Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kisfiamat arról lebeszélni (1 db)

Hogyan tudnám a kisfiamat arról lebeszélni hogy az apukájához költözzön?

Szinte mindig elengedem amikor csak szeretne menni, de már lehet túl sok, mert már haza sem akar jönni. Most 7 éves,mi nem lakunk kertes házban, és azt mondja ott sokkal jobban el tud játszani. Most pedig azzal jött hogy oda szeretne költözni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.

Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.
Nem elrettentésként, de leírom az én történetem. Mióta az eszemet tudom, mindig el akartam költözni anyától. Persze nem engedte. 12 éves koromra annyira tönkrement a kapcsolatunk, hogy végül õ mondott le rólam, mert "nem bírt" velem. Átköltöztem, és vagy fél évig nem akartam látni. Késõbb a bírósághoz és a gyámügyhöz fordult láthatás miatt. Kötelezõ, felügyelõvel megfigyelt láthatásaink voltak, és végül egy 2 éves bírósági per, amiért nem akartam visszamenni, õ pedig akarta. Miután a sorozatos pszichológiai vizsgálatok, és tárgyalások véget értek, kimondták, hogy apánál helyeznek el végleg. 8 éve jóformán alig láttam anyát, az utóbbi 4 évben pedig egyáltalán nem. Igaz, nálunk nagyon komoly problémák voltak, õ mentálisan nem teljesen egészséges, és hatalmas zûrök voltak a szüleim válása után is, sose voltak jó kapcsolatban utána. A lényeg, hogy nálatok ugyan nem ez a helyzet, de hiszem, hogyha annak idején anya elengedett volna, nem jutottunk volna odáig, hogy ma már az utcán sem köszönünk egymásnak. Azért ne ijedj meg! Csak gondoltam, jó, ha ilyenrõl is hall az ember.
Miért kellene lebeszélni? Rossz helyen lenne? Egyébként meg elmondanám neki, hogy szeretném, ha velem maradna - mert úgy gondolom, mellettem a helye:)
Nekem az öcsém 9 éves, ugyanez volt. A végén anya 'legyen, ha neki jó, a lényeg, hogy boldog legyen' alapon odaadta apámnak, most ott lakik. Jelenleg ott tartunk, hogy jönni is alig akar. Anyám ki van készülve. Lebeszélni nem tudod sehogy. Vagy hagyod hogy odamenjen és megtapasztalja, hogy ott sem mindig olyan vígság az élet (mert nem az! gondolom picit babusgatják azért...), vagy fennáll az esély, hogy egész életében benne marad a tüske, hogy 'anya nem engedte, hogy apához menjek, pedig ezt akartam'.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod! A fiam minden hétvégén az apukájánál van. Soa nem szoktam úgy beszélni róla a fiam elõtt hogy az apukája ellen hangoljam. Én úgyérzem mindent megteszek, hogy a fiamnak jó legyen. Szinte minden családi ünneprõl vagy kirándulásról hiányzik mert apánál tölti a hétvégéket. de nem tudok mit tenni. Az a fontos hogy a fiam jól érezze magát, de hogy elköltözzön azt nem tudnám feldolgozni.
Szerintem az megoldást jelentene, ha mondjuk hétvégente (vagy attól függ mennzire lekik messze az apuka) elengednéd hozzá a fiadat, és akkor azt érezné, hogy anyu nem utálja aput, és megbízik bennem...engedd meg neki hogy elmenjen...mindenképp beszélj a fiaddal errõl...szerintem...
Az tényleg jó, hogy sok programot csináltok közösen. Esténként lelkizzetek egy kicsit. Simogatás, puszika, mese, éneklés, odabújás. Mondd el neki, hogy õt mind a két szülõ egyformán szereti. Te nagyon szomorú lennél, ha elköltözne tõled, mert neked nagyon-nagyon fontos õ. Mond el neki, hogy bármikor meglátogathatja az apukáját, te ebben nem fogod korlátozni. Ott is aludhat, de õ veled lakik. És ez így van jól, mert a gyerekeket az anyukájuk a világon a legjobban szeretik. Mondd el, hogy a bíróság is úgy gondolta, hogy nálad maradjon, pedig ott nagyon okos bácsik vannak, tehát õk aztán ezt tudják.
Szia! Nehéz kérdés! Párom is elvált, elõzõ házasságából egy 8 éves kisfia. Anyukájával él, nekünk van egy 9 hónapos kislányunk. Egyik nap közölte anyukájával, hogy jobban szeret apunál aludni - vagyis nálunk - mert vele alszik Márta és így nincs egyedül a szobában. Gondolom az anyja megijedt én is megijedtem volna. Én azt mondom, hogy igen a gyerek érdekeit kell nézni, de egy hét éves gyerek még sok mindent nem tud megítélni és a gyereknek az anyja mellett a helye. Mivel fiú egyre inkább fog kötõdni az apjához, látom a mi esetünkben is, hiszen a férfi az õ példaképe és ez így van rendjén. Beszélj az apukájával, hogy mi a legjobb a gyereknek. Gyõzd meg, hogy maradjon nálad. A leírtakból látom, hogy gyakran van az apukájánál és ez jó. Apuka, gyerek és te üljetek le és beszéljétek meg. Gyõzzétek meg a gyereket, hogy jobb így minden ahogy van. Persze az apukájé a fõszerep most, hogy meggyõzze a kisfiút, hogy ne költözzön oda hozzá. Párom is annak idején biztos szerette volna, hogy Máté odaköltözzön, én benne is lettem volna ha felmerül ez a megoldás, de egy gyereket ne szakítsanak el az anyjától. Én sem engedném a gyerekemet. Sok sikert!! Szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat! A fiam nagyon szeret barkácsolni, (apuka asztalos) és ott játszhat mindenféle szerszámokkal. Egész kicsi kora óta ez érdekli, de csak az igazi gépek szerszámok. Mi ha itthon van állandóan programot szervezünk neki. Kirándulás, qvadozás, grillezés barátoknál, és nagyon jól érzi magát. Megpróbálok beszélni apukával is, bár õ ennek csak örül úgy gondolom. Azért köszönöm nektek!
Szerintem is beszélgess az apukával is és a fiaddal is. Aztán ha olyan a viszonyotok az apával, hogy el tudnád képzelni, hogy ott lakjon a fiad, akkor egy-két hétre próbáljátok ki. A fiad egy idõ után úgyis el tudja majd dönteni, hogy akkor most mégis kinél szeretne lakni, mert lehet hogy csak azért akar az apjával lenni, mert valami újat akar.
Húh, de nehét kérdés! Megértelek, 18 hetes terhes vagyok, de már most úgy gondolom, hogy soha nem engedném magamtól távol a gyerekemet :-). Anyai védõ ösztön. Gondolom nálad van elhelyezve a gyermek. És az apa láthatja. Nagyon nehéz döntés. Ha 100%-osan megbízol az apában, akkor odaköltözhet, ha az apa vállalja a nevelését. Kérdés, hogy ez csak egy fellángolás a gyermek részérõl, vagy hoszabb táv. A gyerek igényeit kell nézni, még akkor is ha megszakad a szíved. Lebeszelni nem ajánlatos, mert akkor te leszel a rossz anya, hogy nem engeded. Ennyit tudok segíteni, ha ez segítség.
Ülj le vele higgadtan, és beszéljétek meg. Semmi komolyság, csak mint egy rendes beszélgetés. Kérdezd meg, mi az, amiért õ oda szeretne költözni (a kerten kívül), van-e ott valami plusz, ami nálatok nincs. Esetleg jó lenne az apukával is beszélni errõl. Milyen a viszonyotok? Van-e új felesége/élettársa? Nem lehet, hogy ott mondanak neki valamit? Ezeket kell tisztázni, több közös programot csinálni (te+kisfiú), vidámparkba, játszótérre vinni, hogy lássa, veled is el tud játszani.
Apjukkal kell beszélni. Õ lesz a bûnbak a történetben, egy 7 éves kisgyerek önállóan nem képes eldönteni, kinél éljen. Az apuka valamivel csábítja.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Diszlexiás a gyerekem. Van valakinek tapasztalata Kazal Kolos - Varázsbetű szoftware-ével?

2

Van rá esély, hogy ha gyereket vállalunk a párommal, akkor a gyermekünk boldog életet élhet a világban?

Azért kérdezem, mert sokan pánikolnak.Elpusztul az emberiség, élhetetlen lesz a föld, gazdasági hanyatlás, éhínség mindenhol, globálisan pusztító járványok, háborúk, iszlámzsidóvallási elnyomás, diktatúra....stb.
Tehát minden ami az én és a gyermekem életében bekövetkezhet.
Szóval, olyan válaszokat várok, olyanoktól, akik nem gabalyodtak bele mindenféle összeesküvés elméletekbe és Urban legendekbe.
Olvasok eleget ezekr?l, kérdés, hogy kell- e ett?l félnem, érdemes-e gyermeket vállalni így, hogy nyakunkon megannyi borzalom.Vagy csak simán vállaljuk be a babát, és éljük az életünket, lesz ami lesz alapon.
Normális, nem elvakult válaszokat várok.Nem kell szétpánikolni ezt a kérdést.:)
Köszönöm.

9

Mit csináljak? Hogy lehet blogot csinálni?

A kislányom a suliból hazament és egy bunkó gyerek meg fojtogatta és a tanárok azt mondták nekem hogy nem voltak ott meg sulin kívül voltak nem válallnak felel?séget a gyerekem nem akar suliba menni és gondolt egyet és csinálni akar egy blogot ahol úgy bánthatja csak máshogy hogy lehet blogot csinálni mert nem tudja.

12

Diszleksziás gyereket van-e értelme sportra beíratni? Esetleg küzdősportra, judo-ra?

24

Négyéves fiam nem hajlandó semmi rostosat (zöldség, gyümölcs, főzelék) enni. A szájához közelítve undorodik mindentől, sokszor napokig nem eszik szinte semmit. Volt már valaki ilyen helyzetben? Talált rá megoldást? SOS segítséget kérek!

7

Csak akkor jár tejmentes étkezés az oviba ha a MÁK-tól megjött a papir? Tejallergiás ovodás anyukája

1

Diszlexia valóban-hogyan lehet megállapítani?

Fiam 4.osztályos tanuló,sajnos els? osztály óta nagyon nehezen megy neki a magyar és bármi ami szövegértéshez kapcsolódik(pl.matek,szöveges feladatok)..Gyanakodtam a diszlexiára,de a tanító nénik határozottan cáfolta..Most két hete,új tanítót kaptunk,aki felhívott pénteken,hogy szerinte a fiam súlyos diszlexiás és fejlesztésre szorul..

Nevelési Tanácsadóba állítólag 1,5 hónap a várakozás,úgy,addig várok.
Nincs valakinek esetleg egy-két feladata,tesztje,amit itthon meg tudnék vele csinálni?

3

Ez is pöszeség?

5 éves kisfiam nagyon szépen, tisztán beszél, mégis kaptam egy papírt, amit ki kéne töltenem, hogy logopédiára járhasson. Nem értettem, így bementem beszélni a logopédussal, aki azt mondta, hogy az sz, c, és z hangoknál kidugja a nyelvét, és ez baj. Állítólag így majd csúnyák lesznek a fogai, és fogszabályzóval sem lehet helyrehozni, ha nem jár hozzá. Otthon megfigyeltem, és igaza van, tényleg kidugja a nyelvét, ugyanúgy, ahogy az apja is, akinek soha nem volt fogszabályzója, és semmi gond nincs a fogaival. Szerintetek mennyire helytálló a logopédus magyarázata? Nem akarom feleslegesen járatni a fiamat, ha nem muszáj.

7

Budapesti Binet tesztet honnan tudom letölteni az Internetről? 3 éves múlt a kisgyermekem.3éves kor előtt milyen tesztet tudnék még találni, letölteni?

Binet tesz, kisgyermeknek teszt

3

4éves tejfehérjeallergiás gyerekek anyukái ha nem issza meg a tápszert mit adtok neki amibe megvannak a vitaminok?

Szójatejes rizs és egyéb gazdag anyukák válaszai nem érdekelnek!Most derült ki nála nem rég és 1éves korától tejet ivott igy nagyon nehéz!:(

25

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!