Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kisfiamat arról lebeszélni (1 db)

Hogyan tudnám a kisfiamat arról lebeszélni hogy az apukájához költözzön?

Szinte mindig elengedem amikor csak szeretne menni, de már lehet túl sok, mert már haza sem akar jönni. Most 7 éves,mi nem lakunk kertes házban, és azt mondja ott sokkal jobban el tud játszani. Most pedig azzal jött hogy oda szeretne költözni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.

Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.
Nem elrettentésként, de leírom az én történetem. Mióta az eszemet tudom, mindig el akartam költözni anyától. Persze nem engedte. 12 éves koromra annyira tönkrement a kapcsolatunk, hogy végül õ mondott le rólam, mert "nem bírt" velem. Átköltöztem, és vagy fél évig nem akartam látni. Késõbb a bírósághoz és a gyámügyhöz fordult láthatás miatt. Kötelezõ, felügyelõvel megfigyelt láthatásaink voltak, és végül egy 2 éves bírósági per, amiért nem akartam visszamenni, õ pedig akarta. Miután a sorozatos pszichológiai vizsgálatok, és tárgyalások véget értek, kimondták, hogy apánál helyeznek el végleg. 8 éve jóformán alig láttam anyát, az utóbbi 4 évben pedig egyáltalán nem. Igaz, nálunk nagyon komoly problémák voltak, õ mentálisan nem teljesen egészséges, és hatalmas zûrök voltak a szüleim válása után is, sose voltak jó kapcsolatban utána. A lényeg, hogy nálatok ugyan nem ez a helyzet, de hiszem, hogyha annak idején anya elengedett volna, nem jutottunk volna odáig, hogy ma már az utcán sem köszönünk egymásnak. Azért ne ijedj meg! Csak gondoltam, jó, ha ilyenrõl is hall az ember.
Miért kellene lebeszélni? Rossz helyen lenne? Egyébként meg elmondanám neki, hogy szeretném, ha velem maradna - mert úgy gondolom, mellettem a helye:)
Nekem az öcsém 9 éves, ugyanez volt. A végén anya 'legyen, ha neki jó, a lényeg, hogy boldog legyen' alapon odaadta apámnak, most ott lakik. Jelenleg ott tartunk, hogy jönni is alig akar. Anyám ki van készülve. Lebeszélni nem tudod sehogy. Vagy hagyod hogy odamenjen és megtapasztalja, hogy ott sem mindig olyan vígság az élet (mert nem az! gondolom picit babusgatják azért...), vagy fennáll az esély, hogy egész életében benne marad a tüske, hogy 'anya nem engedte, hogy apához menjek, pedig ezt akartam'.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod! A fiam minden hétvégén az apukájánál van. Soa nem szoktam úgy beszélni róla a fiam elõtt hogy az apukája ellen hangoljam. Én úgyérzem mindent megteszek, hogy a fiamnak jó legyen. Szinte minden családi ünneprõl vagy kirándulásról hiányzik mert apánál tölti a hétvégéket. de nem tudok mit tenni. Az a fontos hogy a fiam jól érezze magát, de hogy elköltözzön azt nem tudnám feldolgozni.
Szerintem az megoldást jelentene, ha mondjuk hétvégente (vagy attól függ mennzire lekik messze az apuka) elengednéd hozzá a fiadat, és akkor azt érezné, hogy anyu nem utálja aput, és megbízik bennem...engedd meg neki hogy elmenjen...mindenképp beszélj a fiaddal errõl...szerintem...
Az tényleg jó, hogy sok programot csináltok közösen. Esténként lelkizzetek egy kicsit. Simogatás, puszika, mese, éneklés, odabújás. Mondd el neki, hogy õt mind a két szülõ egyformán szereti. Te nagyon szomorú lennél, ha elköltözne tõled, mert neked nagyon-nagyon fontos õ. Mond el neki, hogy bármikor meglátogathatja az apukáját, te ebben nem fogod korlátozni. Ott is aludhat, de õ veled lakik. És ez így van jól, mert a gyerekeket az anyukájuk a világon a legjobban szeretik. Mondd el, hogy a bíróság is úgy gondolta, hogy nálad maradjon, pedig ott nagyon okos bácsik vannak, tehát õk aztán ezt tudják.
Szia! Nehéz kérdés! Párom is elvált, elõzõ házasságából egy 8 éves kisfia. Anyukájával él, nekünk van egy 9 hónapos kislányunk. Egyik nap közölte anyukájával, hogy jobban szeret apunál aludni - vagyis nálunk - mert vele alszik Márta és így nincs egyedül a szobában. Gondolom az anyja megijedt én is megijedtem volna. Én azt mondom, hogy igen a gyerek érdekeit kell nézni, de egy hét éves gyerek még sok mindent nem tud megítélni és a gyereknek az anyja mellett a helye. Mivel fiú egyre inkább fog kötõdni az apjához, látom a mi esetünkben is, hiszen a férfi az õ példaképe és ez így van rendjén. Beszélj az apukájával, hogy mi a legjobb a gyereknek. Gyõzd meg, hogy maradjon nálad. A leírtakból látom, hogy gyakran van az apukájánál és ez jó. Apuka, gyerek és te üljetek le és beszéljétek meg. Gyõzzétek meg a gyereket, hogy jobb így minden ahogy van. Persze az apukájé a fõszerep most, hogy meggyõzze a kisfiút, hogy ne költözzön oda hozzá. Párom is annak idején biztos szerette volna, hogy Máté odaköltözzön, én benne is lettem volna ha felmerül ez a megoldás, de egy gyereket ne szakítsanak el az anyjától. Én sem engedném a gyerekemet. Sok sikert!! Szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat! A fiam nagyon szeret barkácsolni, (apuka asztalos) és ott játszhat mindenféle szerszámokkal. Egész kicsi kora óta ez érdekli, de csak az igazi gépek szerszámok. Mi ha itthon van állandóan programot szervezünk neki. Kirándulás, qvadozás, grillezés barátoknál, és nagyon jól érzi magát. Megpróbálok beszélni apukával is, bár õ ennek csak örül úgy gondolom. Azért köszönöm nektek!
Szerintem is beszélgess az apukával is és a fiaddal is. Aztán ha olyan a viszonyotok az apával, hogy el tudnád képzelni, hogy ott lakjon a fiad, akkor egy-két hétre próbáljátok ki. A fiad egy idõ után úgyis el tudja majd dönteni, hogy akkor most mégis kinél szeretne lakni, mert lehet hogy csak azért akar az apjával lenni, mert valami újat akar.
Húh, de nehét kérdés! Megértelek, 18 hetes terhes vagyok, de már most úgy gondolom, hogy soha nem engedném magamtól távol a gyerekemet :-). Anyai védõ ösztön. Gondolom nálad van elhelyezve a gyermek. És az apa láthatja. Nagyon nehéz döntés. Ha 100%-osan megbízol az apában, akkor odaköltözhet, ha az apa vállalja a nevelését. Kérdés, hogy ez csak egy fellángolás a gyermek részérõl, vagy hoszabb táv. A gyerek igényeit kell nézni, még akkor is ha megszakad a szíved. Lebeszelni nem ajánlatos, mert akkor te leszel a rossz anya, hogy nem engeded. Ennyit tudok segíteni, ha ez segítség.
Ülj le vele higgadtan, és beszéljétek meg. Semmi komolyság, csak mint egy rendes beszélgetés. Kérdezd meg, mi az, amiért õ oda szeretne költözni (a kerten kívül), van-e ott valami plusz, ami nálatok nincs. Esetleg jó lenne az apukával is beszélni errõl. Milyen a viszonyotok? Van-e új felesége/élettársa? Nem lehet, hogy ott mondanak neki valamit? Ezeket kell tisztázni, több közös programot csinálni (te+kisfiú), vidámparkba, játszótérre vinni, hogy lássa, veled is el tud játszani.
Apjukkal kell beszélni. Õ lesz a bûnbak a történetben, egy 7 éves kisgyerek önállóan nem képes eldönteni, kinél éljen. Az apuka valamivel csábítja.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Legjobb gyerekpszichológus Zala Megyében? Többi lent

Zalaegerszegen lenne a legjobb, de bárhova elvinném (Zala Megye), ha jó gyerekpszichológust ajánlanátok! Légyszíves segítsetek, a legjobbat keresem!

0

Mi a legnehezebb és legidegölőbb helyzet a gyermeknevelésben?

Olyanra gondolok, hogy mikor már egy nagyon türelmes anyukánál is elszakad a cérna és bizony odasóz a gyerek kézfejére. Tudnátok ilyen példát írni (ami meg történt veletek)?

14

Mi a különbség a hiszti és a makacsság között?

Párom nagyon engedékeny, és emiatt szinte már percesek a viták köztünk. Bármi hiszti van, akkor csak azzal védekezik, hogy a gyerek makacs.

9

Mennyit kér egy magán logopédus?

2

Fiamról most derült ki, hogy dislexiás, disgráfiás. Milyen felmentésekre számíthat? Részletek lent.

Fiam 12 éves,most hatodik osztályos.Õt örökbe fogadtuk 16 hónapos korában.Már óvodában láttuk,hogy nem érdeklődik a betűk világa és a versek iránt,nem tudott és nem is akart mondókákat tanulni sem itthon,sem az oviban.Emiatt 4 évet járt óvodába.Alsós korában egyértelmű volt számunkra,hogy baj van,nehezebben tanult,mint a többiek,az összeolvasással hónapokban volt mérhető a hátránya.Helyesen írni egyáltalán nem tud,és olvasni is csak akadozva.Tanulni még mindig együtt tanulunk,szöveget,verset,mindent úgy tanítok neki,vele,mint,mikor még ovis volt.Jeleztük az alsós tanító néni felé,hogy gond van,de ő azt mondta,vannak nála rosszabb tanulók is az osztályban,nem kell mindjárt a legrosszabbat feltételezni.Nem tudtuk,hogy az iskola beleegyezése nélkül is kezdeményezheti a szülő a gyermek ez irányú kivizsgálását.Szeptember végén a mostani osztályfőnökével beszélgettem erről a problémáról,ő megértőnek bizonyult,elküldte nevelési tanácsadóba a gyereket,ahol alaposan kivizsgálták,és dislexia,disgráfia gyanújával tovább kell mennünk a megyei rehabilitációs bizottsághoz.Õk adhatják ki a hivatalos diagnózist,ami alapján majd könnyítéseket kap,de ez még hónapokat vesz igénybe.Nem tudom,mennyiben lesz másabb,mikből kap és milyen jellegű felmentéseket.Az IQ.-ja egyébként 101-es,tehát ez nem marad el a kortársaiéhoz képest.Azt mondták a nevelésiben,hogy ha nem lennének részképességi zavarai,kitűnő tanuló lehetne minimális energia és idő befektetéssel.De vannak,így eléri ugyan a 3-as,esetenként a 3,5-ös átlagot,de úgy,hogy szinte egész délután tanulunk.Sajnálom szegényt,mert elmegy a gyerekkora,ugyanakkor bűntudatot érzek,hogy miért nem voltam határozottabb alsó osztályos korában,és miért nem álltam ki az igazam mellett.Nem lennének ilyen fokú kudarc élményei.
Bocs,ha hosszú voltam.Bármilyen jellegű tanácsot,esetleg tapasztalatot szívesen fogadok.

16

Anyukák! Tudtátok-e ezt? (elfenekelésről van szó)

"A fenekelés esetében ráadásul a testrészek közelsége miatt a fenékre mért ütések sokszor a nemi szerveket is stimulálják (az anális zóna eleve erogén), így az erőszak sokszor szexuálisan is felizgatja a gyereket, a szenvedés és öröm élménye összekapcsolódik, ami a későbbi szexuális életére is kihatással lehet"

Teljes cikk itt:
Ti mit tapasztaltok ha elfenekelitek a gyereket?

18

Melyik a legjobb, leghatékonyabb testvérféltékenységről szóló könyv? Köszönettel

3

Nagyon jó vagyok a sportban a tanárom szerint de anyám nem engedi hogy sportoljak mert nem olyan jók a jegyeim. Mit tegyek?

9

A minap észrevettem, hogy a fiam meleg pornót nézeget. Mit csináljak szerintetek? Még csak 15 éves!

28

Kisfiam februárban lesz 10 éves, sajnos tartós beteg . Azt tudom hogy a gyes megszűnik mikor betölti a tízet de az emelt csp-is, és a közgyógy is, meg az utazási kedvezmény is?

Hivatalos helyen azt mondják ezekkel ráérek akkor foglalkozni....hát kösz!Mert ugyebár a betegsége sajnos élete végéig kiséri....

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!