mikor a gazdi hazaérkezik, vagy kilép a kertbe nem szabad figyelembe vennie a kutyát. semmi kényesztetés, simogatás, semmi orditozás. bármit csinál akkor sem veszed figyelembe. csak szépen nyugodtan. egy idõ után lenyugszik, vársz egy 5 percet, utánna magadhoz hivod, és megjutalmazod. 2. etetés - az étel nem lehet állandóan a kutya elõtt, csak amikor enni kap. ha jóllakott el kell venni elõle. + gesztusevés (könyvben) 3. veszély észlelése - itt jön a te probémád. amikor jönnek a vendégek, a kuty elkezd ugatni, nyugodtan megköszönöd neki, hogy jelzett, egy játékkal, vagy jutalomfalattal elvezetetd valahova, ahol elcsukod egy pár percre. bebengeded a vendégeket, megkéred õket, hogy ne vegyék figyelembe a kutyát, úgy ahogyan az elsõ pontban irtam. kiengeded. 4. séta - az elsõ lépéseket otthon kell megtenni, a láb mellett kell sétálnia, ha jól csinálja jutalmazod. ha elkezd húzni, megállsz, és csak akkor indulsz el vele újra, ha lábadhoz ment. persze ez igy kevés, jobb ha elolvasod a könyvet. lehet durvának fogják néhányan mondani, de én erre azt mondom, hogy inkább igy viselkedek a kutyámmal, minthogy üssem, vagy orditozzak vele, vagy egyszerûen a rosszaságait figyelmen kivül hagyjam. az az idõ amit a kutyával töltök az kellemes, és a gonjaimról megfeledkezve játszhatok vele, nem kell azon gondolkodnom, hogyan oldhatnám meg a kutyámmal kapcsolatos gonjaimat, nem kell velük bosszúskodnom. bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de irtam egy kicsit a könyvrõl izelitõnek, hogy kedvet kapj rá, mert sokan nem is olvasnak el kutyákkal kapcsolatos könyvet, mert vagy nem fogja meg õket, túl nagy falatnak érzik, hogy valami újba kezdjenek. de hidd el nekem MEGÉRI! sok sikert:)
Nem értem mi ezzel a probléma. A kutya örül, te pedig tudod, hogy ismerõs jön. Mindenkinek jó..
Én pedig veled nem értek egyet, mert szerintem azt a könyvet be kellene tiltani. Az írója pszichopata.. Nálunk én vagyok a falkavezér, pedig kölcsönösen üdvözöljük egymást a kutyámmal mikor hazaérek és nem veszem ki a szájából a kaját.. De hát ahány ember, annyi szokás. Abban igazad van, hogy ha a gazdit zavarja valami arról le kell szoktatni. Én csak azt nem értem mi a zavaró benne.
úgy tudod leszoktatni , hogy pl: az ismerõs , mielõtt bejönne elmondod neki , hogy hogyan viselkedjen . ne nézzen a kutyára, ne vegyen róla tudomást, tolja el magátol, ha ráugrik , stb. majd késõbb 5-10 perccel azután, hogy a kutya lenyugodott és félreált, hívja magához- dícsérje és jutalmazza meg. 22.52-nek amit leirtál az okos és egyet is értek vele , de használni nehéz ! tényleg azért teszi a kutya mert õ a vezér . 11.24-nek , gondolom nem a lakásban tartasz nagyobb termetû kutyát , és fogadsz sok vendéget. jön a kislány barátnõje, a kutya meg súlyra és termetre is 2 × nagyobb a gyereknél ? ott kapna mindenki szívrohamot , amikor a nagy kutya agyonszeretné a kicsi gyereket. de : a kicsi lánynak elmagyaráztuk, hogy hogyan viselkedjen, meg is muttatuk, meg is tanulta . a nagy kutya pedig teszi amit a kicsi lány mond neki , pedig vagy 2 × találkoztak életükben ! nekünk embereknek is meg kell tanulnunk a kutyák nyelvét . ezt tanítja többek között , jan fennel, cessar millan , és még sokan mások. és tudod: HASZNÁL !
Látod nagyon is jó példát írtál le mert ez így mûködik nálunk. Csak elõtte nem szadiztam halálra a kutyámat ezekkel a beteges módszerekkel. De ahogy szoktam mondani, ahány ember annyi féle..
nem szeretnék vitatkozni és ezzel fárasztani a kérdezõt. igy inkább neki válaszolok: ha fennel módszerét használod (lehet, hogy nehéz, de egyáltalán nem kegyetlen) a probléma pár hét alatt megoldódik. lehet, hogy a te kutyádnál elég lesz figyelmen kivül hagyni, csak akkor, ha vendégek jönnek (ahogy az elõbb leirtam). persze ha megnyugodott magadhoz hivhatod (vagy a vendégek), és megjutalmazod vagy falattal, vagy játékkal, vagy simogatással stb. nem tudom, hogy igy milyen gyorsan tanul, de igy is javulhat.

Hogyan tudnám Beagle kutyámat magára hagyni míg dolgozom?

Vettünk egy Beagle kutyust, minden rendbe vele, kicsit makacs, de ez nem probléma, viszont az, hogy nem tudjuk egy órára magára hagyni, az annál inkább. A minap elmentünk itthonról két órát se voltunk távol, addig az első félórában sírt, aztán szétszedte az előszobában amit tudott. Van, hogy elmegyünk és semmi gond, lefekszik aludni. De amikor nagyon jönni akar Õ is és szó szerint úgy tuszkolom vissza, mert épp nem jöhet, először sír, majd bosszul.. az egyik szomszéd mondja mindig és már az időt is nézte, meddig sír :( Hogyan tudnám megszoktatni vele, hogy kicsit egyedül kell lennie? Nemsokára vissza kell mennem dolgozni, szeretném, ha addigra megszokná, mert heti 3 napot egyedül kell lennie 6 órát. Segítsetek légyszi..ötletek?

Legjobb válasz: ma 23:42 lehet hogy 7 hónapos kutyánál már nem kéne ilyeneknek elõfordulni,de nem a beagle esetében.Ez az a kutyafajta amire az oktatók is azt mondják,hogy 1 éves kor elõtt felesleges kutyaiskolába vinni,mert nem szófogadó mint más kutya.A beagle mindig is öntörvényû,makacs kutya lesz.Sõt akár 4-5 évesen is képes elcsavarogni ha szagot fog.. Édes kutya,gyönyörû,de nagyon akaratos,nehezen tanítható kutya.. Kedves kérdezõ, Elmesélek egy történetet: Van egy nagyon kedves angol barátom.Kutyaoktató.A szakmájában elég jó,hiszen itt kint Angliában már listára kell írni a kutyát,hogy bekerülj az iskolájába. Egyik nap beszélgettünk a beagle kutyáról.Tudod mit mesélt?? Tudod mi a különbség egy beagle,és egy németjuhász észjárása között?? -mi? - vegyük a németjuhász kutyát.A gazda szól: - Jerry!Lábhoz! A németjuhász hipp-hopp és már ott is áll a gazda mellet,ránézve" -itt vagyok gazdám! Mit tegyek?? -feküdj Jerry! A kutya már fekszik" igen,gazdám...várom a parancsodat.." Stb.. Vegyük a beagle észjárását. gazda: -Bob lábhoz! Erre a Bob a kutya" mindjááárrtt megyekkk! csak ez a szag! ez nagyon jó...vajon mi lehet ez???? gazda:-BOOOOBB! LÁBHOZZZ!! bob- jóóóóóó vann márrr! megyek már! Még egy kicsit várj,ezt még megszagolom! gazd vagy ötször kiabál még de hatástalan.Majd elõkerül egy kolbászfalatka: Bob:--mi az?? mi van a kezében?,,Hmm jó szaga van..na menjünk nézzük meg.. -na itt vagyok gazdám..add oda ami olyan jó szagú..:D Amikor mesélte én jókat nevettem,de végül is igaza van..A beagle tényleg ilyen..

ma 23:42 lehet hogy 7 hónapos kutyánál már nem kéne ilyeneknek elõfordulni, de nem a beagle esetében.Ez az a kutyafajta amire az oktatók is azt mondják, hogy 1 éves kor elõtt felesleges kutyaiskolába vinni, mert nem szófogadó mint más kutya.A beagle mindig is öntörvényû, makacs kutya lesz.Sõt akár 4-5 évesen is képes elcsavarogni ha szagot fog.. Édes kutya, gyönyörû, de nagyon akaratos, nehezen tanítható kutya.. Kedves kérdezõ, Elmesélek egy történetet: Van egy nagyon kedves angol barátom.Kutyaoktató.A szakmájában elég jó, hiszen itt kint Angliában már listára kell írni a kutyát, hogy bekerülj az iskolájába. Egyik nap beszélgettünk a beagle kutyáról.Tudod mit mesélt?? Tudod mi a különbség egy beagle, és egy németjuhász észjárása között?? -mi? - vegyük a németjuhász kutyát.A gazda szól: - Jerry!Lábhoz! A németjuhász hipp-hopp és már ott is áll a gazda mellet, ránézve" -itt vagyok gazdám! Mit tegyek?? -feküdj Jerry! A kutya már fekszik" igen, gazdám...várom a parancsodat.." Stb.. Vegyük a beagle észjárását. gazda: -Bob lábhoz! Erre a Bob a kutya" mindjááárrtt megyekkk! csak ez a szag! ez nagyon jó...vajon mi lehet ez???? gazda:-BOOOOBB! LÁBHOZZZ!! bob- jóóóóóó vann márrr! megyek már! Még egy kicsit várj, ezt még megszagolom! gazd vagy ötször kiabál még de hatástalan.Majd elõkerül egy kolbászfalatka: Bob:--mi az?? mi van a kezében?, , Hmm jó szaga van..na menjünk nézzük meg.. -na itt vagyok gazdám..add oda ami olyan jó szagú..:D Amikor mesélte én jókat nevettem, de végül is igaza van..A beagle tényleg ilyen..
7 hónapos kutyának már illene tudnia, az ajtón nem mehet ki, ha éppen kedve szottyan rá. Csak akkor, ha a gazdája kiengedi. Az nem fordulhat elõ, hogy neked "tuszkolni " kelljen az ajtónál, ha nem akarod, hogy menjen veled. Vannak-e szabályok, amiket betartattok a kutyátokkal? Neveltél-e már kutyát? Ha nem, olvastál-e kutyanevelésrõl bármit, vagy csak szeretitek a bársonyfülût?
Én a fokozatosságot javasolnám, mindig egy kicsit többet hagyjátok magára, egyik nap 10 perc, aztán 15 atb. Sose búcsúzzatok el tõle, és ha megérkeztek, akkor is, amíg meg nem nyugszik, nem kell õt üdvözölni, semmi örömködés, érezze, hogy ez természetes dolog, hogy ti elmentek. Ha megnyugodott, kaphatja a jutalomfalatot. Írtad, hogy van, hogy tûri az egyedüllétet, akkor ha hazaértek, és lenyugodott, nagy dícséret és játék legyen. Illetve vegyetek neki csontot, játékokat, hogy ne unatkozzon.
hívjatok házhoz egy szakértõt aki problémás, viselkedészavaros kutyákra és kutyatartókra szakosodott-a szeparációs szorongás az egyik legösszetettebb és legtöbb idõt és türelmet igénylõ probléma
Igen, a beagle egy aktív, fáradhatatlan kutya, lusta panellakóknak nem való :) De ha már odakerült, akkor is meg lehet oldani, legalább 10 évig biztosítva lesz a család testmozgása a szabad levegõn :P
Netes ismerõsömnek szintén beagleje van, õ imádja és szerinte nem nagy munka. Igaz, õ kiskorától kezdve akadálypályzik meg apportozik vele, úsznak együtt, vadat keresnek együtt (nem ölik meg), szóval a srác se egy otthonülõs típus. Neki is egyedül kell hagynia addig, míg dolgozik, de a kutya addig szunyál. Szóval csak kicsit meg kell magad erõltetni, és a beagle se lesz "belagle-ös" :D
Újdonsült barátnõmnek egy 1 éves beagleje van, õ a 3. gazdája. Eleven, jó kutyus, még aránylag szót is fogad neki. De õt sem lehet egyedül hagyni, iszonyat munkát végez a lakásban, gyakorlatilag úgy néz ki a lakás, ha egyedül maradt, mintha hurrikán söpört volna végig. Állítólag az elõzõ 2 gazdája ezért vált meg tõle :( Remélem változik nála a helyzet és nálatok is kérdezõ!
"bejön. Pedig tudja, hogy nem szabad" Akkor nem tudja. Ne menjen be. Szólj rá, még mielõtt átlépi a küszöböt, ha meg lekésed, akkor egész egyszerûen küldd ki. Ha a szabályszegésnek nincs következménye, akkor az nem is szabály. "A lányom szobájába szokott elvonulni a kutya, rá is csukhatom az ajtót, alszik bent. Nem zavarja." Nem arról beszélek, hogy akkor csukd be, amikor õ vonul el. Arra szotasd, hogy akkor legyen egyedül, amikor ti akarjátok, hogy egyedül legyen. A munkába indulással sem várhatod meg, amíg magától elmegy szunyálni. Akkor küldd el valahova, amikor épp veletek akar lenni. A bosszút pedig tényleg nem ismerik a kutyák. Ez egész egyszerûen vagy az egyedülléthez szoktatás hiánya, vagy szeparációs stressz, vagy egyszerre mindkettõ. Bárhogy is legyen, kezelhetõ. Olvass utána.
A kérdező hozzászólása: Igen a beagle 'ilyen', de sokszor kajáért sem jön vissza. A kisfiam szobájába nem mehet be, rács is van rajta, de, ha nyitva és bent vagyumk, bepróbálkozik és bejön. Pedig tudja, hogy nem szabad. A lányom szobájába szokott elvonulni a kutya, rá is csukhatom az ajtót, alszik bent. Nem zavarja. Egyébként semmihez nem nyúl, ami a miénk, nem rágott meg semmit..stb. Ezért gondolom, hogy bosszúból rombol, mikor elmegyünk itthonról. :-( köszönöm a válaszaitokat! A kutyus két hónapja van nálunk, semmit nem tudott 18 hetesen, a tenyésztõ nem tanította, nem nevelte. Póráz is nálunk volt rajta elõször.
Ja, és amit gyakoroljatok vele, amíg otthon vagytok: szoktassátok hozzá, hogy nem lehet mindig a sarkatokban. Ha pl. fõzöl, tiltsd ki a konyhából, vagy egyszerûen csak onnan, ahol épp vagy. Nem kizárni kell, hanem elérni, hogy azért maradjon kint, mert tilos bemennie, amíg mást nem mondasz. Néha zárjátok is el külön szobába, és tegyetek-vegyetek, mintha mi sem történt volna (hiszen nem is történt semmi). Igen, nyüszögni fog, de majd abbahagyja. És ha pár percig csendben van és megnyugodott, akkor ki lehet engedni, nagy örülés nélkül, csak higgadtan. Az a jutalom a csendben maradásért, hogy visszatérhet közétek. Tulajdonképpen épp most olvasom Cesar Millan "Hogyan neveljünk tökéletes kutyát" címû könyvét, elég jól leírja, hogyan lehet leszoktatni a kutyát az ilyesmirõl (meg persze azt is, hogy hogyan ne szoktassuk rá, de nálatok ez már kicsit késõ asszem :) ). Szerintem megérné beruházni rá.
Vegyél könyveket, olvass sokat a kutyák mûködésérõl (különösen a szeparációs stresszrõl), ezeket pedig párodnak is nyomd a kezébe, és akkor nem fog olyan marhaságokat mondani, mint hogy "nem lehet". Mindent lehet, csak akarni kell, tudást szerezni és alkalmazni. Vagy keressetek egy szakembert, aki elmagyaráz nektek mindent, az hatékonyabb lehet, mint az önálló kutatómunka, meg persze gyorsabb is.
Szerintem meg csak az a gond, hogy eddig túl sokat voltatok vele együtt és nincs hozzászokva, hogy távol legyetek. Meg fogja szokni remélhetõleg. Akármilyen fajta kutyával vagy együtt éjjel-nappal, meg fogja viselni a távollét, de ha megszok egy új napi ritmust, lenyugodhat.
A kérdező hozzászólása: Igen, rájöttem :D és mivel a párom szerint nem fogjuk tudni egyedül hagyni, "legjobb lenne mielõbb túladni rajta" mondataival kínoz, ezért kérem a segítségeteket, illetve bíztatásotokat. Társasházban lakó Beaglisek! Ti nem hagyjátok magára a kutyit néha? Megszokja majd? Vagy a páromnak van igaza? Ajándékozzuk el? :(
A beagle egy olyan kutyafajta, amelyiket a legnehezebb arra szoktatni, hogy a gazdája nélkül, egyedül magának is ellegyen, mindenhonnan megszökik, hihetetlen szabadulómûvész és nagy színész.Ránézésre egy cukibájostündibündi, de hidd el, sokat fogsz még azon gondolkodni, hogy milyen csellel-büntetéssel lehetne megúszni a mûsort?
A kérdező hozzászólása: Igen, így csináljuk, nem búcsúzkodunk, van mikor nem is érdekli hogy elmegyünk, és én ezt látom, hogy most akkor nem lesz gond, viszont, amikor ilyen hisztis és csak azért is kiszökik a lépcsõházba, akkor tudom, hogy lesz sírás meg miegymás. :( És nem üdvözlöm, mikor hazaérünk, csak amikor már lepakolásztam. Igazából hetente egyszer hagyjuk magára, lehet, hogy naponta kellene kicsi idõkre, így lassan hozzászokna, mire megyek majd dolgozni. Egyébként 7 hónapos szuka kutyus. Kedves 2.válaszoló! Mi az a sokminden amin el kellene gondolkoznom? Nem értettem a hozzászólásodat, bocsi .
van itt még egy-két beagle-vel kapcsolatos kérdés, nézd meg a rá adott válaszainkat is, sokmindenen érdemes lesz elgondolkodnod.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra már én is rájöttem, hogyha elõtte levisszük sétálni és el is engedjük, kedvére szaladgálni, labdát dobálunk neki, imádja :) akkor utána itt tudjuk hagyni egyedül. Viszont, ha kutyás séta után akarnánk menni, mondjuk két órával, akkor azthiszi, Õ is jöhet, mert "régen" volt lent. Egyébként napi 5-6-szor visszük, ebbõl a hajnali 10 perces, a többi félóra, negyven perc és van egy nagyobb séta, úgy egyórás. Ezalatt végig rohangál szalagos pórázon és egyszer-kétszer el is engedjük a réten, de elmegy, majd úgy 10 perc múlva visszajön. Hát igen, kemény választás volt a Beagle, de nem szeretnék neki második gazdát, kitartok mellette, megnevelem, ha kell segítséggel és elviszem valami kutyás sportra is ígérem. A beaglet a türelme és a gyerekszeretete miatt választottuk kicsi fiam mellé. Imádja a fiamat és bírja a kiképzést is, amit tõle kap! :) ) Köszönöm a segítségeteket, tényleg sokat segítettetek.

Hogy tudnám megszoktatni vele más kutyákat?

Van egy 4 éves beagle fiú kutyám. Annyi gondol van vele hogy ha lemegyünk sétálni és másik kutyát lát, még nem is tudja hogy fiú-e vagy lány már messzir?l támad nekik. Hogy lehetne err?l leszoktatni ? Viszek jutalomfalatot is amikor másik kutyát lát adok neki és akkor nem érdekli annyira, vagy a tévében láttam hogy el kell vinni a másik irányba. Van esetleg valamilyen más módszer amit ismertek ? Szerintetek ha kiheréltetnénk megsz?nne ez a magatartás ? Egyébként szófogadó meg tudja a helyét a falkában ( kutyapszichológia könyv alapján ) de ezzel az egy dologgal nem boldogulunk.

Legjobb válasz: énis a 2 módszert javasoltam volna amit írtál. Az egyik hogy a kutya figyelmét játékkal, kajával el kell terelni a másik kutyáról és dícsérni kell hogy lássa más kutya közelébe lenni jó. A másik, hogy ahogy támadna pórázon vezetve hirtelen meg kell fordulni, és csak akkor dícsérni figyelni rá ha õ is fordul és jön melletted. De ezeket a gyakorlatokat úgy érdemes csinálni hogy megkérsz valakit másik kutyást hogy mászkáljanak elõtted, mert egyszerre 5 kutyáról nemfogod tudni elterelni a figyelmét.

énis a 2 módszert javasoltam volna amit írtál. Az egyik hogy a kutya figyelmét játékkal, kajával el kell terelni a másik kutyáról és dícsérni kell hogy lássa más kutya közelébe lenni jó. A másik, hogy ahogy támadna pórázon vezetve hirtelen meg kell fordulni, és csak akkor dícsérni figyelni rá ha õ is fordul és jön melletted. De ezeket a gyakorlatokat úgy érdemes csinálni hogy megkérsz valakit másik kutyást hogy mászkáljanak elõtted, mert egyszerre 5 kutyáról nemfogod tudni elterelni a figyelmét.
Az én kutyám is ugyan ilyen volt. Fél éve járok vele kutyasuliba és hatalmasat változott.Hát én leírok valamit ami nálam bevált , lehet h sokan majd aztmondják h hülyeség de mind1 leírom. Ha itthon vagyok és másik kutya megy az utcán az enyém elkezdi ugatni , teljesen felpörög és ugye agresszívan viselkedik (védi területét). Én azt csinálom mikor sétáltatnk 1-1 kutyát , h kimegyek az enyémhez megdícsérem h jelez és utánna elhívom a kerítéstõl.A másik hogyha sétáltatom s meglát 1 másik kutyát az utcán pl szembejönni , akkor úgy csinálok mintha ottsem lennének megyek folyamatosan tovább h nem legyen ideje a másik kutyával fogalkozni.Idõ kell hozzá de nálam kiválóan bevált ez a dolog.De ha végképp nem tudod megnyugtatni akkor bekell vele keményíteni , én folytóssal viszem sétálni és mikor már nagyon nembír magával rántok rajta 1 nagyot és mondom neki h "fúj" , hála istennek mostmár nemkell rángatni elég ha rászólok és nem piszkála a másik kutyát.
és kiskorában engedted más kutyákkal játszani? van valami rossz élménye esetleg?
Az ivartalanítás valamennyit segít (csökkenti a domináns viselkedést), de önmagában véve nem megoldás, viselkedésterápia is kell mellé. A módszerek, amiket használsz, jók. Legyél kitartó és következetes, és minden egyes esetben használd. Nem tudom, hány részt láttál a póráz két végén-bõl, de minél többet nézel meg, annál teljesebb kép alapján tudod kezelni a kutyád problémás viselkedését, hiszen a sorozatban is minden egyes kutya esete egyedi, és egy picit másképp megy a nevelése. Innen ingyen tudod letölteni. Idõigényes, de megéri. http://letoltesek34.5mp.eu/web.php?a=letoltesek34&o=CAuNBptvJ1

A kutyusom nagyon félénk és bizalmatlan más kutyákkal. Hogyan tudnám elérni hogy ne féljen tőlük?

Van egy most két éves kutyusom és nagyon fél a többi kutyától. ( olyan helyen lakunk ahol nem sok lehetősége van más kutyákkal találkoznia) ha mégis találkoznánk más kutyákkal akkor morog, támadja őket és ugat ha bedig rászólok elbújik a hátam mögé vagy ráül a lábamra és remegve néz rám. Nekünk még van kèt kutyusunk az egyikkel együtt nőtt fel (14 nap van köztük) a másikat úgy két hónapja fogadtuk örökbe és őket viszont imádja. nagyon sokat birkòznak együtt. jaj és a felnőtteket támadja viszont rászólunk abbahagyja. ez miért lehet?? a válaszokat megköszönném! :))

Legjobb válasz: Mert nincsen szocializálva rendesen. Egy kutyát már kölyök korban 5-6 hónaposan kb. más kutyákhoz kell szoktatni. Attól függetlenül hogy családi házban laktok , sétálni vinni kell!! Nem szeretnék kötekedni , de ez a te hibád. Egy jó kutya suli a megoldás semmi más. Sokszor vidd idegen kutyák közé és ha morog akkor ne nyúlj hozzá hagyjad békén elrendezik maguk , de szerintem inkább vidd kutya suliba , mert ha nem vagy szakértõ akkor csúnya vége is lehet.

Mert nincsen szocializálva rendesen. Egy kutyát már kölyök korban 5-6 hónaposan kb. más kutyákhoz kell szoktatni. Attól függetlenül hogy családi házban laktok , sétálni vinni kell!! Nem szeretnék kötekedni , de ez a te hibád. Egy jó kutya suli a megoldás semmi más. Sokszor vidd idegen kutyák közé és ha morog akkor ne nyúlj hozzá hagyjad békén elrendezik maguk , de szerintem inkább vidd kutya suliba , mert ha nem vagy szakértõ akkor csúnya vége is lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!! szerintem félre értettél nagyon sokat sétálok a kutyusommal csak falun lakunk és itt nem "divat" a kutyasétáltatás. csak néhàny kutyával találkozik hogy ha én elkérem valamelyik szomszéd kutyáját. a kutyasulin gondolkodtunk de mivel ha rászólok abbahagyja így nem szeretném elvinni csak ha kezelhetetlenné válik. várok még válaszokat!!:) )
Én hallottam kutyaoviról, ami arról szól, h más kutyákkal találkozzon, te meg más gazdikkal.Így azt is meg tudnátok beszélni, h milyen gondok vannak a kutyátokkal, és talán a másik gazdi tud segíteni.:) Ez jó dolog.Vagy akár ezen az oldalon is megbeszélhetnél kutyatalálkozót, levelezhetnél egy másik gazdival, stb. nekem nagy fajta kutyusom van, de a levelezést talán megoldhatjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötletet! :) itt is van kutyaovi a kutyasuliban csak oda már nem vihetjük mert túl idõs hozzá. Az én kutyusom is nagytestû egy bernáthegyi - golden retriever keverék csak nagyon nyuszi szegénykém ( a sötétben is fél egyedül :) )
nekünk amerikai akitánk van.
õ 1 éves.
A kérdező hozzászólása: ó biztos nagyon gyönyörû szerintem nagyon szép fajta :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!