Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tudnám kisfiamat arról lebeszélni (1 db)

Hogyan tudnám a kisfiamat arról lebeszélni hogy az apukájához költözzön?

Szinte mindig elengedem amikor csak szeretne menni, de már lehet túl sok, mert már haza sem akar jönni. Most 7 éves,mi nem lakunk kertes házban, és azt mondja ott sokkal jobban el tud játszani. Most pedig azzal jött hogy oda szeretne költözni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.

Szerintem minden képpen ülj le beszélgetni az apukával, feltéve ha lehet vele és az elvállás normálisan történt meg. Na meg elég nagy a fiad, h vele is beszélgess errõl. Szeritnem az anyjánál van elvileg ideális helye a gyereknek. bár ez függ sok mindentõl.
Nem elrettentésként, de leírom az én történetem. Mióta az eszemet tudom, mindig el akartam költözni anyától. Persze nem engedte. 12 éves koromra annyira tönkrement a kapcsolatunk, hogy végül õ mondott le rólam, mert "nem bírt" velem. Átköltöztem, és vagy fél évig nem akartam látni. Késõbb a bírósághoz és a gyámügyhöz fordult láthatás miatt. Kötelezõ, felügyelõvel megfigyelt láthatásaink voltak, és végül egy 2 éves bírósági per, amiért nem akartam visszamenni, õ pedig akarta. Miután a sorozatos pszichológiai vizsgálatok, és tárgyalások véget értek, kimondták, hogy apánál helyeznek el végleg. 8 éve jóformán alig láttam anyát, az utóbbi 4 évben pedig egyáltalán nem. Igaz, nálunk nagyon komoly problémák voltak, õ mentálisan nem teljesen egészséges, és hatalmas zûrök voltak a szüleim válása után is, sose voltak jó kapcsolatban utána. A lényeg, hogy nálatok ugyan nem ez a helyzet, de hiszem, hogyha annak idején anya elengedett volna, nem jutottunk volna odáig, hogy ma már az utcán sem köszönünk egymásnak. Azért ne ijedj meg! Csak gondoltam, jó, ha ilyenrõl is hall az ember.
Miért kellene lebeszélni? Rossz helyen lenne? Egyébként meg elmondanám neki, hogy szeretném, ha velem maradna - mert úgy gondolom, mellettem a helye:)
Nekem az öcsém 9 éves, ugyanez volt. A végén anya 'legyen, ha neki jó, a lényeg, hogy boldog legyen' alapon odaadta apámnak, most ott lakik. Jelenleg ott tartunk, hogy jönni is alig akar. Anyám ki van készülve. Lebeszélni nem tudod sehogy. Vagy hagyod hogy odamenjen és megtapasztalja, hogy ott sem mindig olyan vígság az élet (mert nem az! gondolom picit babusgatják azért...), vagy fennáll az esély, hogy egész életében benne marad a tüske, hogy 'anya nem engedte, hogy apához menjek, pedig ezt akartam'.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod! A fiam minden hétvégén az apukájánál van. Soa nem szoktam úgy beszélni róla a fiam elõtt hogy az apukája ellen hangoljam. Én úgyérzem mindent megteszek, hogy a fiamnak jó legyen. Szinte minden családi ünneprõl vagy kirándulásról hiányzik mert apánál tölti a hétvégéket. de nem tudok mit tenni. Az a fontos hogy a fiam jól érezze magát, de hogy elköltözzön azt nem tudnám feldolgozni.
Szerintem az megoldást jelentene, ha mondjuk hétvégente (vagy attól függ mennzire lekik messze az apuka) elengednéd hozzá a fiadat, és akkor azt érezné, hogy anyu nem utálja aput, és megbízik bennem...engedd meg neki hogy elmenjen...mindenképp beszélj a fiaddal errõl...szerintem...
Az tényleg jó, hogy sok programot csináltok közösen. Esténként lelkizzetek egy kicsit. Simogatás, puszika, mese, éneklés, odabújás. Mondd el neki, hogy õt mind a két szülõ egyformán szereti. Te nagyon szomorú lennél, ha elköltözne tõled, mert neked nagyon-nagyon fontos õ. Mond el neki, hogy bármikor meglátogathatja az apukáját, te ebben nem fogod korlátozni. Ott is aludhat, de õ veled lakik. És ez így van jól, mert a gyerekeket az anyukájuk a világon a legjobban szeretik. Mondd el, hogy a bíróság is úgy gondolta, hogy nálad maradjon, pedig ott nagyon okos bácsik vannak, tehát õk aztán ezt tudják.
Szia! Nehéz kérdés! Párom is elvált, elõzõ házasságából egy 8 éves kisfia. Anyukájával él, nekünk van egy 9 hónapos kislányunk. Egyik nap közölte anyukájával, hogy jobban szeret apunál aludni - vagyis nálunk - mert vele alszik Márta és így nincs egyedül a szobában. Gondolom az anyja megijedt én is megijedtem volna. Én azt mondom, hogy igen a gyerek érdekeit kell nézni, de egy hét éves gyerek még sok mindent nem tud megítélni és a gyereknek az anyja mellett a helye. Mivel fiú egyre inkább fog kötõdni az apjához, látom a mi esetünkben is, hiszen a férfi az õ példaképe és ez így van rendjén. Beszélj az apukájával, hogy mi a legjobb a gyereknek. Gyõzd meg, hogy maradjon nálad. A leírtakból látom, hogy gyakran van az apukájánál és ez jó. Apuka, gyerek és te üljetek le és beszéljétek meg. Gyõzzétek meg a gyereket, hogy jobb így minden ahogy van. Persze az apukájé a fõszerep most, hogy meggyõzze a kisfiút, hogy ne költözzön oda hozzá. Párom is annak idején biztos szerette volna, hogy Máté odaköltözzön, én benne is lettem volna ha felmerül ez a megoldás, de egy gyereket ne szakítsanak el az anyjától. Én sem engedném a gyerekemet. Sok sikert!! Szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat! A fiam nagyon szeret barkácsolni, (apuka asztalos) és ott játszhat mindenféle szerszámokkal. Egész kicsi kora óta ez érdekli, de csak az igazi gépek szerszámok. Mi ha itthon van állandóan programot szervezünk neki. Kirándulás, qvadozás, grillezés barátoknál, és nagyon jól érzi magát. Megpróbálok beszélni apukával is, bár õ ennek csak örül úgy gondolom. Azért köszönöm nektek!
Szerintem is beszélgess az apukával is és a fiaddal is. Aztán ha olyan a viszonyotok az apával, hogy el tudnád képzelni, hogy ott lakjon a fiad, akkor egy-két hétre próbáljátok ki. A fiad egy idõ után úgyis el tudja majd dönteni, hogy akkor most mégis kinél szeretne lakni, mert lehet hogy csak azért akar az apjával lenni, mert valami újat akar.
Húh, de nehét kérdés! Megértelek, 18 hetes terhes vagyok, de már most úgy gondolom, hogy soha nem engedném magamtól távol a gyerekemet :-). Anyai védõ ösztön. Gondolom nálad van elhelyezve a gyermek. És az apa láthatja. Nagyon nehéz döntés. Ha 100%-osan megbízol az apában, akkor odaköltözhet, ha az apa vállalja a nevelését. Kérdés, hogy ez csak egy fellángolás a gyermek részérõl, vagy hoszabb táv. A gyerek igényeit kell nézni, még akkor is ha megszakad a szíved. Lebeszelni nem ajánlatos, mert akkor te leszel a rossz anya, hogy nem engeded. Ennyit tudok segíteni, ha ez segítség.
Ülj le vele higgadtan, és beszéljétek meg. Semmi komolyság, csak mint egy rendes beszélgetés. Kérdezd meg, mi az, amiért õ oda szeretne költözni (a kerten kívül), van-e ott valami plusz, ami nálatok nincs. Esetleg jó lenne az apukával is beszélni errõl. Milyen a viszonyotok? Van-e új felesége/élettársa? Nem lehet, hogy ott mondanak neki valamit? Ezeket kell tisztázni, több közös programot csinálni (te+kisfiú), vidámparkba, játszótérre vinni, hogy lássa, veled is el tud játszani.
Apjukkal kell beszélni. Õ lesz a bûnbak a történetben, egy 7 éves kisgyerek önállóan nem képes eldönteni, kinél éljen. Az apuka valamivel csábítja.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Írjatok légyszi! Nem akarjuk engedni. Ti engednétek? 8 éves fiamat a nagymamája el szeretné vinni magához 2 éjszakára, mert a jövőhét végén külföldre költözik.

A gyerek elég labilis, érzékeny, hogy érintené ez, hogy magához édesgeti, aztán lelép egy hét múlva? Szerintünk nem jól, nehezebb lenne neki elválni tőle ezek után. Mama szeretné bepótolni, hogy 1 évig szinte nem is találkozott az unokájával, mi engedtük volna, csak ő teljesen el volt foglalva az új barátjával, ezt el is ismeri, meg inkább a barátnőjével ment 2x nyaralni. Csak akkor találkozott vele a gyerekünk, ha mi mentünk, de akkor is nagy családi körben, pár órát. Mi úgy gondoljuk, hogy elég volt, hogy itt volt nála hétvégén egy napot (ezt bármikor megtehette volna), nagyon örült is a fiam, csak teljesen meg szokta hülyíteni őt, túlságosan is magához édesgeti, aztán nehéz visszazökkenteni, azt hiszi, hogy mi gonoszok vagyunk, mert a mama mindent megenged, ő nem szól rá, stb. korábban is többször megígérte neki, hogy nyaralhat nála, de ez sem jött össze. Tavaly előtt augusztus közepén vitte el 2 napra, mert már én erőszakoskodtam, hogy vigye már el, ha már behülyítette, megígérte neki és még rá is ér éppen.
Ráadásul a szülinapja pénteken lesz, amit mindig együtt tartottuk, utána a többiekkel, mivel nem lakunk közel egymáshoz. Iskolába se menne, mondjuk egy nap alatt nem marad le semmiről. És bosszant azon kívül engem is és a férjemet is, hogy megint csak maga miatt, hogy nyugodt lelkiismerettel menjen el, azért vinné el a gyereket, na jó, meg hogy örömet szerezzen az unokájának is... De nem az utolsó percben kell rá gondolni. (Azt mondta, hogy éjszakákat sírt emiatt, hát lehet, hogy megszólalt a lelkiismeret...) A gyerekemnek a jövőhéten meg sokkal nehezebb lenne elválni tőle, így gondoljuk, ha most pár napig nagyon magához babusgatja. Ja és, mondta a férjemnek, hogy ő nem akarja neki mondani, hogy na, kisfiam, jött érted Anya meg Apa, ahogy megbeszéltük, majd jössz legközelebb is, hanem hogy majd mi küzdjünk vele, és hogy hadd döntse el ő, hogy szeretne-e maradni még nála, azzal nem törődve, hogy vasárnapra szülinapi bulit szerveztünk neki a barátaival, amiről tud a Mama is. Na, szóval nem egyszerű az eset.

8

Figyelemzavaros gyermek esetén, egy jó pszichológus mit javasol? Gyógyszert? Terápiát?

Úgy néz ki figyelemzavaros a 7.5 éves fiam.pénteken fogják megmondani a vizsgálatok és teszt eredményét.
A pszichológus behívatott minket,de nem tudjuk hogy mi a jó a figyelemzavaros gyereknek. Gyógyszert nem szívesen szedetnénk vele,ha nem muszáj.Mit lehet elfogadni,milyen terápiát?
Mit javasol ilyenkor egy jó pszichológus?

3

3, 5 éves kislányom az utóbbi hónapokban teljesen megváltozott, nem tudom hogy milyen módszerrel kezeljem?

Októbertől oviba jár, és azóta szépen lassan egyre szemtelenebb. Ez az utóbbi 1-2 hónapban eléggé eldurvult. Idáig szófogadó volt, ha kértem valamit megcsinálta ... most meg sem hallja. Bármit mondok, mintha süket fülekre találna és csak azért is az ellentettjét teszi. " Anya ehetek édességet? Igen, ebéd után! Jó! ... és megy elveszi (ebéd előtt) hogy akkor megeszi. Most a napi 1000ből csak egyet mondtam, de van durvább is. Már több mint egy éve biciklizünk úgy hogy mindketten a saját biciklivel megyünk. Szépen útszélén megy, sarkon megáll, stb. Na mostanában ha azt mondom neki állj, jön az autó egyszerűen a képembe nevet. Meg kell fogjam, hogy biztonságban tudjam.
Ezek mellett mindenre visszafelesel, én nem tudom hogy az oviban lehet e olyan gyerek akitől látja, de arogánsan beszél velünk. Hihetetlen. Egy példa erre is. Mondom neki menj fel az ágyra (kanapéra gondoltam, de ez jött a számra) úgy öltözz meg ne fázzon a lábad. Erre ő: Nem tudod felfogni hogy ez egy kanapé??? Ilyenekre gondolok amikor arogáns és ez mellé a hangnem amit megenged szörnyű. Elég szigorú vagyok, sosem tűrtem ilyen hangnemet se velem szemben, se senkivel. Most meg olyan mint aki mindent megtehet.

Próbáltam szép szóval, próbáltam kérni, próbáltam sarokba küldeni, próbáltam ráhagyni és egyenlőre semmi nem vált be

6

Sztetek normális, hogy 5 évesen, bepisil, bekakil, hazudozik, nem fogad szót. Sokszor még öltözni se akar egyedül?

Nem mindennap fordul elő, van, hogy egy évig nem történt semmi, aztán megmint. Mostanában rászokott a hazudozásra, igen elpakkolt, igen elment pisilni, meg hasonlók, persze nem. Az apja meg védi, ilyenkor felbátorodik és még flegmázni és feleselni is elkezd velem. Sztetek mit tehetnék? Kezdem eléggé unni. Hetente kétszer van a mamánál, és utána (mivel a mama megcsinálja) öltözni sem hajlandó, azzal a kifogással, hogy Õ nem tudja. Pedig 3 éves kora óta egyedül öltözött.

24

Titkol, esetleg rejteget valamit előlem a lányom?

16 éves a lányom és feltűnően sokat eszik, miközbe nemhízik tőle.. sőt az utobi időben talán fogyott is, nem tudom a súlyát megmondani, mert nekemsem árulja el. De sokszor naponta többször méregeti magát a mérlegen. Ritkán ezsik velünk, hiába szeretnék együtt vacsorázni... Ha mégis velünk vacsizik, többet eszik, mint az apja! Van hogy kisebb nagyobb időkre eltűnik, aztán megjelenik mintha mise történt volna... És valamit még kihagytam:bár rendszeresen jár sportolni, otthon is naponta edz 1-2 órákat. (Fiú tesói miatt vannak edzőgépek itthon..)
Szóval szerintetek aggódnom kéne, vagy ez egy teljesen normális, kamasz fogyizás/karbantartás akar lenni?

44

Mennyit eszik 21 hónapos gyereketek? (+/- 3 hónap)

3

Hol lehet nagyobb méretű gördeszkát vásárolni elfogadható áron? Otthoni TSMT tornához kellene. Az egyensúlyozót kb. mennyiből hozta ki az asztalos?

Egyensúlyozó:70x70-es fa lap két félkörrel és 4 db ütközővel az alján.
Csak hogy ne vágjanak át.
Gördeszkát megéri inkább csináltatni?
Egyébként kb 20 kiló a gyerkőc.
Köszi a segítséget!:)

12

7 éves a kislányom és még mindig velem alszik mit tegyek?

Nem az apukájával nevelem 3 éve májusban születik az öccse. Nagyon szemtelen flegma és ráadásul rosszul tanul!!! :-(
Könyörögni kell neki mindenért mindent megigér és semmit nem tart be!!! Mit tegyek kétségbe vagyok esve nagyon!!!!

5

7 éves kislányomhoz kérnék segítséget?

Nagyon megváltozott. Most kezdte az iskolát, most is sokat változott, "nagylányoskodik", de a problémáink már hamarabb is kezdődtek. Szemtelen lett, felesel. Ez biztos életkori sajátosság is. Soha semmi nem jó neki. Ha elmennénk valahová, "én nem megyek", Ha itthon vagyunk, miért nem megyünk valahová. Egyszer szeret valami ételt, következő alkalommal húzza rá a száját. Ha két reggel ugyanolyan reggelit készítek, már nyavalyog. Ha megbüntetem, ordít....
Durván hangzik, de ez már régóta gyülemlik bennem, és tényleg mindenért nyavalyog. Ma már sírtam is miatta, pedig általában bírok magamon erőt venni.
Itthon vagyok gyesen a 2,5 éves öccsével, úgyhogy csak délig van iskolába, együtt tanulunk, míg a kicsi alszik, aztán játszunk még. Ha felkel, aztán meg együtt csinálunk valamit.
Próbáltam már, hogy mindig odafigyelek az igényeire, hogy hátha az a baj, hogy olyasmit is megtiltok, amit nem kéne, de ez sem vezetett eredményre, akkor is talált kifogásolnivalót. Próbáltam, a sok hisztiért büntetést, de csak pillanatnyi hatása volt...
Szóval sok mindent kipróbáltam.
Közbe meg olyan rosszul érzem magam, mert a kisfiam is nagyon rossz, sok butaságot csinál, viszont szemlátomást szeret, így teljesen másképp hat rám az a rosszaság.

Nem tudom, hogy így le tudtam-e írni azt az érzést, kétségbeesést, amit érzek folyamatosan, hogy az én áldott jó kislányom kifordult önmagából, és nem sikerül semmi olyan nevelési módszert találnom, ami kicsit visszatéríteni.

Senkit nem akarok megbántani, de kérem, hogy bevált tanácsokat adjatok. Mert elméletben én is sok mindent kitaláltam, de a gyakorlatban kellene sikerülnie.

11

Nem szobatiszta 3, 5 évesen?

Voltunk mindenféle vizsgálaton, egészséges, okos. Egyszerűen LUSTA elmenni vécére. Ha a pelenkába csinál, akkor sem szól, már egyszer lángoló pirosra kimarta a kaka a seggét, akkor sem szólt. Addig pisil-kakil be, míg el nem fogy a ruhája, és akkor megint pelenkát kell rá adni. Mit csináljak vele???

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!